Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#501) Silenzio válasza audi100td (#498) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

eSata a DS3 Rev 2.0-n is van, amit vettem, ha jól emlékszem. Nem lényeg, nem sokan használják ki. Én is ebben gondolkodom amúgy, a 720-as BE elég lesz kihajtani a 4850-et némi tuninggal, aztán ha majd veszek egy jól felszerelt AM3 lapot, némi extraként jó eséllyel megkaphatom a 4. magot is. Azért nem hangzik olyan rosszul, akárhogy is nézzük.

Van valami különbség a DS3 és az UD3 közt? Mindkettő 770-es és SB700-as chipset, nem? Legalábbis a rev 2.0 a DS3-ból az.

[ Szerkesztve ]

"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes".

(#502) audi100td válasza Silenzio (#501) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Nincs eSata a DS3-on, mint ahogy az UD3-on sincs.

Annyi a különbség, hogy az UD3-on 2 OZ Cu réteg van a nyákban, ez által állítólag hűvösebb, de szerintem inkább marketing duma, meg az UD3 északi híd hűtése valamivel jobb.

[ Szerkesztve ]

(#503) old gray

old gray
(PH! addikt)

Nem sikerült aktiválni a 4. magot. ACC ide vagy oda, reménytelen. A másik dolog: a prime megint bizonyított, hogy kb. sz.rt sem ér. :( A majd 3 órán keresztül prime stabil beállítás (3,4GHz alapfesz.-en) 10 perc után megadta magát UT3 alatt. +0,05V fesz. kellett hozzá, hogy valós alkalmazásokban is stabil legyen a konfig. De ez nem az első eset, amikor az UT3 bizonyít: [link]

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#504) Gyuri27 válasza old gray (#503) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Hehe. Én is mindig játékon tesztelek. :K

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#505) Bon3ss válasza CHIPman (#500) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

MSI sajátosság, hogy tudsz egyszer úgymond durván feszültséget állítani - ezt érzékeli a legtöbb program VID változásnak -, illetve még tudsz 0,01V-os lépésenként emelni.

Gyuri27: én először prime95-öt futtatok, ha valami bibi van úgyis kiderül elég hamar, aztán jöhet a töki, Ő megkínozza játékok alatt. Bevált a módszer. :)

[ Szerkesztve ]

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#506) CHIPman válasza old gray (#503) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sajna nekem is vannak ilyen problémáim az Intellel, 1 órán keresztül ment az ORTHOS, Prime is ment félórát, de játék alatt(néha CS1.6 alatt is, de többnyire Mirror's edge) kifagy... Azon az eredményen, ami pedig nem fagy ki játékok alatt, az Intel Burn Test jelez hibát. Jó, mi? :DDD

Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

(#507) audi100td válasza CHIPman (#506) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

1 óra prime vagy orthos-al úgy sem tudnád megállapítani, hogy stabil-e, többször tapasztaltam, hogy 1-2 óra után hibázott, fél óra meg nevetséges.

(#508) old gray

old gray
(PH! addikt)

Játszottam egy keveset a 3DMark'06-al. Érdekes módon a cpu fesz. emelése nagyon durván beindította a tápom ventijét illetve nem tudtam a vga-ból kihozni a max. órajeleket. Ha csak a vga órajeleit emeltem akkor a 680/1650/1150 GPU/Shader/Mem. órajeleket hiba nélkül vitte, ha tuningoltam a procit és fesz.-t emeltem akkor 648/1512/1107 órajeleknél megállt a tudomány. Mégis kevés lenne a Corsair VX450 nagyobb mértékű tuningnál :F

Eredmény: 14638Pont

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#509) Oliverda válasza old gray (#508) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Lehet hogy nem túl acélos a 12V-os ága...

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#510) Bon3ss válasza Oliverda (#509) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Papíron 33A-ral terhelhető a 12V-os ág, ez 396W kivehető teljesítményt telejent. Nehezen hiszem el, hogy 8800GTX és ez a processzor ennyit fogyasztana.

(#511) Oliverda válasza Bon3ss (#510) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Papíron...

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#512) CHIPman válasza old gray (#508) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ne keseríts el, hogy az ASUS helyett új tápot is kell majd vennem... :(

(#513) old gray

old gray
(PH! addikt)

Megsaccolható v-.milyen módon, hogy a proci 1,55V-al terhelés alatt mennyit fogyaszthat? :U A 8800GTX szeret zabálni azt tudom, eleve 2db 6pines tápcsati kell neki.
Fogyasztásmérőm nincs, wattkalkulátor meg semmit nem ér.

MOD: 145W körül fogyaszt az alap 8800GTX, az enyém gyárilag túlhúzott, igaz azt nem tudom, hogy a fesz. értékeket növelték-e.

[ Szerkesztve ]

(#514) audi100td válasza CHIPman (#512) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Egy HD4830 mellett nem hiszem és ha nem feszeled agyon a procit akkor elég kell hogy legyen.

(#515) Oliverda válasza old gray (#513) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem olyan 140W-150W körül, de ez csak tipp. A kártyád húzva viszont biztos megkajál vagy 200W-ot. Az már kapásból 350W és akkor még nem beszéltünk a többi alkatrészről...

(#516) CHIPman válasza old gray (#513) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja, hogy 2x táp kell neki. Akkor megnyugodtam...

(#517) Gyuri27 válasza Oliverda (#511) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

A kis 400-s cx-t nem fektette meg egy qx9650 hútva meg egy 3870x2 akkor nem hiszem, hogy a 450 vx gyengébb lenn. A 450-t tesztelték húzott d805-t és 2900 cf-l, Igaz hangos volt (a teszt szerint) de elvitte azt is.

old gray: [link].

[ Szerkesztve ]

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#518) Bon3ss válasza Oliverda (#511) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

A Corsairről nehezen tudom elképzelni, hogy csak vaktában ráír egy Amper értéket az adott tápjára.

(#519) Oliverda válasza Bon3ss (#518) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az lehet de éppen kevésbé tökéletes vagy isten ne adja gyengébben sikerült darab tűlük is becsúszhat.

(#520) Bon3ss válasza Oliverda (#519) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Ez így van, mint minden más elektronikai alkatrész esetén.

(#521) JimBeam007

JimBeam007
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Ma volt egy kis időm egy alap tuningot csinálni. Itt lesznek az eredmények. A fesz emeléssel még nem bajlódtam egyenlőre, lehet hogy anélkül még kitudok csikarni belőle egy kis kraftot :)
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
A házban nincs külön hűtőm és a procihoz is az alap hűtőt használtam. Nem tudom menyire számít ez jó eredménynek de kezdő tuningosként ennek is örülök.
Köszönöm Konfigosnak a segítséget.
üdv Jim

(#522) audi100td válasza JimBeam007 (#521) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Szerintem nem rossz eredmény ilyen fesz mellett, milyen lapban hajtod?

(#523) Bon3ss válasza audi100td (#522) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Ha jól látom Gigabyte 770-DS3. Ez a teljesítmény bőven elég lenne nekem is, csak a forint fejezné be a vesszőfutását.

(#524) slett27 válasza JimBeam007 (#521) üzenetére

slett27
(PH! addikt)

Ha nem nagy kérés a memóriateszteken kívül a többi Everest eredményt is tudnád linkelni ? :R

(#525) audi100td válasza JimBeam007 (#521) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

A cpu kerüli FET-ekre raktál bordát? :F

Milyen rev. az a DS3?

[ Szerkesztve ]

(#526) JimBeam007 válasza audi100td (#525) üzenetére

JimBeam007
(lelkes újonc)

szia!
770ds3 rev1, lassan egy éve vettem szal az első kiadású lap. Nincs semmi hűtés a feteken. lassan egy napja megy a gép és semmi baja sincs.
megcsinálom a többi everest tesztet és belinkelem.

(#527) audi100td válasza JimBeam007 (#526) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Ok, kösz az infókat, azért szerintem nézd meg mennyire melegszenek azok a fetek, nehogy még a végén elfüstöljön a lap, mondjuk ennyi fesz mellett nem hiszem hogy gond lenne.

[ Szerkesztve ]

(#528) JimBeam007 válasza audi100td (#527) üzenetére

JimBeam007
(lelkes újonc)

n.m
Megcsináltam a teszteket de a képfeltöltés nem jön be nekem egyenlőre nem tudom felrakni.

(#529) JimBeam007

JimBeam007
(lelkes újonc)

Készek az eredmények.
A phenom II 940-et csak a CPU PhotoWorxx-ben győzte le nem tom miért amikor magasabb az órajel.(az a plusz egy mag annyit érne?)
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

(#530) Oliverda válasza JimBeam007 (#529) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

+25%

(#531) daa-raa válasza JimBeam007 (#529) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nem, az Everest és ennyit...

Si vis pacem, para bellum.

(#532) old gray

old gray
(PH! addikt)

Táp-téma lezárva, nem veszek új tápot. :DD 3,4GHz(alapfesz +0,05V) és kussban van a cpuventi ill. tápventi is. Az, hogy nincs meg a 4Ghz valid meg hasonlók, nem nagyon érdekel. Később ha kevés lesz a teljesítménye 3,6-7GHz körül normális fesszel tudom majd hajtani.

(#533) Tomate válasza JimBeam007 (#529) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak nekem nem jók a képek? :U

(#534) Thrawn válasza Tomate (#533) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

kepfeltoltes.hu...
Más baj nincs.

Different songs for different moods.

(#535) audi100td válasza Tomate (#533) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Nem, nekem se jók a képek.

(#536) Tomate

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Leadtam a rendelést egy 710-es re! ;)

(#537) Tibiajax válasza old gray (#532) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem semmi +feszt nem kell adnom a 3.4-hez

SuperOnyx™ DLP™ light engine

(#538) old gray válasza Tibiajax (#537) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Mert szerencsés vagy, én kifogtam egy gyengébb darabot. Viszont jöhetne már új BIOS a laphoz, hátha magasabb órajelen is stabillá tudom tenni alapfesz.-en a procit. Illetve jelenleg a ganged-unganged mód állítására nincs lehetőség.

(#539) Tibiajax válasza old gray (#538) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Értem. Akkor már értem, miért akarta átvenni Olcsi a procit tőlem... :D
Mondjuk, egyszerűbb lapom van, de jó, h ebbe is így megy. 4 gigát még mindig nem néztem meg, arra még gyúrnom kell. Első probálkozásom kudarc volt, de még nagyon nem vagyok otthon az amd-tunningban

(#540) old gray válasza Tibiajax (#539) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

"Első probálkozásom kudarc volt, de még nagyon nem vagyok otthon az amd-tunningban."

BE procihoz nem kell nagy tudomány erre rájöttem. Emeled a szorzót, meg tolod neki a fesz.-t és vagy megy vagy nem. :)

(#541) Tibiajax válasza old gray (#540) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

..nem toltam neki feszt.... :U :D
Na majd este.

(#542) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szinte már látom magam előtt a füstölgő FETeket.... :DDD

(#543) sutyi^ válasza Tomate (#536) üzenetére

sutyi^
(fanatikus tag)

Majd kérhetnék egy beszámolót? :)

fubar...

(#544) Tomate válasza sutyi^ (#543) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Simán. Elvileg szerdán lesz nálam! :K

(#545) old gray válasza Tibiajax (#541) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Én már túltettem magam az egész konfigváltáson és az abból adódó lelkesedésen és azon filózok, hogy +30k-t érdemes volt-e áldoznom azért, hogy az E6850@3500MHz alapfesz-en helyett az X3 720BE@3400MHz alapfesz-en megérte-e. Nos....nem igazán. Bár tény, rossz időpontban ejtettem meg a váltást, az új alkatrészek drágák, a használtak árát meg úgyis lealkudják a szemtelen vásárlók (így is történt..).

MOd: a két Phenom II topic miért nincs kiemelve???

[ Szerkesztve ]

(#546) Calibos válasza old gray (#503) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

Egyébként azt tanácsolják, 8-12 óra tesztidő kell legyen.

(#547) old gray válasza Calibos (#546) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

24/7-re nem 24 óra teszt kellene? :) Bár vannak érdekes megállapítások, pl. egy igazi Inteles szakértő véleménye az IntelBurnTest-ről: [link] :DDD

(#548) Konfigos válasza old gray (#538) üzenetére

Konfigos
(senior tag)

Nem hiszem hogy a szinte azonos procink ne menne neked is 3.4 alapfeszt.Még a lapunk is ugyanaz :F Próbáltad small fft-vel is prime tesztelni?

2óra szerintem bőven elég.Prime annyira érzékeny hogy pl nekem volt olyan hogy 10perc prime után már instabil votl prime-al még régebbn egy phenom procim de mégis ment heteket a gép bekapcsolva játszottam nyúztam és soha se fagyott meg.

24 óra felesleges kínzás.Persze ez magánvélemény lehet lehurrogni érte.Nekem ez a 24óra prime dolog hasonlít a 3dmark versenyre aki képes 10órát b@szni a gép elött hogy legyen 10el több pontja aztán elmondhassa magáról húú én vagyok a negyedik a toplistán

[ Szerkesztve ]

(#549) old gray válasza Konfigos (#548) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Írtam, hogy alapfesz.-en 3,4GHz-n prime stabil, de UT3 alatt bizonyos idő után lefagy / újraindul a gép. Small FFT-vel miért teszteljek? A ramok biztos, hogy hiba nélkül mennek 1100MHz-ig 5-5-5-18 2T-vel 2,1V gyári fesz.-en. Viszont nem hinném, hogy azonos a procink (az azonos batch ellenére), nekem a 4GHz valid álom, olyan szinten lefagy a rendszer, hogy csak a CMOS clear segít. A kérdés az az, hogy te mennyi fesz.-el merted megküldeni a procit a validhoz.... én 1,55V-al próbáltam max. Illetve a tápodnak milyen a 12V-os ága?

(#550) Konfigos válasza old gray (#549) üzenetére

Konfigos
(senior tag)

Nekem 1.440 voltal ment 4ghzen de nem volt prime stabil mert ujra indul a gép 1perc alatt.
Hátrébb irtam is hogy csak 1.440 voltal hajlandó betölteni a windowst se alatt se felette nem hajlandó valamiért.Én megküldtem a 4.1hez 1.6voltal is vagy felette is kicsivel de nem akart bootolni sajnos.

Tápom ágát passzolom :B Nem egy"ajánlott" tápom van de mégis szerintem nagyon jó és csendes

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.