Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Mobiltelefonok  »  Alcatel OT-806

(#1) tjb007

tjb007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hamarosan kis hazánkban is elérhető lesz az idei Mobile Word Congress -en bemutatott Alcatel OT-806 a magenta színű szolgáltatónál.
Az elődjéhez, az OT-800 -hoz hasonlóan ez a készülék is a T-Mobile saját márkás telefonjai közt lesz majd megtalálható, az elődhöz hasonlóan a fantáziadús Vairy Text II nevet kapta.

Főbb jellemzők:
- 2.8" -os, 320x240 -es felbontású (rezisztív) érintőképernyő
- teljes QWERTY billentyűzet
- 3,5 -es jack csatlakozó
- 70 MB belső memória (microSD kártyával 8GB -ig bővíthető)
- Wi-Fi (b/g)
- 2 MP -es kamera

http://bit.ly/SoCkisokos Friss hírek,újdonságok: http://bit.ly/tjb007

(#2) Ricardo válasza tjb007 (#1) üzenetére

Ricardo
(PH! nagyúr)

Nem rossz. gondoltam rá hogy majd az ot 800-am utódja lesz, de azóta E71 tulajdonosként már nem célkészülék. Ettől függetlenül nagyon kíváncsi leszek, hogy átugorja e az előd által magasra tett lécet.

(#3) Ukraan válasza tjb007 (#1) üzenetére

Ukraan
(tag)

Kíváncsian várom az érkezését! Szeretem az általam most használt "Variy Text"-et, de megfelelő minőség esetén esélyes egy ilyen gépezet az utódlásra. Nem lehet konkrétabb időpontot tudni az árusítás kezdetéről?

T-s Nokia E6 kedvező áron eladó!

(#4) tjb007

tjb007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A mai naptól kapható (kizárólag) a T-Mobile -nál, kártyás csomagban 19990 Ft az ára.

[ Szerkesztve ]

(#5) fateless válasza tjb007 (#4) üzenetére

fateless
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nos, akkor már csak "rablánctalanító" kódot kell találnom hozzá, ami nem hiszem, hogy nehéz ügy lesz.
Meg persze a teszt

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#6) Fred23

Fred23
(senior tag)

Ha jár erre valaki illetékes: teszt mikorra várható? ( UP! )

(#7) Ukraan válasza Fred23 (#6) üzenetére

Ukraan
(tag)

A tesztet én is kÍváncsian várom, anélkül nem merek a vásárlásba belevágni.

(#8) lindermen

lindermen
(fanatikus tag)

Lehet tudni, hogy milyen rendszer fut rajta, és milyen bővítési lehetőségekkel bír?

(#9) tjb007 válasza lindermen (#8) üzenetére

tjb007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

MTK platform, bővítési lehetőség nincs (JAVA -s alkalmazásokat leszámítva).

(#10) lindermen válasza tjb007 (#9) üzenetére

lindermen
(fanatikus tag)

Köszi! Akkor megvárjuk a tesztet! Egyébként hiába nem nokia, de touch and type :))

(#11) Ukraan

Ukraan
(tag)

Ha valaki hozzájut egyhez, ne féljen leírni a tapasztalatait! Szerintem többen is nagyon kíváncsiak vagyunk. Köszi!

(#12) VomitaNegra

VomitaNegra
(újonc)

Hi. Én vettem egy ilyen masinát 2 napja. Tulajdonképpen a WiFi, a hatalmas kijelzője és persze az ára is tetszett. De hogy Wifi-vel mire megyek OP rendszer nélkül? Erre még nem jöttem rá. Gondoltam rátolok egy Skype-ot és már nyert ügyem van, de rájöttem hogy nem tolok rá semmit esetleg csak Jawa-s alkalmazásokat.
Ami biztos hogy az aksija nagyon jó, amikor megláttam majd hanyatt dobtam magam de ne ítélj első látásra, egyszerűen nem akar lemerülni.
Érintő kijelző téren nincs tapasztalatom, nekem megfelel. A Qwerty viszont nekem kicsi. Mondjuk a külön letöltendő PcSuit és az Outlook segítségével elrendeztem a telefon könyvet így nem kellett az apro biz-baszokkat szórakoznom.
A Wifi egyböl megtalálta a routert (a házban többet is :D) és a kód beírása után gond nélkül csatlakozott, úgy szintén a Bluetooth is a számítógéhez.
A Pcsuitban van egy egyszerű de használható képszerkesztő, egy animáció szerkesztő, Backup mentés és hejreállítás valamint egy abszolút használhatatlan 3gp konvertáló (sajnos csak ezt a formátumot játsza le) és egy szintén kritikán aluli mp3, wav, wma, amr konverter.
A rádió elég halkan muzsikál de talán érzékenyebb a SE énál.
Az mp3 akhoz már sokkal pozitívabban áll hozzá :)
A füles úgy gagyi ahogy van de ennyi pénzért mit is akarnánk. Memo kari sem jár hozzá.
3éve nyúzok egy K550 est, ha ez csak 2 őt kibír már boldog leszek.

És két kérdés.
Mindig is utáltam ha össze van ujjlenyomatolva és karcolva a telefon kijelzője. Lehet éritő panelra fóliát ragasztani? Mennyire befolyásolja az érzékenységét?

[ Szerkesztve ]

(#13) Fred23 válasza VomitaNegra (#12) üzenetére

Fred23
(senior tag)

A fényképezője mennyire gáz? ( Ennyi pénzért nem lehet elvárni valami csúcsminőséget, de érdekelne, mire képes ez a 2MP. Kábé, mint más ilyenek, vagy esetleg jobb? Linkelhetnél, vagy akár be is illeszthetnél ide egy-két vele készített képet. )

Ha hifire dugod a készüléket, jó marad az mp3 hangja, nem torzít?

A wifi milyen élmény 320X240-ben? Lehet vele például kényelmesen olvasni ezeket a hozzászólásokat?

Szerintem rakhatsz rá fóliát, de ha jó helyre teszed, például kabát belső zsebe, nincs is rá szükség. Farmerzsebben sem lenne semmi baja, ha más nincs mellette.

[ Szerkesztve ]

(#14) VomitaNegra válasza Fred23 (#13) üzenetére

VomitaNegra
(újonc)

Hifin nem halgatok mp3-at, csak CD-t, Flac és Ape fileokat. Ezeket konvertálom ilyen mp3 at játszó kütyükre. A többit holnap megválaszolom mert el kell mennem és még ennyire nem rágtam bele magam.

(#15) tozsomak

tozsomak
(újonc)

Sziasztok, engem nagyon érdekelne a telcsi. Arra vagyok kíváncsi mielőtt vennék, ha leírná egy tulajdonos, hogy a külön navigációs gombok hiányában a menükben az érintőképernyőn kívül lehet-e lépkedni gombokkal, mert ez nekem döntő kérdés.
Ja, és VomitaNegra:
Ajánlom figyelmedbe ezt linket: http://www.technet.hu/telefon/20080428/_a_skype_java/
Skype létezik java-n is noha elvileg csak chatre használható hívásra még nem. Nem próbáltam.

[ Szerkesztve ]

(#16) VomitaNegra

VomitaNegra
(újonc)

Hi. Nos csináltam képeket a Wifis Operaminiről + 2-2 t ezzel a telóval és egy SE550i-vel is összehasonlításképpen. Itt meglehet nézni : https://sites.google.com/site/kepfeltoeltes/home/telefonkepek
Az SE550i azért messze jobb képeket csinál.

A Hifiről annyit hogy ha nem muszáj inkább ne. Kicsit hullámzott az egész. egy kis kimeneti puffer jól jönne.

Navigálni csak a képernyőn lehet de nagyon átlátható. Először nekem is furcsa volt hogy pin kód után nyomom az OK alatti gombot és nem történik semmi.
A legszükségesebb dolgokkal pedig tele lehet kütyüzni a kijelzőt így minden kéznél lesz.

Tozsomak, köszi a linket :)) nekem a c6 nagyon elég.

[ Szerkesztve ]

(#17) VomitaNegra válasza tozsomak (#15) üzenetére

VomitaNegra
(újonc)

Sajnos nem minden telóra létezik jawas skype és egyenlőre erre sem.
:(

(#18) tozsomak

tozsomak
(újonc)

Köszi, akkor nekem felejtős...

(#19) Bibby válasza VomitaNegra (#16) üzenetére

Bibby
(PH! addikt)

Na és milyen a gyári böngészője? Mennyire gyors, milyen gyorsan görget az oldalakon?
Opera működik fektetett módban is?
Zenelejátszás milyen a k550-hez képest? Ha össze tudod nézni azonos fülessel.
Köszi. :R

"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...

(#20) VomitaNegra

VomitaNegra
(újonc)

jó a gyári böngije (Operamini 5) és wifi-n elég gyors is. Vettem hozzá új fülest és így a hangja is elég faja lett de a rádió halkabb mint a SE-é, viszont gyorsabban keres és érzékenyebb. Végül is én egy új Spiroból szálltam ki ezé a telóért és nem bántam meg (az egy hulladék volt), de az 550-es marad.

(#21) amigazoli

amigazoli
(újonc)

Két napja tesztelem a párom telefonját és el kell mondanom, hogy ennyi pénzért ennyi tudást (persze kategórián belül) más gyártó nem ad. Az tény, hogy a kamera pocsék meg, hogy a gyári füles nem sokat ér, de a készülék jó anyagokból készült, remekül van összerakva, nem recseg, nem ropog, az illesztések kiválóak és még a qwerty gombsor is nagyon használható. Mondom ezt úgy, hogy aktív Blackberry használó vagyok. Sőt! Az anyaghasználatot tekintve jobban eltalált eszköz mint a Curve 8520-as. Itt nem látszódnak az ujjlenyomatok és nem kell naponta tízszer áttörölni a készüléket a sok maszat miatt. Az akksit nem nagyon lehet lemeríteni és alkalmazások is több mint elegendőek a napi használat során. Sok neves gyártó szégyenkezhetne, hogy a "lenézett" cég mennyire odafigyel, hogy értéket adjon a pénzünkért. Bátran ajánlom mindenkinek!

(#22) VomitaNegra

VomitaNegra
(újonc)

A "neves" gyártók már bedolgozták magukat és ez mindennel így van. Pár éve a Samsungot kutyába se nézték és lám lám hová jutott. :D

[ Szerkesztve ]

(#23) Bibby

Bibby
(PH! addikt)

Közben találtam egy videót, olasz ugyan de minden funkciót bemutatnak. Nem tudom a T-mobile mennyire nyúlt bele a szoftverbe, de amit itt látok az elég tetszetős, gyors és funkciógazdag.
Zenelejátszóban van valami equalizer, vagy mélyhang kiemelés, hangképek?

"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...

(#24) tjb007 válasza Bibby (#23) üzenetére

tjb007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Annyira nyúltak bele mint a többi náluk kapható telefonnál (T -s háttérkép(ek), bekapcsolás animáció és a szokásos csengő- és egyéb jelzőhangok). A szoftvert viszont a korábbi Alcatel -ekhez hasonlóan nem lehet otthon frissíteni.

(#25) VomitaNegra

VomitaNegra
(újonc)

A használatija szerint lehet frissíteni.
20. A telefon legjobb kihasználásáról.........
" A szoftvercsomag frissítését ingyenesen töltheti le a weblapról " :DD

Valamelyik sorstársam nem adná el jutányosan a semmire sem jó fülesét??
Elsősorban Bpesten érdekelne.

[ Szerkesztve ]

(#26) BTR

BTR
(lelkes újonc)

Helló.
Boldog tulajdonosok :C :
Beszélgetés hangereje,minősége? Csengőhangok hangereje,minősége?

(#27) Brutális eb válasza Fred23 (#6) üzenetére

Brutális eb
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezen nem sok minden tesztelni való akad. ;]

Egyébként kellemes ára van és még wifi is ez igen. :K

[ Szerkesztve ]

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

(#28) tjb007 válasza VomitaNegra (#25) üzenetére

tjb007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az elődnél nem lehetett. Az Alcatel -nél rá is kérdeztem és azt a választ kaptam, hogy a függő telefonokat nem lehet otthon frissíteni.
Ha ennél majd lehet akkor az megint egy plusz pont.

(#29) VomitaNegra

VomitaNegra
(újonc)

végül is talán mégsem lehet frissíteni mert a pc csomagra vonatkozik a szoftver frissítés.
mindegy. ha valami baja lesz a szervíz úgy is elintézi.

(#30) BTR válasza VomitaNegra (#25) üzenetére

BTR
(lelkes újonc)

Nekem van most már kettő is, de csak postázni tudnám, hacsak nem jársz Fehérvár felé..

(#31) Ricardo

Ricardo
(PH! nagyúr)

Kijelző mennyire érzékeny? Írta itt a fórumtárs, hogy neki megfelel, de érdekelne egy olyan ember véleménye is, akinek van összehasonlítási alapja.

(#32) Rusi válasza Fred23 (#6) üzenetére

Rusi
(HÁZIGAZDA)

Lesz nemsokára teszt róla, most kaptunk egy fél zacskó Alcatelt. :)
Jutott nekem is kettő (nem a Vairy Text II), hát már most kiborultam tőlük. :D

(#33) BTR válasza Ricardo (#31) üzenetére

BTR
(lelkes újonc)

A kijelzője van olyan érzékeny,mint a Samsung 5230nak, talán kicsit jobb,mint az Lg Kp 500 Cookieé.( Ja, és úgy használtam,hogy a gyári fólia rajta maradt,tehát a fólia NEM befolyásolja a tapizást). Tegnap szert tettem 2 dbra, egy acélkékre(mert élőben sokkal világosabb,mint pl, az itt fentebb látható képen, vagy a dobozán ) meg egy bronz(arany?)ra, próbálgattam, de nem lett szerelem...
Szerintem nem szól annyira erősen,mint az elődje, és a beszélgetés hangereje is egy hajszállal haloványabb, persze, egy csendes környezetben élő, tevékenykedő felhasználónak bőven jó.
A wifije hibátlan, szempillantás alatt megtalálta a jelet, és onnantól szabad a netezés.
Valamelyik szaktárs itt azt írta,hogy nem gyűjti az ujjlenyomatot, hát a hátlap valóban nem,de a kijelzőt ,ami szinte kitölti az egész előlapot,azt bizony sűrűn...
Egy szó,mint száz, csatlakozom azokhoz,akik szerint ennyi pénzért jó kis telefon ez, egy full feketét meg is tartanák, de ezek ma eladósorba kerülnek.. :K ..valaki?? ;)

(#34) Ricardo válasza BTR (#33) üzenetére

Ricardo
(PH! nagyúr)

Jut eszembe. Ebben van már fehér menü, vagy még mindig csak fekete lehet a menü háttere?

(#35) jofó válasza VomitaNegra (#12) üzenetére

jofó
(újonc)

Szia! Én is vettem egy ilyen telót, de nem tudom sehonnan megszerezni a pc suite 6.6-os verzióját, a 6.3-mas pedig nem jó hozzá. Tudnál segíteni, hogy te hol szerezted meg, hogy csináltad?így egyelőre nem tudok semmilyen zenét, képet rátenni. ja, és még a bluetooth is szerencsétlenkedik rajta, neked nem volt ilyen problémád?? előre is köszi!!

(#36) BTR válasza Ricardo (#34) üzenetére

BTR
(lelkes újonc)

.....szerinted? :W :W :W
(only black)

(#37) Hockapicka

Hockapicka
(újonc)

Nekem kb. egy hete van meg a telo, eddig elégedett vagyok vele, nálam merült már ki az aksi, de valahogy egy hét után úgy, hogy én állandó jelleggel nyúzom a zenét rajta. a rádión nehezen igazodok ki, de rendben szól az is..a fülhallgató gagyi, de másik fülessel remek hangja van. telefonálásnál is rendesen szól, a csengőhangot meg két szobával arrébb, csukott ajtónál is meg lehet hallani. Az érintője utánfóliával is rendesen működik és én külön örülök, hogy nem könnyű kinyitni a bill.zárat.A pici billentyűk rendesen használhatóak, és elég hamar meg lehet szokni, hogy mi hol van.wifije rendben, bár ebben nem vagyok szakértő.a kamerától nem kell hanyatt esni, de ha nagy fotós akarok lenni, veszek egy fényképezőgépet..teszek fel képet, vizsgáljátok át! apropó..a kábel remek hozzá, a Bluetooth gyors mint az állat...a hifire kötést nem szereti...szól hangfalon rendesen szépen, de külön nyomatja a maga is szóróján is.külön szép a környezetbarát, egy A4-nyi használati..ami bár kicsit hiányos, de ok... :))

(#38) VomitaNegra válasza jofó (#35) üzenetére

VomitaNegra
(újonc)

a 6-os pc suittal ne is foglalkozz mert van 7-es

(#39) fnfnfn

fnfnfn
(újonc)

Valaki nem látta kitéve a telefont valamelyik T-mobil üzletben? Mielőtt megvenném, kipróbálnám... Köszi

(#40) Bibby válasza Rusi (#32) üzenetére

Bibby
(PH! addikt)

Várjuk nagyon. :K

(#41) VomitaNegra válasza fnfnfn (#39) üzenetére

VomitaNegra
(újonc)

én az Europarkban vettem a tmobilnál (a nagyobbik üzletben) és az eladó hölgy nagyon készséges volt, mert kibontotta a dobozt hogy megtudjam nézni mielőtt megveszem, mivel 2 teló között vacilláltam és azt hiszem jól döntöttem :D

[ Szerkesztve ]

(#42) VomitaNegra

VomitaNegra
(újonc)

http://alcatel.jetforum.ru/viewtopic.php?f=5&t=16

Asszem innen töltöttem le a suitot de szívesen el is küldöm.

[ Szerkesztve ]

(#43) feri334 válasza BTR (#33) üzenetére

feri334
(újonc)

Tiszteletem az Úrnak,

az lenne a kérdésem,hogy ma voltam bent egy bevásárlóközpontban,és a T-Mobile üzletbe bementem,és megnéztem ezt az Alcatel telefont. Tv-ben láttam először,de egyből megtetszett,és mielőtt még megveszem,kipróbáltam. Minden feküdt nekem,érintőképernyője is a fóliával tiszta szépen ment,de a wifi-vel voltak problémáim. Csatlakoztam a wifi hálózatra,a bevásárlóközpont wifijére,és amikor fel akartam menni a netre,nem nyitott meg semmit,azt írta hogy tanúsítvány hiba. Felcsatlakoztam egy másik wifire is,ott se tudtam netezni és ott is azt írta hogy tanúsítvány hiba. Az érdekelne,hogy ennek mi lehet az oka,hogy a wifi nem müködött. Az ott lévő eladót megkérdeztem,és azt mondta hogy lehet gyengén érte el a jelet,és amiatt nem működött rendesen. De a samsung mini pluson is megpróbáltam a wifit,bekapcsoltam a wifit és 3 mp alatt felment a youtubera. Kérdem én,hogy akkor hogyan hasít a wifi,ha a bevásárlóközpont wifijén semmit nem tudtam csinálni és a másik wifin se?
Az ön észrevételére lennék kíváncsi.

Tisztelettel:feri334

(#44) fnfnfn válasza feri334 (#43) üzenetére

fnfnfn
(újonc)

Melyik bevásárlóközpontban volt kitéve a telefon?

(#45) VomitaNegra

VomitaNegra
(újonc)

nekem itthon tökéletes a wifi. máshol még nem próbáltam
viszont lehet hogy le volt tiltva a telóban a wifi és a gprs re volt állítva. nekem a gprs van letiltva hogy még véletlenül se tudjak úgy csatlakozni.

[ Szerkesztve ]

(#46) feri334 válasza fnfnfn (#44) üzenetére

feri334
(újonc)

A corvin bevásárlóközpontba voltam,és ott a helyi wifi-re csatlakoztam fel,és akármit akartam megnyitni mindenre azt írta h tanúsítvány hiba. Volt még azon kívül 3 wifi elérhetőség,azt is megpróbáltam,de azok se csekkoltak fel a netre.

(#47) Ukraan

Ukraan
(tag)

Szevasztok!
Érdeklődnék, hogy a Vairy Text I Ebook olvasója benne maradt-e ebbe a telefonba is, illetve filmekkel boldogul-e a lejátszója. A giroszkópja a telefon vízszintes helyzetében megfordítja a képet? Köszönöm :R !

(#48) VomitaNegra válasza Ukraan (#47) üzenetére

VomitaNegra
(újonc)

elvileg .txt és .pdb fájlokat lehet olvasni.
giroszkóp? nem találkoztam vele :((
filmek mp4/H263. 25 képkockánál nekem szaggat, de egyébként is rühellem ezt a formátumot.

(#49) Ftomm

Ftomm
(fanatikus tag)

Nagyon tetszik ez a telefon, de mielőtt megvenném szeretném kipróbálni.
Az Europarkban a T-nél kivan téve, de olyan szerencsétlen helyen van a a kijelző tetején a lopásgátló, hogy nem érzékel semmit a kijelző!
Hogy a fenébe nézzem meg mit tud?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Mobiltelefonok  »  Alcatel OT-806
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.