Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#201) Probiker válasza harley (#199) üzenetére

Probiker
(senior tag)
LOGOUT blog

Az alaplapod milyen, nem melegszik tulságan?
Nekem pl. a proci vízhütésel alapjáraton (semmi tuning), netezés közben is 45fokos :(((

Live for Speed.... by Turbo Diesel :O

(#202) Savage5 válasza harley (#199) üzenetére

Savage5
(senior tag)

Akkor bezony ott valami gond van... Alap feszkót adj neki, alapbeállításokkal járasd, no tuning és úgy nézd meg... Lehet egyszerűen csak az alaplapi szenzorok buzulnak, ezt ált. egy BIOS frissítés megoldja, de lehet még az is, hogy rosszul van a hűtő felfogatva a CPU-ra, sokminden lehet a hiba oka...

...

(#203) Savage5 válasza Manitou (#200) üzenetére

Savage5
(senior tag)

''Kicsit...'' :)) :DDD

...

(#204) harley válasza Probiker (#201) üzenetére

harley
(senior tag)

ott van hogy 30fok a lap feljebb

Easy Rider öcsém! :) "Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy" :)

(#205) harley válasza Savage5 (#202) üzenetére

harley
(senior tag)

alapon megy 2160mhz-en
a hűtőt már feltettem újra mert elsőre rosszul ment fel.
akkor 70-80 fokra ment, de rögtön szedtem szét és láttam hogy elcsúszott...
most 52-53 fokon megy..

a 2200+-om is olyan 45-47 fok körül ment alapon.

(#206) Probiker válasza harley (#204) üzenetére

Probiker
(senior tag)
LOGOUT blog

óó, én nem bíznák abban szenzorban.
Nekem pl ezt irja ki:

Alaplap 29 °C (84 °F)
CPU 47 °C (117 °F)

És ha megfogom az alaplapi chipsetett hűtő bordát lehet érezni, hogy ez jóval forróbb!!
(most nagyobb hűtő is van rajta és igy is sokkal melegebb, mint 29fok!!)

Szerk: Vízhűtés van a procin!!

[Szerkesztve]

Live for Speed.... by Turbo Diesel :O

(#207) Szanya

Szanya
(tag)

Még régebben írtam ide, mikor Asus A7A-266E lapba kerestem a legjobb beleillő procit. Aztán meggyőztek páran, hogy inkább alaplapot cseréljek. Most akkor az a kérdésem, hogy melyik lap a legjobb a 2200+ procihoz, vagy ár/érték arányban 5- 10k körül melyiket éri meg megvenni?
Kösz.

Bocs, hogy a chatelésetekbe szóltam bele. :B

[Szerkesztve]

''Szanya csak egy van.''

(#208) atosz válasza Manitou (#200) üzenetére

atosz
(őstag)

Gondolom nem stabil de ez eleg durva akkor is. Mennyi feszt kapott szerencsetlen? :F

(#209) atosz válasza Szanya (#207) üzenetére

atosz
(őstag)

Ha nem akarsz tuningolni, akor az a lap is megteszi. Csak akkor cserelj lapot, ha tuning is bejatszik, vagy olyan procit tennel bele ami 166 vagy 200-as FSBju.

(#210) atosz válasza harley (#197) üzenetére

atosz
(őstag)

BIOS frissites esetleg? Lehet kicsit elmer a szenzor, vagy belso homersekletet mutat, akkor rendben van az. A kepek alapjan mondjuk eleg bika hutonek nez ki, plusz hocso, bar ketsegeim vannak azzal a mokuskerekkel. Erzesre milyen meleg az a borda amugy?
Mindenesetre furcsallom kisse azt az 1.71V-ot. 1.65-nek kellene lennie. Mindenesetre en megprobalnam 1.6on vagy meg alacsonyabban jaratni, sztem tudnia kell.

(#211) harley válasza atosz (#210) üzenetére

harley
(senior tag)

nem éreztem melegnek :(

állítsam át 1.65-re?

hol is pontosan?

(#212) atosz válasza harley (#211) üzenetére

atosz
(őstag)

BIOS-ban. Sajna a Giga lapjat nem ismerem, hogy miket engedelyez, lehet nem lehet alulfeszelni. 1.65-nek kellene lennie alapon, ha lehet en beallitanek 1.6-ot. Ha az stabil, akkor akar meg lejjebb, ezzel tudnal nyerni tobb fokot remelhetoleg.
Viszonitaskepp, nalam az 1700+ 10x220-on (2200MHz) jaratva 1.6V alatt picivel egy Zalman 7000 AlCu-val letekerve fullra 40 fok de inkabb alatta. Fullon jaratva a procit es a hutot is, nem igazan megy 44 fok fole.

Jahh az hogy nem erzed melegnek, az sztem ez esetben jo. Ha nagyon magas lenne a szenzorertek, akkor lenne gond. Vszeg azert jol fekszik a huto es belso erteket mutathat a homero.
Mondom en BIOSt frissitenek, es levennem a leheto legalacsonyabbra a feszt, ahol meg stabil. Aztan lexarnam. :)

[Szerkesztve]

(#213) Savage5 válasza harley (#211) üzenetére

Savage5
(senior tag)

Pl. BIOS-ban :)
Én is azt mondom, hogy 1.65V-nak kellene lennie, abból gondoltam esetleges tuningra, mert 1.7V-ot írtál...

...

(#214) Szanya válasza atosz (#209) üzenetére

Szanya
(tag)

Beletettem volna egy olyan procit, csak valaki azt mondta, hogy az Ali Magik1 lapka a szűk keresztmetszet és az fogja vissza a procit. És még olcsóbb is egy nForcex alaplap.
Egyébként tényleg nem tuningolnék. Csak az zavar, hogy 400- as ramjaim vannak és még 333- on sem tudom hajtani őket mert a proci 266- os. Pedig a lap bírná a 333- at. De már nem is nagyon kapni Socket A- ba 333- as procit. :(

[Szerkesztve]

''Szanya csak egy van.''

(#215) harley válasza atosz (#212) üzenetére

harley
(senior tag)

megnéztem, de nem találtam állítási lehetőséget a biosban a volt-ra

(#216) atosz válasza harley (#215) üzenetére

atosz
(őstag)

Akkor sajna nem igazan tudsz mit tenni... Esetleg egy BIOSfrissites, de azzal is csak legfeljebb a mutatott homerseklet fog valtozni a valos nem. Ha biztos vagy benne hogy jol van a huto felrakva, akkor ne foglalkozz vele.

(#217) atosz válasza Szanya (#214) üzenetére

atosz
(őstag)

Akkor tisztazzuk. Van egy KT266-os deszkad es egy 2200+os procid?
Es cserelnel lapot, hogy jobban kiszolgalja ezt a procit? Erre mondtam hogy felesleges, mert nem igazan lesz gyorsabb mas lappal sem, hacsak nem tuningolni szeretnel.
Ha viszont Barton/Sempron vagy magas FSBju Tbredet szeretnel, akkor johet egy lapcsere.

(#218) harley válasza atosz (#216) üzenetére

harley
(senior tag)

most töltöttem le a MBM5-öt.

az is tök ugyanezt mutatja.

51-53fok stabilan.

bios-ba minden alapra van rakva.
a 2200+ is stabilan 46-49 fok között ment

[Szerkesztve]

(#219) Szanya válasza atosz (#217) üzenetére

Szanya
(tag)

KT266- tal nem lenne kérdésem (talán). Ez a lap egy Ali Magik1 lapkás cucc.[link]

Szerk.: Én nem akarok asztali gépre költeni most már. Inkább egy notebookra kezdenék gyűlyteni vagy az utódjára. De néhány ezrest még beáldoznék. Ez vagy alaplapra vagy procira értendő. A kettő együtt nem pálya.

[Szerkesztve]

''Szanya csak egy van.''

(#220) atosz válasza harley (#218) üzenetére

atosz
(őstag)

Persze hogy azt mutatja, hogy ugyanattol a szenzortol veszi az infot. :)
Ha a 2200+ is ennyi volt, akkor realis is a kulonbseg, tekintve hogy az csak 1.6V-os es joval alacsonyabb sebessegen futkos.
Sztem fogadd el hogy ennyit ir ki.

(#221) harley válasza atosz (#220) üzenetére

harley
(senior tag)

ugyse tok most tenni mást, mint ez van :DDD

akkor is zavar kicsit hogy 50 felett van :O

(#222) Szanya válasza harley (#221) üzenetére

Szanya
(tag)

Törölve. (Kár volt beleszólnom.)

[Szerkesztve]

''Szanya csak egy van.''

(#223) harley válasza Szanya (#222) üzenetére

harley
(senior tag)

nekem is a legalapobban van :DDD

és az az érdekes, hogyha a hűtő 2700-at vagy 4200-at pörög, akkor is ott áll 51-53 között

(#224) atosz válasza Szanya (#214) üzenetére

atosz
(őstag)

Megneztem a lap speckoit. Semmi kulonos csak annyi, hogy kezel DDR es SD RAMot is. :)
Sztem tok ertelmetlen az ala a proci ala venni masik lapot. Ugyanezt fogja produkalni egy masik is +- par%. Az meg hogy a ramokat nem tudod 400-on jaratni ne zavarjon, mert itt az AMDnel a szinkron gyorsabb, azaz ha tudna is a lap, akkor is ajanlott lenne hogy 266-on menjen.
A Sempronok 166/333-as FSBjuek, azaz eleg sok helyen kaphatoak azert ilyen Socket A-s procik.
Tehat nyugodj meg, nem erdemes babralni masik deszkaval.

(#225) Szanya válasza atosz (#224) üzenetére

Szanya
(tag)

Végre egy olyan válasz, ami az én szívemhez áll közelebb. Eddig minden fórumon oltottak, hogy dobjam kukába az egész gépemet, és különben is miért nem a legjobb cuccokból van összeépítve stb. 2000- 2001- ben vásárolt alapokra épített a gépem és még mindig van benne egy apró tartalék, amíg kapok bele procit. Azt sajnálom, hogy nem sikerült tavaj olyan procit vennem, amivel szinkronba tudnám működtetni a rendszert.
Köszi a segítségedet. :R Végre megnyugodhatok. (Egyébként is ezt a választ akartam hallani. :D )

''Szanya csak egy van.''

(#226) Manitou válasza atosz (#208) üzenetére

Manitou
(PH! kedvence)

Nem tom én is csak ezt a képet találtam mint infót, de biztos kapott vagy 2,3 V-ot :D

[Szerkesztve]

(#227) pg012345

pg012345
(senior tag)

szerintetek mit csináljak ha akarom állítani a szorzót de ha belemegyek a biosba nem lehet az alaplap abit nf7 s2g a proci amd athlon xp 2500+ csak az fsb-t lehet állítani végülis nagyon szépen megy így is de azt is szeretném ha a procinál a hidaknál összekötöm őket akkor jó lenne?

[Szerkesztve]

Lada motor vígan kotor, Jó a Lada az visz haza:-)

(#228) (Bundás) válasza pg012345 (#227) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

ha barton akkor 99% hogy superlockos és hiába kötsz akármit az akkor is lock-os marad! marad az fsb!

(#229) pg012345 válasza (Bundás) (#228) üzenetére

pg012345
(senior tag)

végülis nem baj csak kipróbáltam volna ez így is nagyon megfelel :D

Lada motor vígan kotor, Jó a Lada az visz haza:-)

(#230) atosz válasza (Bundás) (#228) üzenetére

atosz
(őstag)

Eleg sok lockmentes barci van azert...

(#231) (Bundás) válasza atosz (#230) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

99% arra hogy lockos és azért nem megy a szorzóállítás!

(#232) Savage5

Savage5
(senior tag)

Na ja, Bartonból is van lockmentes, sima lock-os és superlock-os változat is...
mr_ricsi-nek pedig thx a memóriarefresh-t ezügyben :R

...

(#233) atosz válasza (Bundás) (#231) üzenetére

atosz
(őstag)

Ezt nem ertem... S2 lap nem tudja a szorzoallitast, ebbol igy nem tudod meg hogy lockos e a proci. Kozel sem 99%ban lockosok a (2500+) barcik.

(#234) Comanche válasza mr_ricsi (#178) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

''Adj még egy esélyt a grafitnak. (Az ezüstöt gyakorlatilag lehetetlen a lyuknól kiszedni, ha valami balul sülne el.)''

Hát adtam neki még egy esélyt, kipucoltam alaposan és újragrafitoztam,de semmi!
Csak közben még tuningoltam a hűtésen meg a házon, kicseréltem az elemet az alaplapon, biztos ami biztos! Meg a rendszert is újra kellett raknom, mert tönkrement, ahogy láttam a memória hibáitól!?? Az új jól megy, már vagy 5-6-x végigment a memtest 1-4 órát hibátlanul,meg a Prime 95 is! Azthiszem, ez már jó lesz!
Kicsit mérges voltam ;) de kipucoltam mégegyszer a lézervágást és betömtem ezüstlakkal! Sikerült,működik!

Az Everest 11x-es szorzót ír Crystal CPUID-ben is elérhetővé vélt a Multiplier Managemant Setting, de ahogy babráltam, rádöbbentem, hogy az órajelet is állítani kellene, arra találtam valami írást, valami ClockGen nevű programról,de a program nincs sehol! Az ABIT oldalon sem! Állítgatom, úgylátom megint elakadtam!

Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam.

(#235) Sportman

Sportman
(lelkes újonc)

Sziasztok
Szerintetek mennyivel gyorsabb egy 220x10en járatott barton, mintha 200x11en menne? Egyáltalán észrevehető a különbség?

Züm-züm

(#236) mr_ricsi válasza Comanche (#234) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Az Everest 11x-es szorzót ír Crystal CPUID-ben is elérhetővé vélt a Multiplier Managemant Setting''
Amikor a gép indul, akkor még a gyári szorzóval indul, ugye?
A crystal indítása után lesz 11x, és 11-től csak lefelé tudod állítani?

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#237) mr_ricsi válasza Sportman (#235) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''mennyivel gyorsabb egy 220x10en járatott barton, mintha 200x11en menne?''
A 11x200 az 3200+, a 220x10 pedig olyan 3230+-nak felel meg. (Persze, ez alkalmazás függő, videotömörítésnél pl. semmi gyorsulás sincs.)

''Egyáltalán észrevehető a különbség?''
Persze, ha a túlhúzott rendszerbusz és memória miatt fagyni kezd a gép... :)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#238) Sportman válasza mr_ricsi (#237) üzenetére

Sportman
(lelkes újonc)

tehát akkor 147x15ön is hasonló teljesitménye lenne a procinak.... vagy ez rossz következtetés?

Züm-züm

(#239) Manitou válasza Sportman (#238) üzenetére

Manitou
(PH! kedvence)

Ez rossz következtetés. :DDD Ott azért már lenne külömbség. Sőt 166-os FSB-nél is már erősen érződne a kevesebb kraft. :)

(#240) Sportman válasza Manitou (#239) üzenetére

Sportman
(lelkes újonc)

Szoval, akkor 200 fölé nem érdemes tolni az fsb-t? Mert látszolag semmi különbség...

Züm-züm

(#241) Savage5 válasza Sportman (#240) üzenetére

Savage5
(senior tag)

Sztem van különbség, ha FSB-t növeled, akkor húzni tudod a RAM-okat is (FSB-RAM szinkron), ami megint csak pár plussz Mhz-t jelent...

...

(#242) atosz válasza Sportman (#240) üzenetére

atosz
(őstag)

De van ertelme, kerdes van e idod kitesztelni full stabilra, mert alt 200 folott utkoznek ki a gondok.
Igazabol a memoria szempontjabol a leglenyegesebb a gyorsulas, kerdes tudja e azt a sebesseget, ill az idozitesek is erdekesek lehetnek.

(#243) Sportman válasza atosz (#242) üzenetére

Sportman
(lelkes újonc)

Tehát ha épp nincs sok időm tuningra, akkor pl belövöm 200x13 oszt annyi, persze adok egy kis plusz feszt is:)

Züm-züm

(#244) Savage5

Savage5
(senior tag)

Apropó, FSB... Egy nForce2-es lap mennyivel húzható túl? Pl. ha leveszem a szorzót, és inkább FSB-t növelem? (Pl. 260x8.5) Ha megvannak a jó hűtési lehetőségek, akkor elképzelhető, hogy a lap bírná? Vagy ekkora tuningon ne is gondolkozzak? (Az előbbi csak egy példa :U). Ezt csak azért szeretném tudni, hogy elméletben mennyit visz egy ilyen deszka...

[Szerkesztve]

...

(#245) Sportman válasza Savage5 (#244) üzenetére

Sportman
(lelkes újonc)

Nekem pl a memoriák nem birnának el annyit...de elméletileg elképzelhető (aszinkronba az fsb-ram)

[Szerkesztve]

Züm-züm

(#246) atosz válasza Sportman (#243) üzenetére

atosz
(őstag)

Azert ez tulzas, megneznem en azt a 2600MHz-et! :DDD
Amugy teny, hogy a 200-as FSB-t kitesztelese gyorsan megvan, utana meg sokszor szerencsefuggo, ott mar erdemesebb kisebb lepcsoket kozbevenni.
Vegyunk egy peldat. Beallitunk 11x200-at, leteszteljuk, franko meg minden.
Aztan nezzuk meg nagyobb FSBvel, de kisebb szorzoval.
En polo 10x210-et neznem. Kis teszt ott is, allitgatasok, aztan mennek feljebb , 212, 214 ... 220-ig kisebb finomitasokkal. Latszolag okes a 220 is. De azert ezt is lekell hosszutavon csekkolni hogy tenyleg stabil e. Ha igen, akkor meg lehet finomitani ugyebar, avagy lehet tovabbmenni 9-es vagy 9.5-os szorzoval. Lehet hogy eljutsz mondjuk 9x240-ig latszolag siman, csakhogy lehet 2 ora mulval jon elo az instabilitas. Akkor johetsz vissza FSBben es mindig fullra kell mar tesztelni, aztan lehet hogy visszajutsz 220-ra, vagy akar 200-ra.
Szal nagyon osszetett es sok idobe tellik.

(#247) Savage5 válasza Sportman (#245) üzenetére

Savage5
(senior tag)

Na, erre gondoltam, aszinkronba tenni a RAM-ot FSB-hez képest... De most számolgattam... Sztem talán 233-as FSB-t még vinné (466 Mhz-es busz), de 266-nál már sztem... (533-as busz :U) És az a +133 Mhz még egy deszkának is sok lenne, de várom a véleményeket ezzel kapcs. :)

...

(#248) atosz válasza Savage5 (#244) üzenetére

atosz
(őstag)

Elmeletben itt sztem nincs ertelme gondolkozni... Gyakorlatilag egy NF7 is szakithat rendesen, de akar meg is allhat 210-nel, tok mak kerdese. Altalanosan elmondhato, hogy egy mezei NF-AN sorozat ugy 220-230-ig megy el. Persze mivel atlag, van ennel jobb is es rosszabb is.
Es akkor a tobbi laprol meg nem is beszeltunk.
A legnagyobb sikerrel egy DFI Lanpartyval jarhatunk, aztan ha kifogunk egy hibatlanul mukodo Epoxot esetleg, vagy az Abitok. De a tobbiekbol is vannak jol sikerult darabok termeszetesen.
Mindenesetre kar hogy ilyen szarul sikerult a memvezerlo, az szab gatat ennek az egesznek.

Jahh es aszinkront feljtsd el itt. Teljesen ertelmetlen. Csak az aszinkron er itt itt vmit. A dualt mondjuk ellehet felejteni. Ezzel lehet nyerni par MHz-et altalaban.

[Szerkesztve]

(#249) Sportman válasza atosz (#246) üzenetére

Sportman
(lelkes újonc)

Egy gond van, szinkronba 220 fölött kifagynak a memoriák (Kingmax..)
200x12 megy normálisan a gép, de nemkell aggódni meglesz a 2,6Ghz is ;] csak legyen időm s rakjam fel a Hyper 6+-osomat ;) (legalábbis egy mobil bartontól elvárná az ember, hogy jol tuningolható legyen...)

Züm-züm

(#250) atosz válasza Sportman (#249) üzenetére

atosz
(őstag)

Sry, nem lattam hogy mobil barton. Azzal van azert vmi esely, de sztem azzal sem eri meg hajkuraszni ezeket a magas MHzeket. Sztem jobban jar az ember ha egy relative magas sebesseg mellett egy relative alacsony magfeszt allit be az ember, azaz vmi jo kis kozeputat.
Amugy az a 220 nagyon is szep eredmeny a Kingmaxoktol, nekem nagyon rosszak a tapasztalataim vele. :(

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.