Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#1001) JonesC

JonesC
(újonc)

Majd megyegetek még lefelé fesszel. Phenomból egyébként sanszosabb aktiválni a két magot, mint athlonból a cash-t. Én is azért maradtam az AM2+-nál, mert volt egy marék ddr2-m itthon.

(#1002) Chaser válasza Reac^ (#1000) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem foglalkozok asrokkal, lapoknál elfogult vagyok, csak GB-t veszek, ha valamennyivel drágább is, de +1 év gar és frankó bios. Majd a többiek megmondják, ddr2 lapból én GB 785gm-us2h-t vennék.

DDR3-asból passz, eddig nem nézegettem mert drága volt, de 2-3 hete megváltozott a helyzet, illetve drága maradt, de a ddr2 meg drága lett:D szóval talán inkább azt érdemes venni.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#1003) MaSzKa válasza Gabor970 (#994) üzenetére

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

21500Ft körül van dobozosban kb

közben tesztelgettem és a másik fórumba ezeket írtam

még frissebb eredmény itt

hitelesítettem jobbat is
igaz 3,6ghz-hez kis feszemelés is kellett
a Prime95 1 idő után reseteli a gépet :(

3.5Ghz alapfeszen úgy stabil ha az NB 1.75 helyett 1.85V-t adok

CNQ-t sajnos el kell felejteni (ha minden alapfeszületégen akkor is)

3250Mhz-n sincs CNQ
3GHz-n pedig van

a ram se nagyon akar menni
mintha nem szeretné a lap
remélem csak az van, hogy 1-2 slotba kell átrakni és javul

3.5Ghz szép lenne tartós használatra csak a No CNQ miatt nem tetszik

remélem az új bios is sokat javít majd ezeken

Chaser
nekem már régóta meg van a procim és az alaplapom
csak a ramra kellett várni 1 hónapot plusszban, ezért nem tudtam kipróbálni előbb

[ Szerkesztve ]

(#1004) Gabor970 válasza Reac^ (#998) üzenetére

Gabor970
(őstag)

tervezői feladatra.... VAGYIS MUNKÁHOZ????? akkor 965, de méginkább i7. Ha pénzt keres valaki, akkor -20 év tapasztalata- csak a legjobbal érdemes dolgozni. Megtérül!

Ha szeretnél pókerrel egy kis mellékest keresni, regisztrálj, és kapsz 50$ kezdőtőkét! Én is azzal indultam el. http://hu.pokerstrategy.com/#uK54DB Ha valami nem egyértelmű, privátban segítek!

(#1005) Reac^ válasza Chaser (#1002) üzenetére

Reac^
(PH! addikt)
LOGOUT blog

GIGABYTE Alaplap AM3 MA785GMT-UD2H AMD 785G FSB5200, mATX, Integrált VGA

ezt?

GIGABYTE Alaplap AM2 MA785GM-US2H AMD 785G FSB5200, mATX, Integrált VGA

vagy ezt?

ja most jöttem rá hogy AM2+ = DDR2, AM3 = DDR3 :DDD :B :W

1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+

(#1006) MaSzKa válasza Gabor970 (#1004) üzenetére

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

ha megnézed az én processzoromat az ugyanaz ha Modolva van, mint a Phenom2 965
és félárba kerül azt hozzá kell tenni

főleg akkor lehet ez a cpu nagyon jó, ha nem AMD 790GX chipsettel szerelt AM3-as alaplapot vesz, mert tuningban ezek a leggyengébbek

[ Szerkesztve ]

(#1007) Chaser válasza MaSzKa (#1003) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

x3-ról is csinálsz tesztet?

C'n'Q miatt sztem ne aggódj, én a kis e3200-semet tesztelgetem most, 2400mhz@1V és 34xxmhz@1.264V között idle 10W van...nálam működik az EIST, de ki van kapcsolva, nem szeretem.

(#1008) Reac^ válasza Gabor970 (#1004) üzenetére

Reac^
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egy pentium4 3.0ghz-ről jön fel az emberünk...

És 180k a limit 23" monitorral eggyüt.

Ez épphogy befért :B

1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+

(#1009) MaSzKa válasza Chaser (#1007) üzenetére

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

az Athlon2 X4 620-at visszacsináljam Athlon2 X3 Ranára vagy, hogy gondoltad?

amúgy szerintem megoldható, de a biosba eléggé durva opciókat kellene beállítani

Csinálok belőle Sempron X1 140-est :)) :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1010) Reac^ válasza MaSzKa (#1009) üzenetére

Reac^
(PH! addikt)
LOGOUT blog

kiváncsiságból kérdezem hogy a X1 140-es sempiknél milyen az X2-sítő statisztika? :F

(#1011) MaSzKa válasza Reac^ (#1010) üzenetére

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

szerintem nagyobb ott az arány, mint itt az L3-osítható X4-es Athlonokból

bár nekem utoljára AM2-es AMD-m volt, csak most 1 hónapja tértem vissza AM3-ra
sok tapasztalatom nincs ez ügyben

de olvasgattam a Logout.hu-t előtte

a Sempron 140 az 8eFt kb Athlon2 X4 620 21eFt

utóbbi még ha 2,5x drágább akkor is jobban megéri ezzel belépni az AMD AM3-as táborba

érdemes keresgetni az AACYC és CACYC 0933 és 0937-es cpu-kat
itt a legnagyobb az esély a + 6MB L3 Cache-re

[ Szerkesztve ]

(#1012) Reac^ válasza MaSzKa (#1011) üzenetére

Reac^
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a sorozatszámok lettek volna a következő kérdéseim, de már megválaszoltad köszi :C

majd a nagykerben átnézem az összes raktáron lévőt :B

most nézem hogy a:

Phenom II X2 550 és az Athlon II X4 620 egy árban van. Melyiknél van jobb esély X2-ről X4esíteni vagy L3-at bekapcsolni az athlonon? Viszont akkor nagyon szarul járna a tervezős emberkém ha nem sikerülne az X4-esítés :B

[ Szerkesztve ]

(#1013) Oliverda válasza Reac^ (#1012) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Első hsz. ;)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#1014) MaSzKa válasza Reac^ (#1012) üzenetére

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

azoknál sokszor +feszültség kell
és lehet csak +1 magot lehet bekapcsolni

mondjuk a Black Edition tuningolásnál nagy előny lenne 790GX-ben ami nem szereti a magas fsb-ket

i620-asnál biztos a 4mag :) viszont az L3 cache az kérdéses

valamiért a CNQ elfogyott a rendszeremből amióta úgy megtuningoltam :(
visszaállítottam mindent, de nem működik
az AMD Processor Power Management Driver 1.3.2.0-t is újraraktam
Bios-ban CNQ Enabled
Windows-ba minimális energiagazdálkodás van és mégse megy

lehet a windows egyik file-ja megsérült

[ Szerkesztve ]

(#1015) Oliverda válasza MaSzKa (#1014) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"mondjuk a Black Edition tuningolásnál nagy előny lenne 790GX-ben ami nem szereti a magas fsb-ket"

Bullshit. AMD-nél Athlon XP óta semmi köze nincs a chipsetnek az "FSB"-hez mivel az FSB gyakorlatilag megszűnt létezni és átvette a helyét a HyperTransport. Lényeg a lényeg hogy alaplap (órajelgenerátor) ás nem chipset függő a dolog. :N

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#1016) Chaser válasza Reac^ (#1005) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jah erre gondoltam, neweggen elég sok infot találni róla.

MaSzKa : x3-at kérdeztem, van-e vkinek, erre mondtad neked van, csak még nem tudtad kipróbálni.

(#1017) MaSzKa válasza Oliverda (#1015) üzenetére

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

"Bullshit. AMD-nél Athlon XP óta semmi köze nincs a chipsetnek az "FSB"-hez "

ez volt a marketing szöveg

ezt még pedig te linkelted régebben ide:
[link]

790GX vs 790X
"A felszereltség szempontjából közel azonos a három típus, a leglényegesebb különbség, hogy az Asuson és az MSI-n van integrált VGA, míg a Gigabyte-on nincs, de ez a chipset érdeme"

az integrált vga a chipsetnek csak púp a hátán, kevésbé tuningolható emiatt

kérdezz rá aki írta a cikket:
fLeSs

Chaser én X4 620ast írtam

CNQ-t sikerült megoldani

[ Szerkesztve ]

(#1018) Chaser válasza MaSzKa (#1017) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

link:) hsz számot nem írtál, valszeg nem erre válaszoltál.

(#1019) Oliverda válasza MaSzKa (#1017) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mindezt egy darab tesztben szereplő egy darab 790GX-re épülő alaplapból sikerült levonni. Jellemző. :) Mivel meglehetősen gyenge a felfogásod ezért nem szeretnék újabb bugyuta és értelmetlen vitába bonyolódni veled, inkább vess egy pillantást erre: [link]

"As for the actual overclocking attempt, the Gigabyte MA790GP-UD4H surprised us by hitting a high of 330MHz for the bus speed. Since we are only concerned with this measure, we naturally lowered the CPU multiplier to its minimum. 330MHz however was the highest that we have seen for an AMD 790GX motherboard, 10MHz more than our previous best."

Amúgy csak csendben megsúgom hogy semmilyen komponens vagy áramkör nem ketyeg az általad FSB-nek nevezett referencia órajelen. Tehát se CPU, se RAM, se PCI-E, se NB, se HT, se IGP, se semmi. Különböző szorzók segítségével jönnek létre belőle a különböző komponensek órajelei. Na főképp ezért nincs semmi köze hozzá a chipsetnek.

[ Szerkesztve ]

(#1020) MaSzKa válasza Oliverda (#1019) üzenetére

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

"Ennél érdekesebb, hogy az „FSB”-túlhajtásban a Gigabyte-tal 340 MHz-et sikerült elérnünk, ami rendesen lepipálta az Asus és az MSI 265 MHz-es értékét. Nem igazán értjük, hogy mi lehet ennek az oka, egyetlen dologra gondolhatunk: a 790GX-es lapok nem bírják annyira a strapát. Méretben elég nagy a különbség, elvégre a 790GX tartalmaz egy integrált VGA-t, míg a 790X nem."

ez a rész felett meg elsiklottál?

meg lehet nézni a 2 chipet 790GX [link] 790X[link]
egyértelműen a kevesebb tranzisztorszámú a nyerő

[ Szerkesztve ]

(#1021) Oliverda válasza MaSzKa (#1020) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem siklottam el, viszont az 100% hogy amit az imént feljebb írtam és linkeltem azt nem olvastad el vagy nem értetted meg. :N

"egyértelműen a kevesebb tranzisztorszámú a nyerő"

Elismétlem, ennek semmi köze az FSB-hez mivel azt nem az északi híd állítja elő hanem az órajelgenerátor ami nem a chipset része, tehát teljesen független attól.

(#1022) eszgé100 válasza JonesC (#991) üzenetére

eszgé100
(senior tag)

hivatalosan csak propus magosok vannak, legalábbis az x4 620-at azzal tervezték, azért nem tudják megkülönböztetni a programok

(#1023) JonesC

JonesC
(újonc)

Hát igen. Gyanítom, hogy az enyém valódi propus. :) De nem baj. Egyelőre alapórajelen szeretnék minél kisebb feszt elérni. Meg szeretném nézni, mi az alja feszben. Asszem pénteken lesz időm lejjebb menni, most -1.50-et adtam a procinak. Ezen a lapon úgy néz ki, hogy nem a konkrét feszt lehet beállítani, hanem offsetet. Vagy ez amd-s feature, nem tudom, még csak most ismerkedek az amd-vel, utoljára 939-es x2-m volt, azóta core2-ztem. :)

(#1024) Gabor970 válasza JonesC (#1023) üzenetére

Gabor970
(őstag)

gondolom -0,15-öt akartál írni....

Ha szeretnél pókerrel egy kis mellékest keresni, regisztrálj, és kapsz 50$ kezdőtőkét! Én is azzal indultam el. http://hu.pokerstrategy.com/#uK54DB Ha valami nem egyértelmű, privátban segítek!

(#1025) JonesC

JonesC
(újonc)

Igen, :) -1,5-el már szó szerint mínuszban lenne :D

(#1026) paolo68 válasza JonesC (#1025) üzenetére

paolo68
(újonc)

(L:/dl/upc/2009-11/214585_3818mhz.jpg)(/L)

Athlon 620 x4 (Deneb 6Mb cache) + GA-MA790X-UD3P + Radeon HD 4850

(#1027) Mandarinn

Mandarinn
(senior tag)

Sziasztok!

Lehetne pár nagyon kezdő kérdésem?
Athlon II X4 620-ról lenne szó.
Ugye csak úgy tudom húzni hogy minden más húzva lesz az alaplapon? Tehát, hogy a szorzót nem. Ebből a többi alkatrésznek nem lesz baja? Figyelembe kell ezt venni?
A másik meg , hogy ha így felhúzom 13x200-ról 225-re vagy 250-re akkor végig maxon fog menni vagy attól még szabályozgatja magát idle-ben?

Előre is köszönöm a válaszokat! Remélem lehetett érteni mik a gondjaim :-)

(#1028) Blaze71 válasza Mandarinn (#1027) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Nem lesz baja a többi alkatrésznek, de figyelni kell rá, hogy mi és mennyivel megy arrébb. Az EC emelésével emeled a memória, az NB és a HT órajelet. Ezek a memória és az alaplapi Chip típusától függően 20%-ot még altalában tolerálnak, de lehet, hogy 30%-ot is. Ha már valamelyik nem bírja, akkor vagy vissza kell osztani, vagy feszt kell neki adni. Ennyit általánosságban, a többit ebben a totyikban kitárgyaljuk. Amúgy 270-et többnyire megy, ilyenkor 3,5 GHz.

Szerk: Kitölthetnéd az adatlapodat, így nem fog mindenki kérdezgetni, hogy milyen lap, milyen memória, táp, stb.... Nekem is segítene, hogy segíthessek.

[ Szerkesztve ]

DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D

(#1029) Cootermain

Cootermain
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Ma megjött az X3 425-öm, egy kicsit sikerült időt szakítanom a tuningra, talán valakit érdekel az eredménye. Alapfeszen - ami a lapom szerint 1,264V - egészen 3510MHz-ig volt stabil. 1,392V-tal 3780MHz-ig bírja. Mindkét érték Prime95 stabil ( igaz idő híján fél órát futtattam csak ), max hőmérséklet 39 fok volt TX2-vel hütve. Néztem egy max validot is egyenlőre csak 1,4V-tal, ez lett az eredménye: [LINK]. Holnap jobban nekiugrok, szép lenne 3,9GHz 1,45V körül. 24/7-re megengedhető lenne ekkora fesz? Vagy elégedjek meg max 1,4-el?

Zetsuboushita!!!

(#1030) Mandarinn válasza Blaze71 (#1028) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Köszi a gyors választ!

Hát még nincs semmim csak tervezem.
Egy 785-ös Gigabyte alaplappal gondoltam.
3.4-3.5 Ghz nekem elég lenne bőven a procitól.
Ilyenkor amúgy idle-ben vissza veszi magát?
Vagy akkor folyamatosan ennyin megy?

(#1031) Blaze71 válasza Mandarinn (#1030) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Persze, visszaveszi 4x-re és olyan 1,1 V körül. A lap jó választás. :K

Cootermain! Szép eredmény, gratula. Azért 24/7-ben nem hajtanám 1,4 V fölött.

[ Szerkesztve ]

(#1032) Mandarinn válasza Blaze71 (#1031) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Na ez jó hír!
És Volt emelés nélkül megy 3.5 Ghz-en szerinted?

(#1033) Blaze71 válasza Mandarinn (#1032) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Volt emelés nélkül nálam ment 3,7 GHz-en, csak XP alatt néha fagyogatott.

(#1034) Mandarinn válasza Blaze71 (#1033) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Akkor gondolom 3.5-nél stabil lehet.
Memóriára mennyire kell ilyenkor figyelni?
270Mhz-nél?
Tudsz esetleg valamit ajánlani? 2x2Gb-ra gondoltam de most olyan horror memória árak vannak, hogy csak nézek.... :(
1333-as elég?

(#1035) Chaser válasza Cootermain (#1029) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Te vagy az én emberem:) Pár tesztet csinálunk összehasonlításképp? Nekem e3200 van, alap és azonos órajelen megnézhetnénk melyik mit tud, mondjuk winrar, video kódolás, pi, vagy ami érdekli a népet.

(#1036) paolo68 válasza Mandarinn (#1034) üzenetére

paolo68
(újonc)

3.6 Ghz stabil !!!

(#1037) Mandarinn válasza paolo68 (#1036) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Ezek szerint elég jó vételnek tűnik ez a processzor :-)

(#1038) paolo68 válasza Mandarinn (#1037) üzenetére

paolo68
(újonc)

Szerintem ar/teljesitmenyben a legjobb !

(#1039) Blaze71 válasza Mandarinn (#1037) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Igen, jó vétel. Én 10.650.-ért vettem a 2 GB 1333 MHz-es Kingston darabját. Sajnos az egyik rossz volt és még mindíg nem jött meg az új. Nekem a Hardver-Ker rémlik, hogy egész jó árakon lehet náluk kapni DDR3-as memóriát. Elég az 1333 MHz, de nem sokkal drágább az 1600 MHz-es és azoknak zöme már hűtőbordás. Az 1600 MHz miatt meg jobban túlhajtható, ha 1333 MHz-re állítod. Van tartalék.

(#1040) Mandarinn válasza paolo68 (#1038) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Lehet, hogy hülye kérdés, de Biosban szoktátok húzni vagy van külön program erre?
Esetleg az AMD-nek van erre külön programja?

(#1041) Cootermain válasza Chaser (#1035) üzenetére

Cootermain
(lelkes újonc)

Felőlem mehet a dolog, csak írd le konkrétan milyen programok érdekelnek és milyen beállításon futtassam. ( Winrarban borítékolható hogy kikap a ramom miatt :W )

Blaze71 : köszönöm, akkor inkább hagyom így és megpróbálom finomhangolni.

Zetsuboushita!!!

(#1042) Jared válasza Oliverda (#980) üzenetére

Jared
(fanatikus tag)

Köszi a segítséget! :)

Jared Soldier vagyok, Hendrix szellemi örököse. A szomszéd lakásban lakom.

(#1043) Blaze71 válasza Mandarinn (#1040) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Van rá progi, de stabil tuningot csak BIOS-ból. A progi arra jó, ha közel jársz a végéhez, akkor nem kell 1 MHz-es lépés után újraindítani a következő 1 MHz miatt. Ha megvan a vége, akkor azt állítod be BIOS-ban és tesztelsz. Ha jó, akkor csókolom és úgy marad. Esetleg ott van értelme még a proginak, ha több OP rendszered van és nem mindegyiken bírja a magasabb órajelet. Lásd nálam az XP-t, ami csak 3,5 GHz-en stabil, míg Vista alatt a 3,7 GHz is stabil volt. Ilyenkor jó, ha beállítod BIOS-ban 3,5 GHz-re és ha Vista fút, akkor Giga lapoknál pl az EasyTune6 segítségével emelsz még rajta egy picit és elmented a profilt. Ha egy OP rendszer van, vagy mindkettőben ugyan azt bírja, akkor BIOS-ból kell megcsinálni.

(#1044) Mandarinn válasza Blaze71 (#1043) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

És ha van pl. integrált videó gyorsíító akkor annak nem fáj ha húzom az egészet?
Esetleg nem melegszik valami túl?

(#1045) Hanok válasza Mandarinn (#1044) üzenetére

Hanok
(senior tag)

Ha normálisan szellőzik a házad akkor nem lehet baj. Gondoskodj az alkatrészek megfelelő hűtéséről.

(#1046) Mandarinn

Mandarinn
(senior tag)

És melyik mATX alaplapot ajánljátok ami jól bírná a 13X270 Mhz-et? Jo lenne Volt emelés nélkül. Gigabyte 785-ös? Esetleg valami más?

(#1047) Blaze71 válasza Mandarinn (#1046) üzenetére

Blaze71
(őstag)

A 785 jónak tűnik. Jópár 10-es listás OC eredményt látni az ilyen Giga lapokkal.

Amúgy gondolom nem az integrált VGA-t fogod húzni, ezért semmivel sem más egy ilyen lapot tuningolni, mint egy ATX-est. Csak kevesebb cucc van rajta, ennyi... :K

(#1048) Mandarinn válasza Blaze71 (#1047) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Ja hát természetesen nem azt akarom húzni :-)
Csak, hogy ha húzom az FSB-t akkor nem bántja az integrált graf magot?
Egyszerűbb ha megkérdezem, hogy mire hat ha húzom az FSB-t?

(#1049) paolo68 válasza Mandarinn (#1048) üzenetére

paolo68
(újonc)

Ne vegyel integralt videos alaplapot !
Video legyen kulon.

(#1050) Blaze71 válasza Mandarinn (#1048) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Nyugi, nem fogja bántani az integrált VGA-t az EC emelés. :)

Paolo! Mi a baj az integrált VGA-s lapokkal? Egy bozonyos szint fölött még játékra is alkalmasak. Meg ugye nem tudjuk, hogy Mandarinn kolega mire is akarja használni. Meg azért sem rossz, mert így hozzájut egy jó alaplaphoz, amihez később vehet egy jó VGA-t és addig is használható az integráltal. Ezen a lapon már nem egy S3Virge, vagy Intel Graphics szörnyszülött van, hanem HD4200.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.