Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#901) Bon3ss válasza CHIPman (#900) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Az Asrock 4+1 fázisú PWM áramkört kapott. A több fázis - röviden és tömören - annyit jelent, hogy az egyes fázisok között többfelé oszlik az áram, ezáltal csökken a fázisokban a disszipációs teljesítmény. Persze ez nem ennyire egyértelmű, hogy a több jobb.

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#902) audi100td válasza CHIPman (#900) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Ezek DDR3-as lapok, szóval részemről nem jöhet számításba...

Amúgy az Asrock 5 fázisú PWM-el van ellátva, a Giga valószínűleg jobb lesz tuning szempontjából és stabilabban tudja tartani a feszeket, viszont a hátránya hogy ezáltal elvileg többet is fogyaszt.

(#903) Silenzio válasza audi100td (#902) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát sikerül egyet összewarezolni talán itt a ph-n. De még nem biztos a dolog.

"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes".

(#904) CHIPman válasza Bon3ss (#901) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem valószínű, hogy ilyen 4GHz 24/7-re mennék rá, egy 3.5-3.6GHz 24/7 elég lenne. Ahhoz meg elég az ASRock is, nem?
Tud valaki adni egy tesztet, ahol Crossfire x16/x16 és x8/x8 van összehasonlítva? Mert ugye az ASRock CF-ben csak x8/x8-t tud. Mindenki azt mondja, hogy "kicsi" a teljesítménycsökkenés, de érdekelne, hogy ez FPS-ben és százalékban kb. mennyit jelent.

[ Szerkesztve ]

Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

(#905) CHIPman válasza CHIPman (#904) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Természetesen 720BE szorzótuninggal+max. 15-20 FSB emeléssel lenne.

(#906) Oliverda válasza slett27 (#883) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az én lapommal pl. semmi baj nincsen. Az hogy a Gigabyte sem tud BIOS-t írni egy dolog. Ezen még az nFroce sem változtatna.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#907) HERR Z válasza CHIPman (#904) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az összes 790X/GX csak 8/8-as CF-et tud, ha több kell akkor FX-es lapot keress= 40-45k+
tamásék csináltak anno még pci-e 1.0-nál ilyen tesztet, de 2.0-nál már más lenne az eredmény

(#908) audi100td válasza Oliverda (#906) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Egyszerűen nem hiszem el, ez a hülye Gigabyte pont ma adott ki BIOS frissítést a laphoz :W , persze amikor reggel becsomagoltam még nem volt feltöltve, a futár meg már elvitte, csak azt nem értem mi értelme van az idióta ügyfélszolgálatuknak, amikor nagy ívbe sz@rnak az egészre. :(((

[ Szerkesztve ]

(#909) slett27 válasza Oliverda (#906) üzenetére

slett27
(PH! addikt)

Na jah, eddig mindenki csak Gigával próbálkozott. :DDD Most jöhet az ASUS.

(#910) Oliverda válasza audi100td (#908) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jujjj... :DDD

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#911) audi100td válasza Oliverda (#910) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Remélem az Ipon nem fogja felszámolni a szállítási költséget a giga baromsága miatt... :U
Abban reménykedem hogy a giga volt olyan béna, hogy megint elcseszték a BIOS-t, ha 2-szer nem jött össze talán most se fog- ;]

(#912) Sdi

Sdi
(PH! addikt)

Már az Iponban is elfogyott a 720-as.

Giants az isten :)

(#913) Tibiajax válasza Sdi (#912) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Majd lesz nekik.. de van máshol is ;]

SuperOnyx™ DLP™ light engine

(#914) Sdi válasza Tibiajax (#913) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Akkor írd meg légyszi ennek a srácnak, mert mire az én linkemet megnézte, addigra elfogyott.

[ Szerkesztve ]

(#915) Oliverda válasza Tibiajax (#913) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Drágán, agyonfeszelt, széjjelhúzott.... kinek kell egy ilyen proci szerinted? ;]

(#916) Oliverda válasza audi100td (#911) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Pedig elég sanszos...

"To improve CPU compatibility issue"

(#917) Tomate

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

MSI KA790GX lapban megy a 4.mag unlock? :U

(#918) Sdi válasza Tomate (#917) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

A sima KA-ban állítólag nem, csak a DKA-ban.

(#919) Tibiajax válasza Oliverda (#915) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Olyannak akinek kell a három mag, az alacsony hőfok és remek tunningpotencia
Neked is ilyen kell, csak neked nem adom :P

SuperOnyx™ DLP™ light engine

(#920) Tomate válasza Sdi (#918) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért az egy betű eltérésért rendesen elkérik a felárat... :DDD
-
-
-
:O :(

(#921) Sdi válasza Tomate (#920) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Hát biza :((

(#922) Oliverda válasza Tibiajax (#919) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ennyiért veszek újat és még egy finom kis pizzára is marad. :P

(#923) Tomate

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A HT-t és a NB frekit meddig engedhetem? :U

(#924) audi100td válasza Oliverda (#916) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Az F5F verziónál is az volt odaírva magyarázatként, mégis se ment benne a 710 (pedig cpu support list szerint már F4-től támogatnia kéne), az F5F-et meg egyszerűen törölték és helyette feltöltötték az F5H-t, amiben valószínűleg már megy a 710, de remélem, hogy nem.

[ Szerkesztve ]

(#925) audi100td válasza audi100td (#924) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

A sztori egyre jobban alakul, a Gigabyte átírta a cpu support list-en a 710/720 támogatottságát F4-es BIOS-ról F5H-ra, ha most ezért megszívat még az Ipon is akkor besz@rok.

(#926) Oliverda válasza audi100td (#925) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem hívd fel a futárt. :D

(#927) audi100td válasza Oliverda (#926) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Biztos fogná magát és futna vissza a csomaggal. :D

(#928) Papabear195 válasza audi100td (#925) üzenetére

Papabear195
(tag)

Szerintem nem szívathatnak meg, mikor visszaküldted, még nem volt rendesen működő Bios a laphoz. A procid pedig rajta volt a támogatott processzorok listáján. Ergo a lapod nem működött rendesen. Annyi, hogy a "javításhoz" elég lesz egy bioszfrissítés. Amúgy remélem, ha visszakapod rendesen fog végre működni, és te is csatlakozol az OC rekorderek közé :) .

"A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, miért lennél hát ép te szomorú"

(#929) audi100td válasza Papabear195 (#928) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Én is remélem, hogy így lesz... amúgy OC rekordban kételkedem, a 2. mag viszonylag alacsony órajelen is hibázott prime-ban, de az is lehet hogy a nem megfelelő BIOS volt az oka.

[ Szerkesztve ]

(#930) Bon3ss válasza Tomate (#920) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Közel nem csak abban az egy betűben különbözik a két lap. ;)

(#931) audi100td válasza Bon3ss (#930) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Hát ja, a sima KA egy kalap...

(#932) Tomate

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

SB600 spread spectrum Ez a beállítás ez miez? Enabled/Disabled

(#933) CHIPman válasza Tomate (#932) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Asszem az elektroszmogot csökkenti vagy mi :DDD

(#934) Oliverda válasza Tomate (#932) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az elektromágneses interferencia ssökkentését lehet ki és bekapcsolni. Gyakorlatilag sok mindenre nem jó.

(#935) Tomate válasza Oliverda (#934) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

CHIPman:

Mik vannak? :N Hagyom disableden, én az elektro szmoggal lakom jól! :)

Oliverda:

[ Szerkesztve ]

(#936) Silenzio

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Összeolvastam néhány dolgot, az UD4 Biosa nem megfelelő az unlockhoz, gondolom majd megoldják, itt-ott előfordulnak Bios Checksum errorok mint nálam, vagy maradok az Asrocknál vagy Asus M3A78-T lesz a nyertes. Utóbbira hajtok, mégiscsak igényesebb. Az Asrock 28, az Asus 34 körül lehet. Megéri vajh' a felárat? Hány fázisú lehet a proci tápellátása az Asusnál?

P.S.: 4+1, megtaláltam. Van ennél jobb megoldás AMD fronton? Szeretnék valami igényesebbet.

[ Szerkesztve ]

(#937) Silenzio

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Összeolvastam néhány dolgot, az UD4 Biosa nem megfelelő az unlockhoz, gondolom majd megoldják, itt-ott előfordulnak Bios Checksum errorok mint nálam, vagy maradok az Asrocknál vagy Asus M3A78-T lesz a nyertes. Utóbbira hajtok, mégiscsak igényesebb.

(#938) Tomate

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Itt valaki nagyon megvadult egy ASRock M3A790GXH/128M lappal... :))

[ Szerkesztve ]

(#939) dokar válasza Tomate (#938) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

olcsó lappal bátrabban lehet próbálkozni :)

extra

(#940) Tomate válasza dokar (#939) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez AM3-as lap már... Nem a sima A790GXH legalábbis azt hiszem :)

(#941) Silenzio válasza Tomate (#938) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez mind szép és jó, de nem volna szívem szegénynek 1.55 V-ot adni. Asszem maradok az Asrocknál, legalább láthatjátok mit bír, ha kétségeitek lennének. Tán még 4 giga ramra is futja, és kész a gép. :)
Elképzelhető, hogy a logoutra tesztet is írok majd, főképp az unlockolásról, ha sikerül. Nagyon fikció, de 3 magos tuningos eredményt hasonlítanék össze 4 magos alapórajelessel, vagy esetleg minimális stabil tuningossal. Nincsenek nagy elvárásaim, de ha az egyes külföldi fórumokban látott 3.2 Ghz-et elérhetném 4 maggal, nos igen hálás lennék.

Igen, ez AM3-as. Mennyire vicces már, hogy pont az első 4 magos Phenom II-esek nem mennek az újabb deszkákban. :) Mintha a legújabb Radeon-generáció először AGP-re jönne ki, de agp-s lapokban menne a pci-e változat is... :)

P.S. kicsit beparáztam az ASrocktól, még egy nyamvadt BIOS-verziószámot se képesek írni a honlapjukra. Ez azért ciki.

[ Szerkesztve ]

(#942) Silenzio

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Úgy látom a A790GXH/128M a H betű ellenére épp az olcsóbb változat. Via hangchip van rajta a GX-es Realtek helyett, 1 PCI slottal kevesebb, nincs e-sata, viszont van HDMI, ami a GX-nél nincs furcsa mód. A GXH-ban továbbá állítólag nincs IEE1394 port, ami nekem kell, és kettővel kevesebb SATA kábel jár hozzá. Az ASrock továbbá kiemeli, hogy a GX-ben kiváló japán kondik találhatók, a GXH-ban gondolom gagyibbak vannak, ott ilyen kiírás nincs.

(#943) old gray válasza Silenzio (#941) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Én soha nem használtam ASRock lapot, de sok helyen olvastam, hogy meglepően jó deszkákat is tudnak készíteni. :K

Nekem is van aktuális dilemma, el kellene döntetni, hogy Enermax Modu82+ 625W vagy Corsair TX 750W táp legyen a befutó. Illetve azon is filózok, hogy a közeljövőben 2db 4830-at használjak CF-ben (állítólag párban nagyon ütős a kis 4830 de a CF-től parázok) vagy jobban járnék egy 1GB-os 4870-el. :U

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#944) Tomate válasza old gray (#943) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

VX 450 nem elég? :U

(#945) old gray válasza Tomate (#944) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Nem (ha cpu+vga tuning is van): [link]

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#946) Bon3ss válasza Tomate (#944) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

ha jól tudom, Konfigos is ilyen tápot, ill. a moduláris verzióját célozta meg, akkor ki fog derülni, hogy csak egyedi eset, vagy tényleg hátráltat a 12V-os ágon felvehető 33A.

(#947) Tomate válasza old gray (#945) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mondjuk előfordult éppen tegnap, hogy a proci 1,5Von ment 3700Mhz-en a VGA pedig 750/1170-en és Vantage közben leállt a gép. A táp lenne a bibi?

[ Szerkesztve ]

(#948) old gray válasza Tomate (#947) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Nem vagyok szakértő, de szerény véleményem szerint a táp is lehet a leállás oka. A linket az előbb félrenéztem, erre gondoltam eredetileg.

(#949) CHIPman válasza Silenzio (#942) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Te hol láttad ezeket a lapokat? Mert én eddig minden bazárban/webáruházban csak az AOD790GX/128M-mel, és az M3A790GXH/128M-mel találkoztam :Y

(#950) Silenzio válasza CHIPman (#949) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én is erről beszéltem, annyi kivétellel hogy AM2+-os GXH-ról van szó, aminek korábban linkelték egy tuningeredményét. Talán pont te voltál. Amúgy semmi extra, jó alaposan megnéztem a képeket és a specifikációkat az ASrock honlapján.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.