Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#4001) jacsoi

jacsoi
(újonc)

Sziasztok.
Smallfont kollégának egy saját tapasztalat a hasonló konfigról mint az övé.
Most cseréltem én is procit egy Abit NF7-es lapba,amit egy coolink hűtő próbál hűteni.
A hűtő 4600-at pörög ,hangos de jól végezte a dolgát.
Régi procimat ami 1700+-os Athlon Xp 2.0V-on hajtva 2300MHz-en 50fok alatt tartotta terhelés alatt is.
A mostani bartonomat viszont már nem úgy hűti mint szeretném,mert itt 1.8V-on alapjáratban is 48-49 fokos,igaz 2600MHz-en.[link]
Még egy észrevétel!
A procit először a régi pasztával raktam össze ami ezüst volt,és már ment vagy 2 éve.
Arra gondoltam hogy ezért melegszik jobban mint a másik procival,de újrapasztáztam igaz sima fehér pasztával (ill.csak ilyet tudtam venni,mert nincs ezüst) és még romlott a helyzet,mert 3-4 fokkal melegebb lett mint amikor ezüstpasztával kentem be.
Ilyen különbség lenne a két paszta között?
Ha valaki tud ezüstpasztát vevő vagyok rá,mert nálunk már nem lehet kapni egyik üzletbe sem.

(#4002) Fáraó válasza jacsoi (#4001) üzenetére

Fáraó
(őstag)

A mostani bartonomat viszont már nem úgy hűti mint szeretném,mert itt 1.8V-on alapjáratban is 48-49 fokos,igaz 2600MHz-en.

Szvsz ilyen nagy feszültségen legyilkolod a procidat előbb-utóbb. + 10% ált. a szokásos feszültség ráadás.

VIGYORRRGAZMUS.....

(#4003) HEMP

HEMP
(senior tag)

Hali,
lenne egy kérdésem a pro-khoz: van egy AthlonXp 1800+-om és egy deszkám ASUS A7V8X.(333FSB) Érdemes nekem lapot cserélni -kaptam egy ASUS A7V600 lapot(400FSB)- hogy jobban kihajthassam a memóimat, vagy sem?
Ha jól gondolom a 400FSB-t így sem úgy sem tudom kihasználni, mivel a proci 133MHzvel üzemel, tehát esélyem sincs jobb teljesítményre. Jól tudom??

''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''

(#4004) jacsoi válasza Fáraó (#4002) üzenetére

jacsoi
(újonc)

Szia.
Ha csak abból indulok ki,hogy az előző procim már 2003-tól bírta folyamatosan a 2.0V-ot aminek már több mint három éve,és soha semmi probléma nem volt a mai napig működik.
Akkor ennek sem szabadna károsodnia.

(#4005) Fáraó válasza jacsoi (#4004) üzenetére

Fáraó
(őstag)

Valszeg a jó hűtés miatt... Azt, hogy ennek sem szabadna károsodni nem mondanám biztosra, fizikailag nincs két egyforma proci.
Utólag néztem csak meg a képet és láttam hogy ez egy mobil barton -alapfesz 1.55V ha jól tudom. Nézd: ha jó a hűtésed és bevállalod akkor csináld, absz. nem lehetetlen a tuningpotenciálja miatt -de szvsz a határán vagy a 13X200-al.
Ez csak az én véleményem. Várd meg a többiekét is.

VIGYORRRGAZMUS.....

(#4006) Fáraó válasza HEMP (#4003) üzenetére

Fáraó
(őstag)

Nem vagyok Pro!
Ha a RAM-od 400-as akkor érdemes lehet váltani. Húztad már a procidat 166-ra? Ha azt bírta akkor érdemes lenne megnézni a 200-at is. Plusz ha a CPU-t és a RAM-ot nem 1:1 arányba akarod használni, akkor lehet cserélni. Ki kell próbálni, le kell mérni.
Az enyém szerencsére bírja a 200-as FSB-t :) .

VIGYORRRGAZMUS.....

(#4007) LordVader80

LordVader80
(őstag)

Sziasztok!

Anyukámnál most kötötték a netet, szereztünk is neki egy gépet erre, egy athlon xp 1700+ procival. A kérdésem a következő: normális, hogy majdnem 60 fokig melegszik sima böngészésnél, tehát úgymond terheleltlenül? :F

May The Force Be With You!

(#4008) (Bundás) válasza LordVader80 (#4007) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Ha tele vannak porcsimbókokkal a borda lamellái, nincs házszellőzés, nem kap levegőt a gép, megszikkadt a paszta, akkor igen. ;)

(#4009) LordVader80 válasza (Bundás) (#4008) üzenetére

LordVader80
(őstag)

A port kiszedtem, a ház tényleg nem szellőzik, a paszta meg van szikkadva szerintem már. :(
Meddig bírja a hőt ez a proci?

(#4010) Fáraó válasza LordVader80 (#4009) üzenetére

Fáraó
(őstag)

Szvsz:40-50 között az ideális, 40-50 között már nem túl jó, 60 felé nem érdemes engedni.

[Szerkesztve]

VIGYORRRGAZMUS.....

(#4011) LordVader80 válasza Fáraó (#4010) üzenetére

LordVader80
(őstag)

''40-50 között az ideális, 40-50 között már nem túl jó'' most akkor melyik? :Y

(#4012) (Bundás) válasza Fáraó (#4010) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

40-50 között bőven jó az, nem tudom Te mivel hűtesz... Terhelve 60 °C fölött már ildomos beavatkozni. :P

(#4013) PazsitZ válasza LordVader80 (#4011) üzenetére

PazsitZ
(PH! addikt)

Az én régi 1.4es AMD-m sokáig futott(5évig) 60-65 fok között (terhelve). Nem gond, bár rövidítheti az élettartamát. Most kapott új hűtést -10C.
Terheletlen 60fok viszont annyira nem barátságos. Ha nincs lehet elég lenne egy 12-es venti a gép hátuljába ami kiszívja a levegőt. Az már sokat dobhat rajta, és olcsó megoldás. Ha még van keret nem árthat egy új procihűtő sem, bár már az is sokat jelenthet ha újrapasztázod és kitakarítod.
Szerintem...

[Szerkesztve]

|____ "...kis zártkörû PH-s imdb..." :D - http://pazsitz.atw.hu/PH_movies ____|

(#4014) Fáraó

Fáraó
(őstag)

Frankón elírtam mindent :B . Szvsz 40-50 között optimális, 50-60 között nem annyira jó, 60 felett lehetőleg nem szabad. Hallgass inkább Bundásra! :P

Meló közben vagyok, sajna nem figyeltem.

VIGYORRRGAZMUS.....

(#4015) LordVader80 válasza Fáraó (#4014) üzenetére

LordVader80
(őstag)

Oké, köszi a válaszokat!
PazsitZ beszerzek egy ventit hátulra, ahogy írtad! :C

(#4016) JohnnyX

JohnnyX
(senior tag)

Az en procim terheletlenul es huzva 38-40 fokos, orahossz terhelesnel sem megy megy feljebb 55 foknal. Bar en is nemreg pucoltam ki a procihuto lamellait a pokhalotol. Duplaventis a tapom, meg 2db 8cm silentblade hatul 5 volton. A vinyom elott meg egy 12centis venti 1700-as fordulaton. Kicsit Mig21-es a hangja, de hamarosan be lesz epitve egy ejjeli szekrenybe a haz. :))

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#4017) AMD46

AMD46
(lelkes újonc)

:) üdw néktek én is csatizok ide.

[Szerkesztve]

E4400 3,15ghz 1400fsb 2*1gb dual ddr2 Gigabyte 965P-s3 Asus 8600Gt

(#4018) Sanyix válasza JohnnyX (#4016) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem meg van amikor 28-32 fokos a procim terheletlenül, és 44 fok terhelve, de van amikor 45 fok alapon, és 54 terheléssel, attól függően hogy mikor ír baromságokat a gép. Merthogy hűtőborda megfogásával érzésre mindíg a kisebbik igaz, dehát ugye egy újraindítás után már lehet hogy 10 fokkal többet mutat. Ilyenkor szokott az a vicces eset előállni, hogy 20 seccel bekapcsolás után már 38 fokot mutat, holott úgygondolom ehez kéne azért pár perc, vagy a hűtő levétele. Az a gáz hogy a ventit is eszerint a hülyeség szerint szabályozza, így van amikor a szó szerint hideg hűtőbordát fullos fordulatszámon hűti :|

[Szerkesztve]

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#4019) LordVader80 válasza PazsitZ (#4013) üzenetére

LordVader80
(őstag)

Na egy venti segített!
Most már nem megy 55 fok felé! :Y

(#4020) Pubszon válasza AMD46 (#4017) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hello.

Nekem is 2800+ Bartonom van de én 11x218-on járatom és nagyon stabil, a memória is bírja. Ez a proci teljesen megeggyezik a 3200+Bartonnal.
A havernak ugyan ijen a lapja min az enyém(NF7-S v2.0) csak neki 3200+ os proci van és ugyan addig bírta a húzást ugyan olyan módon mint nekem.
De az a baj hogy, nekem több teljesítmény kellene ettől a procitól.

Ha valaki tud segítsen, írja le tapasztalatát. (NF7-S v2.0/2800+Barton)

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#4021) (Bundás) válasza Pubszon (#4020) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

2400 MHz hova nem elég? :U

(#4022) gerrog

gerrog
(fanatikus tag)

hello all,

AMD prociknál hogyan kell kiszámolni a frekvenciát?
pl. 3200+ mennyit jelent?
vagy ez minden típusnál máshogy van és nincs álalános szabály?

remélem nem túl bugyuta a kérdés :D

Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben.

(#4023) AMD46

AMD46
(lelkes újonc)

az 2000mhz ha amd64bit

E4400 3,15ghz 1400fsb 2*1gb dual ddr2 Gigabyte 965P-s3 Asus 8600Gt

(#4024) elfelejtette válasza AMD46 (#4023) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Sztem mivel nem az A64 topicban kérdezte, hanem az AthlonXP topicban, tehát nem az A64 3200+ órajelét kérdezte, hanem a Barton magos AthlonXP 3200+ órajelét, ami pontosan 2200MHz.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#4025) gerrog

gerrog
(fanatikus tag)

hát én csak úgy általánosságban kérdezném, nem konkrét esetre, ha látok egy AMD procit és mellette hogy . . . .+ , akkor az mekkora órajelet jelent :F
(a 3200+ helyett írhattam volna mást is)

nemtom, így érthető a kérdésem? :R

Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben.

(#4026) (Bundás) válasza gerrog (#4025) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

[link] A link AthlonXP processzorokra ugrik, de ha érdekel van ott más mag is. ;)

Athlon XP-hez egy kalkulátor: [link]

(#4027) L!NK->Q3

L!NK->Q3
(senior tag)

tudna vki segíteni?
2200+os mad athlon xp tbred-b csak 100as fsbn hajlandó menni: 13,5*100on
2 kt400as chipsetes lappal próbáltam gigabyte ga-7vaxfs, meg 1 msi kt4aval

Apokalipszis, Vitriol...kapjátok el őket! Kobra, Piton, Anakonda, kússzatok a ház mögé!!!

(#4028) L!NK->Q3

L!NK->Q3
(senior tag)

bocs mad=amd :D

Apokalipszis, Vitriol...kapjátok el őket! Kobra, Piton, Anakonda, kússzatok a ház mögé!!!

(#4029) (Bundás) válasza L!NK->Q3 (#4027) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Milyen memória van mellette és hány darab? Nincs lesarkazva? 133-as FSB-n se kép, se hang?

(#4030) L!NK->Q3 válasza (Bundás) (#4029) üzenetére

L!NK->Q3
(senior tag)

2 db 256ddr333 van mellette , lesarkazást nem láttam, próbáltam külön mind2 memóriával, de 133mon semmi, csak 100on akar menni

(#4031) L!NK->Q3 válasza (Bundás) (#4029) üzenetére

L!NK->Q3
(senior tag)

azt el is felejtettem mondani hogy a biosban 100 az fsb, de aida/everest vmi 2,5x szorzóval írja a procit

(#4032) L!NK->Q3 válasza L!NK->Q3 (#4031) üzenetére

L!NK->Q3
(senior tag)

senki?
vmi procimágus írjon már!!!

(#4033) Pubszon válasza L!NK->Q3 (#4032) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hali.

Mijen szorzóval, fesszel próbáltad?

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#4034) Pubszon

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja és a memória késleltetései rendben vannak, ezt bírja a ram?

(#4035) Pubszon

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Próbáld meg így: 1.65volt, 13,5*133, a ramoknál pedig minden késleltetést állíts a legnagyobbra.
Ha így nem megy akkor egyelőre nem tudok többet mondani.

(#4036) L!NK->Q3 válasza Pubszon (#4033) üzenetére

L!NK->Q3
(senior tag)

133mon el sem indul
ddr333as ramok vannak benne, visszavettem 266ra de se kép se hang semmi
100as fsbvel indul a 2200+ost 1500+nak látja(1350mhz)
meég az időzítéseket nem próbáltam visszavenni 3ra, de kipróbálom azt is
jah az everest vmi 2,5*600körülit lát a procinál...

(#4037) Fecos15

Fecos15
(kvázi-tag)

Lenne 1 kérdésem, meddig húzható AMD 2800+ os proci?

(#4038) (Bundás) válasza Fecos15 (#4037) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Ameddig el nem törik. ;)

(#4039) L!NK->Q3 válasza Fecos15 (#4037) üzenetére

L!NK->Q3
(senior tag)

próbálgatni kell -> majd kiderül meddig :DDD

(#4040) sss

sss
(senior tag)

Üdv!
Van olyan passzív hűtő ami elbír egy 2500+ -os bartont/sempront? Tt sonic tower, bazinagy thermalright borda, sc.ninja mittomén. Venti nem nagyon van a házban mellesleg max a tápban, de az meg a procihűtő fölött kb.

(#4041) L!NK->Q3 válasza sss (#4040) üzenetére

L!NK->Q3
(senior tag)

ha megtudod szólj nekem is pls, én is ezt szerteném!

(#4042) tomcsi23 válasza sss (#4040) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Üdv!

Ha 1.2 V-on hajtod, esetleg. ;]
Ám, egy 5V-on hajtott venti is sokat számít, ha a csend a fő szempont.

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#4043) sss válasza tomcsi23 (#4042) üzenetére

sss
(senior tag)

Igen a csend lenne a fő szempont, eddig víz volt rajta, talán majd nyáron visszarakom rá, de lehet maradok a léghűtésnél. Két venti van összesen a gépben, egy ledes aerocool, meg egy 5v-on járú op-1-es venti, de így is hangos a gép.

L!NK->Q3 : majd megosztom a tapasztalatokat, ha találok ilyet.

(#4044) tomcsi23 válasza sss (#4043) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Na, az op-1-es eleve nem halk. :B
Meg lehetne próbálni eleve halk ventivel (18-19dBa), esetleg nagyobb példánnyal (12 centis) szintén leszabályozva.

(#4045) rudeee válasza sss (#4043) üzenetére

rudeee
(őstag)
LOGOUT blog

Nem feltétlenül a venti(k) a hangosak a házban, lehetséges hogy a winyó(k) rezgése rezonanciát okoz és ezt hallod zajként.
Vagy a venti mögötti védőrács lukai túl sűrűek és süvít rajta a levegő, ez adhat még zajt. Ezen kívül még az is lehet, hogy maga a venti a zajos. Igazából a legjobb a minőségi csúszócsapágyas venti mert annak a legkisebb a seek zaja, csak manapság ilyet baromi nehéz kapni vagy egyáltalán nem is lehet. A siklócsapágy olajfilmen úszik, csak az olajat szeretik kihagyni a jó konstrukcióból.
A dupla golyóscsapágyas ventik csendesek, de nem annyira mint a minőségi csúszók.
Emellett nagyon jók még a kerámia csapágyasok is, pl. Arctic cooling Arctic Fan sorozata ami gumiágyban ül.

(#4046) sss

sss
(senior tag)

Úgy emlékszem,h az op1 5v-on silent módban nem volt vmi hangos, de majd meghallgatom még egyszer úgy, h a másik ventit kihúzom addig. Habár, h mi halk meg mi nem az relatív ugyebár. A vinyó hangjával nem volt baj, még akkor sem lehetett hallani, amikor az összes ventit kidobáltam a gépből, kivéve amikor rájött ez a seagate-féle seekelés, de most zárt házban két ventivel ez nem hallható már egyáltalán.

Persze papst,meg silent eagle ventik csendesek, csak nemtom mennyire tudnák hűvösen tartani a bartont...Mondjuk eredetileg passzív bordát akartam rá...ehh gondolok egyet azt lehet beszerzek egy 1750+ geode-t. :)

Meg még csak annyi, h most sem baromira hangos a gép, csak hát vízhez szoktak a füleim. :D

[Szerkesztve]

(#4047) tomcsi23 válasza sss (#4046) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Akkor lehet, hogy jobban jársz a vízzel, mert passzív hűtővel majd a fejed is főhet a meleg barton miatt. :D

(#4048) greatchaos

greatchaos
(PH! addikt)

nincs valami nf7-s bioszcsoda nf7-s2g laphoz, mert:

van egy 2500+ bartonom, azt 3200+ként hajtom

de sajna +12% fesz kell neki, így kap 1,9 volt-ot! - csak, nem biztos, hogy sokáig fogom így használni...

hőmérsékleti probléma nincs, 40 fok alapon, 45-48 terhelve

(#4049) rudeee válasza greatchaos (#4048) üzenetére

rudeee
(őstag)
LOGOUT blog

Az NF7-S2 lapra tudtommal nem jók a sima NF7 Biosai, mert a lap felépítése merőben más és maga a bios is máshogy épül fel.
Utána kéne nézni, hogy létezik-e moddolt bios az S2 laphoz.

Kevésnek tűnik nekem az a 48fok 1,9V mellett ha ténylegesen annyit kap a proci :F

(#4050) skytheman

skytheman
(újonc)

Hali! Az lenne a kérdésem hogy , hogyan lehetne kihozni a legjobbat az AMD Athlon Xp 1700+ procimból?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.