Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#551) old gray válasza Konfigos (#550) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Érdekes dolgokra derül fény: neked 2 ágra van osztva a 12V és a kettő tud leadni 30A kakaót, az enyémnek 1db 12V-os ága van, 33A teljesítménnyel. Azt nem tudom melyik milyen esetben előnyösebb....Én kapásból belőttem 1,55V-ra a cpu fesz.-t (mindig így teszteltem, nem kell annyit variálni) és próbáltam a max.-ot kihozni belőle. Viszont ha megnézitek [ezt] a grafikont, akkor látható, hogy milyen terhelésnél jön meg a VX450 hangja: 400W körül! Nekem pedig UT3 / 3DMark'06 alatt nagyon durván pörgött a tápventi...ergo lehet hülyeséget csináltam és a proci bírná kisebb fesz.-el így viszont a táp miatt nem tudom stabillá tenni. Ezt jól leírtam. :B

[ Szerkesztve ]

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#552) Konfigos válasza old gray (#551) üzenetére

Konfigos
(senior tag)

Táphoz sajnos nem értek :D Nekem kellet egy moduláris aztán kész.Igaz szivem szerint mást vettem volna de 10k-ért nem volt szivem az apróba hagyni 2év garival

Próbáld meg az 1.440voltot megy e azzal a 4ghz.

(#553) old gray válasza Konfigos (#552) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Az lesz! :K Hátha annyival kevesebb póvert fog kérni, hogy a táp ne váljon korlátozó tényezővé. Egyébként BIOS-ból tuningoltad vagy AOD-al?

MOD: lehet eladom a 8800GTX-et es 4830 lesz CF-ben. Állítólag nagyon ütős összeállítás az árához képest.

MOD2: ezt olvassátok el..... és nézzétek meg a 720BE proci árát és az utolsó hsz-t. :Y

[ Szerkesztve ]

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#554) Konfigos válasza old gray (#553) üzenetére

Konfigos
(senior tag)

Én csak biosból szoktam aod-vel csak akkor ha már minden kötél szakad

Remélem hogy csak félreértés azok az árak :(((

Ha 4830 cf lesz van is egy eladó karim hozzá ha érdekel :DDD

(#555) audi100td válasza old gray (#553) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Szerintem elírás, Ausztriában kb. 1 hete beállt stabil 137 Euro-ra.

Ha nem, akkor meg jó hogy időben megrendeltem. ;]

[ Szerkesztve ]

(#556) CHIPman válasza old gray (#553) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pfffff... Hogy lehet ekkora különbség a 710 és a 720 között? :(

Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

(#557) audi100td válasza CHIPman (#556) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Ha igaz ez a sztori, akkor gondolom a többi proci ára is emelkedni fog. :(

(#558) Bon3ss válasza CHIPman (#556) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Ha megnézed, akkor a 710 raktáros ár, tehát nem mostani árfolyam mellett hozták be az országba. Arról nm is beszélve, hogy a tengerentúli gazdaság is szárnyal, csak rossz irányba.

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#559) old gray

old gray
(PH! addikt)

Szomorú, de igaznak tűnik a hír. :( Van egy eladó X3 720BE procim nem érdekel v.kit? ;]

Bon3ss: így van és még rendes is a tag, hogy nem írta át az árát, hogy extra haszonhoz jusson.

[ Szerkesztve ]

(#560) audi100td

audi100td
(PH! nagyúr)

Hát ma nem jön meg a procim, kedd vagy rosszabb esetben szerda, frankó, pedig mára lett ígérve. :(

(#561) Oliverda válasza old gray (#553) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez úgy ökörség ahogy van. Most néztem két nagykerben is a 720 BE-t, az egyikben van raktáron és 35+FA a másikban érkezik és 33+FA.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#562) old gray válasza Oliverda (#561) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Miért is nem hihető? :U

"Az egyikben van raktáron" -> még a régi áron szórják ki.
"A másikban érkezik" -> a kinti nagyker.-ben készleten lévő termékekből rendeltek, szintén a régi áron vagy majd ne lepődj meg ha az árát egyik napról a másikra megváltoztatják.

(#563) Oliverda válasza old gray (#562) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azért mert az AMD hivatalos árlistáján és a külföldi listákon sem változott az ára illetve a az EUR és az USD sem ugrott meg péntekről mára 100 forinttal.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#564) audi100td válasza old gray (#562) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

A 710-est már ~43-ért hirdeti...

(#565) old gray válasza Oliverda (#563) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Ok, ez ésszerű érv és remélem igazad lesz! :K

(#566) audi100td válasza old gray (#565) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Szerintem ennél a csávónál van valami gubanc, pontosabban a beszállítójánál.

(#567) CHIPman

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet, hogy nem PII-ben kéne gondolkodnom, hanem inkább a mostani lapomba egy Intel Quadot kéne vennem? Mert ugye ha PII-t akarok, akkor le kell cserélnem a deszkát és a RAMot(ha már újban gondolkodunk), na meg a procit, ha meg mondjuk egy Q9400-ban gondolkodom, akkor meghagyhatom a jelenlegi lapomat, a RAMjaimat és esetleg még többet is érek az Intellel, mint a 720-szal, meg még olcsóbban is jövök ki... Nincs igazam? :F
szerk.: ahogy számoltam, a PII-s konfiggal 100 alatt enm jönnék ki, a Quadosnál meg csak a procit kell megvennem, az meg 60k körül van.

[ Szerkesztve ]

(#568) audi100td válasza CHIPman (#567) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

A ramokat miért kéne lecserélni?

Nézd meg mennyibe van egy Q9400 és mennyi egy 720BE.

(#569) Flan

Flan
(újonc)

Sziasztok.

Tudna valaki segíteni amd athlon 2500+ tuningban,mert most vettem egy x1950pro 512es kártyát és sztem kevés hozzá a proci,illetve az nem tudja valaki,hogy a 3dmark06-ot miért nem tudja végig vinni a gép?kb 1perc utám megáll és sötét képernyő csak reset segít:(-Az age ofnál is ez a helyzet kb 10 perc és kifagy.Kevés a táp?350w

(#570) CHIPman válasza audi100td (#568) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A RAMokat azért kell lecserélni, mert én ha veszek valamit, akkor abból a lehető legújabb technológiást veszem, ami elfogadható áron van. És a legújabb technológia az ugye az AM3+790+DDR3. A Q9400 62k kiskerben, a 720 pedig 40k körül van, de utóbbihoz kell RAMot és deszkát vennem, előbbihez meg csak a procit, és azt a pénzt is a procira költhetem, amit az utóbbinál a RAMra és a deszkára. Tehát ha veszek egy Q9400-at(62k), sokkal jobban kijövök mind anyagilag, mind teljesítményben, mintha vennék egy full 720-as konfigot.
Tehát árban kb. így van:
AMD-----------------------------------------------Intel
ár: 720BE+790-es deszka+2GB DDR3(~100k)>(~62k)Q9400
teljesítmény:720BE+790-es deszka+2GB DDR3<Q9400
Tehát az én szempontomból sokkal jobban járnék egy erősebb intel proci megvételével, mint egy gyengébb AMD-s konfiggal. Igaz, hogy az AMD-s bővíthetősége és tuningpotenciálja nagyobb, de nekem nem éri meg.
Mondd azt, hogy nincs igazam :DDD
szerk.:Flan: Ugye tudod, hogy rossz topicot választottál? Amúgy milyen márkájú tápod van? Erős a gyanúm, hogy valami gagyi.

[ Szerkesztve ]

(#571) Tibiajax válasza CHIPman (#570) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Majd mondom én, nincs igazad.
Minek ddr3?.. (azon kívül, hogy 'én ha veszek valamit, akkor abból a lehető legújabb technológiást veszem..' err)

[ Szerkesztve ]

SuperOnyx™ DLP™ light engine

(#572) CHIPman válasza Tibiajax (#571) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mert ha most veszek alaplapot, akkor olyat veszek, amit később is lehet bővíteni. Tehát DDR2-est nem veszek, mert a DDR2 előbb-utóbb kifut a forgalomból.
De ha DDR2-es, 790-es deszkát vennék, akkor se jönnék ki jobban. Megtarthatnám a RAMjaimat, de még mindig 20k-val drágább lenne, mint az Inteles megoldás, és teljesítményben így sem nyújtana többet.

(#573) HERR Z válasza audi100td (#566) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hádde moddolható szal lehet tolni 4 magos árban ;]
made in hungária

(#574) Oliverda válasza CHIPman (#570) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"mert én ha veszek valamit, akkor abból a lehető legújabb technológiást veszem"

Jól lárom hogy abit IP35-E mellé akarsz Q9400-at? :)

"Igaz, hogy az AMD-s bővíthetősége és tuningpotenciálja nagyobb, de nekem nem éri meg."

Most akkor a "legújabb technológiást" akarod vagy spórolni akarsz? :U

(#575) CHIPman válasza Oliverda (#574) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1.:Az IP35-E megvan, proci kéne. Prociból pedig, ami ebbe a lapba belemegy a lehető legjobbat venném, aminek jó ár/érték aránya van.
2.: Ha az öregebb technológiással jobb teljesítményt érek el, és még olcsóbban is jövök ki, akkor nyilván nem fogom megvenni a rosszabbat de újabbat.

(#576) audi100td válasza CHIPman (#570) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Nem, nincs igazad, mert az hogy neked most rögtön DDR3 is kell az csak a saját hülyeséged, de nekem nem kell megmagyaráznod miért veszel Intel-t és különösebben nem is érdekel, azt veszel amit akarsz. Ha neked az jobb, akkor vegyél Q9400-at, csak ne kelljen ezt a félremagyarázást végighallgatnom. ;)

(#577) CHIPman válasza audi100td (#576) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Most mondd azt, hogy nem jobb a Q9400 a 720BE-nél... A DDR3 témában meg teljesen igazad van, de még DDR2-es lappal sem jövök ki olcsóbban, és jobban sem..

(#578) Oliverda válasza CHIPman (#575) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát kíváncsi vagyok hogy az IP35-E lappal mit fogsz kihozni egy Q9400as prociból... :U

A kalapos kandúr tudna mesélni abit IP35 + Yorkfield szotrikat. errr

(#579) audi100td válasza CHIPman (#577) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Ha nem tűnt volna fel 20k-val drágább, így nem is értem hogy akarod a 720BE-hez hasonlítani?! Viszont a Core2 már egy elavult, kivonulófélben lévő technológia, én tuti nem vennék már ilyen procit.

Ja és ez miért lenne "időtállóbb", mint egy Phenom DDR2-es ramokkal?

[ Szerkesztve ]

(#580) CHIPman válasza Oliverda (#578) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt akarom én is megtudni most a Yorkfield topicban :DDD
A "kalapos kandúr" Tibiajaxot takarja?
szerk.: audi:
Azt az árat nézem, amit most kéne megvennem. Ha ezt megvenném, akkor szerintem tovább kitartana, mint a PII, és akkor arra majd ráérek akkor gyűjteni :DDD

[ Szerkesztve ]

(#581) audi100td válasza CHIPman (#580) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

"A "kalapos kandúr" Tibiajaxot takarja?"

Szerinted? :U

(#582) audi100td válasza CHIPman (#580) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

"ha ezt megvenném, akkor szerintem tovább kitartana, mint a PII"

Miért is?? :U

Főleg az Abit IP35-E-ben, hivatalosan nem is támogatja a Q9400-at: [link] (és valószínűleg már nem is fogja :U ), de csak hajrá! Mellesleg Yorkfield-ekhez P45-ös lapokat szoktak ajánlani.

(#583) Tibiajax válasza Oliverda (#578) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, én tudok mesélni a jó abit + wolfdale/yorkfield sztoriról.. Tessék bátran kérdezni!

(#584) audi100td válasza Tibiajax (#583) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Tényleg, mennyit sikerült kihozni a 720BE-ből az aláírásodban szereplő lappal?

A proci körüli FET-eket hűtőd valamivel? :F

(#585) Tibiajax válasza audi100td (#584) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem hűtöm én semmivel őket, jóvan ez így. Nem is forrók, mellesleg. Annyira..
Mint már írtam, egyenlőre 3500/alapfeszen amit csináltunk, a többire sztem majd ma este ránézünk.
De most előbb megyek focizni

(#586) audi100td válasza Tibiajax (#585) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Ez jól hangzik, holnap jön a 710-em, meglátom mire jutok vele.

(#587) Silenzio válasza CHIPman (#580) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ne építs olyan deszkára amihez már nem érkezik hivatalos támogatás! Szerintem...

Amúgy ha minden igaz azt a procit fogom megkapni, amit a legújabb PH!-tesztben használtak, nevezetesen a 710-est. Jó lenne. :))
Bár most nézem, elvileg 720-ast teszteltek. Fura.

[ Szerkesztve ]

"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes".

(#588) audi100td válasza Silenzio (#587) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

710-est nem teszteltek...

(#589) Silenzio válasza audi100td (#588) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valószínű privát teszt volt, mivel Gianni szállította a procikat a PH!-tesztbe. Akkor ezt benéztem, de legalább tudom, hogy működik benne a 4. mag. Az is valami. :)

(#590) audi100td válasza Silenzio (#589) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

És azt nem tudod véletlen, hogy a 4 maggal mennyire húzható?

(#591) old gray

old gray
(PH! addikt)

Tegnap este hűtést optimalizáltam, kissé érdekes és barbár módon (nem végleges verzió ami látható, erősen "béta" állapotú):

A táp alatt lévő 12cm-es ventit megfordítottam így befelé fúj ill. kivágtam a rácsot: [link] Az alaplap fesz.ellátó áramkörei és a táp ill. a Z600 is friss levegőt kap, és terhelés alatt sem nyíg olyan hangosan a táp ill. letapiztam a fetek hűtőbordáit, az érinthetetlenül forróból langyos bordák lettek. A "project" ( :DDD ) javítva lesz, 14cm-es ventinek fogok helyet csinálni, normális kivágással.-

A gond: a ramok-at nem szellőzteti semmi, ide v.mi kisebb ventit kellene felapplikálni.

Konfigos: igazad volt, a túl sok fesz.-nek nem volt értelme, 3,7GHz-n 1,45V-al simán ment a prime. Vagy a táp kevés a nagy fesz. miatt vagy a 5+1 fázis a lapnál. Viszont nagyon is van értelme az AOD-al tuningolni, t.illik külön-külön lehet állítani vele az egyes magok szorzóját, így le tudod tesztelni melyik mennyit bír. És lehet itt fog jól jönni az ACC (még mindig nem tudom, hogy AM3-as prociknál van-e értelme használni) az adott, hibázó magnál használva.

[ Szerkesztve ]

(#592) Silenzio válasza audi100td (#590) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Majd megkérdem, szerintem tuning nem volt. Nem mostanában fogom aktiválni 770-es lapban... :) De nem zavar.

old gray: Nem igazán értem, a 4. magot aktiválva gondolod, vagy van egy gyengébb magod ami kevésbé tuningos? Mert ugye a 4. mag ACC nélkül nem megy. Amúgy nagyon sok tesztben látom hogy 1.55V-on tuningolnak. Ennek semmi értelme. Mivel rengeteg egy Phenom II-nek, nem reprezentatív. Senki nem fogja 24/7-ben ennyin hajtani.

[ Szerkesztve ]

(#593) old gray válasza Silenzio (#592) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Szó sincs a 4. magról meg nem is akarom 24/7-be használni ilyen fesz.-el, nem vagyok őrült. Egyszerűen arra gondoltam, hogy a gyengébben muzsikáló mag ACC használatával (mert ugye magonként lehet az ACC-t is állítani) stabillá tehető.

(#594) Silenzio válasza old gray (#593) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Okés, így már értem.

(#595) atloz

atloz
(újonc)

Hali!
Hol tudnék Bp.-en egy X3 720-ast vásárolni?
Olyan üzlet kellene ahol raktáron is van és számlára kéne.
Privátban is jöhet válasz.
Előre is köszi.
Üdv mindenkinek.

(#596) audi100td

audi100td
(PH! nagyúr)

Kb. 1 órával ezelőtt vettem át a procit a futártól (X3 710), de nem sikerült életre kelteni a gépet. :(

Az első ~5 indiítási próbálkozás után kiszedtem a Super Talent ramokat és csak a 2x1GB G.Skill modulokat hagytam benn, ekkor elindult, beléptem Bios-ba, hogy letiltsam az alaplapi hangot meg ilyeneket, lementettem, de ezután már nem bootolt, csak fekete képernyő fogadott, majd végigpróbáltam egyesével mind a 4 ramfoglalatot az összes rammal egyenként, de ezek sem segítettek. :(

Most visszaraktam az 5600+t és minden ok, mi lehet a gond? :F

Ennyire nem bírja a GSkill vagy Super Talent ramokat?

F5f BIOS verzió van fent, lehet visszarakom az F4-est BIOS-t és megpróbálom azzal.

Cmos clear sem segített.

[ Szerkesztve ]

(#597) Oliverda válasza audi100td (#596) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Gépe kihúz, elem ki madj vissza, egy modult be. Lehetőleg így próbáld.

[ Szerkesztve ]

(#598) CHIPman válasza audi100td (#596) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mégsem olyan jó az a 770+AM3? Amúgy elárulod, hogy miért járnék jobban egy PII 720BE-vel, mint a Q9xx0-val?

(#599) Oliverda válasza CHIPman (#598) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem látod hogy éppen azon fáradozik hogy életet leheljen a cuccba?! :U

Amúgy vegyél nyugodtan Q9xx0-e én azt mondom.

(#600) CHIPman válasza Oliverda (#599) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért mondod mert eleged van belőlem, mi? :DDD
Most komolyan. Aki azt mondja, hogy ne olyat vegyek, az mondjon egy értelmes érvet(a fejleszthetőséget ne, mert a lehető legolcsóbb lapot venném mellé, most nem akarok AM3-as lapra költeni, inkább másra...).

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.