megnézed milyen van rajta...ha nem a legujabb, akkor frissíteni kell.
A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...
megnézed milyen van rajta...ha nem a legujabb, akkor frissíteni kell.
A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

És azt hol kell megnézni?
cpu-z mainbord fül.
bios verziot ott mutatja.

Nekem a verzió: F6c
Dátum:2009.10.08
Van ennél újabb már?
[ Szerkesztve ]
nincs. akkor nem kell frissítés 

Hosszas keresgélés után - segítséggel - kiderítettem, hogy a Phenom procik támogatják a ddr3-as ecc memóriákat. Annak viszont nem akadtam nyomára, hogy ez igaz-e az athlonokra is? Tudom ez 3-4 magosok topicja, de érdekelne a kétmagos is. Szinte biztos, hogy igen, de azért drága mulatság az ecc memória, hogy végül kiderüljön, mégsem.
Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!
ecc, mint server ramok?

És miért akarnál ECC-s RAM-ot használni?
darál0w: Inkább ECC, mint Error-Correcting Code.
Si vis pacem, para bellum.
de ha joltudom, akkor azokat serverekbe szokták rakni...btw erre gondoltam én is

Számítottam rá, hogy nem szimpla igen-nem választ kapok 
Az egyik lehetséges diplomatémám fizikai szimulációk futtatásával kapcsolatos, és nem szeretnék egy esetleges több napos futás végén azért hibás eredményt kapni, mert átfordult egy bit. Mindezek mellett a gép 7/24 szerverfeladatokat is ellátna.

Ha ennyire fontos a dolog, akkor lehet nem csak a memórián nem kellene spórolni, hanem a procin sem...
Egyébként meg szép és jó dolog az ECC, de hiába támogatja a proci, ha a lapon nincs az a a nyolc érintkező bekötve a memóriafoglalatoknál... Mert ugye ez is előfordulhat.
darál0w: Meg Ws-ökbe. Meg amibe éppen jónak látják. Pl kritikus feladatot ellátó PC-kben is használják (bár az meg már majdhogynem WS).
[ Szerkesztve ]
értem. 
#3010) flimo akkor ahogy dara mondja 
[ Szerkesztve ]

Asus lapok elvileg támogatják. Persze nyílván vehetnék dupla procis xeon alaplapot, de attól, hogy fontos, még nem lesz rá több pénzem. De jelen esetben azért fontosabb az athlon, mert energiatakarékos phenomot nem nagyon találok itthon, és még a 95 wattos thuban se kapható.
ha a fogyi a gond, azt is elég egyszerű megoldani...elég komolyan alul lehet feszelni mindent...
egyből lentebb lép egy TDP osztályt...

"vehetnék dupla procis xeon alaplapot"
És ezzel valószínűleg csak görgetnéd a problémát. Mert akkor vehetnél bele regiszteres memóriát (most hogy ez sima RegECC DIMM, vagy FB-DIMM, az már egy másik kérdés).
Ha Thuban-ból a 95W-os kellene, akkor miért nem jó egy ugyan ilyen fogyasztású Phenom? Mert azokat lehet kapni.

Azt csak viccnek szántam 
Amit "elnézek" egy hatmagosnak, azt a négymagosnak nem szívesen. Az athlont meg majd át tudom tenni anyuék sempronos gépébe, ha thubanra váltanék.
Most hogy kimagyarázkodtam magam, a kérdésemre tudja valaki a választ?
ha jol emlékszem kop8nak voltak ECCs ramjai a 620as mellett...vagyis csak lettek volna, mert nem ment...rákérdezek nála.

Sziasztok, most tervezek gépet venni, és az elmúlt pár évben erősen lemaradtam a fejlődésből.
AMD-s gépet szeretnék, két processzort néztem ki, egy X3 440-et vagy egy X4 630-ast. Ez utóbbi 5ezerrel drágább, nem tudom ér is-e annyival többet? Esetleg mást ebben az árkategóriában? (20-25e ft)
előre is kösz
Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

Hali
Szerintem megéri az 5k felárat,de ha minden forint számít akkor akkor elég a 620-as is,és ha szerencséd van akkor az L3-at is működésre tudod bírni.
30 years ago, we had Steve Jobs, Johnny Cash and Bob Hope. Now we have no jobs, no cash and no hope. - PM-re legyél szíves válaszolni, különösen akkor ha te kerestél meg és abban az esetben is ha nem kell az adott termék.
ha tuningolsz, akkor elég egy 620as...és ezzel soproltál is 
de egyébként megér +5kt 1 mag...

akkor az lesz, igazából a keretbe belefér (most hogy már megnöveltem a keretet
)
De nem vagyok egy nagy tuningolos, mondhatni az elmúlt 15 évben sose tuningoltam 
Akkor lesz az X4-es köszönöm.
Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????
majd "megtanítunk" 
nincsmit

Sziasztok
Van egy Athlon II X4 630-am. Tuningolni szeretném, és az lenne a kérdésem hogy 3.4GHz-nél max mennyi feszt lehet neki adni? +0.050voltnál a rendszer stabil volt de a játékokban sokszor meghibásodott az exe! Ha meg visszavettem alapra jóvolt 
Köszönöm a válaszokat előre is

[ Szerkesztve ]
Ha írok neked privát üzenetet, légyszíves válaszolni rá!
1.475V.

Melyik processzor a jobb Phenom II 550 vagy Athlon II X3 440?
Orandum est, ut sit mens sana in corpore sano.

az athlonx3
Xtreme 3D Team Hungary

Kösz. Végül már megrendeltem egy Athlon II X2 255 procit. Remélem jó választás irodai használatra (egész nap megy a gép szinte).
Orandum est, ut sit mens sana in corpore sano.

Arra tökéletes. Nincs benne L3 cache ami +30 wattot fűt
Xtreme 3D Team Hungary

sziasztok
ha jó olvastan akkor ebbe a prociba nem lehet l3-at varázsolni?
Athlon 2 X4 635
pls help

Allak Akbar trrrrrrrrr
tudtommal csak 620asokban tiltottak le. a többi x4es eleve L3 nélkül készül(t).

Sziasztok
Az Athlon II 630-at tuningoltam 3.4GHz-re, + 0.050V-ot adtam neki, és a rendszer igazából nagyon stabil, de mint pl CoD4-nél egy idő utána meghibásodik a iw3mp.exe.
Ez mitől lehet, adjak neki mégtöbb feszt vagy vegyem kicsit visszább a tuningot?
Az NB és a HT 1920MHz-en megy alap fesszel. 
És alap órajelen/fesszel nincsen ilyen hiba 
[ Szerkesztve ]
vmi hibázik. leeht akár ram is. vissza van osztva? illetve ki van tesztelve?

Prime 95-el teszteltem egy jóideig azzal ment, talán a ram lehet a hunyú.
Azt nem vettem vissza. Pontosan ott mitkell visszavenni a RAM-nál? A késleltetést? 
A szorzót visszavettem és pont 800MHZ-re jött ki ennyit osztottam vissza 
[ Szerkesztve ]
a szorzot. de látom 800. akkor vissza van osztva. akkor tolj neki még 1 kis + feszt. mármint a procinak.

Na toltam még neki +0.025V-t tehát összesen +0.075V van neki adva 1.375V alapról.
Ja meg azt nem értem még, hogy mitől van az hogy most a HT 1440MHz-en megy előbb meg 1920MHz-en, Bios-ban csak GHz-re (max 2GHz) lehet beállítani mennyi legyen, szorzót nem lehet.
Csak NB szorzót de az mostjó 1920MHz-en megy 
[ Szerkesztve ]

És még ígyis később de ígyis meghibásodik az exe 
ne foglalkozz vele...az is az energiatakarékosság miatt megy lassabban ha nincs "mozgás"....egyes lapokban a HT és NB szorzo egy és ugyan az...
[ Szerkesztve ]

Játék meg Prime alatt is 1440 el, és mi miatt lehet ez az exe meghibásodás? 
az exe meghibásodás is insabilitás miatt van.
ram vagy proci. a HTdet nem értem akkor....

Megpróbálok még 1-2 dolgot, ha nem megy akkor hagyom.
Köszönöm a segítséged

nincsmit 
[ Szerkesztve ]
Na, mai nappal én is az AMD-sek táborát erősítem (egy időre, vagy örökre.
), egy AMD Athlon II X4 630 lett nékem, a kupakon xxCYC-t olvastam, akkor Deneb lapkás? C2 steppinges és 1.325V VID-es példányt fogtam ki. A feloldott L3 cache stabilitását mivel lehetne tesztelni?
L3 cache feloldva:
Ekkor nem valami Phenom II X4 Bxx-nek kéne lennie?
MSI 785GT-E63 lapom van, a EC firmware Special-re van állítva, a ACC-t mire kell állítani All-Core vagy Per-Core? 
STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper
na ez az első 630as amiben látom, h deneb mag van 
gratulálok. és nem volt rossz döntés az e5200 után.
nem...ez nem lesz Bxx. a 4 magos athlonok nem kapnak uj nevet...de le kell szarni 
tesztelni ugyan ugy...IBT vagy prime. természetesen alapon, alapfesszel...ha eldobálja, akkor nem jo...de akinek aktiválodik, annak nem szokott rossz lenni 
és a vége: all core és 0%.

Teljesen jól van beállítva. Ez fog a neve maradni.
L3 cache stabilitást Prime Small FFT-vel nézd.
Grat a szerencsés draboz
Xtreme 3D Team Hungary

sziasztok Athlon II X4 635 ehez a procihoz lehet DDR3-as ramokat párosítani??
pls help
Allak Akbar trrrrrrrrr
igen.

Megfelelő alaplapban AM3-as foglalt és DDR3-kezelés is együtt van akkor futni fog mint atom!! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"
egyszoval igen.
probálj tömörebben fogalmazni 

Ign
Ez elég tömör? ![;]](/dl/s/v1.gif)
30 years ago, we had Steve Jobs, Johnny Cash and Bob Hope. Now we have no jobs, no cash and no hope. - PM-re legyél szíves válaszolni, különösen akkor ha te kerestél meg és abban az esetben is ha nem kell az adott termék.

Gondoltam ha ilyeneket kérdez akkor nehogy alaplappal mellé nyúljon. ![;]](/dl/s/v1.gif)
(#3049) Piloss:: 
[ Szerkesztve ]
Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"