Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#151) mr_ricsi válasza Comanche (#150) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Phonix award BIOs-om van, akkor az első változatot kellene kipróbálnom?''
A 2 awardos változat közül nem te választasz, hanem már választott a biosod írója.
Tehát ha kipróbálod, vagy ez sikeredik, vagy az.

''vagy ehez kellene a vágásokba az ezüstlakk?''
Semmiféle ezüstlakk! Először HB-B-s rotringcerka az L5 3. hídjánál a lyukat szinültig. (A képen a baloldali csík. És celluxszal leragasztani.)
Majd kell a progi, és ha működik a dolog, akkor akár ezüsttel is véglegesítheted. (De előtte gondosan maszkolj.)

''Ez a 66MHz-s pontosság, azt jelenti,hogy 66MHz-enként lehet léptetni?!''
Ha a szorzót változtatod, és 133 az FSB, akkor 1800, 1866, 1933, 2000, 2066, stb. Nem?

''Most várjam meg amíg megszokják egymást, vagy?''
Addig próbálkozol, amíg kifogsz egy olyan szakaszt, amikor éppen nem hibázik. Aztán megnyugodva megtartod, és évekig szívsz majd miatta.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#152) Comanche válasza mr_ricsi (#151) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

''A 2 awardos változat közül nem te választasz, hanem már választott a biosod írója.
Tehát ha kipróbálod, vagy ez sikeredik, vagy az''
Ezt csak ötödszöri olvasásra tudtam értelmezni, de rendben :B

''Először HB-B-s rotringcerka az L5 3. hídjánál a lyukat ...''
Ezt szombatra hagyom, miután kialudtam magam, meg elötte rendbeteszem az L3-at!

''Ha a szorzót változtatod, és 133 az FSB, akkor 1800, 1866, 1933, 2000, 2066, stb. Nem?''
Nem csak hülyeséget mondtam, hanem sajna arra is gondoltam, de így már tiszta!
(volt annyi agyam,hogy arra gondoltam, csak 66MHz-s lépésekkel lehet állítani azFSB-t.
Kerekedett is a szemem rendesen :B

''Most várjam meg amíg megszokják egymást, vagy?''
Ezt viccnek szántam, ( holnap csere, bár úgy rendelték nekem, majd a jövőhétre lesz csak belőle valami szerintem) csak lemaradt a vigyor, bár jogos biztos találkoztál már olyannal aki... :B és néha én sem vagyok 100-as izzó, de hálás vagyok a türelmedért!
:R

Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam.

(#153) mr_ricsi válasza fifi_addict (#148) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''az alaplapon kellene emelnem, jumperekkel, ... de ez kissé nehézkes. ''
Ettől ne rettenj meg. Mindent az alapoktól kell elsajátítani, mi is jumperekkel kezdtük a 486-586-os alaplapokon.

''anno fsb eccer-kétszer emeltem, de gyorsan elszállt a gép''
FSB-t is csak jumperekkel lehet állítani?

''amúgy KT133E a lap, ha ez jelent valamit még.''
Pár MHz-cel kisebb elérhető FSB-t, mintha ''A'' lenne.
Ha megírnád a lapod pontos típusát, többet tudnánk segíteni.

(#154) fifi_addict válasza mr_ricsi (#153) üzenetére

fifi_addict
(fanatikus tag)

Akkor bátorkodom idepasszírozni az Everest alaplap jelentését:

Mező Érték
Alaplap tulajdonságai
Alaplap azonosítója 02/06/2003-8363-686B-6A6LMPACC-00
Alaplap neve Epox EP-8KTA2L/8KTA3L/8KTA3L+/KT-133A

Front Side Bus tulajdonságai
Busz típusa DEC Alpha EV6
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 133 MHz (DDR)
Effektív órajel 267 MHz
Sávszélesség 2133 MB/mp

Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa SDR SDRAM
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 133 MHz
Effektív órajel 133 MHz
Sávszélesség 1067 MB/mp

Lapkakészlet busz tulajdonságai
Busz típusa PCI
Busz szélessége 32 bit
Valódi órajel 33 MHz
Effektív órajel 33 MHz
Sávszélesség 133 MB/mp

Alaplap gyártó
Cégnév EPoX Computer Company
Termék információ http://www.epox.nl/english/products/default.htm
BIOS letöltés http://www.epox.nl/english/support/bios.htm

Konkrétan a könyve alapján 8KTA3L+. Csak tudtok valami okosat mondani... fsb-t a biosban is lehet állítani, meg az alaplapon is (bár ott mintha csak 100 és 133 között lehetne választani :F). A bios startnál ...A/E-t ir ki a chipsetre, ebből nem tudom eldönteni, ahogy az everest se, hogy melyik verzió...

Köszi!

...........................???

(#155) t1

t1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hali!
Mennyi egy athlon xp átlagos hőmérsékelete tuningolni szeretném haver 2500+-os bartonját kiv vok hogy mennyi legyen a max hőmérséklet ami még egészséges..

(#156) t1

t1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

AMD Athlon xp 2500+ kicsit meghúztam 11*220-ba megy nagyon faszául ez jó?

(#157) pg012345 válasza t1 (#156) üzenetére

pg012345
(senior tag)

igen ezt stabilan viszi ez jó eredmény az enyém az 230as fsb felett már vacakol de feszt nem emeltem nekem 2530mhz-n is megy nagyon jól kifogtam vele :)

Lada motor vígan kotor, Jó a Lada az visz haza:-)

(#158) mr_ricsi válasza t1 (#156) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''megy nagyon faszául ez jó?''
Ez azt jelenti, hogy hiba nélkül ment 4 órát a prime95, ugye? :)

(#159) mr_ricsi válasza t1 (#155) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''mennyi legyen a max hőmérséklet ami még egészséges..''
Az AMD-k sokat bírnak, de 100%-ra tehelve ne menjen 53-55°C fölé.

(#160) Lacixx

Lacixx
(kvázi-tag)

Sziasztok! Most vettem uj hütöt a procimra, xp 2400+ thorton. Hütö: Glacialtech igloo 2470 TC. Terhelés közben igencsak felszalad a hömérő higanyszála.Az everest 2 értéket mutat: cpu és cpu dióda. A dióda a lényeg nem? Mindig az a nagyobb, és sztem az a maghőm. Szomoruan tapasztaltam, hogy néha 65re is felemelkedik, de 3-4 óra nfs után 72 fok is volt. Na ez mitől lehet?

''Ember küzdj és bízva bízzál, de ha nem megy legalább engem hagyjál!''

(#161) KEAN

KEAN
(újonc)

Üdv!

Arra lennék kiváncsi, hogy egy AMD Athlon XP 2500+ nak mennyi az ideális hőmérséklet üresjáratnál? Nekem 40-41°C, szerintem ez egy kicsit magas, főleg, hogy az előbb olvastam, hogy 100% terhelésnél 55°C a maximum ami még megengedhető.

[Szerkesztve]

Change the scheme, alter the mood! Electrify the boys and girls...

(#162) c.zsolti válasza KEAN (#161) üzenetére

c.zsolti
(őstag)

Szerintem nem olyan rossz az 40C, de nézd meg terhelve. pl. CPU burn segítségével [link]

...

(#163) Comanche válasza mr_ricsi (#151) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

Letakarítottam az L1-et, begrafitoztam az L5 : 3-at! Csak eddíg nem ment a gép, teljesen szétesett (a ramtól szerintem) 2x kellett újratelepíteni.

''Award biosnál1: a géped ugyanúgy indul, de az XP alatt ha elindítod a CrystalCPUid progit, akkor azzal 4x és 24x között szabadon állíthatod a szorzót...''
Találtam 3, 4 féle CrystalCPUid-t, egy 455rc, egy 465rc, meg egy 46x64 végüt,melyiket használjam, vagy mindegy? De volt még többféle is...! Kicsomagoltam, nem találtam exe-t,akkor ezt is lemezről, vagy DOS-ból kellene indítani, vagy hogyan?!

A ram az vacak, vihetem vissza,bár felhívtam az embert, aztmondta vigyem be a gépem tudja mi a baja, megcsinálja! Hát nem tudom, másik kettő gépben sem volt jó és egy másik ram ment a gépembe,szerintem nem kellene a gépemmel csinálni semmit, csakegy jó ram kellene bele!

[Szerkesztve]

(#164) golyani

golyani
(őstag)

na van nkem egy 2200+-om:
AXDA2200DUV3C
AIUHB 0247MPMW
és kéne nke mvmi leírás h hogy tudom 266 helyett 333-as FSB-sre rakni h 333.as érzékelje a lap mert a lapom lockos nem tom 165-nél nagyobb FSB-re tenni a procit mert utána visszaugrik 133-ra szozóval kb 150*15-ig jutok utána nem jönbe a windóz alapfeszen.
hűtőm: spire whisperrock4 polírozva.
jeéeneleg 2700+-on használom (147*15) 294.-es fsb-vel 2-2-2-6-1T ramokkal szinkronban.
ettől alapfeszen jobbat fogok tundi csinálni vagy kétséges és örüljek ennek is?

jah alapon hőfok 44 volt 9200-vel most a kazán 6600GT-vel 46 terhelve 9200-vel olyan 52 volt ezzel 54. gagyi kodegány ház+8-as venti kifelé fúj.

[Szerkesztve]

HP Pavilion dv5-1080eh

(#165) Comanche válasza golyani (#164) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

Már majdnem írtam,hogy akkor olyan mint az enyém, nézegesd az én kérdéseimre adott válaszokat, de mégsem! (vagy még is, csak máskor készült, vagy valami jelentéktelen külömbség van közte??) Azért erre kíváncsi lennék!?

De így akkor nem szólok bele,majd az Orákulum segít! :R
Nagy türelemmel van(nak)megáldva az értelmetlen és hasonló /(bár erre már született reagálás) (#96)''Egy kérdés sohasem lehet ostoba, csak a válasz, vagy a válaszoló.'' ;) /
kérdések megválaszolásában!

[Szerkesztve]

(#166) mr_ricsi válasza golyani (#164) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''kéne nke mvmi leírás h hogy tudom 266 helyett 333-as FSB-sre rakni''
Szándékosan titkolod el az alaplapod típusát, nehogy bárki segíteni tudjon? :)

(#167) mr_ricsi válasza Comanche (#163) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Kicsomagoltam, nem találtam exe-t''
Valószínűleg a forráskódot töltötted le. Ha át akarod írni a progit, akkor jól jön, de ha csak használni szeretnéd, akkor inkább ezt töltsd le:
[link]

''aztmondta vigyem be a gépem tudja mi a baja, megcsinálja!''
Ha a legfrisebb bios van a gépeden, és az 1db 1G-ás RAMot kipróbáltad egyedül próbáltad már a legkisebb és a legnagyobb sorszámú memóriaslotban is, akkor ne add ki a kezedből. (Egyébként is: ha tudja mi a baj, mondja meg, és majd te megcsinálod.)

(#168) mr_ricsi válasza KEAN (#161) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''az előbb olvastam, hogy 100% terhelésnél 55°C a maximum ami még megengedhető.''
Az AMD 85°C-ot enged meg maximum. A kérdező tuningolja a prociját, ezért kívánatos, hogy 55°C fölé ne menjen.
De mindenkinél célszerű aminél alacsonyabban tartani a hőmérsékletet, mert a magas hőmérséklet vagy következménye valaminek (rosszul felrakott borda, pasztahiány, por, szoruló venti, rossz szellőzés a házban, stb.), vagy okoz valamit (pl. a táp gyorsabban használódik el.).

''egy AMD Athlon XP 2500+ nak mennyi az ideális hőmérséklet üresjáratnál?''
Az ideális a szobahőmérséklet, azaz kb. 25°C. (Így mintegy 100 évig is működőképes marad.)

(#169) golyani válasza mr_ricsi (#166) üzenetére

golyani
(őstag)

én biztos h nem titkolom ott vana nevemben. de az alaplapommal nem tudzs mit kezdeni mert nem lehet rajta 166/200-ra tenni mert nme jumperrel megy hanem van rajta egy kapcsoló és azzal lehet választani ha 100/auto(133/166/200).

HP Pavilion dv5-1080eh

(#170) mr_ricsi válasza golyani (#169) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''ott vana nevemben''
Tényleg én voltam figyelmetlen.

Tehát:
a procidon nézd meg az L12 hidat.

Ha jelenleg ilyen:
. : I : I L12
akkor a procifoglalatban egy vékony, ''U'' alakúra hajlított rézdróttal megoldhatod a dolgot, így:
[link]
(A képen a procifoglalat látszik felülről.)

Az L12-d nézhet ki így is:
. I I : I L12

Az Ocinside szerint ekkor is működik a pinmod, szerintem viszont nem: így 200FSB-re állítódna át. (Ezt a pártatlan tájékoztatásod miatt írtam, végülis annak hiszel, akinek akarsz. A procid a legrosszabb esetben sem károsodik, csupán nem fog elindulni.)

(#171) mr_ricsi válasza Lacixx (#160) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''.Az everest 2 értéket mutat: cpu és cpu dióda. ''
Az alaplapod a biosban csak 1 CPU hőmérsékletet mér, emiatt lehet, hogy az Everest által mutatott egyik érték légbőlkapott. (Az everest és a bios összehasonlításával el kellene dönteni, hogy valójában mi micsoda.)

(#172) Comanche válasza mr_ricsi (#167) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

''Valószínűleg a forráskódot töltötted le. Ha át akarod írni a progit, akkor jól jön, de ha csak használni szeretnéd, akkor inkább ezt töltsd le:''
A program megvan köszönöm, a forráskódot nem tudom mi, de nem kell mindent tudnom és különben is, én is utánajárhatok néha valaminek, :B majd megnézem!
Azonban ahogy nézem nem megy, az egyik oldalon leírták a működését képekkel,ott a multiplier management settins-ben piszkálódna,na az nekem szűrke! valószínüleg,nem sikerült a grafitozás, kipucoltam a lézervágást, de szerintem maradt benne az előző akcióimból hővezető paszta! Talán össze kellene kötnöm a hidat ezüstlakkal, hátha??

''Ha a legfrisebb bios van a gépeden, és az 1db 1G-ás RAMot kipróbáltad egyedül próbáltad már a legkisebb és a legnagyobb sorszámú memóriaslotban is, akkor ne add ki a kezedből. (Egyébként is: ha tudja mi a baj, mondja meg, és majd te megcsinálod.)''
A lgfrissebb BIOS van fent, 2004/08/19 van az ABIT oldalán, az fel is ment rendesen!
Mindegyik slotban probáltam már mindenhogy, egyikben sem működik rendesen,holnap visszaviszam, aztán...addíg nem is nagyon tudok a tuningal foglalkozni...

(#173) kano

kano
(PH! addikt)

Sziasztok!
Szerintetek mi lehet ezen a proci magján az a kis négyszög?
[link]

[Szerkesztve]

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

(#174) Comanche válasza kano (#173) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

Szia!

Ezt már én is nézegettem,jó kérdés! ;)
Talán csak valami jelzés, bár ahogy bővítem ismereteimet, szinte teljesen biztos,hogy van valami jelentősége? Mostmár engem is érdekel...

(#175) Comanche válasza mr_ricsi (#167) üzenetére

Comanche
(fanatikus tag)

''Ha a legfrisebb bios van a gépeden, és az 1db 1G-ás RAMot kipróbáltad egyedül próbáltad már a legkisebb és a legnagyobb sorszámú memóriaslotban is, akkor ne add ki a kezedből. (Egyébként is: ha tudja mi a baj, mondja meg, és majd te megcsinálod.)''
Nem adtam ki, normális volt, adott egy másik ugyanilyen ramot! Ment egyszer négy órát, egy kicsit dolgoztam vele, aztán megint ment a memtestel 3 órát hibátlanul, úgygondolom, akkor mondhatjuk,hogy jó a ram!?

(#176) kano válasza Comanche (#174) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Köszi! Én is várnék valaki hozzáértő hozzászólására. Ha egy proci halott és ki szeretném próbálni egy jó lapban elképzelhető, hogy a lapot is agyonvágja?
Hogy lehetne megtudni, hogy jó-e a procim? Tippem szerint az alaplap és a vidkari röppent el de szerintem a proci jó (egy procihűtő leeséstől).
Köszi!

(#177) mr_ricsi válasza Comanche (#175) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''akkor mondhatjuk,hogy jó a ram!? ''
Még 3-4 óra Prime95-öt is futtass rajta.

(#178) mr_ricsi válasza Comanche (#172) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''de szerintem maradt benne az előző akcióimból hővezető paszta!''
Fültisztító palcika és aceton. 2-3 perc sikálás után kijön a paszta.

''Talán össze kellene kötnöm a hidat ezüstlakkal, hátha??''
Adj még egy esélyt a grafitnak. (Az ezüstöt gyakorlatilag lehetetlen a lyuknól kiszedni, ha valami balul sülne el.)
És nem a hidakat, csak a lyukba kerüljön ezüst!

(#179) mr_ricsi válasza kano (#176) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Tippem szerint az alaplap és a vidkari röppent el de szerintem a proci jó (egy procihűtő leeséstől).''
Procihűtő leesésnél a proci röppen először. (Ha az alaplapon nincs hardveres hővédelem.)
A VGA mitől? Arra esett a hűtő? ;)

''Ha egy proci halott és ki szeretném próbálni egy jó lapban elképzelhető, hogy a lapot is agyonvágja?''
Igen.

(#180) kano válasza mr_ricsi (#179) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Az a helyzet, hogy informatikus vagyok de nem bírok rájönni, hogy mitől is röppent el. Ment a szg és egyszer csak leesett a hűtő a prociról, ami éppen az alatta lévő videókarira esett de nem a vémes felével (zárlatot így nem okozhatott) hanem a ventissel. Érdekes, hogy a kép nem ment el csak fagyott a gép. Én azonnal odaugrottam csak a hülye fejemmel nem az elosztót nyomtam le 1mp alatt hanem a gépet kapcsoltam le a powerrel(5 mp). Addigra valami büdös lett. A vidkari úgy néz ki, hogy meghalt. A többit valahogy ki kellene próbálni de hogyan?

(#181) pg012345 válasza kano (#180) üzenetére

pg012345
(senior tag)

szerintem másik gépben kéne kipróbálni a cuccokat akkor biztos kiderül mi a jó és rossz

(#182) kano válasza pg012345 (#181) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Na igen, de ha rossz a proci akkor lehet, hogy agyonvágja a jó alaplapot. Ha megy a lapka rossz akkor a belerakott procit fogja megcsapkodni. :F

(#183) pg012345 válasza kano (#182) üzenetére

pg012345
(senior tag)

hát vazzeg nem tudom próba cseresznye valami szar alaplapba próbáld ki a procid de állítólag mérni is lehet de nem biztos az hogy sikerülne

(#184) mr_ricsi válasza kano (#180) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''A vidkari úgy néz ki, hogy meghalt.''
Másik gépben próbáltad ki?

(#185) kano válasza mr_ricsi (#184) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Igen, és csak csipogott.

(#186) mr_ricsi válasza kano (#180) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Ment a szg és egyszer csak leesett a hűtő a prociról''
A hűtő oldalanként 1 vagy 3 fülön kapaszkodik, és a fül(ek) nincs(enek) letörve?

''A többit valahogy ki kellene próbálni de hogyan?''
Neked nem tudok tanácsot adni.
Én az alaplappal kezdeném. Szemrevételezés, hogy vannak-e egésnyomok, púposodások elöl és hátul is.
Aztán proci, kártyák és memória nélkül indítanám. Ha elindul és lecsipogja a memóriahiányt, az már jó pont. Ezután lemérném a CPU core feszültséget mindegyik PWM-en. (Proci nélkül 1,025V körül kell lennie.) Meg a CPU i/o, a memória és a chipset feszültségét.
Ha ezek rendben vannak, akkor van egy régi 1G-ás procim, amit belepróbálnék. Ha indul, akkor raknék bele memóriát és egy másik VGA-t, majd több órán át mennének a tesztprogik.
Aztán belepróbálnám az eredeti VGA-t, majd végül az eredeti procit is.

(#187) mr_ricsi válasza kano (#185) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Igen, és csak csipogott''
Nagyítóval nézd meg a hátát, hogy valami hajszálvékony vezetőcsík nem sérült-e.

(#188) zsoc

zsoc
(újonc)

SZiasztok!

Tuningoltam a procimat. AthlonXP2400+ típusú procim van. 2180mhz-ig jutottam egy kis fesz. emelés segítségével. 1,7V-ra húztam fel a vcore-t. Így jóval 60 fok alatt van terhelés alatt is. Az FSB 145mhz-en még stabil. Ha tovább húzom már fagy. Miért nem lehet tovább húzni. A ramok biztosan bírják mert alapból 400mhz-esek. Hogyan tudnám ezt egy kicsit feljebb vinni? Vegyek rá jobb hűtést?

(#189) pg012345 válasza zsoc (#188) üzenetére

pg012345
(senior tag)

az fsb csak 145mhz :F csak a szorzót emelted vagy mi szerintem tedd a szorzót 11 re az fsb-t meg 200-ra és feszt csak akkor emelj ha nem bírja 200fsb-t

(#190) c.zsolti válasza zsoc (#188) üzenetére

c.zsolti
(őstag)

Lehet, hogy ennyi a vége a procinak... A lapnak bírnia kell, mivel nforce2 fix AGP/PCI, a ram 400MHz, ahogy írtad. Szóval a proci lesz a gáz...

[Szerkesztve]

...

(#191) zsoc

zsoc
(újonc)

Honnan tudhatnám meg, hogy a procimnak állítható-e a szorzója?
Amúgy lehet hogy a RAM-ok miatt nem lehet húzni tovább, pontosabban az időzítések miatt. Most 2,5-2-2-2 időzítésekkel mennek. Megprobálom default időzítésekkel is.

(#192) pg012345 válasza zsoc (#191) üzenetére

pg012345
(senior tag)

az könnyen meglehet szerintem biztos azért nem bírja a tuningot állítsd őket alapra és akkoe minden jó lessz

(#193) zsoc

zsoc
(újonc)

Megpróbáltam default időzítéseken is, de a probléma továbbra is fennáll. Hogyan lehet megtudni hogy szorzólockos-e a procim?

(#194) Savage5 válasza zsoc (#193) üzenetére

Savage5
(senior tag)

BIOS-ba belép, szorzót pl. 13-ra állítod (alapon 133x15, szóval kárt nem teszel benne ezzel). Ha nem viszi, akkor lock-os...
A RAM-okat tedd 333 Mhz-re, alap időzítésekre, és utána próbáld a procituningot, és csak utána kezdj el a memók időzítéseivel, ill. Mhz-ével buherálni.
Én mertem adni az én 2400+ -osomnak 1.85V-ot is, most is annyin megy ''2800+ szintjén'' (2250 Mhz).
A jó hűtő meg alap dolog egy tuningnál, én maszekolással oldottam meg ( 1 nagy borda, rajta 2 hűtő :)) ).

...

(#195) harley

harley
(senior tag)

üdv.

egy kis infó kéne.

az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen összeállításnál mennyi lenne az ideális procihőmérséklet?

Gigabyte GA 7N400pro2 / AMD Athlon XP2700+ / Gigabyte 3D Rocket Cooler-Pro / 2x 512/400 Samsung DDR ram / MSI 9600XT / Seagate7200prm 40gb / WD7200prm 120gb / Plextor Premium Cd-Rw / NEC 3540A DVD+/-RW 16X / Codegen 6102-CA ház / Enermax 350w táp

Easy Rider öcsém! :) "Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy" :)

(#196) atosz válasza harley (#195) üzenetére

atosz
(őstag)

Sztem megfelelo hazszellozes mellett olyan 35-45 fok korul.

(#197) harley válasza atosz (#196) üzenetére

harley
(senior tag)

csak azért, mert stabilan megy 50-53 között..
:U

Érzékelő tulajdonságai:
Érzékelő típusa ITE IT8712F (ISA 290h)

Hőmérsékletek:
Alaplap 30 °C (86 °F)
CPU 52 °C (126 °F)
Aux 38 °C (100 °F)

Hűtőventilátorok:
CPU 3184 RPM
Burkolat 2596 RPM
Tápegység 2377 RPM

Feszültség értékek:
CPU mag 1.71 V
+2.5 V 2.59 V
+3.3 V 3.34 V
+5 V 4.33 V
+12 V 12.29 V
+5 V készenléti 4.65 V

[Szerkesztve]

(#198) Savage5 válasza harley (#197) üzenetére

Savage5
(senior tag)

A lényeg, hogy mindenképp 50 fok alatt legyen a hő, legyen az alapjáraton, vagy terhelés közben... Oldd meg a jó házszellőztetést + 1-2-3 hűtővel, vagy vegyél egy erősebb hűtőt a CPU-ra...

...

(#199) harley válasza Savage5 (#198) üzenetére

harley
(senior tag)

2 hűtő van a házba.
a procihütő 4200+ is le kéne hűtenie.

a 2200+-om 50fok alatt volt alapjárati hűtővel.

ha 4000 fölé tekerem a hűtőt, akkor se megy 50 alá hőfok.

nem értem

(#200) Manitou

Manitou
(PH! kedvence)

Egy 1700+-os proci kicsit megrántva :D

[link]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.