Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#51) Solad válasza Comanche (#29) üzenetére

Solad
(őstag)
LOGOUT blog

kisebb borsszem? es ilyen kobmillimeternel kevesebbet teszek ra. annyi boven eleg es meg ki is csordul;)

Példaképem Gregory House

(#52) pg012345

pg012345
(senior tag)

szerintem menne többet is teszteltem nem fagyott!! majd még csikarok belőle :)

Lada motor vígan kotor, Jó a Lada az visz haza:-)

(#53) pg012345

pg012345
(senior tag)

asszem 227 fsb-n volt

(#54) Comanche válasza Solad (#51) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

Akkor valószínüleg nem ugyan olyan szabványú borsot használunk!nem tudom, nekem nem sok folyt ki! (na jó,költői túlzás lehetett!) :P

Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam.

(#55) Solad válasza Comanche (#54) üzenetére

Solad
(őstag)
LOGOUT blog

lehet nem szorit elegge a hutod. :P :DDD az alairason rovidits mert szolni fognak (3 sor a megengedett)

Példaképem Gregory House

(#56) pg012345

pg012345
(senior tag)

na itt vannak a képek van az alap meg a 2 tuning még majd húzok rajta azt írok!
[link]
[link]
[link]

(#57) Comanche válasza mr_ricsi (#11) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

Most megint olvastam valami újdonságot, az L3 hidak összekötözgetéséről, a szorzóállításról, de gondolom, ez az én procimra nem érvényes, bár konkrétumot nem találtam!?

Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam.

(#58) tomcsi23 válasza pg012345 (#56) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Nem semmi proci lehet. :)

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#59) vakarcs válasza pg012345 (#56) üzenetére

vakarcs
(fanatikus tag)

tetszik naon... szep eredmenyek... :R

eladó a világ :)

(#60) graf válasza pg012345 (#56) üzenetére

graf
(kvázi-tag)

Azannyát...!

Jó kocsi, jó sofőr - nincs kockázat!

(#61) kadettmester

kadettmester
(tag)

Hi!
Tud valaki valami használható infót dobni a THORTON magról? :F

[Szerkesztve]

Isten csak azért tudta hét nap alatt összehozni a világot, mert nem kellett kompatibilisnek lennie az előző verzióval.

(#62) vakarcs válasza kadettmester (#61) üzenetére

vakarcs
(fanatikus tag)

barton mag es a cache fele le van tiltva... lehet aktivalni a fennmarado 256K-t is, de nem mindig szuperal... amugy minden masban ua. mint a barcik

eladó a világ :)

(#63) atosz válasza pg012345 (#56) üzenetére

atosz
(őstag)

Es ez stabil is igy? Mert kulonben semmi ertelme sincs. :)

(#64) Solad válasza kadettmester (#61) üzenetére

Solad
(őstag)
LOGOUT blog

Vakarcs jol beszelt. de nem biztos hogy jol jarsz az aktivalassal, mert kisebb cachevel altalaban tobbet mennek

Példaképem Gregory House

(#65) tomcsi23 válasza Solad (#64) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Másrészt egy megegyező típusú bartonhoz képest magasabb órajelen jár. ;]

(#66) zsoc

zsoc
(újonc)

Van egy AthlonXP 2400+ procim. Ezt akarom tuningolni. A BIOS-ban lehet állítani a szorzót. Nem is tudtam hogy az AthlonXP prociknak állítható a szorzójuk. Most 15x133mhz-en megy ez az alap órajele. Ha én a szorzót 10x-re állítanám és az fsb-t 200-ra akkor lenne valamilyen sebességnövekedés? Hőmérséklete nem lenne túl magas? A RAM-ok biztos bírnák mert 400-asok. Segítségeteket előre is köszönöm.

(#67) pg012345 válasza atosz (#63) üzenetére

pg012345
(senior tag)

persze hogy stabil le is teszteltem meg minden nfs cputeszt

(#68) Levin01

Levin01
(őstag)

Sziasztok!

Tud valaki egy linket (táblázat) adni az összes létező Bartonról amit valaha is gyártottak?
Konkrétan az érdekelne, hogy létezik e az, hogy az én 2500+ barcim L1 cache 64K L2 cache 512, miközben elvileg a barcik L1 128 L2 512 vel vannak szerelve.
A másik, hogy létezik e olyan 3200+-os barton ami gyárilag 166FSB-s 14x-es szorzóval?

(#69) mr_ricsi válasza Levin01 (#68) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''létezik e az, hogy az én 2500+ barcim L1 cache 64K L2 cache 512''
Az L1 cache 2 részből áll: 64kB adat-, és 64kB kódcacheből, így együtt 128kB.
Nem gyártottak 64kB L1 cachees K7 procit, a tiedben sem lehet csak 64.

''létezik e olyan 3200+-os barton ami gyárilag 166FSB-s 14x-es szorzóval?''
Igen létezik, AXDA3200DKV4D, 2333MHz, közforgalomba nem került, csak az OEM partnereinek (HP, Compaq, stb.) szállította az AMD.

[link]
(43. oldal.)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#70) mr_ricsi válasza zsoc (#66) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Nem is tudtam hogy az AthlonXP prociknak állítható a szorzójuk.''
Nem is biztos, hogy a te procidnak állítható. Kipróbáltad már?

(#71) mr_ricsi válasza Comanche (#57) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''megint olvastam valami újdonságot, az L3 hidak összekötözgetéséről''
Nálad a szorzót csökkenteni kellene, amihez nem összekötögetni, hanem vágni kellene a hidakat. (Inkább nem ajánlom...)

(#72) mr_ricsi válasza vakarcs (#35) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''1,75 az a palonimo magos xp procik... a baton 1,65 sztem...''
Szerintem pedig úgy adja meg az AMD a barci Data Sheetjében, hogy 1,65V +/-100mV. Tehát a gyárilag megengedett max. 1,75V. Szerintem...

(#73) mr_ricsi válasza Comanche (#14) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Hát ezt nem tudom hol nézzem, még az írási olvasási sebességet sem találtam meg''
Alaplap-Alaplap-Memóriabusz tulajdonságai.
(Az írási sebességgel meg fogalkozzon az, akinek Inteles anyja van.)

''Suppurt 2 DIMM un-buffered DDR 333/400 max 2GB''
333 és 400-on max 2 modul lehet benne. (Hogy kitaláltam, hogy emiatt kellett kivenni egyiket. :C )

''Why is the PWM temperature detected to be higher than the CPU's temperature on the KV7/KD7A motherboard? ''
Igen, az a magas hőmérséklet nem a proci mag, hanem a PWM.

(#74) mr_ricsi válasza Comanche (#36) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''2273MHz 166 FSB-vel''
Nézd meg everesttel, hogy ennél a a beállításnál pontosan mennyi az FSB és a memória órajel.

''Alakul!''
Nem lesz belőle semmi.

''TRIAL VERSION és nincs kiírva érték!?''
Vedd meg az Everest teljes verzióját, és majd nem írja ki.

(#75) atosz válasza pg012345 (#67) üzenetére

atosz
(őstag)

Es ezt nem is vizzel hutod jelenleg? :F Milyen ramok mennek neked 230-at hiba nelkul?
Ha tenyleg stabil orakig a prime alatt, akkor nem semmi procid van...

(#76) tomcsi23 válasza atosz (#75) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

''Konfiguráció asus a7v8x-x,amd athlon xp 3200+,1024mb ram ati radeon 9550 256mb,vízhűtés,neon'' ;]

A Te géped hogy áll amúgy? :B

(#77) Solad válasza mr_ricsi (#72) üzenetére

Solad
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt itt felreertette vakarcs, mar felhomalyositottam

Példaképem Gregory House

(#78) atosz válasza tomcsi23 (#76) üzenetére

atosz
(őstag)

En is ezt csekkoltam elobb, de mivel kizao a deszka, ezert visszabbolvasva irta hogy NF7-S2 a deszka es vmi alap cooler...

Ma jutottam csak el odaig hogy betegyem az uj tapot. Eddig megvagyok elegedve vele, bar meg mindig memtestezek. Betettem egy 2T-s BIOSt, most azt tesztelgetem 9.5x233 (meg mindig nem megy az a k***a 9-es szorzo). CL2.5-2-2-4, 1.6V a proci es a csipszet, 2.6V a RAM. Egyelore a memtest okes, johet lassan a prime. 1638MB/sec-et ir a memtest, jo eredmenyt varok az Everest alatt is. :)

(#79) pg012345 válasza atosz (#75) üzenetére

pg012345
(senior tag)

léggel hűtöm mert ha felrakom a vízhűtést nem indul el a gép sehogy (ez nem azért van mert meghúztam nem tudom miért lehet) a ram állítólag samsung 512/400mhz de nincsen ráírva hogy samsung megnéztem hogy még egy kicsit meghúzom de 2600mhz körül már fagy meg hasonló úgyhogy nem eröltetem feszt meg nem akarok emelni ezzel a hűtővel

(#80) pg012345

pg012345
(senior tag)

ja és az alaplap az abit nf7 s2g nem hittem volna hogy ez ilyen jó mert a régi asus a7v8x-x lapommal örültem ha 195 fsb-n elindult a gép szoval az kiakasztott :)

(#81) atosz válasza pg012345 (#79) üzenetére

atosz
(őstag)

Memtest es Prime tenleg hiba nelkul fut orakig? :F

(#82) rob5

rob5
(tag)

Nem tudja valaki, ha fix 200fsb re drótoznám a proci lábakat segítene magasabb elérésében
jelenleg athlon xp 2400+ (t-bred b lockmentes) gigabyte ga-400pro2 rev1 11X203 stabil 2230 mhz körül
itt olvastam hogy valaki drótozta és azelőtt 11x195 vitte most meg 9.5x225 stabilan viszi
köszi előre is

[Szerkesztve]

(#83) Gab.68 válasza rob5 (#82) üzenetére

Gab.68
(fanatikus tag)

pontosan mire gondolsz?
11x195 - 2123
9.5x225 - 2137
nincs egetverő különbség, illetve csak a ram szempontjából van egyáltalán különbség,
de ha a procid lockmentes akkor nyugodtan beállíthatod a 9.5x225 -öt így is, bár az a procinak kevesebb mint a 11x203, kérdés a ramok bírják-e a 450 -et

A kőkorszaknak nem azért lett vége mert elfogyott a kő...

(#84) rob5

rob5
(tag)

Az a baj hogy 215fsb már bootkor megáll, a ramok bírják 2X512 A-DATA 566 :)
Próbáltam a 9,5X215 vcore 1.82 ez a max (+10% giga lap ezt tudja max) és itt a vége már
bootkor megáll.
Azért gondoltam a fixre drótozást mert azt írták nagyobb fsb érhető el azután azt hiszem
Monya78 írta még valamikor.

(#85) kadettmester

kadettmester
(tag)

Köszi mindenkinek a THORTON infót!

Isten csak azért tudta hét nap alatt összehozni a világot, mert nem kellett kompatibilisnek lennie az előző verzióval.

(#86) Levin01 válasza mr_ricsi (#69) üzenetére

Levin01
(őstag)

Köszi!

(#87) Solad válasza rob5 (#82) üzenetére

Solad
(őstag)
LOGOUT blog

igy van. elofordul ohgy ha drotozod akkor magasabb orajelet kepes vinni. Monya78-nak van egy elegge tuningos kis xp-je (260-as FSB-n megyeget) de mielott bedrotozta volan, hoyg alapbol 200-as FSB-n induljon kevesebbet tudott

Példaképem Gregory House

(#88) mr_ricsi válasza rob5 (#84) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Azért gondoltam a fixre drótozást mert azt írták nagyobb fsb érhető el azután azt hiszem''
A procin az FSB beállítás -akár a hidak vagdosásával, akár lábdrótozással csinálják- csak az alaplapnak szól, hogy mire állítsa a induláskor az FSB-t.
(Elvileg ezt a 3 lábat akár le is lehetne törni a prociról, az alaplapi foglalat megfelelő forrpontjainak összeforrasztásával ugyanúgy be lehet állítani, és a proci sem hiányolná a 3 lábát.)

(#89) rob5 válasza mr_ricsi (#88) üzenetére

rob5
(tag)

És ez szerinted befolyásolhatja hogy egy proc nagyobb fsb-t érhet el?
Még egy kérdés, ha a vcore-t is fixre drótozom pl 1,75v akkor ez lesz az alapfesz és ezt még a lappal emelhetem (5% 7,5% 10% ezt tudja a lap) vagy ez már drótozás után nem lehetséges emelni marad az 1,75v.
Ez azért érdekelne mert a lapon 1,82v adható max és már próbáltam a 11,5 X 203mhz és lefutott a super pi 32M de a játékokba belefagy.
Egy kicsit több fesz megoldaná talán, hütéstől nem kell tartanom GigaByte G-Power Pro van rajta hőfok terhelve 48 fok.
köszi

[Szerkesztve]

(#90) mr_ricsi válasza rob5 (#89) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''És ez szerinted befolyásolhatja hogy egy proc nagyobb fsb-t érhet el?''
A procira nem hat. (El tudok képzelni ilyen végeredményt, de az az irtó logikátlanul kivitelezett alaplap miatt lehetne.)

''Még egy kérdés, ha a vcore-t is fixre drótozom pl 1,75v akkor ez lesz az alapfesz és ezt még a lappal emelhetem (5% 7,5% 10% ezt tudja a lap)''
Igen, az lenne az alap, és ahhoz képest emel az alaplap. Csakhogy:
- ha 1,65-ből 1,75-öt akarsz drótozni, akkor a proci tetején az L11-ben 1 hidat el is kell vágnod, ellenkező esetben 1,85V lesz az alap.
- hova akarsz még emelni??? A jelenlegi 1,82V-ot sem fogja túl sokáig bírni a procid.

''Egy kicsit több fesz megoldaná talán, hütéstől nem kell tartanom''
Ez nem (csak) a hűtésen múlik: a nagyobb feszültségtől megnőnek a prociban a szivárgó áramok, amelyek gyorsan lebontják a szigetelőrétegeket a chipben, és a proci meghal.

(#91) rob5 válasza mr_ricsi (#90) üzenetére

rob5
(tag)

Köszönöm a korrekt válaszokat így már tisztában látom a dolgokat :R

[Szerkesztve]

(#92) DraXoN

DraXoN
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Lehet, hogy ostoba kérdés, de az Athlon XP tartalmazza a PowerNow! technolóliát?
Mert én úgytudom, hogy nem, de az AMD oldalán másra bukkantam: [link], itt legalul van amit mondok.
Nekem a gépem jelenleg nem jó, így nemtudom megnézni működik-e (Win XP nincs közte látszólag, de lehet, hogy megy), valaki megnézhetné neki megy-e.
Szerintem nemvolna rossz ha volna ilyen a prociban (lehet hogy csak az újjabb fajta szériákban van, ami a Mobil Bartlonokkal egyidős).
Ha valaki megnézi, hogy történik-e valami, vagy tud valami részeltesebbet megköszönöm.

[Szerkesztve]

The human head cannot turn 360 degrees.; Google helyett: http://www.bluu.hu/ ; http://gabu4.mybrute.com/ ; Eladó, vihető holmijaim: http://gabu.aninet.eu/category/bazar/

(#93) Solad válasza DraXoN (#92) üzenetére

Solad
(őstag)
LOGOUT blog

es speiciel errol a technologiarol sem tudok semmit. mit csinal?

Példaképem Gregory House

(#94) DraXoN válasza Solad (#93) üzenetére

DraXoN
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

elvileg, ha jóltudom hasonló az A64 ben levő Cool'n'Quiet hez, csak ezt a Mobil procikban használják nem az asztalikban.

The human head cannot turn 360 degrees.; Google helyett: http://www.bluu.hu/ ; http://gabu4.mybrute.com/ ; Eladó, vihető holmijaim: http://gabu.aninet.eu/category/bazar/

(#95) joci2000 válasza DraXoN (#94) üzenetére

joci2000
(senior tag)

csak 1 bibi van vele, h. winxp-n nem m1 :(

(#96) mr_ricsi válasza DraXoN (#92) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Lehet, hogy ostoba kérdés, de az Athlon XP tartalmazza a PowerNow! technolóliát?''

Egy kérdés sohasem lehet ostoba, csak a válasz, vagy a válaszoló.

Igen, a TBredekben-Bartonokban-Sempronokban-thortonokban gyárilag benne van a PowerNow!, csak nincs engedélyezve.
Ehhez az L5 híd 3. érintkezőjét kell összezárni.
Aztán kell még egy olyan alaplap, aminek a chipsetje támogatja a proci ezirányú törekvéseit. (NForce nem, Via-AMD-Sis igen, esetleg alapban nincs engedélyezve bennük, ekkor kicsit meg kell piszkálni az északi híd regisztereit)
Aztán kell hozzá a 98se/ME/2K/XP, amelyek ezzel az AMD-s driverrel vehetők rá az együttműködésre:[link]

(Aztán ezzel pedig ellenőrizhető, hogy működik-e a menet közbeni órajel állítás: [link] )

(#97) Rover623

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem kedves az én szívem előtt az AMD...de legalábbis a jelölési rendszere...;]
Teleszaladt a tököm a ''nekem 2800+/3600+ procim van'' jellegű hozzászólásokkal/konfig leírásokkal is...ezért elkészítettem magamnak ezt:[link]...:DDD
Akinek kedve van, nézegesse, javítson ki ha elírtam valamit...;)
Aztán ha már nagyjából helyes, akkor ezt is betehetitek az #1.-es hsz.-be...:B

[Szerkesztve]

primus inter pares

(#98) atosz válasza Rover623 (#97) üzenetére

atosz
(őstag)

Remek a torekves. En nagyjabol csak az XP sorozatot ismerem jol, igy csak arrol nyilatkoznek. Mindenesetre sztem azert vannak kisebb hianyossagok, en szoktam csekkoni: [link]

(#99) Rover623 válasza atosz (#98) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azért ott is vannak érdekességek...egymásnak ellentmondó prociadatok, AMD hivatalos speckóval nem egyező paraméterek, stb...;]

primus inter pares

(#100) atosz válasza Rover623 (#99) üzenetére

atosz
(őstag)

Iranymutatonak jo, nincs az az ember, aki ezt az egesz kaoszt fejben tudna tartani. :D Amugy az XP-kre vonatkozoan tudsz mondani konkretat mi az ami nem stimmel?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.