Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Navigációk  »  Alpha Navigo A-N318

(#1) Olcsi

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Tegnap vettem egy ilyen ketyerét, és mivel nem találtam róla topikot, gondoltam nyitok neki egyet! Itt bátran leírhatja mindenki a tapasztalatait, illetve tippeket, trükköket közölhetünk egymással a navi leghatékonyabb működése érdekében.
A verebes áruházban vettem, ahol úgy volt feltüntetve, hogy adnak hozzá, egy smart2go nevezetű szoftvert. Ezt akárhogy néztem, nem találtam a dobozában, még memóriakártyát sem mellékeltek hozzá. Az egyik ismerősömnek is ilyen készüléke van, ő legalább kapott hozzá egy 256Mb-os memóriakártyát, máshol meg azt olvastam, hogy 1 gigásat adtak hozzá. Hogy is van ez? :F

(#2) Olcsi válasza Olcsi (#1) üzenetére

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Azért jó lenne kicsit felhozni ezt a totyikot... :)
Tegnap egy kisebb tesztnek vetettem alá a készüleket, eddig pozitív tapasztalataim vannak vele kapcsolatban. Az I-Go-val egészen jól el lehet navigálni, persze ez nem a navi érdeme.
Viszont egy valamit nem értek: normális dolog a 1-2, néha 3 másodperces fáziskésés? :F

(#3) Olcsi

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Fórumtársak, fórumlakók! Senkinek nincs rajtam kívül ilyen ketyeréje? Akinek esetleg akad, ahhoz olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehetne rátenni a russa nevű szoftvert? :F

(#4) gabx76 válasza Olcsi (#3) üzenetére

gabx76
(senior tag)

Szia!

Látom senki sem reagál, megpróbálok segíteni, bár előrebocsátom jómagam is csak pár hete ástam bele a PNA-világba.

Kezdjük azzal, hogy nekem ugyan nem Alpha-m van, hanem egy BluePanter V350, viszont ennek semmi jelentősége, mert a két kütyü hardver szempontjából egy és ugyanaz. (Valószínűleg ugyanabban a kínai gyárban szerelik őket, csak a külső más)
Az alap szoftver némileg különbözik, de működésben nincs eltérés.

Az IGO valóban jó választás, kiegészítve annyival, hogy a 8-as verzió is elfut rajta.

A Russa kicsit keményebb dió, de megoldható. Kering a neten olyan verzió, amelyet az SD-kártyára másolva azonnal használni tudsz. (torrenten rákeresel - nem warez, mert ez Freeware cucc)
Térkép is van hozzá, szintén ingyen.
Bevallom, nekem nem sikerült 100%-ig működésre bírni, de találtam egy kimondottan BP350-esre írt csomagot, az működött.

A fáziskésés elméletileg nem probléma, adódhat a kártya lassúságából. Célszerű High Speed SD-t venni hozzá. (Nekem Kingston Elite PRO van, az megfelelő sebességet produkál)

Ha nem félsz a dolgok mélyére nézni, kis ügyeskedéssel és keresgéléssel PNA-ból PDA-vá varázsolhatod a készüléket. Játékokkal, PDA-szoftvrekkel, etc.

Érdemes más fórumokon is körülnézni, van ahol több1000 hozzászóláson keresztül taglalják a témát.

(#5) Hódelfin

Hódelfin
(újonc)

Sziasztok!

2-3 hete én is vettem egy Alpha Navigo-t, de se CD-t, se memókártyát nem adtak hozzá.
A rajta levő térképet viszont lecserélném. A számítógépemmel nem tudom össze kötni se.
Van egyáltalán hozzá valamilyen progi, hogy lehessen rátenni valamit, vagy csak a memókártyával.
Hogyan lehet rátenni az IGO-t?
Hogyan lehet PDA-t csinálni belőle, mert egy adatbázis kezelő is jól jönne az üzletek nyitvatartásáról, áruátvételéről.
Fuvarozási cégnél vagyok, és az egész országot járom. A térképe viszont a házszámokat nem mindig oda teszi, ahol valójában vannak, és néha még a közelébe sem, de azért vannak helyek, ahol eltalálja. :)
Így azért már könnyebb, hogy legalább az utcákat megtalálom vele.
Ha letérek az útról 1-2 mp-et gondolkodik, mire újra azt mutatja, ahol vagyok.
És oda kell figyelni arra is, hogy hol van az a hely, ahova szeretnék menni, és a főutakat keresni, mert képes lenne a sétáló utcákba, kerékpár utakra rávinni, a vonatsinekről, és gagyi földutakról, mellék utcákról nem is beszélve.

Köszi.

(#6) Olcsi válasza gabx76 (#4) üzenetére

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi a választ, azt én is tudtam, hogy kvázi ugyanaz a kettő készülék, csak más házban van... A fáziskéséssel már nincs igazán probléma, meg lehet szokni, meg nem is nagyon csinálja már. Bár szokott furcsa dolgokat művelni, de az már az I-GO hibája.
A russa-s dolgoknak majd hétvégén utánanézek, akkor lesz egy kis időm...Csak autós közlekedéshez tökéletes lenne ez az I-Go, ami rajta van, csak elég sokszor használnám gc-re a navit, és már jártunk úgy egy párszor, hogy inkább megnehezítette az I-go az utat, mint megkönnyítette. :U

(#7) gabx76 válasza Olcsi (#6) üzenetére

gabx76
(senior tag)

GC-hoz valóban jobb a russa. Nekem most úgy működik, hogy felraktam az Igo-t, a z Igo8-ast és a russa-t is janine-féle skin alá. abban minden megvan, amire szükségem lehet.

(#8) Olcsi válasza gabx76 (#7) üzenetére

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Hogy lehet megoldani ezt a párosítást? :F

(#9) gabx76 válasza Olcsi (#8) üzenetére

gabx76
(senior tag)

Egy kis tuninggal. ;)
WolfNCU és SystemInformation a varázsszavak. Kinek, melyik tetszik jobban...
Részemről az utóbbi Janine által felturbózott változatát használom. Bővebben a WayteQ topic-jában.

(#10) Olcsi válasza gabx76 (#9) üzenetére

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Ajjajj...én ehhez egyelőre kezdő vagyok, tehát ezek semmit nem mondanak. Igyekszem utánaolvasni, és kiokítani magam a témában... :R

(#11) gabx76 válasza Olcsi (#10) üzenetére

gabx76
(senior tag)

Én is kezdő vagyok. Ezekkel a csomagokkal nincs sok tennivaló. Fel kell másolni a kártyára és kész.

(#12) gyugyo2 válasza Olcsi (#2) üzenetére

gyugyo2
(újonc)

csá napi 15 20 címen járok A-n318 al .Aránylag mindent tud igo t használom főleg speedcamok, camok, vasúti átjárók miatt widows is bevált a pici akadás és késés megvan de jól műxik Videózok is vele fülhalgató rca átalakítóval rá van kötve hifire( majdnem 5.1 ) 2gb kártyán 2 film elfér navival... Jól szól a ládikón... ennyiért nap mint nap ki lehet hozni vele a csodát.. igónál kanyar előtt nyíl vonalánál tart a a szürkekocka :) mikor el kell kanyarodni kicsi késés megtanulod és nem sops vele... Mio is jó de hiányolom a 3d benes zumot benne kb ennyi a tapasztalat... Meg belváros néha ködös neki bp.n...
:C :Y :R

(#13) gyugyo2

gyugyo2
(újonc)

smart2go T ajánlom quadosoknak autós navira alkalmatlan elveszi az ember kedvét!!!

(#14) gyugyo2 válasza Hódelfin (#5) üzenetére

gyugyo2
(újonc)

nah ha sikekerül beizzítani a ketyerén a windows expollert azzal tudsz csatlakozni pc hez utána simán felismeri a masinát.

(#15) Olcsi válasza gyugyo2 (#12) üzenetére

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi, igazából az I-go már fullosan megy, nincs vel különösebb probléma. Csak geocaching-re nem jó, de nem is arra tervezték.
Ezért szeretném rátenni a russa-t. Odáig már el is jutottam, hogy elindul. De pl ha be akarom állítani a nyelvet, akkor fatal application error-t ír ki, majd kilép. Eddig műholdat sem talált, de ha találna sem mennék vele sokra, orosz nyelvű eddig.

(#16) gyurma007

gyurma007
(újonc)

Sziasztok szintén nemrég vettem egy ilyen kütyüt:)viszont kérnék abban segitséget,hogy lehet vele csatlakozni pc-hez?ill.hogy lehet egyáltalán zenét stb.feltenni rá?

(#17) Olcsi válasza gyurma007 (#16) üzenetére

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Szia! Elvileg jó hozzá ez a driver...
Zenét , ill. képeket, stb. meg csak simán fel kell másolni a memóriakártyára, és a főmenüben a multimédia funkciót választod ki, majd open...

(#18) tabitabi

tabitabi
(újonc)

Sziasztok.

Én már 2 hónapja használom a hozzá kapott smart2go kelet európával, néha nagyon jó de gyalogoas ösvényhez is elvitt már.

Igo-t hogy lehet rátenni, mert egy másik fórumon szenved vele mindenki.

igo-ból melyik megy rá? MI kell hozzá?

Válaszaitokat előre is köszi

:K

(#19) gyurma007

gyurma007
(újonc)

Üdv a kérdésem a következő,hiába teszem fel az igo 8-at nem hajlandó elindulni,mi lehet a probléma?Ja és kiirja hogy error :(( Segitséget előre is köszönöm :K

(#20) Olcsi válasza tabitabi (#18) üzenetére

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Szia! Az Igo-t csak simán rámásolod a memóriakártyára térképekkel együtt, majd az exe-jét átnevezed mobilenavigator.exe-re. Elvileg így mennie kell!
Gyurma: sajna ebben nem tudok segíteni, nekem egy régebbi verzió van fent, ami elég stabilan működik, egyelőre nem is nagyon szeretném lecserélni...

(#21) iguska

iguska
(újonc)

Sziasztok.
Remélem tudtok segiteni, mert tegnap vettünk egy ilyen készüléket és nem tudok PC-hez csatlakozni, a windows felismeri, de illesztőprogit nem talál hozzá, igy nem müxik :F

(#22) Viktor0610 válasza iguska (#21) üzenetére

Viktor0610
(VIP)
LOGOUT blog

Az szinkronizáló programot letöltöttétek/feltelepítettétek?

...

(#23) iguska válasza Viktor0610 (#22) üzenetére

iguska
(újonc)

Még nem szedtük le, akkor most megpróbálom, előre is köszi.

(#24) iguska

iguska
(újonc)

Feltettem a szinkronizálót, de most mit kellene látnom? Mert sajna igy se tudok tovább lépni:(

(#25) Viktor0610 válasza iguska (#24) üzenetére

Viktor0610
(VIP)
LOGOUT blog

Mit szeretnél elérni? :D

Amennyiben jól sejtem, az ActiveSync tallózás menüpontját választva mindenféle tartalmakat (zene, kép, stb.) tehetsz a gépre.

...

(#26) iguska válasza Viktor0610 (#25) üzenetére

iguska
(újonc)

Igen a PCről szeretnék zenét tenni a navira, de az Activsync-n nincs aktiv gomb, csak a kapcsoalt beállitások, amin át is megy és minden használható, mégse lehet szinkronizálni, nem is lehet tallózni se:(

(#27) Olcsi válasza iguska (#26) üzenetére

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Máshol is olvastam, hogy nem szokott problémamentesen menni az activesync-es dolog, így azt tudnám javasolni, hogy próbálkozz kártyaolvasóval. Egyszerűbb, gyorsabb, nem kell szinkronizálgatni...Egyszerűen rámásolod, és annyi.

(#28) stevekee

stevekee
(újonc)

Tudna valaki segíteni nekem abban hogyan kell A-N318-on IGO8-at elinditani?
Akártyán már rajta van de a win CE 5.0 indul.

[ Szerkesztve ]

(#29) ttibike

ttibike
(újonc)

Sziasztok

Én is teljesen kezdő vagyok PNA-ban.
PDA-m van Acer N35, most vettem a nejemnek egy a-n318-at.
Viszont sehogy sem tudom rárakni az i-go -t. van 2006, 2007-em is
hogy a gránátban megy rá?
segítsetek.
ttpalm@freemail.hu

(#30) Olcsi válasza stevekee (#28) üzenetére

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Az igo exe fájlját át kell nevezni mobilenavigator.exe-re, majd a mappát, amiben az igo van, át kell nevezni mobilenavigator névre. Tehát a kártyán lesz egy mobilenavigator mappa, melyben benne van az igo8, ill. az exe is, amely mobilenavigator névre hallgat. Így, ha a navigáció ikonra böksz, elindul az igo.

(#31) tibibi

tibibi
(őstag)

esetleg tudja valaki hogyan lehet összekötni pc-vel.

Xbox 360 HDD eredeti eladó részletek az apróban !

(#32) endree válasza Hódelfin (#5) üzenetére

endree
(újonc)

Szia,

Sikerült megoldani a dolgot? Ha igen, leírnád, hogy egy szűz készülékkel mit kell tennem? Mit kell rátennem és honnan tölthető le a szoftver, hogyan? Lépésről lépésre írj le légyszi mindent, ne csak nagyjából, mert tök kezdő vagyok a témához. Köszi.

(#33) tibibi válasza endree (#32) üzenetére

tibibi
(őstag)

ha tök kezdö vagy akkor ne kezdj neki,mert szétcseszed a készüléket .
mit szeretnél tenni rá igot?

(#34) endree válasza tibibi (#33) üzenetére

endree
(újonc)

IGO-t vagy smart2-t, bármit, amivel értelmesen lehet navigálni. Segítsen valaki légyszi, mert zöldfülű vagyok és a boltban semmilyen használati utasítást nem kaptam!

(#35) tibibi válasza endree (#34) üzenetére

tibibi
(őstag)

igo 8 vagy igo 2006 se kell? lehetöleg privátban a többit.

(#36) endree válasza tibibi (#35) üzenetére

endree
(újonc)

Minden kell, de főleg infó arról, hogy teszem fel őket a készülékre. USB kábellel egyszerűen copy? Tényleg nagyon kezdő vagyok, higyjétek el.

(#37) tibibi válasza endree (#36) üzenetére

tibibi
(őstag)

Sd kártyáról fut :K

(#38) Olcsi válasza endree (#36) üzenetére

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Rég jártam erre!
Szóval: a legegyszerűbb, ha kártyaolvasóval sd-re felmásolod az igo-t úgy, hogy a mappa neve legyen mobilenavigator, ill. az igo.exe meg legyen mobilenavigator.exe. Egyszerűen át kell csak nevezni. Ha minden jól megy, akkor holnap dobok egy linket...

(#39) Olcsi válasza tibibi (#31) üzenetére

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Pc-vel activesync-en keresztül tudod "összekötni". Majd letöltöd a lentebb belinkelt usb drivert, feltelepíted a készüléket, és kész!

(#40) tibibi válasza Olcsi (#39) üzenetére

tibibi
(őstag)

már sikerült :K neked is késik az igo8?

(#41) Olcsi válasza tibibi (#40) üzenetére

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Én "bevetésen" nem használtam az igo8-at, nem volt szimptaikus, ezért visszatettem a 2006-ost, úgyhogy nem tudok nyilatkozni. Viszont néha észrevettem a 2006-osnál is, hogy mintha késne egy kicsit. Pár percig csinálta, aztán végülis helyreállt. Nem panaszkodom, meg vagyok vele elégedve. :K

(#42) tibibi válasza Olcsi (#41) üzenetére

tibibi
(őstag)

nekem is csak a sáv jelölés vagy mi a szösz miatt tetszik kicsit használhatobb mint a 2006. probáltad esetleg a janino féle okositást?

[ Szerkesztve ]

(#43) Olcsi válasza tibibi (#42) üzenetére

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Most látom, te is Kecskeméti vagy? :C
Sáv jelölés? :F
A janino féle okosítás nem más, mint programok gyűjteménye. Annyit tanultam belőle, hogy elő lehet csalogatni egy a total commanderhez hasonló felületet, és így hozzá lehet férni a fájlokhoz...

[ Szerkesztve ]

(#44) tibibi válasza Olcsi (#43) üzenetére

tibibi
(őstag)

navigáció közben piros vonallal jelzi melyik sávban kell kanyarodj nem tudom mi a pontos megnevezése ,de pesten jól jön(ne) ha nem késne 10-20 métert . :(

(#45) Olcsi válasza tibibi (#44) üzenetére

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Jaaa...értem. Szerintem a 2006-os is simán egyértelműen jelzi... Ha azt írja, h tarts jobbra, akkor tudom, h a külső sávban kell menni, aztán kész. :D Nekem még nem volt belőle problémám, max kicsit jobban kell figyelni, de eddig mindig sikerült megoldani.

(#46) endree válasza Olcsi (#39) üzenetére

endree
(újonc)

Bocs, de mi az az activesync? ha ezt futtatom, akkor USB kábellel elérem a kütyüt külső drive-ként? És mi az, hogy "feltelepítem a készüléket"? Kicsit részletesebben please. Köszi.

(#47) tibibi válasza Olcsi (#45) üzenetére

tibibi
(őstag)

:( na az enyém már be is halt se kép se hang nem kapcsol be el küldtem szervizbe.

(#48) Olcsi válasza tibibi (#47) üzenetére

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Mit csináltál vele? Visszakerült már szervízből?

(#49) tibibi válasza Olcsi (#48) üzenetére

tibibi
(őstag)

semmit felraktam sd-re a igo 2006-ot elkezdte telepiteni egyszer csak lefagyott vártam 10 percet reset és utána se kép se hang :( be se kapcsolt. auchan vissza azt mondták majd szólnak. :F

(#50) Olcsi válasza tibibi (#49) üzenetére

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

De nem kell semmit sem telepítgetni... [link]

Útvonal

Fórumok  »  Navigációk  »  Alpha Navigo A-N318
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.