Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#5001) norbi1009

norbi1009
(újonc)

látom te nagyon vágod nem segítenél nekem valamikor amikor neked jó??

Alaplap:asus-m4a785d-m pro.Proci:amd athlon II X4 640(gyári hütő),Ram:6 giga (800Mhz).Vga:hd 4890.Táp:Chieftec GPS-500AB-A(500W)

(#5002) darál0w válasza norbi1009 (#5001) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

itt

A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

(#5003) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én is 'beléptem a klubba' egy X3 445-el.
Egyelőre még nem tuningoltam nagyon, csak kicsit állítgattam. A lap egy Asrock A790GXH/128M.
A proci most 3150-en megy (225x14, 1,28V), a ramok 900MHz-en, HT 2025, NB meg 2250 (1,03V).
Majd még kísérletezek vele.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#5004) darál0w válasza Móci (#5003) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

magfeloldás? ;]

A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

(#5005) Móci válasza darál0w (#5004) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az sajna nem működik... :(
Mondjuk az nem tetszik a lapban, hogy ha pl. elkúrom a tuningot, akkor bizony cmos, s az pont a vga alatt van ugye...
A rendszer sem lett most az igazi, érzésre kicsit lassabb, mint a core2-nél. Fene tudja.

(#5006) darál0w válasza Móci (#5005) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

kár...

rendszer lassabb? nemhiszem...

milyen OSt dobtál fel?

(#5007) Móci válasza darál0w (#5006) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mint eddig, Win7 Home Prof.
Közben volt egy restart. Mókás ez a via audio driver... ha feltelepítem, akkor megy a foobar kimenet 24 bittel. Viszont a counter strike-ban nincs hang, ha a via szoftvere van installálva, csak az alap windows drivert szereti.

(#5008) darál0w válasza Móci (#5007) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

SP1? ;]

rendszerteszt volt? gondolok itt benchmarkokra...abbol kiderül, h lassabb e

(#5009) Móci válasza darál0w (#5008) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az az. :)
Annyira még nem merültem bele, de majd elszórakozok vele.
A betöltésnél lassabb kicsit, no meg néha megakad, ha éppen valami telepítés történik.
Ja és a gyári hűtőt használom, nem rossz. Jó, van nála halkabb, meg jobb is, de most egyelőre ez marad.

(#5010) szumoo

szumoo
(senior tag)

Belépek én is a "klubba" egy X4 640-es procival. :C Egy TX3-as hűti.
Eddig maximálisan elégedett vagyok vele, tuning meg benchmark-ok nem voltak, nem igen van rá időm, meg energiám, de idővel dobok majd eredményeket. :)

Sz.

A nyúlon túl? - Eladó: http://href.hu/x/hqjj (Chieftec Uni BA02)

(#5011) darál0w válasza Móci (#5009) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

gyári hűtővel még egy kis alapfeszes tuning is belefér...feltéve ha bejön a rakétahang. :DDD

(#5012) Móci válasza darál0w (#5011) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A gyári hűtős 6850 az igazán hangos... a gyári hűtőt levettem 1-es fokozatra a biosban, így az elég halk, ha csak nem kap a gép komolyabb terhelést.
A Silent Knightot nem volt kedvem felszerelni, mivel a tápba fújta volna egyenesen a meleg levegőt (am3 felfogatás rulz).
Ha meg egy htpc szerű valamit rakok össze idővel, úgyis maximum 7 centi magas lehet a hűtő, abba meg belefér a gyári borda egy komolyabb ventivel.
Legalább addigra kitapasztalom, hogy mennyit tud a hűtő.

(#5013) BeriHampeR

BeriHampeR
(kvázi-tag)

Hello.

Hamarosan veszek procit, jelenleg egy Athlon X2 5200+ üzemel, % -ban mérve kb mennyivel lenne gyorsabb a Athlon2 x4 640?

Van olyan program ami beállítja a procit alulfeszre és ha pl elinditok egy 3D s alkalmazást akk emelt órajelen üzemel, perssze ez csak fogyasztás miatt érdekel, mert feleslegesen menne net közben 3.4 Ghz en... vagy mindenképp restart kell és nekem beállítani a procit ha játszani akarok?

Milyen lapot ajánlotok hozzá? tuning 3.4 körül mozogna

Mennyivel nő a fogyasztás ha tuningolok?

Köszönöm a válaszokat!

(#5014) darál0w válasza BeriHampeR (#5013) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

%ban....sokkal. nagyon sokkal.

energiatakarékosság "be van építve a prociba". ha nem kell a kakao, akkor zsépen visszaveszi az orajelet és a feszt is.

alaplap

fogyasztás meg orajel emeléssel egyenes arányosan nő. ha feszt is emelsz hozzá, akkor "négyzetesen".

(#5015) Beri válasza BeriHampeR (#5013) üzenetére

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link] - itt egy neked való teszt. Plusz 200MHz azonos magfeszültség mellett 4,48%-os fogyasztáskülönbséget jelent.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél! Azok az emberek, akik teljesen végiggondolnak mindent, mielőtt egyet is lépnének, egész életüket fél lábon töltik.

(#5016) geza12345

geza12345
(tag)

Sziasztok!

Én is megvettem az új x3 455-őst, Vantage teszt van
x2 245 vs x3 455

Mennyi ennek a CPU nak a még nem káros hőfoka, mert nekem 60-at súrolja ,a 2 magos Athlon meg max 55 fok volt, a hütő az elég hangos 3000 rpm felett.
3Dmark11 alatt kevesebbet kaptam 3.3 Mhz mint a X2 -el 3 mhz

[ Szerkesztve ]

"Amíg engem látsz nem vagy vak"

(#5017) darál0w válasza geza12345 (#5016) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

75°C fölé ne engedd.

(#5018) geza12345 válasza darál0w (#5017) üzenetére

geza12345
(tag)

oké!

(#5019) sephi válasza Móci (#5012) üzenetére

sephi
(őstag)

Mehetett volna pedig rá a Silent Knight, legalább a táp kihúzta volna a meleget a házból, nem tovább keringetve azt a házban.

(#5016) geza12345 : GHz-t szerettél volna írni sztem. Korrekt a CPU pontszámod.

[ Szerkesztve ]

H2O über alles! ---- steam : amadeus1980 --- origin : FeZo_HUN --- Hirdetése(i)m : http://href.hu/x/hhyb

(#5020) BeriHampeR válasza Beri (#5015) üzenetére

BeriHampeR
(kvázi-tag)

Köszönöm szépen a válaszokat, marad akkor az Athlon X4!

(#5021) Tökmindegy

Tökmindegy
(senior tag)

Athlon II X4 630 ,3,5 ghz en játék közben 40 fok.Egy cooler master hyper tx3 al van hűtve.
Ez kb normális akarom kérdezni.
Csak az alaplapom hőmérséklete aggaszt az 50 fokos A PC probe visít:)

Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"

(#5022) Tökmindegy válasza Tökmindegy (#5021) üzenetére

Tökmindegy
(senior tag)

Jut eszembe a hűtő ventije 800-900 között forog ilde-be és úgy 29-32 fokos a proci átlagban.

Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"

(#5023) Móci válasza sephi (#5019) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lehet, hogy majd rárakom, de a gyárit is mindenképpen ki akartam próbálni.

(#5024) darál0w válasza Tökmindegy (#5021) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

proci az rendben...még hűvös is kicsit...mennyi feszt kap?

és milyen a lap?

(#5025) gbal65 válasza Móci (#5023) üzenetére

gbal65
(tag)

Mi aprocid alapfesze? :DDD ha jó darab, alapfeszen tud menni 3,7-et mint az enyém :DD de 4GHz-t nemakar, gondolom csak 1,6V-tal menne neki :O

[ Szerkesztve ]

(#5026) csucsbicep válasza gbal65 (#5025) üzenetére

csucsbicep
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

3.7 alapfeszen elég szép, egyik Athlontól. Sztem 4Ghz-el nem érnél sokat a 3,7Ghz-hez képest, max vagánykodni lehetne vele.

Hogy miért nem ragadnak ránk a csajok? Mert a zsebünkbe csak levegő van...

(#5027) gbal65 válasza csucsbicep (#5026) üzenetére

gbal65
(tag)

Azt akartam ;]

(#5028) Móci válasza gbal65 (#5025) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem próbálgattam még, egyelőre elég bőven a mostani teljesítménye is. Bios szerint 1,28V-t kap most, hogy kicsit visszavettem.

(#5029) gbal65 válasza Móci (#5028) üzenetére

gbal65
(tag)

HD6850 megérdemelne sztem 3,4-3,5öt :K

(#5030) Móci válasza gbal65 (#5029) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mostanság nagyon nincs kihasználva, szóval... :)
Inkább egy hűtőt érdemel majd meg, a gyári elég hangos.

(#5031) Butcher-HUN

Butcher-HUN
(senior tag)

Hát én most olvastam egy cikket itt a PH-n <<<[link]>>> bevallom kicsit el gondolkodtató volt. Nagyon le húzták az Athlon II X4 szériát. Ráadásul e proci mellé pariba egy GTS450 illetve HD5670 raktak. Nekem ez a része volt a legérdekesebb és elgondolkodtató mivel nekem egy GTX280-nak tapossa ki a lelkét az Athlon II X4 640 húzva. Viszont az én kártyám veri teljesítményben a fent említetteket. Azon jár az agyam hogy akkor most a procim kevés a kártyámhoz és vissza fogja? Lenne értelme cserélni egy Phenom II X4 re vagy talán X6 ra? Vagy várjak a LIano és Buldozerre és majd komplett alaplap és proci csere? Meg azon is parázok hogy a mostani ramjaim jók lesznek e majd a következő generációs cuccokba? XMS3 Corsair Dominator DDR3 1600Mhz? Sok kérdést vet ez most fel bennem és meg mondom az őszintét jó lenne ha valaki megnyugtatna hogy jó e ez a proci ami most van vagy váltsak e? :R

[ Szerkesztve ]

▌butcherproductions.webs.com✔❢Gameplay Collection❢:YouTube/szakozs ▌

(#5032) gbal65 válasza Butcher-HUN (#5031) üzenetére

gbal65
(tag)

Hűh és? ;) Szerintem jóproci az AII x4, s marhára nemjobb az Intel i3, szerintem lesenyomja HT ide-oda... Meglehet tuningolni 3,6-3,7-re és elvan picsázva... Inkább rendes 4 mag mint szimulálva. Énmég láttam annó egy tesztet, AII x3 volt 3,7-3,8-on és máris visszaintegetett (jó messziről)az i3-as procinak. Az új i3-mal (SB) meg nemmész semmire H67-es lapban mert nemtudod tuningolni meg am se lehet asszem (ha tévedek javítsatok).. szóval ez nem kérdés, hogy 5perces tuninggal elveri a fenébe :) az 1156-os i3-at is lehet tuningolni igaz, de akkor is mennyibe kerül... szerintem egyszerűen nem éri meg. 4magosítható AII x3 meg van 16-ért. Amúgy bulldozerre váltanék már inkább. Ha sokat játszol szvsz tökmind1 azaz L3 pár FPS miatt. (PII vs AII)

[ Szerkesztve ]

(#5033) BeriHampeR válasza Butcher-HUN (#5031) üzenetére

BeriHampeR
(kvázi-tag)

Egy ilyen cikket te is írhattál volna... az a cikk elfogult, azt a cikket egy mezei user írta némi tapasztalattal, de sok hibával a konfig összeállítás kapcsán, szóval ne legyen mérvadó!

[ Szerkesztve ]

(#5034) BeriHampeR válasza Butcher-HUN (#5031) üzenetére

BeriHampeR
(kvázi-tag)

EZT a tesztet nézd meg, igaz HD5870 VGA de mérvadó tessék!

(#5035) Butcher-HUN válasza gbal65 (#5032) üzenetére

Butcher-HUN
(senior tag)

Amit írtál igaz egy tapasztalt user-nek! De mi van a laikus emberekkel? Meg a tuning sem olyan egyszerű nem 5 perc már bocs. Mikre ki tesztelsz mindent és fixálod az órajeleket több óra. Nem beszélve sokan nem szeretik a tuningot hiszen a károsodásnak a veszélye fent áll. Ami tény az az hogy alapon tuning nélkül az I3 megveri az Athlon II X4-eket s nem beszélve arról hogy azokat 4Ghz vagy kicsivel a fölé is fel lehet húzni. Nem is melegednek úgy és a fogyasztás + a L3 cache mérete is nagyobb. Ne értsetek félre nem vagyok pap hiszen jó magam is AMD user vagyok mellette tuningolok, és igazán azon gondolkodtam el hogy a procim kevés vagy sem a játékok alá + az L3 cache hiánya. :R

(#5036) Butcher-HUN válasza BeriHampeR (#5034) üzenetére

Butcher-HUN
(senior tag)

Köszönöm! :R

(#5037) gbal65 válasza Butcher-HUN (#5035) üzenetére

gbal65
(tag)

Najó... 2 vagy 1nap utánnaolvasás vagy kérdezés és 5perc ;)

(#5038) geza12345 válasza Butcher-HUN (#5035) üzenetére

geza12345
(tag)

Erre kíváncsi vagyok én is hogy mennyire hajtja ki a cpud a kártyát, szerintem nem 100% -ig,De felesleges venni 2 magos procit, a játékok a jövőben inkább 4 magra épülnek.Én most i5 2400 vennék , még az ára is elfogadható 43k környékén, bár ez nem szorzózármentes ,de minimált lehet ezt is húzni .Vagy meg kell várni a Buldózert .
Ha tudsz csinálj egy Vantage tesztet physx-et a cpura állítsd.

[ Szerkesztve ]

(#5039) darál0w válasza Butcher-HUN (#5031) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

nem kevés hozzá a procid...

(#5040) szumoo

szumoo
(senior tag)

Csináltam egy Vantage mérést: [link].
Vga-ra van még mit gyúrni. :)
Minden alapon volt.

[ Szerkesztve ]

(#5041) BeriHampeR válasza szumoo (#5040) üzenetére

BeriHampeR
(kvázi-tag)

A háttérképed eltudnád nekem küldeni ? :O

(#5042) Beri válasza Butcher-HUN (#5031) üzenetére

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lehúzták? Az ott egy logoutos írás. Egy olyan fórumozó írta, mint te, vagy én.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél! Azok az emberek, akik teljesen végiggondolnak mindent, mielőtt egyet is lépnének, egész életüket fél lábon töltik.

(#5043) szumoo válasza BeriHampeR (#5041) üzenetére

szumoo
(senior tag)

[link] ;)

(#5044) Tökmindegy válasza darál0w (#5024) üzenetére

Tökmindegy
(senior tag)

Semmi fesz emelés.
Asus M2N sli delux. Mondjuk nem egy tuning lap :( A ramo beállításaival vannak gondjaim,nem nagyon lehet visszaosztani,vagy én nem találom.
Jó régi már ez a deszka ,ez már a harmadik proci benne,most veszek valami AM3 -ast alá,meg ddr3 as ramokat.

(#5045) Hanok válasza Butcher-HUN (#5035) üzenetére

Hanok
(senior tag)

Előbb vagy utóbb az i3 el fog fogyni, sokkal kevesebb számítási teljesítményen osztozkodik a HT miatt, mint egy fizikailag 4 magos proci...VGA esetében az egy magon futtatott teljesítmény számít, ebben jelen pillanatban az i3 jobb egy athlon II-nél azonos órajelen, viszont magas grafikai beállítás és felbontás mellett ez az eltérés nem annyira mutatkozik meg tehát lényegében érvényesülhet az amit az elején írtam hogy a 4 mag jobb lehet hosszútávon..Alacsony beállításokon pedig szerintem mind1 hogy 80 vagy 120 fps-ed van.

Geza12345: Azért a baráti az egy kicsit túlzás...43k... :DDD Ennyiért lapot meg procit is lehet már venni..:)

(#5046) darál0w válasza Tökmindegy (#5044) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

vissza lehet azt tuti.

(#5047) geza12345 válasza Hanok (#5045) üzenetére

geza12345
(tag)

Én az SB-ről beszéltem

[link]

[ Szerkesztve ]

(#5048) Tökmindegy válasza darál0w (#5046) üzenetére

Tökmindegy
(senior tag)

Ha tudsz tippet én hálás lennék:)) Nem egy tuning barát a biosza sajnos,bár lehet állítgatni sok mindent.
De az everest is kiírja ,hogy 3,7 ig lehet húzni. Ezen meg is lepődtem.

[ Szerkesztve ]

(#5049) Hanok válasza geza12345 (#5047) üzenetére

Hanok
(senior tag)

Én azt tudom csak azt nem értem hogy mitől lenne baráti...

(#5050) darál0w válasza Tökmindegy (#5048) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

everest hol írja? :DDD

[link]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.