Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#551) xedos válasza Dlf (#550) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

A beépített minipci WIFI általában mindig erősebb, mint az utólagos PCMCIA kártyás!

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#552) Hilbirics

Hilbirics
(újonc)

Sziasztok nekem az lenne a hatalmas kérésem h ha tud valaki 1 olyan honlapot ahonnan letudom tölteni a nusiness 6600smhoz a kjülönböző drivereket azt nagyon meg köszönném!!!!
PLS Help nagyon fontos lenne

(#553) tundra válasza Hilbirics (#552) üzenetére

tundra
(kvázi-tag)

(#554) Dlf

Dlf
(újonc)

Megérkezett a 370S típusú kütyü behegesztett webcam-mal! :C
ÁMDE:
Bazi nagy para h az audioja szegénynek csak a jobb oldali hangszórón szól és a fejhallgató is. Addig gányoltam a progikkal meg driver CD-vel h mostmár standard sistergést nyújt a bal hangszóró (és fejhallgató is).
Jól sejtem h garanciálisan rossz a hangkártya vagy télleg ennyire nem értek hozzá?

Előre is köszönöm. :R

Zsiráf!

(#555) Gismo válasza Dlf (#554) üzenetére

Gismo
(PH! addikt)

Mik eddig a tapasztalatok a 370S-el? Hogy tetszik? Nézegettem énis a MediaMarkt-ban a 370S-t és a tapicspadnál lévő gombok elég bénánnak érződtek! Lötyögtek, minden irányba lehetett mozgatni, már-már rendellenes tartományban! 1ébként tetszik!

(#556) Dlf válasza Gismo (#555) üzenetére

Dlf
(újonc)

Nekem nagyon bejön a 370S!
És mindezt annak árnyékában mondom h ASUS A4DK notim volt ami kb hasonló felszereltséggel bírt.
A 370S fele annyi zajt sem ventillátoroz mint az ASUS.
Egyszerű alapgéphez hűen mindenféle alapelvárásaimnak megfelel.
Ajánlom mindenkinek a Lurdy házban lévő Digital Home üzletet, amely az Albacomp saját webáruházának bemutatóterme és ott is lehet nyomkorászni a notikat, illetve az ottaniak legalább értelmes válaszolat tudtak adni kérdéseimre a MediaMarkt-osokkal ellentétben...
(De ez lehet h csak az én tapasztalatom)

Továbbra is keresnék legfrissebb hangkártya drivert 370S típusú notimhoz!!!! :F

Danke!

Zsiráf!

(#557) Gismo válasza Dlf (#556) üzenetére

Gismo
(PH! addikt)

a scroll és egér gombjai milyenek? Nem lötyögnek a gombok?

(#558) Dlf válasza Gismo (#557) üzenetére

Dlf
(újonc)

Nekem nem tűnnek lötyögősnek.

Zsiráf!

(#559) Dlf

Dlf
(újonc)

Mindenféleképpen megemlíteném h eddigiek alapján csak dícséret érheti részemről az Albacomp szervizét, mert bár szerencsétlenül jártam az eszközzel, de rajtrakész kiszolgálást kaptam náluk, ugyanis elvileg 2 munkanapon belül meglesz a csudajó, harcrakész készülékem Fehérvárról. :C
No persze ez nem fedi azt az apró tényt h életem legmorbidabb hangszóróhibáját produkálta a gép, de sebaj... :F

Zsiráf!

(#560) earny válasza Dlf (#559) üzenetére

earny
(tag)

Huhh sz.r lehet mindjárt az elején szervizbe vinni... Hál Istennek (kopp kopp kopp) nekem még semmi gond nem volt a cuccal. (Lassan 4 hónapos lesz...)

Sony VAIO EB2Z1E, iPhone 4, iPad 2

(#561) KrenAtesz válasza Dlf (#559) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Én a BP-i szervízzel nem nagyon vagyok megelégedve..
Mondjuk nem volt egyszerű eset, de nem ezt vártam..
Az volt, h az akksim akkor, ha csak néha (3 naponta fél-egy órát) volt használva, akkor az utolsó használatnál már kb 30%nál meghalt..
Mondtam ezt így a szervízbe, ki is emeltem, hogy ha csak lazán használva van, egyhuzamban, akkor semmi baja, csak akkor, ha szakaszosan van használva..
Err visszakaptam úgy, hogy szerintük semmi baja. Mondom jólvan, nem vitatkozok, otthagytam őket.. Elvagyok így is a notimmal :) Magával a géppel semmi baj, tökéletes, csak az akksi. Meg a szervíz..

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#562) ju1es_

ju1es_
(újonc)

Sziasztok,

Kinéztem a Business 2 modellt (go 6600) magamnak, végigböngésztem a topikot, netet információk után kutatva. Itt nagyon sok pozitívumot találtam. :D

Amit nem találok és nagyon örülnék ha tudnátok benne segíteni:
- komolyabb FPS játékokban (CoD2, CS-source), illetve WoW-ban natív felbontásban hogy muzsikál a masina?
- elég gyors a TFT-je, mennyire van utánhúzás?
- mennyit teljesít 3dmark (03/05) alatt?

Ha valakinek van ilyen tapasztalata előre is: :R

Jules

(#563) ju1es_ válasza ju1es_ (#562) üzenetére

ju1es_
(újonc)

Ja, valamit kihagytam: milyen órajelen megy a gépben lévő go 6600-as GPU-ja és memóriája?

Jules

(#564) Dlf válasza KrenAtesz (#561) üzenetére

Dlf
(újonc)

Nem tudom h pontosan mennyire szakaszosan is használtad a notit, de azt már megtanultam eme pár nap alatt h XP és linux barátaink néha eléggé eltévesztik az akkumulátor töltöttségét.
SUSE 9.2 pl.: akármennyire töltöd az akkut riaszt h nincs elég póver és leáll...

Tehát lehet h mindkettőtöknek igaza volt és valóban 30% kijelzésénél állt le a gép, de az a 30% az valójában jóval kevesebb is lehetett...

Sajna nem tudom h hol létezhet olyan progi v. driver ami normális mérési eredményre késztetné szegénykét... :F

Zsiráf!

(#565) KrenAtesz válasza Dlf (#564) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Igen, erre én is gondoltam, hogy mérési hiba.. Mindegy, így is tudom használni :)

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#566) PLacc

PLacc
(senior tag)

Ha valaki Intel miniPCI WLAN kártyát keresne... :)
[link]

Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

(#567) earny

earny
(tag)

Nos betelt a pohár.... :Y
Meg fogok örülni a touchpadtól! Gépelés közben elég ha véletlenül hozzáérek és máris a szöveg másik részébe gépelek. Utána meg győzön kiválogatni, hogy melyik mondat-, vagy szórész hova tartozik.
A gyári driverében körülnéztem, ott szvsz nem lehet letiltani. Esetleg van e valamilyen más program, vagy praktika a touchpad kiiktatására. Gondoltam, hogy leragasztom vastag barna celluxal, de az nem a legszebb megoldás... :DDD :DDD

(#568) KrenAtesz válasza earny (#567) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Pont ezt akartam javasolni, amit az utolsó mondatodban leírtál. Csak kicsit egyszeűbb (és szebb) megoldás: egy kicsit vastagabb fekete papírt ráraksz, ami pont akkora, mint a touchpad, és már szvsz nem is fog működni. Amikor meg kell, leveszed :)

(#569) Dlf

Dlf
(újonc)

Megérkezett a noti a szervízből!
Jippiiii
Széttesztelem.
Eccerűen remek és dejó h ilyen olcsó.

Zsiráf!

(#570) Gismo válasza Dlf (#569) üzenetére

Gismo
(PH! addikt)

és mien teszteredmények születtek?

(#571) Gismo válasza Gismo (#570) üzenetére

Gismo
(PH! addikt)

:F

(#572) Dlf válasza Gismo (#570) üzenetére

Dlf
(újonc)

Optikai meghajtója Samsung DVD+-RW (ez nem túl biztató, d eddig szépen olvas mindenfajta lemezt. Írni még nem használtam de az is megesik nemsoká.) :F

HDD 40GB Samsung 8MB cache (Na ez már sokkal bíztatóbb és valóban szépen csendben pörög a kicsike és nem melegszik különösebben)

A kijelzőmre sajna jutott 1 db alpixelhiba, de hála Istennek a jobb felső részére. :( (ez semmiképpen sem mondható tossznak egy 1280*800-as képernőnél)

A proci és a memória is hozta a hozzájuk fűzött egyszerű reményeket, mertugye itt az ár volt az elsődleges szempont és hát kicsikék lettek, de ettől függetlenül szépen viszi a Macromdeia Studio MX 2004-et két képernyőn) :C

Egyéb kérdés?

Zsiráf!

(#573) earny válasza Dlf (#572) üzenetére

earny
(tag)

Nekem is 40-es Sauungom van. Tényleg csendes éa ami a legfontosabb q... gyors.

(#574) KrenAtesz válasza earny (#573) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nekem is :D

(#575) Xantomas

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Ma délután kijelzőt lecsukom, majd pár perc mulva felnyitom. Nézem, hol a fény? Hát olyan nincs. Gép lekapcs, majd ujra bekapcsol. Kijelző világítás sehol.
A kijelző házát szétszedtem, és belenéztem. Olyat láttam mint még soha. Kis fémborítású szivacson fekszik ez a kijelző háttérvilágítás kábele, amit az a sin nyírhatott el korábban amiben mennie kellene. A kábel 2 szakadt vége, és a szivacson a fém kicsit el van szenesedve.
Azóta a hangszóró sercesése megszünt. Gondolom már korábban is el volt szakadva, csak mivel a fém bevonat a szibacson vezette az áramot, azért a szakadás nem számított. Viszont most, hogy koszos, nem vezet, és elment a világítás.

No comment. Kb 5 perces meló lenne megcsinálni 5 perc szétszedni-összerakni, és még 5 tesztelni. Holnap du viszem szervízbe, meglátom mit mondanak. Minimum, hogy ott helyben csinálják meg, vagy adjank egy ugyan ilyen csere notit, a saját alkatrészeimmel.

Cumi, hogy pont a szakdogám írom vele és napra pontosan ki van számolva, hogy mit mikor, mennyi ideig...

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#576) KrenAtesz válasza Xantomas (#575) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

:(
Melyik szervízbe viszed?

(#577) Xantomas válasza KrenAtesz (#576) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

A XIII. kerület Frangepán utca.

Boot jelszót elkérték, de hogy mi a francnak... OK, engem nem zavar, csak nem azért viszem a gépet szervízbe, hogy más láthassa hogy mi van a winyóján.
Mellékesen megjegyzem, hogy azóta már a gép nem hivatalosan bővítve lett, tőbb alkatrészel is. Ha itt is megtörténik, amit egy bizonyos rossz hírű ''R'' betüs szervízről hallottam, akkor rájuk borítom még az asztalt is.

A megrendelő lapot is roszul töltötték ki. Egy teljesen más típus van rajta, mint ami kellene rá. AC 375E helyett AC 370E van. Végülis csak 100E Ft különbség van a kettő közt.

MOD: Ja, igen. Csütörtökre tudom meg, hogy mikor lesz meg. Ha helyben megtudják akkor mehetek érte, ha nem akkor megy Székesfehérvárra. Az viszont sztem alkatrészcserével jár, mivel javítani nem javíthatnak... ami 2-3 hét. (tapasztalatok szerint 1-2 hónap )

[Szerkesztve]

(#578) KrenAtesz válasza Xantomas (#577) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ott voltam én is.

Helyzet?

(#579) Gismo válasza Xantomas (#575) üzenetére

Gismo
(PH! addikt)

hoppá! nahh ez a szívás!

(#580) Xantomas válasza Gismo (#579) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Kárörvendünk, kárörvendünk? :(((

Bánom már hogy nem vártam 3 hónapot és vettem volna meg a Dual Core alapú gép olcsóbbik darabját...

Jó ez, mert gyors, stabil, egyszer se fagyott, amit még számítógépnél nem tapasztaltam... 3x lekopogva, csak ne lenne a hülye Clevos gyermekbetegsége a gyenge ház miatt.
Leadom a dogát, és ha nincs meg a gép bemegyek, elintézem valahogy, hogy ott megcsinálhassam, egy kolega ellenőrizze, pöcsételjék, oszt szevasz-tavasz. Végzetségem, szakmám megvan hozzá, csak ha itthon nyúlnék bele ugrana a gari.

Badó is szídja a Clevóját, mégse válna meg tőle.

(#581) Xantomas válasza KrenAtesz (#578) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Semmi új.
Kiadták embernek, 4-5 óránként zargatva vannak... hátha egyszer megunják, és megcsinálják.

Pedig még nemrég, hogy dicsőítették az albacomp szervizét, akár a pestit akár a központi, fehérvárit. Hogy milyen gyorsak, precizek, és korrektek. Eddig a R***-tel volt dolgom, de annál egyenlőre korrektebbek.

[Szerkesztve]

(#582) csibor válasza Dlf (#556) üzenetére

csibor
(őstag)

Érdekelne idáig hogy teljesit a gép?Web kamera menyire jó?

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

(#583) Gismo válasza Xantomas (#580) üzenetére

Gismo
(PH! addikt)

Neki mien clevo-ja van? Azt láttam h vmi kissebb darab! neki asszem kiugrálnak a billentyűk a helyéről!

(#584) Xantomas válasza Gismo (#583) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Asszem még P4-M van benne de majd szépen megkérdezem tőle.
Sőt... vagy Balázskát megkérem, hogy kérdezze meg. Úgyis nagyon szereti. :))

A multkor jót eldiskurált (magában) arról, hogy milyen jó a szélesvásznú kijelző. Szerintem csak filmnézés, FPS játék, és Excelezés közben jön ki az előny. Programozás közben hátrány sztem.

Hogy rohadna le az IBM-es kezed. Rá mersz már állni a gépre? :D

(#585) Gismo válasza Xantomas (#584) üzenetére

Gismo
(PH! addikt)

Hihihihiiii ráállni nem mernék, mer ennek müanyag a monitorre hátlapja asszem! Szal a rajta való ugrálás felejtve! Balázska=kukker? S összeveszett magával?
Ne használd programozásra! :D :D
Kész van már a notid?

(#586) Xantomas válasza Gismo (#585) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Balázs= kukker :D

Ma lesz kész ha minden igaz. Inverert cserélnek.

Majdnem kész a szakdogám. Aludhatok 2 órát...

(#587) Gismo válasza Xantomas (#586) üzenetére

Gismo
(PH! addikt)

Nahh mivan a gépeddel?

(#588) Xantomas válasza Gismo (#587) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Baj ha nem véleményezem a szervízt?
Most azt mondják nem jött meg az alkatrész...

(#589) csibor

csibor
(őstag)

Megszünt a 370S forgalmazása!Remélem lesz hasonló gépük olcson.

(#590) hury

hury
(újonc)

Helló mindenkinek!
Lassan lejár az albás akksira a fél év gari, és furcsa dolgokat művel:
winfos már 100% ot jelez de led szerinte tölt negyed órát,
gyorsabban merül mint korábban, majd 41%-ról leugrik 7-re,
majd 0%-on megy még 10-15 percet ugyancsak led villogásig.
Amikor rádugom a töltőt 0-> 14% ugrás.
És alig bírja ki a 2 órát.
Nektek minden rendben van az aksikkal?
~~~~~~
hury

(#591) Xantomas válasza Xantomas (#588) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Megjött.

Szép, jó, klafa. Nem zizeg a hangszóró mikor kinyitom, egyenletes a kijelző képe, viszont sokkal nagyobb léptékben változik a kijelző világtása. Összesen 4 lépcsőben. Más az inverter.
Ja, és kitisztították a port belőle.

Kis gumitappancskákat kell még rá gyártanom, mert egytől egyig mind lejött.

(#592) Gismo válasza Xantomas (#591) üzenetére

Gismo
(PH! addikt)

Király! Csak 1 pöppet lassan dolgoznak. De legalább jónak tűnő munkát véheztek!
Kiderült már h mien gépe van Badicsnak?

(#593) Xantomas válasza Gismo (#592) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tudom. Már rég nem voltam a suliban. Tudod készülünk a vizsgára.

Jó munkát végeztek, teljesen elégedett vagyok. Az a ciki, hogy tényleg jobb mint újkorában.

(#594) Gismo válasza Xantomas (#593) üzenetére

Gismo
(PH! addikt)

Jahh készülünk! :O

(#595) Kissj99

Kissj99
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Szerintetek mennyire jó ez a gép?

Albacomp Activa Eco Mobil Traveller V3 noteszgép(8066-001-LIN)
15'' XGA TFT kijelző, Intel 915GM chipset, Intel Celeron M 370 (1,5GHz)processzor, 40GB 2.5'' ATA merevlemez, 256MB DDR2/533MHz memória, Dual DVD író, 1x PCMCIA II slot, FireWire, S-Video TV kimenet, Gigabit Ethernet, 56k modem, 2.7kg, Linux, 2 év garancia.

Csak néhány dologból jobbat kértem mint ami itt van. pl:

Notebook merevlemez bővítés 40GB-ról 100GB-ra 15.696 Ft
Notebook memória bővítés 256 MB-ról 512 MB-ra (DDR2) 6.425 Ft
Processzor bővítés Intel Celeron M 1.5-ről Intel Pentium M 1.73-ra 39.090 Ft
Intel PRO/Wireless 2200BG Network Connection, MiniPCI Type III (belső wlan modul notebookba) 7.416 Ft

Így 242.000

Mennyire jók ezek a gépek? Írjatok légyszi

(#596) Gus válasza Kissj99 (#595) üzenetére

Gus
(fanatikus tag)

Az első változat az igen jó volt. A második felejtős. A harmadik még nagyon új, de jobbnak tűnik mint a második verzió.

'' A legutóbbi elemzések azt mutatják, hogy isten azok oldalán áll, akiknek sok pénzük és nagy hadseregük van.'' /Jean Anouilh/

(#597) csibor válasza Kissj99 (#595) üzenetére

csibor
(őstag)

A V2-est nézegettem,és tetszet ráadásul ez picit prissebb kiadás.De enyiért már Lenovo,Msi is van.Az alba 150K körül verhetetlen szerintem,de 200 fölött már érdemes máshól is körülnézni.

(#598) rczjns

rczjns
(újonc)

Sziasztok!

Olyan kerdessel fordulnek a nalam jartassabbakhoz, hogy hogyan kell hasznalni egy laptop akksijat. Hallotam olyat, ha valaki sokat hasznalja halozatrol, akkor erdemes kivenni az akksit a gepbol. Ez igaz? Mert a gepem dokumentaciojaban az allt, hogy semilyen korulmenyek kozott ne tegyem ezt.
Azert is kerdezem toletek, mert mar a masodik akksimmal vittem szervizbe a gepemet. Az elso mar rogton vasarlas napjan nem mukodott, most kb felev utan mondott unlmast a masodik. Van hogy egy restart utan 5% marad az akksibam mikor restart elott kb 90%on volt. En kb ugyanannyit, vagy kicsivel tobbet hasznalom halozatrol mint akksirol. Ezutan, ahogy halozatra dugom szedjem kis az akksit? Vagy csak en fogom ki a szar darabokat.

Egyebkent volt mas problemam is a traveller tipusu gepemmel. A billentyuzetem jobb felso resze meg van sullyedve kb 3-4 mm-ert. Elegge zavaro gepeles kozben, hogy nem csak a billentyuleutesnyit mozog hanem azon felul is.

Harmadik problemam, hogy neha bootolaskor valami hasonlo hibauzenetet kapok: PCI SYSTEM DEVICE ERROR. Ez is teljesen random, es ha van is, nem tapasztalok semmit mukodes kozben.

Talakozott mar mas hasonlo problemakkal??? Ma adtam le szervizbe, kivancsi leszek, mikorra keszul el, és hogyan kapom vissza.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#599) Gismo válasza rczjns (#598) üzenetére

Gismo
(PH! addikt)

Nekem ugyan IBM gépem van, de remélem hasznát veszed az irománynak. Szal az akksi használatról annyit tudok mondani, hogy 1 másik topicban is olvastam, hogy nemkell kivenni az akksit a gépből, tápról történő üzemeltetés során sem, mert a töltést/nemtöltést az elektronika elintézi!
Én többnyire tápról használom, de hetente 2x-3x teljesen kisütöm és feltöltöm!

(#600) rczjns

rczjns
(újonc)

Köszönöm a választ! Ha visszakapom a gepem, így fogom használni. Ha jol emlekszem, a hasznlati utasitasban az allt, hogy 20 reszleges merites utan kell egy teljes formazas, ezt boven be is tartottam, de akkor surubben csinalom.

A masik ket problemaval nem talalkozott senki?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.