feszültség emelés nélkül meddig lehet tuningolni?
és te mennyire állítottad be 3.3ghz-hez?
feszültség emelés nélkül meddig lehet tuningolni?
és te mennyire állítottad be 3.3ghz-hez?

Nekem sem megy 260-nál tovább sokkal.
GIGABYTE P67A-UD4 B3, I7-2600K 2*2GB DDR3 1600Mhz crucial ballistix, H2O CPU, VGA 6870 OC, XFX 550 PRO----nokia c7
Az újabb Gigabyte-okkal el lehet menni 340-ig.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

254-re raktam talán és a memoriát visszavettem 533-ra a feszültséget nem emeltem.
Nem tudom mennyire lehet emelni károsodás nélkül.
GIGABYTE P67A-UD4 B3, I7-2600K 2*2GB DDR3 1600Mhz crucial ballistix, H2O CPU, VGA 6870 OC, XFX 550 PRO----nokia c7

Zé_Mester a neved a ripping.org-n?
Mi az a DryIce ???
[ Szerkesztve ]

Zé egész más valaki
Szárazjég
[ Szerkesztve ]
nem, de én adtam neki a procit
most nézem mindenki kukázott már LN2-t, én csak léggel toltam 4200-at
Nem igazán értem őket, de biztos megéri... 
Nekem szerények az igényeim ezen a téren már. Ezt a mostani Athlon II-t is csak alapfeszültségen hajtom, így megy 3450MHz-en. Van benne kb. +300MHz. Az ugye durván 10%. Ebből ami teljesítménynövekedésben pl. játékokban megmutatkozik - totál CPU limit esetén is - max. 5% eddigi tapasztalataim alapján. Gondolom innen már nem kell magyaráznom. 
De egy tömörítés esetében vagy konvertálásnál is csak ennyit jelent:
20% plusz az órajelben 8 perccel rövidebb videókonvertálást hoz, azaz nem 61 perc, hanem 53 perc...
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

Értem elég szép eredmények vannak, én a 4Ghz-nek is örülnék
engem érdekelne
van róla link?

Nekem max 3,3-at megy idáig de nem hiszem hogy vízzel jobb lenne majd mert így sem meleg, de majd kipróbálom

Milyen az alaplapod?
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Sajna a Propus mag (még) nem a tuningolhatóságáról híres 
Different songs for different moods.

Csak az a baj hogy deneb magos elvileg, de már semmi sem biztos.

Asus M4N 78 Nvidia nForce 720D video nelkul.
[link]
[ Szerkesztve ]
Athlon 620 x4 (Deneb 6Mb cache) + GA-MA790X-UD3P + Radeon HD 4850
de alapfeszültségen mit megy?
hosszú keresgélés után ezt találtam srácok Really value CACYC No. X4 620 can indeed break
bocsi a 3 hszért
[ Szerkesztve ]
ez ugyanolyan mint az x3 illetve az x2 mod.
van amelyiket tudod moddolni, és van amelyiket nem, szerencse kell hozzá, illetve még itt ahhoz is hogy egyátalán denebet kapj
ezt a rizikófaktort neked kell bevállalnod, de egy 545-ből is lehet 20.5k-ért 945-öt csinálni, az még value-bb ha mákod van
CACYC
azt is olvastam ezt a középsőt kell nézni ha
AC=Deneb
AD=Propus
és olyanról is olvastam, hogy aki nem tudta aktiválni az L3 Cachet, mert Propus azok között előfordult, hogy a szorzót szabadon állítgathatták kedvükre (Black Edition)
Sempronokat is lehet moddolni rendesen elvileg
abból csinálnál X4 955-öt az szép lenne 
ha valakinek sikerül itt aktiválni az L3 cachet akkor azt hiszem pörögni fog a topic rendesen 
[ Szerkesztve ]

3,3-at megy alp feszültségen és ha emelem akkor sem megy többet.
http://edgemeal.110mb.com/AMD_Unlocked/Stats.htm
itt van kis info modding biosokról sok alaplaphoz

Sok olyan alaplap van mint amit vettem és a legtöbbön sikerült a Unlocked, de nekem nem
Ezk phenom procik.
[ Szerkesztve ]
Sziasztok!
Én is szemezek egy Athlon II X4 620-al, mivel eléggé pénztárca barát az ára. Néztem teszteket is dögivel, de igazából egy valamit nem tudtam leszűrni: Mekkora teljesítménybeli különbségre számíthatok egy Athlon 64 X2 3600+-hoz képest? Vagy inkább fizessek be valami nagyobbra? (Phenom II 945 a másik jelölt, amire még beneveznék csak hát az ára majdnem egy 20-assal több mint az Athlon-é).
Természetesen játék lenne az elsődleges cél, de ha "bivalyabb" mint gondolom akkor 3DSMax-al nyúznám szerencsétlent.
Minden választ előre is köszönök! 
"Pont azért mert olyan világos kerül sok időbe hogy felfogd. Ha hamarabb tudtad volna hogy a gyertya lángja tűz, már kész lenne az étel." Oma Desala

Itt van egy teszt és én itt vettem az x4 620-t, szerintem nem rossz proci, főleg mert 4magos és egyre több alkalmazás lessz ami kihasználja ezt.
[link]
Köszi a tesztet. Legalább megtudtam hogy gyári ventivel is lehet 3,2 Ghz-ig húzni. Nem mintha nagyon tuning mester lennék... 
"Pont azért mert olyan világos kerül sok időbe hogy felfogd. Ha hamarabb tudtad volna hogy a gyertya lángja tűz, már kész lenne az étel." Oma Desala

Lehet olyan hogy a tuningot befolyásolja az integrált videókártya?
AMD-nél nem hiszem, Intelnél viszont jócskán.
Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

kop8 és CHIPman olvassátok el amit Oliverda linkelt a #364 hozzászólásban.
A világon két fajta ember létezik, az egyik a megoldást keresi, másik a kifogást.

oké
elképzelhető hogy az integrált vga miatt hátrányt szendvednek egyes alaplapok ha tuningról van szó,
de amilyen alaplapot én néztem ki magamnak az ugye 790GX
128MB-os fedélzeti memóriás integrált ati vga van benne
viszont a neten találni 300+ fsb értékeket bőven ezzel a lappal

Én ezt a tesztet olvastam és ott azt a következtetést vonták le, hogy az integrált VGA fogja vissza a tuningot.
"viszont a neten találni 300+ fsb értékeket bőven ezzel a lappal"
Dobhatnál róla linket és akkor mi is meg tudnánk nézni.
A világon két fajta ember létezik, az egyik a megoldást keresi, másik a kifogást.
6408.11Mhz-es eredményt biztosan Biostar TA790GX A3+ alaplappal érték el
de most nézem sajnos az FSB az 233Mhz
olyan AthlonII 620 processzort kell kifogni ahol szabadon állítható a szorzó
[ Szerkesztve ]
Te is vágod ám a témát....
Hogy lehetne szorzózár-mentes 620-at kifogni? 
[ Szerkesztve ]
ott linkeltem
a neweggen valaki rendelt és olyat kapott amiben az L3 cache nem aktiválható viszont a szorzót szabadon kedvére állítgathatja
szóltam is kop8-nak nézze már meg ő is hátha ilyet kapott
de az is lehet modding bios kell hozzá
biztos átsiklottál felette 
most nézem neked is Abit IP35-ös féle alaplapod van 
[ Szerkesztve ]
Nem modding BIOS kell hozzá, hanem egy ES proci.
Nem feltétlenül, volt egy bemutató, ahol egy X3-ből csináltak egy X4 ES BE-t. ASRock A790GXH/128M alaplappal.
Bolti (retail) prociból ha tótágast állsz sem lehet ES-t csinálni 
Először feloldotta a 4 magot, majd a szorzózárat azzal, hogy bekapcsolta az L3-at BSP only-ra, és ezáltal 1,5V alapfeszes 1,6GHz-es X4 ES BE lett belőle.

Egyszer nekem is ES-ként indult el a procim, úgy vettem észre hogy a hardver telepítő futott új hardvert észlelve. Láttam hogy új procit telepített és ezután megnéztem CPU-Z-ben hogy mi újság, így vettem észre hogy Enginering Samle az eredetileg X4 B50-es procim.
Újraindítás után soha többé nem indult el ES-ként a kis szemét. 
ES az mit jelent?
Enginering Samle
ezt most találtam
AMD Athlon 2 X4 Tuning világrekordok
lehet, hogy tényleg befürdök az extreme tuningal, mert inkább a szorzót érdemes állítani, mint az fsb-t felfelé
azt meg nem tudom ezekből a processzorokból mekkora az arány amelynél nincs szorzózár
valószínűleg 100ból 1 cpu ilyen 
azért a Biostar TA785GE 128M-ben nem semmi a 462Mhz-es!!! FSB
ami viszont érdekes: senki nem aktiválta az L3 cachet
[ Szerkesztve ]

Azt hiszem mérnöki változat. 
és olyat kereskedelmi forgalomban lehet kapni?
írtam a másik topicban is, lehet Phenom2 x2 Be-t kéne vennem

MÉRNÖKI azaz szerintem inkább nevezzük tesztelői változatot nem kapsz sehol,csak nagyon ritkán jut el külsős emberekhez egy-egy darab.
ATHLON X4 esek mind szorzó zárasak,csak fsb-t lehet emelni,és ez minden darabra igaz ebből nincs kivétel.
L-3-at biztos bekapcsolták valamelyikben de tuningnál inkább az eredeti alapot húzzák fel ameddig tudják,és nem moddolgatják közben a procit.
Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"

Mi az az ES proci?