Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#751) Indy69 válasza dokee78 (#750) üzenetére

Indy69
(tag)

Akkor a Brocken :K
Én is azt vettem volna de necces volt hogy lefele álló venti beleér az integrált GPU-ba :U és a ramokból is elvitt volna kettőt :Y
Amúgy a GrosClockner sem lehet sokkal gyengébb.
Ha húzni akarod a vasat Brocken szerintem :)

Alap, hogy ha privit küldök illik válaszolni.

(#752) dokee78 válasza Indy69 (#751) üzenetére

dokee78
(PH! kedvence)

Integrált GPU-ba,hogy akadt volna,mikor az bele van integrálva a lapba.(nem látszik ki a lapból.
Eddig is tuningoltam csak TX3-al hűtöttem.

Xperia Mini ExMIUIv4 2.5.11-r1 Lotus F1 Team <---> Kimi Raikkönen

(#753) Indy69 válasza dokee78 (#752) üzenetére

Indy69
(tag)

M4A785TD-V EVO/U3S6 ez a lapom nézd meg ha érdekel hogy mi hova van bele integrálva :W Segíteni akartam, de látom tipikus magyar választ kaptam :W
Na jó éccakát megyek BC2-ni :D

(#754) dokee78 válasza Indy69 (#753) üzenetére

dokee78
(PH! kedvence)

Hali.
Amire te gondolsz a CPU alatt a kék hűtőborda az nem az integrált VGA. :N
Te kérdezz meg valakit és elmondja mi az. :K
Nem sértésnek szántam. :(

[ Szerkesztve ]

Xperia Mini ExMIUIv4 2.5.11-r1 Lotus F1 Team <---> Kimi Raikkönen

(#755) Indy69 válasza dokee78 (#754) üzenetére

Indy69
(tag)

Jó, elírtam chipset hűtő,de a lényegen nem változtat .Amúgy nem ez volt a téma csak megjegyeztem hogy Brocken nem ép a szokványos módon áll. :R

(#756) Vigneau válasza Indy69 (#755) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem kizárt, hogy AMD esetén lenne lehetőség a Brocken megfordítására, csak kellene egy vállalkozó szellemű egyén.
Scythe esetén itt a mentőöv - hátha itt is működne.

Nyugicukor srácok... ;)

[ Szerkesztve ]

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#757) tupacamaru válasza dokee78 (#754) üzenetére

tupacamaru
(PH! addikt)

A saját szavaiddal mond már el mégis hol van az integrált VGA? Nagyon érdekel mert nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz. :(

[ Szerkesztve ]

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!.................... De figyelmeztetlek, letollak titeket mint a szaros gatyát. by Terry Collins........... Na mi lesz??? Ijessz!!!

(#758) sklopp válasza Indy69 (#755) üzenetére

sklopp
(senior tag)

És az miért baj ha a táp felé fúj? Valamelyik német tesztlap szerint a táp felé fújva a proci hőfok alacsonyabb 3-4 fokkal ezzel a hűtővel. Mellesleg nem épp forró levegőt nyom. Amúgy mi a szokványos? Én is a táp felé fújatom Intel procin minden gond nélkül, a tápventi alapon jár, csak izzasztó tesztek alatt emelkedik pár százalékot.

Az élet halált okozhat!

(#759) Indy69 válasza sklopp (#758) üzenetére

Indy69
(tag)

Nem fúj a tápfelé mert lent van,a többit meg nem íróm le még egyszer,olvass vissza.
De tök mindegy mindenki olyat vesz amilyet akar meg amire van kása.
Részemről téma lezárva.

(#760) Boogie33

Boogie33
(fanatikus tag)

Hali.azt szeretném kérdezni hogy a Alpenföhn GrossClockner Blue Edition egy 955 BE-t alapon mennyire halkan hűti,mert a mostani hűtőmet gyakorlatilag nem hallom csak ha oda hajolok a géphez közel.Ja,és mennyire lehetne húzni ezzel a hűtővel.
Köszönöm szíves válaszokat.

"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"

(#761) Boogie33

Boogie33
(fanatikus tag)

Az lemaradt hogy lehet ilyet vennék:Alpenföhn Brocken Purple Edition

(#762) mrbig25 válasza Boogie33 (#760) üzenetére

mrbig25
(senior tag)
LOGOUT blog

Szia!

Nem hinném, hogy a hangerővel gond lenne, mert a mostani alaplapok már elég okosan szabályozzák a ventit...ráadásul az Alpenföhn cuccok nem zajosak. [magas fordulatszámon természetesen jelentkezik a szélzaj, de melyiknél nem...]
A tuning pedig procifüggő, de 1,45-1,5V-ig szerintem megbirkózik a Phenom II 955-el a GrossClockner. Tehát ha jó a procid "tuningpotenciálja", akkor 3.8-4GHz környékére is fel tudod majd húzni.

Másfelől a GrossClockner és a Brocken között nincs nagy különbség, szóval azt vedd, amelyik szimpatikus, de hogy konkrétat is mondjak; én a Brocken-t választanám.

[ Szerkesztve ]

...

(#763) Krisinto válasza Boogie33 (#760) üzenetére

Krisinto
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem 4GHZ-nél többet ne várj tőle.
Mert, egyrészt felesleges, másrészt nem kell esetleg megsütni a procit.
Én személy szerint, tennék rá egy Brocken-t. Nem zajos és jól is hűt.

Roccat Taito-t keresek!

(#764) Boogie33

Boogie33
(fanatikus tag)

Köszi. :R :R :R :R :R :R

(#765) Boogie33

Boogie33
(fanatikus tag)

Hali.Sajnos nem fér el a házamban a Brocken csak a Sella valószínű az lesz a befutó.Szerintetek? :( :( :( :(

(#766) Boogie33 válasza Boogie33 (#765) üzenetére

Boogie33
(fanatikus tag)

Hali.Ez is befér:Thermaltake CL-P0568D Contact 29 ez milyen? :F :F :F

(#767) ftc válasza dokee78 (#754) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pedig az ott az intVGA...de felőlem hívhatod északi hídnak, de akkor is csak intVGA marad :U [link]

(#768) smiti válasza Boogie33 (#766) üzenetére

smiti
(őstag)
LOGOUT blog

Ez nem igazán ide illik :(

Közben látom megtaláltad a megfelelő topikot.

Összes hirdetésem:http://href.hu/x/fb9b

(#769) Indy69 válasza ftc (#767) üzenetére

Indy69
(tag)

Köszi :C :D :D :D

(#770) Bunken

Bunken
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Hello.

Már érdeklődtem itt a Matterhorn után de most konkrét kérdé(eket) tennék fel.
Matterhorn tulajok előnyben de bárki aki tudja a választ szívesen fogadom.

A méretekkel lennének kérdéseim (de nem a gyári adatok érdekelnek mert azt tudom).

Nos a magassággal nincs gond befér a házba engem inkább a szélesség és az első lamella magassága (hány centi vagy miliméter magasan van az első) érdekelne a talp aljától.

Ugyanis az alaplapomon a processzorfoglalat és a PCI-E foglalat között van egy méretes hűtőborda, hogy az beférne-e alá.

A hűtőborda legmagasabb pontja kb 32-34 mm.

De itt egy kép az alaplapról, hogy könnyebb legyen a vizuális elképzelés:

Válaszotokat előre is köszönöm.

(#771) mrbig25 válasza Bunken (#770) üzenetére

mrbig25
(senior tag)
LOGOUT blog

Szia!

38mm van az alaplap és a CPU hűtő legalsó alumínium-lamellája között, tehát az alaplapod északihíd-hűtőjének be kéne alá férnie :K

...

(#772) Bunken válasza mrbig25 (#771) üzenetére

Bunken
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Köszi szépen a választ.
Nagyon bízom benne akkor, hogy be fog férni mert ha nem nem lesz könnyű eladni a hűtőt.
De azért majd még megmérem megint a biztonság kedvéért.

(#773) Csorbi

Csorbi
(senior tag)

Sziasztok!

Brockenhez keresnék komplett felfogatót LGA1155-ös laphoz, a hűtő alján átmenő "H betűvel" együtt, van ötletetek merre keressek? A gyártó nem válaszol, Merlinnek sincs...

(#774) mrbig25 válasza Csorbi (#773) üzenetére

mrbig25
(senior tag)
LOGOUT blog

Szia!

Valószínűleg azért nem találsz, mert még nincs 1155-höz lefogatójuk.
Idővel biztos csinálnak külön lefogatót vagy frissítik a jelenlegi modelleket, hogy LGA1155-el is kompatibilisek legyenek.

Amúgy véletlenül az LGA1156-os hűtők nem kompatibilisek az LGA1155-ös foglalattal?

[ Szerkesztve ]

...

(#775) Csorbi válasza mrbig25 (#774) üzenetére

Csorbi
(senior tag)

De :))
Szóval 1156-os is jó lenne, csak nem találok lefogatót külön sehol. És kellene a H lefogató is hozzá, mert perpillanat nem a gyári lefogatóval van lefogva, és az nem tökéletes.

[ Szerkesztve ]

(#776) mrbig25 válasza Csorbi (#775) üzenetére

mrbig25
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor gondolom nem dobozosan vetted a Brocken-t, mert gyárilag jár hozzá 1156-os lefogató is...
Így viszont nem hiszem, hogy külön találsz olyat, mert külön rögzítőkeret csak LGA775-höz és LGA1366-hoz van, de azok se a Brocken-hez, hanem a régebbi GrossClockner-hez készültek.

Esetleg itt a topikban keress egy Brocken tulajt, aki nem LGA1156-on használja a hűtőjét és megveszed tőle az 1156-os lefogatót.

[ Szerkesztve ]

...

(#777) Boogie33

Boogie33
(fanatikus tag)

Hali.Van már valami info a Sella-ról mert csak az fér be a házamba és nagyon kéne már jó halk hűtő.Please help.

(#778) mrbig25 válasza Boogie33 (#777) üzenetére

mrbig25
(senior tag)
LOGOUT blog

Szia!

Nagyon konkrétat még nem mondok, de jobban teljesít, mint amit az ember a méretéből és a súlyából ítélne :K
Remélem elég titokzatos volt ;]

[ Szerkesztve ]

...

(#779) Boogie33 válasza mrbig25 (#778) üzenetére

Boogie33
(fanatikus tag)

Hali.Ennél több nem kell nekem, veszek egyet, annyit biztos tud mint a gyári hűtő (955 BE ) csak gondolom csendben.Tudom nem ide való de van eladó egy Scythe Zipang de félek hogy a fet hűtőtől nem tudom felrakni Asrock 890 Extreme3 ra.

(#780) Bunken

Bunken
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Hello.

Ma rendeltem 2 Matterhorn-t Merlintől és a gyártó honlapján már régebben is láttam, hogy rugós a csavar.

Na most azt meddig kell majd húznom? Ameddig jónak érzem vagy ameddig a rugó engedi?

Válaszotokat előre is köszi.

(#781) Krisinto válasza Bunken (#780) üzenetére

Krisinto
(őstag)
LOGOUT blog

Általában ameddig a rugó engedi.

Roccat Taito-t keresek!

(#782) Tothgera30 válasza Bunken (#780) üzenetére

Tothgera30
(PH! kedvence)

Ha kézzel húzod (márpedig úgy kell), akkor egy idő után többet úgy sem tudsz rajta húzni, na akkor már jó lesz, illetve én onnantól még egy hajszálnyit visszább is engedtem. Fontos hogy keresztbe csavard rá, tehát mindig az átellenben lévő oldalt húzd utána.

>>> http://xhref.com/11745b <<< "Az élet szívás, aztán meghalsz" - Stephenie Meyer

(#783) Krisinto válasza Tothgera30 (#782) üzenetére

Krisinto
(őstag)
LOGOUT blog

Úgy, mintha kereket tennél fel az autóra :)) .

Roccat Taito-t keresek!

(#784) Bunken válasza Krisinto (#781) üzenetére

Bunken
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Akkor már csak egy kérdésem lenne.

A prociról mivel tudom majd leszedni a régi hővezetőpasztát, hogy a proci burkolatát ne karcoljam meg meg hasonlók?
Ja meg az új pasztát a procira vagy a hűtő aljára kell kinyomni?

Köszi előre is.

(#785) Krisinto válasza Bunken (#784) üzenetére

Krisinto
(őstag)
LOGOUT blog

Én papír zsebkendővel szoktam leszedni és a pasztát a procin egyenletesen elkenni, de ne túl sokat és ne is túl keveset.

Roccat Taito-t keresek!

(#786) Dr_Syrex válasza Bunken (#780) üzenetére

Dr_Syrex
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ejha :Y

Egybő 2 Matterhorn; nem piskóta.

Én is egy ilyenre pályázom, de leghamarabb csak tavasz vége felé lehet belőle valami.
Majd készíts róle egy képet beépíteve. Mindíg jó látni, amikor a helyére kerül :)

''1 leszel vagy 0, vagy élő vagy hulla!'' <--+--> Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába!

(#787) Recon666

Recon666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha kép kell akkor avval én is tudok szolgálni :D
1:[link]
2:[link]

(#788) Bunken válasza Krisinto (#785) üzenetére

Bunken
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

A leszedés akkor nem lesz gond.

A pasztából akkor nem kell mind felhasználni amit adnak hozzá?

(#789) Recon666 válasza Bunken (#788) üzenetére

Recon666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A pasztából nálam a fele se kellett, az elég vagy 2X használatra. A leszedésnél, lehet meg lesz már keményedve a paszta, kicsit akkor nehezebben jön majd le.

[ Szerkesztve ]

(#790) Bunken válasza Recon666 (#789) üzenetére

Bunken
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Akkor ezek szerint a pasztából épphogy csak annyi kell, hogy beterítse a processzor kupakját ha jól értelmezem.

Képeket majd csinálok róla én is és majd felteszem.

(#791) Recon666 válasza Bunken (#790) üzenetére

Recon666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, nem kell sok rá , mert az se jó, de túl kevés se, a közép utat válaszd.

(#792) Tothgera30 válasza Krisinto (#783) üzenetére

Tothgera30
(PH! kedvence)

Úgy is lehet fogalmazni...

>>> http://xhref.com/11745b <<< "Az élet szívás, aztán meghalsz" - Stephenie Meyer

(#793) Bunken válasza Dr_Syrex (#786) üzenetére

Bunken
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Ahogy megígértem itt van pár kép beépítés után.

Ha már itt vagyok és írok akkor leírom az eddigi első sajátos tapasztalataimat és megfigyelésemet.
Beszerelés után bekapcsoltam a gépet amikor bejött a windows és betöltött az alaplap energiatakarékos programja csináltam egy kalibrálást az új venti miatt, ezután nyitottam egy AIDA64-et, hogy megnézzem a hőfokokat és a venti fordulatszámát. A hőfokokkal nem volt gond 30-32 celsius (22 fokos szobahőmérsékleten) de ami hirtelen feltűnt és nagyon furcsáltam, hogy a venti sebességét nem írja, benéztem a gépházba és tényleg nem is forgott. Először azt hittem, hogy hibás valami de aztán úgy gondoltam, hogy meg kéne terhelni a procit és figyelni a ventit meg a hőfokokat.
Ezt is tettem és elindítottam egy prime95 Large tesztet, figyeltem a hőfokot és szépen elindult felfele és amikor elérte az 50-51 fokot kapcsolt be a venti a hűtőn de akkor is csak maximum 200 RPM-et ment a proci 60 fokon tartva (a gyári hűtő is ennyin tartotta mindig feljebb nem engedte), 50 fok alatt megáll venti és passzívban elbírja bőven a procimat ami egy AMD Phenom II X2 555 BE ami most már X4 B55 mert unlokoltam.

Köszönöm a figyelmet és elnézést a hosszú hsz-ért.

(#794) Recon666 válasza Bunken (#793) üzenetére

Recon666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jól méz ki, pont ilyen házat veszek jővő hónapban, igy már látom, hogy mutat, a hűtő meg hozta a formáját. :)

(#795) Bunken válasza Recon666 (#794) üzenetére

Bunken
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

A ház az nagyon jól szerepel nálam, nagyon jó a szellőzése, a gyári ventik halkan teszik a dolgukat és elég hatékonyan. Ahhoz képest, hogy tiszta lyuk az egész ház alig hallani ki egy kis szélzajt.

(#796) Recon666 válasza Bunken (#795) üzenetére

Recon666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi az infót :R

(#797) Georg17 válasza Bunken (#793) üzenetére

Georg17
(tag)

Szép! Nekem is pont ilyen házam van. Nagyon király! Nekem nagyon bejön. Használd egészséggel!

Az enyém így néz ki:

(#798) Georg17

Georg17
(tag)

A képen látható poént egy másik topikban már ellőttem, de erre a topikra most találtam rá. Gondoltam itt is ellövöm.

A minimum rekordom 1°C-kal jobb. (9°C). Ezen a képen a jobb alsó sarokban található.

De komolyra fordítva a szót. Itt egy sokat mondó kép azoknak, akik ilyen hűtő vásárlásán gondolkodnak. Szerintem igen meggyőző a hűtő teljesítménye. (Alpenföhn Matterhorn)

(#799) Bunken válasza Georg17 (#797) üzenetére

Bunken
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Látom te lecserélted a ház gyári ventieit AC-eskre, én majd WingBoost-okra akarom cserélni idővel. Nekem a ház még alig 2 hónapos úgyhogy a gyári ventik még jók na meg a WingBoost ventik még egy kicsit drágák, egy kicsit várok, hogy lejjebb menjen az áruk.

(#800) AirBooms válasza Georg17 (#798) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Te az erkélyen használod a géped??? Az Alpokban? :C :DDD

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.