Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Paarthurnax

    senior tag

    Kicseréltem a MBP hdd-t egy nagyobbra. Sokáig gondolkodtam, hogy mire cseréljem, 5400 vagy 7200, melyik márka, stb, stb. Végül egy 500GB-os Seagate Momentus XT Solid State Hybrid Drive lett belőle, amiben 4GB memória is van. Azért tartottam ettől, mert valakik azt írták nagyon remeg tőle a laptop, nagyon zabálja az akksit, stb.
    Tegnap este Carbon Copy-val átmasoltam röpke öt óra alatt USB-n keresztül a Momentusra az eredeti hdd tartalmát, majd kicseréltem és gond nélkül bootolt be az új meghajtóról. Egy párszor újra indítottam azóta a gépet és futtatom a gyakran használt progikat egymás után, hogy a 4GB memória "tanuljon". Amit eddig észrevettem, hogy a régi rendszerhez képest sokkal gyorsabban indulnak a programok. Az Eclipse, a Photoshop és hasonló progik amik eddig hosszú másodpercekig töltöttek, most szinte azonnal betöltődnek. A másolásnál a Momentus írási sebességét teszteltem csak, ott egy külső hdd volt volt Firewire 800-al a notira kötve és 70MB/s sebességgel jöttek át nagy, 1GB körüli fájlok.
    A remegéssel kapcsolatban: eddig sosem éreztem, hogy be lenne kapcsolva a noti, sosem éreztem, hogy dolgozik a vinyó a tenyerem alatt, de most egy nagyon enyhén érzem, hogy valami dolgozik. :D Az akksi idő eddig közvetlen bekapcsolás után a gép előre jelzése szerint 6-7-8 óra körül változott mindig, most 5-6 órákat jelzett feltöltött állapotban. Még nem volt időm teljesen kipróbálni, de valszeg veszítettem két órát ezzel a váltással, viszont mindig hálózatra kötve dolgozom, úgyhogy ez nem érdekel.

    a Momentus XT oldala: [link]

    Diablo 3 - BoGyesz#1484

Új hozzászólás Aktív témák