Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#851) Oliverda válasza bolcsodal (#850) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"Barcelona még nem B3 stepping-es ugye, tehát TLB bug-os..."

Van B3-as is már jó ideje. Írtam privit. ;)

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#852) DeckardCain válasza Oliverda (#840) üzenetére

DeckardCain
(senior tag)

hm, igényes lap szerintem ez lesz a befutó. :) Néztem teszteket,de nem tudom melyik tekinthető hitelesnek fogyasztás szempontjából(x3 7xx). Ebben tudnál egy kis iránymutatást adni?

szerk: 55W :Y , az enyém meg 200mhzel lassabb lesz és alul lesz feszelve :))

[ Szerkesztve ]

(#853) Oliverda válasza DeckardCain (#852) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

[link]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#854) Silenzio

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az ember egyik csalódás után a másikat "kapja be"...

[link]

A Gigabyte nagyon nem készült fel a Phenom II-re. Ebben nem hogy az unlock nem megy, de még az ACC se nagyon...

"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes".

(#855) hcl válasza Silenzio (#854) üzenetére

hcl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt utálom amikor hirtelen ki kell nyomni az új cuccot mert gondolom valami marketinges-sale-es barom kitalálta hogy köll a bevétel (ez inkább a giga sara) aztán jönnek a kiforratlan, kiteszteletlen szoftverek (á' la mobiltelefonok) a userek szívnak --> a cégtől elpártolna.
Most ezzel beszívatta magát az AMD is meg a Gigabyte is rendesen. De hogy minket is :W

Galériám : http://kilatas.webuda.com/ ------ Vennék hibás LCD monitorokat ------ Ha privátot írsz, és én válaszolok, vedd már a fáradtságot, hogy visszaírj...

(#856) Oliverda válasza Silenzio (#854) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az ACC nem működik Phenom II-vel, az unlock pedig erősen CPU függő tehát...

Amúgy pl. az UD4H-val simán megy az unlock ha a proci is olyan. [link]

[ Szerkesztve ]

(#857) Silenzio válasza Oliverda (#856) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mi az hogy nem működik vele? Ez így normális? Ennek mi értelme? :U Fejlesztői döntés, vagy mi?

(#858) Oliverda válasza Silenzio (#857) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Már benne van a processzorban. Másrészt az ACC még a sima Phenom-hoz lett kitalálva. El kell felejteni mert értelme nem sok van. A 4. mag aktiválására jó lehet de másra nem.

[ Szerkesztve ]

(#859) Silenzio válasza Oliverda (#858) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Már értem. Oks. A tesztek kevertek meg, a Phenom II-es tesztekben is lehetett olvasni itt-ott, hogy 3600 lett a vége ACC nélkül, 3700 ACC-vel... Furcsa, ha egyszer nem a biosban állítod.

Ja meg a 4. mag aktiválása. Oks. Olvastam egy fórumban, hogy egy user immár a Phenom II-essel visszaflashelte usb-ről az fb biost és működött. Most azt fogom megpróbálni. Még szerencse, hogy van egy AM2-es Windsor a háznál, ha valami nem jól sül el.

(#860) old gray válasza Oliverda (#858) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

De pont az az érdekes, hogy jópár külföldi tesztben az ACC-vel magasabb stabil órajeleket értek el és Phenom II-vel teszteltek. Most akkor hogy is van ez? :U

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#861) Oliverda válasza old gray (#860) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Majd hiszem ha a saját szememmel látom...

(#862) Silenzio válasza Oliverda (#861) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jogos...

Említett úriember szerint azért nem ment a biosa mert floppyról flash-elt és biztos sérült volt... Szerintem más lehet a dologban. Egy próbát megér. Most lett kész az indító "lemez".

(#863) Silenzio

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem sikerült, megint nem kaptam postot. Új lap lesz, Asrock vagy Biostar...

(#864) old gray válasza Silenzio (#854) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Szomorú ilyeneket olvasni, itt vannak a jó kis Phenom II cpuk és az alaplapgyártók f.szsága miatt gondok vannak, kiforratlan és bugos BIOSok... :( nah mindegy, én jöv.héten veszem a Corsair TX 650W tápot és kiderül, hogy mi miatt nem tudok egyszerre vga-t és cpu-t tuningolni érdemben.

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#865) Silenzio válasza old gray (#864) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az ember azt hinné egy Corsair azért elbírja a konfigod. A 8800 GTX nagy szörnyeteg, de nem akkora, hogy baj legyen belőle...

(#866) Silenzio válasza audi100td (#728) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mivel hűtöd hogy 45 fokos prime-ban?

(#867) CHIPman válasza Silenzio (#866) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ASUS Silent knight. De a PII amúgy sem melegszik annyira...

Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

(#868) Tomate válasza Silenzio (#866) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Silent Knight-al terheletlenül 1,4V-al 30C nekem...

(#869) Silenzio válasza Tomate (#868) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És mivel méred? Mert én 20 fokokat mértem Everestben X2-vel, aztán jött a hidegzuhany hogy az a 20 fok az 40, Prime-ban meg már 60... Most az Everest és a Prime is 20 fokot mér, de erősen kamuszagú a dolog.

(#870) audi100td válasza Silenzio (#866) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

140W-os Phenom-hoz való gyári hőcsöves hűtővel, a 45 fok valós értéknek tűnik, X2 felment 59-60 fokra is és a borda érzésre jóval hűvösebb a Phenom-nál.

[ Szerkesztve ]

(#871) CHIPman válasza audi100td (#870) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Uhh de buta vagyok, Tomate hűtőjét írtam le :DDD
Mikor lesz valami hír a deszkádról?

(#872) audi100td válasza CHIPman (#871) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Hétfőn viszi még csak el a futár, remélem hamar intézkednek.

(#873) Tomate válasza Silenzio (#869) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Everest alapján. magok 27-27C a procc pedig 30

(#874) CHIPman válasza Tomate (#873) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A legújabbal?(v5)

(#875) Tomate válasza CHIPman (#874) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

AZzal! :K

(#876) old gray

old gray
(PH! addikt)

Majdnem szívbajt kaptam, hogy a konfigom leég: [link]

(#877) Tomate válasza old gray (#876) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Annó velem is történt hasonló [link] Az az érzés amikor vissza kellene kapcsolnod a gépet, de nem tudod mi vár, szörnyű :DDD

(#878) old gray válasza Tomate (#877) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Én is úgy voltam vele, hogy az egyik kezem a power gombon a másik a táp kikapcsoló-gombján, és bizony vert a víz rendesen, hogy mi fog történni....semmi. Lehet gömbvillám járt felénk és megnézte a konfigomat belülről.... de valami AMD-s objektum lehetett, mert a 8800GTX környékén történt a felvillanás. :DDD

A linked nem nem jó. :U

(#879) Oliverda válasza old gray (#878) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

AMD-s UFO volt. :)

(#880) slett27

slett27
(PH! addikt)

Valaki bevállalhatna már egy NForce-os lapot. :U Hátha jobban mennek a dolgok.

(#881) old gray válasza Oliverda (#879) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Akkor jól álcázta magát mert kék színű volt. :DDD

(#882) CHIPman válasza Oliverda (#879) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet, hogy az AMD proci+chipset és az nV kari utálta meg egymást? :DDD
nV-s lapokban van ACC(a 4. mag aktiválására)?

(#883) slett27 válasza CHIPman (#882) üzenetére

slett27
(PH! addikt)

Sztem ezt nem sokan tudják. Nézegettem külföldi fórumokat, mindenki csak kérdezi, de nincs válasz. Lehet jobban tenné akinek AMD Phenom procija van, hogy NF-os lapot vesz, amíg nem "rendeződnek" le ezek az alaplapi BIOS bug-ok (ha egyáltalán rendeződnek).

Vannak itt akiknek egész szépem muzsikál NF570-es lapban is a Phenom.

(#884) old gray válasza slett27 (#883) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Én anno az ABIT AN8 32x lapom után megfogadtam, hogy soha többé nv chipsetes lap. Csapnivaló silent otes hűtés, bugos driverek...

(#885) slett27 válasza old gray (#884) üzenetére

slett27
(PH! addikt)

Anno nem volt más választás. :N Értem én, csak az a baj, hogy az új AMD-s lapokkal is vannak problémák eléggé fatálisak ahogy olvasgatom itt és nem user error-ról van szó. Intel lappal kellene használni az AMD procikat. :DDD Valaki már a harmadikat vásárolja, mert nem felel meg. Tomate fórumtárs itt az egyetlen akinek összejött a dolog. :)

Arra is gondoltam még, hogy lehet kicsi a forgalom az AMD-s lapokból és ezért nem fordítanak rájuk nagyobb figyelmet a gyártók ?

(#886) Tibiajax válasza old gray (#884) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem az égvilágon semmi bajom nem volt az nforce-os abit lapjaimmal, egyik legjobb lap-emlékem. Mind a régi nf2-es nf-7s , mind az nf4-es an8 ultra, nagyon szerettem őket.

SuperOnyx™ DLP™ light engine

(#887) audi100td válasza Tibiajax (#886) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

NF7 tényleg nagy volt, máig visszasírom :O

(#888) old gray válasza Tibiajax (#886) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Az NF2 szériához is volt szerencsém: nagyon válogatós volt ramok terén. Cseréltem egy MSI K8N neo2 platinumra, az egyedüli nv chipsetes lap amivel nem volt gondom.

(#889) Tibiajax válasza old gray (#888) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

figyuzz, én azt vallom, attól még h egy lap válogatós ramok terén, nem biztos h rossz lap. Sőt. És az sem biztos, h ami meg mindent eszik szó nélkül, az egy jobb lap..

SuperOnyx™ DLP™ light engine

(#890) Silenzio válasza old gray (#888) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Abit KN9 Ultra (Nf570) - nem volt rossz, igaz nem volt megfelelő terméktámogatás, főként mivel behalt az alaplapgyártó részlegük, de korrekt kis lap volt. Igaz, az NF2-esemben jobb hangchip volt például. :)
Én tuti nem veszek most nv-set, hülyeségnek tartom amd-s rendszernél, amúgy a 790-es széria megoldásai jobban tetszenek az nv-sekénél.

P.S.: nekem is érdekes élményeim voltak, unokaöcsém gépe majdnem elfüstölt (Windsor mag) valszeg nem ment a venti, érdekes, emlékszem hogy visszakötöttem. Ki kellett vinni a hidegre hogy lehűljön, eléggé ijesztő helyzet volt...

[ Szerkesztve ]

(#891) Silenzio

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lehet inkább Giga DS4H lapom lesz... :U

(#892) audi100td válasza Silenzio (#891) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Miért? :F

Asrock-al mi a helyzet? Nem azt szerettél volna előtte?

[ Szerkesztve ]

(#893) slett27

slett27
(PH! addikt)

Én csak arra akartam kitérni hogy ha van egy 20-30k közötti alaplap, annak kutya kötelessége működni az adott processzorral (Phenom X3) főleg ha megvan hozzá a BIOS támogatás is.

Ilyen szarvashiba jellegű dolgoknak már nem szabadna lenni. :U

Mindegy, ez már itt nagyon off. Reméljük hogy az alaplapgyártók hamar javítják a hibákat és mindenkinek úgy fog menni az X3, mint Tomate fórumtársnak. :D

(#894) Silenzio válasza audi100td (#892) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De, de a DS4H jobb vételnek tűnik, ha összejön. Persze ha nem jön össze addig, amíg a bolt vissza nem igazolja a rendelést, akkor az Asrock lesz, mert addig nem mondom le, amíg nem biztos a biznisz, de ha már felhívtak egyszer, akkor utána az Asrockot sem. Ööö remélem ez érthető volt így, kissé kuszán leírva. :)

(#895) Tomate

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valaki akinek olyan alaplapja van amiben lehetséges a 4. mag unlockja, nem szeretne nekem segíteni kitesztelni a procimat? :U

(#896) Silenzio válasza Tomate (#895) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én szivesen segítenék de gondolom nem Pécs környéki vagy :)

(#897) Tomate válasza Silenzio (#896) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát nem sűrűn, de köszi! :R

(#899) audi100td válasza Silenzio (#894) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

DS4H tényleg jó lap, de ahogy elnézem 38k-tól kezdődik, annyit viszont szerintem nem ér, meg kicsit azért berágtam a Gigára. :B

Amúgy UD4 már van 30k-tól...

[ Szerkesztve ]

(#900) CHIPman válasza audi100td (#899) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Állítólag a 790XT-UD4P lesz 38k-ért...
Az ASRock M3A790GXH/128M deszka hány fázisú tápellátással van? Mert semmi infót nem találtam róla sem az oldalán, sem a PH-s hírben.
Azt tudom, hogy a Giga UD4P 8+2 fázisú, ez miben jelent többet, mint az ASRock megoldása?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.