Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#551) wutuka

wutuka
(fanatikus tag)

Beléphetek a klubba? :DD
Tulaja lettem Merlinclub jóvoltából egy Nordwandnak.Hát mit mondjak tekintélyes darab.Kék ledek is szépek,de ez nem annyira lényeges,inkább az,hogy szinte hangtalan.Egy I5-750 4 magoson csücsül,és bizony teszi a dolgát :C
Igaz a magas ramjaim mellett éppen elfér,szerencsém volt ;] Felszerelésére sem lehet panasz,igaz ki kellett szerelni az alaplapot a hátsó merevítés miatt,de élvezetes munka volt.

Szóval mindenkinek tudom egyenlőre ajánlani a márkát! :DD

Forza Inter!

(#552) Krisinto válasza wutuka (#551) üzenetére

Krisinto
(őstag)
LOGOUT blog

Gratulálunk!
Hőfokok hogy alakulnak?
Sima Norwand, vagy rev.b?(ha sima, akkor fekete ventije leddel, ha rev.b akkor átlátszó a venti leddel)

Roccat Taito-t keresek!

(#553) wutuka válasza Krisinto (#552) üzenetére

wutuka
(fanatikus tag)

Kék ledes,átlátszó ventivel..Rev.B.verzió.

RealTemp szerint a magok hőmérséklete 38-42 fok alapból,de nálam nincs tuning,mindent az alaplap,meg a proci rendez szükség szerint.3D -ben sem mennek a fokok 50 főlé.TX3-mam volt előtte,az is hasonlóan tartotta a hőmérsékletet,de az pörgött rendesen,és hangja is volt.
Ez azért minőségi különbség!

Forza Inter!

(#554) Krisinto válasza wutuka (#553) üzenetére

Krisinto
(őstag)
LOGOUT blog

Bár..nekem egy forró fejű Phenom x4 B25 alatt volt, és a TX3-at váltotta le, de ég és föld a különbség :K

Roccat Taito-t keresek!

(#555) smiti

smiti
(őstag)
LOGOUT blog

Szemezgetek ezzel a Brocken-el , de még mindíg bizonytalan vagyok. Nem raknátok fel saját képeket ? Legfőképpen olyan kéne, amin látszódik ( valamennyire legalább ) a hűtő rögzítése, hogy lássam kb. mennyi hely van körülötte.

Bár szerintem más bizonytalan embernek is segítene :K

Összes hirdetésem:http://href.hu/x/fb9b

(#556) Krisinto válasza smiti (#555) üzenetére

Krisinto
(őstag)
LOGOUT blog

Teszt

Roccat Taito-t keresek!

(#557) smiti válasza Krisinto (#556) üzenetére

smiti
(őstag)
LOGOUT blog

Fajin a teszt nagyon, ezt már régebben is olvastam, csak ebben ugye nincsennek saját képek és olyanok sem mint amire én igazán kíváncsi lennék :B

Összes hirdetésem:http://href.hu/x/fb9b

(#558) FireKeeper válasza smiti (#557) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én sajnos jó minőségű képekkel fényképező hiányában nem, de tapasztalatokkal szolgálhatok.
ugyan a cpu mögött van kivágva hely hűtő szerelésnek a CM690 II-n, de én inkább kikaptam az alaplapot. a szerelés nagyon kényelmesen ment, és kellően sok hely marad a proci mellett, bár az ultramagas Patriot Viper ramjaim nem fértek el a prochoz közeli két slotban, csak a távolabbi kettőben. a csavarok kézzel is betekerhetők, az egész cucc felrakható szerszám nélkül. plusz a gépbe beszerelve is volt elég hely hogy ez egyik csavart utólak kézzel ( ! ) kicsit meghúzzam. mindent összevetve az eddigi leg-felhasználóbarátabb hűtőm, pedig volt egy pár...

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#559) Yamaha R1

Yamaha R1
(kvázi-tag)

A Matterhorn vs Thermalright True meccs eredménye vajon mennyi lenne?

(#560) fagyalllo válasza Yamaha R1 (#559) üzenetére

fagyalllo
(tag)
LOGOUT blog

(#561) Yamaha R1 válasza fagyalllo (#560) üzenetére

Yamaha R1
(kvázi-tag)

Köszönöm, ez elég meggyőző teszt volt. :R

Azt hiszem, itt az ideje beújítani.

(#562) wutuka

wutuka
(fanatikus tag)

Jó kis teszt,valóban meggyőző! Ráadásul a fordulatszám milyen! :C

Forza Inter!

(#563) Tothgera30 válasza wutuka (#562) üzenetére

Tothgera30
(PH! kedvence)

A fordulatszám :F ? Az ventitől függ :U . Ugyanazzal a ventivel kéne megnézni az összeset, úgy érdekesebb lenne :K .

>>> http://xhref.com/11745b <<< "Az élet szívás, aztán meghalsz" - Stephenie Meyer

(#564) eladohardver

eladohardver
(senior tag)

Matternhorn(vagy, hogy írják) tulajok figyelmébe:
Ha netán felfogatót akarna valaki cserélni, és nagy kezű, mint én és nem férnének az újjai a két nagy "bumbis" csavarhoz az 2x is gondolja meg, hogy használljon fogót... Mert a bordában nincs végig vágva a menet, és olyan könnyen megszakad, mint ha vajba forrókést nyomnánk... Feltétlenül le kell szedni a ventit felfogató cserénél, úgy hozzáférnek a lapátkezűek is a csavarhoz...

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤ Használjatok DropBox-ot, mert nagyon jó (2Gb tárhely): http://db.tt/xYfvl0TD ¤

(#565) Sonec

Sonec
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Általában mindenki leveszi a ventit :U

LC-Power Tápok Topikja: http://href.hu/x/d1cd

(#566) Tothgera30 válasza eladohardver (#564) üzenetére

Tothgera30
(PH! kedvence)

...én úgy tudom hogy azon gyárilag, a dobozában nincs rajta a venti, csak utólag szereled fel, vagyis én úgy csinálltam.

>>> http://xhref.com/11745b <<< "Az élet szívás, aztán meghalsz" - Stephenie Meyer

(#567) eladohardver válasza Tothgera30 (#566) üzenetére

eladohardver
(senior tag)

ezért írtam azt amit írtam...

Sonec= éjjel 2 kor nem hiszem h ezen fog bárki is agyalni h lekéne kapni a ventit, hanem azon h legyenmákész...

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤ Használjatok DropBox-ot, mert nagyon jó (2Gb tárhely): http://db.tt/xYfvl0TD ¤

(#568) 127186HA

127186HA
(újonc)

http://hardverapro.hu/apro/tuning_hocsoves_cpu_torony_huto_intel_1366/hsz_1-50.html

eröl az EKL hütöröl mi a vélemény vagy miféle fajta ez?:)

(#569) sklopp válasza eladohardver (#567) üzenetére

sklopp
(senior tag)

Az ilyen módon való szerelés meg is hozza az eredményét... :K .

Az élet halált okozhat!

(#570) eladohardver válasza sklopp (#569) üzenetére

eladohardver
(senior tag)

ahaha

(#571) sklopp

sklopp
(senior tag)

Rendeltem a Brocken-hez Coolink SWIF2 120P ventit, kiváncsi leszek, csak teszt kedvéért, mi lesz a különbség. Majd közlöm az eredményeket.

[ Szerkesztve ]

Az élet halált okozhat!

(#572) Krisinto válasza 127186HA (#568) üzenetére

Krisinto
(őstag)
LOGOUT blog

Barkácsolós hűtő én ilyet nem vennék!

(#571) sklopp:
Max pár fok lesz majd a különbség.

[ Szerkesztve ]

Roccat Taito-t keresek!

(#573) fagyalllo

fagyalllo
(tag)
LOGOUT blog

Főleg Nordwand tulajok nézzék meg figyelmesen a képeket, a lefogatás pl. teljesen megegyezik: [link]

:)

[ Szerkesztve ]

(#574) fagyalllo

fagyalllo
(tag)
LOGOUT blog

Megtaláltam a gyártót is, van itt Nordwand, Heidi...
PC COOLER

(#575) sklopp válasza sklopp (#571) üzenetére

sklopp
(senior tag)

Megjött az SWIF2 P120. A hőfok különbség az eredeti Brocken ventihez képest elhanyagolható, Everest-Rendszer Stabilitásteszt szerint CPU-nál mindössze 1 fok. Terhelés alatt lehelletnyivel csendesebb, de talán csak bebeszélem magamnak, mivel mindkettő nagyon halk. Következtetés: felesleges a Brocken eredeti ventijét cserélni, igencsak jó darab.

[ Szerkesztve ]

Az élet halált okozhat!

(#576) paleinho válasza fagyalllo (#574) üzenetére

paleinho
(fanatikus tag)

jó darab, bár valószínű hogy hozzánk soha nem jut el ez az "OEM" verzió
frostytech teszt

(#577) fagyalllo válasza paleinho (#576) üzenetére

fagyalllo
(tag)
LOGOUT blog

Nézted az árárt? 29 USD!!!

(#578) paleinho válasza fagyalllo (#577) üzenetére

paleinho
(fanatikus tag)

biztos vitték mint a cukrot, most már 49USD
[link]

(#579) alias_bobo

alias_bobo
(kvázi-tag)

Hali!
Van egy kis gondom és szeretnék segítségeteket kérni. A szitu a következő: Van két db EKL "narancssárga" hűtőm chooky kollégátol van mindkettő. Az egyik egy X4 B55-re unlockolhato Phenom II X2 555 BE C3 procin, a másik egy nem unlockolható Phenom II X2 550 BE C2 procin van.
Alulfeszelve (mindkét procinál) 3,2GHz-en 1,175V-on szépen teszi a dolgát a hűtő, ilyenkor nem megy 55-56 fok fölé a CPU-k hőmérséklete 2-3 órás prime95 terhelés után sem, még a ventik sem pörögnek fel a minimum fordulatszámról.
Viszont érdekel hogy mégis mit tudnak a procik, gondoltam kipróbálom mit bírnak egy kis tuningban. Első körben 3,6GHz volt a cél 1,35V magfeszültség mellett ugy gondolom ennek így menni kell. Ment is viszont kb 5-6 perc prime után kékhalálozik a Win7 és rebootol, a CPU-k hőmérséklete elég hamar eléri a 65-68 fokot (már az első fél percben). Így arra gondolok hogy a tulmelegedés miatt indulnak ujra a gépek (mielőtt ujraindulnának a venti már maxon pörög). A moddolható procin lévő EKL hűtőn a gyári hőátadó közeg van a másikról pedig már elkopott az anyag mert elég sokféle procim volt az utóbbi időben.
A hűtések felszerelésekor észrevettem, hogy az EKL talpa nem fedi el teljesen a kupakot és körülbelül a képen látható pici rész kilóg: . Nagyon kicsit el tudtam tolni ugy hogy többet takarjon. Bár szerintem ez nem okozhatja a problémát mivel a cpumagok nem a kupak szélére, hanem a közepére vannak pozicionálva, így a magok felett van a hűtő biztosan.
A kérdésem az hogy ennyire gyenge lenne ez a hűtő? Egyébként 3,2GHz-en alapfeszültségen is tulmelegszik prime alatt és ujraindul a gépezet igaz kicsit talán tovább bírja.
Mi lehet a probléma? Kicsi az EKL ezekhez a procikhoz? Esetleg cseléljem le a gyári hővezetőt egy jobbra (MX2)? Várom a javaslatokat, ötleteket.
Előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

Üdv, alias_bobo

(#580) sklopp válasza alias_bobo (#579) üzenetére

sklopp
(senior tag)

Az, hogy ennyi felület kimarad a hűtő talpa alól, nem sokat számít. Hűtőpaszták terén a margarin és a világ legjobb pasztája között legjobb esetben is 3-4 fok a különbség tesztek szerint. Jó eséllyel ennyit tud a hűtő, legalábbis ezekkel a procikkal. Erősebb=sokkal zajosabb ventivel valamelyest javítható a hűtés hatásfoka.

Az élet halált okozhat!

(#581) alias_bobo válasza sklopp (#580) üzenetére

alias_bobo
(kvázi-tag)

No akkor még egy kérdés: Ki melyik Alpenföhn hűtést ajánlja a Phenom II X2 555 BE @ 4core procihoz? Brocken? Groß-Glockner? Nordwand revB? Matterhorn?
Van valakinek ilyen procija (milyen hűtő van rajta)?
Előre is köszönöm.

Üdv, alias_bobo

(#582) fagyalllo válasza alias_bobo (#581) üzenetére

fagyalllo
(tag)
LOGOUT blog

A felsoroltak közül bármelyiket választhatod, mindegyik bírni fogja az általad leírt alap tuningot.

(#583) alias_bobo válasza fagyalllo (#582) üzenetére

alias_bobo
(kvázi-tag)

Már csak el kell döntenem melyik tetszik jobban :K
Mindegyiket szépnek tartom...

Üdv, alias_bobo

(#584) wutuka válasza alias_bobo (#583) üzenetére

wutuka
(fanatikus tag)

Nekem Nordwand van.Blue ledekkel.Halk,jól hűt,és csinin néz ki..Ajánlott erősen!

Forza Inter!

(#585) alias_bobo válasza alias_bobo (#579) üzenetére

alias_bobo
(kvázi-tag)

Üdv!
Újra megnéztem az unlockolható procimat, nem hagyott nyugodni.
Annyit tettem hogy a magfeszültséget 1,35V helyett 1,375V-ra állítottam, valamint be volt ugye kapcsolva a CPU Quiet Fan nevű jóság 55C fok/Slow beállításokon namost én az 55 fok helyett 45C fokra tettem és igy induláskor halk a gépezet és prime terhelés alatt nem ment 64-66C fok fölé a CPU!!! A C'n'Q és egyéb jóságok teszt idejére kikapcsolt állapotban voltak.
Tehát az EKL Cold Tower is teszi a dolgát szépen, viszont nekem kell egy Alpenföhn hűtés ;] akkor is!

Üdv, alias_bobo

(#586) sklopp válasza alias_bobo (#585) üzenetére

sklopp
(senior tag)

Én a Brocken-re szavazok.

Az élet halált okozhat!

(#587) alias_bobo válasza sklopp (#586) üzenetére

alias_bobo
(kvázi-tag)

A Brockennél az a baj hogy AM2-re csak ugy szerelhető fel hogy a táp felé fúj, az nem olyan nyerő, mert akkor a tápban fog visítani a venti :( . A Groß-Glockner már annyira nem tetszik a formája miatt, tehát marad a Nordwand vagy a Matterhorn :K .
Vagy Brocken, de akkor vennem kell egy olyan házat amiben alul van a táp helye.

Esetleg van-e valakinek Brocken AMD-re és mennyire baj az hogy a táp felé fújja a meleget?

[ Szerkesztve ]

Üdv, alias_bobo

(#588) vbbb

vbbb
(őstag)

Üdv!

EKL Alpenföhn Groß Clock'ner hűtővel kapcsolatban érdekelne pár tapasztalat. Tuninghoz szeretnék venni hűtőt és ez is a látómezőmbe került. :)

(Mugen 2 vagy Xigmatek lenne a máik két jelöltem.)

http://voneout.freeblog.hu/

(#589) Jimy83

Jimy83
(tag)

Üdv hamarosan tervezem lecserélni az asus aritc sqare-t egy alpenföhn matterhorn-ra.
Milyen a gyári ventilátora , mondjuk egy swif2-höz viszonyítva? Érdemes lecserélni vagy jól végzi a dolgát?
Illetve kb. menyivel hűlne a procim 5-10 fok?.

(#590) sklopp válasza alias_bobo (#587) üzenetére

sklopp
(senior tag)

Egyáltalán nem baj, ha a táp felé fúj a venti. Ellenkezőleg. Hangban semmi különbség, hűtés szempontból érdekes módon pedig valamivel hűvösebb a proci (mikor infókat keresgéltem a Brockenről, valamelyik német tesztoldal próbálta mindkét pozícióban, így volt alacsonyabb a proci hőfok, ha jól emlékszem, 3 fokkal). Régebben volt Coolink Bat-om, annál is ez volt a helyzet, tehát ne aggasszon a dolog. Mellesleg Intel-en is így használom.

Az élet halált okozhat!

(#591) sklopp válasza Jimy83 (#589) üzenetére

sklopp
(senior tag)

A hűtőt érdemes lecserélni. A Matterhorn ventijét nem. [link]

Az élet halált okozhat!

(#592) alias_bobo válasza sklopp (#590) üzenetére

alias_bobo
(kvázi-tag)

Köszönöm az infókat!
Végülis a Brocken lett, Merlinclub-tól az uccsó bemutatódarab, már várom nagyon!
Juhhéj!

Üdv, alias_bobo

(#593) Jimy83 válasza sklopp (#591) üzenetére

Jimy83
(tag)

Ok , kösz az infot.

[ Szerkesztve ]

(#594) wutuka válasza alias_bobo (#592) üzenetére

wutuka
(fanatikus tag)

Jó boltot csináltál! :DD Jó áron is,ha bemutató db.volt.
Én is tőle vettem a Nordwandot! Királyok ezek a hűtők!

Forza Inter!

(#595) sklopp válasza alias_bobo (#592) üzenetére

sklopp
(senior tag)

Én is Merlintől rendeltem, szintén bemutató darabot, nem bántam meg. Maximálisan korrekt eladó.

[ Szerkesztve ]

Az élet halált okozhat!

(#596) Jimy83

Jimy83
(tag)

Na megrendeltem az alpenföhn matterhorn-t , adnak hozzá pasztát nem tudja valaki?

(#597) Savanya válasza Jimy83 (#596) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

Adnak hozzá egy icipici fecskendőben .

(#598) Lacc88

Lacc88
(senior tag)

Sziasztok !

Az lenne a kérdésem , hogy nézegettem ezeket az Alpenföhn -ös cuccokat , és lenne ö > Alpenföhn Brocken Purple Edition meg ő > Alpenföhn Nordwand RevB .

Melyik jobb , és mennyivel ? a válaszokat előre is köszönöm .

Real Madrid (L) Xbox 360 gamertag -> ZeusJunior0807

(#599) sklopp válasza Lacc88 (#598) üzenetére

sklopp
(senior tag)

Legjobb, ha elolvasod a gyártó adatait, aztán választasz:[link]. Szerintem egyébként nagyon hasonló teljesítményű a két hűtő. Én mondjuk Brocken párti vagyok.

[ Szerkesztve ]

Az élet halált okozhat!

(#600) vbbb

vbbb
(őstag)

Egy Nordwand-al szállok be a klubba mert 300forinttal volt csak drágább mint a Mugen 2 :DD

http://voneout.freeblog.hu/

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.