Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#3001) kisza25 válasza B2man (#3000) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ok, hogy nem Mark-al játszol, de összehasonlításnak jó, ha pl a rendszerben cserélsz egy procit vagy egy VGA-t és újból megnézed az eredményt és kevesebb lesz egy erősebb procival, vagy VGA-val akkor tudod ott valami geb@sz van ;)
én is emiatt szoktam futtatni most pl Win7-nél jártam úgy, hogy 2000pontal kevesebbet kaptam alapon, mint xp alatt dx-frissítés és már hozta is az eredményt, de ha nem tesztelem le akkor észre sem veszem csak win7-et szidom milyen gányul futnak rajt a játékok :)

[ Szerkesztve ]

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#3002) jonner válasza Beri (#2984) üzenetére

jonner
(tag)

Nem feszegettem az igaz, előbb a hűtőt tettem be, aztán jöttek a memók. Neked is ugyanaz a nagy hűtős verzió van, ha jól sejtem.

Mindenesetre nekem úgy tűnt, hogy nem fér be.

(#3003) KajakFéreg

KajakFéreg
(senior tag)
LOGOUT blog

Üdv!

8450-nek, 600 Mhz es tuning esetén,(2100@2709),nagyjábol menni feszt kell adni?

//cнєѕтєя вєηηιηgтση

(#3004) VinoRosso

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziaztok!

Olyan kérdésem lenne, hgoy az PIIX3as szériában a 710 720 stb. milyen szorzója van, és melyiket érdemes venni, ha 3,6Ghz környéke a cél tuningban?

(#3005) brumesz

brumesz
(senior tag)
LOGOUT blog

ha veszek egy ilyen lapot: GA-MA78GM-UD2H (rev. 1.0) és hozzá egy phenomII 710-et, akkor kell frissíteni a biost a lapban, vagy fog menni alapból?:)

cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!

(#3006) Cadal válasza brumesz (#3005) üzenetére

Cadal
(őstag)

Hello! A giga honlapja szerint a legelső bios már támogatja a Phenom II 710-es procit. Úgyhogy elvileg működnie kell. :K

(#3007) Beri válasza VinoRosso (#3004) üzenetére

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A 720BE szorzója alapból 14x. 200x14=2800 az alapórajel. A 710 200-al kevesebb alapon, plusz az ugye szorzólock-os. Ha a tuning a cél, a 720BE a jobb választás, könnyebb vele magasabb órajeleket elérni. Viszont ha kifogsz egy tuningbarátabb 710-et, azzal is hozható a 3600+ MHz gond nélkül.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél! Azok az emberek, akik teljesen végiggondolnak mindent, mielőtt egyet is lépnének, egész életüket fél lábon töltik.

(#3008) brumesz

brumesz
(senior tag)
LOGOUT blog

köszi :B

(#3009) VinoRosso válasza Beri (#3007) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

értem és milyen lapot ajánlotok mellé? Én Biostar TA790GX XE-re gondoltam.

(#3010) HERR Z válasza VinoRosso (#3009) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha a mod is cél(gondolom azért is írtál bio lapot) akkor esetleg az lentebb említett asrockot is vedd számításba, könyebben beszerehetőek, talán jobb a pwm-ük(4 vs 5 fázis) olcsóbbak és tuningra ugyanannyira jók, és a mod is megy bennük

(#3011) pepperhaj

pepperhaj
(kvázi-tag)

Sziasztok! Kiváncsi lennék mit szóltok a beállításaimhoz! A célom a 3ghz volt, így sikerült:
cpu: 13x231= 3003.1mhz alap feszen (Phenom 2 710)
ramok: 4x231= 924mhz 1,9v (Kingmax 2x2gb 1066)
NB HT : 2079
Jó ez így vagy lehetne jobb is máshogyan?
Előre is köszi
Ui.: NB/HT nem magas így?

(#3012) Beri válasza pepperhaj (#3011) üzenetére

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Abból a prociból még ki lehet facsarni pár MHz-et elég könnyedén, a legszebb az lenne, ha fel tudnál menni 266-ra, mert akkor a 4x-es szorzó mellett meglenne a RAM órajel is, meg a proci is már alulról karcolná a 3500-at. Ehhez azonban mindenképp feszemelés kéne, meg egy jó adag szerencse.
NB nem magas, de azért figyelnék rá h mennyire melegszik, mennyire van hűtve.
Milyen lapod van? Milyen hűtő van a CPU-n?
Mindezektől függetlenül azért megkeresném a helyedben a proci végét alapfeszen, mindig jól jön pár plusz MHz.

Egyébként valaki csinált már benchmarkot alap NB HT-vel és húzottal? Kíváncsi lennék, hogy mennyit hoz pluszban.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél! Azok az emberek, akik teljesen végiggondolnak mindent, mielőtt egyet is lépnének, egész életüket fél lábon töltik.

(#3013) Pero válasza pepperhaj (#3011) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

igaz nekem 720asom van de nálam 2400ig megy az NB alapfeszen, míg a HT-t hagytam 2000en, mert sztem az elég, és csak jobban melegszik a lap ha azt is húzom, , de amúgy sztem jók,

eladó lehet pár vízhűtéses cuccom, pl HF csatik 12-13as csővekhez meg amit még találk otthon.

(#3014) pepperhaj

pepperhaj
(kvázi-tag)

Gigabyte ma-770ud3 lappom van! Hyper tx2 hűtő, gigabyte suberB 460W tápom. Az fsb max 239 alapfeszen. Annyi a gondom, hogy nem igazán tudom a ht meg az nb freket küldön növelni. Mind a 2 ugyan azon a freken megy. Ha mondjuk a bioszban a ht-t 1,6ghz az nb szorzót 8-ra rakom akkor mind a 1912-n megy.

(#3015) brumesz

brumesz
(senior tag)
LOGOUT blog

ezt csak én nem értem? mi lehet a turpisság?
AMD Phenom II 710 AM3 BOX

AMD Phenom II 710 AM3 BOX Black Edition

én eddig úgy tudtam hogy a 710esből nincs black edition. ha mégis így van, akkor legalább tudom hogy olyat fogok venni. ha meg mégse, akkor nem értem :F

(#3016) HERR Z válasza brumesz (#3015) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nincs be 710-ből

(#3017) BlackVelvet

BlackVelvet
(kvázi-tag)

Hi!

720BE van, aktiváltam a 4. magot, ez így alapórajelen úgy néz ki, hogy primestabil (48 perc, de majd még egy 2 órásat is fogok csinálni.)
A gondom az, hogy ha húzom egy kicsit a procit(3-3,2GHZ), akkor prime alatt olyan 10-30mp múlva elszáll. Csak szorzó és Bus kombókkal próbálkoztam (és ugye ACC), minden mást érintetlenül hagytam. (Kipróbáltam 3 maggal is, ugyanúgy elszállingózik prime alatt.)

Akkor ez most antituning példány, vagy egyéb beállítások kellenek?
Köszi előre is!

(#3018) CHIPman

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok.
Ezt most találtam:
[link] Ez csak az ipon fantáziája, vagy valóban BE?

Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

(#3019) HERR Z válasza BlackVelvet (#3017) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ram?mert ha húzod, annak is megy feljebb az órajele, lehét kevés neki a fesz amit kap vs szimplán nem stabil
először sztem szorzóemeléssel nézd meg mit tud a procc, utánna menj rá a fsb emelésre ha tudod kb mi van a prociban

chipman csak icipicikét kellene visszaolvasnod.....write only :U

[ Szerkesztve ]

(#3020) pepperhaj

pepperhaj
(kvázi-tag)

Nekem gigabyte ma770-ud3 lapban f5 biosal esélytelen a 4.mag aktiválása?

(#3021) HERR Z válasza pepperhaj (#3020) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mivel a lap nem tudja az ACC-t ami az aktiválás eszköze ezért igen, esélytelen

(#3022) csiga8 válasza CHIPman (#3018) üzenetére

csiga8
(tag)

Tudomásom szerint a 710-es nem szorzózármentes. Elírták, mint oly sok helyen...

Az Élet kegyetlen....

(#3023) CROKER21

CROKER21
(kvázi-tag)

A legjobb megoldás az, hogy az ügyfélszolgálatba írni egy levelet és rákérdezni a 710 BE-re.
Illetve szólni, hogy ez a vásárlók megtévesztése és jogi következményeket von maga után :D
Peren kívűl majd úgy kell megegyezni, hogy 720 BE-t vagy egy 10 db-ot kértek :DDD

Messziről jött ember, azt mond amit akar....

(#3024) GERIlla83

GERIlla83
(újonc)

Üdv mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy az X3 720-ból van sima nem BE verzió?
Mert az egyik üzlet áriístáján láttam egyet!

Olyan hülye vagy, hogy ha te lennél Zorro "Y"-t rajzolnál a falra! :)

(#3025) madgie válasza GERIlla83 (#3024) üzenetére

madgie
(VIP)

Srácok, tényleg nehéz mindenkinek (!) egy fél oldalnyit visszaolvasni? Nincs kétfajta 720 és nincs kétfajta 710. Van 710, ami "sima" és van a 720, ami szorzózármentes, Black Edition néven. Ennyi. Az ipon-t meg felejtsük már el.

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#3026) Cadal válasza GERIlla83 (#3024) üzenetére

Cadal
(őstag)

(#3027) GERIlla83 válasza madgie (#3025) üzenetére

GERIlla83
(újonc)

Nem a iponon néztem!
Két nagyker árlistáján és az A4team-nél!

Olyan hülye vagy, hogy ha te lennél Zorro "Y"-t rajzolnál a falra! :)

(#3028) madgie válasza GERIlla83 (#3027) üzenetére

madgie
(VIP)

Akkor nézd meg az AMD-nél is, végül is ők gyártják...

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#3029) Wukiwo

Wukiwo
(senior tag)

lapcsere volt :)
4 mag :)

Cod2:Predator4 Cod4:Jezus

(#3030) Cadal válasza Wukiwo (#3029) üzenetére

Cadal
(őstag)

Milyen lapod is volt előtte? :B
Jah, DS4. bocsi.
És ez most milyen? :)

[ Szerkesztve ]

(#3031) Wukiwo válasza Cadal (#3030) üzenetére

Wukiwo
(senior tag)

ami az adatlapomban szerepel és UD4-re módosult
toltam egy markot és a hétvégén megnézem mit tud

[link]

a régi lappal 3.9 et tudott (3 mag)
kíváncsi leszek 4 mag mennyit bír

[ Szerkesztve ]

(#3032) Wukiwo

Wukiwo
(senior tag)

viszont mióta megy a 4. mag azóta a hőmérsékletet sem a core temp sem az everest nem méri

(#3033) madgie válasza Wukiwo (#3032) üzenetére

madgie
(VIP)

Ha vigasztal, nekem is ilyen volt, mikor négy magon vót az X3. A hőfokokat nem lehet látni semmivel.

Szerk: ha 3.9-et bírt, akkor bírni fogja egy darabig a négy maggal is... bár a fene tudja, érdemes-e 3 GHz felett pár % pluszért plusz feszeket adni neki. Ja, arra még kíváncsi lennék, milyen oprendszered van, mert nekem win7 RC alatt instabil volt a négy maggal. ezalatt azt értem, hogy időnként, néha totál logikátlanul lefagyott vagy újraindult a gép. Prime és egyéb fullasztó programokhoz semmi köze nem volt ennek, azt vitte csont nélkül. Pár napja lekapcsoltam az ACC-t, három maggal azóta még nem történt X-akta a géppel :)

[ Szerkesztve ]

(#3034) BlackVelvet válasza madgie (#3033) üzenetére

BlackVelvet
(kvázi-tag)

A lapom OC Tuner progija látja a CPU hőfokot 4 magon is. (Minden más 0fok.)

Viszont még mindig nem tudom milyen beállításokra lenne szükségem 4 mag mellett a 3,2 GHz-re. Valaki valami konkrétat? (Konfigom a profilomon.)

Szerk.: Ja és carlosca XP SP3 32bit van fent. Nem tudom lényeges-e..

[ Szerkesztve ]

(#3035) HERR Z válasza BlackVelvet (#3034) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

biosba beállítod a szorzót 16x-ra
se nb se ht se ramhoz nem kell így nyúlnod, ennél eccerűbben nem lehet
vagy fsb-t tolod felfelé, de akkor minden emelkedik(a ramod dőlhet be először)

(#3036) BlackVelvet válasza HERR Z (#3035) üzenetére

BlackVelvet
(kvázi-tag)

Szépen vittem följebb a szorzót 14ről felesével, de 15,5 nél újraindul a gép Primenál. Máshoz nem nyúltam. :(

Szerk: azért ne ba***anak már át, hogy egy tuning edition prociban nincs 15%

[ Szerkesztve ]

(#3037) HERR Z válasza BlackVelvet (#3036) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

akkor addig se bírja a 4. mag:(
esetleg tolj rá manuálisan 1.35-1.4V-ot[az hogy cpu-zbe mit ír ki ne nézd, nem feszel ennyire túl a lap, és nem is ingadozik ennyire], a procira és nb-re is

(#3038) madgie válasza BlackVelvet (#3036) üzenetére

madgie
(VIP)

Négy maggal semmi nem biztos, ha 1,4V körül nem megy adott frekin, akkor el kell felejteni a tuningot, legalábbis négy maggal. Nekem asszem 3.2 GHz körül még jó volt a negyedik maggal is, anélkül meg 3.4-3.6-ot megy, tehát nem a legjobb tuningpéldányok egyike.

(#3039) BlackVelvet válasza madgie (#3038) üzenetére

BlackVelvet
(kvázi-tag)

Értem köszi. Csak egy kicsit ingerült vagyok, mert pár nappal az előtt rendeltem meg a procimat, hogy Herr Z előtesztelt Phenom II okossága megnyílt.. Tudom én, hogy a CPU vásárlás mindig is szerencsejáték volt, de ezzel most az AMD kvázi kaparósorsjegy játékot csinált a processzoraiból. Köülöttem meg mindenki viszi a jackpotot, jogomban áll feszültnek lenni. :K

Na de megnézem akkor még mit tud max 1,4en.

Egyébként szerintetek mi éri meg jobban egy stabil 4 magos beállítás alacsonyabb freken, vagy egy stabil 3 magos minél magasabb órajelen? Jól gondolom, hogy előbbi?

(#3040) Tituka válasza BlackVelvet (#3039) üzenetére

Tituka
(senior tag)

igen jól gondolod :K

Skizofrén vagyok, és én is...

(#3041) Wukiwo

Wukiwo
(senior tag)

vicces,hogy amióta az ud-4 van nem tudom telepíteni xp alatt a cod4-et mert kifagy..vista alatt tökéletes... mi a fene lehet ?
fiss op rendszer

(#3042) Gerisz válasza BlackVelvet (#3039) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem te vagy az egyedüli akinek nem megy a 4. mag hibátlanul.
Node vételkor nem is lett volna szabad erre számítani!
Engem is bosszantott

(#3043) LordDarkness

LordDarkness
(senior tag)

Üdv mindenkinek! Szerintetek az alábbi két proci közül melyiket haggyam meg játékra: X3 720,X2 6000+ az újabb fajta amelyik 3100mhz megy alapból.

Rock Katona

(#3044) FireKeeper válasza LordDarkness (#3043) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

x3 még alapórajelen is erősebb játékokban, kb core2 szint, tuningban meg jóval többet bír. (ugyan játékban nem sok hasznát veszed, de ráadásul +1 (vagy 2) maggal több)

[ Szerkesztve ]

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#3045) LordDarkness válasza FireKeeper (#3044) üzenetére

LordDarkness
(senior tag)

CSak 1el,nemjötössze a 4 mag aktiválása. :O Ezért ell is adtam az ud4p lapom mert azt csak azért vettem próbára. És miért erősebb ha egyszer 2800mhz alapon oks tuningba bir 3300mhz vagy az L3 miat? Vagy a egyel több mag miat?

Rock Katona

(#3046) FireKeeper válasza LordDarkness (#3045) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azonos órajelen is jóval gyorsabb. nem csak a cache, bár az is beleszól. fejlettebb a mag. 3300-nál meg szerintem még menne feljebb is ;]

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#3047) LordDarkness válasza FireKeeper (#3046) üzenetére

LordDarkness
(senior tag)

Hát sajna ez a vége.

Rock Katona

(#3048) somasz válasza LordDarkness (#3047) üzenetére

somasz
(senior tag)

1,4 V-ig emelheted a cpu feszültségét azzal a hűtővel, de egy kis rásegítéssel sztem menne az a proci jobban is

Gigabyte 6850OC több, mint két év garral eladó: http://tinyurl.com/6vhu8m4

(#3049) LordDarkness válasza somasz (#3048) üzenetére

LordDarkness
(senior tag)

Nekem 1280*1024hez még elegendő később meg úgyis 3200mhz négymagos lesz belőle.

Rock Katona

(#3050) HERR Z válasza LordDarkness (#3049) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

inkább cseréld le a lapodat egy csótány asrockra amin tuti megy a mod, illetve egy olyan procira amibe tuti jó mind a 4 mag, még sztem csak +ba jönnél ki
ha nem cél a világmegváltó tuning bőven jó az asrock is(mondom azután hogy nekem is volt dq6-om)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.