Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#301) tomcsi23 válasza trassher (#298) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Leírnád ennek a csendes halálnak a körülményeit? Bizti kipurcant? ;]

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#302) ->Dzsony<-

->Dzsony<-
(kvázi-tag)

Nekem is van most két darab 2200+ os athlon xp-m. Az egyik lock-os a másik pedig nem. A lock osat teszeltem ma és 155*13.5 ön stabilan megy Prime95 szerint is. Terhelve 50 fokos a proci. Viszont mindezt csak 1.725 ös vcore-al tudja végrehajtani.

A másikat még nem volt idöm kezelésbe venni, de az 200*9.5 ön minden hiba nélkül ment 1.525 volton. Ez a 400 as ddr- ram miatt kicsit jobb mivel igy megvan a szinkron ellenben a nagyobb mhz- miatt a teszteken a másik proci gyorsabb mint ez.

Mindezt egy Epox 8rda+ ban és egy infineon 512/400 as ram mellet tesztelve.

(#303) Comanche válasza ->Dzsony<- (#302) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

És szükséged van mind a kettőre? ;)

Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam.

(#304) Nemind1 válasza Comanche (#303) üzenetére

Nemind1
(újonc)

Hali van egy 1800as athlon xpm tbred a es gyari 1533on fut el lehet ezzel erni a 166os fsb vagy ne is almodjak rola ? eddig max 140es fsb 12 es szorzoval igy 1700mhz stabilan megy 1.575v al kossz elore is ! vagy vmi hogy jobban lehessen alitani fsb szorzo otletek hali!

koNa

(#305) Nemind1 válasza Comanche (#303) üzenetére

Nemind1
(újonc)

hali konfigomat nemtudom mert nem irja ki azert leirom athlon xp 1800+ abit kd7-e via kt333 infenion ddr 400 1g

koNa

(#306) mr_ricsi válasza Comanche (#300) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Csak úgy simán próbálgattam tuningolni, az FSb állításával, de még az 1900MHz-t sem viszi hosszabb távon stabilan....''
Ez az alaplapod miatt lehet így.

''megpróbálom eltávolítani az L5:2-ből az anyagot,hátha visszajön az előző crystalkezelős állapot! ''
Kipróbálhatod. (Ugye, csak a lyukba ment az ezüst, az arany pöttyök szabadon vannak. És egymással sem ér össze a kettő.))

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#307) mr_ricsi válasza trassher (#298) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''sajnos utólérte a csendes halál''
Hány V-os corefesszel használtad?

(#308) Nemind1 válasza mr_ricsi (#307) üzenetére

Nemind1
(újonc)

akkor lap miatt lehet:(? de elvileg ez a regi cummo mennyit birena szerinted? elore is kossz a helpet

koNa

(#309) Comanche válasza mr_ricsi (#306) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

''Ez az alaplapod miatt lehet így.''
Igen, ez a fő gond,hogy még nem nagyon látom át egésszében a helyzetet!
Hát a lapom 400-as, akkor nem kellene használni a mondjuk egy 200 FSB-n járó processzort? Ha nem, akkor értem,biztos meg van az oka, de ha igen, evvel miért vacakol?

''Kipróbálhatod. (Ugye, csak a lyukba ment az ezüst, az arany pöttyök szabadon vannak. És egymással sem ér össze a kettő.))''

Ki is próbálom,mert eléggé zavar a dolog! Ha kiveszem az L5:2 ből az ezüstlakkot és
működik a crystal,akkor legalább tudni fogom,hogy a L5:3 jól be lett ezüstözve!Akkor nyilván hiába zaklatom a L5:2-t(mert úgygondolom kétszer nem ronthattam el,)úgysem történik semmi!

Már lassan elfogy a második tubus pasztám.... ;)

[Szerkesztve]

(#310) Comanche válasza Nemind1 (#305) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

Szia!

Hát engem sajnos még hiába kérdezel, talán egy fél év mulva jobban értek majd hozzá!
Az Everest [link] (hogy ez éppen jó e,majd megmondják,mert van másik is belőle) megmondja a nagyrészét az informácoóknak, meg van egy pár program, egy kis időt szánhatsz rá, nem árt ha te is tudod ezeket! (ha vennél valamit a gépedbe, vagy mint most a segítséghez) ;)

[Szerkesztve]

(#311) Comanche válasza mr_ricsi (#306) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

''(Ugye, csak a lyukba ment az ezüst, az arany pöttyök szabadon vannak. És egymással sem ér össze a kettő.))''
Ez kimaradt!Persze,gondosan maszkolok ahogy mondtad,sehol máshol nincs rajta ezüst!
Kieszeltem,utána ráteszek a preparált részre egy vékony csövet,hogy lefedje épphogy csak a lakkozot részt és körbetörlöm enyhén acetonos fülpiszkálóva,hogy ne maradjon rajta semm! vagy ez már túlzás? :B

(#312) mr_ricsi válasza Nemind1 (#304) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''el lehet ezzel erni a 166os fsb vagy ne is almodjak rola ?''
Igen. Ugord át a lépéseket, és azonnal rakd 166-ra. (Ratio: 5:2:1) A Corefeszt pedig emeld fel 1,75V-ra, és ellenőrizd, hogy a ram is 166-on legyen.
Ha működik, akkor a prime95-tel teszteld a stabilitást, csökkentsd a corefeszt, újra tesztelj, stb. Keresd meg azt a legkisebb corefeszt, amivel még stabil.

(#313) mr_ricsi válasza Comanche (#309) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Már lassan elfogy a második tubus pasztám..''
Miért, mennyit raksz rá? (Ezüstszürkét, vagy fehéret használsz?)

(#314) Savage5 válasza mr_ricsi (#271) üzenetére

Savage5
(senior tag)

Értem, de akkor mégis a hőfokon van a hangsúly. Természetesen az 1.85V-ot én is normális hűtéssel gondoltam, a 70 fok szvsz már nem valami egészséges egy procinak.
Apropó, és ha már paszta... A fehérnek vagy az ezüstnek ''jobb'' az alkalmazása, ill. a hővezetése? Mert most kicsit elbizonytalanodtam :)

[Szerkesztve]

...

(#315) mr_ricsi válasza Savage5 (#314) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''a 70 fok szvsz már nem valami egészséges egy procinak.''
A procidnak a gyár 85-öt enged, tehát a 70 még egészséges. (Ha nincs tuning és nincs fesz emelés.) Még 100fokon is elmegy jó darabig.

''A fehérnek vagy az ezüstnek ''jobb'' az alkalmazása, ill. a hővezetése?''
A fehérből és ezüstből is többféle kapható, jobb-rosszabb tulajdonságokkal.
A ''jó'' ezüstnek jobb a hővezetése, mint a ''jó'' fehérnek. 1-2°C-ot lehet vele nyerni.
Viszont a (gyenge minőségű) ezüst vezetheti az áramot, ami működési zavarokat okozhat a procinál.
Ezenkívül az ezüstnek lehet kapacitív tulajdonsága, ami szintén zavart okozhat, ha kondenzátorra kerül, vagy olyan lyukba jut belőle, ami nem egyenáramot szakít meg.
De a legrosszabb tulajdonsága, hogy baromi nehéz eltávolítani.

(#316) Comanche válasza mr_ricsi (#313) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

''Miért, mennyit raksz rá? (Ezüstszürkét, vagy fehéret használsz?)''
Ezüstszürkét:TITAN TTG - S104
Kb minr egy bors, ja fehér, az kissebb, mert már ezért kaptam valakitől! :)) (azthiszem Solad volt) De nem nagyon folyik ki alóla!

Kiszedtem az L5:2 ből az ezüstlakkot, aztán megnéztem, úgy sem megy a Crysta, utána kiszedtem az L5:3 ból is, kipróbáltam, megy e rendesen, működik, majd újra beezüstöztem az L5:3-at, de a Crystal így sem megy!
Összeraktam, 4-és fél órát ment a prime 95 hiba nélkül, majd még megnézem, de rendesen működik! Azthiszem már ígyhagyom, mert a végén kinyírom szegényt!

Alapon : CPU 33 SYS 36
prime alatt : CPU 35 SYS 43

Talán megpróbálom elcserélni egy jobbra (ráfizetés stb)! csak még nem tudom milyen legyen!? Azért is kérdeztem azt a 200FSB-s dolgot!

[Szerkesztve]

(#317) HIJ válasza Comanche (#316) üzenetére

HIJ
(senior tag)

''Alapon : CPU 33 SYS 36
prime alatt : CPU 35 SYS 43''

Ezt nem forditva gondoltad? :)
tehat:
Alapon : CPU 36 SYS 33
prime alatt : CPU 43 SYS 35
? :U

Semmisenemvan!

(#318) pg012345

pg012345
(senior tag)

hali behalt a gépem szerintetek mi halt meg benne éppen a videókarimat húztam és túlhúztam ujraindult ugye ekkor alapon indul de gyorsan beléptem a biosba gondoltam meghúzom a procit adtam neki 1.7 feszt meg 235fsb-t réggebben ezen ment most meg se kép se hang a videókarit kiszedtem egy másik gépből de azzal se ment szerintem a proci halt be :O de még mindent megnézek

Lada motor vígan kotor, Jó a Lada az visz haza:-)

(#319) pg012345

pg012345
(senior tag)

a biost már kisütöttem de úhy se ment :O

(#320) Comanche válasza HIJ (#317) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

Nem! Ez így van! A Proci nincs olyan meleg mint a rendszer, kicsit átalakítottam a hűtést! :))

(#321) Comanche válasza pg012345 (#319) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

Hogy sütötted ki?
Nem volt szaga semminek?

(#322) pg012345 válasza Comanche (#321) üzenetére

pg012345
(senior tag)

nem a jumpert átraktam utána visza és akkor mennie kéne a gépnek de nem megy

(#323) Comanche válasza pg012345 (#322) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

Azt jó! Húzd ki a tápkábelt, vedd ki az elemet, várj 5 percet és vissza, úgy próbáld meg!
Amúgy nem csinál semmit, se sípolás, semmi? Kerregni kerreg?Elkezdene betölteni?
(nem akarlak félrevezetni, nem vagyok szakember! ;) )
Ha több memóriád van benne, próbáld meg csak egyel!

[Szerkesztve]

(#324) BUSHMAN

BUSHMAN
(újonc)

Sziasztok

Mit tudtok a clockgenn progirol, egy haverom szerint nagy hatékony de én nem találtam az nforse-os set-es alaplapomhoz, honnan töltsem le és érdemes?

(#325) Comanche válasza BUSHMAN (#324) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

Szia!

Jó kérdés, azt más én is kerestem!

(#326) pg012345 válasza Comanche (#323) üzenetére

pg012345
(senior tag)

kihúztam a tápkábelt az elemet is kivettem de ramom most nem tom variálni mert csak egy van most ja és nem sípol semmi meg az alaplapon nincs az a ki sipoló bedugva :) majd este vagy éjjel variálok a fater gépével de annak meg sd-ramos úgyhogy a ramot nem tudom megnézni :(

(#327) Comanche válasza BUSHMAN (#324) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

Nézd meg itt, hogy szerepel e a listán (az alján van ha jól értelmeztem) az alaplapod, meg a programot is leszedheted![link] bár nem tudom,hogy ezt szabad e így! ;)
Hogy érdemes e, majd kiderül,arra majd válaszol egy hozzáértő, szerintm mr_ricsi is tud róla mondani valamit, meg utána is kerehetsz!
Amúgy olvastam róla én is, fél napig kersetem,nem volt,most meg 1 perc alatt megtaláltam! Meg is nézem, de még utánaolvasok mit is kell és hogyan! Javaslom neked is!

[Szerkesztve]

(#328) Comanche válasza pg012345 (#326) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

A ramot csak azért írtam,mert sokszor CMOS meg ilyenek után csak egy modullal hajlandó elindulni nekm is, de akkor mindegy!! Vizsgáld meg a videókártyát, nem látsz e rajta valami sérülést(csatlakozók, chippek stb)
A procit is megnézheted, ha ránézére nincs semmi,mindegyiket ki kéne próbálni másik gépben! Csak akkor derül ki, lett e bajuk! Aztán csak jön ''valaki'' aki ért is hozzá ;) és mond rá valami!

(#329) Comanche válasza mr_ricsi (#315) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

''Talán megpróbálom elcserélni egy jobbra (ráfizetés stb)! csak még nem tudom milyen legyen!? Azért is kérdeztem azt a 200FSB-s dolgot!''
Azthiszem,erre megtaláltam a választ, csak 333 FSB-t is tudja a lap,ha jól értelmeztem az ABI-t oldalon leírtakat![link]

(#330) HIJ válasza Comanche (#320) üzenetére

HIJ
(senior tag)

''Nem! Ez így van! A Proci nincs olyan meleg mint a rendszer, kicsit átalakítottam a hűtést! ''

Ezt kifejtenéd?:)

Semmisenemvan!

(#331) pg012345 válasza Comanche (#328) üzenetére

pg012345
(senior tag)

a procit meg a videókarit kiszedtem megnéztem semmi baja ránézésre de majd kipróbálom őket a videókarit 1 napja vettem :)

(#332) Comanche válasza HIJ (#330) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

Hát ez nem ide való, ilyenkor szokták az OFF-ot?! ;) Még tanulok!!

Amúgy nem javaslom senkinek, szakértő még nem látta, semmi tudományos alapja a dolognak!!
Majd a jövőhéten csinálok képet,ha akarod! Elösször is, a procihűtőn a ventillátor fordítva van felrakva, szívásra! Van kicsit eltolva mellette felszerelve a házr egy 12cm-es az befelé fúj, az oldallapra fúrtam lukakat,szellőzőnek,ott szívja be a levegőt! Az elméletem alapjáúl az szolgált,hogy így a hűtőbordáknál befelé szívja a levegőt, ami meg az oldalán van, az befelé fújja a kindi levegőt, ebből szív be a procihűtő bordák közé a fordított ventillátor!!(Majd még tovább lesz fejlesztve,légterelőkkel,stb!)
Az alaplap hátulját is hűtőm,szétflexeltem a házat, így a proci és azthiszem az északi híd között hűti egy 12cm-es ventillátor(mindegy, megnéztem, ahol ott is a legmelegebb! Azon az oldalon a burkolaton vágtam egy akkor lukt,hogy kilóghasson a ventilláto, így teljesen össze is tudom rakni a házat! Jelenleg 8 ventillátor dolgozik a gép hűtésén!És a vinyóhűtő sem a házba fogja fújni majd a meleg levegőt, ha teljesen készen lesz! Most nem taglalnám részletesebben!

Remélem ezért nem leszek kivágva! ;) sorry

[Szerkesztve]

(#333) Comanche válasza pg012345 (#331) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

Hát azt kár lenne kínyírni, de javaslom olvass bele egy vga-s topikba, nekem az rémlik, hogy van olyan, hogy ha nagyon meghúzod, valamiért úgymarad! Amit ha garanciáztatni akarod, észre is vesznek!? De nem 100%

(#334) HIJ válasza Comanche (#332) üzenetére

HIJ
(senior tag)

''Remélem ezért nem leszek kivágva!''

Már miért lennel?
Azért a képeket várom :), ilyen durva dolgokra nem gondoltam :)

Semmisenemvan!

(#335) FefeeX

FefeeX
(PH! kedvence)

meddig lehez emelni a feszkót a TBredB magos procikon?
amíg még egészséges... :)

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#336) FefeeX válasza Comanche (#332) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

szerintem próbáld meg h veszel egy aerocool 3dmagic házat, ez tuningcucc, rácsos az egész, meg 12cm-s entik vannak benn alap... és nem kell flexelni, teszel bele a 2 12cm-sen kívül még 2-3at és kész...

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#337) Comanche válasza FefeeX (#336) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

Ha lenne akármennyi pénzem is a fejlesztésre, Nemrég sikerült lakástvenni, stb)vennék egy teljesen új gépet! ;)
De nincs, így meg ingyen van, tele a fiók ventillátorral, meg kacattal, ráadásul érdekelnek az ilyen dolgok! Ha kitalálsz valamit, téged is kíváncsi vagy,hogy mi sül ki belőle?!Vagy nem?? ;)

(#338) Comanche válasza FefeeX (#336) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

Amúgy most lebuktál! na meg én is! ;)
Segíts létszi pg012345 nek!feltettem egy kérdést a 9800 pro tipokba,most nézem,ott is ott vagy! ;)

(#339) mr_ricsi válasza Comanche (#316) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''csak még nem tudom milyen legyen!? ''
Elsősorban 2500+os barton.
De lehet lockmentes TBredB-s XP is, vagy Sempron 2600+, 2500+, 2400+.

(#340) mr_ricsi válasza BUSHMAN (#324) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''én nem találtam az nforse-os set-es alaplapomhoz''
Az nforceban belső órajelgenerátor van, és úgy tudom, hogy a ClockGen ezt egyáltalán nem támogatja.

Innen tölthető:
[link]

Oldal:
[link]

(#341) mr_ricsi válasza Comanche (#329) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''333 FSB-t is tudja a lap''
Tudja, és a 15-ös biostól a Sempronokat is támogatja.

(#342) mr_ricsi válasza FefeeX (#335) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''meddig lehez emelni a feszkót a TBredB magos procikon?''
1.75V-ig biztosan, ezt még az AMD hivatalosan is megengedi.

(#343) pg012345 válasza Comanche (#338) üzenetére

pg012345
(senior tag)

kösz remélem csak a táp szállt el de még ki kell derítenem :(

(#344) Comanche válasza mr_ricsi (#341) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

Köszönöm!
Akkor az 666MHz? :Y
Akkor valamit nagyon elnéztem!!

(#345) Comanche válasza pg012345 (#343) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

Nem tudom sajna, :( ilyenem már nekem is volt, hogy se kép,se hang, de rendbejött!!

(#346) Comanche válasza mr_ricsi (#340) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

Én is azt szedtem le, de akkor valószínű,nekem sem támogatja, elindítom és bármit kapcsolok rajta kifagy az egész!

(#347) HIJ válasza mr_ricsi (#339) üzenetére

HIJ
(senior tag)

''Elsősorban 2500+os barton.
De lehet lockmentes TBredB-s XP is, vagy Sempron 2600+, 2500+, 2400+.''

Ezek a sempronok is jól húzhatóak talán?csak kérdezem, mert énis tervezek procit venni.Eddig a Barton volt a favorit, csak az ilyet sokan keresik és így nehéz találni egy alapfeszen ketyegő 3200+ost.Én úgy hallottam, hogy a sempronok egyáltalán nem tuningbarátok!?

Semmisenemvan!

(#348) pg012345 válasza HIJ (#347) üzenetére

pg012345
(senior tag)

ezt én is halottam meg gyengébbek tuttom szerint az amd athlon xp bartonmagosoknál

(#349) AtiGef

AtiGef
(senior tag)
LOGOUT blog

Hy!
Lenne olyan kérdésem hozzátok mert sajna nem vagyok nagy proci tuner, hogy mi a manó van a gépemmel ha FSB felemelem 133-146-ra egy kis feszt és utánna a játékok EXE hibával kilépnek. Alapon nem csinálja. Régen rádásúl meg tuningal nem csinálta.
Lécci segítsetek.
Epox 8KHAL+
512MB ram
1.8AMD Athlon xp T-bred-es a prockó.
Help!
Válaszotokat előre is köszönöm. :R :R :R

San Andreas
Cod 1
Cod 2
mindeggyik exe hiba.

[Szerkesztve]

MSI K9A2 Platinum, AMD X2 6400+@3,5Ghz, Gigabyte HD5770 1GB SO, 4GB DDR2 Goodram, Segate 1TB+ 2* 250GB WD

(#350) mr_ricsi válasza AtiGef (#349) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Régen rádásúl meg tuningal nem csinálta.''
Ha régen ekkora tuninggal nem csinálta, és közben nem változott a konfigod, akkor vagy az alaplapon a kondenzátorok kezdik megadni magukat, vagy a tápod kezdi feladni a harcot.
(Egyébként még a RAM-od is lehetne, ha DDR266-os, és nem bír DDR292-n működni.)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.