Tegnap voltam a helyi Albacomp képviseletben, és kipróbáltam egy Activa Mobil 370 S-t.
Bruttó 200.000 Ft
A gépház ugyan az, mint a Businnessé. A gépben Celeron M proci volt, integrált vga és UHU Linux oprendszer.
Külsőleg minőségre egy kicsit vegyes a kép. A szögletes, egyszerű formaterve nekem bejön, bár vannak ''érdekes'' megoldásai(pl. króm utánzatú dísz szegély a billentyűzet előtt)
.
A képernyő zsanérjai meglepően masszívnak tűntek, mozgatásra határozottan és csillapítottan jártak, egyáltalán nem volt ''hintázás''. A bootolás bizony eltartott egy darabig, de ez szerintem inkább a linuxon múlt mint a hddn. Az LCD panel 1280x854 p. felbontású, ránézésre TN. A vízszintes látószöge TN-hez képest igen jó, mint ahogy a képminősége. Összességében véve a képernyő felülmúlta a várakozásaimat, nekem tökéletesen megfelelne.
A gép bekapcsolása után felhördült a ventillátor, és később sem csillapodott. A venti hangja bizony hangos! Közelebb hajolva a géphez, elég szétesett zajt hallottam, kicsit olyan volt mint ha a hdd éles hangja is benne lett volna. Ez bizony elég kiábrándító volt. Én Pentium M procit szeretnék, amit biztos halkabban is tud hűteni, de vajon mennyivel halkabban? Ráadásul a Gf 6600-nak komolyabb hűtése van mint a cpu-nak. Ha minden procit megizzasztok, akkor el se merem képzelni, hogy milyen zajt csap a hűtés. Szóval a zajtól bizony tartok a Businessnél is.
Az anyagok minősége nem volt rossz, de ...
Egy ismerősöm nemrég vett egy Toshiba L10(Toshiba alap modell) notebookot 200.000 Ft-ért, Celeron M procival.
Szóval az L10 anyag minősége, összeszerelési minősége, lapogatás, tapogatás után egyértelműen a 370 s fölött áll. A gép ventije, a Celeron ellenére alig hallható, és csak időnként kapcsol be. A hdd gyakorlatilag hangtalan.
Összességében az L10 minőségibb gép benyomását kelti, mint a 370 s. Nekem legalábbis úgy tűnik. Lehet hogy rossz hasonlat de kicsit olyan mint a Thomson(370s), és a Panasonic(L10) discmanem közti minőségi külömbség. Mindkét lejátszó jó gép, de a Panával egyértelműen többet foglalkoztak a tervezők. Egyszerűen kiforrottabb, minőségibb darab.
A félreértések elkerülése érdekében használtam a típus számokat, mivel csak ezeket a modelleket ismerem a két gyártótól. Senkit nem akartam megsérteni, csak a saját tapasztalataimat írtam le.
Mindezek ellenére azért még kíváncsi vagyok a Businessre, mert nagyon jó gépnek tartom 280-ért, csak a hangjától félek egy kicsit.