Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#51) tts válasza Patrick (#49) üzenetére

tts
(PH! addikt)

nem mintha magam ellen akarnék beszélni, de az SX2 kimondottan nagy teljesítményű - szvsz a többi is sok, nem kell erre nagy tolású cucc, a kártyát a hőcsövek hűtik, a venti csak a bordákon leadott meleget fújja el - én pl. az S-Flex-21D-t tenném rá

(#52) wwhy

wwhy
(PH! addikt)

Legyen már s2 is :) lassan minden cuccom AC, de ez az S'' sehogy se akar összejönni (7300GT-re kellene)

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#53) Patrick

Patrick
(PH! addikt)

Na úgy döntöttem, hogy egy SCYTHE S-FLEX 1600 RPM lesz majd rajta. Nem semmi amiket írnak róla :D Ez a folyadék siklócsapágyas technológia ez erős :D Na meg az élettartam sem pite.
Végülés lesz még egy BT VX120-as felette és a házban is elől hátúl lesz két nagy venti...igazából a cpu és a vga lesz húzva :D Remélhetőleg ez a négy nagy venti megálja majd a helyét :)

Két dolog végtelen, a VILÁGŰR és az EMBERI BUTASÁG, de az előbbiben nem vagyok biztos!

(#54) wwhy

wwhy
(PH! addikt)

tts kérlek erősíts meg, hogy az S1 nem talál a 7300GT-re :) szócsatázok néhány jóemberrel, akik váltig állítják, hogy ők márpedig rátették. Az AC oldala szerint ez nem igazán lehetséges, persze csodák mindig vannak :D

[Szerkesztve]

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#55) Patrick válasza wwhy (#54) üzenetére

Patrick
(PH! addikt)

Az S2 való a 7300GT-re, ugye ott csak 2 heat pipes van.

Ettől függetlenül lehet hogy rá lehet rakni az S1-et is, de nem hinném, mivel van méret beli különbség is. De sztem kérdezd meg hány heat pipe van rajta. :D Akkor úgy is kibukik. :D

[Szerkesztve]

Két dolog végtelen, a VILÁGŰR és az EMBERI BUTASÁG, de az előbbiben nem vagyok biztos!

(#56) waverider válasza Patrick (#49) üzenetére

waverider
(senior tag)

én a Noctuát ajánlom Neked!
csendesebb, mint az s-flex, ugyanannyi az élettartam, és nagyobb a légszállítása :C
itt jó árban is van: [link]

Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.

(#57) Bagira01

Bagira01
(PH! kedvence)

Mennyibe kerül az accelero s1 jobb mint az x2?

Hirdetéseim--http://href.hu/x/d4ev---TRU120ex, Cav W320 mélynyomó eladó

(#58) Patrick válasza waverider (#56) üzenetére

Patrick
(PH! addikt)

Huh, hát jóval olcsóbb, mint amit én kinéztem, valóban nagyobb a légszállítása is...és halkabb is. 5 év garancia, háhh, addigra már tuti új gépem lesz :D

Hát bazeg meggyőztél :)

(#59) Patrick válasza Bagira01 (#57) üzenetére

Patrick
(PH! addikt)

Jobb, állítólag Best-Buy és a tts-be 5600 :D

(#60) wwhy válasza Patrick (#55) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

Méretek:

S2
Heat Sink: 140(L) x 188(W) x 32(H) mm
Heat pipe: 6 mm x 2
Weight: 202 g
Accessories: 8 Memory Heat Sinks

S1
Heat Sink: 140(L) x 215(W) x 32(H) mm
Heat pipe: 6 mm x 4
Weight: 290 g
Accessories: 2 Voltage Regulator Heat Spreaders
8 Memory Heat Sinks

tehát elméletileg el kellene férjen, nálam van hely :) itt a furatok a kérdés :F

(#61) Patrick válasza wwhy (#60) üzenetére

Patrick
(PH! addikt)

Hát igen az s1 szélesebb és ugye +2 heat, épp ezért a furatok lehet máshol vannak picit, nem tudom :D

Ahol a teszt van - ott sem találtam külön infot róla...

[Szerkesztve]

(#62) tts válasza wwhy (#54) üzenetére

tts
(PH! addikt)

kérlek szépen, nem szívesen tenném, mivel jómagam nem próbáltam

minden esetre, ha valaki állva állítja, hogy márpedig ő sk. megtette és sikerült, azzal nehéz vitatkozni, de ha valaki csak szemre állítja neked, hogy ő rá tudná tenni - no azzal meg nem érdemes vitatkozni

ez olyasmi mint a puding... :)

(#63) wwhy válasza tts (#62) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

Köszi szépen :) persze mindenki szemre dumál, pedig az AC oldalán pdf-ben a rajzok is ott vannak. Minden esetre, ha jönne S2 a(leg)elsők közt rendelnék :)) illetve ha van ötleted, hogy az AC házak hátulján levő 2 ventit mire lehet lecserélni? nagyon hatásosak, de így nyáron elég hangosak :(

[Szerkesztve]

(#64) Bagira01

Bagira01
(PH! kedvence)

Tehát akkor ezek vannak az s1-hez:
2 Voltage Regulator Heat Spreaders (mire jók ezek :F )
8 Memory Heat Sinks
X1950pro-ra felszerelhetőek ezek a heat spreader-ek? Mondjuk egy x2 3,7k ez meg 5,6k ér ez annyival többet mikor még venti sincs hozzá

(#65) tts válasza wwhy (#63) üzenetére

tts
(PH! addikt)

a téma 5 perces [link] :D

venti - stílusosan egy-egy másik, csendesebb AC ventire [link]

[Szerkesztve]

(#66) tts válasza Bagira01 (#64) üzenetére

tts
(PH! addikt)

valószínüleg spreadelik a heatot a voltage regulatorokon ;)

(#67) Patrick válasza tts (#66) üzenetére

Patrick
(PH! addikt)

Ha jól tudom ez majd szabályozza a dolgokat, aszem automatice... :D

(#68) tts válasza Patrick (#67) üzenetére

tts
(PH! addikt)

őszintén bevallom - ennyire nem mélyültem el a dologban - így simán elhiszem neked

(#69) waverider válasza Patrick (#58) üzenetére

waverider
(senior tag)

ezt használom én is az új S1-en és nem sokkal hangosabb, mint a passzív! :C

ha picit lejjeb szaladsz, láthatod az értékeket (#41. hsz.) pedig a 7800GTX igencsak forrófejű :DDD

Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.

(#70) Patrick válasza Patrick (#67) üzenetére

Patrick
(PH! addikt)

Hát próbáltam fordítani :) :))

(#71) Patrick válasza waverider (#69) üzenetére

Patrick
(PH! addikt)

LOL nem megy 50 fölé? :D Pedig 0,11 mikron a csíkszélessége :D
Amúgy ehhez az S1-hez jár ramhűtő borda is?

(#72) moongoose válasza Patrick (#71) üzenetére

moongoose
(őstag)
LOGOUT blog

8db ramhűtő..igen.
A voltage regulator cooling(mittomén)az a feszátalíkítókra kell.
Olvass vissza a hsz-ekben.

Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

(#73) moongoose válasza Bagira01 (#64) üzenetére

moongoose
(őstag)
LOGOUT blog

Jóval jobb, mint az X2.
Az egy elb@szott hűtés.
Kicsi és ráfújja a levegőt az alaplapra.
Ha folytatták volna a silencer szériát, ezekre a nagyobb kártyákra, szvsz jobban vitték volna az emberek.
Én is sokat gondolkodtam, hogy veszek egy X2-est,ám nem akarok kib@szni az alaplapommal.
Az 1950-pro-ra valo voltage hűtő, nem található a csomagban.
Ez nem tudom hátrány e.
Nézz vissza a hsz-ekben kitárgyaltuk, hogy miért is lehetséges.

(#74) Qkackca

Qkackca
(fanatikus tag)

Nézegetve az adattábláját az S2-nek, számításaim szerint nem jó a Geforce 4 Ti-re és a 6600GT-re (agp) sem. :((( Nem jó helyen vannak a furatok.

Mert pl a VF700-as jó mindkettőre, Zalmi a 4 Ti-n volt a GT-n pedig a gyári hűtő és simán felcseréltem őket (Zalmi a GT-re, a GT gyári hűtője pedig a 4 Ti-re :) )

http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | Ballistix@aszekrénytetején

(#75) Bagira01 válasza moongoose (#73) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Úgy döntöttem nem veszek hűtést rá max ha nagyon forró akkor újrapasztázom meg kicserélem a hővezető lapokat. Erre a pár hónapra nem éri meg még 5,6k-ért másik hűtőt venni.

(#76) TomBoy1986 válasza moongoose (#73) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:)

Nincs igazad. Tudom, mert nekem van.

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#77) moongoose válasza TomBoy1986 (#76) üzenetére

moongoose
(őstag)
LOGOUT blog

Félreérthettél...
Nem a hűtőteljesítményét becsméreltem, mert az biztos, hogy lehűti a vga-t,hanem a hő elvitelének a megvalósítást cseszték el.
Mivel az alatta levő alkatrészeket meg fűti azzal a meleggel,amit lefúj a vga-ról.
Nézted már, hogy intenzív pár órás használat után milyen meleg az alaplap azon része, ahová ráfúj az x2?
Érdemes lenne, így legalább mi is tudnánk, hogy valóban lehetséges-e amit én állítok így látatlanban.

(#78) Patrick

Patrick
(PH! addikt)

Én nem akarok beleszólni, de van benne valami amit moongoose mond, vagyis ha megnézed egy két oldalon a teszteket ott sok képet találsz az x2-ről eléggé szétszedett állapotban és valóban az alaplapra is fújja a meleget, mivel a hűtőbordák úgy vannak kialakítva. Jó vga hűtő, most már csak volt sztem, a hő elszállításának módját, vagy útját jobban is átgondolhatták volna.

Amúgy hogy ez mennyire ''káros'' az alaplap azon részére azt nem tudom és azt sem, hogy mekkora hömérsékletről van szó, de azárt még is csak vezesse ki a házból a meleget és ne a lapra :) Én speckó szeretem, ha minden hűvös :D

(#79) TomBoy1986 válasza moongoose (#77) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na, a helyzet a következő. Két videókártyámon használtam:
Sapphire X1950Pro-n : [link]
Sapphire X1950XT-n : [link]

A 2. képen láthatod azt is, hogy milyen helyzetben volt a kártya. Emiatt kifejezetten örülök neki, hogy az alaplapra fúj, ugyanis a passzív hűtése az alaplapi chipsetnek finoman szólva is forró. Tehát ennek bizony van légmozgató hatása, ami az NV 570U-nak nagyon jól jön.

Másik dolog. Nem csak az alaplap felé fúj a hűtő, hanem hátra a VRM-ek felé is. Ez pedig ismét egy nagyon pozitív dolog, mert azoknak bizony nem árt szintén a hűtés.

Ami pedig a legjobb az egészben, hogy amitől félsz már csak azért sincs úgy, mert a benne elhelyezkedő ventillátor légszállítása rendkívül csekély. Ugyebár ennek a kártyának a gyári hűtője eléggé erőteljes, ráadásul kifelé fújja a meleg levegőt. Nos a helyzet az, hogy sajnos a benti hőmérséklet attól még nem volt kevesebb vele - érdekes dolog, de a proci is ugyanúgy melegedett, meg persze a kártya is, csak hangosabb volt.

Szóval összefoglalva, nekem kifejezetten előnyös kialakítású az X2. És természetesen nem vitatom el az S1 érdemeit, sőt nekem is tetszik, de erre a kártyára nem tenném rá.

Az RV570-en az X2 stabilan tartja az 55°C-t, míg az S1 - passzívan - 63-65 °C, mint egy kolléga nagyon tanulságosan leírta az X1950Pro topicban.

Na asszem ennyit szerettem volna, szóval nem szidni az X2-t, mert egyáltalán nem rossz kialakítás :)

[Szerkesztve]

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#80) Patrick válasza TomBoy1986 (#79) üzenetére

Patrick
(PH! addikt)

Ha a ventillátor légszállítása rendkívül csekély és a meleg levegőt az alaplapi chipsetre fújja, ami amúgy is elég meleg, vagy majdnem forró, akkor az már picit sok, nem? Onnan mi viszi el a meleg levegőt? Ha a házban van egy két venti, vagy eleve olyan háza van az illetőnek, esetleg nyitott oldalt, akkor meglehet, hogy kiáralmik a levegő.
Nem vitatkozni akarok, csak kérdezem :D

A VRM-ek felé is fújja a levegőt persze, a képeken az is látszik. :)

(#81) TomBoy1986 válasza Patrick (#80) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hogy onnan mi viszi el?
Hát ez: [link]

Másrészt pedig a helyére áramló levegő, amit szintén az X2 fúj.

[Szerkesztve]

(#82) Patrick válasza TomBoy1986 (#81) üzenetére

Patrick
(PH! addikt)

ÚÚÚ, milyen jó, az előző képen nem volt rajta... :D Megspórolhattam volna egy kérdést :)
Ha megoljda a levegő elszállítását, akkor fain.

Azért az 1950XT@XTX-re nem tennék X2-t.

(#83) TomBoy1986 válasza Patrick (#82) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Így ebben a nagy melegben ennyit tud: [link]

Ez természetesen húzatlan.

(#84) Patrick válasza TomBoy1986 (#83) üzenetére

Patrick
(PH! addikt)

Sztem ezek jó értékek. Pláne ilyen dögmelegben.

De én most nagyon szerelmetes vagyok az S1-be :D

(#85) Flagstaff2

Flagstaff2
(senior tag)

Nekem is van egy ilyen S1 nevű dönölűségem TTS,a két kezem és a cégem (előbbi az alkatrészt utóbbi kettő a rávalót biztosította :D) jóvoltából. Egy X1950GT-re lett felszerelve. Ebben a csodálatos időben ami inkább csak nekünk csodálatos vagy már nekünk se,a GPU WIN alatt 48-49 fokos,hosszú STALKERezés után pedig 62-63. Az üzemeltetés nem igazán optimális körülmények között zajlik,egy 92mm-es 1100-at forgó venti tolja ki hátul a procihűtővel egy magasságban a meleget meg a táp 80mm-es ventije. Amit észrevettem az az hogy levett gépházoldallal a hőmérsékletek szarabbak mint feltett oldalfalla! A cooler maga olyan minőségű mint a kezem között eddig is megfordult AC termékek,a GPU-val érintkező részt tükrösnek a legnagyobb jóindulattal is csak a vakok és gyengénlátók igazolványával rendelkezők nevezhetik. A memóbordákkal nekem is meggyűlt a bajom,gyorsan le is piszkáltam a fennmaradt 4db-ot nehogy a gépben magától váljon le. Sztem ezért az árért nagyon korrekt kis hűtő,X1950PRO-ig tuti mindent visz passzívan,jól szellőző házban még nagyobbat is elbírna. Könnyű,nem húzza nagyon a lapot meg a VGA karit.

X2 4000+,AC Freezer64Pro,MSI K9N SLI-2F+HR-05 SLI,Sapphire X1950GT+AC Accelero S1,2x1024M Kingmax DDRII/800MHz,ASUS DRW-1814BLT

(#86) Patrick válasza Flagstaff2 (#85) üzenetére

Patrick
(PH! addikt)

Igen egyetértek, ezt még megfejeli az ember erősebb vga-nal vmi jó ksi ventivel és :Y :D
Amúgy nem dlágaszágom-at akartál írni? :D

(#87) Flagstaff2 válasza Patrick (#86) üzenetére

Flagstaff2
(senior tag)

Írhattam volna aztat is de a lényegen nemigen változtatna. :D ventivel nem tom létezik-e olyan VGA amit ne lenne képes kordában tartani. :)

X2 4000+,AC Freezer64Pro,MSI K9N SLI-2F+HR-05 SLI,Sapphire X1950GT+AC Accelero S1,2x1024M Kingmax DDRII/800MHz,ASUS DRW-1814BLT

(#88) Patrick válasza Flagstaff2 (#87) üzenetére

Patrick
(PH! addikt)

Még nem, de sztem nemsokára lesz rá példa...ha így haladnak :D

(#89) Ciripke

Ciripke
(tag)

Sziasztok!

Végigolvastam a topicot, és a bőség zavarával küzdök :)
A jelenlegi hűtési megoldásom hangereje felveszi a versenyt egy kisebb robbanómotor hangjával ( és sajnos tlán hatásfoával is)
Szóval valami halk hűtést sezretnék összehozni, de vízhűtés kizárva.
Namost az alaplapom egy Gigabyte GA-G1975X-C, a proci meg egy P4 650-es 3.5 GHz-en.
GPU:GeForce 7800 GT. EZeket szeretném hűteni valahogy sajnos a Ninja rev.B nem nagyon fér el, az alaplap sajátos felépítése miatt.

A ház oldalán van egy nagy szellőzés, szal olyan hűtőket keresek (esteleg passzívat) amely nem oldalra, hanem felfelé nyomja a levegőt, a szellőzőrácson kifelé.

Előre is köszi mindenkinek a segítségét, aki úgy érze érdemes problémám a válaszra :)

(#90) Patrick válasza Ciripke (#89) üzenetére

Patrick
(PH! addikt)

A legjobb topicba jöttél :D

A 7800GT-re, ha már ebbe a topicba jöttél akkor, Accelero S1 :D

[link]
[link]

De ha veszel rá ventit, akkor mégjobb, 8k-ból meg van az egész.

Ha CPU-ra is akarsz, és a Ninja rev. B nem fér el, hát tény, hogy nagyon nagy darab, akkor egy Thermaltake Big Typhoon 120VX kéne, sztem ez elfér. Bár ha a házad is kisebb, akkor nem biztos hogy jó lesz, de le kell mérni. Még a Thermalright Ultra 120 is elférne sztem, mert magasabban van a hűtőborda.

[link]
[link]

3,5 GHz, az durva :C

[Szerkesztve]

(#91) Ciripke válasza Patrick (#90) üzenetére

Ciripke
(tag)

Köszi Patrick a gyors választ!

Igen, most látom, hogy az Accelero-s topikba siekrült írnom.
Nos, már ismerkedtem a hűtővel, nem tűnik rossznak, meg az itt leírtak alapján sem.
A kérdésemcsak az, hogy van e olyan hűtési megoldás, aminél a ventilátor felfelé nyomja a levegőt, tehát a kártya teején van elhelyezve. Mert itt van nekem a házon (Gigabyte AURORA 3D) egy hatalmas szellőző rész. Úgy gondolom, ha a venti pont oda fújná a meleg levegőt, akkor az gyorsan távozhatna a házból.
A Thermalright Ultra 120 tetszik, mert veszek hozzá egy Noctua ventit, es akkor pont az alaplap háta felé fújja majd a levegőt, amit továbbít a ház hátsó két 12 centis ventije kifelé.

még1x köszi a gyors választ!

(#92) Patrick válasza Ciripke (#91) üzenetére

Patrick
(PH! addikt)

Na a TU120 jó választás meg a venti is. :D

[link]

Itt van pár, szemezgess, gondolom, vmi hasonlóra gondoltál...de minyá utánnazézek ám, mert ez 2005-ös :D a venti kérdés meg nem kérdés. :D

[Szerkesztve]

(#93) Zull válasza Ciripke (#91) üzenetére

Zull
(senior tag)

Minek raksz ra ventit? Nekem vf700cu van az 1.6v-ra voltmoddolt kartyamon, es ha lehuzom a ventit, akkor ien 60-70 fokos, ez siman elviszi passzivban.

(#94) Ciripke válasza Zull (#93) üzenetére

Ciripke
(tag)

CSak azért kapna ventit, hogy 60 fok alá hűtse. Most a gyári hűtővel 65 fok körül mozog erősebb terhelés esetén. Gondoltam, ha már halkítok rajta, akkor próbáljuk meg hűteni is...

(#95) Flagstaff2 válasza Ciripke (#94) üzenetére

Flagstaff2
(senior tag)

Jól szellőző házban alatta lesz az a 60 foknak. :) Nekem X1950GT-n szarul szellőző házban passzívan muzsikál ebben a pusztulatban 62-63 fokon a GPU STALKER alatt és 54-55 fokon GTA: SA alatt. :D Felesleges a passzív működést elrondítani.

(#96) Patrick

Patrick
(PH! addikt)

Én pl mindenképpen teszek, tennék rá :D Én nem szeretem ha valami forró :D

(#97) moongoose válasza Ciripke (#94) üzenetére

moongoose
(őstag)
LOGOUT blog

Tegyél rá egy 12cm-es ventit középre.
Az elegendő levegőt szállít,hogy mindent lehűtsön a nyákon.
Ráadásul szépen szétteríti a meleget.
Jutna kifelé a házból is belőle.

nem gondolkodtál még az NV Silencer szérián.
Ugyan nem felülre,hanem hátra fújja ki a meleget.

De az s1 jobban néz ki,hatalmas,passzívan is elmegy,aktívan is használható,heatpipe-os.

(#98) TomBoy1986

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csakhogy gratuláljak a tulajoknak és a gyártónak: [link]

(#99) Patrick válasza TomBoy1986 (#98) üzenetére

Patrick
(PH! addikt)

Ezt én már olvastam :D :C

(#100) Ciripke válasza moongoose (#97) üzenetére

Ciripke
(tag)

Ahamm, okés, tetszik az S1.
Sajnos sehol nem találtam semmit arról a bizonyos Turbo Modul-ról
Mindenesetre az én Turbo modulom egy Noctua venti lesz, ha rá tudom szerelni.
Akinek esetleg van ilyen kártyája, megírná, hogy szerinte rámegy-e egy ilyen venti?

Köszönöm a megosztott sok tapasztalatot, észrevételt!

( Ez csak zárójelben kérdés, a kompresszoros hűtés - azon kívül hogy megfizethetetlen számomra - mennyire hangos? )

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.