Sziasztok!
Új vagyok a pH-n mint felhasználó, mint olvasó már régóta böngészem soraitokat.
Jobb is ha belecsapok a lecsóba.
Lassan több mint 2 hónapja boldog tulajdonosa vagyok egy Phenom 8450 X3 prockónak és egy Geforce 8200-as lapnak. A 9800Gt nemrég került bele a hűtéssel együtt. -20 fokot csökkent a karesz hőmérséklete 35% venti gyorsaság mellett (bár az XFX hűtése sem volt rossz, de elég jó sem... 88 fok terhelve, hurrikán hanggal.
Elődje egy 8800GTS 320MB volt. A 9800-ast a hybrid power miatt vettem egyébként.
Na szal a gondok ott kezdődtek, hogy XP alatt kékhalállal megállt a gép. A hiba stop 0x0...07E volt. Ugyan ez jött elő TVzés közben is. Volt olyan is, hogy sima vindózos restart után a gép nem "bútolt", csak a ventik pörögtek 100%-on. Ilyennel sem találkoztam még amúgy... Hard reset után azért felállt a rendszer.
Vista (Ultimate angol x64) alatt picit más a helyzet. Ott nincs kékhalál csak fagyás játék, ill TVzés közben. A hang beragad (szakaszosan ismételi ugyan azt akkordot, a képernyő meg általában egyszínű, de volt hogy a színek villóztak és később lett egyszínű a képernyő). A hybrid power be volt kapcsolva, az mGPU 256MB memót kapott max 71 fokon futott.
Próbáltam lejjebb venni a ramokat, mivel alapból az alaplap 667Mhz-re lövi be őket. Néha tudtam több mint 1 órát is játszani fagyás nélkül (Prince of Persia-t toltam). Próbáltam úgy is, hogy nem "ganged".ban futottak a ramok, próbáltam egy dimmel is. A probléma sajnos megmaradt, még alacsony memfrekin is.
Most a hybrid power-t hanyagolom, ki van kapcsolva az mGPU, csak a 9800-at használom. Prime 95 futott simán vagy 1 óráig, aztán kilőttem mert mennem kellett. Tovább tesztelni nem volt időm az ünnepek miatt.
A lap BIOS-a a legfrissebb, bár nem nagy öröm számomra, hogy az Abit meg fogja szüntetni a mobo gyártást.
A winyókat ACHI módban használom.
A ramok beállításai: 5-5-5-15-22 2T @ 1066 (sajnos a ramok kicsit közel vannak a lapon, de az gondolom nem annyira gáz, hisz hőcsöves..)
Hőmérsékletek: CPU 50-60 idle-load (mag max 32 fok), Chipset 71 fok, GPU 50-60 idle-load, Board 39 fok max, System 40 fok max (1 db 8cm-es ventim van 1700-as fordulaton - GlacialTech)
Jelenleg ott tartok, hogy a ramok késleltetését 105ns-re állítottam, mert egy külföldi fórumon ezt olvastam az Abit lapokról. Ezt a beállítást egyébként még nem tudtam kipróbálni hosszú távon. Majd csak szilveszter után lesz rá mód, mert hát inni is kell. 
Egyébként a 1080p-s vagy más sima film lejátszása közben semmi fagyás sem volt, még akkor sem, ha csak az mGPU-t használtam. Ja, és a procin AC Freezer 64 Pro PWM van.
Előre is kösz a segítséget!
Mondtam hogy mondtam. Nemmegmondtam?!