Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#251) Biriboyka válasza Speed(R) (#250) üzenetére

Biriboyka
(senior tag)

Erre én is lusta vok. :) :)

BTX-es házba elfér! Egyébként azért gondolkodtam rajta, hátha jobb hűtése van mint a referencia hűtőknek.

Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!!

(#252) Speed(R) válasza Biriboyka (#251) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ventivel szerelten jobb. Az elférés majd kiderül, a magassággal gond lehet..

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#253) Speed(R)

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pff..brutális ez a hűtő az áráért :Y
MSI X1800GTO 500/1000MHz@1.075/1.889V => 750/1500MHz@1.325/2.25V
Hőmérsékletek 1000rpm/12cm-es ventivel jól szellőző házban (elöl-hátul 12'') terhelés (15 perc AtiTool Artifactscan) mellett: 58/45/66 GPU/MEM/VRM.
Eszméletlen, ugyanekkora tuning mellett a VF700Cu full fordulaton is felengedte 80 fokig a GPUt, csak a memóriákat tartotta hűsebben, értelemszerűen a 2600as fordulat miatt, szemben az S1en ülő venti 1000rpmével.
Best-buy, ha valaki kételkedik a teljesítményben, ne tegye ;)

(#254) moongoose válasza Speed(R) (#253) üzenetére

moongoose
(őstag)
LOGOUT blog

Én mondtam már az elején is, hogy jó lesz...
Így lenne ötösöm... :DDD
Használd egészséggel..

Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

(#255) Macka

Macka
(PH! kedvence)

ARCTIC COOLING S1 A SAPPHIRE X1950XT-N:

[link]

Inkább foglalkozz magaddal... ;)

(#256) old gray válasza Macka (#255) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Ami immár az enyém hamarosan! :))

Tesztelek majd én is egyet a sapphire x1950pro-mmal.

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#257) Csapi007 válasza Macka (#255) üzenetére

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:C

"Csak úgy mondom"

(#258) Bagira01

Bagira01
(PH! kedvence)

Remélem a hammontól rendelt s1-m nekem is megérkezik. Támogatásként 2db 12cm-es és 2db 92mm-es ventivel :B

Hirdetéseim--http://href.hu/x/d4ev---TRU120ex, Cav W320 mélynyomó eladó

(#259) dikmen

dikmen
(fanatikus tag)

Hali!
AC S1-re hogy lehetne rátuszkolni, mondjuk 2db 8cm-es ventit?
:R
mod: A levegőt ráfújja-e a karira vagy inkább elszívja tőle a levegőt?

[Szerkesztve]

(#260) Bagira01 válasza dikmen (#259) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Úgy hogy 215mm hosszú és 140mm széles. Arra ráfér. Macka az s1-re 2 db 12-t rakott(igaz lelógott) De azt írja elég egy 12cm is rá[link]
Próbáld ki hogy jobb.

[Szerkesztve]

(#261) old gray válasza Bagira01 (#260) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Én is a 2db ventivel kapom, de igazából egy elég rá. A ''hátuljára'' felesleges tenni, ott nincs semmi...... Nem baj a másik venti jó lesz a rendszerventinek.

Tényleg: téged előztelek meg az S1 bizniszben? Mert Macka üzent, hogy van 1 jelentkező és kell a végleges válasz. :U

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#262) Bagira01 válasza old gray (#261) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Engem csak a ventik érdekeltek de aztán elfelejtettem neki válaszolni. Én rendeltem több ventit is azt megnézem hogy hatékonyabb a hűtés.

(#263) Janby

Janby
(lelkes újonc)

Háj.

Nemrég vettem egy 79GS karit,és akartam rá valami nemgyári cool-r-t.Nekem is megtetszett ez a hűtő.Gondoltam utána olvasok néhány helyen-úgy keveredtem ebbe az S1 orgiába :B :C Csak az a bajom,hogy olvasgatás közben belefutottam ebbe:

''7900GTXre felmegy, a GT/GS karikra nem''
(# 250 ) Speed(R)

meg ebbe:

'' nálam a 7900gs-t 1.55v vmoddal elviszi passzivan
alap max 51 fok, terhelve max 75 fok''
(# 222) By Proper

Namostakkormondjamármegvalakimivan?! :W A honlapon is azt írják hogy a 7900-es szériára frankó.Nekem kell az a hűtő.Necsináljátokmáreztet :O

I AM:D

(#264) Bagira01 válasza Janby (#263) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Itt a választ:[link]. Gondolom ha van gálilag accelero s1-el szerelt 7900gs akkor felmegy rá.

(#265) Janby válasza Bagira01 (#264) üzenetére

Janby
(lelkes újonc)

Hali.

Köszi a segítséget.Ahogy nézem a Chill-es verzió meg van kurtítva vagy 10 bordával.Valószínü az eredeti modellnek jobb a hőleadása.Legalábbis gondolom.Az installról majd fölrakok pár képet.De majd csak jövő héten. :DD

(#266) Bagira01 válasza Janby (#265) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Nincsen csak le vannak szedve róla a fekete műanyag szélek.

(#267) proper válasza Janby (#263) üzenetére

proper
(őstag)

felmegy a gs-re
a saját két kezemmel szereltem fel rá, ha valaki nem hiszi akkor lehet átnyálazni a gs topikot a képekért ;]

azért nem árt egy kis szellő a házba ha passzivan szeretnéd használni

(#268) waverider válasza Bagira01 (#266) üzenetére

waverider
(senior tag)

ha ez valós a kép, nem rajzolt, akkor Janbynak van igaza, megszámoltam a bordákat
és az én S1 hűtőmhöz képest valóban 10-el kevesebb a bordák száma! :R

Janby: végül is melyik verziót rendelted? az alacsonyabbat vagy a magasabbat?

Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.

(#269) Bagira01 válasza waverider (#268) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Na már én is láttam közelebbről :U . Valószínüleg azért csináltaák hogy ne lógjon le a batár hűtő a kártyáról.

(#270) waverider válasza Bagira01 (#269) üzenetére

waverider
(senior tag)

+ alacsonyabb HTPC házakban is elférjen azok 16-17cm-s átlagmagasságához mérten.

Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.

(#271) waverider

waverider
(senior tag)

Accelero S1M mikor kerül forgalomba, tudja valaki?

(#272) proper

proper
(őstag)

S2-röl mik a tapasztalatok? jó vagy inkább zalmi
egy 8600ge-re kéne

(#273) Rabby válasza moongoose (#213) üzenetére

Rabby
(lelkes újonc)

Hát emberek nagy a gáz az én házam táján! :O
Minden komolyabb grfikai igényű game alatt fagy az Sapphire 1950Pro-m S1-el!
Hiába monitorozom Riva-val az sem mutat semmi extrát, a core állítólag mikor lefagy a cucc sem megy 45 fok fölé! :F 12cm-es ventit már minden irányból rátettem, levettem, stb... Azt hittem a VRM lesz a ludas, de mostanában még azt sem érzem fagyás környékén olyan melegnek. :(
Kérem aki tud segítsen, mert nem tartom olyan viccesnek, hogy nem megy a cucc és esetlegesen vissza kell rakni a gyári hűtőt, ami hangos állatira, ráadásul az öszes borda, stb ugye ragasztva van, tehát ki tudja hogyan tudom leszedni őket egyáltalán hamár a hűtő árát buknám is!!! :O
PLEASE HELP! :R

(#274) daveed

daveed
(kvázi-tag)

Valaki tegye mar tisztaba nekem legyszives:

Van ez:
[kép]
Meg ez:
[kép]
melyik nincs benne az mo-i csomagban?

A feketevel bekeretezett dolgokra mar rakerdezni sem merek :F

Sapphire 1950GT re szeretnek S1 et, de a Fet ek is mashogy vannak az enyemen ahogy neztem.

[kép]

[Szerkesztve]

(#275) Bagira01 válasza daveed (#274) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

[link]Macka írásában benne van hogy mi tartozék az s1-hez, kép is van róla.

(#276) daveed válasza Bagira01 (#275) üzenetére

daveed
(kvázi-tag)

Koszi, mostmar vilagos, hogy a kis lapka a 1950pro/gt hez valo, a nagyobb borda pedig a xt hez, koszi.

(#277) proper válasza Bagira01 (#275) üzenetére

proper
(őstag)

és ha hiányzik a csomagból a lapka és 1950-em van akkor mi tévő legyek? :DDD
mert a 7900-nál nem volt gond de már 1950-em van és ma néztem a boltban egyikben sem volt lapka :F felháboritó :(((
majd valahonnan rendelnem kell egyet amiben benne van

(#278) Bagira01 válasza proper (#277) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Múltkor volt itt a ph-n eladó. Kb 800Ft körül vannak

(#279) daveed

daveed
(kvázi-tag)

Most akkor nincs benne megsem???
Hogyvanez?

(#280) moongoose válasza Rabby (#273) üzenetére

moongoose
(őstag)
LOGOUT blog

komolyan mondom, minden lehetőséget számba vettem, ami eszembe jutott,de mindegyik csak blődségnek tűnt a végén.
Egyszerűen nem értem mitől lehet más, egy kártya üzeme attól,hogy egy jobb hőelvitelű hűtő van rajta.

Nem lehetséges,hogy érzékelnie kellene a rajta levő gyári cooler fordulatszámát,és az alapján emlné a feszt is.
Mindez egy S1-el nem lehetséges,mivel nincs rajta venti, és ha teszel is rá,úgy nem a kártya fan aljzatára csatolod.

Még ezt tartom épkézláb ötletnek.
Próbáld ki,hogy a gyári hűtő ventijét ha tudod rádugod az aljzatra,miközben az S1 fent van.
Valahogy melléteszed,vagy találsz neki egy tartódobozt.
Aztán tesztelj.

(#281) Bagira01 válasza daveed (#279) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Régen panaszkodtak hogy nincs benne. Most elvileg van. A héten jön majd meg az enyém, kiderül hogy lesz-e benne.

(#282) waverider válasza Bagira01 (#281) üzenetére

waverider
(senior tag)

az enyém 2 hónapos, és sajnos abban sem volt sem hosszú borda, sem az L lemez
még aznap gyorsan hívtam TTS-t, hogy csak az enyémben nincs vagy másikban sem?
kiderült, egyikben sem volt! szal ez surmóság az AC-től ! 1 db fekete pont! :o

(#283) waverider válasza waverider (#271) üzenetére

waverider
(senior tag)

valaki :F
:R

(#284) waverider válasza proper (#272) üzenetére

waverider
(senior tag)

S2 mindenképp, de csak ha szereted a csendet! :DD
kérdés az, hogy befér -e a házadba, baromi magas az is.
azért keresem az iChill low profile megoldását az AC-nak,
de az egyenlőre csak VGA partnereknek van :(

(#285) Rabby válasza moongoose (#280) üzenetére

Rabby
(lelkes újonc)

Köszi a tanácsokat, de sajnos így sem megy! :(
Nem tudom mostmár tényleg mit tegyek vele...
Elég hamar beadja az unalmast, még szerencse,h az a játék, ami nekem a legfontosabb még így is megy és nem fagy le...., eddig! :O

(#286) Speed(R) válasza Janby (#263) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nabammeg...most ezt írja az S1 hivatalos oldala:
7950, 7900 series, 7800, 6800 series (except 7X00 GS AGP)

Anno mikor még néztem és írtam amit írtam, az volt kiírva, hogy a 79GS/GS kártyákra az eltérő nyákrendezés miatt nem kompatibilis...azóta valszeg a kártyatulajok visszajelzései miatt rájöttek, hogy mégis :U tiszta szégyen.. :o

(#287) Rabby

Rabby
(lelkes újonc)

Még tettem egy utolsó próbát és úgy tűnik így már beválik a dolog:
a kimaradt nagyobb hűtőbordát ( XT )odagumiztam a melegedő VRM hátoldalára ( közé hővezető pasztát tettem a gyári hűtőről )
Na így már nem fagyott le 3DMark közben, tehát kezdek bizakodni.... :Y

[Szerkesztve]

(#288) Rabby

Rabby
(lelkes újonc)

Ismét én és a Sapphire 1950Pro-m! :O
Tehát felbuzdulva az előző tapasztalatokon vettem egy kiló memória hűtőbordát és agyatlanul teleaggattam a kártya elejét és hátulját, biztos ami biztos alapon a 12cm-es ventit is ráirányítottam. Tapasztalat: ugyanúgy lefagy mint eddig!!! Az egyetlen mód ahogy nem fagy ki az egész az az amikor egy kismobil rack ventit teszek a hátuljára a kártyának és az köpi rá a levegőt de nagyon gyorsan...
Szerintetek, ha ezt a fémlapkát lekapnám és közvetlenül a chipekre pakolnám a hűtőket, lenne esélyem??? Ha igen, akkor mi módon tudnám eltávolítani, mivel igen masszívnak tűnik a szentem, kézzel nem is sikerült leszedni eddig... :(
HHHHHEEEEEEEELLLLLLLLLPPPPPPPP!!!!!!!!!! :F

(#289) Janby válasza waverider (#268) üzenetére

Janby
(lelkes újonc)

hi.én a nagyobbat rendeltem=>Miért,kétféle van?a kissebb biztos csak a Chillesre van.Amugy ha igaz a héten megjön a cumó oszt lehet főtóni a karira.Majd írok és talán képekkel is dokumentálom.

Ja:a képeket hová töltsem fel szerintetek?Köszi előre is!

(#290) Bagira01 válasza daveed (#279) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Nekem volt benne heat spreader is.

(#291) moongoose válasza Rabby (#288) üzenetére

moongoose
(őstag)
LOGOUT blog

hová irányítod azt a 4cm ventit?
a magra,vagy a feszátalakítók környékére?
Ha ez a megoldás akkor a kártya hátulját kell fújatni egy 12 cm--es ventivel.
Az is tud annyi levegőt mozgatni,mint egy kicsi.

(#292) waverider válasza Janby (#289) üzenetére

waverider
(senior tag)

hi, nemcsak 2, jópár méret(ezés) van: [link]

akármelyik oldalra feltöltheted a képeket, ha nincs linkötlet az oldalt illetően,
itt a topikban azért találsz pár lehetőséget...

(#293) Rabby válasza moongoose (#291) üzenetére

Rabby
(lelkes újonc)

A 12cm-es ventivel ugyanez nem ment sajna...
Jelenleg a kicsi venti ide van irányítva, a másik oldalon meg köpi rá a levegőt a 12cm-s:
[kép]
Azért ide irányítottam és nem jobban a lap közepe felé, mert itt tűnik a dolog a leghatékonyabbnak az eddigi tesztek során... :R

Most működik stabilan, node mégse ezért vett az ember passzív hűtést!!! :O
No mind1, szerintem az a fémlapka csak bajt okoz!!! Ha megnézzük a Zalman-Sapphire gyári hűtő párost, akkor kiderül, h a hűtőborda pont a lapka alatti részre van ráfogatva! Azaz én hiába aggattam tele a fémlapkát bordákkal már régen rossz ha az a mocsok lap nem érintkezik a chipekkel közvetlenül, hanem levegő van közötte! :(

Így elsőre tehát szerintem az lenne a legjobb, ha le lehetne venni azt a vackot! Ez ugye egyenlőre nem megy, attól tartok, hogy az egész nyákot eltöröm, úgy rátapadt! :B

(#294) Janby

Janby
(lelkes újonc)

Sziasztok.

Ma megjött végre az S1.Nagyon brutál,iszonyúan tetszik-és nagyon hatékony.Aránylag könnyen ment az összerakás,bár első nekifutásra lemaradtak a ramhűtők :Y -aztán felkerültek azok is.
A csomagban volt sokminden:[link]Nem is kellett minden.Ha valakit érdekel a hosszú borda+a ''lapka'' akkor írja meg és megdumáljuk a részleteket. :F Azok a műanyag fülek nagyon frankók,de valszeg újak lehetnek.
A hatékonyságról annyit,hogy:a proci hőfoka 10-11 fokot esett alapjáraton(350-450MHz-2D)(44>33).Ha ''feltúrtam'' 550-re akkor is megfogta a 40 fok 3Dmark06 alatt.Ezzel a 8 centis hűtővel hűtöm:[link]A képen talán látszik hogy a venti elől el lett távolítva a rács-így sokkal halkabb és jobb a levegő szállítás.A venti köbö 2800-as fordulaton megy állandóan,de eddig is benne volt a házban úgyhogy nem zavaró a hangja(főleg rács nélkül) :)) Az S1 kábé egyvonalban van a ventivel,ugyhogy az ájer :D pont telibe kapja.Hátul meg kiszedtem a bővítőhelyek takarólemezeit.
Ittvan még pár kép:[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Játék alatt még nem próbáltam de arra is sor kerül hamarosan.

(#295) 7600GT

7600GT
(senior tag)

Valaki próbált már AC S1-et egy 8800GTX-re vagy egy HD2900XT-re felrakni?
Vagy esetleg van vhol ilyen teszt?

Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

(#296) Flagstaff2 válasza 7600GT (#295) üzenetére

Flagstaff2
(senior tag)

Még ha fel is megy valamelyikre akkor sem hiszem hogy normális hőfokon képes tartani a GPU-t akár ventivel megtámogatva is. Thermelright-ék háza táján nézelődj. Drágább a HR-03 (vagy mi) de az tuti elviszi.

X2 4000+,AC Freezer64Pro,MSI K9N SLI-2F+HR-05 SLI,Sapphire X1950GT+AC Accelero S1,2x1024M Kingmax DDRII/800MHz,ASUS DRW-1814BLT

(#297) Warnen

Warnen
(kvázi-tag)

Nagyon jó kis hűtő, 7900gt @550/1600 alapon 40-42C°, hajtva 48-50C°. :R

Beteg? HÁEGYENEGY almát...

(#298) 7600GT válasza Flagstaff2 (#296) üzenetére

7600GT
(senior tag)

Mivel a két hűtőnek közel azonos a hőleadó felülete, ezért sztem egy 12cm-es hűtővel megtámogatva simán elvinne 80fok alatt egy 8800GTX-et.

Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

(#299) zera

zera
(lelkes újonc)

7900gs @ 590 / 1440.

Régi hő zárt ház mellett: 58 / 74
Accelero S1-el zárt ház mellett: 37 / 48!

( második érték a terhelt GPU hő )

A hűtőre egy 90 x 90-es venti fújt 1400 RPM-el.
21 fokkal hidegebb! Woo hoo! És nincs porszívóhang!

„Ki mint net, úgy adat!"

(#300) sancisunci83

sancisunci83
(kvázi-tag)

Sziasztok, tudnátok nekem segíteni, hogy ilyen hűtőt hol tudok vennis S1-et :F

Abit NF-M2 nView -=- AMD Athlon 64 Processor 3800+ -=- 2*512MB Corsair Value Select -=- Sapphire X1950 GT PCI-e -=- Chieftec 350W -=- WD 80GB SATA & Samsung 160GB PATA HDD -=- LG CD & LG DVD

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.