Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#401) bacsis válasza Badman 4ever (#398) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen pontosan az volt az az írásom :C
akartam neki egy folytatást de a hd3850el nem jött össze :(
van fent egy hirdetésem, hogy keresek hd2600xt-t agp-be kölcsönbe 2napra, de még nem jelentkezett senki.. ha kapok kölcsön bele egy karit, akkor letesztelem a crysistól a gta4ig minden mai játékkal, mit kezd vele a kis dual p3 :C :R

egyedi CPU tuningos bemutatók:www.bacsis-tuning.hu

(#402) bacsis válasza Felhő35 (#400) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szerintem ne cseréld el, jól összerakott kis géped van :R

(#403) Felhő35

Felhő35
(újonc)

Uraim a topikrol meg csak annyit király végre valaki a régit is értékeli rajtam kivül is.

(#404) Felhő35

Felhő35
(újonc)

A gép nem csere tárgy az az enyém de a többit ha volna egy Commodore 64

(#405) bacsis válasza Felhő35 (#403) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, felélesztettük a topikot, és tök jó elnosztalgiázni, meg tuningolni mindenféle régiséget, ami a csövön kifér :DDD

(#406) Badman 4ever válasza bacsis (#401) üzenetére

Badman 4ever
(őstag)
LOGOUT blog

A crysis nálam is fut még 1024x768-ban, kész csoda, hogy elindult, de, hogy ezzel a Tua géppel alapfelbontáson 40fps, azt nem hittem volna sose...

[ Szerkesztve ]

(#407) Felhő35

Felhő35
(újonc)

Bocs hogy igy lerohantam az urakat, az AGP meddig megy mi a teteja mi elindul egy k6-III 400-al?

(#408) Felhő35

Felhő35
(újonc)

Hát az első k6-2 az életem nagy álma volt és az is biztos hogy a cerkok később nagyon elverték de a k6-osok voltak a szegény ember szekerei, mert nekünk nem tellett új csillogó alaplapra, de a k6-os kis szerencsével elindult a 200 MMX helyén sőt a 166 p-is és nem panaszkodott.

(#409) peti_s válasza Felhő35 (#400) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Tehát el akarod csak adni. De az érdekelne hogy K6-2-n hogyan, és milyen minőségben tudsz te filmet nézni. Én még AVI-t, P3 450 MHz-en is nehez tudtam. De az SLI VGA tényleg nagyon jó.

Pentium Pro, (Super) Socket 7, K6-III+ , ASUS, Prescott, Wolfdale, Radeon

(#410) Felhő35

Felhő35
(újonc)

Ha nem akartok beszélgetni irjatok és kiszállok

(#411) Felhő35

Felhő35
(újonc)

kösz Peti filmet a tv kártyán nézek TV-t de az első filmem 128 Mb rammal Sd VCD-ben a mumia első része volt.

(#412) Felhő35

Felhő35
(újonc)

kösz Peti filmet a tv kártyán nézek TV-t de az első filmem 128 Mb rammal Sd VCD-ben a mumia első része volt.

(#413) bacsis válasza Felhő35 (#407) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szimplán nem lógunk itt folyamatosan ;)
Szerintem egy Ati 9000pro-val zökkenőmentesen megy a vas, az más dolog, hogy tökre nem fogja kihajtani.. én egy geforce2 TI-t hajtok benne, de az sincs rendesen kihajtva... mondjuk még mindíg jobb mintha egy MX200 lenne benne :DDD
szóval te is valami ilyesmi VGA kártyán gondolkozz bele, ha valami ütőset akarsz!
Persze az AVI filmek nem fognak jobban menni rajta ;)

(#414) Felhő35

Felhő35
(újonc)

A mumiát a fenti kongfigon néztem, méghozzá a két woodoo nélkül.
Az asus V3000 DP+ 4 MB ugynis vivos kari SVHS be és ki csatival, valamint RCA / sárga szin / ki és bemenettel.

(#415) Badman 4ever válasza bacsis (#413) üzenetére

Badman 4ever
(őstag)
LOGOUT blog

Avit én is tudtam nézni, amíg általánosan használtam a Compaq-ot, az nem egy nagy feladat, bár a K6-ok és a P2 400 az nem ugyanaz... :N

(#416) Felhő35

Felhő35
(újonc)

A maga nemében az asus azóta sem csinált jobbat mert ugye ami ment 4 Mb -on PCI csatolással most ugyan az megy / kicsit gyorsabban / 512 MB és felette PCIe-n 2,0 án
és csak a játékok miatt lett gyorsabb a kari, mert a kodolásra ugyanannyit várok vagy csak én öregedtem. ja meg lett a DVD kicsit több adatt mint a VCD 1.0 volt :R

(#417) peti_s válasza Felhő35 (#416) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

A mai kártyák hardveres gyorsítása azért jobb mint a régieké.

(#418) peti_s válasza Badman 4ever (#415) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Én P3 Katmai 450MHz-en egy 400 MB-os, 58 perc hosszú (720x468)-as felbontású filmet, nem bírtam megnézni, mert a hang előrébb volt mint a kép. Először a VGA-ra gyanakodtam, de egy ctrl alt delete után kiderűlt hogy a processzor 100%-on van végig. Tehát a CPU a lúdas.

(#419) Badman 4ever válasza peti_s (#418) üzenetére

Badman 4ever
(őstag)
LOGOUT blog

Ez azért programfüggő is, nem minden eszi ugyanúgy a CPU-t...a WMPlayer felejtős, a Media Player Classic vagy az MPlayer a legjobb választás, azokkal meg tudod nézni az avidat. :K
Meg az egész winből kiszedtem mindent, ami zabálta a rendszert, szóval, úgy megoldható a videónézés. Amúgy 256Mb ram is javított valamit a helyzeten csak nem tudom, hogy miért.

(#420) Felhő35

Felhő35
(újonc)

A k6-osról meg csak annyit ha a k5-el nem veszi meg a NEXGENT akkor az AMD ma sehol nincsenek.

NEXGEN fejlesztés ha jól emlékszem beszéltem olyan emberrel aki elmondása szerint látott olyan K5-t amin az a logó is rajta volt, de ez lehet csak legenda, mert olyan procit még én nem láttam pedig volt egy pár k5-ös nekem is a kezemben már.

(#421) peti_s válasza Badman 4ever (#419) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Én BSPlayer PRO-t használtam, sztem az az egyik legjobb.

(#422) Felhő35

Felhő35
(újonc)

Az igazi nagy dobás a k5-ős után az volt, hogy meghagyták a tokozást és a belső memoria növelésével, meg az új aritekturával megközelitették az INTELT és mivel böségesen volt olyan alaplap ami olcsón ált a kölcség érzékeny felhasználók rendelkezésre a k6-2 befutott a k6-III már nem volt ekkora piaci siker mert a cerkok
ára jelentősen esett ekkora és az alaplapok köritése előregedett szoval a vak is látta, hogy nem ez lesz a jővő. Persze a k6-III akkor is állat proci :B

(#423) bacsis

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért függ attól az AVI-tól, hogy milyen tömörítésű, mert a régebbieket tényleg szűkösen, de meglehetett nézni, de egy mostanit már aligha bír el.. azért oda már kell egy 700-as p3 minimum...
Viszont a Windvd3-al tök jól lehet dvd-t nézni :DD
Én pl az úristen@menny.hu-t a 233MMX-en is megtudtam nézni :DDD

(#424) peti_s válasza Felhő35 (#420) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

A NexGen volt Intel mérnökei tényleg jól teljesítettek az AMD-nél. De sztem nem éri meg ilyeneken gondolkozni hogy ha ez nem történik, akkor az történik. Még a Cyrix mérnökeit kellett volna megszereznie.( Azok is az Intel-nél dolgoztak.) :)

(#425) Felhő35

Felhő35
(újonc)

Uraim köszönöm a gyerek már lerágja a lábam holnap meg menni kell dolgozni

Viszont irásra ha megengedik legközelebb is és bocsi.

Tisztelettel
Felhő35. :R

(#426) akosf válasza Felhő35 (#420) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"NEXGEN fejlesztés ha jól emlékszem beszéltem olyan emberrel aki elmondása szerint látott olyan K5-t amin az a logó is rajta volt, de ez lehet csak legenda, mert olyan procit még én nem láttam pedig volt egy pár k5-ös nekem is a kezemben már."

Sajnos ez kizárt dolog. Ugyanis az AMD előbb dobta piacra a K5-öt mint hogy megvásárolta volna a NexGen-t. Másfelől a K6 sem egy az egyben NexGen klón, hanem egy a NexGen mérnökeivel közössen fejlesztett processzor. Ezt támasztja alá az is hogy a K6-os egy chipes, míg a NexGen 5x86-os FPU-s változata az IBM-féle multichip module (MCM) technikájával készült, vagyis 2 chip egy tokban módszerrel.

Egyébként van néhány NexGen processzorom ( két integrált FPU-s és egy "sima" ), lehet hogy előszedem valamelyik lapot és felélesztem. :K

(#427) peti_s válasza Felhő35 (#425) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Semmiért nem kell bocsánatot kérned, és várunk vissza, bár mi jobban örülnénk ha nem árulnád a géped, hanem teszteket futtatnál rajta. Bár lehet hogy vki meg akarja venni. Jó Éjt!

(#428) Badman 4ever válasza Felhő35 (#425) üzenetére

Badman 4ever
(őstag)
LOGOUT blog

Viszlát!
peti_s: A BSPlayer Pro-t én is használtam vagyis a nem prot, de nekem az rémlik, hogy az fizetős én meg ingyeneseket mondtam.

(#429) siriq válasza akosf (#426) üzenetére

siriq
(őstag)

Nekem is volt. Meg persze a tobbi(K6-II, III+ stb..). Nalam sajna a kukaban vegezte az osszes cucc(sok lap ami volt hozza). Pedig volt belole sok. Rahedli kulonlegesseg(meg a jo kis cyrix m3 proci is).
Annyi mindent tarolgatni meg pakolgatni allandoan(koltozesnel). Igy kenytelen kelletlen meg kellett valnom toluk. Igy utolag banom, de ez van.

Szep eredmenyeket ertetek el. Gratula.

[ Szerkesztve ]

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#430) Badman 4ever válasza siriq (#429) üzenetére

Badman 4ever
(őstag)
LOGOUT blog

Én még a halott K5-ből is kulcstartót csináltam magamnak...így mindig velem van, mint egy laptop. :)

(#431) peti_s válasza Badman 4ever (#428) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Igazából az ingyenes és a teljes között nincs semmi különbség. :)

(#432) siriq válasza Badman 4ever (#430) üzenetére

siriq
(őstag)

En anno egy 286 vagy 386-s procibol csinaltam ugyan ezt. Mar azt is elhagytam. Vagy talan meg meg van a MO. helyen . Aszem meg van meg :D . Ha hazamegyek megnezem.

[ Szerkesztve ]

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#433) peti_s válasza siriq (#429) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Képes voltál kidoni működő CPU-kat???? Adtad volna nekem a K6-III+-odat. :)

(#434) peti_s válasza siriq (#432) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Én nem teszek CPU-t kulcstartóra, azért sajnálom annyira hogy ne fúrjam ki.

(#435) siriq válasza peti_s (#433) üzenetére

siriq
(őstag)

Ez meg amcsiban volt anno 2000-2004 kozott. Rengeteg alkalommal koltoztem. Igy meg kellett valnom "toluk". Ha tudnad hogy miket talaltam ott kint...

(#436) Badman 4ever válasza peti_s (#434) üzenetére

Badman 4ever
(őstag)
LOGOUT blog

Nem is fúrtam, csak a lábaitól vált meg és oda van forrasztva a lánc az egyik sarkához.

(#437) peti_s válasza siriq (#435) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Na miket? Érdekelne. :)

(#438) peti_s válasza Badman 4ever (#436) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Ahhoz sem lenne szívem hozzá, bár ha neked az fontos hogy ott legyen melletted, akkor egy jó döntés volt. :)

(#439) siriq válasza peti_s (#437) üzenetére

siriq
(őstag)

Weitek Power 9100 vga tobbek kozott. Aki ismeri az tudja hogy milyen jo. Anno meg (gondolkozom) egy P1 proci volt aszem mmx 233(vagy arra huztam fel) ment. Siman ment a game vele. Meg a sok kidobott dualprocis gep(teljes gep), P2-P3. Mentem haza autoval aztan latom ki van dobva par gep(suliknal ez megszokott dolog). Parat haza vittem es kiprobaltam. Igy a vegen lett egy nagy kupac cucc a fogepemen kivul. Ennyi hirtelen. Most mar csak sorozes meg film. Holnap melo. Addig is probalok meg emlekezni milyen cuccok voltak.

(#440) peti_s válasza siriq (#439) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Csak úgy simán kidobálják a gépeket? Húhh. Ezt itthon is elkezdhetnék... Lehet hogy lenne végre egy 486-os konfigom. :)

(#441) Badman 4ever válasza peti_s (#440) üzenetére

Badman 4ever
(őstag)
LOGOUT blog

Te ezen én is gondolkodtam, akkor kukázni járnék, nem a PC bontóba. :))

(#442) siriq válasza peti_s (#440) üzenetére

siriq
(őstag)

Jah. Megszokott dolog ha van pl. egy mukodo tv-d akkor kirakod a haz ele ugy, hogy nincs le vagva a tap kabel. Ha levan vagva akkor nem muxik. Itt angliban is ugyan ez az eljaras. Igaz miota valsag van mar nem dobalnak ki cuccokat. Az egyik ismerosom az rendszeresen ment korbenezni.

szerk: ez mar nem ide tartozik. Ez mar retro topic gyujtve.

[ Szerkesztve ]

(#443) Badman 4ever válasza siriq (#442) üzenetére

Badman 4ever
(őstag)
LOGOUT blog

Jut eszembe, tényleg lenne értelme egy retro topiknak....

(#444) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

szerk.: Nexgen Nx586PF100-E/E ( 93 MHz )

[ Szerkesztve ]

(#445) bacsis válasza akosf (#444) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na ezzel menj le 5perc alá ;] :R

(#446) akosf válasza bacsis (#445) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hardvermódosítással nem megoldható.

Szoftvermódosítással akár 5mp alá is... csak mi értelme? :)

(#447) bacsis válasza akosf (#446) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

és akkor most mi lesz azu új kihívás?

(#448) Yutani

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok srácok!

Tegnap este találtam rá erre a topikra. Én is retro-rajongó vagyok, és amint meglesz a lehetőségem, azonnal ráállok a retro cuccok tesztelésére. Elég sokmindent gyűjtöttem már össze, lesznek a Logouton tesztek dögivel! ;)

Jelenleg vannak K6-2, K6-2+, K6-III+ procijaim, többféle SS7 alaplapom:
- EPOX MVP3E-M (VIA, 1MB, ATX)
- EPOX MVP3-G5 (VIA, 2MB, ATX)
- Asus P5A (ALi, 512kB, ATX)
- Chaintech 5RSA2 (ALi, 512kB, mATX)
- Asus SP98AGP-X (SiS 5591/5595, 512kB, ATX)

Eddigi tapasztalataim szerint az SP98AGP-X alaplap nem működik 100MHz FSB-vel, 90-nel még igen. Ha jól emlékszem, speckó szerint a SiS chipset nem is támogatja, hiába lehet beállítani az alaplapon. Ez a TESZT is azt mondja, nem hivatalos a 100 MHz, annak ellenélre, hogy jumperelhető.

[ Szerkesztve ]

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#449) bacsis válasza Yutani (#448) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na végre hogy ideértél :DD :R
VAalmelyi knap már gondolkodtam, hogy kéne neked szólni, mert tutkó, hogy te is értékelnéd ezt a topicot :C
neked megy a 2MB-os epox lap 100Mhz-es FSB fölött?
mert én még mindíg nem tudtam beröffenteni :(

(#450) akosf válasza Yutani (#448) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Asus SP98AGP-X (SiS 5591/5595, 512kB, ATX)

Eddigi tapasztalataim szerint az SP98AGP-X alaplap nem működik 100MHz FSB-vel, 90-nel még igen. Ha jól emlékszem, speckó szerint a SiS chipset nem is támogatja, hiába lehet beállítani az alaplapon."

Jól emlékszel. Részlet a SIS5591/5592 Pentium PCI A.G.P. Chipset leírásból:

"Support Intel/AMD/Cyrix Pentium CPU and Other Compatible CPU Host Bus at 60/66 MHz"

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.