Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#3001) ssolitude válasza szrxx (#3000) üzenetére

ssolitude
(őstag)

Az alaplap valóban tudja. A 3200+ sorozatból volt 333-as és 400-as is. A magon látható sorszámra keress rá google-ban, meg tudod nézni hogy pontosan milyen.

''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

(#3002) (Bundás) válasza szrxx (#3000) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Jól tudod, D=333, E=400.

(#3003) JohnnyX válasza ssolitude (#3001) üzenetére

JohnnyX
(senior tag)

Nalam a nyakra van rairva, nem a magra :DDD

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#3004) Gtxtt

Gtxtt
(tag)

Jelenleg alapon megy a procim 1.6 V-al.Bírná-e a 7*200-at 1.45 V-al?

''Nem az a szabadság,hogy megteheted amit akarsz,hanem az,hogy nem kell megtenned amit nem akarsz.''

(#3005) VaniliásRönk válasza Gtxtt (#3004) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Próba cseresznye! :DDD

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#3006) TasiA

TasiA
(senior tag)

Sziasztok! Egy pici segítség kellene! Vettem egy 2800+ Sempont. Everest TBred-B- nek írja! Alaplapom alapon 1.65Voltot ad neki. Fesz emelés nélkül szépen viszi a 175-ös FSB-t. Ha leveszem a szorzót 11-re, akkor 400FSB-is megy, de akkor már nem stabil 1.75-el sem, PRIME 95 szerint. Mekkora feszkót merjek neki adni MAX? Jó lenne, ha menne 2200MHZ-en 400FSB mellett.
Köszi!

(#3007) dobost válasza TasiA (#3006) üzenetére

dobost
(fanatikus tag)

Szia! Leveszed a szorzót? Sempronnál? :F
Eddig úgy tudtam, hogy a sempronokat nem lehet unlockolni.

[Szerkesztve]

(#3008) TasiA válasza dobost (#3007) üzenetére

TasiA
(senior tag)

Én is úgy tudtam! 12-ről 11,5 és 11-re le tudom venni. Mikor 10-es szorzót állítottam 166FSB-vel, akkor 1600+ néven indult.Felfelé nem tudok állítani! Gondolom azt már nem szerette. Én is meglepődtem.Most 1.7 V 12*183 2200MHz ami stabilnak tűnik. Még kísérletezem. Nem vagyok híve a FESZKÓ emelésnek, azért is kértem ki a véleményeteket.

A procit ma vettem BOLTBAN, vadi zsír új! OEM kiszerelés, nesze fogjad oszt vigyed vétel volt!

[Szerkesztve]

(#3009) VaniliásRönk válasza TasiA (#3008) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Az hogy a BIOS mit ír ki az nem jelent semmit, a legtöbb alaplap nem tudja rendesen kiírni a Sempronok nevét (az Asus A7V880 pl. a 2GHz órajel miatt 2400+-nak írja ki a 2800+-t). Azt nézd meg valami programmal, hogy tényleg csökken-e a szorzóval a CPU frekije. (CPU-Z, Central Brain Identifier, Everest, stb.)
Egyébként csatlakoznék dobosthoz, szerintem is kizárt hogy valóban állítani tudod a szorzót. 12x200=2400-on elindulhat a proc, de kevés T-Bred B stabil ilyen frekin 1.75V környékén.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#3010) TasiA válasza VaniliásRönk (#3009) üzenetére

TasiA
(senior tag)

Nos! Nem csak a BIOS, de a WIN és az everest, meg stb, minden progi kiírja a valós frekit.
Én nem is reménykedtem, sőt eszembe sem jutott, hogy majd tudok szorzót állítani. A régi 2200+-om super lockos volt. Azon aztán állítgathattam, nem változott semmi.

Nem kamuzom és nem akarok itt arcoskodni, de tényleg létezik a ''csoda'' és tudom állítgatni a szorzóját, a most vásárolt ''sempron'' néven árult procinak.

Egész délután ezzel szórakoztam!!! Namost viszont rosszul írtam, mert a szorzót lefelé alap FSB-vel tudom állítani (9-ig próbáltam), felfelé pedig 12,5-ig megy. Viszont valamit nem értek. 3DMark03 és 05 jobb értékeket ír, csak PROCI tesztnél, ha 186*12, 200*10 helyett. Viszont Everest memória tesztjei pedig fordírva adnak jobb teljesítményt! Ilyenkor mi a teendő? Ezeket az értékeket 1,75-ön produkálja. Igazából órajelben 2200MHZ-et tud, 2 féle FSB-vel 185, vagy 200. Melyiket használjam! Feszkó ugyan annyi kell, mind a kettőhöz. Nektek milyen tapasztalatotok van? Nálam mintha rosszabbul teljesítene 400.as FSB-vel. RAM-ok azonos időzítésekkel mennek mindkettő esetben.

Másik kérdés: Mivel érdemes tesztelni a PROCI sebességét. Csak a procira vagyok kíváncsi!
Köszi?

Ez van ráírva:SDA2800DUT3D Z645192D1476 Viszont a mag tetején nincs szöveg csak egy pirinyó logó szerű négyzet ''izé'' amit nem bírok kinézni

(#3011) Parlagfű

Parlagfű
(tag)

Egy sima nf7-be elmuzsikál egy 6600gt?

Avirex dzsekik, pólók, sapkák, használtan, kintről....

(#3012) tomcsi23 válasza Parlagfű (#3011) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Yes! Agp-s persze. Egy nagyobb sebességű proci egész jól meg is hajtja.

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#3013) dobost válasza TasiA (#3010) üzenetére

dobost
(fanatikus tag)

Szia!
Érdekes, hogy engedi állítani a szorzót... :DDD
FSB kérdésében én mindenképpen a 200Mhz-et ajánlanám, ha bírja.
Így a memóriával szinkronban tudod hajtani. (Persze akkor, ha memóriáid 400-asok! :U )

(#3014) VaniliásRönk válasza dobost (#3013) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Aszinkronban sehogy sem éri meg hajtani... Próbáltam 133-as FSB mellett 400-on járatni a ramot, és gyakorlatilag nevetségesen kicsi volt az eltérés, a késleltetés meg az aszinkron és nagy időzítések miatt az egekben volt, szóval S462-ben semmi értelme az aszinkronnak.

[Szerkesztve]

(#3015) lonewolf2

lonewolf2
(újonc)

Sziasztok!

2-3 órányi utánaolvasgatás után kérdezném a következőt:
Adott egy AMD Athlon XP 3000+ - os proci (10,5 x 200)
ABIT NF7-S v2.0 alaplap, legfrissebb biossal (azt hiszem 27-es, de ma frissitettem)

Szeretném a procit húzni, csak szolídan, amennyit egy átlagos hűtő elbír. A probléma az, hogy a biosban ha állítok a szorzón, akkor nem indul el a windows. tehát pl 10,5 --> 11 és kész. elmenti a beállításokat, bootol, kiírja a szokásos cuccokat, és mikor az jönne, hogy windows logo, akkor újrakezdi az egészet. Néha bejön az a menü, ahol a csökkentett módot lehet kiválasztani, ott ha rámegyek arra, hogy az előző működő verziót töltse be, akkor fekete képernyő, és semmi.
a szorzót csak 0,5-önként lehet léptetni.

mi lehet a baj?

köszi

(#3016) Parlagfű

Parlagfű
(tag)

Melyiket tartsam meg, nf7 vagy asus a7v600? thx

(#3017) tomcsi23 válasza lonewolf2 (#3015) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Szia,

túl nagy a lépés. 0,5*200 az 100Mhz, lehet, hogy nem bírja már. FSB-vel is kellene játszani.

(#3018) lonewolf2 válasza tomcsi23 (#3017) üzenetére

lonewolf2
(újonc)

Tehát akkor próbáljam meg 2100MHz-n tartani a szorzatot?
ha fsb-t csökkentem, akkor a memóriát lassabban éri el? (sima ddr 400-as memóriák)

akkor csak egy valamit nem értek: olvasgattam ilyeneket hogy 2400+ -os procikból csináltak 3200+-osakat. akkor az hogyan lehetséges?

(#3019) (Bundás) válasza Parlagfű (#3016) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

NF7-et! ;]

(#3020) tomcsi23 válasza lonewolf2 (#3018) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Nem muszáj tartani, de kiindulási alapnak mindenképp jó. Mondjuk 10,5*200-ról el lehetne indulni eleinte 5-ösével. Így nő az fsb is és a proci frekvencia is. Kérdés, hogy meddig bírja a ram/lap. Kis feszültség segíthet - de persze, figyelni kell a dolgokra (hőmérséklet, miegymás). A régebbi procik jobban sikerültek, a 3000-3200-asok már kevésbé tuningolhatóak. Persze, ez nem jelenti azt, hogy mindegyikre igaz. ;]

(#3021) lonewolf2 válasza tomcsi23 (#3020) üzenetére

lonewolf2
(újonc)

Aham.

Életemben most csinálok ilyet először, szóval még pár kérdés :)
5-ösével emeljem a szorzatot, vagy csökkentsem az FSB-t?

most épp 195-ös fsb-fel és 11-es szorzóval fut. A teljesítményt a proci frekije határozza meg? (FSB * szorzó?)
FSB csökkentés hogy hat ki a memóriakihasználásra?
ezek ködösek nekem

ja igen, és ha a frekvencia állandó vagy közel állandó marad, akkor mi a lényege az egésznek ? :)

EDIT:
ja leesett, az fsb-t növeljem. :D

[Szerkesztve]

(#3022) lonewolf2 válasza lonewolf2 (#3021) üzenetére

lonewolf2
(újonc)

OK, az előbb ott jártam, hogy 210-es FSB, és 10,5-ös szorzó, 1,675 V Core. huzamos CPU használat esetén 58 °C, alapjáraton 52.

Elég stabilnak tűnt, elkezdtem memtestet futtatni, amit innen szedtem le: [link]
itt azt mondtam neki, hogy az összes memóriát tesztelje, és mikor lent 5x%-ot írt ki, akkor kékhalál.
most 211-es FSB, és 1,725 V Core, és 52,5°C alapjáraton. a kérdésem az, hogy a memóriának is emeljem a feszültséget?

(#3023) tomcsi23 válasza lonewolf2 (#3022) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Ha kékhalál, akkor valszeg a proci nem bírja. Ha a mem hibázik, szép piros sorokat dobál. Meg lehet próbálni egy kis feszültség emeléssel, de csak óvatosan! Meg kéne nézni az időzítéseket is, az is befolyásolhatja.

(#3024) lonewolf2 válasza tomcsi23 (#3023) üzenetére

lonewolf2
(újonc)

időzítések alatt a memória 4 beállítható cuccára gondolsz, igaz? ott nekem vannak presetek, optimal, agressive, turbo, meg expert, ahol én állíthatom be hogy mennyi legyen. meg mégegy, ami elvileg a memóriából olvassa ki valahogy hogy mennyit tud, de ugyanazokat állítja be, mint az optimal. na ezeket hogyan kell állítgatni? :)

(#3025) tomcsi23 válasza lonewolf2 (#3024) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

folytassuk priviben.

(#3026) szrxx

szrxx
(kvázi-tag)

Sziasztok !!!!

Van két proci, és mindkettő AMD Athlon XP 3200+ barton magos csak az a különbség, hogy az egyik FSB 400-on megy(11x200=2200), a másik FSB 333-on (14x166=2336).
Szerintetek melyik a gyorsabb? Melyiket érdemes használni? Nagy különbség van a kettő között? :F

Előre is köszi! :R

[Szerkesztve]

Hol alszanak az álmos bitek????? - A Hálókártyán

(#3027) tomcsi23 válasza szrxx (#3026) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Szia!

A 200-as fsb szinkronban ütősebb általánosságban, mint a 166-os fsb. A nagy relatív, de észrevehető a különbség.

(#3028) TasiA

TasiA
(senior tag)

A szorzó lockos SEMPRON 2800+, ami mégsem az!

[link]

[Szerkesztve]

(#3029) Paqito válasza TasiA (#3028) üzenetére

Paqito
(senior tag)

:Y
de azért :C & :R

"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius

(#3030) DZs válasza szrxx (#3026) üzenetére

DZs
(fanatikus tag)

Az a jobb, amelyiknek az fsb-jét magasabbra tudod tenni. Valszeg a 200-as lesz az.
A procik között nincs különbség, viszont a több fsb gyorsabb rendszert jelent, főleg a ramok tekintetében nő a sebesség.

(#3031) VaniliásRönk válasza szrxx (#3026) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Azért ha az FSB166-os tényleg 2336-on jár, akkor az sokkal erősebb. ;)

(#3032) VaniliásRönk válasza DZs (#3030) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ne viccelj. :D A Bartonom csak a nagyobb cache miatt gyorsabb az előző 2333-as T-Bred B-nél, már ahol gyorsabb (pedig az ''csak'' 150-es FSB-n ment). De ha mindkettő Barton, akkor a nagyobb órajelű a nyerő, már ha nem akar tuningolni, meg kéne nézni hogy a 2200MHz-es mennyit megy abban az alaplapban, amibe szánja.

(#3033) VaniliásRönk

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Megkésett szerk.: nem 150-en, hanem (15x)155-ön járt.

(#3034) DZs válasza VaniliásRönk (#3032) üzenetére

DZs
(fanatikus tag)

Ha lenne olyan valami, ami a proci gyorsaságát méri, anélkül, hogy a ramot is használná azt kipróbálnám.

(#3035) tomcsi23 válasza DZs (#3034) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Ennek kb annyi értelme lenne, mint egy kocsit letesztelni, gumik nélkül. ;]

(#3036) DZs válasza tomcsi23 (#3035) üzenetére

DZs
(fanatikus tag)

Vasútit lehet! :D

(#3037) TasiA válasza VaniliásRönk (#3031) üzenetére

TasiA
(senior tag)

Hali! Nálam pl gyorsabbnak mutatkozik a rendszer, ha 175*12, pedig az még MHZ-ben is kevesebb, mint 11*200. Nem igazán értem miért, de ez van! Vagy a lapom nem jól kezeli a rendszert 400-as FSB-vel, vagy valami driver gond. Nem tudom. Csak 3DMarkokat néztem, mást nem, de azoknál ez jött ki. :F :F

[Szerkesztve]

(#3038) chokeee válasza DZs (#3036) üzenetére

chokeee
(fanatikus tag)

na ne vicceljünk már!
:D

_.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__

(#3039) DZs válasza TasiA (#3037) üzenetére

DZs
(fanatikus tag)

A 3D Mark egy számított eredmény, a video kártya teljesítményét és a processzor teljesítményét összegzi. Nálad a 175x12-őt jobbnak veszi, mint a 11x200-at. A 3D alapján ez még nem jelenti azt, hogy a 12x175 beállítással a rendszer egésze gyorsabb.

(#3040) TasiA válasza DZs (#3039) üzenetére

TasiA
(senior tag)

Ha csak CPU tesztet nyomok, akkor is több pontot ad, meg az FPS értékek is jobbak. Nem értem én sem!

(#3041) tomcsi23 válasza TasiA (#3037) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Nem lehet, hogy a 200-as fsb-t már nem bírja a ram, és így nem tud szinkronban menni csak valami osztott órajellel?

(#3042) kltz

kltz
(tag)

Hello!Egy AMD Athlon 64 3200+ (2000mhz) procinak menyi lenne az alapvoltja?

Üdv KLtz

(#3043) Parlagfű

Parlagfű
(tag)

előfordulhat, hogy egy 360w táp kevés egy athlon rendszerhez? 2 vinyó , hálókártya, barton, 6600gt, 512+256 ram, hűtő, fdd.

(#3044) VaniliásRönk válasza Parlagfű (#3043) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Attól függ milyen táp, bár nekem egy ilyen rendszert egy 300W-os Codegen simán elvitt.

(#3045) CPT.Pirk válasza Parlagfű (#3043) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A 6600GT topicban azt írják, hogy ezeknek a kariknak minimum 360W Jó minőségü táp kell, de ajánlott a 400W. Ha Kevés a kraft a karinak, akkor szokot nyafogni a windóz, hogy visszaveszi a teljesítményt...

Szóval 400W-nál erősebb táp nemkell, csak jó minőségü legyen, nálam pl 360W Thermaltake viszi a 6600GT-t + a gépet, szóval az ilyen codegen, meg vargáné, meg hasonló tápok messziről kerülendők, ezzel az alkatrészre nem szabad spórolni.

A régi Palomínó magos athlonok hídkiosztása megegyezik a későbbi magok throughbread, barton hídkiosztásával? Csinálta már valaki a mobilosítást Palomínón?

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#3046) (Bundás) válasza Parlagfű (#3043) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Volt már példa 300-400W-os Codegány mellett jól működő 6600GT rendszerre is, más kérdés, hogy nem érdemes rábízni a gépet, sőt az említett márkára rábízni ekkora terhelést. Jó minőségű tápból 300W is bőven elég, szerintem.
Nekem Azona 400W hajotta, ami nem egy Vargáné, de nem is egy FSP.

360W tán nem Chieftec? :)

(#3047) Manitou válasza (Bundás) (#3046) üzenetére

Manitou
(PH! kedvence)

Nekem 300W Azona hajtja már 4 éve a rendszert :DDD Ez bizonyíték, nem ígéret .Ja és 6600GT-m volt 1,5 évig, előtte meg Ti4200 3évig . Szóval nálam bizonyított.

[Szerkesztve]

(#3048) (Bundás) válasza Manitou (#3047) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Egy pár konfigot nekem is végigkísért az Azona, és tényleg semmi baj nem volt vele. Vannak viszont könnyített változatai állítólag, ami nagyon gány.
Jó táp, ez tény, de nem mérhető össze egy ''hasonteljesítményű'' Chieftec-kel, vagy FSP-vel, de kap egy puszit! :D

(#3049) Manitou válasza (Bundás) (#3048) üzenetére

Manitou
(PH! kedvence)

Valóban vannak korlátai, tuningot ezért nem is erőltettem annó 2200-2250 felett. 2500 még félig bebootolt, de táp már nem bírta krafttal. Ha már XP topic , így legalább nem off. :D

(#3050) Parlagfű

Parlagfű
(tag)

De bizony 360 chieftech..:):) Igazából nincs gond, de ahogy állitanék a biosban egy kis procihúzást, egy piros feliraton a rendszer felállása előtt kiírja, ha jól emlékszem, hogy nincs elég manám a dologhoz...:):) Amúgy tuti a táp, thx Bundás :)) :))

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.