Kemény lesz a hd6870! 500Dolláron fog nyitni!
Tehát árak dodóban:
GTX460(1gb): 230$
GTX470: 300$ (új ár)
HD5850: 300$
HD5870: 400$
GTX480: 480$
HD6870: 500$
HD5970: 650$
Alapfesz alatt a maximumon túl!

Kemény lesz a hd6870! 500Dolláron fog nyitni!
Tehát árak dodóban:
GTX460(1gb): 230$
GTX470: 300$ (új ár)
HD5850: 300$
HD5870: 400$
GTX480: 480$
HD6870: 500$
HD5970: 650$
Szép eredmény! Azért a Toxic durván túl volt hajtva.
Ha valami igazán... .... zenére vágysz! Update-2011.12.26 in LogBlog.

A GTX 480-tól nem is lesz olcsóbb mivel gyorsabb lesz nála szal alap, hogy ilyen áron fog nyitni.
Az 5000-es szériába meg tuti árcsökkentés lesz raktár söprés miatt ha bejönnek a 6000-es kártyák.
Train With Max!

Minimális lehet csak idén jövőre jönnek majd az új 28nm-es csodák akkor biztosan lesz nagyobb dropp az árakban is.

HD6800 GPU-Z
volt már? 
World of tanks klánba tagfelvétel.
Ezt leírhatnád hogy kell így lefuttatni.
Kösz!
A vantage mappájában megtalálod az alábbi filet:
"run_all_tests_extreme.cmd"
Katt rá 2x, lefut a teszt. Az eredmény pedig a vantage mappáján belül a "result_log" nevű mappában lesz.
Xtreme 3D Team Hungary $ Hybrid Graphics System $ HTC DS@1,53GHz@1250mV $

Eredmények?
24/7 beállításon, azaz 900/1200-on, Exteremen GPU score 9568. Cata 10.8 
Szóval reális eredmény az a 11k 

Most már tényleg kivi vagyok, hogy 1920 sps lesz-e vagy sem!
Nekem az nem fut le. Felugrik egy fekete ablak és eltűnik
Nekem is felugrik a fekete ablak, aztán utána csekkolja a rendszert, majd pedig lefut a teszt. Ha nem megy, akkor próbáld kilőni a tűzfalat.

Ha e kettő közül kell választani, és a linken található képek a vgak-ról tükrözik a valóságot, akkor egyértelműen Gigabyte! 

Gigabyte!

Új szörnyeteg!
HD6970!
[link]
Kezd beindulni a marketing gépezet! 

Remélem nem szürke halálokkal fog ez is elindulni, mert akkor rögtön kukázva lesz részemről!
Remélem tanultak a hibákból és nem utólag kezdenek el hozzá "rendes" drivert heggeszteni.
És ha most itt lenne Abu mondaná hogy hogy javítsák azokat a hibákat amik náluk nem jelentkeztek. 
++ úgysem tudod megállni hogy ne próbáld ki! 
[ Szerkesztve ]

Na ez ütni fog.
Nv mire kiadja a 2 gpu-s kártyáját már itt lesz ez neki ellenfélnek, ha egyáltalán kiadnak még az idén...
Train With Max!

Nem tom, hogy csinálják, de elvileg ugye bele kell férni a 300wattba. Na ha több tranyó lesz akkor ezt nehéz lesz elképzelni, ha meg ugyan annyi akkor meg valami ki lesz hagyva. Elvileg nem lesz benne Y buffer ami az 5000-esben még megvan. Viszont ha ez igaz lesz akkor gáz lehet a régebbi játékokkal!
Állítólag GTX-475-nél nem lesz jobb Fermi. 512SP-s GF100 és 2xGF104 is törölve lett elvileg.
okcső

Persze, hogy törölték mivel kb. ua. hozza mint egy gtx480.

Hello
Kérdésem az lenn,hogy mennyit segítene az Asus 5870 VGA kártyán a BIOS frissítése?
[ Szerkesztve ]
"VGA BIOS for ASUS MATRIX 5870 Series
Limit clock range is changed from 1200e/1400m to 2000e/2000m."
Módosították benne a Clock limitet.
[ Szerkesztve ]

Valami gond van a most rajta lévővel? Ha nem, akkor nem szükséges a csere.
Egyébként az 5870 Matrix BIOS. A sima, referencia kártyának nem biztos, hogy jót tenne egy ROG vga-ra tervezett BIOS.
Egy ASUS EAH5850-es kártyát szeretnék egy Antec Solo házba rakni és a nyáknak 262 mm-nyi hely van. Megtenné valaki, hogy leméri nekem a nyák pontos méretét? Köszi. 
ui.: Esetleg valakinek van tapasztalata Antec Solo + ASUS EAH5850 párossal?
Switcheasy iPhone 4, iPad 2 és Nike tokok eladók: http://bit.ly/qLDeHR

Kb. 24cm hosszú a referencia 5850 nyákja (és ehhez még hozzá kell adni a tápcsatik helyét is, mivel hátrafelé néznek). Neccesen, de beférhet, legfeljebb a tápkábelt egy kicsit erőltetned kell majd, hogy elférjen (nálam kábellel együtt 26cm helyet foglal). Ha új nyákos Asus karid van/lesz, akkor az még hosszabb, mivel az 5870-esük áramkörére épül (kb. 27cm).

Köszi csak barangoltam ott az ASUS közt. A VGA BIOS-t nem vágom,gondoltam olyan mint egy alaplap BIOS frissítés.
Pont ez a kártyám van, majd kicsit később lemérem 
Start your computations... for timewarp.
A csatlakozók el fognak férni, mert nem fal van 262-nél, hanem a merevlemezeket befogadó szerkezet bordái. Referenciahűtős ASUS-t szeretnék, remélem az nem az 5870-es nyákra épül?
Köszönöm a segítséget. 
Karma - Várom. 
Magasság: 9,8 cm (nem számítottam bele a PCI-E csatlakozót)
Hosszúság: 24,2 cm
Vastagság: 3,3-3,4 cm (nyáktól a borda aljáig).
Nem tenném a fejem a mérés pontosságára, mert nem szereltem ki a gépből, de azért nagy eltérés ehhez képest nem hiszem, hogy lenne.
Start your computations... for timewarp.
Köszönöm a megnyugtató választ, be fog férni a házba. 

Üdv!
Köszi a válaszokat, és egyébként várható valamilyen árcsökkenés VGA téren? (ATI) Ha otthon nem is, de külföldön legalább?
http://hardverapro.hu/apro/gpu_hibas_lenovo_r61i_alaplap_elado/hsz_1-200.html

Ettől biztosan !!!
"Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek !"

Szerintem meg nem lesz érdemi árcsökkenés a 28nm-es jövevényekig!
500dodón jön ki a hd5870 meg 400dodo jelenleg a hd5970 meg 650. Megvan a 100-150dolláros difi semmi jel nem mutat arra, hogy árat csökkentsen az ati.

Pedig az 5850nél és 5870nél érdemes lenne árat csökkenteni. Azt nem tudom hogy a fenébe tudják még mindig az egész heti készletet kipucolni amikor már rég nem a legjobb árban vannak ezek a kártyák?
Csak nem, van pár Ati Fan?
(páron az emberek 80%-át értem)
[ Szerkesztve ]

Egyszerű már gyártják a hd6870-et javában az 58xx meg vissza lett fogva.

Hello!
Lenne egy kis problémám.
5850-es kártyámon szeretnék Bios tuningot csinálni, de amint plusz feszt állítanék be a kártyának, s beflashellem ezt az új bios-t, a kártya csak 400/900-ra veszi vissza magát a 157/300 helyett.
Minden segítségnek örülnék.
[ Szerkesztve ]
Melyik Catalystot használod? 10.4-től kezdve ha csak egy Mhz et is húzol a kártyán nem veszi vissza magát 157/300-ra csak 400/900-ra.

10.7. Bios-ba égetem az órajeleket, de alapfeszen csak 775-öt megy, ezért lenne jó feszemelés, de 157/300 idle órajel mellett.
[ Szerkesztve ]
Akkor az egész Bios moddolás az 157/300-as idle órajel miatt van?
Most látom hogy Sapphire 5850-ed van melyik a ref vagy a Sapphire nyákos?
Csak 775-öt megy alapfeszen? Az nem sok
.
Ha 24/7-re(értsd ez alatt játékra pl.), akarod használni a magasabb órajeleket, és ehhez + fesz is kell, akkor szedd le az Afterburnert, csinálj benne 2 profilt(1 az idle, a másik a game), és kész. Billentyűkombinációra tudod aktiválni. Nekem is így van, és így külön tudom állítani a két vga órajelét is akár. Ha Physx is kell, akkor 3. profil, ha nem, akkor 2. 

A 775 az tényleg nagyon gyér....
Nem lehet ,hogy a catalyst nem engedi tovább emelni?
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"

Lehet h. megy az tovább is, csak a Starcraft 2 fagyott ki 800-on, ezért vettem lejjebb, de MAfia 2-vel most alapfeszen 850 és nincs gond, csak a hülye SC2 szórakozik. 

Sziasztok! ATI 5850 -es videókarim van ! Windows 7 OP rendszert használok és egy olyan problémával állok szemben,hogy szeretnék 3 monitort használni.
Ugye a VGA-n van 2db DVI 1db HDMI és 1db Displayport.
Nos van 3 monitorom 2 DVI-os éy egy HDMI-s és hiába állítom be 3 monitorra a kiterjesztett asztalt ,nem engedi. Csak 2 monitorra..... Azt írja ki ,hogy nem menthetőek a beállítások.
A win7 nem tudja a beállítást vagy a VGA.... :S ???
A segítségeket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]

Hm. érdekes oldal hd6870 tesztek garmada!
24000 pont Vantage-ba.
Unigine:

[ Szerkesztve ]

Jó lesz ez. 
Train With Max!

Ha jó lesz akkor veszek egy ilyet az tuti 1db gigát meg betartok fizikának!

Várjál még mert szerintem marha drága lesz... 
SGTab/SGS2

Ára megvan 500 dollár kb gtx480 szintje!
Unigine nekem alapon 948 pötty SLI 3,6-os cpuval beállítások ua.
Azon gondolkozom, hogy nem lehet, hogy 2400 sps lesz? Végül is beleférne még a 300wattba bőven!
[ Szerkesztve ]

"We are looking for AMD's new "4D" shader ALU design - improved over Cypress - even IF they have the same number of SPs. HD6870 is rumored to have 1920SP in the 4D format for 480 ALUs (320 ALUs in Cypress) The new chip's rumored size is 40nm at around 400mm^2. So they may hit +33% performance increaase without a major redesign."

Én váltani nem fogok, nem azért vizeztem be a 5970-et...remélem nem is hazudtolom meg magam.
Volt idejük fejleszteni szal jónak kell, hogy legyen.
Train With Max!

Sejtheted, hogy nem a vga tervezőktől félek, sokkal inkább a driver megíróitól!
Én viszont már nagyon dörzsölöm a tenyerem!
Főleg ha nem is lesz mostanában GTX-475 akkor nincs is miről beszélni, mert 1db GTX-460 nekem lassú lesz SLI-t meg nem akarok.
[ Szerkesztve ]
okcső

Én ebben a pillanatban vetteem el a két gt460 vizezését... 
SGTab/SGS2

Ahogy elnézem a driverek terén az nv is kezdi elveszteni az uralmát...szal ha ezt nézzük akkor tök mind1 melyik gyártónál maradsz.
Keldor: Azt elhiszem, szerintem mindenképpen várd meg a 6870-est. 
Tomax: Kettő 460-ast én se vizeznék, akkor már inkább kettő 480-ast, csak ugye nem lenne olcsó...én ezért döntöttem az 5970 mellett.
[ Szerkesztve ]
Train With Max!
Az lesz. Csak ne legyen 100k felett... bár ha 500 dodó lesz akkor az nyaldosni fogja a 130-at is.
[ Szerkesztve ]
okcső
Hát ha 100k alatt lesz, a 6870, akkor egyből le is cserélem az 5870-et. Bár ennek a valószínűsége nagyon kevés.....de jó lenne megint 50k-ért csúcs vga-t venni, mint a 4870-ek megjelenésekor. 
Egyébként mikor van a hivatalos start?

Decemberbe fog elvileg startolni a 6000-es széria. (pletyka szinten) Abu szerintem jobban tudja.
Keldor: Pedig sajna annyi tuti lesz viszont erre már érdemes lenne lecserélni az x2-t.
Sárpac: Hmm én decembert olvastam az egyik oldalon, ebből is látszik, hogy pletyka szint.
[ Szerkesztve ]
Train With Max!

Október 29. novemberbe már lehet ilyen kártyád!
ez így pont szupi lenne. a két GTX280am is 11k pontot csinált Vantagebe
legalább nem kell csere.
jut eszembe. Valakinek 5870 CFben? Érdekelne egy Vantage extreme GPU pont és egy Crysis bench.

BATTLEFIELD 3 Soldier
Az komoly. Csak akkor lesz, ha nem kell sokat rádobnom az 5870re, és feltéve,hogy ezt a teljesítményt hozza a 6870, mint amit a tesztek mutatnak.

Senki nem tud akkor segíteni?
Írtam pár hozzászólássál feljebb (#15047) de nem nagyon válaszolt senki... 

Beszarás. Már 6ezres széria 
Xtreme 3D Team Hungary
Az X2 halott, legalábbis nagyon úgy néz ki, hogy a VRM adta meg magát. Ugye panaszkodtam is, hogy az AC-vel rohadt meleg. Gyanítom ez ölte meg. Játék alatt volt 110 fok. 
Ezek az aftermarket hűtők ennyit is érnek szvsz.
Úgyhogy ha 130-nál kezd, akkor addig HD5870 lesz, nincs mese, azt ha lemegy 100k-ra megveszem.
okcső

Csak legyen elég kártya, és legyenek jó áron....remélem megint lesz valami, ami 60ról indul(aztán felmegy 70felé
) és akkor még talán cserélnék...persze teljesítmény, hang, melegedés, fogyasztás függvényében
na meg jó áron meg kell szabadulnom az 5850től 
Keldor papa: ha 130ról lemegy 100ra, akkor szépet buksz majd az 5870en, és ugyanott leszel 
[ Szerkesztve ]
A vga is és a win7 is természetesen tudja. Működnie kellene simán. Próbáltad a CCC-ből és a windows-os "képernyőfelbontás" menüben is?
Milyen driver van fent?
Nembaj.
Annó vettem X1950XTX-et 135k-ért, úgy megbántam mint állat. Főleg hogy utána jött a 8800GTX. 
[ Szerkesztve ]
okcső

Sziasztok!
5850 mellé jó a GTS250 vagy feleslegesen sok?
Én már Uff-tam eleget, most már Uff-on más is...
mafia2-höz kevés, amúgy sok 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

135k
ááá 
Mafia 2-höz elég.
Sőt még egy GT220 is neccesen.

Hello! Szerintetek egy 8600gt elég physix kartyanak 5850 melle?

Köszönöm a válaszokat.
Még a Gtx260-at nézegettem, használtan max 10e a különbség. Megér annyit?
Én már Uff-tam eleget, most már Uff-on más is...

CSEMEGE Ha igy fog kinézni a HD6000 az elég forradalmi lesz

[ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! 1440p ready!!! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85

A három monitor egyszerre csak akkor megy, ha az egyik a displayportra van csatlakoztatva: [link]. Létezik displayport-DVI átalakító is, ebből elvileg aktív típusú kell, aminek kérdéses az ára és a beszerezhetősége.
ÓÓ, tényleg, ezt a displayportos dolgot el is felejtettem írni. Lehet kapni elvileg Magyarországon, csak nem éppen olcsó mulatság, legalább 8-10k.

Mi az a malomkerék a végében? Fütyülni fog vagy valami más nótát is tudni fog majd?

X2-es AC-hoz nem jár külön borda a VRM-re? Ha játék alatt annyi volt, akkor egy furmark alatt mennyi lett volna.
5870-et már most kapsz aprón 75-ért...
Train With Max!
vagy egy ügyes 3d-s kolléga képzelete elszállt
lesz még rajta ATi logo? ![;]](/dl/s/v1.gif)
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

Fogalmam sincs, bár elég porszívó feelingje van a cuccnak, már ha nem fake a videó!
Lehet pont ez a hűtés foglya majd a rákfenéjét adni a cuccnak, valahogy nembízom az ilyen új megoldásokban, bár ha másra nem morzsát majd lehet vele szívni

Shteer: szerintem van rajta a videóban is, mondjuk személy szerint nekem bejön a cucc... 
Giot:Valahogy nemtudom elképzelni hogy a teszellálásban ennyit tudtak növelni, komolyabb átdolgozás nélkül, vagy a másik lehetőség hogy az 5870-ben lévő chip messze nem ment teljesen
, okkumlálunk mint nagymamák a fodrásznál, bár legyen csak jo tesszben is mert akkor ez a kari igen nyomott egy kést az NV szívbe, mondom ezt pártatlanul!
[ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! 1440p ready!!! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85
Nocsak jól beindult az élet!
Ígéretesek az eredmények. Abu véleményére vagyok kíváncsi ő közelebb ül a tűzhöz!
(#15083) Cybertrone: Szerintem ez a video fake. Volt anno 5XXX széria előtt is ilyen 3D képzelgés aztán még véletlenül sem hasonlított.
++ azt leszögezték hogy rágyúrnak a tesszre. Meg növekszik a GPU mérete is.
[ Szerkesztve ]

Szerintem is fake az egész.
Train With Max!

Már nem engedett szerkezteni 
Na mondjuk az hd5000-nek is lett egy futurisztikus formálya (refre értem), mert hát az elején az a 2 kis orrjuk elég beteg szerintem, bár még az elfogadható határán van 
[ Szerkesztve ]
A 6XXX széria még ATi logóval jön!
Ez lesz az ucsó valszeg. Lehet csak emiatt cserélek 6850-re. 
(#15086) Cybertrone: Itt vannak a fake képek az 5850-ről: [link]
Nekem tetszik a ref
! Igaz nekem nem az van.
[ Szerkesztve ]

Oh szép ez is, bár én jobb szeretem ha a kártya hátulján is van beckplate teljesen!
Amugy nekem semmi bajom az "AMD-Radeon" névválasztással (már ha ez lesz) szerintem ez lenne a legkézenfekvőbb, bár ki tudja mit találnak ki! 
Az én gépemben is referencia 5870 dohog, nekem is bejönnek az "orrlyukak", ugy néz ki mint a régi batmobil 1970-ből

[ Szerkesztve ]
Nekem meg ez tetszik nagyon: [link] 

Nekem meg a giga SOC, brutális

[ Szerkesztve ]

Nekem ez

[ Szerkesztve ]

Retro forevör 
Favorit, az egyik legszebb Ati vga, mikor még az Amd-s barátság gondolat sem volt, szin tiszta Kanada!

Ez nagyon OFF
!
(#15090) Cybertrone: Szép! De nekem inkább a Sapphire vagy a HIS kártyák. 
[ Szerkesztve ]

De tessék a másik nagy kedvenc, a His-től, egy IceQ edition x800xt

Giot: 
[ Szerkesztve ]
Nekem ilyen hűtéssel egy x1650pro-m volt a HIS-től.
De ne offoljuk tovább a topikot. 
(#15046) cowboy_bebop: Az SC2? Nekem is csinál érdekességeket, igaz fagyi nem volt még.
[ Szerkesztve ]

Habár ennyit elviesl a topik kicsit ki volt halva! Ennyi haszna már van a 6000-nek

Van itthon még ilyenem,de a pro... és sajnos át van vágva...
SGTab/SGS2
Nem röhög, együtt érez.
okcső

nehéz nem röhögni 
(#15100) Cybertrone válasza Keldor papa (#15098) üzenetére

Lehet mi is rosszul éreztük volna magunkat mikor néztük a 8800-asok diadalát, nem kicsit páholták a népet

Mai infóból tudván a HD6XXX-ek már AMD logóval jönnek, így a leggyorsabb ATI jelzésű AMD kártya a Radeon HD5970 marad
.

Olcsóbb Radeon 5800asok a powercolortól 

Csak nem a 6ezres szériának készíti elő a terepet?
Amugy kifejezetten jól néznek ki.
Xtreme 3D Team Hungary

Szerintem tuti raktár söprés kezdődik van kb 2-3 hónapjuk.
Train With Max!

Nekem az 5830 zöld festése nagyon tetszik 

5870 nincs a kínálatban, vagy az nem csökken? 

Üdv Urak-Hölgyek!
2 x 5770-es ATI teljesítménye crossfire-ben tényleg megközelíti / übereli egy 5870-ét?
Elnézést, ha hülyeséget kérdeztem volna... 
Csak most dilemmában vagyok, hogy vajon vegyek-e még egy 5770-et, vagy adjam el azt, amim most van, és fizessek rá egy 5870-re...
[ Szerkesztve ]
BlackBerry 8520 & PlayBook 16GB 1.06.2390 "My love for you is like a truck... BERSEEEERKEEER!!!"

Nézd végig és vond le a következtetést.
Én inkább az 5870 mellett maradnék már csak azért is mer ahol kevésbé van cf kihasználtság ott elhúzhat...
Train With Max!
(#15109) Cybertrone válasza The IT guy (#15107) üzenetére

Én maradnék egy kártyás rendszeren, az skálázódik a legjobban

Köszönöm szépen a linket!!!!! Pont ilyesmire volt szükségem! 
No és köszönöm a tippeket!!!
[ Szerkesztve ]
BlackBerry 8520 & PlayBook 16GB 1.06.2390 "My love for you is like a truck... BERSEEEERKEEER!!!"

Abból nem készítenek ilyen verziót 

Szomorú. jol nézett volna ki a nagytesó is ezzel a nagy lapátkerékkel
, amugy már van apróban egy 5870 65k-ért igaz csak 1 hét gar van rá, de akkor is olcsó!
Mire kijön az uj széria már eladni sem lessz egyszerű+ ha mégis horror pénzt kell a másikra rádobni 
Nem hiszem hogy eladni lesz nehéz inkább az hogy korrekt áron tudjon túllépni rajta a delikvens. Ezek kifejezetten jól sikerült kártyák, csak a végére elszaladt a csikó ATi-ékkal. Ha emberi áron lehet őket venni eladni nagy siker lesz és vinni fogják mint a cukrot. Kérdés vajon mennyire tart be az AMD az árakkal mivel most sincsennek rákényszerülve a csökkentésre, a raktárkészletek anélkül is ürülnek. Megint az AMD-től függ az egész.
Más- Kíváncsi leszek hogy az itt összeverbuválódott bandából mennyien fognak a 68XX topikban is ténykedni?
[ Szerkesztve ]

Ha olyan 60-65k-ért el lehet adni akkor talán még belemegyek a cserébe, persze ha ugy domborít a cucc mint ahogy láttuk
( no ha itt is elszalad a ló és 130-140k-rol indul mehetnek a sunyiba...)

A 6os szérián már nem lesz ATI logo... 
http://hardverapro.hu/apro/gpu_hibas_lenovo_r61i_alaplap_elado/hsz_1-200.html

Há na, engem az se érdekel ha túróscsusza lessz a neve ha jol megy, sose néztem a matricát 
Olvastam.
hijjderondák 

HD6870-nek 4x1,6GHZ-es lesz a memória órajele, a 1920 SP így már valóban elveri a GTX 480-at. 6870-hez már illene 2gb-os memóriát tenni, hogy minden beállításon felvegye a versenyt GTX480-nal (metro2033, tesztellációs progi stb.).

Van 2gigás 5870-is...szal tuti lesz a 6870-is.
Train With Max!
egy téren biztosan felveszi a versenyt. előállítási ktg és fogyasztói ár 

Engem akkor érdekel, ha 60ért tudom eladni, és max 20at kell rádobnom 

Sztem 5850 és 5870-nel gamére koncentrálva nyugodtan mondhatjuk, hogy "ugorgyunk" 6-os szériát kihagyva a 28nm-es tecnológiára 
Most nincs aláírásom!........Illetve.....Van??

Ez olyan mintha 6870 CFX lenne, szerintem, CFX-nek reális !

Hát illene legalább ilyen eredményeket hoznia.
Ha csak 10-15% gyorsulás lenne az 5-ös szériához képest akkor felesleges lenne kiadni.
Professzionális fejhallgató erősítő készítést vállalok, nézz be az apróba.

Miért ne lehetne?
5850el 20k pont körül lehet a Vantage OC-kal és egy normális procival 

Szerintem teljesen reális, és ezen még biztosan csiszolnak még!

6870cfx-től ez nagyon kevés lenne...
Train With Max!

Nekem nagyon gyamús, hogy nem 80k lesz az új 6800-as széria, még a 6850 is drágább lesz! 
Más: Remélem, hogy egyből 2gb rammal adják ki a 6800-as karikat (legalábbis a 6870-et), nem úgy mint a 5800-as karik esetében, hogy fél évvel később jelentek meg a 2gb-os karik azok is méreg drágán.
Szerintem lassan a felső és csúcs kategóriában már alapnak kell lennie a gpunkénti 2gb ramnak.
(#15124)Dark KillerX: A Crysis benchben a minimum 30fps az odaver rendesen az tuti! 
[ Szerkesztve ]
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

Tényleg
, az enyém majdnem ennyit hoz egy kis tunig-gal !
[ Szerkesztve ]

Bőven túlszárnyalható az az eredmény, szal tippre olyan 20% körül lesz az 5970 alatt a 6970 meg igencsak odaver...
Train With Max!

Ha ez a te eredményed gratulálok hozzá
, nagyon jó lett, csak egy kicsit sok a feszkó ! Szép eredmény !

Hát, különben nincs csere....részemről legalábbis....van még sok minden, amire tudnék költeni....ha lesz annyi pénzem,, cserélek 

Hmm az eddigi képek csokorba gyüjtve az uj szériárol.... 21k küröl megvan nekem is a vantagében egy i7-el ugyhogy reális a 24k, és szerintem 1 gpu-tol alap órajelen nem rossz, ez akár jo procivan mehguzott gpu-val lehet 27k-is talán ami azért vantage szinten odabasz!
Nem nagyon örülnék a 2gb-nak viszont:
1: az 5870 eyfiniti edition 140k-rol indult, és még most is 120k küröl van és csak a memória több benne...
2: pár fpst jelent elhanyagolható szinten, és azt is csak full hd-ban illetve felette (én full hd-ban tolom, de vannak akik nem, igaz szerintem a többség igen)
3: jolenne megtartani az 5000-res széri jó jellemzőit, a konkurenciához viszonyítva alacsony fogyasztás, és azt hogy nem 90 fokos a gpu, namost 2gb-al ugye több a fogyasztás, és szerintem a gpu is többet dolgozik...
4: ennek ellenére ha annyi lessz rajta akkor annyi lessz, bár akkor majd az abszolut csúcson(6970) 4gb lessz??? szerintem ez esélytelen! 

5970ből is van 4gbos 
(#15137) Robi BALBOA válasza Cybertrone (#15135) üzenetére

1: Hát igen az ár az sokat számít, persze ha lesz 1gb-os 100k-ért meg 2gb-os 140k-ért akkor egyértelmű a dolog, de ha "csak" 15-20k különbség lenne a kettő között akkor már megfontolandó lenne a dolog.
2: Pár fps FullHD-ben a MAI gamékkal, de jönnek olyan címek ahova elég gyanúsan nem lesz elég az 1gb vram(nem árt a jövőre is gondolni), de ne legyen igazam, akik meg egy ilyen kaliberű vga-val FullHD alatt tolják azok vagy a retenetes nagy fps-re hajtanak vagy nem jutott már jobb monitorra vagy egyszerűen nem komplett az ürge 
3: A fogyasztás szerintem nem nőne drasztikusan a + 1gb vram-tól, mivel ott van a Powerplay ami 2d-ben nagyon vissza veszi az órajeleket, így 2d-ben ugyanúgy hűvös maradna a kari 3d-ben meg az a +10-15w nem hinném, hogy nagy gondot okozna.
4: Egy abszolút csúcs vga-ra meg szerintem mindenféleképpen illene GPUnként 2gb vramot rakni. 
[ Szerkesztve ]
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM
duplaáron
már csak az a gond,hogy nincsen game ami 2GB-ot használna..nemhogy 4-et.
Crysisból 1300MBot tudtam kisajtolni 
BATTLEFIELD 3 Soldier

Hamarosan készülök venni egy zsír új Asus HD5870-et. Van ezeknek valami hibájuk mit érdemes tudni vagy bármi negatívum? Mennyivel jobb/rosszabb mint a Sapphire? 
www.arma2.hu

Ha ATi akkor én egyből a Sapphire-ra gondolok. Nemhinném, hogy rosszabb lenne (ha referenciakártyát veszel)
Xtreme 3D Team Hungary

Én meg Gigát vennék ha megint kéne venni! 3 év gar, jobb elektronika stb
www.cgroup.hu (from Pécs)

A referencia gigának ugyan az az elektronikája mint a zafírnak
csak 3 év gar van rá! tudom mert ilyenem van 
CptMisi: Én az ati álltal postolt kártyákrol vakerálltam, nem a gyártók egyedi cuccárol, amit maguk okoskodtak össze (Asus az arest horror áron...
. Zafír pedig az accelerora hajazó 4Gb-os 5970-ét), egyik kártya sem Ati-Amd termék, hanem szabadon kiokoskodott szörny egy normális konfig áráért...
[ Szerkesztve ]

Sapphire, Powercolor, HIS, Asus....én ezeket favorizálom 

Nehabozz akkor vedd meg 
Nálam tutin működik a ref megjelenése óta 
Most hogy már teljesen lehalkítottam a gépet, és szinte alig hallani hogy megy, úgy döntöttem veszek egy új hűtőt az 5870-re.
Elsősorban azért, mert a gyári hűtő hangját idleben a ventit 5-10%-ra állítva is hallom, annyira halk a többi alkatrész. Másodsorban load-nál 38%-ra állítottam a hűtőt, és így baromi hangos, igaz játék közben nem hallom, de akkor is. 
Meg is rendeltem egy Zalman VF3000a hűtőt. Van ezzel a hűtővel valakinek tapasztalata? Illetve a kék ledeket a ventikben ki lehet kapcsolni valahogy? Vagy likvidálnom kell őket, mert a piros-fekete dizájnba nagyon nem illenek bele. 

Sárpacnak nem ilyen volt a lájtning 5870-en mielőtt sli-re váltott? 

Sárpac nagyon dícsérte a Zalman VF3000a hűtőt, csak a beszerzése nem volt egy szerű, de mostmár az sem okoz gondot. 
Ha referencia akkor teljesen mind1!
Egyébként a nonref kártyák általában spórolósabbak. Ha meg tuning kártyákról beszélünk (Toxic, Lightning, stb) akkor a legtöbbet a válogatott GPU jelent nem pedig a NYÁK.

Amúgy jó, hogy HD6xxx tippelős topik lett a HD58xx topikból 

Legalább lepókhálóztuk a szobát 

Sosem értettem, hogy miért baj az, ha egy éppen pangó topikban nem szorosan a topik témájához kapcsolódó dolgokról beszélünk....persze, akkor ha a feltett kérdésekre is válaszolunk, de mindegy 

Szerintem nem baj, nemigaán volt most olyan emberke akinek segítség kellet volna, egy kis lazítás pedig jár ebben a topikban is!

ha facebookos linket kaptok msn-en, meg ne nyissátok....mármint ál-fészbúk, valami facebook.ourimages.net.... 
arra kellett rájönnöm, hogy az 5870 hangosabb valamivel mint az 5850. nem jól van ez így 

nekem má délelőtt feljött a kis ablak hogy ezt kaptam nem foglalkoztam vele hál istennek_! 
sheeter: be kell állítani a ventiszabályozást progival, hangosabb, de több a power is+, ez nemfog tulmelegedni sose, ilyen hüvös karim még nem volt...
[ Szerkesztve ]
nem állítgatok én semmit, leszoktam róla - egy a lényeg: 2D-ben kussoljon 
hát igen - a több kraft meglátszik abban, h nehezebben hűl vissza, mint az 50-es
Ismerős téma! Ilyen üzeneteket kaptam hogy "nézd meg a képeket a linken" alíg tudtam leirtani a szemét msn vírust. Ez kb egy évvel ezelőtt volt. Azóta vigyázok a linkekkel és ha nincs normális komment mellé az ismerőstől baráttól inkább rákérdezek.
OFF end. 
[ Szerkesztve ]
Reméljük hamar megjön. Elvileg jövő hét elejére van ígérve. Majd kiderül. 
Azt is remélem, hogy alacsony fordulaton egyáltalán nem lesz hangja, mert ha igen, akkor kidobott pénz. Gyári hűtőt 5%-on hallom. 

Sziasztok!
Két kártya közt vacilálok, és nemtudom eldönteni H megérné e a plusz kiadást 
(Persze vásárlás majd ha lejebb megy az euró

ASUS MATRIX 5870/2DIS/2GD5 PCIE 138.258 Ft
GIGABYTE GV-R587OC-1GD HD5870 1GB GDDR5 PCIE 114.003 Ft
Jólszellőző házban lenne, tehát nemgond H a giga befelé termeli a hőt.
Előre is köszönöm a válaszokat 

http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/Gep?feat=directlink http://www.pcvizhutes.hu/?thodee-gepe-uj,121

Megvan az Asus HD5870-esem végre! És gyönyörűen muzsikál! Szeretnék nekiállni kicsit meghúzkodni de nem tudom,hogy álljak neki. Eddig HD4890OC-m volt de ez már egy fokkal magasabb nekem.
Igazából tanácsokat kérnék! Hol kezdjem. Milyen progi kell hozzá stb. Amatőr már nem vagyok csak új még nekem ez a kártya. És ha esetleg van ilyen akkor mire érdemes nagyon figyelni ennél a kátyánál?????
www.arma2.hu

Grat!
Robi BALBOA-nak volt ilyen karija, aki ráncigálta sztem szívese áll rendelkezésedre és tuti vannak még OC-és eredményei is 
[ Szerkesztve ]

Sajna nem úgy tűnik mintha jelentősen lejjebb menne az Euró.
Sőt

Nekem elég ha visszamenne 277re
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/Gep?feat=directlink http://www.pcvizhutes.hu/?thodee-gepe-uj,121

Ne vacilálj! Többek szerint a forint ennél már nem lesz lejjebb, ezért 1-2 hónap múlva érdemes csak vásárolni komolyabb cucokat.
Előző életemben biztos hogy huszár voltam, máskülönben meg tele vagyok hibákkal! "Ha megoldottam az időutazás problémáját, akkor a világegyetem másik nagy rejtélyét szeretném megfejteni ... a nőket." Ja és elmúltam már 31..32..
Én a Giga mellett teszem le a voksom. Felesleges az a + pénz az Asus-ért és a +1G-ért ha csak nem "tuningmenő" vagy és csak a Mhz-ek érdekelnek. De még akkor sem biztos hogy az Asus többet hozna. A legtöbb a GPU-n múlik mennyire sikerül jót kifognod még a válogatott GPU-k között is van szórás.
[ Szerkesztve ]

Inkább csak játékra, persze, lefuttatom a 3D-set, de nem az lesz a lényeg, hanem GTA4, Grid,LFS stb 
Köszönöm a tippeket 
Mekkora felbontáson játszol? A GTA4 eléggé memgyilkos. Én nem játszottam vele és nem is tartom valószínűnek hogy kifutna az 1G-ből de azért érdemes lenne olyat megkérdezni akinek van ilyen irányú tapasztalata a GTA4-el.

Te eléggé vájtfülű lehetsz
, de ez csak jó, mert ha te is jókat mondasz majd a hűtőről akkor a következő karimon (6870 remélhetőleg) tuti ez lesz. ![;]](/dl/s/v1.gif)
(#15160)Daniford: Szia! Küldtem a pü-t

Azt a fagyos teles őszi mindenségét. Furmarkot tolnom kell a HD5830-nak, hogy ne fázzak meg...
[ Szerkesztve ]
Xtreme 3D Team Hungary

szerintem egyik sem éri meg (mondom én mint matrix tulajdonos
)
hiába matrix t.képpen az első dolgom volt hogy hűtőt cseréljek mert a gyári elég hangos (nekem legalább is)
gigával még nem volt dolgom de szerintem inkább megéri egy alap vga és egy normális hűtés
Na, HD4870 X2 is dead, HD6800-ra meg nem érek rá várni, mert még legalább 2-3 hónap, úgyhogy HD5870-et addig veszek azt majd utána lesz ami lesz...
Melyiket érdemes megvenni? Nekem igazság szerint jó a ref. is, nem zavaró a hangja. De lehet egyedi hűtős is, ajánljatok valamit légyszi, nektek milyen van?
80k a határ, de egy 75k-s vételnek jobba örülnék, úgyis bukok rajta szépen karácsonyig...
okcső

Egyedi hűtősöknél sem árt hűtőt cserélni, szóval szerintem egyáltalán nem éri meg a felárat...az a minimális gyári tuning....
Én vennék egy ref.et, lehetőleg 3év garanciával...Giga, Asus....az a plusz egy év eladásnál nem jön majd rosszul 

1680*1050

Egy 4850 OC 1Gbm volt, Articooling twinturbóval, most sem a hűtés miatt kérdeztem hanem a memória miatt, H jelent e bármi pluszt játékoknál, mert ha nem akk a külömbségét inkább másra költöm
Köszönöm a sok infót mégeccer

Aprón találsz 80-ig, de gondolom már utána néztél. Meglátod az X2-től sokkal hűvösebb lesz és teljesítménybe is ott lesz sőt még felette is főleg a jó tuningolhatóság miatt. 
[ Szerkesztve ]
Train With Max!

Bezony. Én is szintén 4870 CrossfireXről váltottam 5850re... és egyáltalán nem bántam meg.

Akkor elég az 1G!
Ha alapban halk a gép, akkor simán kihallod te is szerintem. Ajánlom a Zalmannak, hogy olyan halk legyen a hűtő, hogy ne halljam, mert különben kénytelen leszek eladni. Bár legalacsonyabb fordulaton csak nem lesz hangos....
Majd kiderül.............

Ha ennyire fontos a hang miért nem vizezed be a cuccot egy Mora 2 radival azt passzívan elvinné.
[ Szerkesztve ]
Train With Max!

Rendben, köszönöm

Nekem a vaporx-ről jó a véleményem , jól hűt és csendes .Volt egy 4890 vaporx ,most egy 5850 toxic 890/5000 beállításon 81 fokig megy furmark teszt alatt , ez még nyáron volt a 30 fokba.
[ Szerkesztve ]
Azért, mert az már túl drága lenne. Gondolkodtam korábban vízen, de aztán elvetettem és maradt a lég. Szerintem jó lesz így is a Zalmival. 

Felesleges az 5870.
Itt egy GIGABYTE GV-R585OC 80 ezerért
Szinte hangtalan hűtővel 920/1200 MHz !!
Nem kell hűtőt cserélni rajta 
[ Szerkesztve ]
CORSAIR HX 650 GigaX48DQ6 INTEL Extreme Quad QX9650@3.6GHz 8GB OCZ Platinium 1066MHz Gigabyte GV-R695OC-1GD Philips 32PFL5625H Win7 ULTIMATE 64 bit AEROCOOL RS-9 Ház

Ennyiért 5870-et kap itt az aprón meg az 5850 alig gyorsabb mint a 460.
Fodi: Igen sajnos egy jó víz 100K körül mozog.
[ Szerkesztve ]
Train With Max!

Csakhogy ez új 3 év garival és úgy megy mint egy 5870.
Akkor miért venne használtat amin még esetleg hűtőt is cserélni kell?
CORSAIR HX 650 GigaX48DQ6 INTEL Extreme Quad QX9650@3.6GHz 8GB OCZ Platinium 1066MHz Gigabyte GV-R695OC-1GD Philips 32PFL5625H Win7 ULTIMATE 64 bit AEROCOOL RS-9 Ház

sziasztok
XIGMATEK Utgard fekete (hálós oldal) házba befér simán egy 5870-es kártya?
Így ahogy mondod. Egy jó léghűtés azért olcsóbb, és közel azt a hatást lehet vele elérni.(Noctua NH-D14 alapján mondom, mert nagyon durván lehűti az i5-öm.)

Engem nem szokott érdekelni hogy használt ha működik van rá gari akkor kit érdekel?
A másik meg hiába húzod 5870 órajelekre akkor se lesz olyan gyors mivel keveseb SP van benne arról meg nem beszélve, hogy igencsak lehet húzni az 5870-et is.
De mindenki maga dönti el mit vesz én biztos nem vennék olyan áron egy lassabb kártyát hogyha van gyorsabb tőle.
Train With Max!

Még hogy nem kell hűtőt cserélni rajta . Sajnos csak az egyik ventit szabályozza és a hátsó állandó fullon pörög . 

Akkor az nálad hibás.
60%-tól kezdem hallani a ventit de még az sem zavaró. Játék alatt nem is hallani, persze automatán nem is pörgetné egyik játék alatt sem ennyire.

Azért arra kíváncsi lennék, hogy 920/1200 MHz-n játék alatt észrevehető lenne e bármilyen különbség 5870- nel hasonlítva.

Nyílván nem, de ahogy írtam az 5870-et is lehet piszok mód húzni, a másik meg nem tuningolva szokás össze mérni két vga-t.
Train With Max!
Veled vagyok egy véleményen, marad az 5870, olcsóért. Azt is tudom húzni és máris gyorsabb... 
Itt egy új, 77k, igaz csak 5 hónap gari.
[ Szerkesztve ]
okcső

Ezt akartam linkelni én lecsapnék rá, jó áron van és vaporx-es. 
Train With Max!

Nem rossz.
GPU/Ram mekkora fesz?
Train With Max!
Neked mennyit nyom a HD5970, csak hogy legyen viszonyítási alapom.
Amúgy Extreme-ben nem jönne ki jobban a kártyák ereje? 
okcső

Ennyit, bár ez nem 24/7-es beállítás úgy olyan 28K körül.
Ja amúgy igen hatalmas proci limit van ekkora felbontásba extrembe nyílván nagyobb lenne a kül.
[ Szerkesztve ]
Train With Max!
Az a Vapor jó vétel lehet! Tőlem kapsz egy szavazatot rá!
(#15188) SzlobiG: [link] Abban 1etértek hogy az 5870-ben is van kellő tartalék. De ha kapna egy 5850-et 60,65 környékén használtan ad neki 850/1200-at és a 460-at bucira veri igaz ez tényleg csak a fentebb említett árin érné meg.
(#15195) tom_tol: A feszre én is kíváncsi vagyok.