Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#51) Bluegene

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

teszt új computerbase.de

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#52) Bluegene válasza Bluegene (#51) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ach ja, leider auf deutsch :(

sztem annyira nem jók ezek[link] amikor előjönne a proci tudása 800X600-on, játékban, hát gyenge(pedig itt DDR3mal tesztelték)

hiába nem jön elő ez 1680-as felbontásban, hisz akkor a videókártya terhelődik(ergo sok küülönbség nincs egy intel vagy AMD gép közt), de maga a processor nem túl gyors, még egy Quad-hoz se

az érem másik oldala persze az hogy, "ez mindenre elég", olcsó, később lecserélhető egy phenom2-re, de akkoris gyenge, meg persze máshol a tesztebn jobban tartja magát :)

pedig én lelkes voltam, és tetszettek, de csalódtam

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#53) g@bo válasza Bluegene (#52) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

20 rugó körül kb mi az elvárásod? jó, hogy nem az i5 sebességét várod el, persze az árat még igy is sokallod.... ottvan intelke q8200, hüjére tuningolva baráti.

nekem az x2 240 3 gigán bőven elég volt. tény, hogy bármennyi + sebességet elviselnék, de nem öltem, és nem is óhajtok a továbiakban gépre költeni 100 ropikat...

(#54) Bluegene válasza g@bo (#53) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azért mondom az éremnek két oldala van

ennyi pénzért megéri ez tény :R

(#55) Oliverda válasza Bluegene (#52) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Na...megint jönnek a Bundás fél okosságok. :D

A játékokhoz kell leginkább a nagy cache és (egyelőre) legkevésbé a sok mag.

Aki megszállót gámer és annyira fontos neki a 800x600 az vegyen ugyanennyiért 720BE-t. A Q8200-al versenyben van ez a proci és még olcsóbb is kb 5K-val.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#56) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Itt van pár teszt:

AMD Athlon II X4 620 & 630: The First $99 Quad Core CPU

AMD Athlon II X4 620 review

Four Cores for $100: Athlon II X4 630 and Athlon II X4 620 CPU Review

AMD Athlon II X4 620: Quad Core For The Masses At $100

AMD Athlon II X4 620 and X4 630 Quad-core Processors Review - Redefining Budget Machines

AMD Athlon II X4 Processors Debut: Enter The $99 Quad-Core

AMD Athlon II X4 620 and 630: introducing the budget quad-core CPUs

Hivatalos árak:

Athlon II X4 630 - $122

Athlon II X4 620 - $99 :Y

Nem 5 hanem inkább 10K lesz a különbség a Q8200-al szemben.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#57) Bluegene válasza Oliverda (#55) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

tudtam hogy erre is írsz valami okosságot...

(#58) Oliverda válasza Bluegene (#57) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát már ne is haragudj de ilyen ökörségeket nehéz szó nélkül hagyni. ;)

(#59) Bluegene válasza Oliverda (#58) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

miért ökörség? a computerbase-en lemérték hogy nem valami gyors a játékokban, ha a CPU limites

ennyi ;)

(#60) Oliverda válasza Bluegene (#59) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azért mert már eleve marhaság volt egyáltalán azt hinni hogy ez egy übergémer 4 magos CPU lesz 100 dollárért. :U

1680x1050-ben (ami már egy olyan felbontás amiben manapság még játszani is szoktak) pedig már viszonylag jól áll, közel a Q8xxx sorozat tagjaihoz.[link]

[link]

[ Szerkesztve ]

(#61) Pítőr

Pítőr
(tag)

Végül is, én is csalódtam, de csak a saját hibámból, mert magamban abban reménykedtem, hogy, hhhúúú, majd lesz négymagos procim 25k-ért, és a sok béna, aki megveszi a 35-50k-s quad-okat majd nézhetnek, hogy a kis Athlon-om hogy hasít. Ehhez képest nem hasít, de most így végiggondolva a dolgot nem is kaphatsz ugyanolyan jót fele annyiért (házon bellül ;) ).
Összegezve a dolgot, szerintem ez a processzor, és az AMD árpolitikája nagyon jó. Itt van egy 4magos proci 22-24k-ért, és hosszú távra kis költségvetéssel rendelkező embereknek tökéletes választás lehet. A tesztekben mutatott teljesítményét könnyen lehet fokozni egy kis tuningal 3-3.2GHz körülire belőtt frekvenciával, hozzá egy kicsit alulfeszelve, és kész a keveset fogyasztó, olcsó, ám mégis gyors, és időtálló harci gépezet.

Köszönjük AMD!

Ui: Most gondoljatok bele, ha lenne prociknál is "crossfire".

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=P%EDt%F5r

(#62) Joshi válasza Pítőr (#61) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Tudtam én hogy jó vétel lesz az az X4 B50. ;]
De most komolyan a mai internetes világban ki vesz bár mit is úgy hogy nem néz utána a termék tulajdonságának, teljesítményének stb? :F Olvasni kell teszteket, ki kell kérni véleményeket és mérlegelni kell hogy érdemes megvásárolni vagy sem. Ahogy Oliverda is írta ez a négymagos proci a csóriknak készült és azoknak akik a számítástechnikai alkatrészeken kívül más értelmes dolgokra is szeretnének költeni. :K :D

(#63) Pítőr válasza Joshi (#62) üzenetére

Pítőr
(tag)

Legszívesebben én is B50-et vennék, csak még arra sincs keret, ez viszont jóval olcsóbb annál. Még erre is nehezen fog összejönni, mert X2 240-t akartam, és ez annál kicsit drágább, vagy lehet veszek valami X3 410-et, amiben aktiválható a negyedik mag.
Tényleg ez hogy működik, csak bekapcsolom az ACC-t, és kész, van CnQ, meg minden, tiszta négymagos?

(#64) Oliverda válasza Pítőr (#63) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tényleg ez hogy működik, csak bekapcsolom az ACC-t, és kész, van CnQ, meg minden, tiszta négymagos?

Van. Legalábbis MSI-nél.

410 nem lesz csak 425, de az X4 620 $99-os árából kiindulva biztos nem lesz túl drága.

(#65) Joshi válasza Pítőr (#63) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Mivel az X4 B50 az valójában egy X2 550 ami ugye olyan ~24k akkor nem értem hogy miért olcsóbb a 620 vagy a 630? :F
Jelenleg egy üzletet találtam ahol lehet kapni Athlon X4 620 & 630-as procikat.
ui.: gyanítom hogy azt a 100$-t egy az egyben váltották 100€-ra. :W

Az ACC-t autora rakod és kész és természetesen működik a Q&C de csak akkor ha a szorzóhoz nem nyúlsz csak az FSB-hez, ha jól emlékszem akkor az Asus lapoknál és az MSI-nél szorzóállítással is működik a Q&C-et.
Hogy mennyire Dneb prociról van szó az az eredményekből is kiderül. :C

[ Szerkesztve ]

(#66) g@bo válasza Pítőr (#61) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

egyik amd cucc se hasit.... :DDD az intelhez képest. az ár, ami sokakat megfog.

bár nemtudom, 25 ropiért miért nem jó egy 4 magos nektek, nemrég egy x2 250 is 20k és áfa volt....

én speciel sajnálom az 50 ropit egy i5 750 re, de egy q9550 ára is sokkol, nem, nem adok érte annyit, 25é meg ez van...

(#67) Pítőr válasza Joshi (#65) üzenetére

Pítőr
(tag)

Tudom, hogy az az X2 550, csak nem lutrira venném, hanem HERR Z-től, és nála 27k-28k, szóval annyim nincs.

(#66) g@bo: "egyik amd cucc se hasit.... :DDD az Intelhez képest." Hát ezt úgy is nézhetjük, hogy veszek egy X4 810-et 32k-ért, meg Inteltől bármit, és összehasonlítom a képességeiket. Az AMD csak úgy hasssíííttt!
"bár nemtudom, 25 ropiért miért nem jó egy 4 magos nektek", jó az mindenkinek, max. még nem tudnak róla, vagy nem akarják tudni!

[ Szerkesztve ]

(#68) elfelejtette válasza Oliverda (#50) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Az természetes, hogy a L3 késleltetése ötöd/hatod része a DDR2-es ramoknak, és ez tutira belassíthatja, de az írás/olvasás értéket én konkrétan ehhez képest néztem: 933MHz cl5
Üdv.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#69) Oliverda válasza Joshi (#65) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ja, csak ahhoz egy jó nagy adag mák is kell ám hogy te vakon kifogj egy olyat X2 550-et ami megy B50-ként is akár.

g@bo: Minden relatív. Egy Q8200-hoz képest pl igencsak hasít egy X4 940.

elfelejtette: Ezzel azért nem lehet összevetni mert ebben a prociban nincs L3 és éppen ezért gyorsabb a RAM hozzáférése. Ergo jobban ki tudja hajtani a RAMot, és ez éppúgy igaz a szintén L3 nélküli Propus esetében is.

(#70) Bluegene válasza Pítőr (#67) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát ezt úgy is nézhetjük, hogy veszek egy X4 810-et 32k-ért, jó, de itt a ph apróban van 30-32K-ért Q9400 ami erősebb proci(3,8ghz-re lehet húzni 6mb cache), igaz boltban 40K

(#71) elfelejtette válasza Oliverda (#69) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Tehát végül is akkor eljutottunk a kiindulási pontra, tehát hogy mennyire is fogja vissza a L3 cache nélküli procit a DDR2-es ramok használata a DDR3-hoz képest...

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#72) Oliverda válasza elfelejtette (#71) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Küldj nekem egy ilyen procit, letesztelem mindkét RAM fajtával és utána megmondom. :)

(#73) Joshi válasza Pítőr (#67) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Most már tényleg nem vágom, pont most linkeltem be a 620 és 630 kiskerárakat ami rendre 27/32k. :F Még ha HERR Z-től vennéd az X4 B50-et 27k-ért akkor is jobban járnál mert van egy teljes értékű Deneb procid. Az más tészta hogy már nagyon ritkán van X4 B50 vagy X4 B45 nála, de valahol én ezt sejtettem annak idején. ;]
De vonatkoztassunk el egy kicsit, ha tényleg 20-30k között lesz az X4 6xx-as széria akkor szinte biztos hogy ezek várhatók:
- X2 5xx-as széria kihal
- X2 5xx széria nem hal ki, mert a "Deneb" soron keletkező hibás példányokat még el lehet adni X2-nek(itt már gyakorlatilag zérus az X4 mod)
- X2 olcsóbb lesz (4 mag mod még mindig zérus)
- X3 életképtelen, (tudtommal leállítják a gyártásukat ,de hogy ritka lesz mint a fehér holló az biztos)
- X4 csak ezek maradnak(nem kizárt)

Ez csak a saját tézisem és nem olvastam sehol mielőtt bár ki is komolyan venné. :U

[ Szerkesztve ]

(#74) Oliverda válasza Joshi (#73) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem fog kihalni egyik sem. Sőt az X2 és X3 sorozat hamarosan még bővülni is fog egy-egy újabb taggal. X2 555 (3.2G) és X3 740 (3.0G). Persze lehet hogy így a 710 kiesik majd és csak a 720 és 740 marad.

Viszont arra jó esély van szvsz hogy megjelenjen egy vagy két újabb Athlon II X2 modell ami véletlenül már csak 512KB L2 cache-t fog tartalmazni magonként és a kupak alatt Propus mag fog lapulni két letiltott maggal.

AMD Phenom II X4 620 AM3 BOX - Br. 23.100 Ft

Ez egy reális itthon ár.

[ Szerkesztve ]

(#75) Joshi válasza Oliverda (#74) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Hát igen, szerintem itt hibázik az AMD mert nem látom értelmét(maradjunk Ft-ban) 15-35 ezer Ft közötti termékskálában X2-X3-X4-es processzorokat piacra dobni. Ezzel olyan termék kínálati káoszt okoz hogy ember legyen a talpán aki ki tud igazodni a processzorok között. Gondolj bele hogy van egy X2-es 550 24k-ért és van egy 23k-ért X4 620 ami hülyére veri az X2 550-et.
AMD Athlon II X4 620 & 630: The First $99 Quad Core CPU(lehet hogy már volt)

ui.: én ebből sejtem hogy néhány termék a süllyesztőbe végzi. :U

[ Szerkesztve ]

(#76) Joshi válasza Oliverda (#69) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

(#77) Oliverda válasza Joshi (#75) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Pedig ennek van értelme. Teljesen lefedik ezt a szegmenst hogy minél több alternatívát kínáljanak és legyen miből válogatni. ATI vonalon is ezt csinálták/ják.

"Gondolj bele hogy van egy X2-es 550 24k-ért és van egy 23k-ért X4 620 ami hülyére veri az X2 550-et."

Nana! Az X4 630 csak akkor győz ha 3 vagy 4 magot kihasználni képes alkalmazásokat használ a júzer. Az általad felsorolt relációban akkor felhozhatjuk az Inteltől a E8400-at és a Q9400-at. Az előbbi veri az utóbbit ha 1 vagy 2 magot használni képes alkalmazást futtatunk és csak akkor tör előre a Q9400 ha olyan alkalmazást futtatsz ami már 2nél többet is képes kiaknázni. A két imént említett proci ára szintén elég közel van egymáshoz.

[ Szerkesztve ]

(#78) Joshi válasza Oliverda (#77) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Na jó, de ha azonos áron vannak akkor logikus hogy a 4 magos procit választja a legtöbb ember nem? :F Most nem a bőség zavara a problémám, hanem számomra nem logikus ez az egész árazás dolog. :(

(#79) Oliverda válasza Joshi (#78) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem feltétlenül. Nézd meg hogy hány embernek van és hány ember vesz még mindig E8xxx procit amikor ugyanannyiért kaphatna egy kevesebb cache-vel szerelt és alacsonyabb órajelű Qxxxx procit. Én is inkább a négy magosat venném de sokan nem így gondolkoznak. Kérdezd meg őket hogy miért. :)

(#80) nandon

nandon
(tag)

Hát nehezen, de átrágtam magam az Oliverda által összegyüjtött teszteken... :K Jó lesz ez a Propus chip, ha phenomítanak rajta :D No jó, ez csak szójáték volt! A finomítást az energiatakarékos változatokra értem. Szerintem az extrém alulfeszelést csak a válogatott chipek (e-sorozat) fogják bírni.

RISC86 Power

(#81) Oliverda válasza nandon (#80) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

[link]

(#82) nandon válasza Oliverda (#81) üzenetére

nandon
(tag)

Igen-igen 'eztet' láttam :R , én valami olyanra gondoltam, hogy mit 'megyen' 0,6 volton 'iksztrím daunvoltin' :D Ebben tán az e-széria nyerő lesz!

RISC86 Power

(#83) Oliverda válasza nandon (#82) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

800MHz-et...mondjuk.

(#84) nandon válasza Oliverda (#83) üzenetére

nandon
(tag)

(4X800MHz, K10.5) +785g= pá-pá atom ;)

[ Szerkesztve ]

RISC86 Power

(#85) nandon

nandon
(tag)

Komolyra fordítva a szót, AMD-nek nagyon fontos a Regor mellett a Propus magok kialakításával szerzett tapasztalatok is, a jövő-beli mobil platformok tervezésénél. Nem véletlen az, hogy a fent említett két új chip nem a meglévők "gyártási-újrahasznosításából" származik. Tán már más is fejtegette ezt, itt a ph-n...

RISC86 Power

(#86) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Deneb vs. Propus @ 2.6GHz

(#87) g@bo válasza Oliverda (#86) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

hmmm. csak piszkosul nem jött meg még a hazai boltokba, jó xar az amd disztri... :((

(#88) Oliverda válasza g@bo (#87) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Vagy a hazai nagykerek...

(#89) Gyuri27 válasza g@bo (#87) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

[link] az amd magyarországi képviselete/disztributora. Valamikor tavaj (de lehet, hogy év eleje) lettek itthon ők. Előtte nem volt disztributor.

Oliverda:hazai nagykereken látszik a válság. Alig lehet amd procit találni.

[ Szerkesztve ]

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#90) g@bo válasza Gyuri27 (#89) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

ez nem igaz, van dögivel olcsó amd.... szerintem abból pont betankoltak. viszont a lga775 p45 ös lapok rendesen kikoptak......

(#91) Gyuri27 válasza g@bo (#90) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Olcsó amd 5xxx birsalma nincs. Ami van az 240-től fölfelé. Amit még kapni 5xxx az meg drágább.
A p45-s lapokkal az a szitu mikor van, van mindegyik nagykerben dögivel. Mikor nincs akkor sehol sem. Gondolom az európai raktár készletet tolják ide. De nincs mit ezen csodálkozni, hiszen fut ki a gyártásuk. Tehát akinek kell most vegyen. Mert utánna csak p55 lesz. Gigabyte EP45-UD3LR 26250, ASUS P5Q TURBO 32250, ASRock P45TurboTwins2000 23250. Szóval lehet még találni.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#92) Steven

Steven
(őstag)

kérdés: 2 magosnál is lehet hogy megy a 4 mag vagy csak 3 magosnál valószínű
az adott proci -nál AC a végződés akkor

Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile

(#93) Oliverda válasza Steven (#92) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ennek szerintem fuss neki újra. :D

(#94) Steven válasza Oliverda (#93) üzenetére

Steven
(őstag)

jah, igaz (10 óra munka) :D szóval 2 magosnál is van esély hogy 4 mag mennyen?
(ha deneb)

(#95) Oliverda válasza Steven (#94) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Van, de a 2 magos Deneb-nek Penom II X2 5xx a neve és nem Athlon X2.

(#96) Steven válasza Steven (#94) üzenetére

Steven
(őstag)

mindegy válogattam magamnak egy 550 est megy a 4 mag aki nem hiszi kaphat cpu-z-t
:D

[ Szerkesztve ]

(#97) Oliverda válasza Steven (#96) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem kételkedek. :)

(#98) Steven

Steven
(őstag)

Link róla [link]
csak a poén kedvéért felraktam

ha már itt tartunk valaki tud valami olcsó giga lapot micro atx -set ajánlani amibe lehet aktiválni ua igy a 4 magot?

[ Szerkesztve ]

(#99) kmarton

kmarton
(tag)

5 és fél perc alatt sikerült kiválogatni? :))

http://www.youtube.com/watch?v=HKGiOY72ru4

(#100) Steven válasza kmarton (#99) üzenetére

Steven
(őstag)

2.ra ment, ez van... szerencse....

545 -s nem volt jó 2. proc egy 550 es azzal megy látjátok prime még mindig fut kb már egy órája ...
Szar ,hogy most ezt láttam... Cserélhetem le az inteles konfimat. Ram, proc, lap csere.... fasza:D

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.