Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#451) atosz válasza KrenAtesz (#450) üzenetére

atosz
(őstag)

Belehet allitani neki - de lehet alapbol ugy van, hogy tray ikonkent jelzi a hatralevo idot.

(#452) stojesz

stojesz
(újonc)

Én is azt használom, trayben mindig mutatja, hogy mennyin megy a proci, hány fokos, meg hány 100%-on van a telep. Előbb-utóbb úgyis tudni fogod, hogy hány százaléknál mennyi időre elegendő még a töltöttség.
A Traveller melegedése egyébként szerintem nem vészes. Alapon nem megy 45 fok fölé, ha megdolgoztatom, akkor a 60-at is meghaladja, de szerintem ez normális egy ilyen procitól. A bal csuklóm meg a touchpad alatt melegszik jobban. Ott annyi gond van, hogy lassan meglátszik a tenyérlenyomatom a festésen, szóval érdemesebb lesz valamilyen átlátszó nejlonmatricát odaragasztanom, ha nem akarom, hogy 4-5 hónap után már kétszínű legyen a noti.

MB525 WajkIUI v2.3.16 - iPad2 3G 16GB - Dell Inspiron Mini 10v

(#453) KrenAtesz válasza atosz (#451) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Sikerült frankón belőnöm, köszi!!!! :)

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#454) gforg

gforg
(kvázi-tag)

Sziasztok, már lassan egy éve használok egy 2000+-os 512-es Basicet (mitac 8375X az alapgép), és csak annyit, hogy ajánlom mindenkinek figyelmébe az RMClock nevű kis utility-t. Ez eddigi legjobb energiamanager és CPU beállító progi, amit láttam, okos és egyszerű. Egyetlen dolog, ha fagyogat a gép vele, akkor a Win-t kell átállítani Mindig Bekapcsolva energiagazdálkodási sémára, ott már bármit be lehet állítani, lényeg a séma. Utána minden OK lesz.

Üdv, Gforg

Aki nem hiszi, járjon utána.

(#455) _cirmos_ válasza gforg (#454) üzenetére

_cirmos_
(őstag)

igen, jó kis progi! nálam 3x133 és 9x133 között megy 0.95V-on, feljebb nem is engedem, így szolíd használat mellett 3.5 órát megy akksiról!

gorg nem tudsz vmi linket a gépről? a mitac-os típusszámra csak akksikat talál a google. én használtan, papír nélkül vettem, így sötétben tapogatózom. btw ha a fontosabb drivereket fel tudnád tölteni valahova (tudok adni tárhelyet ha kell) az jó lenne, újra szeretném rakni az xp-t de driverek nélkül nem merem, és az alba oldalán nincs semmi. csak hogy az albát is belekeverjem, nemrég vittem vissza gariba hogy cseréljék ki az odd-t mert nagyon válogatós, ill. tisztítsák ki a ventiket mert szörnyen hangos, és mindenfajta papír nélkül, sorozatszám alapján megcsinálták gariba, szűk egy nap alatt, szóval riszpekt!

(#456) _cirmos_

_cirmos_
(őstag)

hülye kérdés következik:
lehetséges valahogy vga-avl bővíteni a notimat? tudom a noti vga-k nagyon kicsit, nem is lenne egyszerű szerezni egyet, de vajon lehet a notiban bővítőfoglalat? vagy ha integrált a vga akkor nem is tesznek bele ilyet?

(#457) xedos válasza _cirmos_ (#456) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Nagyon sok helyen kitárgyaltuk:
Vannak olyan notik amelyekben lehet cserélni.
Ugyanakkor a kártya beszerezhetősége és a vga hűtése kérdéses...
Magyarországon szerintem csak bontóban megoldható...
Alaplapi vga-s notinál kizártnak tartom, hogy legyen aljzat...
Talán ha többféle VGA-val szerelték, mint az ACER 4x sorozatot:
Intel alaplapi, gef go 6200 és gef go 6600 - szétszedve még nem láttam...

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#458) _cirmos_ válasza xedos (#457) üzenetére

_cirmos_
(őstag)

az a baj, hogy ez az albacomp egy mitac klón amiről az égvilágon semmi infót nem találtam. így csak az empirikus út maradt, viszont a gari miatt nem szeretném szétszedni. egyébként mi a neve a foglalatnak amibe a nem integrált noti vga-k kerülnek?

(#459) sghc_toma válasza _cirmos_ (#458) üzenetére

sghc_toma
(senior tag)
LOGOUT blog

nvidia: MXM
ati: AXIOM, MXM

de ez csak pcie. agp-set nem lehet cserélni.

in asm we trust

(#460) xedos válasza _cirmos_ (#458) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

PCI Expresses videókártyák...
MXM vagy AXIOM a foglalat (NVIDIA -ATI)
20seccel megelőztél:)

[Szerkesztve]

(#461) _cirmos_

_cirmos_
(őstag)

akkor ha jól értem pl. a mobility radeon 9600 is alaplapra van integrálva, maga a gpu rá van forrasztva az alaplapra.

(#462) sghc_toma válasza _cirmos_ (#461) üzenetére

sghc_toma
(senior tag)
LOGOUT blog

jól érted, a gpu meg a memók is az alaplapon vannak.

in asm we trust

(#463) sghc_toma válasza _cirmos_ (#461) üzenetére

sghc_toma
(senior tag)
LOGOUT blog

jól érted, a memók is meg a gpu is az alaplapon van.

in asm we trust

(#464) _cirmos_ válasza gforg (#454) üzenetére

_cirmos_
(őstag)

szólj ha erre jársz, nagyon szükségem lenne a gép drivereire. előre is köszi!

(#465) wmerlin

wmerlin
(újonc)

Sziasztok!

Notebook vásárlásán töröm fejem. A két szóbajöhető cucc nálam:

IBM Thinkpad R50e UROS5HL (CelM 1,4, DVD+-RW, WLAN, 512MB, 40GB, Oprendszer nélkül) kb 200 000 HUF

Vagy:

Alba Traveller (1,4 CelM, 512 MB, 80GB, DVD+-RW, WLAN, Oprendszer nélkül)
ára ugyanannyi

A kérdésem igazán az lenne, hogy az Almacomp Traveller az eredetilen milyen gyártmány. Én lassan egy hetes kutakodás után arra jutottam, hogy Clevo M550G. Már csak az alba árlistáján is ezt mutatja a típuskód.

Várom aválszokat.

Akár az emilemre is.

Üdv: wMerlin

[Szerkesztve]

wmerlin kukac freemail pont hu

(#466) newclass válasza wmerlin (#465) üzenetére

newclass
(kvázi-tag)

Nem Clevo M551?
Az tuti, hogy Clevo!
Sokan dicsérik a Travellert, elég jó kis gép!

(#467) stojesz válasza newclass (#466) üzenetére

stojesz
(újonc)

Clevo M551G
Korábbiakban már leírtam milyen. A megelégedettség változatlan, csak a festés kicsit mattul a bal tenyerem lenyomatánál. Egy átlátszó nejlonmatrica erre megoldást jelenthet.
Csak ajánlani tudom!

(#468) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Srácok! A Notebook Hardware Control 1.9 Beta 03 progi battery fülnél mit jelent a wear level? Nektek mennyi? Mert én úgy vélem, hogy vmi noti akksi kopás, és nekem 22%. Az jó? :U
Üdv: Atesz

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#469) xedos válasza KrenAtesz (#468) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Így van. Ennyit vesztett a kapacitásából...
Próbáld, ki, hogy kikapcsolod az energiagazdálkodást, majd addig használod amedig le nem merül. Utána teljessen feltöltöd. Ezt csináld meg 2x 3x...
Nekem 2 notinál is segített már...
A mostani notimnak szintén 21% wear-je volt, az első után lement 13%-ra, majd 8%-ra.

(#470) KrenAtesz válasza xedos (#469) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Oksi, megpróbálom! Köszi!
Csak az szomorít,hogy ~2 hetes a noti, és már ilyen? :U 3x volt tán lemerítve az akksi.. :( Na de megpróbálom :)
Köszi és üdv: Atesz

(#471) KrenAtesz válasza xedos (#469) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Túlélő egy notim van :D
Terheléssel lemerítettem 5%ig, mondom onnan meg majd winamp. Aha. Ment a winamp 20 (nem vicc, tényleg!!) percet, utána is 5%. Na akkor megint terhelés (Battery Eater) és ott ment le, majd ez a kép fogadott ~5 percig :D [link]
Tök jó :) Végül egy kis játék után szegény beadta a kulcsot :O Úgy sajnáltam :B

(#472) xedos válasza KrenAtesz (#471) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Segítet???
Az is lehet, hogy rosszul volt kalibrálva...
Azért is ment tovább...

(#473) KrenAtesz válasza xedos (#472) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ma reggelre (egy éjszakán át) feltöltöttem, elindítom a progit, láss csodát: 10% :R :R :DD :C
Úgyhogy most merítem le másodszor, és majd délután kiderül :)
Nagyon köszi!!!!! :R :R

(#474) lacee5

lacee5
(újonc)

Sziasztok!

KrenAtesz-től kérdeznék valamit. Azt olvastam hogy te is egy olyan notebook-ot vettél, amit én is szándékozok Albacomp Activa-Eco Mobil 011. Azt néztem az Albacomp honlapján, hogy sulinetben 159.000 körül mozog az ára. Eddig ez a legolcsóbb amit láttam sulinetben, azért is néztem ki ezt a gépet.

Azt akarom kérdezni, hogy a proci hűtésével mennyire vagy megelégedve, mert azt írta ''newclass'', hogy nem veszi le az órajelet kisebb prociigényú progiknál. Nem megy folyamatosan a hűtő? Mennyire melegszik? Meg vagy elégedve amúgy a notebook teljesítményével?

Egyelőre ennyi.

üdv: lacee5

(#475) earny

earny
(tag)

Na vihetem szervizbe a gépet...
Az optikai drájv behalt. Nem ismeri fel az XP, de még a bios sem. A tálcát is csak a 10 gombnyomásra nyitja ki... :O :(

Sony VAIO EB2Z1E, iPhone 4, iPad 2

(#476) KrenAtesz válasza lacee5 (#474) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Én rettentően meg vagyok elégedve a notival.
A hűtő kuvvahalk, ha megy
Az órajelet tényleg nem veszi le, de nem gáz, mert a hűtő ha nem terheled (csak zene, net, stb..) akkor ritkán kapcsol be, és rohadt halk.
Ha terheled, akkor gyakrabban megy, de nagyon nem vészes. Sőt..
Szvsz nagyon jó kis noti ;)
Én csak ajánlani tudom, nekem nagyon bejön ;)
Üdv: Atesz

(#477) newclass válasza earny (#475) üzenetére

newclass
(kvázi-tag)

TSST van benne?

(#478) Correx válasza stojesz (#467) üzenetére

Correx
(újonc)

Stojesz!
Tudom, hogy neked is travellered van.
Azt szeretném kérdezni, hogy nálad is folyamatosan megy-e a venti miután egyszer bekapcsolt?
A másik, mostanában azt vettem észre, hogy egy kicsit hangosabb lett a venti. Nem elviselhetetlen, inkább kicsit üveghangot ad.
A kéz alatti melegség szerintem elviselhető, nekem egyelőre még a festék sem kopik.

Ha valakinek még van a témában tapasztalata, akkor nagyon kíváncsi lennék a véleményére.

[Szerkesztve]

(#479) stojesz válasza Correx (#478) üzenetére

stojesz
(újonc)

Annakidején azt írtam, hogy nem kapcsol ki, de tévedtem. Volt, hogy bekapcsolt ventivel hagytam ott a gépet, de mire visszaértem a venti már nem ment. Közben talán emule ment rajta, más nem.
Ha alapon megy a venti, akkor teljesen elviselhető szerintem, elváltozást nem tapasztaltam a hangjában három hónap alatt.
A problémám vele az, hogy pl. ElastoMania közben (ami ugye nem egy nagy prociigényű program) maximumon pörög a venti. Ezt én úgy akadályozom meg, hogy fent van NHC és visszaveszem 800MHz-re a teljesítményét, mielőtt játszom vele. Szóval néha feleslegesen megy 1,73-on.
Amúgy internet használat közben, miközben alap programok futnak a proci 40-45 fokos, miután bekapcsolt a venti. Ha nem megy, akkor 45-50. Általában 53-54 foknál kapcsol be.
Kérdezz bátran ezután is :U

(#480) Correx válasza stojesz (#479) üzenetére

Correx
(újonc)

Valószínűleg nálam az lehet akkor a különbség, hogy, nekem 1,4-es Celeron M van, ami ugye azért jobban melegszik, mint a pentium. Így a proci 1400-on 52-53 fokos, és akkor egyértelmű, hogy nem kapcsol ki. Lehet, hogy ha levenném én is 800-ra, akkor sokkal hidegebb lenne? A problémám csak az, hogy bár én is NHC-t használok, az nem engedi levenni a sebességet, ill. az is lehet, hogy csak béna vagyok.
Alapon egyébként tényleg nem nagyon hangos a venti, de nálam az 52 fok miatt mindig megy.
Van valami olyan progi, amivel a ventillátort is lehet szabályozni?

Köszi az eddigi válaszokat is!

(#481) earny válasza newclass (#477) üzenetére

earny
(tag)

Micsoda? :B :F

(#482) newclass válasza earny (#481) üzenetére

newclass
(kvázi-tag)

Milyen ''optikai drájv'' van a gépedben? :)

(#483) earny válasza newclass (#482) üzenetére

earny
(tag)

Jaaaaa :DDD

Panasonic MATSHITA UJ-840D.

Közben megoldódni látszik a probléma.Kivettem a meghajtót és visszaraktam, most tökéletesen működik... Valószínűleg csak ki volt mozdulva az aljzatából. :DD

(#484) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Srácok! A notimon van egy WLAN led (az akksi/töltés és bekapcs ledek mellett.) Az mire jó? Lehet bele mini PCI aljzatba rakni wlan-t? vagy mi? Nemtudom :B
Előre is köszi: Atesz

(#485) earny válasza KrenAtesz (#484) üzenetére

earny
(tag)

Ha van wifi kártya a gépedben, akkor annak bekapcsolt állapotát jelzi. Ugyanilyen led van általában a kékfoghoz és a webkamerához is. (Az enyémen legalábbis...)

(#486) Louis Gara válasza Correx (#480) üzenetére

Louis Gara
(tag)

Így jár az aki nem figyel :)

A Celeronokon nincs speedstep, tehát nem lehet a sebességet, és a feszt állítani, (amúgy a celeronon kivül az összes tudja, még a sempron is.)

'' Az egyik legrosszabb dolog, ha a hülyeség szorgalommal párosul''

(#487) KrenAtesz válasza earny (#485) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

De nincs wifi kari. Akkor ha pl egy PCMCIA-s karit belerakok, akkor azt jelzi majd pl?

(#488) Xantomas

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Akinek ''biznic'' házú notija van, annak előfordult már, hogy a kijelzű nyitogatásakor a jobb felső hangszóró serceg? Mint amikor egy fülhallgató zárlatos, pont olyan hangja van.
Lehet hogy el kéne vinnem a szervízbe, de félek, hogy hasonlóan járna, mint pár Rikvesztet megjárt gép. Ilyen téren a szervizektől félek.
Ami eddigi bajaim voltak vele, azok nagyrésze driveresen megoldódtak, kivéve a ház nyikorgása, és gyengesége, és a billentyűzet egyes gombjainak recsegése.

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#489) Correx válasza Louis Gara (#486) üzenetére

Correx
(újonc)

És a ventillátorral lehet valamit csinálni, vagy csak annyit, hogy tanuljak meg vele együttélni? :F

(#490) SzalaiG

SzalaiG
(PH! addikt)

Hajrá Albacomp! :DD

Ár/Érték arányban verhetetlen az Alba.

"Ne félj, csak higyj" Márk 5.36.

(#491) InsolentD

InsolentD
(újonc)

Hi!

Havernak van egy Alba Activa Mobil Power gépe. Egy rohadt nagy baj van vele: ha lecsukod WinXP futás közben valami olyan hibernálás jön be, amiből nem tudjuk visszahozni, még a szakszervíz sem. Mit lehet tenni? Mi a hiba?

Üdv. Inso

(#492) Blyan válasza InsolentD (#491) üzenetére

Blyan
(PH! kedvence)

start menü/beállítások/vezérlőpult/energiagazdálkodási lehetőségek

speciális fül/amikor lezárom a hordozható számítógép tetejét:

3 lehetőség van, hibernálás, készenléti állapot, nincs művelet; valszeg a hibernálásra van állítva, át kellene állítani...

A hibát nem tudom, lehet windows hiba, de az is lehet, hogy valamilyne hardveres probléma.

[Szerkesztve]

"Do you know who I am?" http://youtu.be/Sv5iEK-IEzw - HTC Trophy 7 (gamertag Blyannn)

(#493) InsolentD válasza Blyan (#492) üzenetére

InsolentD
(újonc)

Hali!

Lecsukás esetére a nincs művelet van beállítva. Sajnos nem először történt meg a dolog, többször volt már az Albás szervízbe is.

(#494) earny válasza KrenAtesz (#487) üzenetére

earny
(tag)

Na ez egy jó kérdés... Szvsz nem fogja jelezni, de majd az okosabbak megmondják. :DDD

(#495) earny válasza Correx (#489) üzenetére

earny
(tag)

Ha nem garis már a gép, akkor szedd szét és olajozd meg, ezzel pár hétig el lehet odázni a cserét, de a legjobb a csere egy újra.... :)

(#496) wmerlin

wmerlin
(újonc)

Nem tudok dönteni mostmár. :O

Megnéztem egy Travellert, és tetszik. 1,73-as MPM, 1024 MB RAM, 80GB HDD, WIFI vel lenne, WinXP nélkül bruttó 241 ezer. (Ugye ez jó ár... ;) )

Aztán megnéztem az alba honlapot megint, és ott van a Business 2. Ugyanúgy 1,73-as MPM, 1024 MB RAM, 80 GB HDD, WIFI vel lenne, WinXP nélkül, dehát abban ugye benne van a Geforce Go 6600. Ez 287 ezer lenne ugyanabban a boltban.

A Travellert már írtátok hogy jó, nekem is annak tűnt. Most a Business Gefoce-os változatáról egy két számot írna akinek ilyen van?

Mondjuk hőmérsékletek, zaj, ilyesmi...

Ja, és előre is köszi a válaszokat...

Mindenkinek szép napot

wMerlin

wmerlin kukac freemail pont hu

(#497) newclass válasza wmerlin (#496) üzenetére

newclass
(kvázi-tag)

Üdv.
305; 361-es hozzászólás például. De mások is leírták a véleményüket már a gépről. pl.: Tundra, MuŁder

Én meg vagyok elégedve vele!

(#498) Louis Gara válasza Correx (#489) üzenetére

Louis Gara
(tag)

Esetleg olyan progit kell szerezni hozzá, ahol állíthatod a korlátokat, mondjuk, hogy ne 50 foknál kapcsoljon be hanem 60 foknál, kérdés ezt mennyire engedi a gép, a bios, és persze mennyire tesz jót neki, másik lehetőség hangos zenével elnyomod :) Én az útóbbit javasolom.

'' Az egyik legrosszabb dolog, ha a hülyeség szorgalommal párosul''

(#499) newclass válasza Louis Gara (#498) üzenetére

newclass
(kvázi-tag)

Jaah. Egyes lúzer júzerek meg görcsölnek itten, hogy melyik noti mennyire hangos. :)
Pedig csak bedugod a füledet füldugóval oszt' jó van.... :D
Ráadásul így még a zasszony sem zavar miközben játszol... :DDD

[Szerkesztve]

(#500) newclass válasza earny (#494) üzenetére

newclass
(kvázi-tag)

Szerintem sem fogja jelezni...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.