Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#301) Badman 4ever válasza bacsis (#300) üzenetére

Badman 4ever
(őstag)
LOGOUT blog

Gyerünk tuningmester. :C
Am BH-6ban tudott ez a proci 533-at is és akkor szerintem 4 és fél perc alatt lennék..... ;]
Tied a 300. hsz, enyém meg a 200....egy nap alatt 100hsz gyűlt össze, mondom én, hogy repesztünk. :)

[ Szerkesztve ]

(#302) bacsis

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na ezt űbereljétek k6-III fanok :DD 5perc alá mentem rendeseeeen :C :Y

nagyban

egyedi CPU tuningos bemutatók:www.bacsis-tuning.hu

(#303) akosf válasza bacsis (#302) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szép munka! :C

Ez most az 1MB-os EPOX EP-MVP3G2 alaplappal volt?

(#304) Badman 4ever válasza bacsis (#302) üzenetére

Badman 4ever
(őstag)
LOGOUT blog

Éééés megcsinálta..... :C :C :R :R :Y :Y :DD :DD

(#305) bacsis

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszönöm Urak :R
igen az 1MB-os lappal sikerült elérnem mert ez megy ugye 133as fsb-vel... holnap játszok a másik lappal, hátha azt is ráveszem a magasabb fsb-re.. lehet biost kellene frissíteni rajta mert egyel régebbi van rajta.. mármint a 2mb-oson
szóval lehet ezen még farigcsálni :R
meg majd megnézem mit megy 3dmark2000,2001ben :)

(#306) bacsis

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszönöm Urak :R
igen az 1MB-os lappal sikerült elérnem mert ez megy ugye 133as fsb-vel... holnap játszok a másik lappal, hátha azt is ráveszem a magasabb fsb-re.. lehet biost kellene frissíteni rajta mert egyel régebbi van rajta.. mármint a 2mb-oson
szóval lehet ezen még farigcsálni :R
meg majd megnézem mit megy 3dmark2000,2001ben :)

(#307) bacsis

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az igen, 3szor is sikerült ugyanazt elküldeni :(

[ Szerkesztve ]

(#308) Badman 4ever válasza bacsis (#307) üzenetére

Badman 4ever
(őstag)
LOGOUT blog

Mindenkivel előfordul....
Kellenek az Everest 5 és 3DMark2000 eredmények....?

(#309) bacsis válasza Badman 4ever (#308) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jah-jah jöhet persze :R
holnap rakok fel én is!
Most viszont megyek lefeküdni, holnap korán kelek :(

(#310) Badman 4ever válasza bacsis (#309) üzenetére

Badman 4ever
(őstag)
LOGOUT blog

Jóéjt, mindjárt feltolom az eredményeket...

(#311) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mivel egyelőre nincs jobb hardverem, kicsit még finomítgattam a beállításokon:

SuperPI 1.1 / 1M : 5m 04s

(#312) bacsis válasza akosf (#311) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

alakul-alakul, de ez még mindíg csak a 4. hely ;]
na mostmár télleg megyek!
holnap folytatjuk! :R

(#313) Badman 4ever válasza bacsis (#312) üzenetére

Badman 4ever
(őstag)
LOGOUT blog

Na itt az EVEREST eredmény, de csak 4.2 volt a gépen és újat nem akartam telepíteni:
Queen
AES

(#314) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Még egy kis állítgatás:

SuperPI 1.1 / 1M : 4m 40s

[ Szerkesztve ]

(#315) bacsis válasza akosf (#314) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez most fáj... nagyon fáj :DDD
Természetesen Gratulálok, de ne hogy azt hidd, hogy ennyibe hagyom :P

(#316) akosf válasza bacsis (#315) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért nekem is van még egy-két ötletem.
Kérdés hogy mik a szabályok. ;]

(#317) bacsis válasza akosf (#316) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

de most hogy tudtad te is 133as fsb-n elindítani? csont nélkül elindult?
Nincsenek szabályok, azaz be lehet vetni a folyékony nitrogént a volt moddot és amit szimpatikusnak látsz ;]

(#318) akosf válasza bacsis (#317) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elkezdtem kutatni hogy mit lehet kezdeni még a SIS530-as chipsettel, milyen regiszterei vannak, hogyan lehet paraméterezni, stb... így leesett hogy ez tudja negyedelni is a host frekvenciát. Vagyis a PCI busz frekvenciája 33MHz-en tartható.

A másik felismerés ami még kellett hozzá az az hogy az L2 cache nem bírja a 100MHz feletti frekvenciát, mivel ennek a sebessége sokkal jobban ki van élezve mint a processzoré. Ezek után már csak le kellett tiltani BIOS-ból és voilá... Máris 133MHz-en ketyerészik a proci is és a memória is.

"Nincsenek szabályok, azaz be lehet vetni a folyékony nitrogént a volt moddot és amit szimpatikusnak látsz."

Ez tetszik. A volt moddon és pár hardver módosításon már gondolkodtam. Illetve azon is hogy valami komolyabb hűtőt rakok a procira. A jelenlegi nagyon röhejes megoldás. De ha nincsenek szabályok, akkor nincs sok esélyed. Egyszerűen optimalizálom a SuperPI kódját, Photoshop-ot használok vagy időgépet építek... talán ez utóbbi a legjobb és legkönnyebb. ;]

Megjegyzem este már 666MHz-en elindult a SuperPI ezzel a gagyi hűtővel is. Lehet beszerzek egy hőcsöves LGA775 hűtőt ( Hyper TX-et nézegettem ) ami ráerőszakolható a procira. Az esti minuszok meg rátesznek még egy lapáttal... :)

(#319) bacsis válasza akosf (#318) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a ffene nem jó emberkével vettem fel a harcot :U
inkább vissza vonom amit mondtam oks? :DDD
én is próbálkoztam a 667Mhz-el de sajna kékhalál fogadott.. túl feszelni meg nem akarom a procckómat :(
majd azé' próbálkozok a 2mb-os lappal, ha ügyi vagyok, akkor igenis van esélyem :K

(#320) peti_s válasza Badman 4ever (#299) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

A Compaq-k-ban egy kapcsolótábla van, ahol bírod állítani az esetleges dolgokat.

Pentium Pro, (Super) Socket 7, K6-III+ , ASUS, Prescott, Wolfdale, Radeon

(#321) peti_s válasza akosf (#314) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Szép eredmény!!

(#322) Badman 4ever válasza peti_s (#320) üzenetére

Badman 4ever
(őstag)
LOGOUT blog

Jelenleg is 600-as beállításon van, de sz@rt se ér.....bármire állítom, bármilyen procival, akkor is alapórajelen megy a dög. :O
bacsis: 666 MHz-en már nem csak a kékhalál fog jönni.... ;] ;] ;]

(#323) akosf válasza Badman 4ever (#322) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nálam 666MHz / 2,7V beállításokkal megy a K6-III+550 / 2,0V-os processzor, csak kicsit javítanom kell a hűtésen hogy stabil legyen. Remélem hogy hamarosan sikerül is megoldanom. :K

(#324) bacsis válasza akosf (#323) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jesszusom, te beteg vagy, 2,7v :Y
én csak vicceltem a vmod-ot illetően, meg a folyékony nitrogént ;]
de ha megy neked, akkor nekem is fog, majd megpróbálom én is, valami durug nagy rézhűtővel.. ráoperálom a zalman 9500cu LED-emet :C

(#325) akosf válasza bacsis (#324) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Zalman 9500CU-nak nem túl nagy a talpa? Én egy CoolerMaster Hyper TX 2 után nézelődöm. Nálam ugyanis túl kicsi a hely. Legalábbis a Big Typhoon nem fér el a kondiktól. :( Persze, a kondikat is lehetne cserélni... (nagyobbra!) :K

[ Szerkesztve ]

(#326) Badman 4ever válasza akosf (#325) üzenetére

Badman 4ever
(őstag)
LOGOUT blog

Te beteg vagy, de tényleg....2,7V és nagyobb kondik..mi lesz itt még :Y ...építesz saját alaplapot, amivel 6GHz-ig húzod a procit? :DDD :Y

[ Szerkesztve ]

(#327) akosf válasza Badman 4ever (#326) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem. De már 3,0V-on vagyok és kupak nélkül. Az egyik mobil bartonomról most operálom át a Subzero-t... GYALÁZNI fog emberek! ;] ;] ;]

(#328) akosf válasza akosf (#327) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Közbe lejött a SIS530-as teljes doksija. Emberek, itt is van még tartalék! ;]

(#329) peti_s válasza akosf (#327) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Sok sikert, de én max 750 MHz-et jósolok neked, és egy kiégett processzort. :N

(#330) peti_s válasza akosf (#328) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

A SIS-ek nagyon jók, nekem is van egy SIS konfigom, de sajnos nem indúl. Akinek lenne vmi ötlete hozzá, az kérem hogy írjon. link

(#331) akosf válasza peti_s (#329) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van egy eredményem 733MHz-en a kopasz K6-2-vel.
Igaz, csapnivaló, de felteszem. Jöhetnének már az esti fagyok, kezdem szervezni a túrát a teraszra. :DD

És lesz ez jobb is!

szerk.: belehalt a gép, de azt hiszem megvan a kép. ;]

[ Szerkesztve ]

(#332) peti_s válasza akosf (#331) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Azért reméljük csak a RAM-ok mentek tönkre, nem a CPU. :) Énnekem 366 MHz a rekordom egy P1 233 MMX-el :) .
Még AMTRON PM9800-as alaplapban. :)

[ Szerkesztve ]

(#333) akosf válasza peti_s (#332) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Már "Üdvözöljük" van és a saját lábán...
...valószínűleg csak a fesz. volt kevés. :DDD

szerk.: már értem miért volt ilyen csapnivaló az eredmény. A K6-2-ben nincs L2, az alaplapi meg tiltva van, így hiába a nagy freki lassú mint a dög. :B

[ Szerkesztve ]

(#334) peti_s válasza akosf (#333) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

De legalább nagyobb órajelet lehet így elérni vele. :) Én a P1-emnek 3,8 V-ot adtam, ez volt az adható maximum, és nincs semmi baja. :) De ez már legalább 1 éve volt.

(#335) peti_s

peti_s
(PH! addikt)

Itt a 366 MHz, augusztusban csináltam, tehát fél éve, és nem egy. :) Le kellett 16 színre vennem a grafikát hogy betöltsön, kivettem mindent a Windows-ból, nehogy vmit +-ba keljen betöltenie, és ha pl. megnyitottam egy SuperPI-t, rögtön lefagyott. Még a Paint-et sem tudtam megnyitni, hogy a printscreen-t bemásoljam, de az F5 szerrencsére működött. Most az a cél, hogy stabil legyen. Hamarosan nekilátok. :)

(#336) akosf válasza peti_s (#335) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez az F5 dolog érdekelne, ugyanis nálam is erősen memória szűke van.

- tiltott a virtuális memória, így kb. 1%-ot nyerek
- egy 128MB-os High Density PC133CL2 Micron RAM-ot használok, amiből csak 64MB-ot lát a SIS530-as, cserébe kb. 3%-ot nyerek mert így gyorsabban kezeli a memóriát
- ha megnyitom a feladatkezelőt ebből kb. 32MB-ot eszik a windows ( az egyik 7-10MB méretű svchost.exe szálat kézzel kell mindig kilőnöm )
- SuperPI prioritás: Valós idejű
- műveleti sorrend: Start/run:.WAmonitor.exe(itt kapja meg a szteroidokat a K6-os processzor) / close:.WAmonitor.exe / run:SuperPI1.1.exe / run:.CPUZ150.exe / PrintScreen / close:.CPUZ / close:SuperPI1.1 / feladatkezelő:close:explorer.exe / feladatkező:run:mspaint.exe / close:feladatkezeő / ctrl+v / mentés / close:mspaint / feladatkezelő:run:explorer.exe / ...

Ezzel a módszerrel hogy szinte mindent becsukok, még a windows tálcát is, így épp hogy nem futok ki a memóriából a kép mentésénél. Szóval hogy is van ez az F5 dolog? :B

[ Szerkesztve ]

(#337) peti_s válasza akosf (#336) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Nekem Win98SE alatt csak így ment, semmi más megoldásom nincs hogy lementsem. Vagy van? Mert te mintha XP-ről beszélnél.

(#338) akosf válasza peti_s (#337) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ó, értem. Azt hittem te is XP-t használtál, ugyanis a Win98SE időmérése csapnivaló. Bár ha jól sejtem a SuperPI-nek tök mindegy mert a GlobalDateTime-ot használja, és nem a thread-timer-t. Vagyis ha fut valami a háttérben, akkor rosszabb időt kapsz.

[ Szerkesztve ]

(#339) peti_s válasza akosf (#338) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Én tuninghoz sosem használok XP-t.(Csak annál a gépnél, amiről most írok) Mostanában Win98SE-t, vagy Win2000-et használok tuning mellett, és sztem nagyon jó a 2000. A 98-on ha az egeret megmozgatom már más időt kapok. :) De ha nem mozgatom meg akkor mindig u.azt.

(#340) akosf válasza peti_s (#339) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt hiszem a K10 topikban hasonlította valaki össze a különböző Windows-okat hogy SuperPI-re ( vagy valami hasonló tesztre ) melyik milyen időt mér. A legjobb a WindowsNT volt, majd XP, Vista, 2000 és végül a 95/98/ME brancs.

(#341) peti_s válasza akosf (#340) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Én a PIII-as Katmai-val 25 mp-el jobb időt mértem 2000-en mint 98-on. XP-n még nem próbáltam, majd az is meg lesz.

(#342) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na, mentem a teraszra játszadozni.
Majd jövök az eredményekkel. :C

(#343) Badman 4ever válasza peti_s (#341) üzenetére

Badman 4ever
(őstag)
LOGOUT blog

Én 3DMarkban tapasztaltam esést a gép sebességében, amikor 98-ról XP-re váltottam egy régebbi procimnál. Nem emlékszem melyik proci és konfig volt, de talán a 700-as celeronnál vagy a 400-as PII-nél.

(#344) peti_s válasza akosf (#342) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Csak ne fázz meg!! Sok sikert!!

(#345) Badman 4ever válasza bacsis (#324) üzenetére

Badman 4ever
(őstag)
LOGOUT blog

Te bacsis, megírhatnál erről egy cikket, mert te nagyon értesz ám hozzá :DDD. Na szóval a retro procik harca lenne a téma és az itt felsorolt tuning/teszt eredményeket, illetve retro csodákat az AMD K6-októl a PIII aljájig hasonlítanád össze. Na mit szólsz az ötlethez? :U

(#346) bacsis válasza Badman 4ever (#345) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egy ilyent már csináltam volt benne k6-2, k6-2+ alap és emelt órajelen, k6-III, K6-III+ alap és emelt órajelen, Pentium2 celeron 433, Pentium2 400, és Pentium3 450... everest tesztek tömörítés, 3dmark super pi, meg mittomén még mi volt benne.. 3hétig csináltam.. igaz napi kb 1órát szenvedtem vele, de tiszta időbe így is több mint egy napom bánta...
sajna nincsenek meg a grafikonjai, de remélem megcsinálják a képfeltöltő szervert és akkor újra elérhető lesz :R
én is tanuitam sokat belőle, pl tömörítésbe konvertálásba a p3 behozhatatlan, szintetikus tesztekbe pl 3dmark a p3 és a k6-III+ emelt órajelen elég kevés különbséggel végzett a p3 javára, játékokba viszont itt-ott sikerült a k6-III+nak emelt órajelen azaz 600mhz-en felül kerekedni az intelen :K

(#347) peti_s válasza bacsis (#346) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Meg van még egy Socket7-es teszt is. De ezek a CPU-k elég jól tuningolhatóak. És nagyon élvezetes, ahogy azt a kis pöcköt feljebb tolod, és reménykedik az ember hogy betöltsön a Windows. :)

(#348) bacsis válasza akosf (#342) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na várjál, most valamit nem értek.. te most a k6-III+ 550est húztad fel 733ra és annak szedted le a kupakját? :Y

(#349) peti_s válasza bacsis (#348) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Nem, a K6-2-nek szedte le. Legalábbis nekem az jött le.

(#350) Badman 4ever válasza peti_s (#347) üzenetére

Badman 4ever
(őstag)
LOGOUT blog

"És nagyon élvezetes, ahogy azt a kis pöcköt feljebb tolod, és reménykedik az ember hogy betöltsön a Windows."
Na ezért szeretem ezeket az öreg járgányokat, ezeknek a tuningolása az igazi szépség, itt még van kihívás, hogy a memó bírja-e, a pci eszközök nem sülnek-e meg a a magas órajelen vagy elindul-e egyáltalán a windows vagy a gép, mennyi feszt bír ki a proci....nem a mai tuningnak nevezett izé, ahol csak az számít, hogy hú nitrogénhűtés ide, egy kis feszkó oda azt húzzuk az fsb-t....az molyfing....

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.