Na akkor az eddig tapasztaltak az Albacomp Basic8 notiról: külcsínyre semmi különös, ahhoz képest, hogy dtr kategóriában indul a drága, a vártnál kissé alacsonyabb. Az összeszerelés igényes. (Persze majd kiderül meddig tartja ilyen jól magát.) A közeli rokona a Mitac 8399-es notijának, olyannyira, hogy csak a nevük különbözik. Bővebben: link A kijelző betekintési szöge nagyon minimális, gyakorlatilag nincs olyan pont ahonnan ne látnánk az lcd valamely részét kissé sötétebbnek, de pixelhibát nem találtam rajta, valamint láttam már ennél rosszabb lcd monitort is nem is olyan régen, közel fele annyiért árulva, mint amennyibe ez a noti került. Jár hozzá, egy normális driver cd, nero és a szokásos két csatornás hangra limitált windvd. A Samsung MP0402H winchester kellemes meglepetés az eddigi 4200 rpm-es winyókhoz képest. Gyors és mindemellett halk is. (hdtach transfer ~ 30MB/s) A videókártya is pozitív csalódás. Szép a képe, röccenésmentesen megy a dvd, divx lejátszás. Semmi grafikai hiba, igaz a tuning sem segít rajta, az alap 2100-as 3dmark01-es eredményt 25%-os core órajel emelés 50 ponttal növelte meg. A biosban be lehet állítani a ram időzítéseknél 1T-t is, ami ismerve az a64-ek erre való reakcióit mindenképpen pozitív. Egyetlen kritikus pont a ventilátor, mely négy állapotot ismer: nem forog, nagyon kis fordulaton működik csapágyhangok kíséretében (először azt hittem a winchester csinálja annyira hasonló a hangja ilyenkor), alacsony fordulatszám és magas. Rmclock segítségével leszabályozva a procit 800MHz-re gyakorlatilag nem kapcsol be a hűtés, ha van egy kis huzat a szobában. Egyelőre ennyi, még csinálok egy battery eater testet 800MHz-en. (Egyelőre ennyire lőttem be az akkumlátoros használatot.)
[Szerkesztve]
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''