Milyen lapot ajánlatok? Ami megeszi az új Cpu-kat és DDR3 memókat is kezeli? Persze nekem a tuning is nagyon fontos lenne 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
paprika
(senior tag)
8+1 fázis: ASUS M4A78T-E - iponban tegnap még volt...
4+1 fázis: ASRock M3A790GXH/128M-olcsó és jó - gyártó
Én eddig ezekkel találkoztam magyarországon...
Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

paprika
(senior tag)
Ezekbe akkor belemennek a mostani Phenom II procok is nem? Mivel a visszafelé kompatibilis 
Ezekbe csak a PII-esek mennek bele. A procik kompatibilisek visszafelé(am2+-os foglalatba AM3-as proci), a deszkák nem(AM3-as foglalatba nem megy AM2+-os proci), már csak azért sem, mert a régi procikban nincs DDR3 vezérlő.

paprika
(senior tag)
Na most már vágom . Viszont proci még nicnsen is hozzá akkor nincsen is értelme most megvenni
Igazam van?

somasz
(senior tag)
nincs igazad, van a PII 720 BE, 710, 810, és még jönnek kifele, de ezek már elérhetőek egy ideje. Ezek a procik kezelik a DDR3at, a 920, 940BE nem.
Gigabyte 6850OC több, mint két év garral eladó: http://tinyurl.com/6vhu8m4

paprika
(senior tag)
Hát akkor eléggé tájékozatlan vagyok
Köszönöm a válaszokat 

paprika
(senior tag)
Szerintetek ez milyen konfig lenne? ASUS M4A78T-E + 4GB DDR3-1333 + PII 720BE
Gyorsabb a DDR2-nél ez a DDR3 felállás? Egyáltalán van értelme? Magasabb FSB és órajelnél tuti. 
Erre nem lehet építeni. Aktiváltam a negyedik magot, és nem bútol a winfos. Mondjuk lehet driverekkel, miegymással és jobb bios-szal működni fog majd, mert egyelőre az Asrockban is unknown AMD a proc, de egyelőre le kell gyalulni a gépet és mindkét winfost fel kell tennem.
Aki arra épít hogy majd aktiválja a 4. magot, az meg is érdemli hogy ne sikerüljön neki.
Én csak kiváncsi voltam, remélem majd sikerül. Valószínűbb hogy nem lesz stabil.
Oliverda: Épp erre értettem amit írtam, reméltem érthetően fejezem ki magam. Kijöttek az új Asus bioszok, mindenki unlockol és sokan sírnak, mert nem stabil a 4. mag és az Asus-t hibáztatják. Tipikus emberi hülyeség, a régi nóta jó vastagon. 3 külföldi fórumot néztem, és legalább 4-5 hozzászóló jelentkezett 3 nap alatt, hogy Asus így meg úgy. Szánalmas.
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes".
Nem tudjátok hogy tudom összeházasítani az integrált 3300-at és a 4850-et? Elvileg az igp-re kell kötni a monitort, de biosban kell valamit állítani vajon, vagy az csak Winfos driverben szükséges? És hogy megy vajh' a két kártya külön tuningja? Annyira idegen tőlem ez a technológia... Kiváncsi vagyok mit bír.
Nem lehet CF-ben hajtani őket
A legnagyobb kártya, amivel működik CF-ben, az a HD3450, talán még a 3470.
Csesszék meg. 

okay
(fanatikus tag)
Erre gondoltam én is ,ha sikerülne és még stabil is lenne akkor miért ne használnám ki.De ha nem megy nem kell eröltetni.Én az uj biossal bekapcsoltam az ACC-t de 3mag maradt,gondolom mást nem kell állitgatni.

Satyricon
(senior tag)
Üdv emberek.
Lehet, hogy amit most kérdezek, már régebben kiveséztétek, de ne haragudjatok, nincs kedvem egy évet a gép előtt ülni folyamatosan, és elolvasni mind az ezer hozzászólást...
Szóval... Először is remélem jó helyre írok. Úgy néz ki, hogy pár napon belül boldog tulajdonosa leszek egy Asus EN 8800 GTX tipusú videokarinak.És a segítségetekre lenne szükségem. Az érdekelne, hogy a mostani konfigom bírni fogja e ezt a kártyát. Mert ha nem, akkor meg fogom szívni az új karival. ilyen a mostani gépem:
AsusM2NPV-MX alaplap, AMD Athlon64 X2 6000+ 3,11 Ghz proci, 2X1GB DDR2 800as Kingmax ram, MSI NX 7900 GTO 512 mb VGA, Maxtor 120GB ata winyó, Samsung 200 GB ata winyó, FSP BlueStorm II 400W táp. Mi a véleményetek? Elbírja majd a táp a 88GTX-et???
ui.: a másik kérdés: Olvastam, hogy az újabb karik(a 8800 GTX is) támogatják a pci-e 2.0-t. Ez mit jelent? Szóval az érdekel engem, hogy az alaplapomba belemenne ez a kari? Mert szerintem az én lapom csak sima pci-e-s. És ha bele is megy, a kari ugyanolyan gyorsasággal fog futni, mintha egy pci-e 2.0-s alaplapban használnánk? Légyszives adjatok választ ezekre a kérdésekre. Köszönöm előre is!!!

[ Szerkesztve ]
"Rendőr vagyok, spanyol vagyok és kib*szott gyilkológép vagyok! Értve vagyok?" /José Luis Torrente/
Bank interleaving off, memória beállítások auto, ACC auto. Így műxik a dolog. Tuningolt beállítások esetén fogalmam sincs milyen lehetőségek vannak, lehet biosból egyáltalán nem lehet tuningolni, csak AOD-val.
Ezt miért ide írod? Ez nem a vonatkozó topik.
Ha jól emlékszem a GTX még 1.0-s, ha sem, akkor sincs baj, a PCI-E 2.0 kártyák remekül mennek 1.0-s slotban is. Nem tudom lesz-e hátrányod ebből, ha jól sejtem nem.

okay
(fanatikus tag)
Köszi! De ha a memok auto-n vannak akkor az alap(1333MHz) sebességnél lassabban mennek,nekem ez nem tul jo.Már engem se érdekel annyira
Már csak az a kérdés, megy-e a tuning? Láttam valakit aki 3.2-n hajtotta mind a 4 magot, szerintem AOD-ben működik a dolog. Majd kiderül.

Satyricon
(senior tag)
Aztaaaa... Ezt nem hiszem el...
Szerintem itt valami félreértés van...
Én a 8800 GTXes topicot nyitottam meg, és ezermilliárd %, hogy nem ezt!!!! Nem is láttam sehol ezt a topicot, sőt, azt sem tudtam, hogy van ilyen!
Sebaj! A modiktól mégegyszer elnézést kérek!!!! 
"Rendőr vagyok, spanyol vagyok és kib*szott gyilkológép vagyok! Értve vagyok?" /José Luis Torrente/
1.4-es biost tedd fel, abba van hivatalos phenom2 support
Köszönöm!
Hehe, én már akkor mondtam neki mikor a gépet raktuk össze hogy pakolja fel a legújab bájoszt 
Galériám : http://kilatas.webuda.com/ ------ Vennék hibás LCD monitorokat ------ Ha privátot írsz, és én válaszolok, vedd már a fáradtságot, hogy visszaírj...
Mondtad. És?
Fel is raktam.
Na most némi panaszos litánia. Az új lap, az ASRock furcsa. Mióta összeraktuk a gépet, iszonyú hangos a masina, és mivel semmilyen plusz hűtő nincs benne, gyanítom, hogy a táp szenved. A Vcore fel-le ugrál 1.32 és 1.36V között, szerintem ez túl tág intervallum. 4 pinesről megy a cucc, mert a 2. ágat képtelenek voltunk rádugni, mivel máshol vannak rajta a lesarkított csatlakozó tömbök, vagy hogy mondjam. Nem tudom, lehet-e ilyen átalakítót szerezni, de kéne az a rohadt második csati, mivel a +12V-os ág nálam csak 18A-re hitelesített.
További problémák: néha nem postol, mert olyanja van. Olyan is előfordult, hogy ahogy áramot kapott a gép, már bekapcsolt, ami számomra döbbenet. Nem tudom miért van. A 4. mag unlockja sem megy, bootolásnál fagy a windows. Emelt fesszel lehet hogy menne, nem tudom, még nem próbáltam. Na de pont ez az. Beállítottam a cuccot az unlockra. Nem ment. Visszakapcsoltam a Bank Interleavinget, kikapcsoltam az ACC-t, de a BIOS így is ragaszkodott a 4. maghoz, így a Windows így települt fel. Remek. Bootolni persze nem tudtam.
A tuning is érdekes kérdés, bármit csinálok AOD-ben, egyszerűen lefagy. Másoknál működik, nálam miért nem? Biosból felhúztam 3400-ra, most így írom a hozzászólást, de stabilitást teszt nem volt még. Lehet, hogy valamit én szúrok el nagyon, lehet kevés a táp, de ez akkor is kétségbe ejtő. A memória időzítéseket pl. nem vágom, mert 3x annyi beállítás van mint a régi lapomon, és azt sem tudom mennyi a HT alapfesze. Most 1.520-at adtam neki és 2080-on megy. A ramok 867-en 5-5-5-16-os időzítésekkel.
Na ezért nem fogok venni én pl. soha aszrokkot
[ Szerkesztve ]
SuperOnyx™ DLP™ light engine
A giga ds3 még rosszabb volt, nyugi. Ez legalább bebootolt unknown proccal is. Super Pi lefutott, mást majd akkor nézek, ha elértem egy vágyott max fsb-t. 
3500 Mhz, DDR2 1080 a kombó műxik.
Az Everestben nagyon szép eredmények jönnek ki, de sajnos nem tudom folytatni mert nekiállok főzni.
Sebaj, addig rászabadítom a Prime-ot.
Ja, viszont 4 maggal 1.4V-on sem ment. Valami nagyon nem tetszik benne a winfosnak.
[ Szerkesztve ]
Tévedtem. 3500-on már el sem kezd a Prime tesztelni, egyből resetel. Nem tudom mi a probléma, gondolom a táp, meg a ház pocsék elektromos hálózata. Azt hiszem kérek kölcsön valakitől egy másik tápot és kipróbálom azzal. Nem tudom létezik-e ilyen tápátalakító. 
Adj neki 1.45V-ot, és az órajeleket(szorzóval) vedd le 1GHz-re! Valakinek így sikerült. Bár 3.8GHz-en még bootolt... XP-vel tolod vagy mással?
Mármint milyen órajeleket? HT?
Amúgy simán rá lehetett dugni a másik 4 pines csatit is, csak valamit elnéztünk. A tuningot most megróbálom így is, 2 darab 18A-s ág mégis jobb... 
Nem. Simán a szorzót vedd vissza 5-re 200FSB mellett, adj neki 1,45V-ot, és bootolj 

okay
(fanatikus tag)
Akkor szerencséd van "vagy nem
" ,nekem nem sikerült aktiválni a 4magot.
Megvan a hütö,én is teszek majd ki eredményeket.Igaz Freezzer Xtreme helyett csak Hyper212 alakult.
Én is kíváncsi vagyok rájuk, mert nekem is ilyen hűtőm van. Bár lehet, hogy maradok az Intel új, E3000-es családjánál 
Most néztem, neked Asus van. Asusnál nem működik az unlock, de találhatsz moddolt biost amivel sikerülni fog. Láttam is a lapodhoz valahol. Keress rá!
Nem tudom, szerencsém van-e. De egy ágon azért bajosan lehet meghajtani egy ilyen kombót, sztem 2-vel jobban megy majd. De most zaba. 
Kíváncsi vagyok 8-pinnel mit fog menni. SuperB 550-es en van 2x4 a proccnak?
ezt nem is tudtam...
CHIPman: Nagyon nem tudod te még, hogy mit akarsz... 
Már megvolt, hogy 720 lesz DDR3-mal és AM3-as alaplappal, de most bejött ez a cucc, és ehhez még lapot sem kell cserélnem(talán). Ha mennek 4GHz-et 24/7-ben, akkor semmi értelme 720-at vennem, mert a kisebb fogyasztás érdekében alapon lenne használva(mert különben kikapcsol a C'n'Q), így pedig nem sokkal nyújt annyival többet a 4GHz-re húzott E3x00-nál, mint amennyivel drágább, és még a fogyasztáscsökkentő is megy rajta tuningnál is.
[ Szerkesztve ]
Jaja, 2x4, külön ágon, és egyenként 18 A-re képesek. Elengendő lehet, legalábbis CF nélkül.
No, egyelőre annyit tudok mondani, hogy 240-es fsb-vel megy az alapfesz, ami jó, mert egy csatival itt már resetelt a windows az első 2 percben. 5 perc Prime-ot mértem, gond nem volt, csak melegszik, mint a szemét. Nem tudom mennyire lehet bízni az Everestben, 47 fokot mért a cpu hőmérő, a magok értékei nyilván ökörségek, 34 fokot mutattak csupán. Megpróbálom a 3200-at.

okay
(fanatikus tag)
Na 3.4GHz alapfeszen,volt gta4 15perc,Prime 15percig 54Cfok de ezt leállitottam mert a tápom ki akar égni,forro és bakelitszag jön belöle,mondjuk most volt elöször meghajtva szerintem.A házban átalakitást kell végeznem.
És még vga-t is szeretnék majd huzni 
ezt honnan veszed hogy kikapcsol a CnQ..próbálta ezt már valaki egyáltalán?
nálam az x2-esnél tökéletesen működik tuning mellett is, és pont ezért érdekelne, mert ha a 710-720-on tuning mellett nem működik, akkor nem fejlesztek.. 
valaki esetleg próbálta alapfeszen CnQ-val a tuningot..?
Magyarország a lehetőségek hazája..Kemény, megfeszített munkával, mindenkinek lehetősége van elérni egy tisztességes pakisztáni életszínvonalat..

audi100td
(PH! nagyúr)
Persze, hogy működik tuning mellett, még fesz emelés esetén is. 
oké, köszi..megnyugodtam.. 
[ Szerkesztve ]
Magyarország a lehetőségek hazája..Kemény, megfeszített munkával, mindenkinek lehetősége van elérni egy tisztességes pakisztáni életszínvonalat..

old gray
(PH! addikt)
Tényleg úgy tűnik, hogy tuningolva nagyon sokat zabálnak a Phenom II-k. 
Mindenesetre holnap érkezik az új tápom (Corsair TX 650W lett a befutó) így majd kiderül, hogy kevés volt-e a Corsair VX450.
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

old gray
(PH! addikt)
Nekem szintetikus tesztek alatt 250-300W között fogyaszt a konfig...

old gray
(PH! addikt)
De milyen cpu sebesség és fesz. mellett? Az le tudnád v.hogy tesztelni, hogy +0,1V fesz. emelés mekkora fogyasztás-növekedést okoz illetve, hogy a +100MHz órajel emelése (fesz. emelés nélkül) esetén hogyan változik?
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
Jó vakok vagyunk hogy nem láttuk hogy bele lehet dugni a másik 4 pint is 
Bár úgy vagyok vele hogy attól hogy belemegy valami valahova, nem feltétlen dugdozzuk be mert baj is lehet belőle.
A csati lábai körül a műanyag meg nem pont olyan volt mint az aljzaton, és nem kockáztattam (tunk).
Amúgy az én lapom is 8 pines aljzattal van és 4 pinről kapja a tápot - csak nincs ennyire meghajtva.
Galériám : http://kilatas.webuda.com/ ------ Vennék hibás LCD monitorokat ------ Ha privátot írsz, és én válaszolok, vedd már a fáradtságot, hogy visszaírj...
Hát 0,150V 3770Mhz-en néztem 3dmark06 közben.
szerk: az enyém is csak 4pin-ről kapja, pedig lenne 8nak hely. A BSII-n viszont csak egy van 
[ Szerkesztve ]
Hm... 3400-nál feljebb nem tudok menni. De annyira nem, hogy be sem bootol a winfos. Idegesít. Ráadásul Prime, Orthos nem víjjog, hogy hibáztam, hanem az egész gép resetel valami machine exception fault felirat és kékhalál kíséretében. Wtf?!
NB & HT 2000Mhz alatt van? Ramok bírják a tempót? Kapcsold ki a CnQ-t és ha tudsz adj egy kevés feszt az északi hídnak. Hirtelen ezek jutottak eszembe.

old gray
(PH! addikt)
Új BIOS fent, elsőre amit észrevettem, hogy lehet állítani a ganged/unganged módot a ramok számára.
Tomate: Neked is 1,25V a VID? Mivel én 1,55V-al küldtem meg a procim, így val.színű jóval többet fogyasztott mint a tiéd...ezért is kérdeztem, hogy le tudnád-e tesztelni a fogyasztás változását az előbb említett módon.