Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Akvarisztika

(#951) -oli- válasza R3ĐßuŁŁ (#950) üzenetére

-oli-
(tag)

A szúnyoglárva lesüllyed, egy pálcikával 'rázom' míg szét nem olvad, és szép lassan lemegy az aljára ;) A szumik jól elvannak, csak egymást kergetik :D

(#952) R3ĐßuŁŁ válasza -oli- (#951) üzenetére

R3ĐßuŁŁ
(senior tag)

A gurámit nem is bántják? Elvileg a tapogatóit megszokták csípdesni:D

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#953) -oli- válasza R3ĐßuŁŁ (#952) üzenetére

-oli-
(tag)

Nem vettem észre :)

(#954) R3ĐßuŁŁ

R3ĐßuŁŁ
(senior tag)

Lenne egy kérdésem: Stendál halat lehet rakni gurámi guppi xifó és harcsákközé? Nem bántja őket? Vagy csak a fajtársailval viaskodik? :F

(#955) -oli- válasza R3ĐßuŁŁ (#954) üzenetére

-oli-
(tag)

Területvédő, de összeszokott közösségben elvan - bár nekem nem volt szerencsém vele. A legutóbbi jól nézett ki, beilleszkedett, evett, majd elkezdett bújkálni, most már a hulláját se találom... :F Ja, és bőven elég 1 db egy 100 liter alatti akváriumban, egymással se jönnek ki jól.

(#956) sasa311 válasza Eagl3 (#941) üzenetére

sasa311
(PH! addikt)

Szűzanyám te mikor láttál utoljára akváriumot??

Merevítés szigorúan ÜVEG

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#957) Retro11 válasza sasa311 (#956) üzenetére

Retro11
(senior tag)

Na ugye:DDD!Nemhiába kérdeztem én rá!Na Sasa akkor szerinted merjek csináltatni vagy ne?MErt nekem mostmár nagyon kellene!Olyan kicsike a 60l-es...
Csakhát ugye olyan sok della meg nincs mint amennyit elkérnek a boltba..Igaz nagyon szépek,de akkor is:O!

Még mindig nem válaszolt arra senki a mesterséges világítás helyetesíti-e a napfényt és fejlődnek tőle a növények?
Előre is köszönöm!

:)

(#958) -oli- válasza Retro11 (#957) üzenetére

-oli-
(tag)

''Még mindig nem válaszolt arra senki a mesterséges világítás helyetesíti-e a napfényt és fejlődnek tőle a növények?
Előre is köszönöm!''

Nézd meg a linkelt képeim és már meg is van válaszolva!

(#959) Retro11 válasza -oli- (#958) üzenetére

Retro11
(senior tag)

Megnéztem és nagyon szépek ezért kérdem!Szóval igen...Hmm..AKkor nem értem az én növényeim miért halltak ki,nekem is van világítás adtam nekik tablettát,igaz talaj nincs az akváriumba...
A Tied viszont barátom valami nagyon szép..Én is ilyet akraok:O :DDD :DD!Na de nemsokára én jövök ;] ;] ;]

(#960) -oli- válasza Retro11 (#959) üzenetére

-oli-
(tag)

Nincs talaj? Akkor hogyan?

(#961) R3ĐßuŁŁ válasza -oli- (#955) üzenetére

R3ĐßuŁŁ
(senior tag)

Szerintem veszek majd egyet aztán meglátjuk mi lesz:D

(#962) R3ĐßuŁŁ válasza Retro11 (#957) üzenetére

R3ĐßuŁŁ
(senior tag)

Szerintem helyettesíti! Nekem fejlődnek a neontól is! De nem árt nekik egy kis napfény se! :)

(#963) R3ĐßuŁŁ válasza -oli- (#960) üzenetére

R3ĐßuŁŁ
(senior tag)

Talaj nélkül??? :Y úgy nehéz lenne! :Y

Retro11: Venned kéne egy akvarisztikai kézikönyvet! ;]

(#964) R3ĐßuŁŁ

R3ĐßuŁŁ
(senior tag)

Na nem tud senki arról a betegségről amit mondtam? Olyan a betegség mintha bomlana a hal! :(

[Szerkesztve]

(#965) sasa311 válasza Retro11 (#957) üzenetére

sasa311
(PH! addikt)

Figyelj a jó világítás természetesen helyettesíti. A sima ''konyhai'' fénycső nem.

Magyarul fogod magad, bemész a Philips márkakereskedésbe és veszel egy vagy 2 Aquarelle (ott már tudni fogják abból is, hogy akváriumhoz kéred) fénycsövet. Sima 18W 60 cm.

Egy 60L-es akváriiumot akár halasboltba is megvehetsz ( NE PLÁZÁBA) simát, tető nélkül, amire vagy te, vagy valami barkácsolós haverral / asztalossal csináltok rá egy tetőt, és így szinte anyagárba megvagy.

Talaj kell, én a kvarchomokot, sódert ajánlanám alaposan kimosva.

A növényeket pedig mindig ki kell szedni abból a kosárkából, amiben árulják őket, mert az üveggyapot amibe ültetve van kinyírja egy idő után.

(#966) -oli- válasza sasa311 (#965) üzenetére

-oli-
(tag)

Ez így van...bár a 'spéci' fénycsőről még nem hallottam, gyári a lámpám, valszeg akkor az van benne...

(#967) -oli- válasza R3ĐßuŁŁ (#964) üzenetére

-oli-
(tag)

Du. megnézem mi a szer neve...randa erős zöld lett tőle a víz. A fertőzött halakat nem mentette meg, sőt még pár meg is betegedett a kezelés megkezdése után is, de pár szerencsére megmaradt. Kb 10 nap után kezdtem higítani a vizet, 10 litert leengedtem, majd pótoltam tiszta vízzel. Ha nagyon sürgős boltban kell, hogy segítsenek...

(#968) R3ĐßuŁŁ válasza -oli- (#967) üzenetére

R3ĐßuŁŁ
(senior tag)

Ok köszi! Nem a malachitzldre gondolsz? :F

(#969) Eagl3 válasza sasa311 (#956) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Régen sügereket gyűjtöttem, egy haverom akvarisztikai boltban dolgozott. Ott volt egy nagy 400literes sügeres akvárium, anak az élei pl. fémmel voltak merevítve.

(#970) R3ĐßuŁŁ válasza Eagl3 (#969) üzenetére

R3ĐßuŁŁ
(senior tag)

A közeli akvarisztikaiboltba van egy jókora 30centis sügér! Gilisztával etetik! 1 másodperc alatt beszippantja a 10centis gilisztát! :D :D

(#971) Eagl3 válasza R3ĐßuŁŁ (#970) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Márvány sügér?

(#972) R3ĐßuŁŁ válasza Eagl3 (#971) üzenetére

R3ĐßuŁŁ
(senior tag)

Azthiszem igen! De majd megkérdezem! :)

(#973) Retro11 válasza sasa311 (#965) üzenetére

Retro11
(senior tag)

Értem...Nos ugy értem hogy nekem is volt talaj csak nekem sóder volt!Na akkor mindenféleképp beszerzek olyan fénycsövet,foglalatot adnak hozzá?Mert akkor többet is raknák a tetőre mert nagy akváriumot szeretnék!
Amugy mennyi ideig szoktátok használni?Mert én ugy szoktam hogy kb este 10től reggel 6-7ig megy..Igy nekik mindig világos van!Ti?
Igen a növényes dologban van valami.. Rengeteg,de rengeteg növényt vettem és sose vettem le róluk azt a kis kosarat mert azt mondták annak ott kell maradnia:F?Na jo meg is lett az eredménye:O!

(#974) R3ĐßuŁŁ válasza Retro11 (#973) üzenetére

R3ĐßuŁŁ
(senior tag)

Hát akkor mi volt a talajod ha nem sóder? Én egésznap szoktam menetni a neont! Nem kapcsolom ki! :)

(#975) Retro11 válasza R3ĐßuŁŁ (#974) üzenetére

Retro11
(senior tag)

Jó van na:DDD!Nem gondoltam hogy a sóder is az...Amugy sokkal szebb a folyami homok olyat is lehet kapni a boltba?Ahova én szoktam járni elég sok minden van de azt még nem..Amugy nekem azt mondták nem szabad egésznap mennie...Mindegy csak fél napot szokott:DDD!!!

Ne menjek el üvegeshez vagy ne?:DDD?

(#976) R3ĐßuŁŁ válasza Retro11 (#975) üzenetére

R3ĐßuŁŁ
(senior tag)

Szerintem inkább vegyél egyet! Egy beépítettet! Abba van minden......szűrő vízpumpa fűtő tető neon stb! Egy 70literes ilyen juwelbe 40000ft! KB. :) De ha üvegesnél csinálsz akkor olcsóbb sokkal! Én inkább megveszem..... :)

(#977) -oli- válasza Retro11 (#973) üzenetére

-oli-
(tag)

''Amugy mennyi ideig szoktátok használni?Mert én ugy szoktam hogy kb este 10től reggel 6-7ig megy..Igy nekik mindig világos van!Ti?''

Ez most komoly??? A halaknak, növényeknek is megvan egy természetes ciklusuk, mint neked. Napközben használd, este nekik is legyen sötét! Nekem reggel 7-től, este 10-ig megy a világítás. Vettem rá egy időkapcsolót(1-2000e ft), így automatikusan ki-be kapcsol. Tudom, mikor nem vagyok otthon feleslegesen világít, de ha akváriumot akarsz, számolni kell kb havi 500 ft villanyköltséggel is.

Az akváriumösszerakós témához: én is üvegessel csináltattam, kb 5mm vastag üvegből, alul-felül erősítésnek van még egy réteg, ami kb 3 cm széles, és az éleken fut végig+spéci szilikonos ragasztó.Kibírta azt is, hogy a az egyik sarka kicsit lepattant szállítás közben. 100l felett szigorúan 2 ember!!! :D Normális üveges össze tudja rakni, aki nem annak a kezébe max a sörösüveg való ;]

(#978) Retro11 válasza -oli- (#977) üzenetére

Retro11
(senior tag)

ÉS mennyibe volt az a kis 100literes?Na azért mivel hogy nincs tetej az akváriumnak és mindig kiugrottak a halak:DDD!Nem tudom valami lehet mert mikor megvettem régen a halat ezek mindig elkezdtek kergetőzni,este mikor lekapcsoltam mindig kiugrottak és csak arra keltem hogy valami mocorog az asztalon..Villany fel hát persze hogy a kis alga zabálók ugrottak ki:DD!

Amugy én se világítanám este csak na félek:O!
Igen üvegessel nem lenne baj mindkettőhöz ért:DDD ;] ;] ;] ;] !!!Mennyi lenne szerinted?

R3ĐßuŁŁ : Áh ilyen kicsiért azt sokallom:(!

[Szerkesztve]

(#979) R3ĐßuŁŁ válasza Retro11 (#978) üzenetére

R3ĐßuŁŁ
(senior tag)

70literes sz nem olyan kicsi! Miért te mekkorát akarsz venni? :F

(#980) I_Am válasza Retro11 (#978) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem jól válogattad össze a halakat. Vannak halak amiket nem lehet egymással párosítani és öngyilok lesz a vége. (vagy gyilkosság, mint az én torpedósügereimnél. Azok vérfüdőt rendeztek az édesviziek között, pedig csak 2 hétre vigyáztam rájuk. Aztán ha már kiirtották az akváriumom a gazdájuk cserébe nekem adta őket. :D)

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

(#981) R3ĐßuŁŁ válasza I_Am (#980) üzenetére

R3ĐßuŁŁ
(senior tag)

Jó vásárt csináltál mert a sügérek jó drágák!:D Régebben volt egy sziámi harcoshalam! Az magát nyírta ki mert mindíg nekiment a saját tükörképének aztán megölte magát! :) :)

(#982) Retro11 válasza I_Am (#980) üzenetére

Retro11
(senior tag)

Hát ez nem semmi:DDD!Gondolom milyen pofát vághattál:DD!Na hát akkor van 1kis gáz az eladókkal,mert nekem azt mondták ''Persze,persze jol ellesznek azok egymással'':DDD...Ehezképest...:O!
Hu amugy nagyon szépek a trpedósügérek nem is gondoltam volna hogy ilyen predátorok!
Nekem a predátor funkciót a vitorláshalam Szmuki látta el:DDD!

R3ĐßuŁŁ: Hát fentebb irtam olyan 150-200literest szeretnék még nem tudom pontosan!Szerinted?

És az igaz hogy senkivel sem lehet összerakni a harcos halat?Mert azt hallottam!Akkor ha valaki olyat akar annak az egész akváriumba csak az van?:F?Vagy van esetleg akitől fél?:DDD?

[Szerkesztve]

(#983) -oli- válasza Retro11 (#978) üzenetére

-oli-
(tag)

A tetejére szintén üveglap kell - elég vékonyabb is. Nemcsak a halak kiugrása ellen, de a víz se tud elpárologni.

Az akvárium kb 16k volt.

(#984) R3ĐßuŁŁ válasza Retro11 (#982) üzenetére

R3ĐßuŁŁ
(senior tag)

Jó a 150-200literes csak szerintem túl nagy! A harcoshalat össze lehet tenni bármilyen hallal csak a fajtársaival ne! Mert azok megölik egymást! :)

(#985) Eagl3 válasza R3ĐßuŁŁ (#984) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mi pároztattuk annó a sziámikat, nekem votl egy szép hímem havernak meg egy nősténye. Csinálták is emg leis petéztek (ikráztak) ilyen lebegő izéba tojta a petéit. De nem születtek kis halak sajnos, elég körülményes.

(#986) R3ĐßuŁŁ válasza Eagl3 (#985) üzenetére

R3ĐßuŁŁ
(senior tag)

Nem ették meg az ikrákat? Nekem amikor szült a gurámi az összeset megették! :O Amikor a guppik szülnek akkor meg minden halam a kisguppikra vadászik:D

(#987) I_Am válasza Retro11 (#982) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A slusszpoén az egészben, hogy tettem melléjük kék akarákat (ez is egy elég erős sügérfajta) és azokkal már jól elvoltak. Igaz volt box, de nem ölték meg egymást. Aztán mikor az akarák leikráztak akkor tudtam ki kell vennem a torpedókat, mert ha a kishalak megszületnek akkor az akarák már bekeményítenek és gyilkosság lesz megint. Na jelentkezett is haverom egy 250-es akváriummal, hogy majd Ő örökbe fogadja a két torpedót. Mondtam neki, hogy ne tegye, mert ezek usnavy torpedók. Nem hallgatott rám és a nagy algaevőin kívül neki sem maradt sok az akváriumában. Egy lazacfajta élte csak túl, mert az gyorsabb volt a torpedóknál, de azokat is megcakkozták. :D

Aztán annyira bejött a kék akara tenyésztés, hogy maradtam annál. 2-3 havonta 300-400 darabot szórtam szét pesten, igy minden ingyen volt ami a halaknak kellett.

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

(#988) Retro11 válasza I_Am (#987) üzenetére

Retro11
(senior tag)

Hát ez a Usnavy ez komoly:DDD :DDD!!!HÁt igen elég nagy baj hogy még ott is tekintély uralmi rendszer van:D!
Akkor megnyugodtam hogy nem csak én vagyok így:DD!Nektek is vannak predátor halaitok:R!

Oli:Na hát annyiért nem sok remélem 20-25ből kijön majd az enyém is és akkor majd tolok fel képeket a kész akváriumról...

R3ĐßuŁŁ: Miért tul nagy?Szerintem 150liter felett már nagyon komolyakat lehet csinálni..Mondjuk az Oli-é ahogy elnéztem...Huhúú:DDD!

[Szerkesztve]

(#989) R3ĐßuŁŁ válasza Retro11 (#988) üzenetére

R3ĐßuŁŁ
(senior tag)

De sóderes legyen az alja:DDD

(#990) Retro11 válasza R3ĐßuŁŁ (#989) üzenetére

Retro11
(senior tag)

:DDD?Nem jobb ha halkaki van ott:DDD :DDD?Na jól van...Amugy ha sikerül összehozni vagy olyan apró kaviccsal borítom az alját vagy azzal a folyami homokkal...
A kövekkel az a baj hogy hogy ültettem le a növényt?

(#991) I_Am válasza Retro11 (#990) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Kis ketrecben és a kövek szépen takarják a ketrecet.

(#992) Retro11 válasza I_Am (#991) üzenetére

Retro11
(senior tag)

A kis kosárkára teccet gondolni amit vele adnak:DDD?Ötletes,ötletes de valami jobb kellene,olyan natural:DDD!!!

(#993) -oli-

-oli-
(tag)

Nem tudom már ki kérdezte a szer nevét, amit úszórothadásra használtam, íme: Sera: Omnipur. 1400 Ft volt 50ml.

(#994) sasa311 válasza R3ĐßuŁŁ (#984) üzenetére

sasa311
(PH! addikt)

A 150-200L-es akvárium nemhogy ''túl nagy'', hanem épphogy eléri azt a méretet, amit én akváriumnak nevezek ;]

Minél nagyobb annál stabilabb a környezet, könyebb fenntartani.

Bettát össze lehet rakni bármivel, aminek nincs fátyolos, nagy úszója. Ja és persze ami bírja a meleg vizet...

Eagl3: Több, mint valószínű, hogy csak dísz volt és nem az tartotta össze az akváriumot.
Vaskeretet és gittet kb 30 évvel ezelőtt használtak, mikor még nem volt olyan szilikon, ami össze bírt volna tartani egy 50L-esnél nagyobb akváriumot. A gittet cserélni kellett kb félévente, és a vaskeretet is 3-4 évente mert megrozsdásodott. Arról nem is beszélve, hogy beoldódott a vízbe...

[Szerkesztve]

(#995) Retro11 válasza sasa311 (#994) üzenetére

Retro11
(senior tag)

NA ezaz csak ezt nem akartam irni!Igy van ha akvárium akkor legyen jó nagy ahol igenis lehet mit ''épiteni'',lehet nekik jó kis környezetet csinálni ahol már jól érzik magukat!!!Ezért szeretnék valami jó nagyot és ezért bizom az üvegesben mert nem gittet használ:DDD :DDD!
Na mindegy honap remélem lessz árajánlatom és akkor indul a banzáj ;] ;] ;]

(#996) R3ĐßuŁŁ válasza sasa311 (#994) üzenetére

R3ĐßuŁŁ
(senior tag)

Hát.... :) Te tudod! Nekem túl nagy ez a méret!:DDD

(#997) Eagl3 válasza R3ĐßuŁŁ (#996) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pedig sokkal könnyebb tisztántartani, mint egy 60 litereset. :) Csak egyszer kell jól belőni.

(#998) Retro11 válasza Eagl3 (#997) üzenetére

Retro11
(senior tag)

Remélem én is mert ezzel a kis 60literessel is elkinlódok hát ha lessz 1jó nagy akkor?:DDD!Nem baj...
Ezt a belövést hogy érted?Attól hogy faxán berendezed még kell takaritani nem?

(#999) Eagl3 válasza Retro11 (#998) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Talajszűrőt mindenképpen vegyél egy akkora akváriumba. VEgyszereket is (nem hipóra meg klórra gondolok), algásodág gátlót, külömböző cseppeket. Ha jól rendezed be, előbb utóbb beáll az akvárium és valamilyen szinten öntisztítás is lesz, persze nem olyan mértékben mint egy tengeri akváriumban. :)

(#1000) Retro11 válasza Eagl3 (#999) üzenetére

Retro11
(senior tag)

Pedig mekkora király is lenne:DDD!Nem tudsz valami net címet ahol lehet nézegetni a cuccok között?Mert itt nem biztos hogy vannak ilyen talajszürök meg hasonlók!Ha tudsz esetleg akkor küld már privibe,ha nem akkor is:DDD :DD!
Hm most akkor ha csak talajszürö van az akváriumba az elég?Meg persze termosztát,megvizkeringető..Mi kell még ehez a körforgáshoz?

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Akvarisztika
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.