Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#201) psyho85 válasza rien (#200) üzenetére

psyho85
(tag)
LOGOUT blog

Nekem is csinálta, eddig kétszer a fagyást, egy hét alatt, a zene ment, asztal halott. Az okát nem tudtam kideríteni.

Gondolom a legújabb driverekkel/BIOS-szal már próbálkoztál, de talán egy BIOS reset és egy hűtő újra-illesztés segíthet. És persze próbáld ki fél rammal, hátha nátha.

Maradnak az igazak és a jók, a tiszták és a békességesek. Erdők, hegyek, tanok és emberek. Jól gondolja meg, ki mit cselekszik!

(#202) psyho85 válasza rien (#200) üzenetére

psyho85
(tag)
LOGOUT blog

Hát ez jól beduplázott... elnézést.

[ Szerkesztve ]

Maradnak az igazak és a jók, a tiszták és a békességesek. Erdők, hegyek, tanok és emberek. Jól gondolja meg, ki mit cselekszik!

(#203) rien válasza psyho85 (#201) üzenetére

rien
(senior tag)

Okés, köszi szépen!
Nem csináltam én még semmit, de akkor neki esek.

----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ---------------------------------------- -------------------------------------------------- én meg téged -------------------------------------------------

(#204) riki12

riki12
(újonc)

Hali azt szeretném kérdezni hogy mennyire lehet huzni az AMD Phenom X3 8450 et
2100mhz es.
és milyen proci hütöt vegyek mert a gyári 40C fokos ha nem használom de ha használom akko 45-50C fokos.
Azaz a kérdés milyen proci hütőt vegyek és mennyire tudom huzni a procit?

Mert a gépenben egy asus m3a alaplap; GALAXY Geforce 9800gt Xtreme tuner ami fellett huzva és most anyit tud mindt egy 9800gtx+; TÁPOM egy LC POWER 550W;2db 12cm hüttö és 2db 8cm hüttö van benne melete még egy samsung 160gb és egy 500gb vinyó van bennük

(#205) psyho85 válasza riki12 (#204) üzenetére

psyho85
(tag)
LOGOUT blog

Alapfeszültségen a kolléga fentebb ha jól emlékszem olyan 2,4-2,5 Ghz-t hozott ki belőle, feszültség emeléssel elvileg majd' 3Ghz-ig elvihető. Hűtésnek meg a legnagyobb, amit a pénztárca és az alaplap bír :D ! (Persze mondjuk egy Blue Orb 2-nél nagyobb meg drágább már felesleges, szerintem.)

(#206) riki12

riki12
(újonc)

ok de hogy tudom huzni mert a biosba nem nagyon akarok benne nyulkálni
ehez nincs egy szoftver?????

(#207) psyho85 válasza riki12 (#206) üzenetére

psyho85
(tag)
LOGOUT blog

Ha csak az asus nem adott mellé, akkor én nem tudok mit ajánlani. Némelyik alaplap gyártó kínál progikat erre a célra.

Nincs mese, a BIOS a tuti.

(#208) Cadal válasza riki12 (#206) üzenetére

Cadal
(őstag)

Hi! Tuningolni biosból érdemes, az a legbiztosabb.
Ajánlanám esetleg Neked, hogy olvasd el ezt a cikket, de legalább azt az oldalt, amit linkeltem. Ne zavarjon hogy ott a teszt alany egy X4 proci, az architectúra ugyan az!

Ha nagyon nincs kedved biosban való turkáláshoz, akkor próbáld ki ezt a progit, még szinte friss! (és ahogy látod, a cikk írói is ezt a progit használták)

[ Szerkesztve ]

(#209) Zoli975

Zoli975
(lelkes újonc)

Sziasztok! 1 kérdés. Phenom x3 8450 egy ATI4670 jó párosítás? A proci elég a vga alá? Esetleg tuninggal?

(#210) psyho85 válasza Zoli975 (#209) üzenetére

psyho85
(tag)
LOGOUT blog

Én is ezt használom, és pl. CoD "5" (WaW) max grafikán, natív felbontásban tökéletesen megy. Tökéletes párosítás szvsz.

(#211) rien válasza psyho85 (#201) üzenetére

rien
(senior tag)

Beszámolok :)
A hűtő újra lett rakva. Ma egész nap ment a gép fagyás nélkül, reménykedem :)
Az everest nálam nem jól mér valamiért cpu-ra fixen 81 fokot mutat, nem változik soha az érték.
Biosban nézva a cpu hőfok normál géphasználat majd újraindítás után 34 fok körül mozog, alatta-felette max. 2 fok eltérés.
Most rálett eresztve az orthos egy óráig, itt lesz a print screen egy óra használat után és ezek a max. értékek, illetve cpu mag volt 29 is egy pillanatra. Azonnali újraindítás után biosban cpu 39, system 32 fok volt.
Ez így jó?
Meg mi lehet a probléma az everestnél?

----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ---------------------------------------- -------------------------------------------------- én meg téged -------------------------------------------------

(#212) psyho85 válasza rien (#211) üzenetére

psyho85
(tag)
LOGOUT blog

No, akkor csak sikerült. :DD Everest verziótól függően képes baromságokat mérni, érdemes mindig a legújabb, akár béta verziót használni.

(#213) rien válasza psyho85 (#212) üzenetére

rien
(senior tag)

Hát remélem nem lesz több fagyás, és mégegyszer köszönöm szépen :R
Amúgy semmi máshoz nem nyúltam még csak ennyi lett csinálva, hogy hűtő újra :)

(#214) Veg1ta

Veg1ta
(tag)

Hali!

Kb. 1 éve semmilyen pc-s hírt ill. tesztet nem olvastam, így lehet hülye lesz a kérdésem is... :DDD
Szóval. Van egy Asus m2n sli deluxe alaplapom, benne egy x2 5000+-os proci, am2-es foglalatú. Na már most, ha le szeretném cserélni egy x3 vagy x4 procira akkor kellene alaplapot is váltani vagy belemegy a mostaniba is??

Válaszokat előre is köszi! :R

Öntsd ki az első- és az utolsó felest! Az első úgysem esik jól, az utolsó meg már nem kellett volna...

(#215) Zoli975

Zoli975
(lelkes újonc)

Köszi a választ psyho85!

[ Szerkesztve ]

(#216) Veg1ta válasza Veg1ta (#214) üzenetére

Veg1ta
(tag)

Kicsit utánanéztem a dolgoknak és lehet még a bios-t sem kell frissítenem egyes phenomokhoz...

Öntsd ki az első- és az utolsó felest! Az első úgysem esik jól, az utolsó meg már nem kellett volna...

(#217) psyho85 válasza Veg1ta (#216) üzenetére

psyho85
(tag)
LOGOUT blog

Alaplap leírása

Bírja az, de egy BIOS frissítés sosem árt. Ma már nem akkora durranás a dolog, és jót szokott tenni.

[ Szerkesztve ]

(#218) Veg1ta válasza psyho85 (#217) üzenetére

Veg1ta
(tag)

Az volt a bajom, hogy nem találtam a cpu-támogatottságot. Később aztán megtaláltam. Idén már frissítettem biost 1502-re és a cpu-supportnál néztem, hogy csak némelyik procihoz kell a 1604-es. Az meg még mindig csak béta, szóval olyat választok aminek elég a 1502.

(#219) Zotya984

Zotya984
(fanatikus tag)

Hali.
Ledermedtem mikor néztem a x3 AMD Vs E8200 tesztet.
Alapból jobb lenne egy x3-as mint egy E5200?

(#220) jucye

jucye
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Új vagyok a pH-n mint felhasználó, mint olvasó már régóta böngészem soraitokat.
Jobb is ha belecsapok a lecsóba.

Lassan több mint 2 hónapja boldog tulajdonosa vagyok egy Phenom 8450 X3 prockónak és egy Geforce 8200-as lapnak. A 9800Gt nemrég került bele a hűtéssel együtt. -20 fokot csökkent a karesz hőmérséklete 35% venti gyorsaság mellett (bár az XFX hűtése sem volt rossz, de elég jó sem... 88 fok terhelve, hurrikán hanggal. :) Elődje egy 8800GTS 320MB volt. A 9800-ast a hybrid power miatt vettem egyébként.

Na szal a gondok ott kezdődtek, hogy XP alatt kékhalállal megállt a gép. A hiba stop 0x0...07E volt. Ugyan ez jött elő TVzés közben is. Volt olyan is, hogy sima vindózos restart után a gép nem "bútolt", csak a ventik pörögtek 100%-on. Ilyennel sem találkoztam még amúgy... Hard reset után azért felállt a rendszer.

Vista (Ultimate angol x64) alatt picit más a helyzet. Ott nincs kékhalál csak fagyás játék, ill TVzés közben. A hang beragad (szakaszosan ismételi ugyan azt akkordot, a képernyő meg általában egyszínű, de volt hogy a színek villóztak és később lett egyszínű a képernyő). A hybrid power be volt kapcsolva, az mGPU 256MB memót kapott max 71 fokon futott.

Próbáltam lejjebb venni a ramokat, mivel alapból az alaplap 667Mhz-re lövi be őket. Néha tudtam több mint 1 órát is játszani fagyás nélkül (Prince of Persia-t toltam). Próbáltam úgy is, hogy nem "ganged".ban futottak a ramok, próbáltam egy dimmel is. A probléma sajnos megmaradt, még alacsony memfrekin is.

Most a hybrid power-t hanyagolom, ki van kapcsolva az mGPU, csak a 9800-at használom. Prime 95 futott simán vagy 1 óráig, aztán kilőttem mert mennem kellett. Tovább tesztelni nem volt időm az ünnepek miatt.

A lap BIOS-a a legfrissebb, bár nem nagy öröm számomra, hogy az Abit meg fogja szüntetni a mobo gyártást. :( A winyókat ACHI módban használom.

A ramok beállításai: 5-5-5-15-22 2T @ 1066 (sajnos a ramok kicsit közel vannak a lapon, de az gondolom nem annyira gáz, hisz hőcsöves..)

Hőmérsékletek: CPU 50-60 idle-load (mag max 32 fok), Chipset 71 fok, GPU 50-60 idle-load, Board 39 fok max, System 40 fok max (1 db 8cm-es ventim van 1700-as fordulaton - GlacialTech)

Jelenleg ott tartok, hogy a ramok késleltetését 105ns-re állítottam, mert egy külföldi fórumon ezt olvastam az Abit lapokról. Ezt a beállítást egyébként még nem tudtam kipróbálni hosszú távon. Majd csak szilveszter után lesz rá mód, mert hát inni is kell. :)

Egyébként a 1080p-s vagy más sima film lejátszása közben semmi fagyás sem volt, még akkor sem, ha csak az mGPU-t használtam. Ja, és a procin AC Freezer 64 Pro PWM van.

Előre is kösz a segítséget!

Mondtam hogy mondtam. Nemmegmondtam?!

(#221) HERR Z válasza jucye (#220) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

tehát az a kérdés mi a gond?
ha a hybrid power miatt fagy akkor kb 2 lehetőséged van:
-nV chipset driver
-nV vga driver
ezekből nézd meg a legfrisebbeket kezdésnek

(#222) jucye válasza HERR Z (#221) üzenetére

jucye
(kvázi-tag)

Igen a kérdés az, hogy mi lehet a hiba.

- 20.06-os chipset driver van feltelepítve (guru3d-s)
- 180.48-as vga drivert használom, talán az a legújabb

(#223) gianni21

gianni21
(újonc)

Hali !
Egy haverom vett egy AMD Phenom x3 8650-es procit egy ilyen lapba, a lényeg az hogy szeretné egy kicsit tuningolni, ami megy is, csak a ram nem akarja(1GB+2GB-os modul), olyan szempontból hogy hiába állítja be 800mhz-re a frequenciát, nem veszi be, és marad 1:1-ben, ami csak a proci adott fsbjének a duplája(475mhz, 800mhz-hez képest). Én nem találtam meg a biosba, hol lehetne valami DRAM : FSB ratiot állítani (sry, inteles vagyok, nem értek az amd-hez )
Előre is thx.

(#224) gianni21

gianni21
(újonc)

M2N-E lapba :) elfeljtettem ide irni :D

(#225) psyho85 válasza gianni21 (#223) üzenetére

psyho85
(tag)
LOGOUT blog

1+2 Giga ram nem a legszerencsésebb párosítás... ha Kingmax a cucc, akkor adni kell neki egy kis feszt (~1.9V vagy több), és emelni a késleltetést, akkor menni fog 1066-on, sőt.

[ Szerkesztve ]

(#226) Cadal válasza psyho85 (#225) üzenetére

Cadal
(őstag)

sőt, szárnyalni fog, talán el is száll... :D

(#227) psyho85 válasza Cadal (#226) üzenetére

psyho85
(tag)
LOGOUT blog

Szerintem ár/érték viszonyban verhetetlen, de árban biztos. Mellesleg 800Mhz-en is elégséges a teljesítménye. Sőt. ;)

[ Szerkesztve ]

(#228) zeorsdfd

zeorsdfd
(senior tag)
LOGOUT blog

Az miért van, hogy az Everest a CPU hőmérsékletre 102 fokot mond, míg a magokra külön-külön 32-32-32-őt? Ja, ez húzással 8450-es megy 2572Mhz-en egy GA-MA74GM-s2h lapon. Tuning nélkül meg 80 fok. (26-26)

(#229) BITBOYS válasza zeorsdfd (#228) üzenetére

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Az szép, spéci a lapod ;)

Ma hajnal 3 óra körül, egyszer csak becsengetett a szomszéd. Úgy meglepődtem, hogy majdnem kiejtettem a fúrót a kezemből.

(#230) jucye

jucye
(kvázi-tag)

No végre sikerült tesztelnem a rendszert. A ramok 800 Mhz-n 2,1v mellett teljesen stabilak. Nem nagyon értem mi az összefüggés, miért nem bírja az 1066Mhz-t 2,1v-al, de legalább nincs fagyás se halál.
Egyébként próbáltam 1066Mhz-n 2,2v-al is, fagyi volt akkor is, 2,3v-al meg a windows nem nagyon akart betöltődni.
Úgy érzem, hogy az Abitnál valamit csúnyán eltolhattak, vagy még nem tökéletes a bios, ki tudja...

Még annyit megteszek, hogy tesztelem újra HybridPowerrel, ha azzal is megy akkor nem csesztetem a rendszert.

Megvárom a Phenom II-t és majd akkor folytatom DDR3-al, mert elvileg a lap támogatja a 45nm prockót és DDR3-as memvezérlővel is elvan látva.

(#231) Zolee01984

Zolee01984
(újonc)

Helló
Valaki megtudná mondani, hogy a az X3 Phenon támogatja az 1066mhz-es ram működést. Ugyanis nálam nem akarják ezt a sebességet vinni a a ramok, mindig vissza ugrik 800mhzre újraindulás után feszt kéne esetleg állítanom?
Tudomásom szerint elvileg ezek X4esekböl vannak szóval furcsállnám ha nem.

(#232) Oibacsi válasza Zolee01984 (#231) üzenetére

Oibacsi
(őstag)

Nálam csx 1066-os ramokkal simán megy.

Mottóm: Ami nincs a jelútban, az nem ront a hangon!

(#233) Cadal válasza jucye (#230) üzenetére

Cadal
(őstag)

"Megvárom a Phenom II-t és majd akkor folytatom DDR3-al, mert elvileg a lap támogatja a 45nm prockót és DDR3-as memvezérlővel is elvan látva."

Az okés, hogy az AM3 foglalatos procikban lesz DDR2/DDR3 vezérlő is, de attól még a jelenlegi alaplapodba nem fogsz DDR3 ramokat pakolni, mert fizikailag lehetetlen.
Amúgy perpill nem nagyon látok AM3 ready logót az alaplapod oldalán.
Szerintem még kicsit várj ezzel a jövvőbeli tervezgetéssel!

#231 Zolee01984 Az X3 procik támogatják az 1066Mhz-es ramokat. Jó volna tudni, hogy milyen alaplapban vannak a ramok, egyáltalán milyen modulok, mennyi feszt kapnak (Bios-ból)??
Amúgy ha jól sejtem azt azért tudod hogy az 1066Mhz-et manuálisan (Neked) kell beállítanod a biosba. (ha próbálkozol esetleg vele, akkor adj a ramoknak 2,0 - 2,1V-ot, és ha így sem okés kezd el lazítani a késleltetéseket. és kitölthetnéd a cuccok részt, előrébb lennénk)

[ Szerkesztve ]

(#234) jucye válasza Cadal (#233) üzenetére

jucye
(kvázi-tag)

Igen, igen ezt elkapkodtam :). Nem azonos a tokozása, mint utóbb rájöttem.

Az abit honlapján nincs is konkrétan, de valahol olvastam róla, hogy a GeForce 8200 chipsetes lapok kompatibilisek a második generációs Phenom prockókkal.

Inkább úgy fogalmaznék, hogy "remélem" fogja vinni őket...

A remény hal meg utoljára. :)

(#235) Zolee01984 válasza Cadal (#233) üzenetére

Zolee01984
(újonc)

Köszönöm a tippet este kipróbálom, amúgy egy 8450es phenonom van és 2db 2gigás 1066os kingmax, és egy Gigabyte alaplap ami tudja az 1066mhzet, de most sajnos nem emlékszem a típusára.

(#236) Cadal válasza Zolee01984 (#235) üzenetére

Cadal
(őstag)

Kingmax!
Olvasd el ezt az írást, és a hozzá tartozó hozzászólásokat is. Lehet hogy sok fejfájástól mented meg magad. (mármint ha a beállításokra gondolok, mit hova mennyire...)

(#237) O_L_I válasza Oibacsi (#232) üzenetére

O_L_I
(senior tag)
LOGOUT blog

A csx-ek hány volton viszik az 1066-ot?

CAPS LOCK - Unleash the Fury!!!

(#238) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Sziasztok,

Kérdésem az lenne, hogy a phenom x3 8750-est meddig lehet húzni, hogy stabilan működjön?
Alaplap: GIGABYTE GA-MA78GM-S2H

és milyen hűtőt ajánlotok a húzott procihoz???

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#239) Oibacsi válasza O_L_I (#237) üzenetére

Oibacsi
(őstag)

2,18v valós fesszel

(#240) trémobil

trémobil
(tag)

Hell!
phenom x3-mat szeretnék húzni! kérdésem az lenne hogy meddig lehet pöckölni, és milyen hűtőt érdemes rádobni?jah a proci 8750es

[ Szerkesztve ]

1 sör 1 szög a koporsóba, engem sündisznónak fognak nézni... :-D

(#241) O_L_I válasza Oibacsi (#239) üzenetére

O_L_I
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi! :R

8750 tuning: Nekem a 8450-em alapfeszen megy 2733-on (FSB260).
A 8750-ben szerintem ilyen potenciál már nincs, de egy jobb hűtővel valsz gond nélkül viszi a 3Ghz-t (max kell egy kis + kakaó neki)

[ Szerkesztve ]

(#242) trémobil válasza O_L_I (#241) üzenetére

trémobil
(tag)

thx!

1 sör 1 szög a koporsóba, engem sündisznónak fognak nézni... :-D

(#243) BITBOYS válasza O_L_I (#241) üzenetére

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Milyen lapban ás beállításokkal? Nekem ma78gm-s2h 8450 procival 2500MHz-en áll meg. Minden auton van csak a pcie-t állítottam fix 100-ra.

Ma hajnal 3 óra körül, egyszer csak becsengetett a szomszéd. Úgy meglepődtem, hogy majdnem kiejtettem a fúrót a kezemből.

(#244) O_L_I válasza BITBOYS (#243) üzenetére

O_L_I
(senior tag)
LOGOUT blog

MA790X-DS4
FSB:260 Mhz
HT: 1,4Ghz (ekkor jön ki ~1,8-ra)
vagy 1,6Ghz (így 2 fölött van így kell egy kis +fesz (0,05 elég)
Végülis adtam a procinak is +0,05-öt de elmegy nélküle is.
Ja a mem vissza van osztva 867-re mert xar Kingmax 1066-osaim vannak

(#245) Oibacsi

Oibacsi
(őstag)

Sziasztok! Megnézné nekem valaki, hogy az alapórajelhez mekkora a minimális fesz neki? Köszi

(#246) Crytek

Crytek
(őstag)
LOGOUT blog

Van már valami hír hogy nálunk mennyibe fog kerülni az X3 720BE?
Mert ahogy a game teszteket nézem szinte nincs lemaradva semmivel az X4 940-től.

AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 3760 GB HDD

(#247) cowboy_bebop válasza Crytek (#246) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Valahol volt h. most 29K+ÁFA nagykerben.

(#248) Bon3ss

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Sziasztok!

Oliverda ötlete alapján elindult a Deneb OC lista, de mivel a 7xx széria is nagy sikernek néz elébe - remélhetőleg nem kiabálom el -, éppen ezért egy Heka OC listát is útnak indítunk.

A feltételeket itt (vagy itt) olvashatjátok, a Deneb felirat és a 9xx modellszámok ne zavarjanak meg senkit sem.

Az eredményeket ugyanúgy, mint Deneb esetén, ide, a topicba kéretik publikálni, lehetőség szerint a hozzászólásban feltüntetve, hogy az eredményt az OC listába szánja a tisztelt kolléga.

Az eredményeket lehetőleg a következő formában tegyétek közzé:

MODELL | STEPPING | OC | FESZ. | HŰTÉS | PRIME STABIL? | TULAJ | VALID

X3 720 | CACVC AC 0851APAW | 3918 | 1,325 | Lég | Y | PH! nick | Valid #1, #2

Ez csak egy példa sor!

A lista itt lesz elérhető (X3 Lista menüpont alatt ;]), remélhetőleg nagyon sok szép eredményt gyűjthetünk majd össze!

Jó szórakozást!

[ Szerkesztve ]

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#249) Konfigos válasza Bon3ss (#248) üzenetére

Konfigos
(senior tag)

Ha minden jól megy hétvégén már nyúzok egy ilyen procit de nem szólom el magam ;]

Asus m3a79-t deluxe lapba megy

viszont jó lenne felpörgetni ezt a topikot mert nincs valami nagy érdeklődés :U

szerk: Alsó link nem jó :R

[ Szerkesztve ]

(#250) Oibacsi válasza Konfigos (#249) üzenetére

Oibacsi
(őstag)

Igazad van, pedig szerintem elég jó ár-érték arányuk van, aki kihasználja, én pl videót kódolok vele, és kis ügyeskedéssel az egyszálas szűrők is 3 magon futnak:D
Valaki beszámolhatna még nekem, hogy nála mennyire melegszik a 8450, még nekem is az van.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.