''Akkor az 666MHz?''
Ezt fordítsd le nekem, mert képtelen vagyok dekódolni.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
''Akkor az 666MHz?''
Ezt fordítsd le nekem, mert képtelen vagyok dekódolni.
''Én is azt szedtem le, de akkor valószínű,nekem sem támogatja, elindítom és bármit kapcsolok rajta kifagy az egész!''
Az alaplapodon meg kell keresni a PLL IC-t, és csak akkor megy, ha támogatott. (Ha nem, akkor a netet kell túrni, hátha találsz hozzá egy project fájlt.)
''Én úgy hallottam, hogy a sempronok egyáltalán nem tuningbarátok!?''
A Sempronok kiérlelt gyártástechnológiájú TBredB procik, szuperlockkal és 333FSB-vel. Pont. (Kivéve a 3000+, mert az Barton magos.)
A 2600+-nak 11x166 a gyári órajele, ezt nagy valószínűséggel fel lehet húzni 11x200-ra, azaz 2200MHz-re. Nekem 2400+-om van, alapfeszen megy 10x200-on.
(A barton magból pedig nem profitál minden alkalmazás. Én pl. videokódolásra használom, gyakorlatilag nem nyernék semmit a +256kB L2-vel.)
Comanche:
Aludtam rá egyet: Sempronokat csak végszükségben vegyél.
Neked a lockmentes procikat lenne érdemes keresni. Vagyis elsősorban a 2500+t, másrészt a TBredB-kből az 1700-1800+.
''remélem csak a táp szállt el''
A konfigodban nem látom: milyen tápod van(volt)?

van egy jumper alaplapon, ami visszaállitja az FSB-t 100Mhz-re, és ezt forceolja... ezt állitsd be és el fog indulni a géped vszinü, ahonnan visszafelé megy a tuning...
ha nem akkor nem took segiteni, de nálam már müködött...
SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

hogy lehet a szorzólockot semlegesiteni a 2400+on?
mert akkor jobban birná a húzást, nem?
SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

hali kipróbáltam az alkatrészeket a ramom halt be valószínüleg a proci videókari táp müködik majd hétfön kipróbálom új rammal 
Lada motor vígan kotor, Jó a Lada az visz haza:-)

nem biztos lehet tönkremenne de ha ésszel csinálod akkor működik 
Thank

MSI K9A2 Platinum, AMD X2 6400+@3,5Ghz, Gigabyte HD5770 1GB SO, 4GB DDR2 Goodram, Segate 1TB+ 2* 250GB WD
Val szeg a Tápom meghal mert ha felemelem a prockót de a VGA magját alapra teszem nem fagy ki.
MSI K9A2 Platinum, AMD X2 6400+@3,5Ghz, Gigabyte HD5770 1GB SO, 4GB DDR2 Goodram, Segate 1TB+ 2* 250GB WD

''Ezt fordítsd le nekem, mert képtelen vagyok dekódolni.''
Az elgondolásom talán jó, csak hülyeséget írhattam! Most 133FSB-n megy a processzor MHz-e után ott van, a BIOS-ban zárójelben,hogy (266) Na meg is van, jó hülye vagyok, bocsánat! Akkor ez a névleges vagy a valós FSB!? Na ezt sem tudom még egyenlőre sorba rendezni magamban, talán majd sikerül! De semmi köze a MHz-hez!
Valamiért belekevertem a 400-as memóriáknál érvényes dolgokat!
Hiába olvastam el jópárszor eddíg a dolgokat, nem könnyű!
Eddyíg fogalmam sem volt semmiről, túl sokat akartam egyszerre...
Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam.

''Aludtam rá egyet: Sempronokat csak végszükségben vegyél.''
Picit furcsa is volt Sempron dolog, csak nem mertem megkérdőjelezni! 
Na nem értek hozzá csak olvasgattam róla, mert elösször az olcsóbbsága miatt figyeltem fel rá,de sok ''jót'' nem találtam a vélemények között!

mármint?

Sziasztok!
Videodigitalizálás közben a procim hőm-e felmegy 98-98 fokra is...

Tudom az amd-k magasabb hőfokon tevékenykednek, de ez már borzasztó szerintem.
Glacialtech Igloo 2470 hütö van rajta, zsir uj. Pasztázást nem lehet elbaxni mivel alapból a hütön van egy négyzet alakban.
De srácok, akkor mi ez a hőmérséklet?!

''Ember küzdj és bízva bízzál, de ha nem megy legalább engem hagyjál!''

rendesen van felrakv az a hűtő??? de lehet csak a hőmérséklet érzékelő halt be fogd meg a bordát ez már tényleg elégeti a kezed ha ilyen forró 
''Pasztázást nem lehet elbaxni mivel alapból a hütön van egy négyzet alakban.''
Az előre kent coolereken szokott lenni valami védőfólia szerűség.
Aztán fordítva is fel lehet tenni a coolert, hogy a válla a másik irányba legyen.
Aztán el lehet felejteni a venti drótjának alaplapra dugását is.
''Akkor ez a névleges vagy a valós FSB''
A valódi órajel 133MHz, de a proci-chipset busz is DDR működésű, ezért olyan, mintha 266MHz-es lenne.

Lenne egy ilyen proci, ez jó lenne?
2800+@2083/333MHz, 512 KB L2 Cache Barton mag + gyári hűtő (réz mag, ~3000rpm).
majd még megtudom a többi információt róla!

A2 -es steppinges
''....gagyi házban megy alapon 48-50 C körül,
terhelve 57-59 C is van (20 C-s szobában).....''
Ha ez számít valamit!
[Szerkesztve]

ez egy kicsit magas hőmérséklet szerintem

Az elején amikor megvettem a gépet és csak össze volt rakva, (nem is mertem hozzányúlni), az enyém is e körül mozgott, 2-3 fokkal volt kevesebb! És ez még kissebb is!
Nem tudom 

Mennyibe fájna ez a proci? Barton mag, 512 cache, ha nem tudnád tuningolni a lock/superlock miatt, akkor is 2 Ghz felett pörög, alaplapod ha jól látom, simán elvinné, szóval sztem ellennél vele egy darabig
.
...

SEGíTSÉG!
Van egy 850-es Athlonom(socket 462), meg egy Asrock k7s41 alaplapom. Igazából nem tudom, hogy jó e a proci, mindenesetre nics lesarkazva, és a lapot is most vettem. A lényeg, hogy nem megy a lapban a proci, nem kapcsolja a moncsit, meg a vinyót sem pörgeti fel. Lehet, hogy azért mert a lap nem kezel el ilyen kicsi procit? Vagy ez hülyeség. Mindenesetre az Asrock honlapon csak az 1000feletti procik tűnnek supportednek.Azt hiszem a lap legkisebb fsb-je 200mhz és a legkisebb szorzó talán 5. Lehet ez? Azaz 5*200=1000, és ezért nem megy.
Illetve ha egy prociból épphogy, csak nagyítóval látható darabka van letörve, az már biztos rossz.(Ez egy másik proci.)
Segítségeteket előre is köszönöm.
Illetve keresek 1000 körüli procit 3-4k ért.

szerintem nem a proci miatt nem megy de lehetséges süsd ki a biost és akkor el kell indulnia amúgy ha egy kis darab letörött prociról nem biztos hogy rossz de lehet hogy elszált tőle az egész proci 

Az az igazság, hogy kisütöttem meg próbáltam jumperelni is a 200fsb-t, meg a legkisebb 5* szorzót, de ez sem segített.

Nincs valaki szegedi, akinek van egy socket 462-es lapja és tudna segíteni?

akkor vedd viszább az fsb-t és a szorzót meg növeld póbáld ki.

Az nem tudom, hogy számít e valamit, de annak ellenére, hogy a hűtő felpörgésén kívül mást nem csinál a gép, a proci melegszik.

De épp ez a baj, hogy a lap 200,266,333, meg 400-as fsbt tud.

a biosban biztos nincs 400fsb az alap 166, 200 meg a manuális de ez az alapaptól meg a procitól is függ az a 400 az a ram órajele de a ram is azon az órajelen fut amekkora az fsb ha úgy állítod be

nekem 750es duronom van egy Gigabyte N400-L lapon, ami nforce2-es, és nekem megy benn a procc, pedig ugye nem egy időszaki kategória... szóval abban is mennie kellene...
RAM hiba lehet...

Tudtommal az Athlon 850-es 200-as FSB-jű (100 Mhz), tehát a deszkádnak vinnie kellene (RAM: 133 -> 266 Mhz). És sajnos igen, attól a parányi lesarkazástól is gallyravágódhat egy CPU, ezért nagyon vigyázni kell a hűtő felrakásakor.
Reseteld a CMOS-t, frissítsd a BIOS-t ([link]), és ha van rá módod, cserélj alaplapot/CPU-t és nézd meg másik konfiggal őket...
...

kérdés: 1 rossz proci tönkretehet egy alaplapot, ami jó?

Sztem minden lehetséges. Ha pl. egy CPU valami túlfesz, vagy zárlat miatt halt meg, és u.úgy zárlatot okoz a lapban, akkor nem sok esély van arra, hogy a lap is megússza. De lehet, hogy nagyon mellélövök ezen kijelentésemmel, e téren nem vagyok nagy szaki. Mindenesetre nem nagyon kockáztatnék a rossz hardverekkel. Olyan lapban próbálgatnám a CPU-t, aminek már úgyis tök8
...
...

Köszönöm a tanácsokat. A helyzet azonban nem javult. Megpróbálok szerezni vhonnan egy új prockót.

Ezeket az L1 L2 cache-ket se nagyon értem, ezek mire valók, vagy miért felelősek, vagy hogyan kérdezzem! 
(Ha jól tudom, a Pentiumoknál ez kevesebb de máshogy is van, vagy valami ilyesmi!? De ez most mindegy!)

Az L1 Cache tudtommal is több AMD-ben, mint az Intelnél (64 Kb + 64 Kb), de az L2-esnél már lehet vitatkozni. A Cache a gyorsításra szolgál, sokkal gyorsabban tudja elérni/lekérni az adatokat a Cache-ből, tehát minél nagyobb, annál jobb
.
Vannak olyan alkalmazások (pl. videódigizés/kódolás), amik szinte egyáltalán nem használják ki a plussz Cache értékeket, de a játékok és más alkalmazások többsége igen.
Természetesen itt is ordítani, ha valami hülyeséget írtam! 
...

A cache: [link]
...

Köszi, egyszer talán sikerül felfognom egyben ezt a nagy összességet, már nagyon sok részinformációt tudok, de mire összelegózom... 

Ezt nagyon köszi, biztos tudok ebből is tanulni, csak itt bent nem tudom megnyitni
talán éjjel, vagy holnap délután...

Úgy néz ki azért nem ment a procim, mert a lapom szar. Beleraktunk egy 1200+ -os tuti jó athlont, és a venti beindulásán kívül semmi életjelet nem adott. Még a speaker se nyikkant meg.Asrock k7s41. Valakinek van vmi tippje, hogy mi baja lehet? Semmi külsérelmi nyoma nincs, a kondik sem púposak.

Több oka is lehet, valamit vagy nem komál a deszka, vagy csak egyszerűen behalt rajta vmi... És lassan úgyis megérnek a dolgok a cserére :-/...
...

Az igazság az, hogy most vettem 3 napja a lapot, de ezek szerint átba**tak vele. Úgyhogy ha valaki tud egy olcsó kipróbálható socket A lapot az szóljon. Lehetőleg Szegedi legyen.

Nekem is vannak hiányosságaim, sőt (ajjaj)... Ahogy fejlődik az informatika, úgy egyre több újdonsággal, új fogalmakkal kell megismerkednie az embernek, és akkor van gond, ha az előző architektúrákat sem ismeri/ismerte eléggé meg az ember
.
...
''Ha ez számít valamit!''
Nem hiszem. Nagyon úgysem fogod tuningolni. (Gondolom: lockos.)
Azt a rézlapos gyári hűtőt megnézném. (A dobozos XP-khez nem hővezető lapkás coolert szoktak adni?)

Sziasztok!
Mennyiért lehet eladni (max) egy 1700-as Athlon procit? Kábé? 
[Szerkesztve]
Elmenteménavásárba ;)
hat az nagyban fugg attol, hogy milyen magos, milyen stepping, tuning teren mit bir.
5K-tol akar 13-14K-ig
[Szerkesztve]
Példaképem Gregory House

Hát nem nagyon értek hozzá.. 
AIDA32 szerint Athlon XP és 1244Hz-en megy. De nemigazán értem miért. 1,7-es a proci az tuti.
Ha tudnál segíteni azt megköszönném.

Így jobban be tudnánk határolni az árát 
ezeket írja róla (ami nekem semmit nem mond):
CPU típusa AMD Athlon XP, 1244 MHz (6.25 x 199)
CPU alias Thoroughbred-B
CPU stepping B0
L1 kód gyorsítótár 64 KB
L1 adat gyorsítótár 64 KB
L2 gyorsítótár 256 KB (On-Die, Full-Speed)
CPU fizikai információk
Tokozás típusa 453 Pin PGA
Tokozás mérete 4.95 cm x 4.95 cm
Tranzisztorok száma 37.6 millió
Gyártási technológia 6Mi, 0.13 um, CMOS, Cu
Processzormag mérete 84 mm2
Processzormag feszültsége 1.50 - 1.65 V
Processzor I/O feszültség 1.6 V
Tipikus teljesítmény felvétel 44.0 - 64.0 W (órajeltől függően)
Maximális teljesítmény felvétel 48.5 - 74.3 W (órajeltől függően)
Cégnév Advanced Micro Devices, Inc.
Termék információ http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118,00.html
Elmenteménavásárba ;)