Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#2001) Fjoe válasza Fjoe (#1992) üzenetére

Fjoe
(tag)

Még 2 kérdés:
Ha pl. sokáig húzva használták a procit, az járhat később alapállapotban (alapfeszen, alap beállításokkal) hőmérséklet emelkedéssel?
Lehet, hogy a BIOS-ban kellene csak vmit átállítanom, vagy BIOS frissítéssel próbálkoznom?

(#2002) Fjoe

Fjoe
(tag)

Yah és ami még érdekes:
A procim alaphelyzetben ugye 15X133*on megy, az alaplapomon automat beállításokkal fut (MSI K7N2 Delta2 LSR), viszont a szorzót manuálisan csak 13ig lehet rajta állítani...

(#2003) Balázs_a_laz

Balázs_a_laz
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Egy sikeres FlashMenu-s bios frissítést követően nem indult el az Abit Nf7-S-es alaplapom. Nem tudom mi lehet a baja, mert a FlashMenu megcsinálta a Bios frissítést , újraindította a gépet, és az újraindítást követően se kép se hang nem volt többet.

Nos ezek után kicseréltettem a Bios-t, de nem jutottam vele semmire, a lap továbbra is halott.

Nos mivel gépre a munkám miatt szükségem van, viszont most nincs kehetőségem egy proci+alaplap+videókártya cserére, ezért szeretném kérni a segítségeteket.

Milyne Socket A-s lapot vegyek a gépembe, mit ajánlotok? Sajnos tudtommal boltokban már nem lehet kapni, úgyhogy várnék egy-két aprós linket is.

A gép húzva is van, úgyhogy egy bika és stabil alaplapra lenne szükségem ami támogatja a Serial-ATA-t. Szóval mit ajánlotok?

Előre is köszi!

"hát ja...olyan lett volna, mint a trabantba a chiptunning" by polip; Te figyelsz a motorosokra?

(#2004) mr_ricsi válasza Balázs_a_laz (#2003) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Nos ezek után kicseréltettem a Bios-t''
Mire cserélted?

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#2005) mr_ricsi válasza Fjoe (#2001) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Ha pl. sokáig húzva használták a procit, az járhat később alapállapotban (alapfeszen, alap beállításokkal) hőmérséklet emelkedéssel?''
Határozottam igen.

(#2006) Balázs_a_laz válasza mr_ricsi (#2004) üzenetére

Balázs_a_laz
(fanatikus tag)

Kicseréltettem egy ugyanilyen lapból való Biosra,szóval elvileg egy ugyanolyanra mint amilyen benne volt eredetileg.

Alaplap ajánlat?

"hát ja...olyan lett volna, mint a trabantba a chiptunning" by polip; Te figyelsz a motorosokra?

(#2007) pg012345

pg012345
(senior tag)

kész a peltier hűtésem!! valaki tudna olyan prodit ajánlani ami mínusz fokon is mutatja a hőmérsékletet?? mert mínuszba nem mér az everest se :D

[Szerkesztve]

Lada motor vígan kotor, Jó a Lada az visz haza:-)

(#2008) Monya78 válasza Balázs_a_laz (#2006) üzenetére

Monya78
(PH! kedvence)

TTS árul új DFI Nf2 lapokat: [link]
Van benne SATA, és tuningba sem rossz

Használtakat itt keress: [link] ;)

Olyan a gyomrod mint a gumicsizma...nem engedi be a vizet.

(#2009) Fjoe válasza mr_ricsi (#2005) üzenetére

Fjoe
(tag)

Aha, mert én egyre jobban kezdek erre gyanakodni. Az előző tulaj elvileg próba szinten húzta a procit majd' 2200mhz-ig, legalábbis nekem ezt mondta...
Aztán lehet, hogy gyárilag lett ez ilyen nem tudom.

(#2010) Monya78 válasza pg012345 (#2007) üzenetére

Monya78
(PH! kedvence)

''prodit'' ez mit jelent? :F

Az MBM (motherboard monitoring) progi biztos mér minuszban... számomra a téli erkélytuningban kiderült :DDD (alaplap -4 fok :Y )

(#2011) kovsol

kovsol
(PH! nagyúr)

sziasztok!

most raktam össze második gépnek egy Abit NF7-s v2.0 lap + palomino 1900+ gépet azt olvastam itt hogy ez a proci nagyon melegedik hát nem tudom nekem most már több mint egy órája 100% os terhelés és 43 fok! a bordát megfogtam és tényleg kézmelegnél kicsit ha melegebb
egy TT silent boost hüttés van rajt

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#2012) mr_ricsi válasza Balázs_a_laz (#2003) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''se kép se hang nem volt többet.''

Akkor a proci nem indul. CMOS resetet (elemkivételt) próbáltad?

(#2013) kovsol válasza mr_ricsi (#2012) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

szerintem sokkal egyszerübb az erre való jumper segitségével

amugy nem tudom ezeknél az Athlon XP gépeknél hogyvan, de az A64 es gépem elindul proci nélkül is

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#2014) zso73 válasza pg012345 (#2007) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Motherboard monitor jó erre. www.honositumhely.hu

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#2015) mr_ricsi válasza kovsol (#2013) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''szerintem sokkal egyszerübb az erre való jumper segitségével''
Csak a jumpert megtalálni nem mindig egyszerű, lévén: abból több is lehet az alaplapon. Viszont a gombelem jellegzetes és egyedi, ha zsebredugom és kimegyek sörért, mire visszaérek, biztosan törlődik.

''az A64 es gépem elindul proci nélkül is''
Sajnos, ezt nem minden alaplap/chipset teszi meg, így nem lehet rá alapozni, csak ha már előre kipróbáltad.

(#2016) zso73 válasza mr_ricsi (#2015) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A gyógysör! :)) :DD Pedig elég jellegzetes szine van a dzsampernek.Pont olyan,mint a sör!

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#2017) HIJ

HIJ
(senior tag)

Akadozhat magas fsbtől az usb 2,4Ghz egér? Mert monya írt valamit ezzel kapcsolatban.Mert felhúztam 238ra az FSBt és most akadozik az egér...

HIJ

Semmisenemvan!

(#2018) Tyberius

Tyberius
(fanatikus tag)

Üdvözletem!

Van nekem egy 2500+-os Bartonom meg egy Epox 8RDA3+ PRO (NF2-U400) alaplapom.

A proci alapfeszen megy FSB400-on (egyébként lockos, 2004-es gyártmány), sőt még 1,5V-on is, viszont annál följebb az istennek se engedi húzni magát, ha az FSB-t 220-ra állítom, már fagyogat, fesztől szinte függetlenül (1,65-ön gyorsan kifagy, 1,7-1,8-on már kicsit tovább húzza, e fölött viszont már nagyon melegszik).
Kérdés: ez gyakori eset? Ha beszereznék egy jobb hűtőt (ami most van, egy egyszerű réz Titan, azzal 60 fokig is felmegy húzva, terhelés alatt), az segítene a ''húzhatóságán''?

Tyberius

(#2019) zso73 válasza Tyberius (#2018) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem használd 400-on.Az legalább dedikált freki,és nem lehet belőle gondod! Amúgy is ,az a 10% nem éri meg a görcsölődést.Aztán,meg majd adatvesztés lesz a vége./winyó./

(#2020) Monya78 válasza HIJ (#2017) üzenetére

Monya78
(PH! kedvence)

Ez a probléma, elvileg az APCI kikapcsoláskor szünik meg...csak ilyenkor újra kellene rakni a vindowst...

Mondjuk én megoldom a dolgot úgy hogy a hagyományos görgös egeremet használom, az USB-set pedig ritkán, amikor megeléxem 200Fsb-vel... :DDD

(#2021) vidobali

vidobali
(tag)

Hi all

Nah új proci lett a 2000+ palo-t cseréltem 2200+ thoroughbred-re, msi k7n2 delta ILSR-t garba cserélték msi k7n2 delta2 LSR-re.

Két kérdésem lenne, van valakinek tapasztalata ezzel a procival tuning terén? 400 Kingmax 512 ramok mennek duálba vele, a lap meg adott.
Másik kérdésem: az alaplap 61-63 fokot ír a cpu hőmérsékletre, az everest 33-36 fokot a speedfan nem is látja a procit. Kézrátétellel :DDD nem ég oda a bőr az ujjamról, szal melyiknek adjak a szavára?

MacBook Pro 8.1 , iPhone 4s

(#2022) Monya78 válasza vidobali (#2021) üzenetére

Monya78
(PH! kedvence)

Hogy segítsünk a hőmérséklet elbírálásában talán jó lenne tudnunk hogy milyen procihűtő van rajta, milyen ventivel, milyen fordulaton...házhűtő van e? Külső hő? stb...

alaplapi bios hőmérő jó szokott lenni...ez a 61-63 fok reállis lehet ha terhelés után nézted, és nem túl hatékony a hűtőd...

everestnek nem kell mindig hinni...egy pár hozzászólással előbb emlegetett MBM progiban pontosan be lehet állítani a lap tipusát, úgyhogy az lehet hogy reálisabban fogja mutatni a hőmérsékletet...

(#2023) vidobali válasza Monya78 (#2022) üzenetére

vidobali
(tag)

A hütő nem egy világbajnok, gyári borda, spire venti, 2300-2400 között ingadozik a fordulat,
a ház TT soprano 2*12cm venti, szobahöm. kb 23fok.

(#2024) Monya78 válasza vidobali (#2023) üzenetére

Monya78
(PH! kedvence)

Tényleng nem túl jó a gyári hűtő...főleg ha a régi palominohoz adták...portalanítva volt mostanában?
Azt nem írtad hogy terhelten volt annyi fokos a biosban...?

Ház az jó lehet a 2x12cm-ével...

Itt az MBM: [link] próbáld ki... ;) meglátjuk ez mit hoz ki...

[Szerkesztve]

(#2025) kovsol válasza Monya78 (#2024) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

biosban tudtommal mindig terheli a proci ha jól tudom akkor 50% on

(#2026) Monya78 válasza kovsol (#2025) üzenetére

Monya78
(PH! kedvence)

Ez nekem új... :Y

Bár ki lehet próbálni...szobahőmérsékletre lehűlés után a biosban tanyázni egy darabig, hőmérséklet feljegyzés.

Majd újból szobahőmérsékletre lehűlés után a winfosban terhelés nélkül hagyni, ugyanaddig... majd összehasonlítani...

(#2027) vidobali válasza Monya78 (#2024) üzenetére

vidobali
(tag)

Megnéztem működés közben, amikor a biosban 66 fokot mutat akkor kézzel a hütőborda legaljáig nyúltam és semmi meleget nem éreztem. Azért ott már égetnie kelett volna, ha valóban 66 fokos nem? Az MBM-be frissités után sem találtam meg az alaplapomat, csak sima Delta lapok vannak. sem bios száma nem egyezik, sem a tipus. Az enyém Delta2 LSR 6750E, bios v11.7. De minegy mert mondom, a hütőborda alján szabad kézzel érintve is hideg a borda.

És tuning terén, mi a vélemémyetek a prociról?

(#2028) Monya78 válasza vidobali (#2027) üzenetére

Monya78
(PH! kedvence)

Biztos jól érintkezik a hűtő a procival??
Nem túl sok, kevés a hővezető paszta?

A procit próbálgatni kell...a jó széria akkor sokat is mehet, de ismerek olyan emberkét akinél a 2200+-os csak +150Mhz tuningot tud...

(#2029) kovsol válasza Monya78 (#2026) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

tuti hogy nem alapon megy

(#2030) vidobali válasza Monya78 (#2028) üzenetére

vidobali
(tag)

A pasztát még megnézem, nem kentem nagyon meg, csak vékonyan, hogy a magot elfedje, de köréje már ne kenődjön.

Köszi a segitséget :R A procival meg akkor óvatosan elkezdek fsb-t állítani, majd meglátjuk :))

(#2031) Monya78 válasza vidobali (#2030) üzenetére

Monya78
(PH! kedvence)

Fsb-t, és szorzó visszaállítást nyugodtan, de feszemeléssel és órajel emeléssel csak óvatosan, míg ki nem derül a ''melegedés'' oka...

(#2032) RECSKA válasza Monya78 (#2031) üzenetére

RECSKA
(őstag)
LOGOUT blog

Mi régen indítottuk be az Xp-nket úgy, hogy a hűtő aljáról nem vette le a gyerek a fóliát! :DDD

Mondom miért nem indul be....?

Aztán mikor leszedtem a bordát, gyorsan kapott a gyerek egy tockost... :DDD

http://hardverapro.hu/apro/nvidia_vga-k_nezz_be/friss.html#msg218

(#2033) Monya78 válasza kovsol (#2025) üzenetére

Monya78
(PH! kedvence)

Leteszteltem ezt a biosos terheléses dolgot...

Indulási hőmérséklet: 19 fok

10 perc után a biosban: 29 fok
10 perc után a windowsban idle módban: 28 fok

Szóval lehet hogy egy kicsit jobban terheli a bios, de szerintem 50%-os terhelésnél egy kicsit feljebb kellett volna mennie a hőmérsékletnek...

(#2034) Antee

Antee
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Nekem van egy Amd Athlon xp (thorton magos) procim. A csóka, akitol vettem, azt mondta, hogy elvileg ennek 50-60°C között kell mennie, vagyis hogy ne legyek ideges, ha annyin megy. Azért engem mégis csak érdekelne pontosan, hogy a gyár mit mond róla. Keresgéltem sokfelé, hogy hátha van róla valami leírás, de amd oldalán ilyen procirol már nincs is szó, máshol meg semmi értelmes... Esetleg tudnátok nekem ajánlani egy olyan oldalt, ahol hitelt érdemlően le vannak ilyen adatok írva?
Előre is köszi

[Szerkesztve]

Ami ingyen van, az minden pénzt megér!

(#2035) Speed(R) válasza Antee (#2034) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pf..50-60 fok? Hát ez sztem relatív,hűtőtől függ. Nekem 2500+ Bartonom van, de Thorton/w512 maggal, és 2400MHz-en sem láttam még 55 fok felett 100% terheléssel
Alapon 42, 3200+-on 48 fok alatt van mindig (Thermaltake Silent Tower)

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#2036) RECSKA válasza Speed(R) (#2035) üzenetére

RECSKA
(őstag)
LOGOUT blog

Neked Sima 2500+ Bartonod van sima barton maggal...

http://hardverapro.hu/apro/nvidia_vga-k_nezz_be/friss.html#msg218

(#2037) Boyfish

Boyfish
(senior tag)

hi srácok mennyit ér egy +2400-es athlon kb? tuningot,semmit nem tudok róla

''Ráadásul a videókarikhoz nyitotta...'' - by Mr Gambit

(#2038) tomcsi23 válasza Boyfish (#2037) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

tuningot,semmit nem tudok róla - pont ezek határoznák meg. ;]

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#2039) Antee

Antee
(kvázi-tag)

ok ezt értem, hogy releativ, de van olyan oldal, amit keresek? Ugy tudom, hogy vmi német oldal van, vagyis hallottam rola, de hosszu neve volt... és nem tudom már :O

Ami ingyen van, az minden pénzt megér!

(#2040) kovsol válasza Monya78 (#2033) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

énis meglestem
na ez a dolog nálam azért van mert az alaplap már windows nélkül is tudja tesztelni a stabilitást
lehet állítani hogy hány százalékon terhelje
sőt még beépített memtest is van rajt

(#2041) Boyfish válasza tomcsi23 (#2038) üzenetére

Boyfish
(senior tag)

de kb mennyit érhet, ha mondjuk egyáltalán nem lehet tuningolni?

''Ráadásul a videókarikhoz nyitotta...'' - by Mr Gambit

(#2042) Monya78 válasza kovsol (#2040) üzenetére

Monya78
(PH! kedvence)

Érdekes...hogy miket tud, az egy fokkal fejlettebb technológia... :)

százalékos terhelést erre a beállításra érted? : ''CPU Thermal-Throttling''

(#2043) kovsol válasza Monya78 (#2042) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

huh most nem tudom mivan ott de majd meglesem legközelebbi restartnál

(#2044) Fjoe válasza vidobali (#2021) üzenetére

Fjoe
(tag)

Na szóval nekem is hasonló gondjaim vannak, korábban már írtam ide ezeket. Ugyanez a lapom van (MSI K7N2 Delta2 LSR) csak 2400+ os procival és Spire Falconrock II. hűtővel.
Most, hogy melegszik az idő tegnap nézegettem ismét a procim melegedését. Lecsupaszított házban terhelés nélkül, XP alatt 47fok, terheléssel (aviból mpeg konvertálás) 52fok...
Nálam mondjuk az everest és a BIOS közel azonos értékeket mutat 1-2 fok eltéréssel max. Mellette fent van nekem a cpu core nevű progi is, amit az msi oldaláról szedtem le, és az is kb ezt a hőmérsékletet méri.
Nem volt kétséges, hogy miután ''összerakom'' a házat melegebb lesz a proci, de úgy alapból 51-52fokra ment fel...
Codegen 6064 házam van.

(#2045) tomcsi23 válasza Boyfish (#2041) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Tudom, hogy kevésnek tűnik, többet érne, de még annyiért sem kell senkinek, amennyiért hirdeted.

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#2046) csudri válasza mr_ricsi (#342) üzenetére

csudri
(őstag)

''meddig lehez emelni a feszkót a TBredB magos procikon?''
1.75V-ig biztosan, ezt még az AMD hivatalosan is megengedi.

Ez le is van írva valahol? Mert próbáltam megtalálni a neten, de nem találtam ilyesmire utalást. És ha a proci TBredA akkor meddig mehet a feszkó biztonságosan?

Egy barátom prociját kellene tuningolni egy NF7-ben, de még nem szedtem le róla a hűtőt így nem tudom, hogy A vagy B. A CPU-Z azt mondja, hogy B (olvastam olyat, hogy nem mindig jól írja ki) és 1.65V-on megy most. Akkor elvileg tényleg B? Ha igen akkor vajon mennyit mehet. Remélem ki lehet belőle hozni a 200-as FSB, mert akkor ki lennének hazsnálva a ramok.

Vortex World Domination

(#2047) Manitou válasza csudri (#2046) üzenetére

Manitou
(PH! kedvence)

Nekem 1,6V-on megy alapból és progi 1,57-1,58-at ír rá. T bred B :)

(#2048) csudri válasza Manitou (#2047) üzenetére

csudri
(őstag)

[link]

Erről lenne szó. A B0-és procikat mennyire lehet húzni a tapasztalatok szerinte alafeszen? Ill. mennyit szabad neki adni, nem szeretném elfüstölni. :(

Vortex World Domination

(#2049) _Volkovy_ válasza csudri (#2048) üzenetére

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

1.8V fölé ne menjetek..

(#2050) Manitou válasza csudri (#2048) üzenetére

Manitou
(PH! kedvence)

Ez B-s, nekem is ugyanezt írja Everest, meg persze anno mikor vettem eleve úgy vettem hogy megnéztem hogy B-s legyen :) Hát alapfeszen 2GHz környékén lehet elfog szaladgálni. max 1,85 V, de ha NF7-ben lesz hajtva ott lehet köcsögölni fog 1,85-ön :(
Szóval 1,75 egy aranyközépút, de ezt ki kell tesztelgetni. apránként emlgesd a feszt ha szükséges.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.