Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#101) gfefe válasza Diocles (#100) üzenetére

gfefe
(őstag)

Hát akkor valami ott nem kóser nálad....

Winfos alatt teljesítmény centrikuson van beállítva az energiagazdálkodás? Csak mert egyedül így megy...
de amennyiben kéred lekaphatom neked egy "print scr" el mert nálam hiba nélkül működik)

De lassan várható egy új biosz mivel az asrock 4-5 havonta ad ki egy jelentősebb hibajavítást a lapjaihoz és az nem sokára itt lesz... Ki tudja az lehet megoldja majd a gondod... bár érdekes dolog, hogy egyikben megy másikban nem... remélem nem valami hibája van a lapodnak. :U

[ Szerkesztve ]

DOWNLOAD ██████████████ 105%

(#102) gfefe

gfefe
(őstag)

Gaben1987:

Néhány hozzászólással ezelőtt említetted a crossfireX et....
Azt ebben a lapban én azt mondom, hogy felejtős mivel 16 os a felső és 4x es az alsó vga slot... Ebből igen csak csonka CF kerekedne ki és visszafogná mind a két kártyát....

Ellenben a 4x es slot alkalmas ssd vinyónak avagy egy kisebb Nvidia társkártyának physx (CUDA) számolásra.... Én például legközelebb erre fogok beruházni... Valami olcsóbb nvidia kari az új dx10.1 es kis hőtermelésű modellekből... :K

[ Szerkesztve ]

(#103) Diocles válasza gfefe (#101) üzenetére

Diocles
(fanatikus tag)

Igen, kérlek, kapd le nekem 64 bites Win 7-esen. Szerintem próbáltam mindenen, de érdekes, hogy pont a teljesítménycentrikust kell választanod, mert az pont a CnQ ellentéte. A teljesítménycentrikus beállításnak kellene úgy működnie, hogy soha nem veszi vissza az órajelet és a kiegyensúlyozottnak kellene leszabályoznia.

(#104) Diocles válasza gfefe (#102) üzenetére

Diocles
(fanatikus tag)

Figyelembe véve, hogy a PhysX kihalóban van, sokat azért ne költs rá :)

(#105) Gaben1987 válasza gfefe (#99) üzenetére

Gaben1987
(lelkes újonc)

Ez a max Ht amit a proci tud :(

AsRock A770DE+, AMD Phenom II X4 955 BE , 6Gb 800mhz DDR2, Gigabyte HD5770 1GB 925/1340, FSP 350W, Samsung LE40C530

(#106) Gaben1987 válasza Gaben1987 (#105) üzenetére

Gaben1987
(lelkes újonc)

Következő lenne a kérdésem, amire nem kaptam választ. A biosban a NB feszt, hol lehet állítani. Melyik menüpontban?

Találtam egy 4800+ tuning cikket, nekik is 1250 a max HT. 3125mhz-en. Tegnap eljutottam 3075mhz-ig. Utána fagyott.
http://www.bcchardware.com/index.php?option=content&task=view&id=3782&Itemid=81&limit=1&limitstart=2

[ Szerkesztve ]

AsRock A770DE+, AMD Phenom II X4 955 BE , 6Gb 800mhz DDR2, Gigabyte HD5770 1GB 925/1340, FSP 350W, Samsung LE40C530

(#107) gfefe válasza Diocles (#104) üzenetére

gfefe
(őstag)

Ok . Igyekszem ma még linkelni óráim után a képet.

A physx szerintem azért kihalóban még sincs, de ez nézőpont kérdése....
Azonban számomra a CUDA kompatibilitás is számítana mert van nem egy film konverter ami kihasználja és jelentős gyorsulás van... De tény, hogy nem akarok költeni rá... nézegettem a 220 as karit, de újonnan drága használtan meg nincs... így 8600 gt vagy gts lesz belőle szerintem abból is valami csendes változat. :B

Gaben1987:

Hát akkor ez sajnálatos. NA de nem baj.. ha ki tudtad harcolni azt amit a normásis portálok akkor csak nem lehet olyan rossz eredmény :) Bár én valami nagyon mazohista állat vagyok mert én mindíg döntögetném a rekordokat, de sajna nekem a hűtés már megállít.... sajna a mugan 2 is kevéd már nekem vízzre meg most nincs zsé....

(#108) gfefe válasza Diocles (#104) üzenetére

gfefe
(őstag)

Itt a beígért kép és igazad volt mert elírtam.
Nem teljesítmény centrikus hanem kiegyensúlyozottra kell tenni. :B

(#109) Diocles válasza gfefe (#108) üzenetére

Diocles
(fanatikus tag)

Csak tudnám, nálam miért nem működik. Egyszer, ha sok időd lesz, lefényképeznéd nekem azt a képernyőt, ahol azok a beállítások vannak, ahol az FSB meg a feszültség is?

[ Szerkesztve ]

(#110) gfefe válasza Diocles (#109) üzenetére

gfefe
(őstag)

Sok időm nem tudom mikor lesz, de valahogy megoldom neked...

Igazábból szerintem semmi extra nincs nálam. Enabledre álítottam a beállítást és melette tuningoltam rendesen. Nálam kezdetek ótta így van.

(#111) Diocles válasza gfefe (#110) üzenetére

Diocles
(fanatikus tag)

Majd akkor először én küldök, és megmondod, hogy neked különbözik-e valami.

(#112) gfefe válasza Diocles (#111) üzenetére

gfefe
(őstag)

Részemről ok.

(#113) Diocles

Diocles
(fanatikus tag)

Na nekem így nem működik a CnQ.

(#114) gfefe válasza Diocles (#113) üzenetére

gfefe
(őstag)

Az enhacedet dobd enabledre....

Jobbat nem tudok sajna mert ugyan így vagyok beállítva :U

(#115) Bada Bing válasza gfefe (#114) üzenetére

Bada Bing
(tag)
LOGOUT blog

Az FX-5000-es nem tudja még az Enhanced Halt State-et, csak a C3-as steppinges procik.

[ Szerkesztve ]

(#116) gfefe válasza Bada Bing (#115) üzenetére

gfefe
(őstag)

Az lehet, de se javulni se romlani nem romlott a teljesítmény így megy nálam 1 hónapja. :U :B

(#117) Gaben1987

Gaben1987
(lelkes újonc)

Beújítottam. Fesz és szorzó emelve. A cool and quiet is működik. 780mhz-re és 0.9V-ra veszi vissza.

(#118) gfefe válasza Gaben1987 (#117) üzenetére

gfefe
(őstag)

Nem rossz eredmény.

Bár nem értem miért 550 est vettél... de te dolgod.

Mag aktiválás esetleg ebben? :U

(#119) Gaben1987 válasza gfefe (#118) üzenetére

Gaben1987
(lelkes újonc)

Nem találtam kitesztelt darabot már, ezzel meg vettem egy zsákbamacskát. A 4mag nem megy..... viszont 15-t megért újonnan. Ez meg csak egy alap tuning, Még nem volt időm próbálgatni. Megvagyok vele elégedve. A legtöbb játékban, hozza a +20-30fps-t(nem vicc)
Tudom, hogy a 3dMark06 nem mérvadó, de az alap 8600pontból lett 14241.
Mellesleg ha még érdekel eladó a 4800x2 :D

[ Szerkesztve ]

(#120) gfefe válasza Gaben1987 (#119) üzenetére

gfefe
(őstag)

Oké ment privi a procival kapcsolatban :)

Amúgy 3 magosítani sem tudtad?
Persze adni kell neki feszt is, de úgy talán vagy a 3. vagy a 4. mag beüzemelhető...

Apropó én elértem tuningban a 3500Mhz et. Menne fentebb is csak sajna sok fesz kell neki... valamint combosítani a hűtést.... fesz 1.5V Tudom, hogy magas, de kit érdekel.... 6 óra prime stabil.... valamint vissza veszi az órajeleket. 53 fok a proci max hajtva. )

[ Szerkesztve ]

(#121) gfefe

gfefe
(őstag)

Várom amúgy már az új biost....

Jó lenne a mag aktiválást egy kicsit modernizálni, de a fene se tudja, hogy megcsinálja e az srock.... Értem itt a külön mag külön gyorsitótár aktiválást. Mert sok prociban pontosan a gyorsitó tárral van a probléma és akkor legalább 4 magos athon 2 ként üzemelhetnének.

Az asus már a lapjai nagy részét felkészítette erre..... remélem most már a kis leányvállalat is megcsinálja. :U

(#122) Gaben1987 válasza gfefe (#121) üzenetére

Gaben1987
(lelkes újonc)

Egyszer próbáltam a 3 magosítást nem sok sikerrel. Igazából nem is tudom, hogy egyáltalán jól csináltam-e.Mivel a cmos jumperhez ki kell szedni a videókártyát is :((( így nem sokszor próbálkoztam. (van más lehetőség?)
Próbáltam auton. Próbáltam az egyik magnak +2%-t adni acc-ben<- ezt nemtudom jól csináltam-e. Ha leírnád, hogy mit is kéne beállítani azt megköszönném :)

[ Szerkesztve ]

(#123) Gaben1987 válasza Gaben1987 (#122) üzenetére

Gaben1987
(lelkes újonc)

A kérdés tehát, hogy itt mitt kell állítani ahhoz, hogy 3 mag menjen. 4.et 0%ra kell rakni?
ha autora rakom akkor be se POST-ol és nem is lehet kikapcsolni, csak ha a tápot nyomom le.

[ Szerkesztve ]

(#124) gfefe válasza Gaben1987 (#123) üzenetére

gfefe
(őstag)

Az ACC-t csak autora állítsd... lehet variálni, de az csak a tuningnál hozhat némi előnyt ha magonként adod neki a % ot...

Ott van az alatta levő beállítás az active core... na ott állíthatod be, hogy mik menjenek.
0 és 1 es mag fix, hogy jó... magyarul vagy a kettes vagy a hármas magot aktiváld külön hozzá.

Amúgy nem értem mit állítottál félre, hogy cmos reset kelett én nyúztam már sokféle képpen, de mindíg felált a biosig.... max 1x 2x meg kelett nyomni a sima reset gombot....

(#125) Gaben1987 válasza gfefe (#124) üzenetére

Gaben1987
(lelkes újonc)

hmm...active core controlnál nekem csak 1 magot lát: "1core(core0)"
Mikor cmos kellett akkor teljesen auton volt minden.

(#126) gfefe válasza Gaben1987 (#125) üzenetére

gfefe
(őstag)

azért lát 1 magot mert előtte az ACC-t autora kell állítani
Mented és a következő belépésnél már lesz opció :)

(#127) gfefe válasza Gaben1987 (#125) üzenetére

gfefe
(őstag)

NA mi történt a topikkal :) Nagyon elcsendesűltünk.

Gaben1987: NA sikerült valamit kezdeni a tiltott magokkal?

(#128) Gaben1987 válasza gfefe (#127) üzenetére

Gaben1987
(lelkes újonc)

Ha beállítom az ACC-t autora és elmentem, akkor már nem jön be a bios sem. Rossz a másik két mag. Kifogtam :DDD

(#129) gfefe válasza Gaben1987 (#128) üzenetére

gfefe
(őstag)

az koránt sem biztos barátom :)

Adj neki mondjuk 1,4v feszt.... Utána mentsd el...
Belépsz megint és akkor próbáld autora tenni :) Ki tudja.... Nekem 720BE procinál így ment a +mag bár a baj az volt, hogy amelyik így vacilál és még is megy a mag annak nagy feszek kellenek.... :U

(#130) Gaben1987 válasza gfefe (#129) üzenetére

Gaben1987
(lelkes újonc)

Gyorsba kipróbáltam. Cmos segített csak. Az az érdekes, hogy még a power gombal ki sem lehet kapcsolni a gépet. Se resettel. A monitor is kiírja, hogy no signal...

(#131) pckownz

pckownz
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok.
Mai napon vettem magamhoz az új alaplapomat, és hozzá egy Athlon II x3 435 procit. Na most ez ACC segítségével 4magosítható volt, így Phenom II x4 B35 lett belőle. Mivel Phenom II lett, nem Athlon II, ezért kellene rajta lennie L3-nak, nem de? Ezt hogy tudom belőni?

First they ignore you. Then they laugh at you. Then they fight you. Then you win.

(#132) Diocles válasza pckownz (#131) üzenetére

Diocles
(fanatikus tag)

Kicsit legörgetsz láthatsz egy fotót a BIOS-ról. Ott az L3 Cache Allocation nevű opció a te embered. Amúgy nem kell, nem lehet rajta semmit belőni. Vagy van vagy nincs.

[ Szerkesztve ]

(#133) cashback

cashback
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok.

Én is csatlakoztam a táborhoz. :)
Egy picit gyengébb proci társaságában mint az FX5000, de azért meg kell vallanom kellemesen csalódtam a picikében... Sempron 140@Athlon II 440 / 2700Mhz@3250Mhz CV: 1,24V
Eddigi tapasztalatom szerint egy nagyon ütős kis proci ez. Gyári hűtéssel (amit a sempronhoz adnak vga hűtésnek nézném először) 40'C-ot tartja, játék közben maximum 50'C.
A déli híd melegszik egy picit (oldallap hűtés megy rá)... ami engem egy kicsit zavar is. Esetleg valaki cserélt rajta hűtést? És mi került a helyére?

[ Szerkesztve ]

Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.

(#134) pckownz válasza Diocles (#132) üzenetére

pckownz
(őstag)
LOGOUT blog

Oké, akkor L3 nem dolgozik rajta. Köszi az infót, már kezdtem azt hinni (vagyis reméltem), hogy én csinálok valamit rosszul.

First they ignore you. Then they laugh at you. Then they fight you. Then you win.

(#135) gfefe válasza pckownz (#134) üzenetére

gfefe
(őstag)

Üdv.

pckownz: A te procidban elvileg nem kellene L3 gyorsitótárnak lennie. Pont ebben különbözik az athon 2 és a phenom 2. Minden esetre üdv a topikban. és jó az a 4 mag így is :) Pláne ha meg tudod kellően kergetni.

cashback: Sempron 140@Athlon II 440 / 2700Mhz@3250Mhz CV: 1,24V Ez azért kellemes teljesítmény. Fél áron kaptál egy tökéletes athon 2 procit és ráadásul ilyen alacsony fesszel... ez a proci 1,4v al simán viszi akkor a 3600-3800 at is... (bár ahhoz hűtés is kell) :) Apropó téged is üdvözölnélek közöttünk :)

Gaben1987: sajnálom a dolgot. Akkor ez most nem nyert.... :U

[ Szerkesztve ]

(#136) pckownz

pckownz
(őstag)
LOGOUT blog

Hmm. A Narancssárga PCI-E slotnál normális ha nincs végig rögzítve? Szóval így kb a feléig.

(#137) Diocles válasza pckownz (#136) üzenetére

Diocles
(fanatikus tag)

Mit jelent az, hogy nincs rögzítve? Mi nincs mihez rögzítve?

(#138) pckownz válasza Diocles (#137) üzenetére

pckownz
(őstag)
LOGOUT blog

Hát azt, hogy a sín nagy része szabadon mozog. Elég necces volt belőle a kártyát kivenni. Szó szerint mozog a sín a lapon.

(#139) gfefe válasza pckownz (#138) üzenetére

gfefe
(őstag)

Normális mivel az csak egy 4x es sín... ha megfigyeled a belsejét ott sincs végig érintkezőkkel tele. Elvileg ott egy sokkal rövidebb sin is elég lenne, de az asrock gondolom marketing miatt (vagy megtévesztés) teljes sint tett be.... :U

(#140) gfefe

gfefe
(őstag)

Ez fura.... megsasoltam, hogy jött e már ki új bios a + os laphoz, de semmi... nem, hogy nem jött még biost le se lehet tölteni most.... semmi sincs fent... a régiek se. [link] :U

(#141) pckownz válasza gfefe (#140) üzenetére

pckownz
(őstag)
LOGOUT blog

Itt vannak a régiek :U

(#142) gfefe válasza pckownz (#141) üzenetére

gfefe
(őstag)

aha :)

ok....
Akkor még új a láthatáron sincs.... :(((

(#143) Diocles válasza pckownz (#138) üzenetére

Diocles
(fanatikus tag)

Ejha, ezt még nem vettem észre! Ez azért nem szép. Azt azért tudtam, hogy az csak 4x sín.

(#144) Diocles válasza gfefe (#142) üzenetére

Diocles
(fanatikus tag)

Pedig lenne mit javítani. Írtam korábban, hogy a suspend to ram megoldásuk nem működik megfelelően. Nos azóta járt a gépben egy 4350-es videokártya, amivel működött, azóta pedig egy az elsőtől teljesen eltérő gyártmányú 4850-es, amivel ugyanúgy nem működik mint az elsővel. Az én lapom tehát a HD4850-eseket nem szereti.

(#145) gfefe válasza Diocles (#144) üzenetére

gfefe
(őstag)

Hát igen... de a baj, hogy most minden alaplapgyártó cég a 6 magos procikra készíti fel a lapokat és így a mi "régi" alaplapunk sajna háttérbe kerül.... nem lepődnék meg azon ha jönne bios, de valami csip csup kis javítással, hogy "na adtunk valamit" :U

Tuning terén kétlem, hogy a 1.4 es biosnál jobbat már nagyon alkotni lehetne, de sokaknak 1-2% is elég lenne.... :U

(#146) cashback válasza gfefe (#145) üzenetére

cashback
(senior tag)
LOGOUT blog

És... megjött az 1.5-ös bios... Támogatja a lap a Phenom II X6 1035T, 1055T, 1090T-s procikat. :)

Arról is találtam írást hogy a Phenom II X4 960T és Phenom II X4 940T modellek lesznek az első Zosma alapú processzorok amiknél feloldható +2mag.

Ez azért egész jó hír... várunk fél évet és 20-30e körül lesz egy 6magos gépünk. :) Már ha ez a lap támogatja majd a Zosma procikat... mert a fent említett 3féle 6magos Thuban magos.

Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.

(#147) pckownz válasza cashback (#146) üzenetére

pckownz
(őstag)
LOGOUT blog

Szóval ebben a bios update-ben semmi újdonság nincs, az új cpu supporton kívül?

(#148) Ipk18 válasza pckownz (#147) üzenetére

Ipk18
(lelkes újonc)

De van! Legalábbis nálam. Eddig a 720BE processzorom négymagosítása után a Prime (blend) elindításakor azonnal csontra fagyott, bármilyen beállítást használtam. Gondoltam, most is megpróbálom, bár semmi reményt nem fűztem a változáshoz, magamban már elkönyveltem, hogy ez egy ilyen proci, nem véletlenül adták 3 magosnak. És láss csodát, a Prime most nem fagy, jó 5 percig futtattam, csak elérte a 62 fokot, úgyhogy tovább nem mertem. DE van egy kérdésem. A proci ventillátor (gyári) fordulatszámának ugye a hőmérséklet emelkedésével változnia kéne? Mert nekem 46 foknál is 3444/perc, meg 62 foknál is.

(#149) gfefe válasza Ipk18 (#148) üzenetére

gfefe
(őstag)

Na ez kellemes :) ürülök a hírnek, hogy megy benne az új 6 magos proci.... de hogy az asrock ezért milyen büntetést fog kapni :):):) mert elvileg az amd csak am3 foglalatba engedi használni a 6 magos procijait...

A tuningra meg kiváncsi leszek, hogy így elérem e a bővös 3500Mhz et :):):)

Venti szabályzást nézd meg a biosban mert ha 9 es re van állítva akkor pörög maxon folyamatosan

(#150) Ipk18 válasza gfefe (#149) üzenetére

Ipk18
(lelkes újonc)

9-esre van és 45 fokra. Lehet, hogy csinálok egy újrapasztázást, aztán, ha az sem segít és atomstabil a 4 maggal, akkor jöhet egy új hűtő. Közben kipróbáltam az NFS Shift-et is, ez alatt is előbb-utóbb ki szokott fagyni. Most nem fagyott ki, hanem kékhalállal távozott a fizikai memóriára hivatkozva. Lehet, hogy a memóriaidőzítéseken kellene állítani, most auto-n vannak.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.