Az ''ott'' az oldalt jelenti...az XP rész rendben van talán...bár az 55W-os XP-kben nem vok biztos...
Én mindenesetre az AMD hivatalos adataiból indultam ki...
primus inter pares
Az ''ott'' az oldalt jelenti...az XP rész rendben van talán...bár az 55W-os XP-kben nem vok biztos...
Én mindenesetre az AMD hivatalos adataiból indultam ki...
primus inter pares

Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy hol lehetne szerezni egy 2000+ 2200+ Xp-t?
Az enyém sajna elégett és most nagyon kellene egy.
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
Próbáld meg itt:
[link]
(Az tuti, hogy az alaplapnak nincs baja?)
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

mr_ricsi ( 74 )
Alakul! 2273MHz 166 FSB-vel...
''nem lesz belőle semmi''
Nem hangzik valami jól!! 
Megnézem majd amit írtál,csak ''Sajnos'' nemrég jutottam nethez...
Viszont találtam a papírjaim között egy leírást, ami egy 2200-es Thoroughbred prociról szól,olyan mint az enyém,minden úgy is néz ki rajta! (ki sziktam nyomtatni, a gépen kifolyik a szemem ha sokat olvasok)
A bibi az, egész jól le van írva minden, van egy táblázat,a L3-as híd kötögetéseiről, hogy mi milyen szorzót állít! Na gondoltam 11,5-ös szorzó pont (11,5x2200 = 2300, ennyit szerettem volna mmár az elején is kihozni belőle) jó is lesz, az kijön vágás nélkül, mert azt nem javasoltad! Nem csodálom,főleg nekem...
2 hidat össze is kötöttem,jó is lett, meg szép is, a problém csak az, hogy maradt a 13,5-ös szorzó! (L3/1 van csak átvágva így)
Tehát csináltam jól megcsináltam a nagy semmit,bár legalább kárt nem tettem benne!
A kérdés,ha már egyszer nem tettem tönkre,miért nem csinálja amit kéne?
Valamit nem írtak még le,vagy csak én vagyok értetlen!?
[Szerkesztve]
Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam.

Solad (#55)
Lerövidítettem,köszönöm!
(erre nem találtam utalást,vagy csak nem emlékszem!?)
De benne van az alapelvekben tényleg, bocsánat!! 
[Szerkesztve]

Hát ez jó kérdés! Az a helyzet, hogy leesett a proci hűtése a prockóról és mire kikapcsoltam (5s) addigra már büdös lett. Nem látszik rajta semmi de megdöglött a proci biztosan. A lapkát nem tudom, hogy mi a helyzet vele. Nem igazán akarok újat venni mindenből.
Tudnál tanácsot adni, hogy esetleg ha újat kell vennem akkor milyen érdemes? Lehetőleg minél olcsóbb legyen de azért min. közepes minőségű alaplapka. AMD vs. Cerka?
Tanácstalan vagyok. 

''Na gondoltam 11,5-ös szorzó pont (11,5x2200 = 2300''
Ezt a hozzáállást szeretném megtanulni: ha 2273-on nem megy, akkor próbáljuk meg a 2300-at, hátha! 
''2 hidat össze is kötöttem,jó is lett, meg szép is, a problém csak az, hogy maradt a 13,5-ös szorzó! (L3/1 van csak átvágva így)''
Az elképzelés elvileg jó, mit zártál össze, mivel és hogyan?
''A kérdés,ha már egyszer nem tettem tönkre,miért nem csinálja amit kéne?''
Az L3 állítgatását még nem próbáltam, de te már a 2. vagy rövid időn belül, aki arra panaszkodik, hogy superlockos procinál nem módosul a szorzó.
''mire kikapcsoltam (5s) addigra már büdös lett.''
Milyen alaplapod van? (Mert már pár éve kötelező lenne ezirányú védelmet beépíteni.)
''Nem igazán akarok újat venni mindenből.''
Ha az alaplapod is meghibásodott, akkor van esély rá, hogy az új procit is ki fogja nyírni.

''Ezt a hozzáállást szeretném megtanulni: ha 2273-on nem megy, akkor próbáljuk meg a 2300-at, hátha! ''
Amugy rohej, de neha megesik, hogy akar be is johet.
No persze ez legfeljebb a finomhangolasoknal johet be, hogy +1 FSBvel stabil. Nekem volt mar ilyen, hogy egy adott FSBvel vhogy hibazott par ora utan rendszeresen a prime, emeltem egyet rajta es total stabil lett. Az volt adott beallitasoknal a legvege, vszeg ez inkabb a csipszet miatt lehetett.

A BIOS-ban 166MHz ra állítottam a CPU FSB-t (bár már 163-ra visszaraktam, mert behalt írás közben), a ram-ot 333MHz-re, mármint 166-ra,bár csak egy modullal volt hajlandó elindulni!
Talán a 3,vagy kettő helyett egy 1GB-os modult kéne használnom, ha valaki vevő rá,vagy cserélne...?!) 
Az evereszt azt mondja: 2273MHz, CPU FSB:168,4MHz Memória busz:168,4MHz
DRAM.FSB 1:1 időzítés 2,5-3-3-7 GPU órajel 200MHz, Memória órajele(ezt kérdezted): 164MHz! Ez mindíg ennyi,bármit állítok! Mindez a SYS temp: 48 C CPU temp: 39 C
elég jól eltaláltam a hűtést,ha nem hazudik a winbond meg az everest!? 
Mert azt olvastam, az FSB emelésével nagyobb eredményt lehet elérni,gondoltam kissebb szorzóval indulva több lehetőség van benne!?
Hát az L3 feliratt mellett van egy pötty, az az eleje, onnan az első el van vágva, azt hagytam, a második kötve volt, a harmadik vágva , azt összekötöttem, a negyedik kötve, és az ötödik vágva , azt is összekötöttem!Ahogy olvastam, a lézervágásokat bepasztáztam, megszárítottam, a felesleget leszedtem, aztán egyesével leragasztottam,hogy ne folyon sehová és ezüstlakkal össze lettek kötve,ha erre gondoltál!?
A táblázat szerint, ezzel 11,5-ös szorzót állítottam!
Az,hogy lock és szuperlock között mi a külömbség, háááát...?? Akkor ezekszerint, ahogy az elején kezdted, talán semmit nem tudok vele kezdeni!?

[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
''Ahogy olvastam, a lézervágásokat bepasztáztam, megszárítottam, a felesleget leszedtem, aztán egyesével leragasztottam,hogy ne folyon sehová és ezüstlakkal össze lettek kötve,ha erre gondoltál!?''
Neked már az a fajta XP van, ahol látszik a vezetékezés a proci tetején?
Vagyis ilyen: [link]

Érdekes, nekem egy 2400+ van, és ha jól emléxem, ez is ilyen, mint a linkelt kép, tehát látszik a vezetékezés... De rég volt lefejtve róla a hűtő, és nem fogom leszedni azért, hogy megnézzem. 
...
''Érdekes, nekem egy 2400+ van, és ha jól emléxem, ez is ilyen, mint a linkelt kép''
Ez miért volna érdekes? Kb. a superlock tájéka óta ilyen tokozással gyártják a K7-es procikat.

SuperLock? A 2400+ -osomon még sima lock sincs,
ezért tudtam meghúzni. De ha már így szóba jött ez a lock dolog... A 2500+ -os Bartonok melyikébe került lock, ill. SuperLock? Melyik sorozatszámot kell figyelnem?
És a 3200+ ? Vele mi a helyzet lock terén? Ebben nem vok jártas.
[Szerkesztve]
...

Szia!
Asus A7S333 lapom van.
Az általad említett dolog miatt nem merek nagyon új prockót beletenni. Nem tudom, hogy mi baja lett a lapnak. Valszeg veszek egy másik lap+CPU-t. Honnan lehetne megtudni, hogy a lap kapott-e?

Ha beleteszel egy ''új'' CPU-t, és ha nem lesz hosszú életű, akkor vszeg sérült a lap. 
Egyébként hülyeséget félretéve, sztem ne kockáztass, úgyis régebbi az alaplapod, megérett a cserére, és nem éri meg szenvedni vele, esetleg gallyravágni még egy CPU-t.
[Szerkesztve]
...
''Honnan lehetne megtudni, hogy a lap kapott-e?''
Egy hozzáértő proci nélkül rámérne a PWM-ekre, hogy 1,85V-ot adnak-e le, ill. az I/O táp 2,5V-ot (azt hiszem).
Utána pedig a sufni fiókból valami régi 700-1000-es TB procival elindítani. (Aminek már csak eszmei értéke van
Te -talán- az utóbbit tudnád kipróbálni. (Ill. szemrevételezni a CPU foglalatot, égés- és olvadás nyomok után kutatva.)
''A 2500+ -os Bartonok melyikébe került lock, ill. SuperLock?''
Én úgy tudom, hogy a 2500+-os bartonok 2003. 39. hetéig lockmentesek voltak, a 39. héttől pedig superlockosak.
A korábbiak között csak elvétve lehet pár darab sima lockos, és a 39 hét után is készült pár darab lockmentes. (A legendák szerint ilyenkor próbagyártott és egyedileg tokozott procikat kevertek a kereskedelmi darabok közé.)

Ohh, ezt jó tudni. Akkor már csak egy lockmentest kéne kifogni, amire manapság sztem esély=0 
Ezt vszeg bebuktam... 
Thx az infót!
...

Igen,teljesen így néz ki, a zöld részeken erezett,mármit átlátszik kicsit mi van alatta!(gondolom erre gondoltál vezetékezés gyanánt?!)
A mag pedíg fémszínű, bár szerintem ez is, csak a fényviszonyok miatt ilyen lilás!Legalábbis nálam!
Van valami ötleted, vagy tudsz valamit? 

Nem tudom ténylegesen van e értelme, de mivel egy modullal jobban ''teljesített''holnap a 2 512-est kicserélem egy 1GB-ra, szó nélkül bevállalták...
(jópofa az aláírásod!
)
''Van valami ötleted, vagy tudsz valamit?''
Tudok valamit! Te ósdi módszert alkalmaztál. Ennél az erezett procinál már ez nem jó, ugyanis a pöttyöknek nem minden esetben van köze a hidakhoz. ahogy te csináltad, összekötöttél 2 test potenciált. (Árnyékolásnak kiváló.) 
Ennél a procinál a lyukba kellett volna az ezüstöt juttatni. (Mivel azt nehéz eltávolítani, először mégis rotringcerkával próbáltam volna a feltöltést, és csak ha az nem mőködik, akkor az ezüst.)
[Szerkesztve]

Na most gondolkodóba ejtettél...
Bele a lézervágásba a grafitot? Hát nem azért kellett betömni,hogy nehogy belemenjen az ezüst és a lejebb lévő valami szigetelőréteggel ne érintkezzen, mert akkor leföldel,vagy zárlatos lesz vagy valami ilyesmi? Vagy az csak akkor, ha a pontokkal érintkezik?
Újabb technológia...?! Hm... Nem tudom követni 
Akkor lenne értelme visszacsinálni és máshogy próbálkozni? Neked már sikerült?
(Pont valamelyik nap néztem,hogy nem sokszor használsz ilyen... nem személyeskedem, biztos jó napod volt) 
[Szerkesztve]

nekem van egy Applebred magos 1600os duronom... ez ugye a tbred B magra epul csak 64k kess van benne... szorzolockos...
a szorzolockot ki lehet kerulni a hidak osszekotogetesvel vagy nem? ha jol tudom akkor ez mar uj tokozasu...
eladó a világ :)

hi,
volna egy problémám,van egy atlon xp 2400+ thoroughbred-b magos procim,viszon szorzózáras,nem lehet se emelni se csökkenteni a szorzót.
ki tudná nekem ezt a szorzózárat feloldani,mert én nem vagyok ebben elég gyakorlott.
üdv.
zsolt
''Hát nem azért kellett betömni,hogy nehogy belemenjen az ezüst és a lejebb lévő valami szigetelőréteggel ne érintkezzen, mert akkor leföldel,vagy zárlatos lesz vagy valami ilyesmi?''
Amit írtál, az a Palominó magos XP-kre igaz, az erezett tetejűekre biztosan nem, és a rücskös tetejű TBredekre-Bartonokra állítólag nem.
A palomíno utáni prociknál kiszedték a lyukak mélyéről a testpotenciálú vezetőréteget, ezért mehet bele a vezetőanyag.
Az erezetteknél pedig a pontok funkcióját is megkeverték, hogy nehezítsék a tuninngolók dolgát, tehát azokat jobb kihagyni a játékból.
''Vagy az csak akkor, ha a pontokkal érintkezik?''
Az erezettnél sok olyan pont van, ami már nem a hídhoz tartozik, hanem csak testre van téve.
''Akkor lenne értelme visszacsinálni''
Attól függ, mivel töltötted ki a lyukakat. Nem is biztos, hogy vissza lehet csinálni.
''Neked már sikerült?''
Ammenyire vissza tudok emlékezni, szuperlockos procinál nem játszottam az L3-mal. (Eddig mindig mobilosítás oldaláról próbálkoztam, mert Viás alaplapokról volt szó)
''nem személyeskedem, biztos jó napod volt)''
A hsz-odnak ezt a részét nem értem. 
''ki tudná nekem ezt a szorzózárat feloldani''
Ez még eddig a Földön nem sikerült senkinek.
''a szorzolockot ki lehet kerulni a hidak osszekotogetesvel vagy nem? ''
A procid olyan ritkaság, hogy kevés embernek lehet tapasztalata vele. (Ezzel csak azt akarom mondani, hogy amellett, hogy itt várod a választ, a googlelal is gőzerővel túrd a netet a témában.)

Keressed Lorke-t!
Jó kocsi, jó sofőr - nincs kockázat!

kedves richie!
nagyon tévedsz meglehet ezt oldani ha összekötöd a megfelelő hídakat csak az a baj,hogy én még ilyet nem csináltam és ne mnagyon merem bevállalni,de ha már valaki csinált ilyet. úgye gondolom annak már a kisújjában van ez az egész.
pl.http://prohardver.hu/c.php?mod=20&id=160&p=11
itt van hogyan kéne megcsinálni csak nem nagyon merem.
üdv.
zsolt

van nekem egy Athlon XP Thoroughbred procim Epox VIA KT133 alaplapban. Lehet-e ezt húzni valahogy? CrystalCPUID alapján szorzólockos, nem lehet a multipliert állítgatni. A BIOS-ban van valami, amit én FSB állítási lehetőségnek gyanítok, ott kotorásszak? Mennyire számít, hogy SD-RAM-al probálkoznék? Kezdő lennék, némi kiméletet így elsőre.... 
A proci 15 x 133 al megy, 1,65 V-on.
...........................???

''Attól függ, mivel töltötted ki a lyukakat. Nem is biztos, hogy vissza lehet csinálni.''
Fára való gitt volt kéznél (lakásfelújításban vagyok) ahogy olvasgattam, nem sokban tér el a többitől, amit írtak,hogy használni szoktak!
Hát,szerintem elég jól bepasztáztam, nemtudom tényleg ki lehet e szedni rendesen, talán egy jó hegyes tűvel?! De nem tudom mire figyeljek, ha másért nem is kellene kiszedni, (mert ugye nem ér semmit, úgyhogy csak dísznek van rajta)legalább, megtanulom ,visszacsinálni a művemet!
''Ammenyire vissza tudok emlékezni, szuperlockos procinál nem játszottam az L3-mal. (Eddig mindig mobilosítás oldaláról próbálkoztam, mert Viás alaplapokról volt szó)
Mi ez a mobilitás dolog, erről nem nagyon olvastam még!? Mi az apropója,hogy VIA-s az alaplap?Más lehetőségekk vannak, vagy nagyobbak a korlátok!?
''(nem személyeskedem, biztos jó napod volt)''
A hsz-odnak ezt a részét nem értem.
Csak arra akartam utalni, hogy már vagy másfélszer végigolvatam a topikot és feltünt, nem sokszor ''mosolyogsz'' vagy bármi más! Kicsit közönyösnek hat néha, de mivel még mielött az aláírásodhoz került volna az a frappáns mondat
sem zavart a dolog !Meg ahogy látom itt is,meg máshol is, egyesek szórják rendesen! Nem vettem magamra, csak láttam párat használtál mostanában!
Erre akartam kilyukdani, csak nem akartam nagyon jópofizni, meg a szót szaporítani nem idevaló dolgokkal!! 
[Szerkesztve]

Az én procim is 2400+ -os (133x15). Nekem egy KT400-as deszkában (Epox 8K9AI) (+ maszekolt hűtővel, 1 borda, 2 hűtő rajta) sikerült meghúzni 2800+ szintre @ 2250 Mhz-re (166x13.5).
Az volt a szerencsém, hogy nem szorzólockos a cucc, így bírtam állítgani.
RAM-tól (ha FSB-t növeled) nagyon függ a dolog, márpedig csak azt tudod, ha lock-os, vagy marad a hídlakkozós, lábkötözős módszer...
Írtam egy viszonyítási alapot, ez a vége, ami még stabilan elmegy. Azt, hogy egy KT133-assal és SDRAM-mal mennyit lehet kihozni belőle, azt nemtom.
( Természetesen feszt is kellett emelnem, 1.85V-on járatom, azért kellett a + hűtés is: alapjáraton 40-41 fok, terhelve 48-49, 50 fölé nem ugrik
)
[Szerkesztve]
...

hát ennyire nem másznék bele, legalábbis amíg szükség van a gépre
. Eszerint az FSB húzás a memók miatt nem nagyon menne, igaz?

Attól függ, ha a memók bírják, akkor csak azt tudod húzni, ha nem akarsz fizikailag hozzányúlni a CPU-hoz. Ha nem viszik, az úgyis kiderül, de nagyon apránként lépegess a Mhz-ek között... Sztem egy jó 133-as RAM-mal el lehet menni úgy 166-ig talán, de lehet hüleséget beszélek, SDR-rel és KT133-mal még nem tuningoltam. 
Egy jobb deszkával, DDR-rel (pl. 333-as), és jó hűtéssel elég sokat ki lehet hozni a 2400+ -ból
[Szerkesztve]
...
''nagyon tévedsz meglehet ezt oldani ha összekötöd a megfelelő hídakat''
Kedves Djolty!
Nem tévedek! Az AMD 2003. 39. hetében, azaz szeptemberben vezette be a ''superlockot'', miközben a linkelt cikk a fejlécében lévő dátum szerint 2003. januárban készült. (A cikkíró a jövőbe lát?)
A superlockos procikon nem lehet szorzót állítani, pedig az L1 hidak nincsenek elvágva! (Akkor meg mit akarsz a cikk alapján összekötni
)![[kép] [kép]](http://alag3.mfa.kfki.hu/vendeg/index/mr_ricsi/ric_57hidak.jpg)
[Szerkesztve]
''VIA KT133 alaplapban''
KT133A inkább, mert ha 133 lenne, akkor nem menne 133FSB-n. Ezt próbálhatod FSB-n is húzni, olyan 140-145MHz-et bír ez a chipset.
''CrystalCPUID alapján szorzólockos, nem lehet a multipliert állítgatni.''
A crystal csak a mobil procik szorzóját tudja állítani, ezért inkább a biosban próbálj állítani.
''Mennyire számít, hogy SD-RAM-al probálkoznék?''
Amennyit az alaplap bír, annyit -valószínűleg- a memória is bírna.
''A proci 15 x 133 al megy, 1,65 V-on.''
2400+, TBredB.
Ha húzod, valószínűleg a feszültséget is növelned kell.
''feltünt, nem sokszor ''mosolyogsz'' vagy bármi más! Kicsit közönyösnek hat néha''
A szakszövegnek unalmasnak kell lenni, nem?

mr_ricsi
''A szakszövegnek unalmasnak kell lenni, nem?''
Azthiszem,teljesen igazad van...

De mi ez a mobilitás dolog, vagy ez is elérhetetlen szémomra?
A 137-es hsz-ben lévő képen mit is láthatunk,mert ha jól látom, az L5 ön vannak kötések, de kicsit kuszának tűnik, ezzel mit állítunk? szorzót!?
[Szerkesztve]

Bocsánat, tudom nem ide tartozik, a megfelelő hejen ''nem akarnak válaszolni''
tudna valaki,(privátban is jó) mondani valamit a Hydix ramokról?Nem találtam semmit róla, és délután elcserélném a két 512-es samsug ramomat egy 1GBos Hydixre, csak nem tudom, megéri e, vagy nem? A processzor tuningkísérleteim folyamán arra a megállapításra jutottam, egy modullal jobban érzi magát ézért gondoltam...!
Arra figyelj, hogy ddr400-as legye, amit kapsz. Feltétlenül köss ki magadnak visszacsere lehetőséget arra az esetre, ha az alaplapod nem kezelné a memóriát.
Ha a gépedbe belepróbálod, akkor futtass rajta legalább 4 órányi memtest86-ot. (Default biosbeállításokkal, ha bármi hiba van, akkor nincs hibakeresés, azonnal visszacsere.)
''De nem tudom mire figyeljek, ha másért nem is kellene kiszedni, (mert ugye nem ér semmit, úgyhogy csak dísznek van rajta)legalább, megtanulom ,visszacsinálni a művemet!''
Az ezüstöt acetonba mártott fültisztító pálcikával le tudod mosni. A gittet nem tudom. Tapétavágó szikével talán ki tudod fordítani, esetleg az aceton feloldja, nem tudom?
Az biztos, hogy az ezüstöt a lyukból kiszedni gyakorlatilag lehetetlen.
''Mi ez a mobilitás dolog, erről nem nagyon olvastam még!? ''
Ez hosszú, majd dél után leírom.

Az ezüstlekkal nem lesz gond, aceton az van, a vágásból meg valahogy kiokoskodom a pasztát...
már megvan, 400-as, meg vissza is vihetem, a másik 2 512-est is ott vettem, és az egyiket vissza is cserélte szó nélkül mert hibázott 3 óra után! nagyon normálisak, ezekt is szó nélkül viszacserélte az 1 GB-ra! Köszönöm a segítséget! csak sikerült 
[Szerkesztve]

Hát nem lett az igazi... 
Miért, hibázott az új RAM, vagy el sem indult vele a géped?
''De mi ez a mobilitás dolog, vagy ez is elérhetetlen szémomra?''
Nem az, mivel VIÁs lapod van.
Ha a -képen amit kérdeztél is- bal oldali lyukat kitöltöd grafittal (ideiglenesen), akkor a procidat átalakítottad mobillá. L5:3
Ekkor -attól függően, hogy milyen bios van az alaplapodban- 4 dolog történhet:
Award biosnál1: a géped ugyanúgy indul, de az XP alatt ha elindítod a CrystalCPUid progit, akkor azzal 4x és 24x között szabadon állíthatod a szorzót, akár dinamikusan is, a proci foglaltságtól függően.
Ez kis kompromisszummal jó lehet. Kompromisszum: 133 körüli FSB-vel kell a procit indítani. Jó: 66MHz-es pontossággal belőhető a legmagasabb órajel.
Award biosnál2: a géped ugyanúgy indul, de az XP alatt ha elindítod a CrystalCPUid progit, akkor azzal 4x és 11x között szabadon állíthatod a szorzót.
Ez abszolút nem használható semmire nálad. (kicsi FSB-vel kell indulnod, aztán még a szorzó is lecsökken, csökkenteve az órajelet.
AMI biosnál1: a géped eleve a mobilszorzóval (11x) indul, az XP alá nem kell progi, (de ha elindítod a CrystalCPUid-t, akkor azzal 4x és 11x között szabadon állíthatod a szorzót.)
Neked ez elég jó lenne, mert 11x180-190MHz-en járathatnád a procid.(Amit a KT400 még bír)
AMI biosnál2: a géped ugyanúgy indul, de az XP alatt ha elindítod a CrystalCPUid progit, akkor azzal 4x és 11x között szabadon állíthatod a szorzót. Ez szintén nem jó neked semmire.

köszi a segítségeket, Savage5 kartársnak is. feszültséget az alaplapon kellene emelnem, jumperekkel, a könyv a leírással még megvan, de ez kissé nehézkes. anno fsb eccer-kétszer emeltem, de gyorsan elszállt a gép, még egy kisebb procival. amúgy KT133E a lap, ha ez jelent valamit még. majd megnézem, mit tudok bütykölni. mivel eccer már kellett BIOS-t kisütni, már óvatos vagyok...
köszi mégyegyszer a tanácsokat!

''Miért, hibázott az új RAM, vagy el sem indult vele a géped?''
Nem arra írtam,hogy nem lett az igazi, hanem a hsz-ben még nem jöttem rá a részleges szürkítésre... de közben meg rájöttem, de nem értek még egy pár dolgot, de mindegy... 
De a ram sem jó, nem indult el vele csak 23x-ra, másik modullal együtt! Utána teszt, 1808 hiba 4 perc alatt, (default-on) Utána nem tudta a 400MHz-t, most meg már másfél óra után, megy 400MHz-n! Nem értem,még probálkozom, de csere lesz!
[Szerkesztve]

''Award biosnál1: a géped ugyanúgy indul, de az XP alatt ha elindítod a CrystalCPUid progit, akkor azzal 4x és 24x között szabadon állíthatod a szorzót, akár dinamikusan is, a proci foglaltságtól függően.
Ez kis kompromisszummal jó lehet. Kompromisszum: 133 körüli FSB-vel kell a procit indítani. Jó: 66MHz-es pontossággal belőhető a legmagasabb órajel.''
Phonix award BIOs-om van, akkor az első változatot kellene kipróbálnom?
Ez független a hídkötözgetéstől,vagy ehez kellene a vágásokba az ezüstlakk?
Vagy mindent a program intéz?!
Ez a 66MHz-s pontosság, azt jelenti,hogy 66MHz-enként lehet léptetni?!
Most lefutott másfélszer, aztán hibázott! Még megnézem hosszabban is!
Most várjam meg amíg megszokják egymást, vagy? 
[Szerkesztve]