Epp a Louisville-i Apple Store-ban vagyok, egy 17"-es MBP-rol irok...ahh 
[ Szerkesztve ]
Hold the line!
Epp a Louisville-i Apple Store-ban vagyok, egy 17"-es MBP-rol irok...ahh 
[ Szerkesztve ]
Hold the line!

Nade ékezet az meg nincs 
Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.
Az az otthoni Mac-emen sincs /most atjottem egy 24"-es 2.8-as iMac-hez
/.
Hold the line!

Én is amcsi kiosztású gépről írok... de nem sokáig.
Holnap jön a MBP-m 
#import <Cocoa/Cocoa.h> - I'm still thinking different.
No, atjottem a 30"-as Cinemadisplay-es, Dual-Core Xeon-os PoweMac-hez. Mar zsebkendovel torolgetem konnyeim

Hold the line!

Ilyen sárga vagyok:

Nagy zsák elővesz
Bepakol... nekem elég lesz egy 30-as cinema.
No iphone-rol sem moderaltam meg ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
Hold the line!
ÉN épp ma néztem maceket itt bp-n.Hát ugy gyengéden emelővel szedtem fell az állam a földről.1 pcs csávonak ez sok....
.Kezdek azon elmélkedni hogy a következő noti az 1 apple gép lesz.Esetleg noti helyett 1 imac.
A slusszpoén:
Odamegyek az egyik macbookhoz képerőnyővédő ment rajta megmozhatom az egeret erre mit látok.Kis ablakban települ a windows xp.
.
[ Szerkesztve ]
DANSZ!!

hm. igy roviden annyit, hogy nagyon nagyon meg vagyok elegedve a kis MBal
igazi lelki- es munkatars valt belole.
egy gyors kerdes azokhoz akik mar leot hasznalnak. megeri valtani? mennyivel lett gyorsabb az uj rendszer? (bocs ha hulye kerdes)
www.studiobp.hu

Sokkal gyorsabb.
Amúgy ezt már az új mbp-ről írom
Nagyon finom :p
Gyorsabb, konnyebb, szarazabb erzes.
Hetvegere irok rola egy bovet logoutra. 
Xero, grat az uj masinahoz, mi tegnap az apple store-ban eldontottuk, hogy jovoheten veszunk egy 24"-es 2.8-as 2GB-as iMac-et. Beleszerettunk, ugyhogy erkezik a 3. mac a csaladba 
Hold the line!

Köszönöm szépen.
Helyes-helyes jó döntés! 

Történt egy kis frissítés MB és MBP téren...
Szerintetek karácsony előtt már ezek lesznek elérhetőek itthon?

MBP változása csak az egyedi konfigot érinti amihez amúgy is kell 1-2 hónap mire ideér. A macbook szerintem kb 1 hónap múlva fog ideérni, tekintve a jelenlegi raktárkészletet.

hello
szeretnek venni egy fullos macbook-ot
csak még a színét nem döntöttem el
ugyebár a feher elég ritka más laptopoknal, fekete meg van annyi mint a szemét....szoval még nem tudom milyen legyen.......(szerintetek is a feher inkabb női??)
szerintetek a szallitas a megrendelestol szamitva mennyi ido , ha mondjuk nincs raktaron se?? 2hét??

Fehéret:
olcsóbb és könyebb tisztítani. :p

Feher. alap
www.studiobp.hu

Történt egy kis frissítés MB és MBP téren..
Épp ideje volt, mostmár sanszos lett a gép 
érdemes rá plusz garit venni? olvastam elrettentő dolgokat.

Ahogy hallottuk, a mostaniból elég sok van raktáron.
Ha az újra gondolsz, akkor az több mint 1hónap lesz :-(
MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

Ezt a balf....ságot. Nincs az országban Mac, aztán a frissítés előtt egy héttel behozni 2-3 hónapra való készletet a régiből. Már csak az lenne a hab a tortán ha mindez még Tiger-rel is volna 
Ha meg a viszonteladók nem tudtak róla, akkor meg a gyár cseszett ki velük, kisöpri a raktárkészletet.

Valszeg Tigeresek. MBP-met is tigerrel kaptam.

Akkor savanyodjon rájuk, én biztos nem veszek olyat.

Viszont a processzoroknak is változni kellett a 800-as FSB miatt.
Most sztem T7300 és T7500 lehet bennük.
Magat a szoftvert kulon nem lehet megvenni kulon? Itt aki meg oktober elejen vette a gepet, valami minimalis ($20-30) osszegert felrissitheted Leora. Sorry, ha hulyeseget kerdezek, nem vagyok teljesen tisztaban a magyar Apple piaccal.
[ Szerkesztve ]
Hold the line!

Valszeg aki Tigrissel kapja a gépet annak vagy grátis odaadják vagy kb 3-4000-ért megveheti az upgrade csomagot. Lévén én nagyon közeli kapcsolatban vagyok a kereskedőmmel, így én magamnak egyből csomagolás után toltam fel.

en xmsbe vettem a gepem okt. kozepen, de nem mondta senki h van ilyen lehetoseg.. errol nem tud vki tobbet?
www.studiobp.hu

Kérdezd meg Handrist ichaten.Tuti hogy nála is van.

Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni. Először is elnézést ha már unjátok az ilyen kérdéseket csak sajnos nem vagyok jártas a témában. Jövőre egyetemre készülök, meg amúgy is rég óta szeretnék már egy notebook-ot. Jelenleg egy Petium P4-es 2GHz 256Mb RAM-os Windows XP-s gépem van. Lehet hogy rossz oldalra írok de gondolkodom egy Macbook-on, most a kérdés, hogy megéri-e egy ilyenre beruházni. Igazából szövegszerkesztés, prezentáció, zeneletöltés hallgatásra, netezésre, meg mondjuk néha néha játékra (régebbiek: MoHAA, CoD, Sim City 4) kellene, igaz a játék az csak másodlagos.Tudna valaki néhány jó tanáccsal megdoni?? Nagyon hálás lennék, mert nem akarok befürödni. Előre is köszi és bocs azért ha valakit már nagyon idegesít az ilyen kérdések.
Hanem azért gondolkodom hogy melyiket vegyek mert fontos a megbízhatóság(mondjuk ez mindenkinél így van ), állítólag a Mac-nak sokkal biztosabb a rendszere. Ez a gond mert nincs viszonyítási alapom. Még egy dolog van amiben tanácstalan vagyok,az a kompatibilitás. Ha a Macbook-ot választom akkor nem lesz gondom az Office-os dolgoknál, vagyis simán fogom vinni egy USB-n a dokumentumokat a Macbook-ról egy Windows-os gépre?

Teljesen átjárhatóak a rendszerek, semmi gond nem lesz.
A macbook most frissült új integrált videóvezérlőt kapott, bár a régi gma 950-el is az általad felsorolt játékok simán mentek.
A rendszer valóban stabilabb, én pl csak rendszer update-ek során indítom újra. Ha valahova megyek a mobil gépemmel akkor is csak sleep.
[ Szerkesztve ]

Még egy fontos kérdés, ha Macbook-ot veszek akkor tudok internetezni egy HUAWEI 3G-s (Pannon mobil-internet) USB-s modemmel
???

Nagy valószínűséggel igen.
http://beszeljukmac.com
Itt olvasgass utána.
Gondolom, hogy a Pannonnál rá kéne kérdezni (vagy az oldalukon utánakeresni), hogy van-e az USB-s modemhez OS X-driver.
Nézd meg itt: [link]
[ Szerkesztve ]
"háj! mi ez a csevej mindenféle olyan dolgokról, amit a nem kockák nem értenek? hát senkinek nincs nőügye? hát midnenki elégedett az időjárással? vagy mivanmár?" (by fokukac) - eladó: http://tinyurl.com/tim82items4sale

Ma vettem a páromnak egy Macbook-ot (a család első mac-jét). Le is töltöttük leveleit, melyeket szerettünk volna megnézni. Voltak köztük powerpoint bemutatók is.
A mac-en telepítve volt az MS office 2004 demo-ja, ami meg is nyitotta a pps-t majd le is fagyott

Viszont kérdésem: mivel érdemes wm* fájlokat megnézni?
S pps fájlokat?
Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

Mivel a 2004-es office még Rosettán keresztül fut (PPC procit emulál) így nem csoda ha néha lefekszik. Használj inkább iWorkot vagy openoffice-t.
wmv és wma fileokhoz töltsd le a Flip4Mac nevű kis software csomagot amivel a QuickTime és az erre épülő alkalmazások képesek lesznek lejátszani azokat.

Flip4MAC megoldotta azonal, köszi 
Néha megfekszik? inden 3x ppt / pps-nél 
Be lehet állítani, hogy powerpoint bemutatóknál iwork legyen az alapértelmezett progi?
Messenger is rendszersen megfekszik sleepből visszatérve 
Arra ötlet?

Powerpoint bemutatók megjelenítő progijának alapértelmezését megtaláltam.
Már csak a messengerrel küzdök

aMSN esetleg adium.
Én ez utóbbit javasolnám. Nincs video és hang átvitel viszont keveset eszik és sok protokollt kezel. Plusz még szép is. :p

Van egy 160 gigás USB külső merevlemezem.
Milyen formátumra formatáljam, hogy a Mac és a Win is tudja olvasni / írni. (ha lehet ne fat32
)

fat32 amit mind a kettő tud kezelni de ez elég gyengus.
Én HFS+-ra formáznám és felraknék a windows-ra egy MacDrive-ot hogy az tudja olvasni.
Esetleg NTFS-re és OSX-re raknék egy 3G NTFS-t. http://www.ntfs-3g.org/
Hajrá

Egy kerdesem volna. ahogy mar lentebb irtam oktoberben vettem a gepem, es most konzultalas utan azt a valasz kaptam a kerdesemre ("aki oktoberben vette a gepet, az kap-e leot utolag?"), h igen kapunk egy upgrade lemezt.
Nos az ujabb kerdesem az volna hozzatok, hogy egy rendes teljes verzios leo, vagy ha mindent ki akarok elvezni, akkor meg kell vennem nekem is kulon?
www.studiobp.hu

NTFS jobban tetszene, már csak azért is, mert akkor elég a hálón megosztani pár mappát, ha szükség van rá. 
Feltelepítettem a szoftvert, újraindult a gép, feldugtam a merevlemezt, és nem történik semmi...
?

Elméletileg egy "upgrade" összegért megkapod a teljes Leo-t. Ugyanazt a DVD-t, mint amit megvehetsz teljes áron.

Nos, Nekem az XP-s gépem NTFS-re van formázva, megosztás után simán látja a MacBook a fájlaimat, wifi-n keresztül.

Nem ugyanaz. Az Upgrade dvd-vel csak telepített Tigrisre lehet felrakni a Leo-t Szűz winyóra nem.

De ettől függetlenül a teljes verziót kapod meg, csak le vagy korlátozva és azt hiszem ez volt a kérdése. Amúgy igazad van, kell hozzá egy előző verzió telepítve. 
[ Szerkesztve ]

jaja, a lenyeg az volt, h full verzio lesz-e amit felrakok. koszi a valaszokat.
NTFS: en is latom az xp-s gepemben levo winyot, tudok rola fileokat leszedni meg minden, viszont nem lehet ra irni.
www.studiobp.hu

Az már valamilyen jogosultsági kérdés lesz.
Talán itt találsz rá választ. [link]