Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#301) Konfigos válasza Bon3ss (#300) üzenetére

Konfigos
(senior tag)

Most megyek a ramért meg az ssd-ért aztán ha megvan a friss rendszer akkor csinálok 4ghz prime stabil eredményt hátha összejön :C

(#302) DeckardCain válasza Konfigos (#285) üzenetére

DeckardCain
(senior tag)

köszi, akkor remélem meglesz a 710-el majd az 1,05V :DD

(#303) Konfigos

Konfigos
(senior tag)

Pár ram eredmény a procival ;]

Első háromnál az nb freki 2100mhz körül az utolsónál 2400mhzen ;]

1205MHZ 5-5-5-15 2.2V

1132MHZ 4-4-4-12 2.3V

1132MHZ 4-4-4-12 2.3V nb freki 2400mhz körül

Mivel a lapom max 2.3 voltot tud adni ezért ennyi ami a csövön kifért.Egyébként gyári fesz a 2.3V legalábbis a modulra ez van írva

[ Szerkesztve ]

(#304) Oliverda válasza Konfigos (#303) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Be lehet állítani hogy a ratio helyett az IMC/L3 órajelét mutassa.

Kicsit összecserélted a képeket.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#305) Konfigos válasza Oliverda (#304) üzenetére

Konfigos
(senior tag)

Miért cseréltem össze? :F

Hamarosan küldök blend tesztet 4ghzen

szerk: Hol tudom beállitani?

[ Szerkesztve ]

(#306) Cadal válasza Konfigos (#305) üzenetére

Cadal
(őstag)

Oliverda gondolom erre gondolt.

és erre.

[ Szerkesztve ]

(#307) JimBeam007 válasza Konfigos (#305) üzenetére

JimBeam007
(lelkes újonc)

Szia Konfigos!
A héten valószínüleg meglesz a x3 720 B.E Procim.
A lap amibe rakom Gigabyte GA-MA770 DS3: AMD 770 + SB600 Chipset.(rev 1.)
A memóriáim: OCZ Technology Reaper 4GB PC2-9200 DDR2 DIMM, ez elvileg simán megy 1150Mhz-en.
Sokan írták hogy ezzel a lappal veszélyes a tuning.
Mivel kezdő vagyok a témában tudnál nekem értékeket adni amiket ha beírok nem fog elfüstölni a lap :D
Azt hiszem ha nem emelek voltot csak FSB-t akkor nem lehet nagy baj?
A mostani procimat 5600+ (90nm) simán fel tudom húzni 3200mhz-re az: easy tune- programmal.
Egy szó mint száz szeretnék értékeket, amikkel a memória megy 1150mhz-en a proci 3.2 Ghz felett, és kiszolgálja az ATI 3870-es videókarit.
Válaszodat előre is köszönöm.
Üdv Jim

u.i: nehogy a tuning kezdőknek topicot javasold :D
Az értékeket beírom és azon fogom használni, nem fogom feszegetni a határait a gépnek ;)

(#308) Bon3ss válasza JimBeam007 (#307) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Engedelmeddel én is válaszolnék. Kicsit durva kifejezés, azért mondják, mint a tápáramkör MOSFET-jei nem kaptak bordát, így a disszipált teljesítményt nincs ami elvezesse. RAM-sünik segíthetnek rajta - ez mondjuk nehezen kivitelezhető, mert elég "viccesen" helyezték el a MOSFET-eket -, illetve egy kis huzat a házban.

Pontosítanék, FSB nincs AMD esetén, csak megszokásból nevezzük így, helyesen reference clock a neve. :)

Kérdésedre a válasz: ha emeled a ref. clockot, nő az órajel, nő a teljesítmény igény is, nagyjából egyenes arányban (a feszültséggel pedig nagyjából négyzetesen).

Segítség a kívánt RAM órajel kiszámításához: [link]

[ Szerkesztve ]

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#309) Konfigos válasza JimBeam007 (#307) üzenetére

Konfigos
(senior tag)

ez nem ennyire egyszerű hogy majd én megmondom mitől nem hal meg a géped :DDD

Lap tényleg nem való rá szerintem se.Mivel neked más 720BE-d lesz ezért egyáltalán nem biztos hogy rád vonatkoznak az én eredményeim.Elején megkellene nézned hogy mit megy alapfeszen a procid.Meg nem írtad hogy mivel hűtőd azt sem.Easytune és hasonló hulladék programokat hanyagold szerintem.Ha már mindenféleképpen programmal akarod akkor AOD de én szerintem inkább a biosból kellene babrálnod a dolgot.Egyébként kétlem hogy nem menne majd a tied is legalább 3300mhzen alapfeszen.Majd ha meglesz a cuccod akkor szólj és segítek privibe ;) Ramnak kb szerintem 2.2 kelleni fog viszont.

Na amíg fogalmaztam Bon3ss kolléga már válaszolt is :DDD

[ Szerkesztve ]

(#310) JimBeam007 válasza Konfigos (#309) üzenetére

JimBeam007
(lelkes újonc)

Szia!
Köszi a válaszokat. Hűtőt esetleg tudnál ajánlani hozzá?
A ház Chieftec SH-01 ami szerintem eléggé szellős a lapnak.
Ha meglesz akkor apránként próbálkozok a tuningal és majd írok a fejleményekről.
Üdv Jim

(#311) Konfigos válasza JimBeam007 (#310) üzenetére

Konfigos
(senior tag)

Itt nem a szellőzésen van a hangsúly.Tapasztalatból tudom hogy milyen az a lap amint nincs fethűtés. Mégha ráirányitanál egy ventit akkor se lenne elég sajnos.Esetleg ha a pénztárcád engedi vegyél egy ud4 lapot ez 29k körül nekem is ilyen van és nagyon komoly hűtés van rajta és mint látod eléggé tuningos is :)

Hűtő pedig megint pénztárca függő.Kellene tudni a keretet rá

(#312) Konfigos

Konfigos
(senior tag)

Egyébként szerintem nem ártana kibővíteni ezt a Phenom II x3 procikkal.(tesztekkel technikai adatokkal)

(#313) old gray válasza Konfigos (#309) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Val.színű én is a segítségedet fogom kérni, a lapomat (giga ud4) már útnak indította az Ipon, a procim is (X3 720BE, ...majd 1 hét várakozás után...) útnak indul hamarosan.

Kíváncsi vagyok mit fog mutatni tuningban. :U

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#314) tomika

tomika
(senior tag)

Ide is beteszem a hírt:
Úgy néz ki, hogy fennáll bizonyos prociknál (január 4.hete) bizonyos lapokban (AMI bios) az X3-X4 mod. Elvileg van lehetőségünk így a letiltott egy magot sikeresen aktivizálni!
[link]

(#315) old gray válasza tomika (#314) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Ez igaz lehet? :Y És teljes értékű 4. magként működik hibátlanul? (bár ezt még nehezebb elhinni, különben miért is tiltotta volna le maga a gyártó)

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#316) Konfigos válasza old gray (#315) üzenetére

Konfigos
(senior tag)

Szerintem is azért mert a valamelyik mag hibás, selejtes és igy még mindig eladható jó kis x3 procinak ahelyett hogy menne a süllyesztőbe.Még ha lehetséges is aktivizálni a 4. magot értelmetlen lenne szerintem

[ Szerkesztve ]

(#317) CHIPman válasza Konfigos (#316) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért próbáld ki légyszi :)

Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

(#318) tomika válasza old gray (#315) üzenetére

tomika
(senior tag)

Én azt tudom elképzelni, hogy nem volt elég X3, ami kielégíthette volna a keresletet, és így történhet ez az egész mizéria. De biztos, hogy egyéni esetről beszélhetünk.

(#319) Komplikato válasza tomika (#318) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Lásd négymagos tesvértopik linkjeit: NEM AZ.
Úgy néz ki, hogy bizonyos héten készült (maláj?) procik (710, 720BE) és 790FX + AMI Bios esetén megy a móka.

Close the World ..... Open the Next!

(#320) Tomate

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valószínű 710-es áll a házhoz. A kérdésem, hogy a lapomban GA-MA790X-DS4- menni fog a cucc? Igaz fel van tüntetve, hogy AM3 Ready, meg a legújabb bios is fent van, ami decemberi :F Szóval jó lesz?

(#321) Konfigos válasza Tomate (#320) üzenetére

Konfigos
(senior tag)

Menni fog de mivel azon sincs fethűtés ezért a komolyabb tuningot sajnos felejtheted is el :(

(#322) Konfigos válasza Komplikato (#319) üzenetére

Konfigos
(senior tag)

Halkan megjegyzem hogy a bio lap 790GX

(#323) CHIPman válasza Konfigos (#322) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kipróbálod a kvadkórt? :P

(#324) Tomate válasza Konfigos (#321) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha azon múlik pakolok én rá. Nem olyan fából faragtak :P Amúgy meg ha 140W ready is akkor bírnia kell. Alapfesz 3,3-3,4 legyen meg azt örülök. Ezek után minden mhz ajándék :))

(#325) Komplikato válasza Konfigos (#322) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Jogos, de én valami nem érthető okból egy kalap alá vettem a 790GX, 790X, 790FX lapokat. :DDD

Close the World ..... Open the Next!

(#326) Oliverda válasza Konfigos (#321) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem biztos. Egy kollégánál alapfeszen megy egy ugyanilyen lapban 3.5GHz-et a 720 BE. Azért ennek a DS4-nek nem olyan rossz a PWM része a hűtés hiányának ellenére sem.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#327) old gray

old gray
(PH! addikt)

Mennyi az X3 720BE-nek adható, még egészséges fesz.-érték tesztek illetve 24/7 működés esetén? (A melegedéssel nem hinném, hogy gond lesz a Z600 nem kispályás versenyző.) Illetve ha jól látom 95W a TDPje, mellette van egy gyárilag elég szépen tuningolt 8800GTX..... elég lesz 450W-os Corsair tápom hozzá? (gondolok itt arra, ha tuningolok és a cpu fogyasztás jelentősen megnő).

(#328) Paul Striker

Paul Striker
(lelkes újonc)

Olvastatok -e hogy ugy nez ki hogy a Phenom II X3 aknak lehet aktivalni a 4.magjukat bizonyos alaplapokban?[link]
Csak azert mert nem latom hogy menne errol a vita, pedig mar 2 napja olvasni lehet a cikket angolul...

AMD fan lettem:), pedig mindig csak Intel alapu gepeim voltak!

(#329) old gray válasza Paul Striker (#328) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Igazad van, vita nem megy a dologról, viszont beszélgetés igen. Olvass vissza.

(#330) Paul Striker válasza Konfigos (#316) üzenetére

Paul Striker
(lelkes újonc)

Dehat mert lenne ertelmetlen aktivalni a 4. magot? :F Szerintem nagyon fanya dolog :R .
En is kivancsi lennek a tesztedre, ahol 4 GHz-n hasit a PII X3-ad :R

AMD fan lettem:), pedig mindig csak Intel alapu gepeim voltak!

(#331) Balinov válasza tomika (#314) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

jo oreg Throton masodik 256kbyte L2 cache aktivalas jutott eszembe errol..

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#332) tomika válasza Balinov (#331) üzenetére

tomika
(senior tag)

Komplikato: Azért mondtam egyéni esetnek, mert csak 1 hét termése esik bele.

Balinov: Én anno a GF 6200-amból csináltam 6600-at... :C

Amúgy van már hír Award bios-os lapról is:
Gigabyte GA-790GP-DS4H
[link]

(#333) old gray válasza old gray (#327) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Erre v.ki? :U

Balinov: nekem meg X800Pro-m volt, a +4pipa aktiválva, XT BIOS és teljes érétkű X800XT-ként funkcionált. :))

(#334) Bon3ss válasza old gray (#333) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Google a barátod, illetve a Deneb topicban is számtalanszor elhangzott már.

"Voltages 0.850-1.425V" [link]

(#335) Süni

Süni
(kvázi-tag)

Srácok, szerintetek, ha jó áron kapom, akkor megéri lecserélnem az 5600+ @ 3250 Mhz procimat egy Phenom X3 8450-re?

Lejjebb levő everest screenshotbol itélve sokkal lassabb mint a jelenlegi eredményem, de ha lehetne húzni akkor jó lenne!

Valakinek vélemény? :)

Köszi előre is!

Kicsi a bors, de le van sz*rva

(#336) old gray válasza Bon3ss (#334) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

És mit kezdjek egy product details-el? Mert nehéz elhinni, hogy tuninghoz az AMD ajánlása a mérvadó feszültségek terén. Illetve nem vagyok járatos a X3 és X4 procik közötti különbségekkel kapcsolatban, így nem világos számomra, hogy ami a Deneb topic le van írva, az ide is érvényes. De kössz ezt a "do google" sablonszöveget, igazán segítőkész vagy. Kb. u.ennyi betű lett volna normálisan válaszolnod (ha tudsz) mint leírnod amit leírtál.

(#337) Oliverda válasza old gray (#336) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Pedig reális amit leírnak. Én ennél többet nem adnék neki 24/7-re hosszútávon, esetleg csak valami jobb vízhűtéssel. Amúgy miért ne lenne mérvadó ha tök ugyanaz a mag...? :U

(#338) Bon3ss válasza old gray (#336) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Világosan le van írva a linken is, amit kiemeltem Neked. Szerinted a gyártói specifikációk mire valók?

(Sablonszöveg? Nem véletlen, elég szomorú, ha egy ilyen rutinos tag - rangból ítélve - nem ismeri a fórum keresőt. Jó, a google ismerete nem PH! ranghoz kötött. Részemről ez a kérdés itt befejezve, nem offolok tovább.)

Ha extrém tuningra vágysz, 1,475-1,5V-nál többet nem adnék hozamosabb használat mellett a processzornak.

(#339) old gray válasza Oliverda (#337) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

"- 45 nm SOI gyártástechnológia (immerziós litográfia alkalmazásával)"

Talán pont te írtad, hogy ezen dolog miatt jobban tolerálják a magas feszeket.

X3 vs x4: nem tudtam, hogy u.az a mag, csak az egyik le van tiltva.

Táp elég lesz? :U

(#340) Thrawn válasza old gray (#339) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Elég.

Different songs for different moods.

(#341) Oliverda válasza old gray (#339) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez igaz, de ettől még ugyanúgy melegszenek magasabb feszültségen mint a barom. Tehát ha csak nem tervezel 80K-100K-s vízhűtést akkor felejtsd el hosszabb távon a magasabb feszültségeket.

"Táp elég lesz?"

Itt meg tudják mondani.

[ Szerkesztve ]

(#342) old gray válasza Thrawn (#340) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

:R

(#343) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

x3bol x4, megse kamu? [link]

(#344) CHIPman válasza gyiku (#343) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt eddig is tudtuk.

(#345) Balinov válasza gyiku (#343) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

#314, lassu vagy, oregszel. ;]

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#346) Konfigos válasza CHIPman (#323) üzenetére

Konfigos
(senior tag)

Ha valaki elárulja hogy hol tudom akkor megnézem.Amúgy meg lövésem sincs mert a biosban nem láttam ilyen beállitást.Egyáltalán menne az én lapommal?Bio lapom jelenleg halott tehát abban nem tudom megnézni

#335 Szerintem ha már lecseréled akkor Phenom II-re cseréld le.

[ Szerkesztve ]

(#347) gyiku válasza Balinov (#345) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

csak annyira, hogy 6 oraval gyorsabb vagyok [link] :))

(#348) Oliverda válasza gyiku (#347) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

(#349) gyiku válasza Oliverda (#348) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

(#350) old gray

old gray
(PH! addikt)

Megérkezett a lap+proci, otthon figyel én meg melóban ülök és azon filózok, hogy lehettem olyan hülye, hogy pasztát elfelejtettem venni a procira. Venni ma már nem tudok (legközelebbi sz.tech bolt 15km) megpróbálom havert felhívni, hogy a Borsodchemből hozzon v.mi ipari pasztát. :W

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.