Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#851) earny válasza Gus (#850) üzenetére

earny
(tag)

Gondoltam már rá :)
Csak akkor két hétig mi a francot csinálok? :U

Sony VAIO EB2Z1E, iPhone 4, iPad 2

(#852) Gus válasza earny (#851) üzenetére

Gus
(fanatikus tag)

Ennél a modellnél kb. 10 perc kicserélni a driveot. Megbeszéled a szervizzel, hogy van -e hozzá drive, aztán hivatkozva a sűrű elfoglaltságodra és a munkádhoz nélkülözhetetlen mobil informatikai eszköz hiányának elfogadhatatlan üzleti következményeire megbeszélt időpontban beviszed és a garanciális ügyintézés után szépen kisétálsz. (mindenki így csinálja :D ) Mondjuk ez nem mindenhol működik, de egy telefont megér.

'' A legutóbbi elemzések azt mutatják, hogy isten azok oldalán áll, akiknek sok pénzük és nagy hadseregük van.'' /Jean Anouilh/

(#853) SevaDevil

SevaDevil
(lelkes újonc)

Üdv. 2 gyors kérdésem lenne.
Mobile Travelleren v4-en van-e tv out, ill ez a tipus melyik Clevo noti?

(#854) Xantomas válasza SevaDevil (#853) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Hello pacák. Csináljunk úgy mint az oviban.

Helyezkedj el kényelmesen, vállakat lazán. Szép ügyesen a jobb kezedet szívmagasságba emeled, picit megrogyasztva, tenyérrel az arcod felé. Megvan? Ügyes vagy.
Akkor most szorítsd ökölbe, de vigyázz, mert ha tól erősen csinálod még károsodás érheti, szóval csak lazán. Látod a csuklód alatt a kitüremkedést? Ha igen, akkor jól csinálod, ha nem, de egy szürke vagy fekete hosszú kábelt látsz, akkor szépen tedd le az egeret, és kezd újra az egészet. A nyugalmon van a hangsúly. Ha ideáig eljutottál nyugtázhatod egy mosollyal, ez már haladás.
Szépen kezdj el visszafele olvasni a hozzászólások közt. Mikor látsz egy vékony sötétebb sávot, elején benne egy szám zárójelben, mellette egy név, és a másik végén megint valami zagyva betük, de ezzel nem kell törődnöd. Ha új ilyen sávot látsz, akkor nyújtsd ki a hüvelykujjad. (Tudod, azt amelyikkel nem túrod az órrod, mert fáj, illetve nem érsz be eléggé hátra.) Nevezzük ''EGY''-nek.
A következő, előbb említett sávnál (most jön a trükk) nyújtsd ki a hüvelyk ujjad melletti ujjat. Lehet hogy meg fogsz lepődni, de nem világít. Ugye? Pedig annak a telefonmániás barna nagyfejűnek ment. Ne csüggedj. Ezt mostantól mutató ujjnak fogjuk hívni. Így el is értünk a kettőhöz. Ugye milyen hihetetlen?
Most azt fogjuk csinálni, hogy hangosan kimondjuk, hogy ''három''. Mondhatsz hozzá rímeket, mint például, ''te vagy az én párom'', de nem szükséges. Kinyújtod azt az ujjadat, amivel ránézésre is, a legmélyebben tudod az orrod túrni. Ha most derékszögbe hajlítod a kezed, és a ''Kettő'', illetve ''Három'' hangos rikkantásokkal jelzett ujjad összeszorítod, akkor ki is adhatsz ''Tyúú'' hangokat. Három-négy éves korban igazi örömet nyújt ez a játékszer. Az ember kovboy hősnek érezheti magát.
Ez a kis pihentetető után meg is érkeztünk a feléhez, nem tagadás, nem ámítás, most jön a ''Négy''. Ez már egy kicsit rafinált mozdulat lesz. Csukd össze a tenyered, és szorítsd ökölbe. Ha megvagy, nyisd ki, míg öt kicsi havert nem látsz. Bámulatos. Ha tudnád mire lehet használni... Most az ''Egy'', nehézbányász ujjal hegyével próbáld megérinteni a ''Három'' hosszúbányász ujjat. Mond még egyszer: ''Négy''.
Ügyes vagy! Pihenhetsz, egy kicsit, mert már nincs sok hátra. Emlékszel mit csináltál a legutóbb? Behajlítottál egy ujjat. Na, ugyan azt nyisd ki. ''Öt''! Ugye milyen szép? Az ör kicsi havert újra látod egyszerre. Fantasztikus. Köszönj nekik.
Mivel elfogytak a haverok, így egy új módszerhez fogunk folyamodni. Megtanultuk, hogy öt kis haver van. Most próbálj meg tapsolni.
Jééé még öt haver. És mindegyiknek lett új barátja. :) frenetikus, örülj velük egy kicsit, mert most szomoúak lesznek az új barátok.
Csinálj úgy mint az első felkiáltásnál, csak az új barátokkal. Most azt mondjuk, hogy ''Hat''. Igen, hat! Ugye nem felejtettél el számolás közben új sávokat keresni?
Ha igen, akkor ne csüggedj, nem lettél reménylenebb, mint eddig voltál.
Most ismételd meg a ''Kettő'' mozdulatot, és mond szépen: ''Hét''!

Mit látsz az új sáv alatt?
Ha rájöttél, és segített, akkor örömmel üdvözlünk a többiekkel együtt a kétkezű számolók klubjában. Nem is volt olyan nehéz, ugye?

[Szerkesztve]

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#855) Gus válasza Xantomas (#854) üzenetére

Gus
(fanatikus tag)

:D :D :D :D

'' A legutóbbi elemzések azt mutatják, hogy isten azok oldalán áll, akiknek sok pénzük és nagy hadseregük van.'' /Jean Anouilh/

(#856) Gus válasza SevaDevil (#853) üzenetére

Gus
(fanatikus tag)

Azért, hogy válaszoljak is:
Nincs rajta TV kimenet, viszont ezen van:[link]

(#857) Xantomas válasza Gus (#855) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Remélem nem veszi komolyan. :)
Még mindíg HidraJulika 6 éves Citroenes beavatószövegének hatása alatt vagyok.

Hogy ontopic is legyen.
A simogatós egerem (touchpad) mostanában egyre érzékenyebb. Mind a tapifelülete, mind a jobb gombja. Lehet hogy közbejátszik, hogy hőemelkedésem van már napok óta, de folyamatosan elmászik a jobb alsó sarokba. BIOS-ban is, szóval nem vírus. Sűrített levegővel kifújtam, alkoholos ronggyal áttöröltem, de semmi.
Ellenben a bal gombja már ki van kopva. Már a kattanás elött is lenyomást érzékel.

Arra lehetőség van, hogy a szervízben kicseréltessem forrasztással a két gomb (bal-jobb) mikrokapcsolóját, és hogy a gép elején levő gombsort hivatalosan kiköttessem? (ez leginkább Josefhez szól, ha már ő itt az ügyeletes)

(#858) Simi2000 válasza earny (#849) üzenetére

Simi2000
(tag)

Köszönöm a választ. :R

Már azt hittem sose kapok rá választ....Köszönöm

:))

Jól érzed magad? Majd elmúlik.....

(#859) SevaDevil válasza Xantomas (#854) üzenetére

SevaDevil
(lelkes újonc)

Köszönöm kimerítő válaszodat.
Kár volt betenni ide, elég lett volna megadni a linket, hogy te honnan kaptad ezt. :R

(#860) ZZoZZ válasza Xantomas (#857) üzenetére

ZZoZZ
(újonc)

Lusta vagyok visszaolvasni. 375? Mert akkor a gombsor ''kikötése'' nem probléma, szét fogják húzni a csatlakozót. :) A másik probléma érdekesebb, biztos hogy a mikrokapcsoló rossz? Garanciális a gép? Mert ha az akkor bízd rájuk hogy forrasztanak-e vagy kicserélik a touchpad panelt. Ha pedig nem kérj inkább árajánlatot.

Nem látod hogy perec?

(#861) Simi2000

Simi2000
(tag)

Up!

Senkinek nincs semmi mondanivalója?

(#862) Simi2000

Simi2000
(tag)

Mondtam már hogy szeretem az Albacomp notbookomat? Mert szeretem. Meg vagyok elégedve vele.

(#863) Sam8888 válasza Simi2000 (#862) üzenetére

Sam8888
(tag)

Énis! ;)

(#864) Xantomas válasza Simi2000 (#861) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Az átlag (de inkább a többség) aktív PH!-s nem potenciális Albacomp vásárló. Kevesen is vagyunk, pedig nem kevés Alba gép fogy.

(#865) Hunci

Hunci
(senior tag)
LOGOUT blog

Up !
én ma szereztem be a saját példányom !
S meg vok vele elégedve eddig !
Csendes,elegáns E
Sokoldalú,s látszik rajta hogy minőségi !
Adatok :
P4 , 1,6 GHz ( energiatakarékos üzemmódban 221 MHz-n megy )
1Gb 333 vagy 400 -as memó ezt nem tudom pontosan !
9700 as Radeon
Van benne DVD iró ( 8X )
15'' kijelző
80 Gb Hdd
2 USB port
S-video
Nem tudom pontosan milyen tipus aki ráismer kérem segitsen
Kicsit laikus vagyok még ezen a téren !
A PC-et cseréltem el erre a konfigra !
S az is érdekelne hogy mennyi a kisker ára ennek a kis cukornak :DDD
Köszönöm :R

WoW account eladó 4 izmos 80-as karival , dual speccel ... csere is érdekel

(#866) D4rkm4n

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Egy Albacomp Activa Eco Mobil Traveller V2-esem van és a problémám pedig az lenne, hogy ha 10-15 percig nem piszkálom a gépet és bejön a képernyőkímélő, s újra igénybe veszem, a kódbeírás után nem működik (esetenként) a billentyűzet! Ezt ki lehet kapcsolni valahol, vagy valami bibi van a géppel?? :F :F :F :F

(#867) Gus válasza D4rkm4n (#866) üzenetére

Gus
(fanatikus tag)

Hogy írod be a kódot, ha nem működik a billentyűzet? Nem tudok róla, hogy ki lehetne kapcsolni valahol. Esetleg próbáld meg kikapcsolni a képernyőkímélőt és megnézni, hogy anélkül is jelentkezik-e a probléma. Ha nem akkor szüret. ha igen akkor BIOS frissítés segíthet.
Bye

(#868) D4rkm4n válasza Gus (#867) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Pont ez a bajom! Hogy a kód beírása után hiába kloffolom a klaviatúrát... :(((
De ez csak elvétve jelentkezik. Gondolom egy alig két hónapos gépnél ez nem lenne megengedhető. :W

[Szerkesztve]

(#869) nobela

nobela
(tag)

Sziasztok,
megnézné nekem valaki, hogy a Business V3-ban milyen alap órajeleken megy az X1600?
Köszi.

(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#870) Gus válasza D4rkm4n (#868) üzenetére

Gus
(fanatikus tag)

Nem biztos, hogy ez hardver hiba. Első lépésként töltsd le a legfrissebb drivereket innen:
[link] és telepítsd!
Sokszor segít az ilyen bosszantó hibákon a friss driver. Második a BIOS frissítés.
Ha meg nem segít, akkor szerviz. szerencsére nincs hozzád messze, ahogy az adataidat nézem. :)

(#871) D4rkm4n válasza Gus (#870) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Valóban közel lakok, de nem örülnék, ha folyton hurcolásznom kellene a gépet. Ráadásul ahhoz sem fűlik a fogam, hogy egy-két hétre ''lenyúlják'' a gépem. :(

(#872) sutszi válasza nobela (#869) üzenetére

sutszi
(senior tag)

418/378Mhz

(#873) kajozs

kajozs
(újonc)

Hello!

A következő 2 gép között ''vacilálok'':

[link]

vagy:

[link]

Árban kb. ugyanott vannak. Fő szempont persze a megbízhatóság, ''élettartam'' (nem nagyon lesz(remélhetőleg) cserélve).
Ami vonzó az Albacompban az a vidkari....., a Dell-ben pedig a rengeteg plussz, de ugye intel 950...
Általános használatra kellene (net, film, zene), persze néha (néha gyakrabban) jólesik egy kis játék is :).

(Megtudná neekm vki mondani, hogy egy ilyen integrélt karin pl.: a counter-strike (1.6 vagy a source) elmegy-e, rendesen )

Kérdem a hozzáértőket, melyik gép a jobb vétel?

(#874) ZZoZZ válasza D4rkm4n (#871) üzenetére

ZZoZZ
(újonc)

Akkor kapcsold ki a képernyővédőt! Meg lehet próbálkozni a win újratelepítésével is. Ha csak ott jelentkezik akkor inkább szoftveres probléma, de csak tippelek.

Nem látod hogy perec?

(#875) mr_ricsi válasza kajozs (#873) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link]

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#876) Sam8888 válasza kajozs (#873) üzenetére

Sam8888
(tag)

Hát nekem a business V3-amon tökéletesen fut szinte minden gáma, viszont az integrált karival a source, ill az újabb játékok igencsak felejtősek. Én csak ajánlani tudom a busi v3-at ;)
Ez a link pedig elég átfogó képet ad a mobil videókártyákról:
[link]

(#877) kajozs válasza Sam8888 (#876) üzenetére

kajozs
(újonc)

Azt megtudnád mondani, hogy:

mióta van meg neked
mennyire melegszik (játék közben),
ha csak filmet nézel, vagy olvasol akkor meddig bírja szuflával,
a ''doboza'' rendesen össze van rakva (úgyértem elég masszív, ilyenek)

előre is köszi

(#878) sutszi válasza Sam8888 (#876) üzenetére

sutszi
(senior tag)

Az a baj a linkel, hogy nem teljesen ad valós képet. Nem tudom nézted e már a Business V3-ban milyen kártya is van pontosan?
Mert ebbe egy olyan Mobility X1600 van ami DDR2-es memóriával van szerelve nem pedig DDR3-al. Ami azért igencsak nem mind1.
Ettől függetlenül tényleg jól viszi a játékokat.Tanusíthatom. ;)

(#879) sutszi válasza kajozs (#877) üzenetére

sutszi
(senior tag)

Ez is viszonyítás kérdése...Játék közben minden notebook érezhetően jobban melegszik mint alapjáraton. Nekem nem tűnik nagyon melegnek, kb olyan 35-50 fokos levegőt fújhat ki de ez csak úgy érzésre mondom.Mindenesetre engem még egyszer sem zavart.
Van az ON/OFF gomb mellett egy kis Power Saving gomb és azt benyomva visszaveszi a vidkártyát és a procit is, meg a kijelző fényerejét is miniumumra. Na ez a gomb, csak akkus használat esetén működik. Így a visszavételekkel 2,5-3 óra körüli az üzemidő. Éppen most kisérletezek azon, hogy ezt kicsit kibővítsem de jelenleg még próbálgatás alatt van a dolog...
Én pl a Bp-Pécs utat 3 óra alatt teszem meg vonattal és azt eddig mindig bírta takarékon, és olvasgattam, meg még zenét is hallgattam fülessel.
Ez a doboz dolog meg megint érdekes dolog. Ha erősebben nyomom akkor hajlékony a burkolata, de nekem elég masszívnak tűnik. Nem tudom ki hogy van vele, de én azért óvatosan bánok vele és nem tankot vettem ami mindent bír.
Különben meg alapból 2 éves garanciát kapsz hozzá, szóval már emiatt előnyökkel indul más gyártókhoz képest nálam.

(#880) kajozs válasza sutszi (#879) üzenetére

kajozs
(újonc)

köszke :)
ha eljön az idő, remélem tudok majd választani

(#881) G-lader

G-lader
(kvázi-tag)

A Business V3 kapcsán szeretnék én is kérdezni:

1, Hol lehetne erről a típusról bővebb leírást, adatlapot találni (albacomp oldalán siralmas a leírás)
2, Ez melyik CLEVO modellel egyenértékű?

(#882) Gus válasza G-lader (#881) üzenetére

Gus
(fanatikus tag)

8258 és nem clevo, hanem mitac.
Itt nézz körül!
[link]

(#883) Gus válasza G-lader (#881) üzenetére

Gus
(fanatikus tag)

Sajna lejárt a módosítási idő.
Itt vannak a driverek, BIOS stb.
[link]

(#884) G-lader válasza Gus (#882) üzenetére

G-lader
(kvázi-tag)

Köszi a linket, de nem lettem sokkal okosabb. Amit nem tudok kihámozni hogy milyen formátumokat és hányszoros sebességgel kezel a DVD író olvasó, milyenek a kijelző paraméterei, mekkora az aksi, milyen kártyákat tud a kártyaolvasó kezelnni? Szóval sok a nyitott kérdés...

[Szerkesztve]

(#885) ZZoZZ válasza G-lader (#884) üzenetére

ZZoZZ
(újonc)

Az akku 4.4AH, a kijelző 15.4'' 1280X800 (válaszidőt, egyébb paramétert nem igazán lehet találni). A DVD pedig egy LG GMA-4082N, de ez szériánként változhat akár. A kártyaolvasó jó kérdés. SD/MMC/MS duo az biztos, asszem xD is.

Nem látod hogy perec?

(#886) Sam8888 válasza kajozs (#877) üzenetére

Sam8888
(tag)

Melegedés: Már kb fél órája netezek vele és még mindig csak 18 fokos az 1. mag :) Játék közben sem ment még 59-60 fölé.

(#887) sutszi válasza Sam8888 (#886) üzenetére

sutszi
(senior tag)

Te mivel méred a hőmérsékletet??
Én már majdnem minden progit kipróbáltam...

(#888) Hunci

Hunci
(senior tag)
LOGOUT blog

Kérlek segitsetek
Ti értetek az Albacomp notikhoz !
A 865 ös Hsz ban Leirtam a notit
Valaki nem ismer rá ?
Giannitól vettem ! :R

WoW account eladó 4 izmos 80-as karival , dual speccel ... csere is érdekel

(#889) Gus válasza Hunci (#888) üzenetére

Gus
(fanatikus tag)

Ő lenne az?
[link]

(#890) Gus válasza Gus (#889) üzenetére

Gus
(fanatikus tag)

Vagy innen a D41EV ?
[link]
A 9700-as alapján ezek lehetnek.

(#891) ZZoZZ válasza Hunci (#888) üzenetére

ZZoZZ
(újonc)

Ha tényleg csak 15'' akkor inkább a D41EV. A 375-ös ugye 15.4''. És azon 3 USB port van. Mennyire látszanak az alján a matricák? Mert abból jóval egyszerűbb megmondani hogy mit is vettél.

Nem látod hogy perec?

(#892) Sam8888 válasza sutszi (#887) üzenetére

Sam8888
(tag)

Everest Ultimate Edition. Vmi torrent oldalról tuti lelehet szedni ;)

(#893) sutszi válasza Sam8888 (#892) üzenetére

sutszi
(senior tag)

Jah, én is azzal mérem, ráadásul legújabb verzió van meg, de szarik rá rendesen mérni...Volt amikor 18fokot irt ki magonként...ami lehetetlen volt a 22fokos szobahőmérséklet esetén...

(#894) pdoki64

pdoki64
(újonc)

Van valakinek infója arról, hogy az Activa Standard Mobil Traveller V4 sorozatán található-e vonalbemenet? Köszönöm.

(#895) Sam8888 válasza sutszi (#893) üzenetére

Sam8888
(tag)

Nem lehetetlen: kimész a konyhábe és megfogsz egy fémfazékot, vagy villát kiveszel a szekrényből... Érezni fogod, hogy hidegebb, mint a szobahőmérséklet ;)

(#896) A bohóc

A bohóc
(újonc)

Sziasztok!

Nemrég vásároltam egy Albacomp Activa Eco Mobil Business V3 notebook. A problémám az lenne hogy a CPU szorzó 6-szorosra van állítva és így a CPU órajele csak 997.5MHz a 1.6GHz helyett. Valaki megtudja mondani hogy a szorzót hol lehet átállítani 10-szeresre ( a biosba nem találtam ilyen lehetőséget) vagy vigyem be egy szervízbe és majd ők átállítják?

Üdv.

(#897) sutszi válasza A bohóc (#896) üzenetére

sutszi
(senior tag)

Dynamic Switching-re van állítva a géped. Ez azt jelenti, hogy amint szükség van rá felkapcsol 1.66Ghz-re.
Ezen változtatni nemigazán tudsz igy.
Én a Notebook Hardware Controlt használom, és ezzel szinte mindent tudok állítani szabályozni....

(#898) Sam8888 válasza A bohóc (#896) üzenetére

Sam8888
(tag)

Én meg a speedswitch xp-t használom ezis nagyonjó és felettébb egyszerű :)

(#899) A bohóc

A bohóc
(újonc)

Köszönöm a felvilágosítást ki fogom próbálni ha progikat :) ! Még azt meg tudnátok nekem mondani hogy az infra portot hogyan lehet életre kelteni? Egy SonyEricsson K700i mobil teloval szeretném használni!

(#900) SzalaiG

SzalaiG
(PH! addikt)

4 Albacompos laptopot üzemeltem be karácsonyra. Nagyon prima kis gépek. Ár/érték arányban verhetetlenek és magyar. :)

"Ne félj, csak higyj" Márk 5.36.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.