AHHA Neked is abit nf7. proci autoba memoriaidőzités manuálba 5/6-on.
de el fog menni 11,5X200-on 1,7 volton a többihez 0.1 voltot rakj hozzá de igy a memoria auto-ba.
[Szerkesztve]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
szabik731
(újonc)

elfelejtette
(PH! kedvence)
Ha T-Bred magos lenne a procid, akkor menne 2133 MHz-en, az én 2600+om is annyin megy (16x133 MHz). Ezekben 256 KB L2 cache van, a Bartonokban meg 512.
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

szabik731
(újonc)
Na ez igy van. úgyhogy kolléga örűjjé mert barton magos a ketyere. de most megnéztem nekem sem megy az 1 giga ram dualba. a 2X256 mb-nél kiirta hogy dualba megy
Nah akkor egy kis XP favorizálás!
- Nekem DFI lapom, 2500+ Bartonom ( by Solad
), egyenlőre 512MB Samum van.
Az észrevétel a következő.
- Ha 11x200-on nyomatom, akkor eredményekben egy 3200P4-el van versenyben. De az a P4 picikét melegebb, mert ez az 1.525Voltnak köszönhetően kb. 50W hőt disszipál, míg a P4 durván 100-at...
- Mindenhol hasít, csak a dekódolásban nem, de aki dekódol, az úgy is P4-et vesz....
- Én csupán internetre használom a gépem, és ez a 1.4Volt, ami elég a procinak az alapórajelhez, eszméletlen, milyen halkká tudja tenni a gépet!
- ezt a proci 2430-on teszteltem, de nagyon teccik, hogy a haver 2.6@3.4-es P4 elbújhat....
Az elején P4-em volt, ez kb 2 éve, azóta csak Athlonban forgok, és nem bántam meg, mert olcsó, és számomra kircsi....
Bocsi, ha elfogult vagyok, nem FLAME-nek szántam, EZ CSUPÁN AZ ÉN SZEMÉLYES VÉLEMÉNYEM!
DFI NFII U B + Athlon 2500+@2500MHZ POWA 

http://hardverapro.hu/apro/nvidia_vga-k_nezz_be/friss.html#msg218

tomcsi23
(PH! addikt)
Gratula hozzá.
Tudom, majd a másik ramokkal...de fsb-vel megkínálva még ütősebbé válik. 
Majd számolj be, mire jutottál. (vagy pl pi-ben egy hasonló p4-gyel
)
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
hat igen... ilyen az amikor egy asztali lockos processzor tobbet megy, mint egy mobilbarton amire a gazdaja lecsereli 
modntam en hogy jo kis processzor az
kivancsi leszek nalad mi lesz a vege.. lehet atleped a 2600-at
Példaképem Gregory House

Aaalbi
(tag)
Hi
Megnéztem valami Everest nevű progival. És tényleg barton magos. 
Pedig azthittem T.bred magos. Úgy emlékszem annak vettem sulinetben.
Na akkor már egy kis húzás csináltam is rajta. 12.5*166-on megy most. 
Ezt meddig lehet húzni? pl: 14*166-ot megy még?
Más. És akkor most megnézem mi is van a memóval.
Köszi a segítséget.
Ne hagyd ki a ziccert, mert bánni fogod!!!

Aaalbi
(tag)
Hi
Na megy a 400mhz is. 
De most az a kérdés, hogy fog menni a 2db 512 es memó dual channel-ben?
Valami jumpert kell a lapon állítani?
Mondjuk különböző a két modul, de noname mind a kettő. Az lehet a baj?
természetesen tesztek majd jönnek!
Nálad szerintem a táp a ludas!
Ha nem, akkor majd egyszer visszacerélhetjük ám! 
A mobilodda lehet menne a 9.5x260.... Szép lenne, persze szinkronban...
, persze 2-3-3-5 mellett..... Na, nem álmodozok... 
Nem tomm mi lehet a vége, de 11x220-on még a Samsung ramommal is símán szalad! Már nagyon várom a keddet...

szabik73
(újonc)
nekem samsung pc 3200 400 mhz dödörö van. de lejjeb irtam hogy egy gigát nekem sem látja dualba csak az 512-őt.
2300 mhz fölött szerintem már döcögős
. de majd még probálgatom. meg akarom csináni a hütést hogy a bordán 2 ventillátor lesz csak jelenleg forditva csavart lapátos van kettő.
[Szerkesztve]

Comanche
(fanatikus tag)
Hát senki nem tudja nekem megmondani, hogy lehet, érdemes e tuningolni a processzoromat? 
[Szerkesztve]
Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam.

szabik73
(újonc)
én a sajátomeól leirtam hogy mit tudtam vele csinálni. ha a tied valahányszor 166 szorzatával megy akkor valószinű valahányszór 200-on is lemegy tehát ha szuperlockos akkor az órajelet azért tudod bizergálni. 166-->200 az 20% az sztem jó és még bőven stabil.
többet meg minek. sztem..

Aaalbi
(tag)
Hi
Majd próbálgatom a proci húzást. Csak nehogy kijöjj9n belőle a füst. 
A memóriám az everest progi szerint meg a dimm3 és dimm2-ben van, ezt írja.
Nem is értem. Pedig a proci oldalához közel eső kettőben van egymás mellett.
Úgy logikus, hogy az legyen a dimm1 meg a dimm2.
A dimm1 meg egy picivel távolabb van és el is van csúsztatva. Az a 3ik memóriafoglalatom.
Na majd cserélgetem és kiderül, hogy megy-e dualban vagy nem.
Ja, meg csak az egyik memó noname a másik samsung, az everst progi szerint.
Pedig azt hittem noname mind a kettő.
[Szerkesztve]

Aaalbi
(tag)
A proci hőmérséklet meddig mondható jónak?
A 2600+ alapon 47-52 fok , attól függ it tökölök windózban.
Játék alatt mennyi lehet?
Hogy tudom rávenni az everest progit, hogy loggolja nekem a hőmérsékleteket?

szabik73
(újonc)
a spedfannal szoktam nézegetni. a viruskeresőt amikor lefuttatta. meg tettem vettem, a spedfan proci terhelésnek 90% felettit irt ki és akkor ment fel 51%-ra. a tied jónak tűnik. nekem is 47-51 fok szokott lenni.

Monya78
(PH! kedvence)
Ez a progi is Loggolja a hőmérsékletet:
[link]
Olyan a gyomrod mint a gumicsizma...nem engedi be a vizet.

FefeeX
(PH! kedvence)
na akkor szép lassan...
-hogyhogy nem lockos a procid? nekem sulinetes 2400am van és az sajna lockos, nem took szorzót állitani...
-memóriák DUAL: gyártó szerint dualban akkor mennek ha egyformák és ha jó helyre dugod őket, az alaplapi könyvben megtalálod mit hova...
ált. dimm0-dimm2, vagy másutt dimm1-dimm3 a megfelelő, szóval olyan az eloszlás h 2-2 hely. Dual akkor megy, ha páros db-ot dobsz bele, 1-1ben, szóval nem egymás mellé, hanem kihagyással... Nekem egyébként mind2 gépemben márkás+noname van, és mindekettő megy DUAL-ban... Kingmax512+Noname512 mind2 400as; ez nagyon fontos h u.a frekis legyen.
Másik 2 samsung 400+infi 400 256, ezek is mennek.
Volt már mondjuk olyan Mber is akinek a 333-as ment a 400assal dualban...
viszont...
nem nagyon érdemes akkor duál, ha nem chipsetes vidkarid van, mert egyébként van ahol lassit, de nem lesz tőle kiemelkedően gyorsabb a géped semmiképp
SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

FefeeX
(PH! kedvence)
bartontól picit sok ez de annyira nem gáz, főleg húzva...
nekem terheléssel 52, de ez már módosítások után, TBredBvel, szóval házhűtés stb...
játék alatt...
fut az everest... fut a játék, egyszer csak közben nyomsz egy aalt-tabot. és ott az eredmény...
Mondjuk megnézed fél óra NFS MW után, mikor már mondjuk egy meccsben vagy, 3perce, mindjárt beérsz, akkor számol nagyon...
alap hűtővel a procim anno szellőzésnélküli házban terhelés nélkül ment 60 fok felett... most 40 terhelés nélkül, aerocool 3DMagic házzal, 2*12cm venti van benn, veszek bele még 2 8cm-st, meg különben rácsos a ház... procon glacialtech igloo van de asse annyira yoo... lesz ez még 30fok is...
SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

Comanche
(fanatikus tag)
Na most meg csak újat enged... 
szabik73
Már 180 körül sem igazán tudom stabilizálni, azért kellett volna, hogy superlockos, vagy csak lockos, mert a szórzóval kellene játszani! A lockosat elvileg meg lehet oldani rendesen kötözgetéssel és akkor mehetne X x 200-on, szinkronban rammal, úgytudom, hogy az ''kellemesebb'' használatot eredményez! 
De amíg nem tudom kideríteni, addíg csak piszkálom, de nem nagyon jutok semmire!

szabik73
(újonc)
egy gyári szorzoX200-on nem megy el?? hmmm.... feszültséget feltoltad?
(Csak egy hülye kérdés volt)

Comanche
(fanatikus tag)
Tologattam, megy, de nem stabil úgy meg egy fabatkát sem ér! 
Azért írtam az x szorzót, mert 200FSB lenne a cél, akár 11, akár 9,5, vagy 11,5 szorzóval és akkor nem is nagyon lenne hajva, de szinkronban lenne a ramokkal!
Bár nem igazán értem, az előző procival mikor hemelgettem az FSB-t, mintha nem emelkedett volna a memória busz órajele!? Vagy csak rosszul emlékszem!?
De most nézem, átálítottam autora a ramokat, most meg 183/183, tehát szinkron!
Hm,.. a fene sem érti ezt!?
Akkor nézzük,mit meg még egy kis FSB emeléssel!? 
[Szerkesztve]

Aaalbi
(tag)
Hi
Azt nem tudom, hogy hogy nem lockos a proci. Passz.
Viszont bedugtam a dimm1 és dimm3-ba, és megy a dual channel. 
Amúgy everest szerint az egyik samsung a másik noname.
''viszont...
nem nagyon érdemes akkor duál, ha nem chipsetes vidkarid van, mert egyébként van ahol lassit, de nem lesz tőle kiemelkedően gyorsabb a géped semmiképp''
Ezzel mit akarsz? Mi az hogy nem chipsetes a videokari? 
Egyébként most meg tökölök windóz alatt és most 44-45 fok a proci.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

seti
(újonc)
Sziasztok!
Lenne egy hatalmas problémám,remélem valaki tud nekem segíteni!Amd AthlonXp2400+ dobozos procim meghalt.Sajnos a gari csak dobozzal működik,az viszont válás közben elkallódott!Nagyon megköszönném ha valaki kitudna segíteni egyel!
Előre is köszi !!
[Szerkesztve]
Ha gőz gőzölög, akkor a jód jódolog?

Aaalbi
(tag)
na megnéztem a hőfokokat:
alapon windóz 44-45 fok nem csinálok semmit
sz*rozok valamivel 46-50 fok Attól függ ha net + skype akkor 49 fok volt
játék alatt 55 fok (NFS MW)

Monya78
(PH! kedvence)
Annyira nem gázos ez a hőmérséklet...60 fok felett aggódnék csak a helyedben...
Olyan a gyomrod mint a gumicsizma...nem engedi be a vizet.

Comanche
(fanatikus tag)
Nem garanciás doboz nékül? Ez jó! Meddíg van rá garancia?
Most hogy így mondod, akkor én sem dobom ki! 
Majdnem elkezdtem írni, hogy szívesen odaadom, de megnéztem a dobozát,(nem rég vettem, elötte még nem láttam ilyet
) rajta van, hogy 2800+, akkor nem jó?!

Comanche
(fanatikus tag)
Nekem is annyi volt, amíg nem *uzultam bele a hűtésbe,
szerintem mindegyik annyin mehet, gondolom gyári hűtővel! Neked is az van? A tuninghoz, azért maj kellene valami durvább! 
*b
[Szerkesztve]

seti
(újonc)
A dobozos Amd procikra álltalában 3 év gyári garancia van!Tehát ha a boltban csak egy év garit vállaltak akkor még mindíg ott van a gyári garancia.De ez csak a dobozosokra vonatkozik!Nézz utána az AMD oldalán.
Ha gőz gőzölög, akkor a jód jódolog?

Comanche
(fanatikus tag)
Úgytudom 2 évet vállaltak rá, én használtan vettem, az előzőt meg csak a kezembe nyomták, ezért vagyok ehez gyík!
Erre még lenne 3-4- hónap gar, a srác azt mondta, de ha segít valaki, az is ugrik ma-holnap! 

Aaalbi
(tag)
Nekem nem gyári hűtőm van. Nem is volt.
Hanem Cooler Master Aero 7+ Alu van. Ami tök jól hűt. Lehet szabályozni a fordulatszámát 1 poti segítségével. De ha nagyon pörög akkor tud egy picit hangosabb lenni, de nem vesazélyes.

Comanche
(fanatikus tag)
Az biztos jó, én saját gyártmánnyal dolgozom, nekem most 39 C
biztos azárt tűnik soknak, de amúgy ez még egészségesnek mondható,legalább is amiket olvastam hőmérsékletekről!

Aaalbi
(tag)
És azt hiszem kb 75-80%on pörög most, hogy ne legyne azért olyan hangos. 
Ezt a hűtőt 3200+ ig lehet procihoz használni. Az volt a dobozon.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

Comanche
(fanatikus tag)
3200... jól hangzik persze, valószínü nem is lehet kapni kissebbhez!
Nekem is úgy adták mindegyiket, én sem a gyárival kezdtem, vettem egy simát, azt is 3200-hez valónak adták, kaptam kis felvilágosítást, aztán vettem egy rézmagost, azt is 3200-hez adták,aztán mégis 48-50 fok volt állandóan alapon, amíg nem vettem egy rézbordát! Akkor még fogalmam sem volt erről, ha valaki szól egyből evvel kezdem! 
Persze semmi baj elvileg ezekkel a hőfokokkal, csak nekem már akkor is magasnak tünt, és ez mégis csak közelebb van a füstkijövetelhez, mint a 39! Mert ugye azt itt megtanultam, ha az kijön,... annyi! 
[Szerkesztve]

Aaalbi
(tag)
Hát igen.
Szokták mondani a proci füsttel megy. Ha kijön belőle, akkor baj van. 
Hali
Egy elég hülye kérdésem lenne.
Egy 2500+ Barton magos Athlon Xp az kb mekkora celeronnak felelne meg 
Csak mert egyik ismerösömnek egy 2600Mhz-es Celeronja van és pl. Sisoft Sandrában nagyon egyenlö teljesitményt produkálnak a 2500+ os Bartonnal.
Vagy az SSE2 ilyen sokat számitana?
Live for Speed.... by Turbo Diesel :O
Lehet sandraban ugyanazt nyujtja... de probalj jatszani... eg es fold.
Példaképem Gregory House
Sandra az pusztán csak MHz-re megy...
Játék alatt símán odaver...
Aham, akkor jol gondoltam, hogy ahol már tényleg számít a proci ereje ott már a cerka elvérzik 
Live for Speed.... by Turbo Diesel :O

Ata.22
(újonc)
Hali! Kb 1 hónapja vettem egy AMD athlon 64 3000+ os 939-es procit a srác akitől vettem azt mondta,h vincsesztermagos.Csak azt szeretném + tudni,h ez mit takar,vagy takar e valamit,mert én még ilyenről nemnagyon hallottam.Ja + azt szeretném még 3 tudni,h meddig lehet ezt húzni?
Előre is köszi hali!

Ata.22
(újonc)
Hali! Kb 1 hónapja vettem egy AMD athlon 64 3000+ os 939-es procit a srác akitől vettem azt mondta,h vincsesztermagos.Csak azt szeretném + tudni,h ez mit takar,vagy takar e valamit,mert én még ilyenről nemnagyon hallottam.Ja + azt szeretném még 3 tudni,h meddig lehet ezt húzni?
Előre is köszi hali!

Ata.22
(újonc)
Sziasztok! Kb 1 hónapja vettem egy AMD athlon 3000+ 64; 939 es procit.Akitől vettem srác azt mondta,h vincsesztermagú,csak azt szerezném + tudni,h ez mit takar,vagy jelent e valamit.Ja és,h meddig lehet húzni.Előre is köszi! Hali

pg012345
(senior tag)
elég ha egyszer írod be a kérdést ja meg ennek van külön topicja is
na de már mindeggy ez tuttomal azt jelenti hogy mennyire húzható meg ilyesmi de ezt más szerintem jobban tudja pl akinek ilyen van 
Lada motor vígan kotor, Jó a Lada az visz haza:-)
a winchester magos A64-ek elég jól húzhatóak!
Nem sok eltérés van a venice-al szemben, csupán a venice-ban már van SSE3, és az még jobban húzható! De ennek megvan a saját totyikja, nézzél szét ott!

kadettmester
(tag)
Tényleg, legközelebb csak 1x!!!
Ha jól tévedek 3000+ ban nincs winchester magos
! Nem venice?
Isten csak azért tudta hét nap alatt összehozni a világot, mert nem kellett kompatibilisnek lennie az előző verzióval.
(#596) kadettmester válasza kadettmester (#595) üzenetére

kadettmester
(tag)
De létezik A64 topic!
Isten csak azért tudta hét nap alatt összehozni a világot, mert nem kellett kompatibilisnek lennie az előző verzióval.
nem jól tévedsz, van!
Havernak is az van....

kadettmester
(tag)
Akkor bocs! 
nem kell bocsánatot kérned! Mostmár ezt is tudod!

Comanche
(fanatikus tag)
Nem tudja senki megmondani nekem,hogy milyen a procim, vagy hol keressem?
Vagy, hogy ugyan úgy kellene kötözgetni, mint mondjuk egy 2200+ - os thoroughber-et, hogy kiderúljön tudom e húzni?