Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#451) Silenzio válasza audi100td (#450) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

HOL rendelted? Ennyiért? Amúgy kérdéses még így is, mivel nincs ACC-m, a tuning még haloványabbnak tűnik, muszáj BE-t vennem. Azt meg 40 alatt nem kapok. Márciusban mindenképp szert kell tennem egy ilyenre.

Tomate: Emeléssel. Keresek linket.

[ Szerkesztve ]

"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes".

(#452) Bon3ss válasza Silenzio (#451) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Minek ACC? Nem értem, hogy miért kell a negyedik mag, ami nagy valószínűséggel csak hátráltatni fog tuningban. Ha a 3 mag képes mondjuk 3,3GHz-re, akkor miről beszélünk a továbbiakban? Mire nem elég?

szerk.: pl. itt.

[ Szerkesztve ]

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#453) NÉMÓ510 válasza audi100td (#447) üzenetére

NÉMÓ510
(tag)

Kössz.Akkor ez a project kilőve.

Tomate :Nem merem mert így is belém akart jönni a csavarhúzóval :DDD hogy milyen hüle ötleteim vannak.Begyepesedett :) .

Kell egy kis WTC? -----> http://phwtcc.ucoz.hu/

(#454) Tomate válasza NÉMÓ510 (#453) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ebben az esetben érthető...

(#455) Silenzio válasza Tomate (#454) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem találok tesztet a szerencsétlen 710-ről, hihetetlen. Mindenki csak a BE-ről ír... [link]

A fenti linken nyilván csak user review-k vannak, lehet hogy nem értenek hozzá, de 3.2-nél többet itt sem nagyon látsz. Van ahol csak a nyers órajel számít, én BE alá sajnos nem megyek, ha egyszer a mostani X2-m is 3.3-on megy, és a 710 több, mint dupla annyiba kerül.

(#456) Cadal válasza Silenzio (#455) üzenetére

Cadal
(őstag)

Tessék, ebben a tesztben van Phenom II X3 710.

(#457) Silenzio válasza Cadal (#456) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt már akkor is megtaláltam, de a kérdés a tuningpotenciál, arról meg nincs benne szó.

No ez már döfi. Lehet mégis van bennük kakaó? Vagy csak az UD4 hatása? [link]

[ Szerkesztve ]

(#458) Tomate válasza Silenzio (#457) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van bennük kakaó, csak ez nem olyan lesz ,hogy 19x-es szorzó azt kész is. Kicsit többet kell vele pepecselni gondolom...

(#459) CHIPman

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

[link] 710 tuningeredmények ha valaki kíváncsi lenne.

Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

(#460) audi100td válasza Silenzio (#451) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

A bazárban vettem amit Bon3ss is linkelt, az aktuális áraik a webshopban találhatók, jelenleg bruttó ~34500 a 710-es, 720-as BE-t meg jövő hétre tud rendelésre 40k alatt.

(#461) audi100td válasza Silenzio (#455) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Valaki linkelt korábban néhány 3,7GHz-es eredményt, keress vissza.

mod:
ismét belinkelte CHIPman. :)

[ Szerkesztve ]

(#462) Tomate válasza audi100td (#461) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mondjuk ez olyan, hogy egy valid nem sok mindent jelent. Bár azokkal a deszkákkal még elő is fordulhat! :K

(#463) audi100td válasza Tomate (#462) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Persze, de ~3,4Ghz-nek már örülnék, több úgy se kell (nekem).

(#464) Silenzio válasza audi100td (#460) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Remek, ez már megfelelő ár, még pár ezres árcsökkenés (vagy amennyit össze tudok kaparni) és jöhet a menet. Sajna kiderült hogy az Everest félreszámolja a szenzoraim értékeit, Super PI alatt felment 60 fokra is. Persze ez még mindig elfogadható eredmény egy 90W-os X2-től 3300-on. Remélem az X3 sem fekteti meg.

(#465) audi100td válasza Silenzio (#464) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Próbáld meg Everest 5-el, lehet hogy az rendesen kiértékeli a mért adatokat, a 4.xx verziókkal nekem se volt jó.

Amúgy én is 720-as BE-t szerettem volna, de nincs pénzem, örülök ha ez összejön. :)

(#466) Tomate

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én szerintem Dubmastertől rendelem a 710-est. 34k-ba van. Még a dolog elején lett volna 35k-ért 720BE de akkor nem volt semmi zsetonom, nem tudtam venni :((

(#467) Silenzio válasza audi100td (#465) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Á nem, CoreTemp helyesen mér, úgy tűnik. Prime-ban felmegy 75 fokra is, ennek megfelelően a procit két vállra is fekteti. Hozzátenném, másfél hónapja használom és betonstabilnak tűnt. A Prime tényleg szélsőség. :)

Lehet én is a 710-esre pályázom, bár ehhez a laphoz szerintem jobb lenne a BE. De most úgy tűnik új feladattal leszek elfoglalva, meg kell oldanom a gépem hűtését...

(#468) keroatis válasza Silenzio (#467) üzenetére

keroatis
(tag)

Sziasztok !

Találtam teszteket a legujabb intel i7 és : AMD Phenom II 810, 805, 720, 710 AM3 CPU-ról, gondoltam megosztom veletek, ha érekel valakit itt a [link] .

Van aki füvezik, van aki fázik !

(#469) audi100td válasza Silenzio (#467) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Mivel hűtöd a procit?

(#470) cl.aci

cl.aci
(tag)

Sziasztok, tegnap én is beléptem a klubba egy 710-el, tuning eredményekkel nem tudok szolgálni a lap vagy a ramok miatt 1 Hz emelés ztán instabil lesz a gép. Alapon nagyon hűvös a proci frezer 64 proval prim alatt nem ment 41 fok fölé a hőmérséklete. Az NB frekit meddig lehet max engedni, mivel a lapon nem lehet állítani a szorzót, csak "fsb" emeléssel tudnám tunungolni ha menne :(( .

(#471) Oliverda válasza cl.aci (#470) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Attól a laptól ne is nagyon várj többet...

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#472) CHIPman válasza cl.aci (#470) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A szorzóállításnál nem a lap az akadály, hanem a proci. A 710 nem BE.

(#473) cl.aci válasza CHIPman (#472) üzenetére

cl.aci
(tag)

Nb szorzóra gondoltam :DDD

(#474) Silenzio válasza audi100td (#469) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Gigabyte Volar. Azért vettem, mert 45 fokban áll a venti a procin, légcsatornát képez és a bordákon keresztül irányítottan a fetekre fújja a levegőt...
Most visszavettem az alap 3100 Mhz-re, a feszt 1.35 V-ra. Így 32-34 fok idle a proci. Nagyon jó hűtő a Volar, de szarul szellőzik a ház is, kicsi is... Szörnyű hogy 75 fokra "engedi" felmenni Prime-ban.

Egy barátomnak Thermalright SI-128 SE van, ami rengeteg teszt szerint az egyik legjobb kapható léghűtés, egy Xilence ventivel támogatja és a Q9550-jét próbálná lehűteni vele. 3800-on 35-40 fok idle a procija, de Prime-ban 95 fokra is felmegy, és bizony itt-ott már a Windows-ban sem stabil. Laggol az egér, megállnak gondolkodni a programok, érezni hogy valami baj van. Őszintén szólva a tököm kivan hogy a jónak hitt hűtések bekrepálnak, mi lesz nyáron?

(#475) sutyi^ válasza Silenzio (#474) üzenetére

sutyi^
(fanatikus tag)

Miért te Prime-ot futtatsz 24/7-ben hogy gond legyen belőle? :D

fubar...

(#476) Silenzio válasza sutyi^ (#475) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:D Na ja, Prime-stabilnak lenni presztízs. Lehet itt kúrtam el, elég nekem Orthos-stabilnak lenni. Hehe. Egyelőre bízom benne, hogy lehűti az X3-at is, egyes tesztek szerint okosabban gazdálkodik mint a régi X2-k.

Hány voltot kapjon ez a szerencsétlen 6000+-os Brisbane szerintetek alap órajelen? 1.4-et kapott de AMD szerint az a max. Az alaplapnál ha jól láttam ez az "auto" érték. Most 1.35-ön megy de még nem volt gond.

(#477) Silenzio válasza sutyi^ (#475) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Dupla... :F

[ Szerkesztve ]

(#478) audi100td válasza Silenzio (#474) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

"Őszintén szólva a tököm kivan hogy a jónak hitt hűtések bekrepálnak, mi lesz nyáron?"

Egy jól szellőző ház alap kritérium...

(#479) bach22

bach22
(tag)

hali all!! gépújítás kéne már nálam:D és sok proci megfordult a fejemben, kötük a Phenom x3-mas is. egyik kérdés, 3 magba érdemes befektetni? vagy akkor már 4 magost vegyek?
mennyit kellene szánnom egy jó lapra? olyan 12-15k-ért már van jó lap, amibe belemegy az x3-mas proci?

(#480) Silenzio válasza audi100td (#478) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Cimborám háza jófajta ház, 2x akkora mint az enyém, Gigabyte 3d Aurora. Nekem csak egy Raidmax X1 van, jól néz ki, de egy ótvar putri az egész, ha a minőségről és a fícsörökről van szó. Légcsatornát kell csinálnom szerencsétlenbe, egyelőre nincs más megoldás. Próbálok az 5.25-ös helyekre szerelni egy jófajta, nagy ventit. Az megoldaná, pont a cpu hűtőre fújná a levegőt, az meg szépen rászívná, a feteken túl meg ügyesen távozna a házból.

Legalább a VGA-val nincs gond. Felhúztam 740-re gond nélkül.

(#481) Tomate válasza Silenzio (#480) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem le van véve a gép oldala. Ennyivel meg is van oldva a szellőzés. Nem ragad bent a meleg levegő... Nem kell bele 1000venti-nem lesz hangos. Össz 3 venti van a gépben. Egy a táp /12cm egy a vga/az is 12cm és a silent knightban lévő venti. Soha nem volt gondom a melegedéssel.

(#482) Silenzio válasza Tomate (#481) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Rettentő régi és gagyi házunk van (nem a szgépház, hanem a valódi), a pormennyiség elképesztő, asztmásak allergiásak vagyunk, stb... Ha levenném, 1 hónap alatt belepné a gépet a por, volt pár alkatrészem ami a por miatt krepált be. Kerülöm a hangos, olcsó és kis ventiket, inkább kevés nagyot alkalmazok porszűrőkkel, újabban én így oldom meg. Majd ha minden kötél szakad leveszem az oldalát. Ja igen, a házhoz kapott Raidmax oldalsó venti annyira poros (és eleve gagyi), hogy egymaga túlkiabálja a procihűtőt, a xilence-t, a táp hűtőjét, a gép elejében lévő cooler mastert és a vga-t hajtó zalmant. Nem kis teljesítmény egy 8 centis ventitől. Ki is kapcsoltam, csak 2 fokot nyertem vele úgyis. A gépemnek amúgy szinte semmi hangja nincs. A Zalmannak van némi öblös, frissítő szél hangja, meg tán a Cooler Masternek, a többi teljesen néma.

P.S. Prime-ban ezúttal nem megy 60 fok fölé a proci. Mivel azzal a 200 Mhz-zel sokat nem nyerek, hagyom alapon, vagy megpróbálom a tuningot alacsonyabb feszen, ki tudja nem feszeltem-e fölöslegesen túl.

[ Szerkesztve ]

(#483) JimBeam007

JimBeam007
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Megérkezett a procim x3 720be.
Ezek az adatai:
OPN: hdz720wfgibox
SN: 9076323a90073
Ez mond valakinek valamit? :)
Egyenlőre a gyári hűtővel megy a gép de igy is sokat javult a teljesítménye a gépemnek pl gta4-ben.
Üdv Jim

(#484) Oliverda válasza JimBeam007 (#483) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem mond, mivel az érdemi információk a CPU fém kupakján találhatóak.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#485) bach22

bach22
(tag)

[erre] vki?

(#486) Oliverda válasza bach22 (#485) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

[link]

(#487) CHIPman válasza bach22 (#485) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az előbb említett lapba belemegy, de tuningra ne számíts, ha építettél a tuningra is, akkor vagy ez a deszka+X4 vagy egy jobb deszka+X3.
Vagy 770-el is lehet a BE procikat jól hajtani?

(#488) Oliverda válasza CHIPman (#487) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Miért ne lehetne? :F

(#489) bach22 válasza Oliverda (#486) üzenetére

bach22
(tag)

mATX-es méretben van ehez hasonló? sajna pici a gépházam, deh jó a hűtése naon, és nem akarok újat venni. jah és akkor melyik x3-masat vegyem? phenom II-ből láttam itt az aprón 32k-ért, meg boltban is, vagy jó a régebbi phenom széria is? azt már 20k-ért láttam.

(#490) Oliverda válasza bach22 (#489) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hasonló... [link]

Ebből visoznt én csak a rev. 2.0-át venném meg mert az már 5 fázisú a régebbiek pedig még csak 4 fázisúak (PWM). Tehát meg kell nézni mielőtt megveszed.

"jah és akkor melyik x3-masat vegyem?"

Phenom II

(#491) CHIPman válasza Oliverda (#488) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor miért vesz mindenki 790-es deszkát PII alá? :DDD

(#492) Oliverda válasza CHIPman (#491) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mert mindenki tele van pénzzel. :) Azok jobb felszereltségűek illetve valamivel jobban lehet bennük finomhangolni de azért nem ég és föld a különbség. Másrészt annak hogy 770 vagy 790 nem sok beleszólása van a tuningba. A körítés már fontosabb.

(#493) audi100td válasza Oliverda (#492) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Akkor azért az én lapommal is lehet azért számolni "FSB"-tuninggal, nem?

(#494) CHIPman válasza audi100td (#493) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezek szerint igen, csak a 4. magot nem fogod tudni használni ;]
szerk.: mindegy, én úgyis DDR3-as konfigot veszek majd(ha veszek :DDD ), 770-ben tehát nem gondolkodom...

[ Szerkesztve ]

(#495) audi100td válasza CHIPman (#494) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Az nem is kell, a tuning ezeknél úgy tűnik úgy is felejtős... 3 mag nekem mindenre elég.

(#496) CHIPman válasza Oliverda (#492) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mi az a "körítés"? Az ACC-n kívül van valami más is?

(#497) Bon3ss válasza audi100td (#493) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Miért ne lehetne tuningolni, ha jól emlékszem nesa kollégának elég szépen megy/ment a régi DS3-ban egy X2. Mondjuk én legalább RAM süniket raknék a processzor tápáramkör FET-jeire.

CHIPman: pl. a feszültségállítási lehetőségek, az MSI-nél lehet a CPU VID-et állítani, és ehhez pluszban lehet adagolni 0,01V-onként a magfeszültséget.

[ Szerkesztve ]

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#498) audi100td válasza CHIPman (#496) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Pl. több sata kábel, eSata, ilyenek...

Meg az UD3-ba max. 2,175V-ot tudsz csak adni a ramoknak, de nekem ez úgy sem okoz problémát.

Bon3ss: süniket rakok rá, úgy is van itthon pár zalmi, csak elég hülyén vannak elrendezve a FET-ek.

[ Szerkesztve ]

(#499) Oliverda válasza audi100td (#493) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Valószínűleg igen.

CHIPman: Megnézel egy képet és minden ami a chipseten kívül rajta van. :) Az ACC meg a mag esetleges visszakapcsolásán kívül sok hasznos dologra nem jó.

(#500) CHIPman válasza Bon3ss (#497) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

CPU VID-et állítani?? Azt hogy? A VID nem az a feszültség, amit a gyártó az alapórajelhez megad?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.