Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#301) betonfelhő válasza Bada Bing (#300) üzenetére

betonfelhő
(tag)

A pci-e ágon van egy ami 4 + 2 pin, az a 12 voltos tápkábel ami az alaplapba való. FSP saga II táp.

[ Szerkesztve ]

>> I'll find you. Winter talisman. Hiding beside me in the snow. Fallen.....

(#302) logarithm

logarithm
(senior tag)

Hé yoo kint van az új biosz ;]

||Volume up! ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █@sgs*Tsunami_ics_v2.2*devil2_0.94_vc_xl*xdjv1||

(#303) Ipk18 válasza logarithm (#302) üzenetére

Ipk18
(lelkes újonc)

Felraktam, semmi változást nem veszek észre. A leírás szerint valami PS2-es egér és USB billentyűzet hibát javít.

(#304) logarithm válasza Ipk18 (#303) üzenetére

logarithm
(senior tag)

Így van, szerintem sokkal stabilabbá tette mint volt, a gépet. :) Kinek mi?! :DDD

(#305) sulep

sulep
(senior tag)

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy mennyire vagytok megelégedve ezzel az alaplappal? Szeretnék venni vagy egy AMD Athlon II X3 445 vagy X4 640-es CPU-t és ezt a lapot venném hozzá mivel olcsó meg 4 DDR2 foglalata van illetve talán sikerül ezzel feloldani a 4. magot ill L3 cache-t.

(#306) Ipk18 válasza sulep (#305) üzenetére

Ipk18
(lelkes újonc)

Szia! Teljesen jó, stabil és az árához képest sokat tud. Fogadja a legújabb 6 magos AMD procikat is. A magok feloldása pofonegyszerű. (Az más kérdés, hogy nekem nem stabil a 4. mag, de ez a processzor hibája, nem véletlenül tiltották le.)

(#307) logarithm válasza sulep (#305) üzenetére

logarithm
(senior tag)

Szerintem is érdemes, mivel olcsó, s tud mindent amit csak kell :)

(#308) betonfelhő

betonfelhő
(tag)

Erre a lapra a cooler master hyper 212 plus cpu hűtő hogyan illeszkedik? Ramokra vagy másra mennyire lóg? Mindenképp ki kell aplikálni a lapot a házból ha procira akarom erősíteni a hűtőt?

>> I'll find you. Winter talisman. Hiding beside me in the snow. Fallen.....

(#309) logarithm válasza betonfelhő (#308) üzenetére

logarithm
(senior tag)

Nos, szerintem pont oda fog férni, ha nem akkor legfeljebb, megcseréled a ventilátor helyét, de szerintem, nem fog bele ütközni a ramokba. Most ahogy nézem ezt a cikket csavaros megoldásos a lefogása, na erről nem tudok nyilatkozni lehet, hogy meg lehet oldani, de én nem szórakoznék vele. :( Szerintem valószínű, hogy ezzel a hűtővel ha jó rá akkor ki kell szedned a lapot.

(#310) mtoffie

mtoffie
(újonc)

Sziasztok!
Akadt egy kis problémám amit nem tudok megoldani, egy kis segítségre lenne szükségem, vagy legalább tippekre. Van egy:
- ASRock A770DE+ alaplap
- AMD Athlon II X2 240 AM3 BOX
- FSP 400W FSP400-60APN táp
- MSI R4670-MD1G PCIe videokártya
- Kingmax DDR2-800 2 GB memória
- Corsair CM2X 1024-60400 C4 G 800Mhz 2 GB memória
összeállítású gépem.
A probléma a következő. Gép power button gomb megnyomása után, nem jut el a bootolásig, sőt a memória számolásig. Ez egy ideőben 10-ből 1 szer fordult elő, mostanság 10 indításból 1-szer bootol be, bár ma így nap végére már abszolút nem indul el. Memóriát teszteltem, nem volt vele gond, bekapcsoló gombot kiiktattam semmi. Alaplapra gondolok, vagy procira. Más tipp esetleg valakinek?

(#311) logarithm válasza mtoffie (#310) üzenetére

logarithm
(senior tag)

Memóriát, vedd ki valamelyiket, úgy startold a gépet, hogy csak egy modul van benne.
Két variációból teszteld, egy az egyik másodszor a másik.

Ha úgy se megy akkor nincsen ötlet :)

ui: Még annyi, hogy bioszt, frissítsd le, a legújabbra.

[ Szerkesztve ]

(#312) mtoffie válasza logarithm (#311) üzenetére

mtoffie
(újonc)

Sajnos azt is próbáltam. Egy memóriával minden slotba, utána másik memória minden slotba és így tovább. Nem memória gond. Bios frissítés nem hiszem hogy megoldás lehet mert akkor nem ezt produkálná. Viszont tegnap esteb beindítás után elakadt, mint ahogy szokott ott hagytam kb negyed órára, mire visszamentem addigra elindult és felállt a rendszer. Ez most új tünet vagy legalábbis nem hagytam még ott így ennyi időre, most azt tesztelem hogy minden ilyen megfagyás után ha hagyom tovább lép e azon a bizonyos ponton... Ez sem mond valakinek esetleg semmit? Esélyes lehet a Bios chip?

(#313) mtoffie válasza logarithm (#311) üzenetére

mtoffie
(újonc)

Sajnos azt is próbáltam. Egy memóriával minden slotba, utána másik memória minden slotba és így tovább. Nem memória gond. Bios frissítés nem hiszem hogy megoldás lehet mert akkor nem ezt produkálná. Viszont tegnap esteb beindítás után elakadt, mint ahogy szokott ott hagytam kb negyed órára, mire visszamentem addigra elindult és felállt a rendszer. Ez most új tünet vagy legalábbis nem hagytam még ott így ennyi időre, most azt tesztelem hogy minden ilyen megfagyás után ha hagyom tovább lép e azon a bizonyos ponton... Ez sem mond valakinek esetleg semmit? Esélyes lehet a Bios chip?

(#314) Bada Bing válasza mtoffie (#313) üzenetére

Bada Bing
(tag)
LOGOUT blog

Legegyszerűbben kipróbálható teszt: minden USB-s eszközt (meg általában minden nélkülözhető külső elemet) húzz ki a gépből! Egy fel nem ismert periféria is okozhatja a boot megakadását, ami csak egy bizonyos idejű próbálkozás után lép tovább.

A bonyolultabb: mivel akár a videokártya is okozhatja a jelenséget, próbáld meg más videokártyával indítani!

[ Szerkesztve ]

(#315) mtoffie válasza Bada Bing (#314) üzenetére

mtoffie
(újonc)

:) Nagyon köszönöm a segítségedet! Az USB eszköz volt a probléma, pontosabban a Gamepad. :) Örök hálám Mester! :)

(#316) logarithm válasza Bada Bing (#314) üzenetére

logarithm
(senior tag)

Hirtelen nekem sem jutott volna az eszembe :R

(#317) Dressi

Dressi
(újonc)

Üdv!

Majdnem ilyen lapom van, csak az am3-as M3A770DE, erre tudtok valamit mondani?
Hsz
Mert furcsának találom, hogy csak ennyit bírna az lap.
(off-nak írom, mert végülis nem ebbe a topikba tartozik a lap)
Köszi, Dressi

(#318) Bada Bing válasza Dressi (#317) üzenetére

Bada Bing
(tag)
LOGOUT blog

300-ig illene bírnia. Szinte biztos, hogy vagy a processzor, vagy valami helytelen beállítás okozza a korai megakadást.

(#319) Dressi válasza Bada Bing (#318) üzenetére

Dressi
(újonc)

Köszi a választ, és igazad volt, a memó időzítésekkel volt gond, de leírtam a másik fórumban részletesebben. Köszi :C

(#320) trigun

trigun
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Vettem egy asrock a770de+ és egy AMD Phenom II x2 545 procit " Pretested x3 "

a gondom az lenne, hogy tök váratlan időkben " net,game,film" közben kifagy az egész gép, de nem kék halál, csak úgy bemerevedik a kép és semmi reakció, csak reset.

Ami zavar az a Everest feszültsége, +12V-ra 10.40-et ír... Biosban 11.92V.

Több táppal is ennyit ír.....

legfrissebb biost feltettem, de ugyan ez..... ram csere is volt/ vga is de mindig ez....

x2-es módban is ezt csinálja.

Előre is köszönöm.

Isti

BFBC2:speede85 BF3:speede85 CS:Source: Trigun

(#321) Bada Bing válasza trigun (#320) üzenetére

Bada Bing
(tag)
LOGOUT blog

Az Everest feszültségértéke alapján nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Én a BIOSnak inkább hinnék, és általában véve nem hinném, hogy ez bármiféle gondot okozna. Ötletek:
1) Nincs túlhúzva a proci? Ha tuningolva van, akkor ez a legvalószínűbb oka a problémának. Ebben az esetben lejjebb kell adni a MHz-ekből, vagy feljebb kell húzni a feszültséget. Mindenképp érdemes Prime95 és Lynx teszteket futtatni, így kiderül, hogy számolási hiba okozza-e a fagyásokat.
2) Látom, hogy hardvercseréken már túl vagy, így ehhez képest nem lesz extrém az ajánlatom: Windows reinstall. Ritkán vannak megmagyarázhatatlan dolgok, amit ez megold.

(#322) trigun válasza Bada Bing (#321) üzenetére

trigun
(lelkes újonc)

:R :R :R :R

köszönöm a választ, hétvégén tesztelem az elméleted.

Tuning: x2 gyárilag és +1 mag feloldva prime stabil..

BFBC2:speede85 BF3:speede85 CS:Source: Trigun

(#323) Gaben1987

Gaben1987
(lelkes újonc)

Sziasztok!

A következő a problémám. Ha elkezdek másolni egy legalább 1gb-os fájlt akkor nagyon lassú. Hdd-ről hdd-re, pendrivera bármire. Az elején elkezdi másolni 50000kb/s-el majd pár mp múlva leesik 10000kb/s-ra. Most vettem egy külső hdd-t, amire HD filmeket raknék. Így nagyon nagyon lassú. A gépemben 2db HDD van. Mindkettő 7200rpm. Töredezettség jó. Valami chipset driver hibára gyanakszom. Win7 64bit.

Szerintetek?

AsRock A770DE+, AMD Phenom II X4 955 BE , 6Gb 800mhz DDR2, Gigabyte HD5770 1GB 925/1340, FSP 350W, Samsung LE40C530

(#324) Bada Bing válasza Gaben1987 (#323) üzenetére

Bada Bing
(tag)
LOGOUT blog

Egyáltalán nem irreálisan lassú a 10000 (kilobyte feltételezem), lehet, hogy csak ennyit tud. Ebből a szempontból a 7200rpm nagyon keveset árul el. Az elején azért jóval gyorsabb, mert ott még a cache-be ír, aztán ha az megtelik, már csak annyival megy, amennyit a lemez lehetővé tesz.

Sem a chipset, sem a driver hibáját nem tartom valószínűnek. Azt azért kifejthetnéd, hogy miről mire mekkora a sebesség, mert nagyon sok dolgot soroltál fel, külső-, belső merevlemezeket és pendrive-ot is. Sokat segítene, ha a konkrét típusokat is meg tudnád mondani.

[ Szerkesztve ]

(#325) Gaben1987 válasza Bada Bing (#324) üzenetére

Gaben1987
(lelkes újonc)

Vegyük ezt a HDD-t. Fel van osztva 3 particióra. Ha egyikről a máikra másolok, akkor az átlagsebesség 8-9Mb/s

Vettem egy külső usb-s HDD-t. Az én gépemen az átlag másolási sebesség ugyanúgy 8-9MB/s Total commanderrel és a windows intézővel is.
Apám gépén ami ennél jóval gyengébb az átlag 27Mb/s, erre a külső HDD-ra Usb 2.0-n.

Pendrivera ha másolok pl, 400mb-ot, akkor alig 5-6 másodperc és átmegy! Ha másolok rá egy 720p-s 4gb-os filmet, akkor meg lemegy a sebesség 5-6Mb/s-ra.

A legfrisebb all in one driver van fent az asrock honlapjáról.

AsRock A770DE+, AMD Phenom II X4 955 BE , 6Gb 800mhz DDR2, Gigabyte HD5770 1GB 925/1340, FSP 350W, Samsung LE40C530

(#326) Gaben1987

Gaben1987
(lelkes újonc)

Úgynéz ki, hogy jobban letudom már szűkíteni a hiba okát.
Csináltam egy bios frissítést. A procit alapon hagytam.
Most az 2-es HDD-m partíció közti másolása eléri a folyamatos 50mb/s-t.
Az usb-s Hdd-t közvetlen az alapapi csatlakozóba raktam. Így itt is megvan a 27-30mb/s átlag.
Már kezdek örülni, DE az 1-es Hdd(előző képen) amin a windows is van, 3felé van partícionálva. Itt ugyanúgy megmaradt a belassulós jelenség.
Köszönöm a segítséget :)

(#327) Nirvatti

Nirvatti
(újonc)

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy megéri-e váltani 800-as ram modulokról 1033-asokra, vagy nincs nagy különbség közöttük? (Gondolom azért márkafüggő erősen a dolog, jelenleg 4*1GB Kingmax van a gépben, de amíg még használtan is ér valamicskét, lehet hogy lecserélném 2*2GB-ra, vagy kicsit többre...)

Mindenkinek aki itt jár, boldog új évet kívánok!
:))

(#328) Bada Bing válasza Nirvatti (#327) üzenetére

Bada Bing
(tag)
LOGOUT blog

Egyáltalán nem éri meg. Húzhatsz egy kicsit a 800-asokon is ha akarsz, végső soron elenyésző és legfőképpen érezhetetlen lesz a különbség.

(#330) beci

beci
(senior tag)

Sziasztok.Ehhez a laphoz keresnek 2*2 giga ddr3 ramot.
Milyet ajanlotok?

Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....

(#331) Nirvatti válasza beci (#330) üzenetére

Nirvatti
(újonc)

Ez az alaplap csak DDR2-es modulokat kezel.

(#332) logarithm válasza beci (#330) üzenetére

logarithm
(senior tag)

Így van csak DDR2-est kezel, és én kingmax 2*2GB ramot használok vele, mai napig tökéletes :)

(#333) logarithm válasza beci (#330) üzenetére

logarithm
(senior tag)

Ezt használom, nem is drága régen 11E FT volt :U

(#334) beci válasza logarithm (#333) üzenetére

beci
(senior tag)

Sorri,elnéztem a tipust,M3A770DE alaplapom van.:)

Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....

(#335) logarithm válasza beci (#334) üzenetére

logarithm
(senior tag)

Ja így már más a téma, amúgy kingmax teljesen megbízható, szerintem :)

(#336) Nirvatti

Nirvatti
(újonc)

Elég láma vagyok ilyen téren, a segítségeteket kérném:

A helyzet az, hogy lecseréltem jó ideje a 4*1GB Kingston (2 ilyen és 2 ilyen) memóriámat egy 4GB-os Corsair Kitre.

A kérdésem a következő lenne: ha megtartom a kitben lévő Kingstonokat, az járható út, vagy felejtős?

Azt hozzá kell tennem, hogy a hűtőm rálóg a memóriahelyekre, tehát csak a lapos Kingstonok mehetnének párban az 1-2 slotokba.

Phenom FX-5000-ként működő processzorom van, lehetséges ilyen kevert modulokkal is a magfeloldás, húzás?

(#337) Bada Bing válasza Nirvatti (#336) üzenetére

Bada Bing
(tag)
LOGOUT blog

Elméletileg kevert modulok használata is lehetséges. Az általad linkelt memóriákkal az a gond, hogy míg a jelenlegi kited CL6-os, addig az új CL5-ös lesz. Ez azt jelenti, hogy (1) az új kited is csak a lassabb, CL6-os időzítésekkel fogod tudni használni, illetve (2) lehet, hogy egyszerűen nem fogják szeretni egymást. Az (1) biztos, a (2) a gyakorlatban fog kiderülni. Elméleti akadálya ugyanakkor nincs, hogy vegyes kitet használj a procidhoz.

[ Szerkesztve ]

(#338) Kareszovics

Kareszovics
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv!

Sikerült lecserélnem a 2x1 GB Kingmax 800-as ramokat 2x2 GB Kingmax 1066-ra.

Élményindex alapján 5.5-ről 7.3-ra nőtt a teljesítmény, igazán "kraftos" cuccal még nem próbáltam. :)

Igaz mire "beállt" ez a szar többször volt blúszkrínem, mint az elmúlt 4 évben, de most úgy tűnik rendben lesz. :D

(#339) Nirvatti

Nirvatti
(újonc)

Sziasztok!

Most lőttem be 3000 MHz-re a 4 magos Phenom FX-5000-ként működő processzoromat.

Egy lépcsővel emeltem a feszt, biosban talán 1,2875V, bár CPU-Z 1,345-öt ír.
HT Link: 1365 MHz
NB: 2184 MHz

Viszont Prime alatt 61°ot jelez az AIDA...

Engem ez az utóbbi érték aggaszt.
No meg a HT-nek nem kéne magasabban mászkálnia?

Köszi a segítséget előre is!

(#340) Bada Bing válasza Nirvatti (#339) üzenetére

Bada Bing
(tag)
LOGOUT blog

A procinak nem lesz baja a 61°-tól, az nem fog tönkremenni. A HT csakugyan lehetne gyorsabb, nekem 1974 MHz-en megy. A szorzóját eggyel feljebb kapcsolhatod.

(#341) Nirvatti válasza Bada Bing (#340) üzenetére

Nirvatti
(újonc)

Közben már kiderült, hogy játék közben fagy. Most el kell utaznom, szóval vasárnap/hétfőn térek vissza a húzásra/beállításokra.

(#342) Bada Bing válasza Nirvatti (#341) üzenetére

Bada Bing
(tag)
LOGOUT blog

Hát persze ha fagy, az probléma.

(#343) cashback

cashback
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok.

Tudna nekem valaki segíteni tuning terén?
Adott AsRock 770DE+ lap + Athlon x2 5000 @ x4 FX5000

Mit hogy kellene beállítani hogy 3Ghz-en fusson?
Most 2,5Ghz-en fut... eddig bírtam... de a proci elméletileg tudja 3,4Ghz-ig tudja, tesztelte az eredeti tulaj.

Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.

(#344) logarithm válasza cashback (#343) üzenetére

logarithm
(senior tag)

Hi!

Nekem CPU típusa QuadCore AMD Phenom FX-5000, 3000 MHz (11 x 273) a szorzó.
Memóriának Valódi órajel 364 MHz (DDR) ; Effektív órajel 727 MHz
HyperTransport órajel 2182 MHz
Északi híd órajele 2182 MHz

Ez a stabil, amit alap Volt-al(fesz-el) kibír nálam, gondolom ez fölé már csak feszültség emeléssel, megy vagy anélkül sem, mert nem mindegyik képes rá hiába hozta össze bárki, nekem pl, nem tudja.

Üdv.

Bios-t frissítsd -> [link]

[ Szerkesztve ]

(#345) cashback válasza logarithm (#344) üzenetére

cashback
(senior tag)
LOGOUT blog

Bios a legújabb...

Most elkezdtem állítgatni... 11*273 3Ghz
Ramot viszont nem engedi 728Mhz főlé... 910Mhz-nél már nem indul. 1066Mhz-es ramjaim vannak.
Illetve HT-nél 1300Mhz-et ír... 2Ghz-et állítok be biosba, viszont everest már csak 1,3Ghz-et ír.

1,35V-on így elindul... de ez így nagyon nem jó, sztem. :(

(#346) cashback válasza logarithm (#344) üzenetére

cashback
(senior tag)
LOGOUT blog

Most így néz ki a dolog:
11*230 2530Mhz 1,3V
HT 1150Mhz
NB 1840Mhz
Ram 920Mhz

Elméletileg a HT, NB ugyan úgy van beállítva bios-ban... még is kevesebb. Ezt nem értem miért. :F

(#347) logarithm válasza cashback (#346) üzenetére

logarithm
(senior tag)

Nem vagyok nagy tunningos, de nekem sem mennek a ramjaim maxin. 800MHZ-esek, és 728on mennek kb.

Sajnos, ennél többet nem lehet kihozni ebből a prociból.
De szerintem ez is elég szép egy anno 10EFT-os dologtól :)

(#348) cashback válasza logarithm (#347) üzenetére

cashback
(senior tag)
LOGOUT blog

Én sem vagyok éppen tuning mester... :D
Majd minden beállítást koppintok valahonnan...

Bár most úgy néz ki a dolog hogy:

Egyébként az fáj hogy 1066Mhz-es Hyperx ramok vannak bent és az istenért nem akarnak elindulni magasabb órajelen mint ami.
Ami még rosszabb... van most nálam 2*1Gb 800Mhz-es Kingston...
Ha alapórajelen indítom el a gépet akkor gond nélkül megy mind a 4 800Mhz-en.
Viszont a fenti beállításokkal, így hogy 766Mhz-en mennek a Hyperx-ek, már nem fogadja el a másik két 800-as ramot.

Itt csak 728mhz-en mennek a Hyperx-ek:
[L:/dl/upc/2011-08/206154_cachemem.png](IMG:/dl/upc/2011-08/206154_cachemem.thumb.png)(/IMG)[/L]

Viszont jobb eredményt hoznak mint egy átlag 800Mhz-es ram... szóval 728Mhz-et ír, de mintha valójában gyorsabban pörögnének. (pl: [link])

Egyéb kérdés... CrossFire
Gyártónál... [link]... CF-re ír pár kártyát... ezen kívül is használható más ATI? Pl. HD4850-ből 2darab.
Nem mintha tervezném, csak kíváncsiság. :)
Illetve Bios verzióhoz is mindenhova az 1-t írja.

És még egy... Bios...
Hát feltoltam az 1,7-es verziót. Régebben egy Sempron 140@Athlon II x2 440-vel 1,4-est használtam... tökéletesen ment, iszonyat jó tuninggal, anno ide is legépeltem...
Szóval az 1,7-ről egyel visszább vettem... 1,6-ra... és ezzel a bios-val értem el hogy 3200Mhz-en menjen a proci.
1,7 verziónál 1. nem indult, 2. ki volt szedve egy csomó proci állítási lehetőség, 3. ramokat sem engedte igazán állítgatni. (persze ez nincs a gyártónál leírva :D )

Még most gondolkozom az 1,4-es letesztelésén... veszíteni nem veszítek vele semmit. :))

[ Szerkesztve ]

(#349) Bada Bing válasza cashback (#348) üzenetére

Bada Bing
(tag)
LOGOUT blog

Ez megvolt? Sokaknak segített.

(#350) cashback válasza Bada Bing (#349) üzenetére

cashback
(senior tag)
LOGOUT blog

Aham... Ezt felejtettem el... már a S1040@A440-nél is használt.
A HT és kevesebb ram órajel valami más gubanc lehet.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.