Terheletlenül 800Mhz/ 1,040V
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
audi100td
(PH! nagyúr)
C'n'Q nélkül gondoltam idle-ben.
Viszont az elég érdekes hogy annak ellenére is megy a C'n'Q hogy a BIOS nem ismeri fel a procit. 
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

birozoli7800
(senior tag)
Én csak mondtam hogy általánosságban az asrockok nem tuninglapok. Jó példa az enyém is 260-as fsb-nél megadta magát.
(Persze ez intel nem ide tartozik)

old gray
(PH! addikt)
Majdnem elfelejtettem: baromira tessék vigyázni az AOD-al! Tegnap sikerült a procit megküldenem 1,6Val, pedig nem akartam! U.is:
BIOS settings:
CPU voltage: +0,15V (VID: 1,25V) azaz 1,40V
AOD-ba beléptem, a következőt láttam:
CPU voltage: 1,25V
Gondoltam ha AOD-al tuningolok akkor az ott beállított értékek egy apply után érvényesülni fognak. Ok, akkor beállítottam AOD-ben a cpu fesz.-t 1,40V-ra majd apply. Nézem a cpuz-t: 1,6V 
Azaz AOD elfelejti a BIOSban hozzáadott értéket mutatni....
MOD: Chipman az ASRock lap 32k amit írtál.... hagyd a p.csába és fürkésző tekinteted irányítsd egy pillanatra ide. +3k és 8+2 fázis, Ultra Durable3.... nagyon ígéretes tuningdeszka.
[ Szerkesztve ]
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

ZorPrime
(lelkes újonc)
Jogos a kérdés, én is csak akkor pattintanék fel újabb biost, ha feltétlenül muszáj az esetleges bugok miatt.
Amúgy a 4. mag unlockja annyira nem izgat.
És most kedves emberek, megszabadítalak Titeket legnagyobb gondotoktól.....az élettől! (Joker) / Dobolni isteni dolog!/ PAISTE POWA!
Ez az a conroe1333 ami az adatlapodon van? A 945 nem tuningbajnok, ASUS lapban +200MHzet nem sikerült kicsikarni egy E2140-ből...
Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN
Amúgy a 4. mag unlockja annyira nem izgat.
mert? 
Gondolom nem éri meg neki a +pénzt a 790-es(ACC-s) deszka...

ZorPrime
(lelkes újonc)
Talán mert elég nekem a 3 mag is.
Nemigen futtatok olyan programokat, amelyek érdemben profitálnának a 4. mag aktiválásából. (Na persze ha adott a lehetőség, naná, hogy kipróbálnám ezt a tuningmatyi-opciót
, de a vásárlásnál számomra nem lényeges szempont ez az unlock-lehetőség, inkább plusz kuriózum.)
És most kedves emberek, megszabadítalak Titeket legnagyobb gondotoktól.....az élettől! (Joker) / Dobolni isteni dolog!/ PAISTE POWA!

ZorPrime
(lelkes újonc)
Hö? Pont 790GX-es deszkával szemezek.
olvasd át újra
790gx-es lapot akar venni, de nem akar moddolni
off, és megelőzött
jól fog jönni amúgy 1 éven belül az a 4. mag.....szal nem baj ha olyan a lap hogy a lehetőség legalább meglegyen szvsz
[ Szerkesztve ]

ZorPrime
(lelkes újonc)
Persze, mivel csak akkor költök a gépre, ha feltétlenül muszáj (márpedig most ez a szitu), ezért nem hátrány egy olyan megoldás, mely az új gép potenciális használhatóságát hosszabb távon biztosítja.
Jogos, de nekem sem éri meg a cserét pl. Egy kiforrottabb AM3 lap + DDR3 memók - másfélszer annyiba kerülne mint amit 1 hónapja vettem. Majd ha normalizálódik a forint helyzete, akkor váltok és ingyen kapok egy 4. magot is. Jó, mi?

"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes".

audi100td
(PH! nagyúr)
A BIOS-ban 1,315-nek ismeri fel a VID-et.
Akkor legalább kevesebbet kell emelni tuningnál. 
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
phenom 1-nél engedtek +0.1V-ot, szal jah...ez most csak előny...valszeg ennél se enged többet
AM3-as deszkában is lehet aktiválni a 4. magot? 
hátööö, valószínüleg nem, mivel újabb bios, és már gondoltak erre..
hacsak nem lesz sufnimodos bios, de az is kb azoknál a lapoknál ami tükörképe az am2+ -osnak(asrock, bio, még1-2)

audi100td
(PH! nagyúr)
Ez is egy nézőpont
de azért örülnék ha menne az újabb BIOS verziókkal is.
Úgy hallottam Phenom 2-knél AMD Overdrive-ban már nem lehet külön tuningolni a 4 magot. Ez igaz? Mert ha nem stabil a 4. mag az visszavet a tuningban szépen és jól. 
Elvileg független attól hogy AM2+ vagy AM3.
Remélem...
A GB UD4P mennyivel lesz drágább, mint az ASR M3A790GXH/128M?

old gray
(PH! addikt)
#591. hsz és pont te reagáltál rá. Esetleg sokat ittál tegnap és nem emlékszel dolgokra?
Chipman: #654
Write-only üzemmódban van mindenki
[ Szerkesztve ]
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
Mi vagyok én? Disztribútor? 
Gondoltam, hogy téged jobban érdekel a téma(révén ilyen alaplapod lesz legalábbis múltkor ezt írtad), és már tudsz egy helytálló árat... Úgy néz ki , hogy rosszul
old gray: szálljmálerólam
[ Szerkesztve ]

old gray
(PH! addikt)
Ok, innentől kezdve levegőnek foglak nézni, ott a válasz a #654-es hszben a kérdésedre, erre Oliverdát szapulod. Esetleg tetszik neked? Ha igen, bocs hogy belepofáztam, nem szólok bele az afférotokba. 
Nem, emlékszem rá, ugyanis tegnapelőtt ittam magam szénné, nem ok nélkül amúgy.
Csak azóta egy haver említette hogy 2-3 külföldi tesztoldalon írták hogy ez a P2-eseknél nem múködik. Kamu? (P2... Régi szép idők. Nekem kimaradt, 5x86-ról váltottam Athlon Xp-re.)
Ja, kéremszépen. A #654 az nem válasz, az egy szám. Ha ezt leírtad volna az első hszben, nem hittem volna azt, hogy az én hszem számát másoltad be...
Meg amúgy is szerk volt, még jó, hogy enm láttam. Amúgy ha ennyi lesz az ára, akkor igencsak megéri majd...

audi100td
(PH! nagyúr)
Pendrive-ról is flashel-tem a friss BIOS-t, nem működik, megy vissza gariba, remélem cserélik.
Na és ha magában a BIOS frissítésben van a hiba?

audi100td
(PH! nagyúr)
Mármint a közzétett frissebb BIOS verziókban? 
Igen.

audi100td
(PH! nagyúr)
Aha, és mi van ha csak a 710-el sz@raxik az új BIOS?
[ Szerkesztve ]

audi100td
(PH! nagyúr)
Hát az is előfordulhat, természetesen nincs kizárva, visszaküldöm Ipon-nak nézzék meg. Ha cserélik, megkérem, hogy ha megoldható próbálják ki egy 710-el, ha abban sem indul ráfizetek valami másik lapra.
Megvan az X3 710-es. Itt dübörög. (ja és 0904-es
)
A box:
A Qpak:
Beszereltem, első indítás, tökéletes minden. 1x azért elindítom alap órajelen is, csak a formalitás kedvéért 

Alap (memo+cpu) Everest bencs:

Második indításnál, alap feszültségen, kapott egy 250-es FSB-t. Pöpecül viszi, stabilitást még nem próbáltam, de már negyed órája megy. Most is erről írok. Magok 25-25C Az egész CPU 30C így terheletlenül 3250Mhz-en.

Eddig nagyon baba kis cucc. Megyek megnézem mit bír tovább! 

audi100td
(PH! nagyúr)
Én sajnos nem jártam ilyen szerencsével, amúgy az enyém is 0904-es.
Várjuk a 3 és 4magos tuningeredményeket 
SB600-as lappal nehezen lesz 4 magos eredmény ezzel a procival...
Jah, azzal biza nehezen
De ami késik nem múlik. Amúgy egy boot 270-es FSB-vel @ 3500Mhz Alapfesz 1,325+0,05 kellett hozzá. Mindjárt megnézem stabil-e.

[ Szerkesztve ]
Elnézést, nem tudtam, hogy van 790-es SB600-as deszka.
Akkor csak a 3magosakat várjuk.
Most küldd rá a prájmot 
GTAIV-ben így 3,5Ghz-en majdnem dublája FPS-t kapom mint 7750@3,1Ghz-el. (a játékban)
7750BE@3,1Ghz
Statistics
Average FPS: 35.33
Duration: 37.28 sec
CPU Usage: 95%
System memory usage: 56%
Video memory usage: 67%
Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 1024 (75 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: High
Reflection Resolution: High
Water Quality: High
Shadow Quality: High
View Distance: 25
Detail Distance: 40
Definition: Off
VSync: On
Hardware
Microsoft® Windows Vista" Ultimate
Service Pack 1
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 7.14.10.643
Audio Adapter: Realtek HD Audio 2nd output (Realtek High Definition Audio)
AMD Athlon(tm) 7750 Dual-Core Processor
X3 710@3,5Ghz
Statistics
Average FPS: 48.11
Duration: 37.08 sec
CPU Usage: 83%
System memory usage: 59%
Video memory usage: 67%
Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 1024 (60 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: High
Reflection Resolution: High
Water Quality: High
Shadow Quality: High
View Distance: 25
Detail Distance: 40
Definition: Off
VSync: On
Hardware
Microsoft® Windows Vista" Ultimate
Service Pack 1
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 7.14.10.643
Audio Adapter: Hangszórók (Realtek High Definition Audio)
AMD Phenom(tm) II X3 710 Processor
Nem jó a teszt, a képfrissítés nem ugyanannyi 
Amúgy nem értem, miért ír mást mint ami volt. Egyik esetbe sem volt bekapcsolva aV-sync... Most 3600Mhz-et próbálom (277FSB+0,075V)

audi100td
(PH! nagyúr)
Szép eredmények, remélem az enyém is ilyen jól fog menni. 

Sandormaster
(fanatikus tag)
Grat a procihoz Tomate!
Eszméletlen jól muzsikál a lapban, ennek nagyon örülök, eszerint még én is elleszek ezzel cuccal egy jó ideig
GTA-ban is jól megküldte az FPS-t
Úgy látom megérte leváltani a jó "öreg" 7750-ed 
Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...
Tényleg jó kis cucc. Amit leszűrtem: 3,5Ghz-ig kevéske fesszel is beéri és stabil. E fölött jobban kell adagolni ha szeretnénk még menni és nem is mindig stabil. Volt boot 3770Mhz-en is, de terhelést nem bírta. Elvileg, most profitálok valamit a catalystból is nemde? A plusz 1 mag miatt.

Szerintem 3,5Ghz-en fogom járatni ilyen beállítások mellett:

[ Szerkesztve ]