Bármikor szívesen adok tanácsot AMD ügyekben kedves névrokon és kolléga. 
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Bármikor szívesen adok tanácsot AMD ügyekben kedves névrokon és kolléga. 
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Közben kitapasztaltam..
Egészem 210-es FSB-ig (2200Mhz) tudja stabilan "röpíteni" lapom ezt a procit.

Elképzelhetetlennek tartom hogy csak ennyit tudjon ez a 8450.
(viszont ez a kis lépés is egész látványos javulást hozott Everesben úh, ha télleg elmenne 2500-ig szerintem teljesen elégedett lennék)
[ Szerkesztve ]
CAPS LOCK - Unleash the Fury!!!
Hát nem valószínű hogy csak ennyit tud. A lappal lesz ott valami gebasz.
Na ha minden igaz vasárnapra lesz is új lap és akkor minden kiderül 

x3 mas processzorok közül lehet valamelyik sanszos játékra vagy arra inkább az x4 esetleg az x2 es ajánlott?
Ha a menyország kapujánál állsz a következőket fogod látni, Szent Pétert, Jézust, és Filippo Inzaghit......
Nos tényleg a lap volt a gond...
Most hogy 790X-DS4 boldog tulaja lettem, simán megy 250-es fbs-vel (2625Mhz).
Viszont ez a lap milyen HT frekit bír? auto-n 2ghz közelébe lövi be, az NB-t is.
Frissítettem, így már benne van a hárommagos Phenom is: [link]
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

Üdv!
Abit AN68SD alaplapom van a legújabb biossal, azonban a 8450-es procimnam csak 2 magját látja minden. Feladatkazelő, eszközkezelő, everest, cpu-z.
Valamit nem állítottam át ?
A lap AM2/AM2+, CPU Support szerint simán jónak kelle lennie. 
Keleti blokk, nyugati oldal - balkáni pocsolya.
Ez valami OS baj lesz szerintem. WIN reinstall volt?
vagy a lap...vagy a win lehet a gond, utóbbin csak reinstall segít

Oliverda és HERRZ, az eladó is win reinstall-t javasolt, köszönöm a válaszotokat, ez fog következni.
HERRZ privi megy a 4800+-al kapcsolatban.
Vagy esetleg még megpróbálhatod letöteni és felrakni az AMD honlapjáról a CPU driver-t.

Win reinstall kész, chipset driver fent, CPU driver fent. Semmi változás. 
Szerintem a bios beállításban lesz a hiba, indításkor ezt írja:
DDR2 800 Mhz Unganged Mode 2 x 64 bit 2T
Mi az Unganged Mode 
ui.: kezdek őszülni.....
[ Szerkesztve ]
Az unganged módnak semmi köze most ehhez. Az a RAMokra vonatkozik.
Egy CPU-Z screenshot-ot posztolj már be ide plz.
ACPI mód van a BIOS-ban?
[ Szerkesztve ]

A lapom CPU Support listája szerint (itt) simán mennie kellene.
A 13-as BIOS van fent? ACPI van vagy nincs?

Sajnos nem tudom mi az ACPI mód, egyébként köszönöm hogy segítesz...
Természetesen az 1.3-as Bios van fent.
[ Szerkesztve ]
Furcsa.... Akkor húzd ki a gépet, az elemet vedd ki a lapból 10 percre, rakd vissza és nézd meg úgy.

Ez már megtörtént reinstall előtt, de akkor újra.
Még annyit hogy lehet a processzor "rossz" 
[ Szerkesztve ]
Nem hiszem, de ha így lenne akkor most egy nagyon ritka darab lenne a tulajdonodban.
Én az abit-ra gyanakszok inkább. 

Megtörtént, sajnos maradt minden.
Megpróbálok még valamit állítani biosban a proci környékén, hátha, könyvét is megnézem.
Ha nem fog menni akkor azt hiszem vissza kell váltani X2-re, mert 4 magosra sem érdemes. Vagy megvárjak egy újabb biost? Inkább nem. 
Köszönöm a gyors segítséget. 
ui, mint általában
van olyan a biosban hogy virtualization és AMD CPU stepping P0 éa P1..ezek mik ?
[ Szerkesztve ]
Azoknak nincs közük hozzá. Pontosan milyen OP rendszerrel nézted?
Kerestem a lap manual-ját az abit honlapján de nincs fent...

XP professional hun SP3.
Esetleg még annyit tudnék javasolni hogy nézd meg az eggyel korábbi BIOS verzióval is, hátha...

Előzővel meg sem mukkant, volt egy procicsere oda-vissza.. még jó hogy a 4800-as itt van még.
Hát így jártam, thx még1x hogy időt fordítottál rá, holnap muszáj lesz postáznom a megbeszéltek alapján az x3 -ba beszámított x2 procimat, viszont a hírdetést már ma felteszem, downgrade vissza. 
Esetleg még csinálhatnál az Everest CPU részéről egy screenshot-ot, meg ha a BIOS képernyőkről lenne valami az is segíthetne.

Bocs, nem a CPU-ra hanem a CPUID-re gondoltam.
Mondjuk a Softmenu és a Power management.
mod: Az nForce.-os drivercsomag fent van?
[ Szerkesztve ]
Találtam egy régebbi manual-t. Ezek piszkálását javaslom:
MPS Version Ctrl For OS
HPET Support

Nem tudom csak a lényeg kell-e onnan, ezért az egész itt van.
Bios-ról hamarosan. Még az előbbi oprendszerre tettem fel a legújabb nForce drivert, ahogyan erre a frissre is. Mármint persze fent van ahogy kell, hiszen az első mozdulatom annak telepítése oprendszer felrakása után. Csak a régi rendszeremen régebbi volt, ezért gondoltam hogy probléma lehet. De a legújabbal sem lett változás mint látjuk.
[ Szerkesztve ]
egy hülye kérdés
nem ecerűbb lenne abitot lecseréned valami olcsóbb am2+os lapra?ami már esetleg akár am3 kompatibilis is?
basszus....amíg ezt nem léped meg nem válthacc fejebb(azaz ha többet akarsz mint 6000+ muszály lesz ígyis-úgyis lapot is cserélned...)

Megtaláltam mindegyiket, a lehetséges módozatokat kipróbáltam, sajnos semmi. 
Szerintem hagyjuk..... belefáradtam az idegbe.

Intelre váltanék, ez csak egy köztes megoldás lett volna kb jövő ilyenkorig.
Mondjuk van ráció a dologban, de sajnálom a lapot, úgy hozzámnőtt.
Elpotyálni nem szeretném, tudsz esetleg ajánlani olcsó de jó lapot ? Akár Asrock ? 
[ Szerkesztve ]
Na még egy utolsót.
A legújabb CPU-Z -vel próbáld ki ezt parancssorban:
cpuz.exe -coremask=3
ha nem mennek akkor a három helyére írj F betűt.
Amúgy a vezérlőpultban fent a számítógép alatt mi szerepel? Ott kell lennie az ACPI eszköznek...
[ Szerkesztve ]

Ez a parancssoros dolog nekem nem jön össze, a vezérlőpultban erre gondolsz ?

Nem. Csinálj egy ehhez hasonló képet.
Esetleg eztuán még megpróbálhatod kézzel eltávolítani az ACPI eszközt majd restart. Ha a helyedben lennék azért még megnézném Vista-val is. Lehet hogy beleütköztél egy eddig ismeretlen XP SP3 bugba. Sosem lehet tudni.... viszont jobb ötletem már nincs.

Miért nem azt írod hogy eszközkezelő ? 
Á, már túl fáradt vagyok...na mindjárt. 
Vistát én ezért le nem töltöm, ott eszi meg a fene 
[ Szerkesztve ]
Ok. Viszont még egy variációt megpróbáhatnál a CPU-Z -vel
cpuz.exe -coremask=7

Vagy nem csinálok jól valamit vagy nem tudom. 
"A megadott nevet <cpuz.exe> a rendszer nem ismeri fel....stb."
Hát..ezekszerint nem.
Remélem nem a start menü futtatáshoz írtad be simán. 
Ha van total commandered akkor menj abba a könyvtárba ahol a CPU-Z ki van csomagolva. Nyomj egy betűt vagy space-t és bejön alul a parancssor. Eztuán írd be:
cpuz -coremask=3
Ki fogja írni majd hogy újra kell indítani a gépet. Ha nem lesz jó akkor még próbáld meg 7-tel is a végén. Ennek így el kell indulnia. Mondjuk ha ős CPU-Z van akkor lehe gond, de ha így lenne nem hiszem hogy sokáig tartana lehúzni a legújabbat. 
Ha semmi eredmény akkor a számok helyére próbáld még be a legvégén az F betűt.
[ Szerkesztve ]

ACPI eltávolítva, indítás, mindent felrak, utána mint előtte.

ötlet: a BIOS hány mag hőmérsékletét jelzi ki?
Ha csak kettőét, ott lehet a hiba.
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies
Ja, bocs a hármat ne próbáld mert az pont 2 magot eredményez. 
Tehát 7 vagy F.

Sem 3-mal, sem 7-tel, sem F-el nem tudott elindulni a gép újraindítást követően.

A bios ide vonatkozó része csak 1 CPU hőmérsékletet jelez, de az X2-nél is csak 1-et jelzett, nincs is más opciója, ez szürke, csak mutatja.
Mi volt a konkrlt jelenség? 

A procit kipróbálási garral vettem joces kollégától, mit lehet ilyenkor tenni ?
Én abból indulok ki, hogy ennek 1 szóra mennie kellene ahogy az meg van írva, mindent kipróbáltunk, mégsem megy.
Másik 3 vagy netán 4 magos procit nincs lehetőségem beletenni.

A számoknál a monitor nem kapcsolt be, de a gép ment. Az F-nél bejött a boot képernyő 1 sorral, a proci nevével. Itt kép megáll, setovább.
Ismerősnél nem tudod kipróbálni a procit? Ha a végén kiderül hogy az AMD véletlenül egy mag helyett kettőt tiltott le a prociban akkor megveszem.