Hogy hogy elszállt?
Nem értem, neked az A. verzió van, az lehet, nem megy annyit, de ha az enyém is meghal 230-nál akkor.....
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
http://hardverapro.hu/apro/nvidia_vga-k_nezz_be/friss.html#msg218
Hogy hogy elszállt?
Nem értem, neked az A. verzió van, az lehet, nem megy annyit, de ha az enyém is meghal 230-nál akkor.....
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék tőletek! Van egy T-bred B magos 2600+ procim, sajna a 133 MHz FSB-s változat, és mivel szorzólockos nem tudom kihasználni az 512 MB-os KingMax DDR400-as memóriámat, mivel a sebessége szinkronban van az FSB-vel, pedig ment már 447 MHz-et is. Jó lenne valaki, aki ki tudná szedni belőle a szorzólockot. Annyi a problémám, hogy a lakóhelyem Debrecen!
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

Hát szokásos túlhúzási jelenség, csak annyi külömbséggel, hogy a cmos clear sem segit.Szal bekapcsolod a gépet, de semmi.De nemaztmondom énis hibás vagyok, mert Monya78 kolega mondta, hogy 230 felett már nemárt a chipsetnek egykis fesz, nade akkoris egy tuning lap elszáll FSB emeléstől
Hát mind1. Ezvan.De attól még fennáll a júzererror is (bár ezt most kételem, hogy bios chip csere vagy újrairás nélkül megoldódna, de még lehet hogy azzal sem
)
HIJ
Semmisenemvan!

Vagy mennyiért tudnám eladni a procimat? Legutóbb 11500-at ajánlottak érte bontóban.
Előre is köszi a segítséget!
(Nem tudom, hogy számít-e az unlockolásnál, de az alaplapom AsRock K7S8XE 3.0)
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

Áhh, annyiért nem éri meg eladni
. Sajnos ebben az unlockolásban még nem tok segíteni, de az FSB-t növeld addig, amíg tudod és ameddig stabil a rendszer...
...

Sajna csak 150 MHz-es FSB-ig stabil, utána kifagy.
Szerinted mennyi lenne reális a procimért? A bontóban azt is mondták, hogy néhanapján van náluk 3200+os Barci, azt adnák 23eFt-ért.
Az nagyon jó ár egy 3200+-ért!
12k, 13k-ért add el a tied, majd forródrótózz a bontóval!

Az tényleg nagyon jó ár egy 3200+ Bartonért! Mielőbb vegyél egyet, ha tudsz, mert hiánycikk! 
...
''Tehát a Palomino magos XPk nembírják a magas fsbt?''
A Palominó XP-ket az AMD 133FSB-re tervezte. (Ill. arra, hogy később esetleg 166FSB-n lehessen használni.)
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

miért, telivért nem? 
Tyrael

elszállt a lap és nem segit a CMOS reset?
nekem is volt már ilyen, többször is...
cseréltek is lapot...
következőleg már nem vittem vissza...
van rajt egy force 100Mhz jumper, azzal átjumpolod és elindul. legalábbis az enyim elindult...
SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX
''miért, telivért nem?''
A TBrednél már 200FSB-ről szóltak a tervek, ugyanis késésben volt az AMD az A64-gyel, és kellett valami átmeneti proci, ami addig is tud versenyezni a P4-gyel.
Ekkor már felmerült az FSB növelés (az AMD nem akart egyáltalán EV6 busznál 166FSB fölé menni), vagy az L2 duplázása (barton mag).
Aztán végül a kettő együtt lett elég hozzá...
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

Ez nekem is eszembe jutott, de nemjött be
Most az egésznapos cmos clear műveletet próbálom, ez már az utolsó 5let.Volt már minden.Aztnán, ha ezsem akor battyogok fel Pestre és TTS kicseréli a BIOS chipet...
Remélem hogy az megoldja.
HIJ
Semmisenemvan!

sok sikert hozzá... 
SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

na izé rég okoskodtam.
AMD 2600+ 11,5X200 mhz tutti 1,7 volt. a borda alját ujra kentem meg egy gyorsabb venti rá. igy üresen 45 fok. a central brain identifier mex asztat irgya rá hogy 3410+
igy most elég kelemesen döcög

Üdve!
Segítene nekem valaki? Mit kellene állítanom a BIOS-ban vagy bárhol máshol, hogy ha emelem az FSB-t akkor a memoria busz ne emelkedjen? Vagy ilyet nem lehet? 
Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam.

Sajna nem lehet külön választani az FSB és a memória sebességét. És mivel nem érdemes visszaosztani, mivel akkor oda a szinkron, ezért muszáj leszel beszerezni egy (két) gyorsabb memóriamodult.

Gyorsabbat? Inkább lassabbat!
Jó, tudom, valószínüleg hülyeséget beszélek!
Csak mert azt gondoltam a memoriabuszt ''meg lehet fékezni'',hogy 200-on maradjon!?
Mert a processzor 166FSB-n megy, 200 ra akartam felhúzni, de nem akarja,mert a memoria busz MHz-ét is tolja felfelé!
(gondolom a memóriák nem bírják?!)
Most visszavettem 333, mármint 166MHz-re a ramokat, kicsit jobb!Megpróbálom, így elkezdeni húzni! Van értelme?
De legalább megértettem, hogy hogy is van ez! Köszönöm! 
Gyorsabb kellene, ami mondjuk bírja 440, vagy magasabb MHz-t!?

Mindenképpen hagyd 166-on a memóriát, és úgy toljad felfele az FSB-t. Az én procim sajna gyárilag 133 FSB-vel megy és az Everest ugyanolyan memória írási/olvasási sebességet mér, ha 133-ról 200-ra veszem a memóriát a BIOS-ban.

Elnézést, ahogy így visszaolvastam eléggé össze-vissza írogattam a valós és efektív órajeleket! 
Igen, ezt már írták páran, hogy nem lassabb 166(333)MHz-n sem, csak nem akartam''tudomásul venni'' de ahogy látom tényleg így van! Utalag is elnézést a hozzáértőktől! 
Nekem is 133 FSB-s volt eddíg, de már vettem egy 166FSB-st egy nagyon jó fej korrekt emberkétől!
És máris gyorsabb lett a dolog!
Csak nem nagyon tudom feldolgozni az információkat, főleg összefüggésükben!
(pl nem tudom 1T-re állítani a CR-et, mármint tudom, csak mindíg 2T-nek használja, probáltam az időzítésekkel is játszani, de... semmi, csak rontottam a helyzeten)

Ezért szeretném lecserélni a procimat én is egy 200 FSB-s Bartonra, vagy találni valakit itt Debrecenben, aki ki tudja iktatni a prociból a szorzólockot.

Te nem tudod megcsinálni? Nem rábeszélni akarlak! Ha techika órákon 4-eseket kaptál, jó esélyed van rá! De ha ekkora változást szeretnél, akkor inkább tényleg vegyél egy ''erősebbet''!
Nekem meg közben alakul a dolog...

Sajna azok a technika órák 15 éve voltak, és akkor még más jellegű dolgokat tanítottak. Én egyébként is az elméletet jobban vágom, mint a gyakorlatot, valszeg a procihűtő ventit sem tudnám levenni úgy, hogy ne sarkazzam le a procit.

Van ilyen! Ketten kiteszünk egyet, én a gyakorlatot tudom, az elméletet meg nem nagyon bírom megtanulni! 

attól is függ milyen lapod, biosod van...
nekem az összes lapomon megy asszinkron...
be lehet állitani, ált alap by spd, ezt 3:2,2:3 stb... de lényeg h fix felosztásokban lehet állitani...

Ezt most így nem igazán értem! 
KD7A VIA KT400A-s alaplapom van, awards BIOS-al!?

Próbáld ki!Ha átállítod az FSBt és ujraindítás után úgymarad, akkor csak lockos.
[Szerkesztve]
Semmisenemvan!

Huunn van a Szabóóbakter?? 
Ez így nem teljesen világos! 
De hogyan állítsam, a windows alól, vagy hogyan?
Ha a BIOS-ban Users..alatt állítom, akkor úgy marad!
Ha meg nem azon van, hanm a saját 2800-án akkor meg nem lehet állítani nem?
[Szerkesztve]

Akkor úgynéz ki, hogy csak lockos (vagy az sem), ha a szorzót is lehet állítani.
Semmisenemvan!

FSB-t a másik suprlockosomon is lehetett állítani, de szórzót nem!
Ezen is lehet FSB-t állítani, de szórzót nem!
(mármint lehet állítani, csak nem használja!)
''hídkötözgetés''végett érdekelne, mert ha s.l.-os, akkor neki sem állok! 
Abból elég volt, meg szerintem már mr_ricsit is kikészítettem vele! 

ha összejött akkor szólj! nekem 2400+om van, és szeretnék alacsonyabb szorzót... 

szerintem abban nem csak szinkron memó értéket lehet adni, hanem arányszámokat is... de nem tudom most fejből h hol van, az tuti h a procis memes ldalon...

Szólók, csak kellene hozzá egy pár információ! 
Bár ha meg tudom oldani, hogy anélkül tegye amit szeretnék, akkor nem nyúlok hozzá!
Lehet ebben mindent adni, kivéve amit nem!!
De még egy csomó mindenről mindíg nem tudom, hogy mi az és mit csinál!?
[Szerkesztve]

fényképezz egy biost digittel és linkeld be, hátha took segítteni...

Hát az sajna nincsen, pedíg nekem is eszembejutott már ez az ötlet!
Van egy kis webkamerám, azzal lehetne, de a hülye BIOS-ből nem kezeli! 
Már valahol kérdeztem is, hogy hogyan lehet onnak képet kimenteni, stb, csak nem kaptam választ!Gondolom nem lehet!

Itt nem kérdezted meg, hogy hogyan lehet? Ha nekem sikerül is, az neked nem biztos, hogy jó megoldás lesz!

print screen és azt bescannelni?? különben nekem a 2600+ barci semilyen szorzó állitást nem birt ledöglöt ha lefele állitottam vagy ha felfele. csak a 11,5-vel indult el.

és ezt mind biosból?
nem is értem ezt hogy érted...

rajzold le photoshoppal és ird bele h mi mi...(először papírra...)
oszt azt linkeld be...

egyszer belinkeltek egy oldalt h elvileg ott meg lehet nézni, de elég bonyolult, meg egyelőre nem értek az ilyen átalakitásokhoz... 

Se nyomtatóm, se scennerem, ha így értetted!
megpróbálok majd keresni a neten egy ilusztrációt, ami olyan mint az enyém!Bár ha találtam volna, egy csomó kérdésemre meg is lenne a válasz! 
''2600+ barci semilyen szorzó állitást nem birt ledöglöt ha lefele állitottam vagy ha felfele. csak a 11,5-vel indult el.''
valószínüleg, mert lockos, vagy s.lockos, az nyém is csak 12,5-ön indul, erre keresek megoldást!
Lehet ugyanúgy kellene mint a másiknál, csak még nem jöttem rá!

van olyan billentyű hogy print screen. az elméletileg mindenhol működő parancs. és igy ami a képernyőn van és ha jól tudom nem megy a windows akkor kinyomtatja.
de mindjárt én kipróbálom

Még régebben én is láttam valahol, de azóta sem találom! leírom én neked az utolsó betűig PÜ-ben!
(mert ugye ez már azért BIOS-dolog, jórészt és oda való, csak ott.... 

print screen. Asszem hülyeséget mondtam. boccs. a prockom meg állitloag superlockos ezért nem lehet a szorzot bizergálni. Peig az LI hidak nincsenek vágval

őő izé.. Az alaplapod leirását elméletileg le tudod tölteni netről. ezáltal a bios leirását is. ezáltal abban meg bele tudol szerkeszteni hogy a tied hogy van beállitva. vagy hülyeséget mondtam??

ftp://ftp-usa.abit.com.tw/pub/download/manual/english/KD7A_Eng_V100.pdf
http://www.abit-usa.com/products/mb/manual.php?categories=1&model=129
ez a tied??
[Szerkesztve]

Nem ez okes ötlet, köszi, meg is van otthon, innenn bentről nem tudom letölteni! 
csak mivel nem tudom elolvasni, elraktam a többi fontos dokumentum közé! (amiket szintén nem tudok elolvasni, legfeljebb számokat kersgélni rajta)
Az a javaslatom, hogy majd délután belinkelem a Nagy BIOS - topikba, felteszem a kérdéseimet, és folytassuk ott! 
[Szerkesztve]

Hi
Lenne egy problémám.
1.Eddig nem tűnt fel: van 1 T.bred magos 2600+ os procim, ami alaphelyzetben úgy volt beállítva, hogy 166*11.5 és ekkor 1910Mhz-en ment. (Ez később tűnt fel.)
2.Az már régebben is feltűnt, hogy a memóriám 333Mhz-en megy, mert kiírta az elején, de annyira nem érdekelt. Amúgy 400Mhz-es memóriám van.
Elvileg a proci az alapon 2133Mhz-en megy.
Ezt akartam megcsinálni. Meg , hogy a memória is 400Mhz-en menjen. De valamiért még dualban sem megy a 2db.
Beállítottam 200*10,5-re Ami 2100Mhz. Ez eddig OK.
Utána a memóri a ment is 400Mhz-en, ki is írta az elején. De a proci csak 1150Mhz-en ment.
Ez mitől van? 
Vagy hogy kellene beállítanom? 
Erre szeretnék valami tippet.
Kösz.
Ne hagyd ki a ziccert, mert bánni fogod!!!

hát az enyim barton magos és ez is 11,5*166 1917 mhz a gyári frekije. nem lehet hogy a tijed is barton magos? mennyi a proci L2 cache? meg kéne nézni hogy biosba nem e lehet csak a memórának a sebességét állitani. valaki nagyon lejjebb rita hogy nf-7 be a memóriát lehet állitani hogy 5/5 6/6 6/5 stb. nekem 5/6-nál a mem megy 400 mhz-n.
A procit meg nálam is egy bios reset első inditásnál 1150 mhz ra ismeri fel. a 400 mhz-s beállitásnál ha ujrainditasz akkor is 1150 mhz indul?
meg hát milyen alaplapba van?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]