akkor minek cseréled le a hypert? Csodát ne várj ezektől sem..
a PH-n az a rossz,hogy mindenki pesten lakik...

akkor minek cseréled le a hypert? Csodát ne várj ezektől sem..

Köszönöm
, jó lefogatóval van feltéve de már tudom mi a probléma.
http://www.youtube.com/watch?v=eQrnyiRZaUQ ->>> Az Első FragMovivem csak OFFLINE -> LAN FRAGEKBŐL

Szerintem azért akarja lecserélni mert félre értette az Ivi melegedésével kapcsolatos hírt.
És azt hiszi hogy a 77Wos ivi több hőt fog termelni mint a 95Wos szandi. Mikor ez nem így van, főleg mivel az övé nem K-s modell. Csak azt a 77 W-nyi hőt lassabban tudja leadni mint PL: a szandi a 95W-ot (ez csak egy példa nem tudom hogy melyik ivi melyik szandinál melegszik jobban), így a cpu hőmérséklete lehet, hogy magasabb lenne (a gyári hűtéssel). De a hyper 212 sokkal erősebb hűtő mint a gyárija szóval még ez sem állna fenn. De ha prime alatt 62-63 C lenne az Ivi az sem lenne gond, annál melegebb meg úgy sem lesz.
Persze a brocken tényleg más ligában játszik és tényleg fog neki hozni pár vagy jó pár fokot ha cserél.
[ Szerkesztve ]
Gép a profilban. Eddigi mobiljaim: S.E.K300i => S.E.K800i => S.E.K800i ...........................Jelenleg: S.E. Live with Walkman WT19i User...................... "Hát akkor b*sszák meg ezek a b*zi trollok!" - Bocha

Végül is most 6100 Ft ért meglenne a brocken,a hypert eladom 5000 körül,és így van egy kicsit jobb hűtőm,nem sok többlet kiadással.
A másik meg lehet vajon kapni majd lefogatót a 1150 es foglalathoz jövőre a mostani hűtőkhöz?vagy kijön egy újabb rev?

A gond az volt, hogy lehet a lapon nem volt megfelelő a lyuk de kajak
egyszerűen nem passzolt... fél óra szenvedés után 775ös felfogatóval lett megoldva.
9db Piros ponty || Az élet olyan mint a bicikli, hajtani kell hogy eltudj érni valamit.

Ha így el tudod üzletelni a 212-t akkor mindenféle képen megéri a váltás. 
Biztos, hogy meg lehet majd oldani. Majd beszélsz Merlinnel és ő tuti tud majd hozatni hozzá lefogatót. 
Gép a profilban. Eddigi mobiljaim: S.E.K300i => S.E.K800i => S.E.K800i ...........................Jelenleg: S.E. Live with Walkman WT19i User...................... "Hát akkor b*sszák meg ezek a b*zi trollok!" - Bocha

AZ eddigi hírek és infók szerint az 1150 kompatibilis lesz az 1155/1156-os kialakítással
Notebook-PC alaplap, VGA, TFT javítás, chip, cpu foglalat, csatlakozó cserék, reball / Alpenföhn, Deepcool cuccok
Szia!
Ha majd a Wing-Boost ventiket egymás után fűzök 2 vagy 3 darabot akkor az alaplap rendesen tudja majd szabályozni a fordulatukat?
Csak azért, mert az alaplapomon csak 2 db PWM-es csatlakozó van.
Összes hirdetésem:http://href.hu/x/fb9b

1155-el raktam fel a broken-t végül, nekem rendesen felment, igaz a csavarokat azért érzéssel húztam rá.
775-el meg asrock lapon kb 5-10 fokkal el vannak forgatva a lyukak, azért lehetett kicsit ferdén valakinek hűtő (mondjuk nem 25 fokkal...)
Hűteni nagyon jól hűti az I5-öt, a venti viszont nagyon motorhangos, azt majd le fogom cserélni.
---
Valaki kérdezte elfér-e alá a ram, a Corsair LP és a venti közé be tudtam dugni az ujjam, szóval kb 5mm hely még ki is maradt felette.
[ Szerkesztve ]

Szia!
Ezekhez a használt Brockenekhez jár s1155 lefogató?
Gaga

Igen.
összerántottam a tesztpadot.
pár hűtőt teszteltem. csak elnagyoltan.
ez e6300-zla ráfaragtam. elfeljtettem, ghy azt azért is vágtam félre, mert meg van hülyülve a hőszenzor. akármit csinálok idle70, load 75 fok...
úgyhogy beraktam egy e1200-at, és azt feszeltem szénné.
bios 1.475@ load 1.440v-on tartható borzaskával priem-on 80 alatt. (egy régi xp volt a lapomon, és a tetes linx nem akart futni... 
jó lenne tudni, hogy egy az E1200 mennyit zabálhat ekkora feszen. 
elég offos téma, de ha el tudnátok navigálni, ahonnan ezt megtudom.... 
felraktam borzaska kiindulópontját is, egy 6 csövesl (2x6 u), eklt. amin az össz lemezfelület kb. annyi, mint a borzaskán. (ugye csomó lemez a lyukak körül le lett vágva, de 1.5x annyi lyuk van.)
hát az 1.35v.on pillanat alatt elvérzett. szépen és gyorsan felfűtődött, de 80-nál még be sem lassult a tempója, úgy hogy lakapcsoltam.
a szétfűrészelt gottahard pedig tökéletes lesz egy olyan felvő és rácsos tetjű házba, mint az én htpc-m. kicsit behajtva a kiálló nagy bordát mini ninja magasságú, de többet tud, mint a mini ninja szétfűrészelt veziójánál si. egy picit alulfeszlet q8000-est vígan el fog vinni passzívban.
(lehet, hogy a gotthard-ot meg is kéne tartanom...)
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Nincs egy fogyimérőd?
van, de mit csináljak vele?
mert abból, ha tudom, hogy a gép a konnektorból mennyit vesz föl semit nem fogok a proci fogyasztására következteni. (a pontos táphatásfok és a többi fogysztó w-ra pontos ismerete nélkül...)
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Hali
Asrock 970 exteme 3 vagy 4-es alaplapot szeretnék venni. A kérdésem az volna, hogy egy EKL Brocken cpu hűtőt vennék, beletudnám e az első foglalatba rakni a corsair vengenance ramom!
Előre is köszönöm!

Köszi a választ! 
(#2218) Merlinclub válasza FuRiONight (#2216) üzenetére

Be tudod tenni
Notebook-PC alaplap, VGA, TFT javítás, chip, cpu foglalat, csatlakozó cserék, reball / Alpenföhn, Deepcool cuccok
tudom, unalmas, de mit csináljak... 
a 18-as borzaska után csak meglesz a 24 csöves dupla ekl is. 2*(6+6)...
kicsit meredek volt a fűrészelés, több mint egy óráig, lépésben nyomtam. kb. 1mm-en belül a csövektől...
paradox módon a több csövet majdnem könnyebben el tudtam rendezni, mint a 18-asnál.
sokkal jobb is lesz, mint a borzaska 1. nem fog bekerülni az alsó blokk és az emelet közé egy réz laposrúd, ami a lefogatásban segédkezett, drasztikusan rontva az emeleti hőcsövek hatékonyságát. kimarad 1 ragasztás és 5mm vastag réz.
a lefogatóhoz való rögzítéstegy "T" profillal fogom megoldani. amit csavar + erős ragasztással odafogom. de ez hosszú...
tehát a több cső, hatékonyabb "emelet", és remélhetőleg az aluprofil bordázat miatt jóval keményebb cucc lesz. előre borítékolom, hogy ez nem kb. 120w-ot fog tudni passzívan, mint ahogy borzaskát számoltam a teszt után, hanem simán 150w+.
igen, igen: az bizony 24 oszlopocska...
[ Szerkesztve ]

Beteg dolgokat művelsz

i7 2600k, Asus P8Z68-V Gen3, Noctua NH-D14, Enermax NAXN 600W. 8GB Kingston HyperX, ASUS GTX 560Ti 448 DCII. NZXT Phantom 410 Black. 1TB Hitachi HDD. Logitech G500, G35, Razer szőnyeg, LG Optimus Black

Dehogy unalmas!

Sőt igazából a hűtők gyártása mellett (ha lenne időd) csinálhatnál egy mega tesztet is a még ép és a már átalakított hűtésekkel is 
Csak kár, hogy nincs egy olyan "kazánod" ami pontosan mutatja a hőfokokat. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Biztos tanulságos lenne 

sziasztok
az Alpenföhn Brocken jobb, mint a cm hyper 212+? és elfér a hűtő egy cm elite 430-ban?

Az elsőre a válasz igen ráadásul sokkal 
Elfér az Elite 430-ban, és még marad 5mm helyed is 
[ Szerkesztve ]

az bőven elég 
amúgy nekem am3+ konfigra menne, és úgy olvastam, hogy csak egy irányba lehet felrögzíteni, nem nagy gond ez? amúgy mindegyik ilyen márkájú hűtő csak ebbe az irányba rögzíthető fel?

A legtöbb Alpenföhn AMD esetében csak így szerelhető fel. Bár az utóbbi időben egyre jobban munkálkodnak azon, hogy "normálisan" lehessen felszerelni őket.
Mivel a 430 felül is ki van perforálva így nem gond. Sőt ez az elrendezés még hatékonyabb is. Ugyebár a meleg levegő felfele száll
Csak az emberek a vízszintes elrendezést szokták meg, így furcsa nekik ez a formáció.

köszi az információt és segítséget. akkor veszek egy ilyet 

nem csinálok széleskörű tesztelgetést. az csak trolletetésre jó.
nekem elég az, hogy legyen valami viszonytási alapom, amiből sorrendet fel tudok állítni, és látok pár hőfokt, a feszelésből nagyjából ki tudom számolni a kb. fogyasztást.
de úgy néz ki, nemsokára meg tudom egy fúrumtásnál kínálni egy x6-os amd-vel....

Matterhorn pl meg csak vízszintesen 

Nem lenne célravezetőbb, ha egyszerűen rákötöznél egy sündisznót a procira?
Ez király!

sündisznót? élve? 
a rákot kell úgy főzni, nem?

[ Szerkesztve ]

Van valakinek brocken 185cm széles házba?befér?

Jó lesz az 185mm nek is. 
Amúgy a Brocken 158mm így elvileg beférhet. 
De ez nagyon ház függő. Számít, hogy hagytak-e ki helyet hátul az alaplapi tálca mögött a kábeleknek vagy sem, ha hagytak ki akkor mennyit . Esetleg van-e valamilyen akadályozó tényező a proci felőli oldal lapon.
Csak úgy lehetsz biztos benne, ha van valami infó a házadról a gyári honlapon. Vagy leszeded a mostani hűtést és a proci kupakjától vonalzóval leméred, hogy mennyi hely is van ott. 

Valószínű hogy nem...
A politikusok a javadat akarják. Oda ne add nekik!
Egy kis kedvcsináló a Wing-Boost ventikhez:
A PWM csatlakozásnak köszönhetően rendkívül széles skálán szabályozható, az alaplapom olyan 650 - 1600 RPM között állítja.
A fordulatot visszavéve szinte hangtalan, 1600-as fordulaton viszont megjön a hangja, de ekkor már olyan vihart kavarnak, hogy még a függönyt is mozgatja ami durván 50 cm-re van felette.
Szépen elrendeztél minden kábelt, ügyes munka. 
A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

Ha lenne ledes meg fele ennyibe kerülne,akkor jöhetne.

Ha lenne Dacia Mercedes minőségben, és kicsit jobb felszereltséggel, akkor az sem Logan áron menne ugye? 

A fele ennyibe kerülne érthető.
De a ledes? A számítógép nem karácsonyfa . 
Amúgy Féláron nálam van egy a polcon feleslegesbe .
A nők olyanok mint a parkoló ,a jobbak vagy foglaltak vagy fizetősek.

Hú ez nem semmi. Jó cuccok. 
Nagyon beválhattak ezek a ventik neked, ha házhűtésre is ezeket használod. 

Motorhangja mennyi van 900-as fordulat alat? Szeretnék emberi füllel hallhatatlan gépet építeni amikor nincs terhelve a jószág.
Én 1100 környékén járatom, de ott sem hallani - pedig háklis vagyok a zajra szintén. 1200-1300 körül kezdi hallatni a hangját.
B@kker, kész felhőkarcoló a házad az enyémhez képest... 

Köszi szépen, ezért kell ssd-vel próbálgatni a hangját, vagy pendrive-ról bootolva 
Még nézelődök valami olcsóbb kb ilyen légszállítású/halk 12 centis venti után, egyedül az ára ami nekem kicsit meredek, külsőre/ránézésre megnyerő.

Hát ami ugyanilyen minőségben az árban is ugyan ilyen lesz, vagy drágább ennél.
Szerintem nem olyan sokkal nagyobb ez. 
Jaj, nem semmi. Honnan van Neked ennyi hőcsöved? Apropó, ezeket lehet fűrészelni, majd újra lezárni? Mi van bennük? Levegő, víz, olaj, stb.?

Jól látom, hogy Nordwand alap és Sella párosítás látható a képen?
Persze itt ott azért reszeltél rajta.

Kíváncsi vagyok, hogy milyen lamellát kapnak majd 
ezek hűtők, megkopasztás után.
kis ph-s elmélet.
nem lehet, (azaz nem érdemes), fűrészelni, újra lezáérni.
alacsony noymáson desztvíz van bennük. meg még pár dolog, linkelt írásban benne van.
(#2251) DrJános
nem tudom a nevüket, de nem norwand, vagy mifene.
nem lemezeket, hanem miniatűr, mart, esztergált aluprofil bordákat.
[ Szerkesztve ]
No, erre voltam kíváncsi - tehát desztillált víz van bennük. 
Tény, eddig én is azt tanácsoltam, ne vágdossuk, de a képek alapján azért csak beütött az isteni szikra, hogy valóban nem javasoltam hülyeséget...? De akkor jó volt a megérzésem. 

Mennyi géped van neked?

Amúgy grat a cuccokhoz. 
Te vásároltad fel az összes jóárasított Brocken-t? 

Dehogy az összeset 

látom már! a háttérben lévő konvektort akarod hűteni 
16 broken vs. főgáz budapest 
remélhetőleg valhol távol éppen készül pár próba borda, (
), de addig sem bírtam ki, hogy megnézzem hogyan húzhatóak fel, hosszan a 6-os furat + dörzsár után a kajla csövekre, ilyen hossza a cuccok. erre 8x1-es alucsövet is bevetettem. és még az is felment. (igaz, már 8mm-es conrad-nál bevált a technika, de azok 8.1 körülrere fel lettek árazva.)
itt egy nagy nyers alurúd is. ilyenekből lesznek a megmart (esztergált ?), bordák. 18 db.
a diszipációs képességük saccolva valahol az 5-10w között lesz, valszeg 7-8w.
első körben lesz fekete.
majd drágábban kék, zöld, és piros is az amd-seknek, ha az amd lefogatót is rendezni tudom...
pasztázás nélkül is végeztem egy hővezetés tesztet, amikor is minimális az érinkező felületek nagysága a hengerpalástoknál. döbenetes sebességgel átvették még így is az alurudak a hőt. jó lesz ez...
idővel nyugodtan lehet koppintani, mert piszok drága móka lesz, nagy sorozatban nem lesz keletje.. de ha valaki mégis rákap az ízére, és lemásolja, van még egy tucat ötletem....