Hmm erdekes...tegnap probalkoztam meg, de ugynezki a 780G nem egy tuningbarat chipset..
Talan majd a 790GX...
"We are analog players in a digital wold"

Hmm erdekes...tegnap probalkoztam meg, de ugynezki a 780G nem egy tuningbarat chipset..
Talan majd a 790GX...
"We are analog players in a digital wold"
Egy 790x-es deszkába vajon,hogy megy egy az x3(mármint tuning
)
"itt olyan vihar van hogy elfújja az fps-em " by my friend taki

Gyatrán,.... , (Gigabyte GA-MA 790x ds4) olyanból vettük az x3-at.
Probléma??Hát az meg micsoda?!!

Hi!
Nana én pedig arra készültem hogy 780G-ben húzok fel egy X3ast 
Egy két alap kérdés mert nem vagyok képben!
Mi az amit eddig elértetek ilyen procival (tan az 1. hszben ami van?)
Mi tűnik tuningbarátabbnak X4 vagy X3?
A legkissebb 8450es gondolom az alkalmasabb meg amúgy sem akarok drágát még az is lehet X2 lesz.
Egyáltalán mi támogatja a három magos rendszert van ilyen alkalmazás??
És olyan ami a 4magot??
Renderelők támogatják a 3magot?
Bocs a kérdés özönért! 
D°°ci

Sajna nincs sok x3 tulaj,sőt szinte senki, ugyhogy túl nagy következtetéseket nem lehet levonni.
Tuning: korábbi hsz-ban emlitett x3 2933Mhz-n megy nap mint nap stabilan, 4x1gb ram társaságában.Sajna 3000-en néha fagyogatott több ablakos használatban, feszt pedig már nem akartunk emelni.
8450-re: csak akkor lehet jó választás ha olyan lapot veszel amiben van NB szorzó állitás.
Mert hamar eléred a kb 2200Mhz-s határt ami után vége a dalnak.
Alkalmazások: hiába az alacsonyabb órajel (6400+ lett cserélve) mégis jobban futnak a dolgok,játákok.
Renderelés: x4 topicban valaki foglalkozik filmekkel,ott kérdezd.
Probléma??Hát az meg micsoda?!!
Hello
Szerintetek ez a proci ?
http://www.ipon.hu/webshop/product/amd_phenom_8450_x3_am2__box/25796
Paszolna egy MSI K9N-SLI lapba ??
AMD X2 5000 BLACK EDITION |AC Freezer64 Pro | 2 x 1GB DDR800 KINGMAX |GIGABYTE HD4850 512MB| MSI K9N SLI | 250GB SATA2 16MB Buffer | Hitachi 1 TB Winchester | 400W Chieftec | Samsung SyncMaster 940nw (19'' TFT)

Sziasztok!
Látom jobban ismeritek a phenom cpu-kat mint én!
Szeretnék befektetni proci vásárlásba, de sajna nem tom mit évö legyek!
Phenom (csak 4 magos) vagy -> Black Edition kb 6000 Mhz (ami 2 magos)
Véleményetek?
Ha jol néztem 1-2 hejen akkor a black szériában több a cash de viszont a phenom meg ujabb!
Az alaplap amibe kelene : GA M57 SLI-S4 Am2+ os széria!
VGA : 8800gt
Ram : 2*512 A-Data EE
(mostani cpu) : 3800+ am2 x2 
A segitségeteket elöre is megköszönöm! (Esetleg ha tudtok olcson valamejik cpu-t akkor pü ben megirhatnátok!)
◄╣Az életen keresztül nincs hamisabb vezető, mint az emberek véleménye╠►

"Black Edition kb 6000 Mhz (ami 2 magos)" na ilyen proci nincs!
Amire Te gondolsz az a 6400+ X2 Black Edition ami 3200Mhz és 1Mb L2 cache-e van.
Ha a jövöre is gondolsz akkor egy Phenom X4 a jó választás.
Pl.:[link]
[ Szerkesztve ]
"Minden dolognak a vége a fontos."

Szerintem az x2 6400+ black edition ebbe a lapba a jó választás jobban meghajtja a 8800gt karidat érezhetően gyorsabb lessz és már nem vészesen drága üdv.gabson

Uram nagyon köszönöm!
Aszem ez lesz az!
2 mb cash és nem is kicsi teljesítményű cpu!
A black röl pedig még nem kizárt dolog hogy oat veszek!
Amugy bocsánat ! az irás modom miatt csak reggel volt és fáradt voltam! átgondolni és öszerakni az agyamban a dolgokat sokal 1Xűbb mint leirni!
ezért lett 1 picit káoszos!

Sziasztok!
Tegnap kaptam 1 ajánlatot phenom 9500 ért a srác 28000 ft ot szeretne kérni! (Garancia, doboz, hűtő van)
Megéri? Vagy probáljak meg alkudni belöle? Ha igen akko menyire?

egy gigabyte GA-MA78G-DS3H alaplapba szeretnék egy 8650-es phenomot.
a kérdésem az lenne, h valaki próbálta-e már ebben a lapban meghúzni.
csak mert látom 2900-on azért elmegy vígan és néha jó lenne az a kis plusz.
aphra2: milyen hűtővel ment 2900-on?
Pulse - um840 rom

Sziasztok!
5200 + helyére 3 vagy 4 magos procit szeretnék.
Régebben olvastam , hogy vannak hibás tipusok gondok stb.
Mire kell figyelni?
Mi az amit inkább ne? Illetve ár érték arányban mia legjobb jelenleg??

Díszítő és struktúrfestés, antikolt, lazúrozott kő és márvány hatású falak készítése. Kül és beltéri szigetelés, gipszkartonzás, kültéri színezés, lábazatok kerítések díszítése. Mindezt különleges egyedi technikákkal.
Én inkább 4 magosat javasolnék. A hibás darab az pedig kissé túlzás, hacsak nem arra gondolsz hogy a 3 magos az a 4 mag egyik (talán nem tökéletes) magjának letiltásával készül. Illetve a B2 stepping esetében ott a TLB bug, ami gyakorlatilag büdös életbe nem jelentkezik, még laboratóriumi körülmények között is csak nagyon nehezen sikerült előidézni, azt is csak virtualizáció alatt (több op. rendszer egyidejű futtatása közben).
Amúgy talán lesz 4 magos Phenom 9600 Black Edition procim olcsón. Ez szorzólock mentes tehát némi szerencsével még húzni is lehet.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Köszi a tippet.
Privátban esetleg beszélhetnénk a procirol ha megjött.

Díszítő és struktúrfestés, antikolt, lazúrozott kő és márvány hatású falak készítése. Kül és beltéri szigetelés, gipszkartonzás, kültéri színezés, lábazatok kerítések díszítése. Mindezt különleges egyedi technikákkal.

Sziasztok, nekem egy olyan kérdésem lenne igazából, hogy szeretnék venni egy AMD Phenom X3 8450-es procit, de nem tudom, hogy megéri-e, és hogy a Gigabyte GA-MA790X-DS4 alaplap jó-e hozzá... Köszönöm szépen előre is a választ, köszönettel, Szada.

Az alaplap megfelelne még egy 4 magosnak is, de itt inkább az a kérdés megéri-e?? esetleg olvasd el a #65 hsz-t.
[ Szerkesztve ]

Sziasztok
Vettem egy 8650es procit és igazából eddig csak a videokarituningban voltam otthon szinte csak azzal foglalkoztam! Szeretném kicsit meghuzni a procimat és a ti segitségeteket kérném, hogy hogyan álljak hozzá. Esetleg valaki leirhatná lépésről lépésre a teendőt kb egy olyan szintig ahol tényleg simán stabilan normálisan meg a CUP. köszönöm szépen a segitségeteket!

helo mindenki van nekem egy amd phenom 8450 tripe-core és az lene vele a problémám hogy 3mag közul csak mindig 2 futat 3 mag hoz meg hozzá se nyul
everest home-ban néztem
MITÖL LEHET EZ??????????

valszeg nem volt eddig szüksége mindháromra....és autoban csak az optimálisat használja.. 
Gut...besser....tróger. :)

Esetleg nézd meg valami még régebbi programmal, hátha az meg csak egy magon mutat bármit is.
Inkább a Win Feladatkezelőjét nézd.
Si vis pacem, para bellum.

helo és milyen programal tudnám meg vizsgálni

Írtam, hogy Windows Feladatkezelő.
Si vis pacem, para bellum.

Azt hiszem a mai nappal, sok év Intelkedés után csatlakozok a 3magos AMD tulajok klubjába. De még be kell szereznem az alkatrészeket.

Probléma megoldva!
Alaplap BIOS-ának frissítése meghozta a várva várt eredményt!
Néha egy BIOS frissítés csodákra képes.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

nah szal....AMD 8650 X3..... az FSB-t 210ig engedi.....amint feszt,magasabb herzet vagy szorzot állitok biosba a gép nem engedi.....210ig engedte...levettem a szorzót 9-re feltoltam FSB-t ugy se......alaplap: ASUS M3A (a sima nem a drága deluxe-os )
valakinek bármi ötlet?
haloooooooo 
van olyan aki huzza ezeket a procikat?ha igen akkor kíváncsi lennék mennyi a max amit ki tudtak sajtolni belőle.
Phenom 8450
Phenom 8650
Ezekre lennék kíváncsi 
és a másik,hogy egy AM2-es foglalatba bele lehet e rakni ezeket?
[ Szerkesztve ]
A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

AM2 foglalatosak ezek a procik FIZIKAILAG, az, hogy megy-e az alaplapodban az a gyártótól függ, meg kell keresni a honlapjukon az alaplapodat és megnézni a támogatott processzorok listáját. Ezeknek a prociknak minden AM2+os lapban mennie kell, az AM2 lapoknál attól függ, hogy a gyártó írt-e hozzá jó BIOS-t
/,,/ ...:-:... METALLICA ...:-:... /,,/ :-: Rise Up! Rise Up! RESURRECTION! :-:
már megtaláltam a gyárto honlapján a választ,de köszi 
A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

nekem a 8650-em első huzásra (egy ocska M3A-s lappal) 2,5ön nagyon stabilan muzsikál eddig mindenfajta megerőltetés nélkül. nem akarom továbbhuzni ,mert jövöhéten procivásár és beszámitják az ujba
nekem a 2,5 elg kevéske.3 giga felé kell menni egy procinak.nekem csak az a proci ![;]](/dl/s/v1.gif)

Nem tudna valaki egy pár OC tesztet belinkelni x3 proccról? Mert én nem találtam, ill. amit találtam ott gányadék 780g lapban akarták húzni, meg is rekedt 215 fsb-nél 

NA találtam egy másikat, Legitreviews itt már MSI 790fx lapban megfutotta majdnem a 3 gigát
, lehet, mégsem váltok intelre 

Sziasztok!
8450 procihoz milyen ram illik? 1066 vagy elég neki a 800 as?
A Giga MA-790X Lap elég a tuningjához?
Visszabeszél, mint nyugdíjas a tv-nek.

Ha már megvan a 800-as, nem kell lecserélni. Lehet bír egy kis tuningot a ram is, érdemes megpróbálni. Ha nem, visszaosztod. De ha most veszed, mindenképpen 1066-ost vegyél.
Nem ismerem a Giga lapot amit írtál, de én most egy 790X-es MSI-ben próbálgatok egy 8450-et. alapfeszen(1,25V)2520MHz-nél megálltam, itt a ram 960-at megy. Jó lenne ha menne kicsit tovább, de mivel nem lehet ezen a lapon állítani az NB szorzót, valószínűleg itt a vége. Ha komolyabban szeretnéd tuningolni, mindenképp olyan lapot vegyél, ahol lehet állítani az NB szorzót.
nem kérek pirosat, ha kölcsönösen elégedettek vagyunk a biznisszel elég egy köszönöm! :)

Múlt héten elhalálozott a gépem (Athlon XP + 9600pro)
Tápegység elfáradt...
Szóval most nagyon boldog vagyok.
Még várhatott volna
Azóta szenvedek mit kéne venni.. Mert öcsém nem túl boldog, hogy az ő gépét nyúzom. Még jó hogy van munkám.
Annyit tudok maradnék AMDnél. Már egy hete olvasgatok, ha van időm de a döntés nehéz.
Alapvetően amire kellene tömörítés, meg konvertálás. Ahogy néztem ez egész jól megy a phenomoknak. Na akkor mondom nekem ilyen kell. Árlistákat megnéztem, aztán rájöttem ezt nem az én pénztárcámnak találták ki. Aztán kis kompromisszum árán, de letetettem voksom egyelőre egy x3 8450 mellett. OK ezt eldöntöttem, nehéz szülés volt. Na szóval kérdésem milyen lapot tegyek alá? Valami matx-es lap kéne integrált vgaval.
Azt tudom van 780G, meg régebbi 690G, azt hiszem ezek közül kellene nekem valami, de inkább a 780G?
Van asus,gigabyte, msi, asrock, sapphire 780Gs lap.
Illetve találtam egy 780Vs asus lapot is.
Ahogy olvasgatom a prohardvert sokan dicsérik a Gigabyte lapokat is.
Árakról az ASUS 780V lap lenne 17k, a többi sajna drágább 20k vagy felette.
Szóval ez a lap fele hajlok:
[link].
Kérésem az lenne, hogy segítsetek a lap választásában, illetve ha megvan a lap, keressünk hozzá RAM-ot
PL 1066Mhz CL5 vagy 800mhz CL4 vagy 800mhz CL5?
2gb vagy 4gb?
Szeretnék 4gb-ot, mivel hosszú távra terveznék ismét.
Tavaszig VGA vásárlás nem lesz az biztos, de akkor se akarok majd egy kisebb vagyont arra költeni.
Úgy gondolom ezek az alapok
Meg egy épkézláb tápegység.
Aztán a többinek még utána olvasok, csak egy kicsit elvesztem az infó rengetegben, ezért kellene a segítség.
Köszönöm.

Nem ismerem a 780V chipsetet de nem hinném, hogy jobb lenne mint egy 770. Ha viszont nem akarsz VGA-rt venni akkor valami integrált csoda kell neked, 780G/790GX és a GeForce8200 körül kell nézelődnöd, ezek a lapok nem tuningbajnokok (kiv. a 790GX a 750-es déli híd miatt) de a prociválasztásodból arra következtetek, hogy nem is foglalkoztat ez a téma. A Gigabyte 780G-DS2(H?) nagyon jó alaplap emlékeim szerint, olyat vegyél
Ramból 4giga 1066os legyen, a késleltetése ~ugyanannyi az 1066Mhz CL5 és 800mhz CL4 kombónak, csak az 1066-os nagyobb sávszélt ad a processzornak
Tápból válassz valami 400-450W-ost, FSP, ASUS, Corsair tápok jók (nekem ASUS van 450W halk&jó).

Igen integrált VGA-s lap kellene. Azt hiszem a 780V is az.
[780V]
Néztem a giga lap 3kval drágább kb, mint az Asus. Annyira rossz választás lenne az előző hozzászólásomban linkelt Asus lap? Nem értek annyira hozzá azért kérdem. Tuning tényleg nem lesz. Csak stabil legyen a rendszer.
Ram:Gondolom a kingmax ram nem a legjobb választás?
Geil Ultra 2x2GB 1066mhz cl5 25k
Geil Ultra 2x2GB 800mhz cl4 18k.
Ezeket néztem. De ha van más márka amit érdemes megfontolni várom a javaslatot.
OK, 1066Mhzes kellene, de meg is ér + 7 ezret?
Tápos dolgokat megnézzem, nem akarok többet furcsa szagokat érezni a gépház felől 

780V, hááát sosem szerettem ezeket az ATi féle típusjelzéseket
Ahogy nézem ugyan az mint a 780G, csak gagyibb az int VGA (HD3200 vs. HD3100) Nem tudom milyen az az ASUS lap, csak a gigáról tudom hogy nagyon jó
Ráadásnak még az int VGA is erősebb
A ram 7ezret nemtudom megér-e, annyit nem számít, meg szerintem egy kis billentyűnyomogálásással át lehet lőni a Ramokat 1066-ra, beállítod neki az 5ös késleltetést aztán szerintem megy is rajta, ha nem akkor 0,1v extra feszültség megoldja a probémát, de most már a tuningnál tarunk
. Kingmax ramokat meg nem komálják általában az alaplapok, az szerintem felejtős 
[ Szerkesztve ]

Oké, köszönöm. átnézzek alaplapos topicba, nem akarok tovább offolni. 
Hi!
Tegnap kíváncsiságból lecseréltem a x2 6000-em egy 8450-re gondolván ha a 10X250-et megfutja már megérte, és amit olvastam itt ott meg is kéne hogy fussa.
De egy kanyi hz-t annyi sem tudok kihozni.
Gigabyte M57SLI-S4 friss bios.
Olyan szintem nem hogy még a proc szorzót is visszaosztom meg minden mást is, és be sem bootol pl 230FSB-vel 9es szorzón.
Szerintetek a lapom a ludas, vagy létezik ennyire antituning proci?
CAPS LOCK - Unleash the Fury!!!
Egy kicsit konkrétabban:
Proc: 8450 B3
Lap: Giga M57SLI-S4
MEm: Kingmax 1066 2x1gb
Scenárió
:
FSB: 220!, CPU szorzó: 9!, NB 1800 környékére belőve,HT 4X, mem is visszaosztva, pcie fix 100on.
És akkor bootnál közli velem a bios hogy inkább ő visszaálna az előző állapotba ha lehet.
remélem nem hagytam ki semmit.
Igazándiból a kérdésem csak annyi hogy mennyi annak az esélye hogy egy lapcsere (790x) után is e lesz evvel a procival?
Szia!
A legfrissebb BIOS van a lapon?
Elvileg a DS4 olyan 250-260ig jó "FSB"-ben, tehát szerintem egy olyannal jobb esélyekkel indulnál tuningban.
Legfrissebb bios van rajta.
Ha cserélek akkor valsz 790x-es lapot veszek pl ILYET
Az nem rossz lap.
Hát igen csak most nem terveztem lapot venni, de így alapfrekin ez a 8450 majdhogynem lassabb mint a 6000+
ehh most esett le Jamie Olivér (és a csodalámpa)
hogy ez nem nekem jutott eszemebe...
[ Szerkesztve ]