Most megyek a ramért meg az ssd-ért aztán ha megvan a friss rendszer akkor csinálok 4ghz prime stabil eredményt hátha összejön 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Konfigos
(senior tag)

DeckardCain
(senior tag)
köszi, akkor remélem meglesz a 710-el majd az 1,05V 

Konfigos
(senior tag)
Pár ram eredmény a procival ![;]](/dl/s/v1.gif)
Első háromnál az nb freki 2100mhz körül az utolsónál 2400mhzen ![;]](/dl/s/v1.gif)
1132MHZ 4-4-4-12 2.3V nb freki 2400mhz körül
Mivel a lapom max 2.3 voltot tud adni ezért ennyi ami a csövön kifért.Egyébként gyári fesz a 2.3V legalábbis a modulra ez van írva
[ Szerkesztve ]
Be lehet állítani hogy a ratio helyett az IMC/L3 órajelét mutassa.
Kicsit összecserélted a képeket.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Konfigos
(senior tag)
Miért cseréltem össze? 
Hamarosan küldök blend tesztet 4ghzen
szerk: Hol tudom beállitani?
[ Szerkesztve ]

Cadal
(őstag)

JimBeam007
(lelkes újonc)
Szia Konfigos!
A héten valószínüleg meglesz a x3 720 B.E Procim.
A lap amibe rakom Gigabyte GA-MA770 DS3: AMD 770 + SB600 Chipset.(rev 1.)
A memóriáim: OCZ Technology Reaper 4GB PC2-9200 DDR2 DIMM, ez elvileg simán megy 1150Mhz-en.
Sokan írták hogy ezzel a lappal veszélyes a tuning.
Mivel kezdő vagyok a témában tudnál nekem értékeket adni amiket ha beírok nem fog elfüstölni a lap 
Azt hiszem ha nem emelek voltot csak FSB-t akkor nem lehet nagy baj?
A mostani procimat 5600+ (90nm) simán fel tudom húzni 3200mhz-re az: easy tune- programmal.
Egy szó mint száz szeretnék értékeket, amikkel a memória megy 1150mhz-en a proci 3.2 Ghz felett, és kiszolgálja az ATI 3870-es videókarit.
Válaszodat előre is köszönöm.
Üdv Jim
u.i: nehogy a tuning kezdőknek topicot javasold 
Az értékeket beírom és azon fogom használni, nem fogom feszegetni a határait a gépnek 

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Engedelmeddel én is válaszolnék. Kicsit durva kifejezés, azért mondják, mint a tápáramkör MOSFET-jei nem kaptak bordát, így a disszipált teljesítményt nincs ami elvezesse. RAM-sünik segíthetnek rajta - ez mondjuk nehezen kivitelezhető, mert elég "viccesen" helyezték el a MOSFET-eket -, illetve egy kis huzat a házban.
Pontosítanék, FSB nincs AMD esetén, csak megszokásból nevezzük így, helyesen reference clock a neve. 
Kérdésedre a válasz: ha emeled a ref. clockot, nő az órajel, nő a teljesítmény igény is, nagyjából egyenes arányban (a feszültséggel pedig nagyjából négyzetesen).
Segítség a kívánt RAM órajel kiszámításához: [link]
[ Szerkesztve ]
"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

Konfigos
(senior tag)
ez nem ennyire egyszerű hogy majd én megmondom mitől nem hal meg a géped 
Lap tényleg nem való rá szerintem se.Mivel neked más 720BE-d lesz ezért egyáltalán nem biztos hogy rád vonatkoznak az én eredményeim.Elején megkellene nézned hogy mit megy alapfeszen a procid.Meg nem írtad hogy mivel hűtőd azt sem.Easytune és hasonló hulladék programokat hanyagold szerintem.Ha már mindenféleképpen programmal akarod akkor AOD de én szerintem inkább a biosból kellene babrálnod a dolgot.Egyébként kétlem hogy nem menne majd a tied is legalább 3300mhzen alapfeszen.Majd ha meglesz a cuccod akkor szólj és segítek privibe
Ramnak kb szerintem 2.2 kelleni fog viszont.
Na amíg fogalmaztam Bon3ss kolléga már válaszolt is 
[ Szerkesztve ]

JimBeam007
(lelkes újonc)
Szia!
Köszi a válaszokat. Hűtőt esetleg tudnál ajánlani hozzá?
A ház Chieftec SH-01 ami szerintem eléggé szellős a lapnak.
Ha meglesz akkor apránként próbálkozok a tuningal és majd írok a fejleményekről.
Üdv Jim

Konfigos
(senior tag)
Itt nem a szellőzésen van a hangsúly.Tapasztalatból tudom hogy milyen az a lap amint nincs fethűtés. Mégha ráirányitanál egy ventit akkor se lenne elég sajnos.Esetleg ha a pénztárcád engedi vegyél egy ud4 lapot ez 29k körül nekem is ilyen van és nagyon komoly hűtés van rajta és mint látod eléggé tuningos is 
Hűtő pedig megint pénztárca függő.Kellene tudni a keretet rá

Konfigos
(senior tag)
Egyébként szerintem nem ártana kibővíteni ezt a Phenom II x3 procikkal.(tesztekkel technikai adatokkal)

old gray
(PH! addikt)
Val.színű én is a segítségedet fogom kérni, a lapomat (giga ud4) már útnak indította az Ipon, a procim is (X3 720BE, ...majd 1 hét várakozás után...) útnak indul hamarosan.
Kíváncsi vagyok mit fog mutatni tuningban. 
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

tomika
(senior tag)
Ide is beteszem a hírt:
Úgy néz ki, hogy fennáll bizonyos prociknál (január 4.hete) bizonyos lapokban (AMI bios) az X3-X4 mod. Elvileg van lehetőségünk így a letiltott egy magot sikeresen aktivizálni!
[link]

old gray
(PH! addikt)
Ez igaz lehet?
És teljes értékű 4. magként működik hibátlanul? (bár ezt még nehezebb elhinni, különben miért is tiltotta volna le maga a gyártó)
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

Konfigos
(senior tag)
Szerintem is azért mert a valamelyik mag hibás, selejtes és igy még mindig eladható jó kis x3 procinak ahelyett hogy menne a süllyesztőbe.Még ha lehetséges is aktivizálni a 4. magot értelmetlen lenne szerintem
[ Szerkesztve ]
Azért próbáld ki légyszi 
Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

tomika
(senior tag)
Én azt tudom elképzelni, hogy nem volt elég X3, ami kielégíthette volna a keresletet, és így történhet ez az egész mizéria. De biztos, hogy egyéni esetről beszélhetünk.

Komplikato
(PH! addikt)
Lásd négymagos tesvértopik linkjeit: NEM AZ.
Úgy néz ki, hogy bizonyos héten készült (maláj?) procik (710, 720BE) és 790FX + AMI Bios esetén megy a móka.
Close the World ..... Open the Next!
Valószínű 710-es áll a házhoz. A kérdésem, hogy a lapomban GA-MA790X-DS4- menni fog a cucc? Igaz fel van tüntetve, hogy AM3 Ready, meg a legújabb bios is fent van, ami decemberi
Szóval jó lesz?

Konfigos
(senior tag)
Menni fog de mivel azon sincs fethűtés ezért a komolyabb tuningot sajnos felejtheted is el 

Konfigos
(senior tag)
Halkan megjegyzem hogy a bio lap 790GX
Kipróbálod a kvadkórt? 
Ha azon múlik pakolok én rá. Nem olyan fából faragtak
Amúgy meg ha 140W ready is akkor bírnia kell. Alapfesz 3,3-3,4 legyen meg azt örülök. Ezek után minden mhz ajándék 

Komplikato
(PH! addikt)
Jogos, de én valami nem érthető okból egy kalap alá vettem a 790GX, 790X, 790FX lapokat. 
Close the World ..... Open the Next!
Nem biztos. Egy kollégánál alapfeszen megy egy ugyanilyen lapban 3.5GHz-et a 720 BE. Azért ennek a DS4-nek nem olyan rossz a PWM része a hűtés hiányának ellenére sem.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

old gray
(PH! addikt)
Mennyi az X3 720BE-nek adható, még egészséges fesz.-érték tesztek illetve 24/7 működés esetén? (A melegedéssel nem hinném, hogy gond lesz a Z600 nem kispályás versenyző.) Illetve ha jól látom 95W a TDPje, mellette van egy gyárilag elég szépen tuningolt 8800GTX..... elég lesz 450W-os Corsair tápom hozzá? (gondolok itt arra, ha tuningolok és a cpu fogyasztás jelentősen megnő).

Paul Striker
(lelkes újonc)
Olvastatok -e hogy ugy nez ki hogy a Phenom II X3 aknak lehet aktivalni a 4.magjukat bizonyos alaplapokban?[link]
Csak azert mert nem latom hogy menne errol a vita, pedig mar 2 napja olvasni lehet a cikket angolul...
AMD fan lettem:), pedig mindig csak Intel alapu gepeim voltak!

old gray
(PH! addikt)
Igazad van, vita nem megy a dologról, viszont beszélgetés igen. Olvass vissza.

Paul Striker
(lelkes újonc)
Dehat mert lenne ertelmetlen aktivalni a 4. magot?
Szerintem nagyon fanya dolog
.
En is kivancsi lennek a tesztedre, ahol 4 GHz-n hasit a PII X3-ad 
AMD fan lettem:), pedig mindig csak Intel alapu gepeim voltak!
jo oreg Throton masodik 256kbyte L2 cache aktivalas jutott eszembe errol..
Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

tomika
(senior tag)
Komplikato: Azért mondtam egyéni esetnek, mert csak 1 hét termése esik bele.
Balinov: Én anno a GF 6200-amból csináltam 6600-at...
Amúgy van már hír Award bios-os lapról is:
Gigabyte GA-790GP-DS4H
[link]

old gray
(PH! addikt)
Erre v.ki? 
Balinov: nekem meg X800Pro-m volt, a +4pipa aktiválva, XT BIOS és teljes érétkű X800XT-ként funkcionált.

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Google a barátod, illetve a Deneb topicban is számtalanszor elhangzott már.
"Voltages 0.850-1.425V" [link]

Süni
(kvázi-tag)
Srácok, szerintetek, ha jó áron kapom, akkor megéri lecserélnem az 5600+ @ 3250 Mhz procimat egy Phenom X3 8450-re?
Lejjebb levő everest screenshotbol itélve sokkal lassabb mint a jelenlegi eredményem, de ha lehetne húzni akkor jó lenne!
Valakinek vélemény? 
Köszi előre is!
Kicsi a bors, de le van sz*rva

old gray
(PH! addikt)
És mit kezdjek egy product details-el? Mert nehéz elhinni, hogy tuninghoz az AMD ajánlása a mérvadó feszültségek terén. Illetve nem vagyok járatos a X3 és X4 procik közötti különbségekkel kapcsolatban, így nem világos számomra, hogy ami a Deneb topic le van írva, az ide is érvényes. De kössz ezt a "do google" sablonszöveget, igazán segítőkész vagy. Kb. u.ennyi betű lett volna normálisan válaszolnod (ha tudsz) mint leírnod amit leírtál.
Pedig reális amit leírnak. Én ennél többet nem adnék neki 24/7-re hosszútávon, esetleg csak valami jobb vízhűtéssel. Amúgy miért ne lenne mérvadó ha tök ugyanaz a mag...? 

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Világosan le van írva a linken is, amit kiemeltem Neked. Szerinted a gyártói specifikációk mire valók?
(Sablonszöveg? Nem véletlen, elég szomorú, ha egy ilyen rutinos tag - rangból ítélve - nem ismeri a fórum keresőt. Jó, a google ismerete nem PH! ranghoz kötött. Részemről ez a kérdés itt befejezve, nem offolok tovább.)
Ha extrém tuningra vágysz, 1,475-1,5V-nál többet nem adnék hozamosabb használat mellett a processzornak.

old gray
(PH! addikt)
"- 45 nm SOI gyártástechnológia (immerziós litográfia alkalmazásával)"
Talán pont te írtad, hogy ezen dolog miatt jobban tolerálják a magas feszeket.
X3 vs x4: nem tudtam, hogy u.az a mag, csak az egyik le van tiltva.
Táp elég lesz? 
Elég.
Different songs for different moods.
Ez igaz, de ettől még ugyanúgy melegszenek magasabb feszültségen mint a barom. Tehát ha csak nem tervezel 80K-100K-s vízhűtést akkor felejtsd el hosszabb távon a magasabb feszültségeket.
"Táp elég lesz?"
Itt meg tudják mondani.
[ Szerkesztve ]

old gray
(PH! addikt)

Ezt eddig is tudtuk.
#314, lassu vagy, oregszel. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

Konfigos
(senior tag)
Ha valaki elárulja hogy hol tudom akkor megnézem.Amúgy meg lövésem sincs mert a biosban nem láttam ilyen beállitást.Egyáltalán menne az én lapommal?Bio lapom jelenleg halott tehát abban nem tudom megnézni
#335 Szerintem ha már lecseréled akkor Phenom II-re cseréld le.
[ Szerkesztve ]

gyiku
(PH! kedvence)
csak annyira, hogy 6 oraval gyorsabb vagyok [link] 

gyiku
(PH! kedvence)

old gray
(PH! addikt)
Megérkezett a lap+proci, otthon figyel én meg melóban ülök és azon filózok, hogy lehettem olyan hülye, hogy pasztát elfelejtettem venni a procira. Venni ma már nem tudok (legközelebbi sz.tech bolt 15km) megpróbálom havert felhívni, hogy a Borsodchemből hozzon v.mi ipari pasztát. 
[ Szerkesztve ]