Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#15) szacsee válasza vedini (#12) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sajna ez van, bár nem tudni, hogy a magokat lekapcsolt állapotban mérték, ment-e valami fogyasztáskímélő fícsör (QnQ, C1E és népi zenekaruk).
A helyzet az, ami AMD-nél mindig is volt ala Athlon 64-eknél (939) először 2Ghz környékén ketyegtek, majd kb 1-1/2 évre érték el azt a szintet, hogy magas freki mellett keveset fogyasszon, a Brisbane-l is ez a helyzet most jottek ki nemrég az új számozású procik, amik nem kajolnak annyit.
Sztem a korók még mindig kevesebbet kajolnak a konnektorból mint az EE-s X2-k.
A másik dolog, hogy Intel már a Penrynekkel sorozatgyártásban van, ami ugye kb annyit fogyaszt 4 maggal, mint egy jelenlegi C2D alapfeszen 2 maggal.
Itt is Intel előny van, az AMD-nek akkor lehet esélye, ha nagyon olcsón adja őket, vagy majdan a CPU-ba integrált projekt-el szakít nagyot (a neve nem jut eszembe), ha összejön neki.
Jó lenne egy kis ár- és teljesítményverseny, mert külömben Intel megint elücsörög a babérjain, mint ahogy a Netburst-nál tette (478-tól a Core-ig semmi érdemleges fejlesztés nem volt, csak az aranytojó tyúkon ültek).
Sztem az Anandtech nem annyira részletes tesztet közölt, ahogy a 38xx szériánál sem.
Se konfig adatok, sem részletes beállítási leírás.
Az is lehet, hogy a Ph tesztekhez szoktam, ahol minden részletre odafigyelnek. :B

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.