Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#2201) betegphiu válasza Mans20 (#2197) üzenetére

betegphiu
(kvázi-tag)

akkor minek cseréled le a hypert? Csodát ne várj ezektől sem..

a PH-n az a rossz,hogy mindenki pesten lakik...

(#2202) Merlinclub válasza SpZ (#2199) üzenetére

Merlinclub
(fanatikus tag)

Brocken LGA1155 [link]

És hogy kell feltenni: [link]

Az irány szabadon választható!

betegphiu
A kettő nem egy súlycsoport....... :N

[ Szerkesztve ]

Notebook-PC alaplap, VGA, TFT javítás, chip, cpu foglalat, csatlakozó cserék, reball / Alpenföhn, Deepcool cuccok

(#2203) SpZ válasza Merlinclub (#2202) üzenetére

SpZ
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszönöm :R , jó lefogatóval van feltéve de már tudom mi a probléma.

http://www.youtube.com/watch?v=eQrnyiRZaUQ ->>> Az Első FragMovivem csak OFFLINE -> LAN FRAGEKBŐL

(#2204) DrJános válasza betegphiu (#2201) üzenetére

DrJános
(fanatikus tag)

Szerintem azért akarja lecserélni mert félre értette az Ivi melegedésével kapcsolatos hírt.

És azt hiszi hogy a 77Wos ivi több hőt fog termelni mint a 95Wos szandi. Mikor ez nem így van, főleg mivel az övé nem K-s modell. Csak azt a 77 W-nyi hőt lassabban tudja leadni mint PL: a szandi a 95W-ot (ez csak egy példa nem tudom hogy melyik ivi melyik szandinál melegszik jobban), így a cpu hőmérséklete lehet, hogy magasabb lenne (a gyári hűtéssel). De a hyper 212 sokkal erősebb hűtő mint a gyárija szóval még ez sem állna fenn. De ha prime alatt 62-63 C lenne az Ivi az sem lenne gond, annál melegebb meg úgy sem lesz.

Persze a brocken tényleg más ligában játszik és tényleg fog neki hozni pár vagy jó pár fokot ha cserél.

[ Szerkesztve ]

Gép a profilban. Eddigi mobiljaim: S.E.K300i => S.E.K800i => S.E.K800i ...........................Jelenleg: S.E. Live with Walkman WT19i User...................... "Hát akkor b*sszák meg ezek a b*zi trollok!" - Bocha

(#2205) Mans20 válasza DrJános (#2204) üzenetére

Mans20
(őstag)

Végül is most 6100 Ft ért meglenne a brocken,a hypert eladom 5000 körül,és így van egy kicsit jobb hűtőm,nem sok többlet kiadással.

A másik meg lehet vajon kapni majd lefogatót a 1150 es foglalathoz jövőre a mostani hűtőkhöz?vagy kijön egy újabb rev?

(#2206) lecsokolbi válasza thboxx (#2200) üzenetére

lecsokolbi
(kvázi-tag)

A gond az volt, hogy lehet a lapon nem volt megfelelő a lyuk de kajak :DDD egyszerűen nem passzolt... fél óra szenvedés után 775ös felfogatóval lett megoldva.

9db Piros ponty || Az élet olyan mint a bicikli, hajtani kell hogy eltudj érni valamit.

(#2207) DrJános válasza Mans20 (#2205) üzenetére

DrJános
(fanatikus tag)

Ha így el tudod üzletelni a 212-t akkor mindenféle képen megéri a váltás. ;)

Biztos, hogy meg lehet majd oldani. Majd beszélsz Merlinnel és ő tuti tud majd hozatni hozzá lefogatót. :K

Gép a profilban. Eddigi mobiljaim: S.E.K300i => S.E.K800i => S.E.K800i ...........................Jelenleg: S.E. Live with Walkman WT19i User...................... "Hát akkor b*sszák meg ezek a b*zi trollok!" - Bocha

(#2208) Merlinclub válasza Mans20 (#2205) üzenetére

Merlinclub
(fanatikus tag)

AZ eddigi hírek és infók szerint az 1150 kompatibilis lesz az 1155/1156-os kialakítással

Notebook-PC alaplap, VGA, TFT javítás, chip, cpu foglalat, csatlakozó cserék, reball / Alpenföhn, Deepcool cuccok

(#2209) smiti válasza Merlinclub (#2208) üzenetére

smiti
(őstag)
LOGOUT blog

Szia!

Ha majd a Wing-Boost ventiket egymás után fűzök 2 vagy 3 darabot akkor az alaplap rendesen tudja majd szabályozni a fordulatukat?
Csak azért, mert az alaplapomon csak 2 db PWM-es csatlakozó van.

Összes hirdetésem:http://href.hu/x/fb9b

(#2210) Jack@l válasza lecsokolbi (#2206) üzenetére

Jack@l
(senior tag)

1155-el raktam fel a broken-t végül, nekem rendesen felment, igaz a csavarokat azért érzéssel húztam rá.
775-el meg asrock lapon kb 5-10 fokkal el vannak forgatva a lyukak, azért lehetett kicsit ferdén valakinek hűtő (mondjuk nem 25 fokkal...)
Hűteni nagyon jól hűti az I5-öt, a venti viszont nagyon motorhangos, azt majd le fogom cserélni.
---
Valaki kérdezte elfér-e alá a ram, a Corsair LP és a venti közé be tudtam dugni az ujjam, szóval kb 5mm hely még ki is maradt felette.

[ Szerkesztve ]

(#2211) Gaga_30 válasza Merlinclub (#2208) üzenetére

Gaga_30
(tag)

Szia!

Ezekhez a használt Brockenekhez jár s1155 lefogató?

Gaga

(#2212) Smani válasza Gaga_30 (#2211) üzenetére

Smani
(senior tag)

Igen.

(#2213) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

összerántottam a tesztpadot.
pár hűtőt teszteltem. csak elnagyoltan.
ez e6300-zla ráfaragtam. elfeljtettem, ghy azt azért is vágtam félre, mert meg van hülyülve a hőszenzor. akármit csinálok idle70, load 75 fok...

úgyhogy beraktam egy e1200-at, és azt feszeltem szénné.

bios 1.475@ load 1.440v-on tartható borzaskával priem-on 80 alatt. (egy régi xp volt a lapomon, és a tetes linx nem akart futni... :((

jó lenne tudni, hogy egy az E1200 mennyit zabálhat ekkora feszen. :F
elég offos téma, de ha el tudnátok navigálni, ahonnan ezt megtudom.... :R

felraktam borzaska kiindulópontját is, egy 6 csövesl (2x6 u), eklt. amin az össz lemezfelület kb. annyi, mint a borzaskán. (ugye csomó lemez a lyukak körül le lett vágva, de 1.5x annyi lyuk van.)
hát az 1.35v.on pillanat alatt elvérzett. szépen és gyorsan felfűtődött, de 80-nál még be sem lassult a tempója, úgy hogy lakapcsoltam.

a szétfűrészelt gottahard pedig tökéletes lesz egy olyan felvő és rácsos tetjű házba, mint az én htpc-m. kicsit behajtva a kiálló nagy bordát mini ninja magasságú, de többet tud, mint a mini ninja szétfűrészelt veziójánál si. egy picit alulfeszlet q8000-est vígan el fog vinni passzívban.
(lehet, hogy a gotthard-ot meg is kéne tartanom...)

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#2214) Smani válasza szab.tam (#2213) üzenetére

Smani
(senior tag)

Nincs egy fogyimérőd?

(#2215) szab.tam válasza Smani (#2214) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

van, de mit csináljak vele?
mert abból, ha tudom, hogy a gép a konnektorból mennyit vesz föl semit nem fogok a proci fogyasztására következteni. (a pontos táphatásfok és a többi fogysztó w-ra pontos ismerete nélkül...)

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#2216) FuRiONight

FuRiONight
(senior tag)

Hali

Asrock 970 exteme 3 vagy 4-es alaplapot szeretnék venni. A kérdésem az volna, hogy egy EKL Brocken cpu hűtőt vennék, beletudnám e az első foglalatba rakni a corsair vengenance ramom!

Előre is köszönöm!

(#2217) Gaga_30 válasza Smani (#2212) üzenetére

Gaga_30
(tag)

Köszi a választ! :R

(#2218) Merlinclub válasza FuRiONight (#2216) üzenetére

Merlinclub
(fanatikus tag)

Be tudod tenni

(#2219) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

tudom, unalmas, de mit csináljak... :U
a 18-as borzaska után csak meglesz a 24 csöves dupla ekl is. 2*(6+6)...

kicsit meredek volt a fűrészelés, több mint egy óráig, lépésben nyomtam. kb. 1mm-en belül a csövektől...

paradox módon a több csövet majdnem könnyebben el tudtam rendezni, mint a 18-asnál.

sokkal jobb is lesz, mint a borzaska 1. nem fog bekerülni az alsó blokk és az emelet közé egy réz laposrúd, ami a lefogatásban segédkezett, drasztikusan rontva az emeleti hőcsövek hatékonyságát. kimarad 1 ragasztás és 5mm vastag réz.
a lefogatóhoz való rögzítéstegy "T" profillal fogom megoldani. amit csavar + erős ragasztással odafogom. de ez hosszú...
tehát a több cső, hatékonyabb "emelet", és remélhetőleg az aluprofil bordázat miatt jóval keményebb cucc lesz. előre borítékolom, hogy ez nem kb. 120w-ot fog tudni passzívan, mint ahogy borzaskát számoltam a teszt után, hanem simán 150w+.

igen, igen: az bizony 24 oszlopocska...

[ Szerkesztve ]

(#2220) jocek91 válasza szab.tam (#2219) üzenetére

jocek91
(tag)

Beteg dolgokat művelsz :C :DDD

i7 2600k, Asus P8Z68-V Gen3, Noctua NH-D14, Enermax NAXN 600W. 8GB Kingston HyperX, ASUS GTX 560Ti 448 DCII. NZXT Phantom 410 Black. 1TB Hitachi HDD. Logitech G500, G35, Razer szőnyeg, LG Optimus Black

(#2221) szab.tam válasza jocek91 (#2220) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:R :))

(#2222) DrJános válasza szab.tam (#2219) üzenetére

DrJános
(fanatikus tag)

Dehogy unalmas! :DD :C

Sőt igazából a hűtők gyártása mellett (ha lenne időd) csinálhatnál egy mega tesztet is a még ép és a már átalakított hűtésekkel is :D

Csak kár, hogy nincs egy olyan "kazánod" ami pontosan mutatja a hőfokokat. ;]
Biztos tanulságos lenne :D

(#2223) kungzi

kungzi
(őstag)

sziasztok

az Alpenföhn Brocken jobb, mint a cm hyper 212+? és elfér a hűtő egy cm elite 430-ban?

(#2224) DrJános válasza kungzi (#2223) üzenetére

DrJános
(fanatikus tag)

Az elsőre a válasz igen ráadásul sokkal :D

Elfér az Elite 430-ban, és még marad 5mm helyed is :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2225) kungzi válasza DrJános (#2224) üzenetére

kungzi
(őstag)

az bőven elég :DDD

amúgy nekem am3+ konfigra menne, és úgy olvastam, hogy csak egy irányba lehet felrögzíteni, nem nagy gond ez? amúgy mindegyik ilyen márkájú hűtő csak ebbe az irányba rögzíthető fel?

(#2226) DrJános válasza kungzi (#2225) üzenetére

DrJános
(fanatikus tag)

A legtöbb Alpenföhn AMD esetében csak így szerelhető fel. Bár az utóbbi időben egyre jobban munkálkodnak azon, hogy "normálisan" lehessen felszerelni őket.

Mivel a 430 felül is ki van perforálva így nem gond. Sőt ez az elrendezés még hatékonyabb is. Ugyebár a meleg levegő felfele száll :D Csak az emberek a vízszintes elrendezést szokták meg, így furcsa nekik ez a formáció.

(#2227) kungzi válasza DrJános (#2226) üzenetére

kungzi
(őstag)

köszi az információt és segítséget. akkor veszek egy ilyet :C

(#2228) szab.tam válasza DrJános (#2222) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:R

nem csinálok széleskörű tesztelgetést. az csak trolletetésre jó.
nekem elég az, hogy legyen valami viszonytási alapom, amiből sorrendet fel tudok állítni, és látok pár hőfokt, a feszelésből nagyjából ki tudom számolni a kb. fogyasztást.

de úgy néz ki, nemsokára meg tudom egy fúrumtásnál kínálni egy x6-os amd-vel....

(#2229) Smani válasza DrJános (#2226) üzenetére

Smani
(senior tag)

Matterhorn pl meg csak vízszintesen :)

(#2230) betegphiu válasza szab.tam (#2219) üzenetére

betegphiu
(kvázi-tag)

:B

(#2231) Grafy12 válasza szab.tam (#2219) üzenetére

Grafy12
(kvázi-tag)

Nem lenne célravezetőbb, ha egyszerűen rákötöznél egy sündisznót a procira? :DDD Ez király! :DD :R

(#2232) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:R :))

sündisznót? élve? :F
a rákot kell úgy főzni, nem? :U :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2233) Mans20 válasza szab.tam (#2232) üzenetére

Mans20
(őstag)

Van valakinek brocken 185cm széles házba?befér?

(#2234) DrJános válasza Mans20 (#2233) üzenetére

DrJános
(fanatikus tag)

Jó lesz az 185mm nek is. :DDD

Amúgy a Brocken 158mm így elvileg beférhet. :K

De ez nagyon ház függő. Számít, hogy hagytak-e ki helyet hátul az alaplapi tálca mögött a kábeleknek vagy sem, ha hagytak ki akkor mennyit . Esetleg van-e valamilyen akadályozó tényező a proci felőli oldal lapon.

Csak úgy lehetsz biztos benne, ha van valami infó a házadról a gyári honlapon. Vagy leszeded a mostani hűtést és a proci kupakjától vonalzóval leméred, hogy mennyi hely is van ott. ;)

(#2235) Razer6666 válasza Mans20 (#2233) üzenetére

Razer6666
(fanatikus tag)

Valószínű hogy nem...

A politikusok a javadat akarják. Oda ne add nekik!

(#2236) smiti

smiti
(őstag)
LOGOUT blog

Egy kis kedvcsináló a Wing-Boost ventikhez:

A PWM csatlakozásnak köszönhetően rendkívül széles skálán szabályozható, az alaplapom olyan 650 - 1600 RPM között állítja.
A fordulatot visszavéve szinte hangtalan, 1600-as fordulaton viszont megjön a hangja, de ekkor már olyan vihart kavarnak, hogy még a függönyt is mozgatja ami durván 50 cm-re van felette.

(#2237) Vigneau válasza smiti (#2236) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szépen elrendeztél minden kábelt, ügyes munka. :C

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#2238) Mans20 válasza smiti (#2236) üzenetére

Mans20
(őstag)

Ha lenne ledes meg fele ennyibe kerülne,akkor jöhetne.

(#2239) Merlinclub válasza Mans20 (#2238) üzenetére

Merlinclub
(fanatikus tag)

Ha lenne Dacia Mercedes minőségben, és kicsit jobb felszereltséggel, akkor az sem Logan áron menne ugye? :W

(#2240) hermanyi válasza Mans20 (#2238) üzenetére

hermanyi
(senior tag)

A fele ennyibe kerülne érthető.
De a ledes? A számítógép nem karácsonyfa . :DDD
Amúgy Féláron nálam van egy a polcon feleslegesbe .

A nők olyanok mint a parkoló ,a jobbak vagy foglaltak vagy fizetősek.

(#2241) DrJános válasza smiti (#2236) üzenetére

DrJános
(fanatikus tag)

Hú ez nem semmi. Jó cuccok. :C

Nagyon beválhattak ezek a ventik neked, ha házhűtésre is ezeket használod. :K

(#2242) Jack@l válasza smiti (#2236) üzenetére

Jack@l
(senior tag)

Motorhangja mennyi van 900-as fordulat alat? Szeretnék emberi füllel hallhatatlan gépet építeni amikor nincs terhelve a jószág.

(#2243) Vigneau válasza Jack@l (#2242) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én 1100 környékén járatom, de ott sem hallani - pedig háklis vagyok a zajra szintén. 1200-1300 körül kezdi hallatni a hangját.

(#2244) smiti válasza Jack@l (#2242) üzenetére

smiti
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem úgy tűnik nincs neki az sem nagyon, már azt is végigjátszottam, hogy minden ventit kikötöttem mire rájöttem, hogy a merevlemezek hangját hallom. :W

Most egy kicsit átvariáltam az elrendezést, a Mattiról levettem az egyik ventit és átraktam a gép elejébe:

(#2245) Vigneau válasza smiti (#2244) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

B@kker, kész felhőkarcoló a házad az enyémhez képest... :Y

(#2246) Jack@l válasza smiti (#2244) üzenetére

Jack@l
(senior tag)

Köszi szépen, ezért kell ssd-vel próbálgatni a hangját, vagy pendrive-ról bootolva :)
Még nézelődök valami olcsóbb kb ilyen légszállítású/halk 12 centis venti után, egyedül az ára ami nekem kicsit meredek, külsőre/ránézésre megnyerő.

(#2247) DrJános válasza Jack@l (#2246) üzenetére

DrJános
(fanatikus tag)

Hát ami ugyanilyen minőségben az árban is ugyan ilyen lesz, vagy drágább ennél.

(#2248) smiti válasza Vigneau (#2245) üzenetére

smiti
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem nem olyan sokkal nagyobb ez. :B

(#2249) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

készülnek az új ekl sziámi ikrek... :))

[ Szerkesztve ]

(#2250) Vigneau válasza szab.tam (#2249) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jaj, nem semmi. Honnan van Neked ennyi hőcsöved? Apropó, ezeket lehet fűrészelni, majd újra lezárni? Mi van bennük? Levegő, víz, olaj, stb.?

(#2251) DrJános válasza szab.tam (#2249) üzenetére

DrJános
(fanatikus tag)

Jól látom, hogy Nordwand alap és Sella párosítás látható a képen?

Persze itt ott azért reszeltél rajta. ;] :DDD

Kíváncsi vagyok, hogy milyen lamellát kapnak majd :D

(#2252) szab.tam válasza Vigneau (#2250) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ezek hűtők, megkopasztás után.

kis ph-s elmélet.
nem lehet, (azaz nem érdemes), fűrészelni, újra lezáérni.
alacsony noymáson desztvíz van bennük. meg még pár dolog, linkelt írásban benne van.

(#2251) DrJános
nem tudom a nevüket, de nem norwand, vagy mifene.
nem lemezeket, hanem miniatűr, mart, esztergált aluprofil bordákat.

[ Szerkesztve ]

(#2253) Vigneau válasza szab.tam (#2252) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

No, erre voltam kíváncsi - tehát desztillált víz van bennük. :R

Tény, eddig én is azt tanácsoltam, ne vágdossuk, de a képek alapján azért csak beütött az isteni szikra, hogy valóban nem javasoltam hülyeséget...? De akkor jó volt a megérzésem. ;)

(#2254) Smani

Smani
(senior tag)

Jött ma Merlin :DD

(#2255) DrJános válasza Smani (#2254) üzenetére

DrJános
(fanatikus tag)

Mennyi géped van neked? :)) :DDD

Amúgy grat a cuccokhoz. :C

(#2256) smiti válasza Smani (#2254) üzenetére

smiti
(őstag)
LOGOUT blog

Te vásároltad fel az összes jóárasított Brocken-t? :B

(#2257) Smani válasza smiti (#2256) üzenetére

Smani
(senior tag)

Dehogy az összeset :)

(#2258) betegphiu válasza Smani (#2254) üzenetére

betegphiu
(kvázi-tag)

látom már! a háttérben lévő konvektort akarod hűteni :P
16 broken vs. főgáz budapest :D

(#2259) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

remélhetőleg valhol távol éppen készül pár próba borda, ( :R :)) ), de addig sem bírtam ki, hogy megnézzem hogyan húzhatóak fel, hosszan a 6-os furat + dörzsár után a kajla csövekre, ilyen hossza a cuccok. erre 8x1-es alucsövet is bevetettem. és még az is felment. (igaz, már 8mm-es conrad-nál bevált a technika, de azok 8.1 körülrere fel lettek árazva.)

itt egy nagy nyers alurúd is. ilyenekből lesznek a megmart (esztergált ?), bordák. 18 db.
a diszipációs képességük saccolva valahol az 5-10w között lesz, valszeg 7-8w.
első körben lesz fekete.
majd drágábban kék, zöld, és piros is az amd-seknek, ha az amd lefogatót is rendezni tudom...

pasztázás nélkül is végeztem egy hővezetés tesztet, amikor is minimális az érinkező felületek nagysága a hengerpalástoknál. döbenetes sebességgel átvették még így is az alurudak a hőt. jó lesz ez...

idővel nyugodtan lehet koppintani, mert piszok drága móka lesz, nagy sorozatban nem lesz keletje.. de ha valaki mégis rákap az ízére, és lemásolja, van még egy tucat ötletem.... :))

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.