Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#5051) Tökmindegy válasza darál0w (#5050) üzenetére

Tökmindegy
(senior tag)

Bocsánat:)) A PCprobe az írja ki,hogy a max spid 3700:) sorry:D

Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"

(#5052) darál0w válasza Tökmindegy (#5051) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

az is hülyeséget ír...softverek nem mondják meg neked, h mit bírnak a procik...

link alapján én látom, h hol lehetne visszaállítani az orajeled.

A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

(#5053) geza12345 válasza Hanok (#5049) üzenetére

geza12345
(tag)

Ha az eddigi Intel árakat nézted ahhoz képest baráti ,egy régi e8400 40k ,ez kenterbe veri ,meg az összes mostani AMD legyen az akár 6 magos :)

"Amíg engem látsz nem vagy vak"

(#5054) darál0w válasza geza12345 (#5053) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

azt vedd figyelembe, hogy ez alsokategoria az intelnél.

A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

(#5055) Tökmindegy válasza darál0w (#5052) üzenetére

Tökmindegy
(senior tag)

Pediglen kiírja:)
Szerintem nem ugyanaz a bios ,de meg fogom nézni.
Ez M2N32 az enyém sima M2N.

És akkor hol kéne állítani?

Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"

(#5056) darál0w válasza Tökmindegy (#5055) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

kiírhatja...csak hülyeséget ír :D

valoban az...nem is néztem, h ott az a 2 szám :D

memory clock frequencynél lehet állítani.

(#5057) Hanok válasza geza12345 (#5053) üzenetére

Hanok
(senior tag)

Az egy dolog hogy ki sem tudnám használni, többek között ezért sem adok ki ennyi pénzt egy procira...:) Azt meg hogy kenterbe veri el is várható ennyi pénzért...De abba biztos vagyok hogy a tesztekben szereplő szintetikus szemléltető eszközökkel nem szoktam játszani, netezni, filmezni...ezért nem is mérvadó számomra...gyakorlatban még nem éreztem hogy kevés lenne az x4 amit egy éve vettem 19k-ért..De biztos zsír az SB csak veszélyesen drága mint az intel általában..:) De nem az volt a célom hogy hitvitát indítsak el csak megjegyeztem hogy nem érzem barátinak...PL: a Te procid az egy baráti áras cucc hiába szarabb az SB-nél negyed annyiba kerül és szerintem kiszolgál...nem?

(#5058) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A procikérdésre nagyon egyszerű a válasz: azt kell választani, amire van pénz.
Nagyon a Sandy, de szerintem a négymagos otthonra már szinte felesleges. Bár egy hosszabb távú tervnél ez nem gond azért...
Én biztos, hogy meg fogom várni a Llanot, és a Bulldozert. Utána lehet majd válogatni igazán.
Addig egy meglévő rendszerbe pénzt ölni úgy, hogy nem cseréled, baromság.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#5059) Butcher-HUN válasza Móci (#5058) üzenetére

Butcher-HUN
(senior tag)

Én is azokat várom de AMD-ék megint késnek szokás szerint :O már mióta kint van a Sandy és így megint sok profittól esnek el. Elég nagyot kell ütniük ha fel akarják venni a versenyt de én azt szeretném ha megszorongatná az Intel-t. Minden esetre ha kijönnek át állok és vagy 2 évig semmit az biztos.

▌butcherproductions.webs.com✔❢Gameplay Collection❢:YouTube/szakozs ▌

(#5060) Móci válasza Butcher-HUN (#5059) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A PH-s cikk alapján a Llano nagyon is rendben lesz. De többet majd akkor, ha kijön.
Egyelőre szerintem jó az, ami van. Ha cserélni kell, akkor úgy érdemes megjátszani, hogy legyen látszatja, s ne kelljen fél éven belül kidobni a rendszert.
Teljesítményre nekem is bőven elég az, ami van most.
De ha jó lesz a Llano, lehet elcsábulok...

(#5061) geza12345 válasza Móci (#5058) üzenetére

geza12345
(tag)

pár napja vettem az x3-at ,most nézegetem x2 athlonhoz képest játékokban + 15 fps ,csak nagyon meleg és hangos a venti ,de jónak tűnik .

(#5062) Móci válasza geza12345 (#5061) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Gyári hűtő van? Én leszabályoztam, s úgy egész jó a hangja. Igaz a vga kiba hangos nálam, de csak a gyári hűtőnek sincs vészes hangja.

[ Szerkesztve ]

(#5063) darál0w válasza Butcher-HUN (#5059) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

késnek?

nem áprilist mondtak?

(#5064) Butcher-HUN válasza Móci (#5060) üzenetére

Butcher-HUN
(senior tag)

arra lennék kíváncsi leginkább hogy a mostani ramjaim jók lesznek e majd az AM3+-ba :F

(#5065) Móci válasza Butcher-HUN (#5064) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Miért ne lennének jók?

(#5066) Butcher-HUN válasza Móci (#5065) üzenetére

Butcher-HUN
(senior tag)

hát majd kiderül hogy kell e hozzájuk venni. Intel is így oldotta meg hogy külön lehet venni amit I7 hez vagy Sandy-hez gyártottak.

(#5067) darál0w válasza Butcher-HUN (#5066) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

nem szükségszerű uj ramokat venni annak, aki core i rendszerről állt át...

(#5068) Beri válasza darál0w (#5067) üzenetére

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vagy akinek max 1.65V-on üzemelő moduljai vannak.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél! Azok az emberek, akik teljesen végiggondolnak mindent, mielőtt egyet is lépnének, egész életüket fél lábon töltik.

(#5069) darál0w válasza Beri (#5068) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

asszem vmivel alatta ajánlott használni...

1.575V ha jol rémlik...

(#5070) Beri válasza darál0w (#5069) üzenetére

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az intel 1.5V +5%-ot javasol, de többen is teszteltek 1.65V-on minden gond nélkül. [link]

Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél! Azok az emberek, akik teljesen végiggondolnak mindent, mielőtt egyet is lépnének, egész életüket fél lábon töltik.

(#5071) darál0w válasza Beri (#5070) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

saját topikjába olvastam még...tudom, h probálták 1.65Von is...dehát kitudja...lehet idővel jelentkezne probléma.

(#5072) Móci válasza darál0w (#5071) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az 1,65-öt én sem erőltetném... no meg nevetséges áron van már 4 GB DDR3. Jó, nem a tuningos téma, de akkor is.

(#5073) sephi válasza Butcher-HUN (#5031) üzenetére

sephi
(őstag)

Nem kell foglalkozni ilyen gépösszerakós dolgokkal, ha mindenki erre alapozna, i7 980x lenne minden gépben, persze az is 4GHz-n. Sztem egy Athlon II x4 3,5GHz körül bőven elég lesz még jó ideig, nagy teljesítményű VGA mellett is. Athlon II-ről Phenom II-re meg nem érdemes váltani, mert az L3 cache nem dobja meg a játékok teljesítményét.

(#5061) geza12345 : Játék, felbontás és részletességfüggő a dolog.

(#5072) Móci : Mindenre elég manapság 4GB 1600-os ram. 12-13k-s árával pedig most nagyon cukor árban van.

[ Szerkesztve ]

H2O über alles! ---- steam : amadeus1980 --- origin : FeZo_HUN --- Hirdetése(i)m : http://href.hu/x/hhyb

(#5074) darál0w válasza Móci (#5072) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

mezei user amugy sem veszi észre a különbséget 1333 és 1600 között még akkor sem ha az 1600asnak szorosabb az időzítése...

(#5075) Móci válasza darál0w (#5074) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az is igaz.
Mondjuk én egy DDR2 vs DDR3 tesztet néznék meg azonos Amd procival.
Kíváncsi lennék, hogy mekkora a differencia.

[ Szerkesztve ]

(#5076) Hanok válasza Móci (#5075) üzenetére

Hanok
(senior tag)

Mire vagy kíváncsi? Én nem rég váltottam 1066 cl5-ről ddr3-ra...Szintetikus teszteken kívül Én nem tudok differenciáról beszélni...Csak azért váltottam mert 2 ezrest kellett rádobnom 2x2Gb ddr2-re hogy váltani tudjak...Annyit meg megért...Most 1,3V-on mennek 1333 cl9-be..( csak mert nem látom értelmét az 1600 cl7-nek) ddr2 meg 2V-on tudod 1066-ot...

(#5077) Butcher-HUN válasza sephi (#5073) üzenetére

Butcher-HUN
(senior tag)

THX! :R

(#5078) darál0w válasza Hanok (#5076) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

na igen....max ennyi különbség lesz. a fogyasztás :D

(#5079) sephi válasza darál0w (#5078) üzenetére

sephi
(őstag)

Nem azon fogunk meggazdagodni, hogy a ddr3 kevesebbet eszik. Egyébként nem tudom mennyi lehet, mondjuk a különbség fogyasztásban ddr2 1,8V és ddr3 1,5V között. 0,5-1W?

H2O über alles! ---- steam : amadeus1980 --- origin : FeZo_HUN --- Hirdetése(i)m : http://href.hu/x/hhyb

(#5080) darál0w válasza sephi (#5079) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

hát nemsok :D

(#5081) Hanok válasza sephi (#5079) üzenetére

Hanok
(senior tag)

Kicsivel több mint amit írtál bár azt tény hogy meggazdagodni nem fogunk belőle...:) Viszont 1 vs. 1 most érdemes váltani amíg nem értéktelenedik el a ddr2...

(#5082) darál0w válasza Hanok (#5081) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

szvsz nem fog elértéktelenedni...mélypont volt már...

DDR1es ramok is k*rva drágák...DDR2 is efelé tart.

(#5083) bel6

bel6
(újonc)

Sziasztok!

Azt hiszem megtaláltam az optimális processzort egy Athlon II X3 4** személyében, de nem tudom milyen chipes alaplap illik hozzá. 770, 785, 790, 880...?

Tuningra elég egy 770-es pl 3700Mhz-hez (persze csak ha a proci is tudja)?
Vagy az alaplapok is olyanok mint a processzorok, egyik jó tuningra és lehet hogy a következő ami lejött a futószalagról már sokkal kevesebbet bír?

(#5084) darál0w válasza bel6 (#5083) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

770. ha kell a int vga, akkor 785 vagy 880. tuningban ~ugyan azt hozzák.

(#5085) balpis válasza bel6 (#5083) üzenetére

balpis
(őstag)
LOGOUT blog

Talán a 450-es a legjobb választás, mert ott 16-os a legmagasabb szorzód, így az "fsb" emeléssel könnyebben eljuthatsz a várt célértékhez.
Egy 440-esnél csak 15, így nagyobb "FSB", esetleg magasabb feszültség is kell.
Nekem 16*225 alapfeszen (ami lehet, az alaplap - 880GM-LE - miatt kicsit magasabb az előírtnál) minden piszkálás nélkül elmegy a 450-es, kvázi 650-es X4-ként, 3600-on. minimál fesz emeléssel (0.125 vagy 0.250) elindult 3760-on is, de hamar bizonytalan lett. Nem jártam utána, hogy a proci, a memória vagy valami más - gondolom, ekkor már a 2000 is 2700 lett, lehet, túl magas), s nem is emeltem tovább, csak egy teszt volt.
Lehet, egyszer kitapasztalom a végét is, ha lesz rá időm és hangulatom...

(#5086) geza12345

geza12345
(tag)

egy 455 -nél meg 16,5 a szorzó :)

(#5087) geza12345

geza12345
(tag)

egy kérdésem lenne, az FSB emelhetőségét mi befolyásolja jobban ,a Proci, vagy az alaplap?(chipset)

(#5088) darál0w válasza geza12345 (#5087) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

lap.

(#5089) balpis válasza geza12345 (#5086) üzenetére

balpis
(őstag)
LOGOUT blog

Ez igaz.
Csak majd 15%-kal drágább, mint a 450. Ezért arra nem is gondoltam, mikor vettem.
Lehet, van ahol kisebb a különbség...

(#5090) geza12345 válasza darál0w (#5088) üzenetére

geza12345
(tag)

Tesóméknak ilyen lapjuk van [link] FSB 250 ig simán lehet adni, fessz emelés nélkül és stabil vele a rendszer, nekem nagyon tetszik az a lap, sok tuning lehetőség van benne egy baja van hogy bele teszem Giga gts 450-et és fagyogat a gép :)

(#5091) darál0w válasza geza12345 (#5090) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

hát erre kérdezz rá a lap vagy a VGA topikjában...

(#5092) geza12345 válasza darál0w (#5091) üzenetére

geza12345
(tag)

neki a chipsete nforce 720D, az én lapomnak nforce 630a az enyémbe tökéletesen megy az ő kártyája , az én kártyám meg az övébe :) Nekem is GTS450 van csak Gainward, valamiért az ő chipsete nem bírja az oc2 -est:Ezért veszélyes az Asrock alaplap az ilyen kis kompatibilitási hibák miatt.

(#5093) Gyuri27 válasza geza12345 (#5092) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Az a chipset hibája szvsz. Hiába nfos, nem valami acélos. :DDD

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#5094) RMZ250

RMZ250
(tag)

Hali, végre lecseréltem a gyári hűtőmet egy Alpenföhn Nordvand gyönyörűségre.
Eddig a kupak és maghő között 4-5 fok volt a különbség most az új hűtővel 8-10 :F
Ez mitől lehet vagy mit jelent.
Amúgy nagyon zsír a cucc netezés, nézelődés közben 2 fokkal melegebb a procimag mint a szoba hőmérséklet :DDD

Asus M4A77T/USB3, AthlonII X3 440, 3Ghz, Gainward GTX460, Kingmax 4GB

(#5095) darál0w válasza RMZ250 (#5094) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

maghőfokra koncentrálj...a kupakot meg sz*rd le :)

(#5096) RMZ250 válasza darál0w (#5095) üzenetére

RMZ250
(tag)

Oké.

Asus M4A77T/USB3, AthlonII X3 440, 3Ghz, Gainward GTX460, Kingmax 4GB

(#5097) geza12345 válasza darál0w (#5095) üzenetére

geza12345
(tag)

A kupak hőmérsékletet ez?

(#5098) csucsbicep válasza geza12345 (#5097) üzenetére

csucsbicep
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen.

Hogy miért nem ragadnak ránk a csajok? Mert a zsebünkbe csak levegő van...

(#5099) sephi válasza geza12345 (#5097) üzenetére

sephi
(őstag)

Ezt vedd alapul, a maghőmérsékleteket rosszul méri az aida, illetve az everest. Melegebbnek kellene lenniük, mint a kupaknak.

(#5095) darál0w : Sztem pont fordítva.
Grat a jómunkásemberi kinevezésedhez.

[ Szerkesztve ]

(#5100) darál0w válasza sephi (#5099) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

legtöbb esetben a kupak mér félre. bár nála elég alacsony a maghő. :U

kössz ;)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.