Sziasztok.
Smallfont kollégának egy saját tapasztalat a hasonló konfigról mint az övé.
Most cseréltem én is procit egy Abit NF7-es lapba,amit egy coolink hűtő próbál hűteni.
A hűtő 4600-at pörög ,hangos de jól végezte a dolgát.
Régi procimat ami 1700+-os Athlon Xp 2.0V-on hajtva 2300MHz-en 50fok alatt tartotta terhelés alatt is.
A mostani bartonomat viszont már nem úgy hűti mint szeretném,mert itt 1.8V-on alapjáratban is 48-49 fokos,igaz 2600MHz-en.[link]
Még egy észrevétel!
A procit először a régi pasztával raktam össze ami ezüst volt,és már ment vagy 2 éve.
Arra gondoltam hogy ezért melegszik jobban mint a másik procival,de újrapasztáztam igaz sima fehér pasztával (ill.csak ilyet tudtam venni,mert nincs ezüst) és még romlott a helyzet,mert 3-4 fokkal melegebb lett mint amikor ezüstpasztával kentem be.
Ilyen különbség lenne a két paszta között?
Ha valaki tud ezüstpasztát vevő vagyok rá,mert nálunk már nem lehet kapni egyik üzletbe sem.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
jacsoi
(újonc)

Fáraó
(őstag)
A mostani bartonomat viszont már nem úgy hűti mint szeretném,mert itt 1.8V-on alapjáratban is 48-49 fokos,igaz 2600MHz-en.
Szvsz ilyen nagy feszültségen legyilkolod a procidat előbb-utóbb. + 10% ált. a szokásos feszültség ráadás.
VIGYORRRGAZMUS.....

HEMP
(senior tag)
Hali,
lenne egy kérdésem a pro-khoz: van egy AthlonXp 1800+-om és egy deszkám ASUS A7V8X.(333FSB) Érdemes nekem lapot cserélni -kaptam egy ASUS A7V600 lapot(400FSB)- hogy jobban kihajthassam a memóimat, vagy sem?
Ha jól gondolom a 400FSB-t így sem úgy sem tudom kihasználni, mivel a proci 133MHzvel üzemel, tehát esélyem sincs jobb teljesítményre. Jól tudom??
''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''

jacsoi
(újonc)
Szia.
Ha csak abból indulok ki,hogy az előző procim már 2003-tól bírta folyamatosan a 2.0V-ot aminek már több mint három éve,és soha semmi probléma nem volt a mai napig működik.
Akkor ennek sem szabadna károsodnia.

Fáraó
(őstag)
Valszeg a jó hűtés miatt... Azt, hogy ennek sem szabadna károsodni nem mondanám biztosra, fizikailag nincs két egyforma proci.
Utólag néztem csak meg a képet és láttam hogy ez egy mobil barton -alapfesz 1.55V ha jól tudom. Nézd: ha jó a hűtésed és bevállalod akkor csináld, absz. nem lehetetlen a tuningpotenciálja miatt -de szvsz a határán vagy a 13X200-al.
Ez csak az én véleményem. Várd meg a többiekét is.
VIGYORRRGAZMUS.....

Fáraó
(őstag)
Nem vagyok Pro!
Ha a RAM-od 400-as akkor érdemes lehet váltani. Húztad már a procidat 166-ra? Ha azt bírta akkor érdemes lenne megnézni a 200-at is. Plusz ha a CPU-t és a RAM-ot nem 1:1 arányba akarod használni, akkor lehet cserélni. Ki kell próbálni, le kell mérni.
Az enyém szerencsére bírja a 200-as FSB-t
.
VIGYORRRGAZMUS.....

LordVader80
(őstag)
Sziasztok!
Anyukámnál most kötötték a netet, szereztünk is neki egy gépet erre, egy athlon xp 1700+ procival. A kérdésem a következő: normális, hogy majdnem 60 fokig melegszik sima böngészésnél, tehát úgymond terheleltlenül? 
May The Force Be With You!

(Bundás)
(PH! kedvence)
Ha tele vannak porcsimbókokkal a borda lamellái, nincs házszellőzés, nem kap levegőt a gép, megszikkadt a paszta, akkor igen. 

LordVader80
(őstag)
A port kiszedtem, a ház tényleg nem szellőzik, a paszta meg van szikkadva szerintem már. 
Meddig bírja a hőt ez a proci?

Fáraó
(őstag)
Szvsz:40-50 között az ideális, 40-50 között már nem túl jó, 60 felé nem érdemes engedni.
[Szerkesztve]
VIGYORRRGAZMUS.....

LordVader80
(őstag)
''40-50 között az ideális, 40-50 között már nem túl jó'' most akkor melyik? 

(Bundás)
(PH! kedvence)
40-50 között bőven jó az, nem tudom Te mivel hűtesz... Terhelve 60 °C fölött már ildomos beavatkozni. 

PazsitZ
(PH! addikt)
Az én régi 1.4es AMD-m sokáig futott(5évig) 60-65 fok között (terhelve). Nem gond, bár rövidítheti az élettartamát. Most kapott új hűtést -10C.
Terheletlen 60fok viszont annyira nem barátságos. Ha nincs lehet elég lenne egy 12-es venti a gép hátuljába ami kiszívja a levegőt. Az már sokat dobhat rajta, és olcsó megoldás. Ha még van keret nem árthat egy új procihűtő sem, bár már az is sokat jelenthet ha újrapasztázod és kitakarítod.
Szerintem...
[Szerkesztve]
|____ "...kis zártkörû PH-s imdb..." :D - http://pazsitz.atw.hu/PH_movies ____|

Fáraó
(őstag)
Frankón elírtam mindent
. Szvsz 40-50 között optimális, 50-60 között nem annyira jó, 60 felett lehetőleg nem szabad. Hallgass inkább Bundásra! 
Meló közben vagyok, sajna nem figyeltem.
VIGYORRRGAZMUS.....

LordVader80
(őstag)
Oké, köszi a válaszokat!
PazsitZ beszerzek egy ventit hátulra, ahogy írtad! 

JohnnyX
(senior tag)
Az en procim terheletlenul es huzva 38-40 fokos, orahossz terhelesnel sem megy megy feljebb 55 foknal. Bar en is nemreg pucoltam ki a procihuto lamellait a pokhalotol. Duplaventis a tapom, meg 2db 8cm silentblade hatul 5 volton. A vinyom elott meg egy 12centis venti 1700-as fordulaton. Kicsit Mig21-es a hangja, de hamarosan be lesz epitve egy ejjeli szekrenybe a haz. 
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

AMD46
(lelkes újonc)
üdw néktek én is csatizok ide.
[Szerkesztve]
E4400 3,15ghz 1400fsb 2*1gb dual ddr2 Gigabyte 965P-s3 Asus 8600Gt
Nekem meg van amikor 28-32 fokos a procim terheletlenül, és 44 fok terhelve, de van amikor 45 fok alapon, és 54 terheléssel, attól függően hogy mikor ír baromságokat a gép. Merthogy hűtőborda megfogásával érzésre mindíg a kisebbik igaz, dehát ugye egy újraindítás után már lehet hogy 10 fokkal többet mutat. Ilyenkor szokott az a vicces eset előállni, hogy 20 seccel bekapcsolás után már 38 fokot mutat, holott úgygondolom ehez kéne azért pár perc, vagy a hűtő levétele. Az a gáz hogy a ventit is eszerint a hülyeség szerint szabályozza, így van amikor a szó szerint hideg hűtőbordát fullos fordulatszámon hűti :|
[Szerkesztve]
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

LordVader80
(őstag)
Na egy venti segített!
Most már nem megy 55 fok felé! 
Hello.
Nekem is 2800+ Bartonom van de én 11x218-on járatom és nagyon stabil, a memória is bírja. Ez a proci teljesen megeggyezik a 3200+Bartonnal.
A havernak ugyan ijen a lapja min az enyém(NF7-S v2.0) csak neki 3200+ os proci van és ugyan addig bírta a húzást ugyan olyan módon mint nekem.
De az a baj hogy, nekem több teljesítmény kellene ettől a procitól.
Ha valaki tud segítsen, írja le tapasztalatát. (NF7-S v2.0/2800+Barton)
http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(Bundás)
(PH! kedvence)
2400 MHz hova nem elég? 

gerrog
(fanatikus tag)
hello all,
AMD prociknál hogyan kell kiszámolni a frekvenciát?
pl. 3200+ mennyit jelent?
vagy ez minden típusnál máshogy van és nincs álalános szabály?
remélem nem túl bugyuta a kérdés 
Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben.

AMD46
(lelkes újonc)
az 2000mhz ha amd64bit
E4400 3,15ghz 1400fsb 2*1gb dual ddr2 Gigabyte 965P-s3 Asus 8600Gt

elfelejtette
(PH! kedvence)
Sztem mivel nem az A64 topicban kérdezte, hanem az AthlonXP topicban, tehát nem az A64 3200+ órajelét kérdezte, hanem a Barton magos AthlonXP 3200+ órajelét, ami pontosan 2200MHz.
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

gerrog
(fanatikus tag)
hát én csak úgy általánosságban kérdezném, nem konkrét esetre, ha látok egy AMD procit és mellette hogy . . . .+ , akkor az mekkora órajelet jelent 
(a 3200+ helyett írhattam volna mást is)
nemtom, így érthető a kérdésem? 
Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben.

(Bundás)
(PH! kedvence)

L!NK->Q3
(senior tag)
tudna vki segíteni?
2200+os mad athlon xp tbred-b csak 100as fsbn hajlandó menni: 13,5*100on
2 kt400as chipsetes lappal próbáltam gigabyte ga-7vaxfs, meg 1 msi kt4aval
Apokalipszis, Vitriol...kapjátok el őket! Kobra, Piton, Anakonda, kússzatok a ház mögé!!!

L!NK->Q3
(senior tag)
bocs mad=amd 
Apokalipszis, Vitriol...kapjátok el őket! Kobra, Piton, Anakonda, kússzatok a ház mögé!!!

(Bundás)
(PH! kedvence)
Milyen memória van mellette és hány darab? Nincs lesarkazva? 133-as FSB-n se kép, se hang?

L!NK->Q3
(senior tag)
2 db 256ddr333 van mellette , lesarkazást nem láttam, próbáltam külön mind2 memóriával, de 133mon semmi, csak 100on akar menni

L!NK->Q3
(senior tag)
azt el is felejtettem mondani hogy a biosban 100 az fsb, de aida/everest vmi 2,5x szorzóval írja a procit

L!NK->Q3
(senior tag)
senki?
vmi procimágus írjon már!!!
Hali.
Mijen szorzóval, fesszel próbáltad?
http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23
Ja és a memória késleltetései rendben vannak, ezt bírja a ram?
Próbáld meg így: 1.65volt, 13,5*133, a ramoknál pedig minden késleltetést állíts a legnagyobbra.
Ha így nem megy akkor egyelőre nem tudok többet mondani.

L!NK->Q3
(senior tag)
133mon el sem indul
ddr333as ramok vannak benne, visszavettem 266ra de se kép se hang semmi
100as fsbvel indul a 2200+ost 1500+nak látja(1350mhz)
meég az időzítéseket nem próbáltam visszavenni 3ra, de kipróbálom azt is
jah az everest vmi 2,5*600körülit lát a procinál...

Fecos15
(kvázi-tag)
Lenne 1 kérdésem, meddig húzható AMD 2800+ os proci?

(Bundás)
(PH! kedvence)
Ameddig el nem törik. 

L!NK->Q3
(senior tag)
próbálgatni kell -> majd kiderül meddig 

sss
(senior tag)
Üdv!
Van olyan passzív hűtő ami elbír egy 2500+ -os bartont/sempront? Tt sonic tower, bazinagy thermalright borda, sc.ninja mittomén. Venti nem nagyon van a házban mellesleg max a tápban, de az meg a procihűtő fölött kb.

L!NK->Q3
(senior tag)
ha megtudod szólj nekem is pls, én is ezt szerteném!

tomcsi23
(PH! addikt)
Üdv!
Ha 1.2 V-on hajtod, esetleg. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Ám, egy 5V-on hajtott venti is sokat számít, ha a csend a fő szempont.
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

sss
(senior tag)
Igen a csend lenne a fő szempont, eddig víz volt rajta, talán majd nyáron visszarakom rá, de lehet maradok a léghűtésnél. Két venti van összesen a gépben, egy ledes aerocool, meg egy 5v-on járú op-1-es venti, de így is hangos a gép.
L!NK->Q3 : majd megosztom a tapasztalatokat, ha találok ilyet.

tomcsi23
(PH! addikt)
Na, az op-1-es eleve nem halk. 
Meg lehetne próbálni eleve halk ventivel (18-19dBa), esetleg nagyobb példánnyal (12 centis) szintén leszabályozva.
Nem feltétlenül a venti(k) a hangosak a házban, lehetséges hogy a winyó(k) rezgése rezonanciát okoz és ezt hallod zajként.
Vagy a venti mögötti védőrács lukai túl sűrűek és süvít rajta a levegő, ez adhat még zajt. Ezen kívül még az is lehet, hogy maga a venti a zajos. Igazából a legjobb a minőségi csúszócsapágyas venti mert annak a legkisebb a seek zaja, csak manapság ilyet baromi nehéz kapni vagy egyáltalán nem is lehet. A siklócsapágy olajfilmen úszik, csak az olajat szeretik kihagyni a jó konstrukcióból.
A dupla golyóscsapágyas ventik csendesek, de nem annyira mint a minőségi csúszók.
Emellett nagyon jók még a kerámia csapágyasok is, pl. Arctic cooling Arctic Fan sorozata ami gumiágyban ül.

sss
(senior tag)
Úgy emlékszem,h az op1 5v-on silent módban nem volt vmi hangos, de majd meghallgatom még egyszer úgy, h a másik ventit kihúzom addig. Habár, h mi halk meg mi nem az relatív ugyebár. A vinyó hangjával nem volt baj, még akkor sem lehetett hallani, amikor az összes ventit kidobáltam a gépből, kivéve amikor rájött ez a seagate-féle seekelés, de most zárt házban két ventivel ez nem hallható már egyáltalán.
Persze papst,meg silent eagle ventik csendesek, csak nemtom mennyire tudnák hűvösen tartani a bartont...Mondjuk eredetileg passzív bordát akartam rá...ehh gondolok egyet azt lehet beszerzek egy 1750+ geode-t. 
Meg még csak annyi, h most sem baromira hangos a gép, csak hát vízhez szoktak a füleim. 
[Szerkesztve]

tomcsi23
(PH! addikt)
Akkor lehet, hogy jobban jársz a vízzel, mert passzív hűtővel majd a fejed is főhet a meleg barton miatt. 

greatchaos
(PH! addikt)
nincs valami nf7-s bioszcsoda nf7-s2g laphoz, mert:
van egy 2500+ bartonom, azt 3200+ként hajtom
de sajna +12% fesz kell neki, így kap 1,9 volt-ot! - csak, nem biztos, hogy sokáig fogom így használni...
hőmérsékleti probléma nincs, 40 fok alapon, 45-48 terhelve
Az NF7-S2 lapra tudtommal nem jók a sima NF7 Biosai, mert a lap felépítése merőben más és maga a bios is máshogy épül fel.
Utána kéne nézni, hogy létezik-e moddolt bios az S2 laphoz.
Kevésnek tűnik nekem az a 48fok 1,9V mellett ha ténylegesen annyit kap a proci